DivineComedy כתב:כלומר מי שלא יהודי בהכרח לא יכול להיות ציוני?... אם המשמעות של ציונות זה להאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה אז אני ציוני, אבל אם התנאי הוא לראות עצמי כחלק מהלאום הזה, אז רק במובן שאני חי פה ב21 השנים האחרונות, אבל אני לא מרגיש שייכות עמוקה. לפי זה אני לא ציוני.
(ואגב, לצטט נזיר פרנציסקני בלטינית בחתימה שלך זה ממש לא ציוני מצדך )
יש לי עוד זהות סודית...
כדי להאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה לא צריך להיות ציוני - צריך להיות בן אדם.
אני אכן חושב שמי שאינו רואה עצמו כיהודי לא יכול להיות ציוני. אולי אוהב ישראל. ואני גם אוסיף שלדעתי ציוני אמור להאמין שיש זיקה בעלת משמעות מעשית בין היהודים לארץ ישראל.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
DivineComedy כתב:כלומר מי שלא יהודי בהכרח לא יכול להיות ציוני?... אם המשמעות של ציונות זה להאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה אז אני ציוני, אבל אם התנאי הוא לראות עצמי כחלק מהלאום הזה, אז רק במובן שאני חי פה ב21 השנים האחרונות, אבל אני לא מרגיש שייכות עמוקה. לפי זה אני לא ציוני.
(ואגב, לצטט נזיר פרנציסקני בלטינית בחתימה שלך זה ממש לא ציוני מצדך )
יש לי עוד זהות סודית...
כדי להאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה לא צריך להיות ציוני - צריך להיות בן אדם.
אני אכן חושב שמי שאינו רואה עצמו כיהודי לא יכול להיות ציוני. אולי אוהב ישראל. ואני גם אוסיף שלדעתי ציוני אמור להאמין שיש זיקה בעלת משמעות מעשית בין היהודים לארץ ישראל.
זה גם מה שבלפור אמר
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
א. זה לא הופך את בלפור לציוני...
ב. מה שכתבתי זה לא הגדרה מלאה. אני חושב יום שלם, ואז מוסיף עוד משפט מעורפל להגדרה.
ג. זה לא היה בלפור. אל תשכח את הזהות הסודית שלי...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
yyzboy1928 כתב:שמאל קיצוני זה מבחינתי אנשים שמוכנים לקבל את רוב התנאים של אבו מאזן למדינה פלסטינית(95%-100% גבולות 67 וזכות השיבה).
שים בצד רגע את זכות השיבה, גם לבני וגם אולמרט הציעו 95% מהשטח (למעשה הם הציעו פחות מזה + חילופי שטחים).
אני חושב ש-95% מהשטח זה כבר הבנה בדרך להסכם.
השאלה שלי היא למה דברים שהם מבחינת זכויות אדם והחלטות האו"ם לגיטימיים על גבול ההכרחיים בדרך להסכם מהצד של ישראל, נתפסים בעינייך כדיעה קיצונית?
אני לא מדבר על חילופי שטחים. אני מדבר על לפנות ערים כמו אריאל ומעלה אדומים, שאילו ערים שהם כבר חלק מאינדקס הערים הישראלי, הכולל מוסד אוניברסיטאי באריאל. אני חושב שהחזרת ערים אלה מעורבב עם דעה קיצונית.
אני חושב שנכון יהיה להחזיר 85% מהשטח הכבוש, ועוד 15% בחילופי שטחים. אבל הבעיתיות היא שערביי ישראל לא רוצים לחיות תחת מדינה פלסטינית. כן. ואילו אותם אנשים המתנגדים למדינה יהודית. כמו שהאום אמר לפני שקמה מדינת ישראל. מדינה יהודית לצד מדינה ערבית. מצד אחד מביעים סולידריות למדינה פלסטינית, מצד שני, לא רוצים לחיות באחת כזו. לי זה מוזר. והם גם מגדירים את עצמם פלסטינים. ברגע שתקום מדינה פלסטינית, אני חושב שיש לשלול בכל תוקף הצעה למדינת כלל אזרחיה/מדינה דו לאומית. אבל שהמדינה היהודית לא תרמוס את המיעוטים שלה(ובריל אמר את זה ואני מסכים איתו) ותתן להם לחיות בכבוד. כמו שהדרוזים מכירים במדינה יהודית, כמו שהצ'רקסים מכירים במדינה היהודית, כך גם הערבים.
ובריל, נוגע לאחת מתוך 5000, אני בתור צופה אראה בה משהו מייצג. אני לא יודע בבירור מי אלו האנשים שהיו בהפגנה. אז אני בתור צופה יכול להתרשם שזה טיב הקהל. קצת שיטחי, אבל ככה עובד בעולם. בכדי ליצג משהו, אתה שולח את הנציג הלגיטימי שלך. מי שמייצג את הארגון מבחינה הרוחנית שאותו אתה רוצה לייצג לכולם. זה כמו לשלוח עובד רס"ר מבסיס ג'וליס לכנס מתגייסים ארצי! יראו אותו בתור משהו מייצג. שהוא בעצמו עלוב בכל מראה כלשהו.
yyzboy1928 כתב:שמאל קיצוני זה מבחינתי אנשים שמוכנים לקבל את רוב התנאים של אבו מאזן למדינה פלסטינית(95%-100% גבולות 67 וזכות השיבה).
שים בצד רגע את זכות השיבה, גם לבני וגם אולמרט הציעו 95% מהשטח (למעשה הם הציעו פחות מזה + חילופי שטחים).
אני חושב ש-95% מהשטח זה כבר הבנה בדרך להסכם.
השאלה שלי היא למה דברים שהם מבחינת זכויות אדם והחלטות האו"ם לגיטימיים על גבול ההכרחיים בדרך להסכם מהצד של ישראל, נתפסים בעינייך כדיעה קיצונית?
אני לא מדבר על חילופי שטחים. אני מדבר על לפנות ערים כמו אריאל ומעלה אדומים, שאילו ערים שהם כבר חלק מאינדקס הערים הישראלי, הכולל מוסד אוניברסיטאי באריאל. אני חושב שהחזרת ערים אלה מעורבב עם דעה קיצונית.
אני חושב שנכון יהיה להחזיר 85% מהשטח הכבוש, ועוד 15% בחילופי שטחים. אבל הבעיתיות היא שערביי ישראל לא רוצים לחיות תחת מדינה פלסטינית. כן. ואילו אותם אנשים המתנגדים למדינה יהודית. כמו שהאום אמר לפני שקמה מדינת ישראל. מדינה יהודית לצד מדינה ערבית. מצד אחד מביעים סולידריות למדינה פלסטינית, מצד שני, לא רוצים לחיות באחת כזו. לי זה מוזר. והם גם מגדירים את עצמם פלסטינים. ברגע שתקום מדינה פלסטינית, אני חושב שיש לשלול בכל תוקף הצעה למדינת כלל אזרחיה/מדינה דו לאומית. אבל שהמדינה היהודית לא תרמוס את המיעוטים שלה(ובריל אמר את זה ואני מסכים איתו) ותתן להם לחיות בכבוד. כמו שהדרוזים מכירים במדינה יהודית, כמו שהצ'רקסים מכירים במדינה היהודית, כך גם הערבים.
ובריל, נוגע לאחת מתוך 5000, אני בתור צופה אראה בה משהו מייצג. אני לא יודע בבירור מי אלו האנשים שהיו בהפגנה. אז אני בתור צופה יכול להתרשם שזה טיב הקהל. קצת שיטחי, אבל ככה עובד בעולם. בכדי ליצג משהו, אתה שולח את הנציג הלגיטימי שלך. מי שמייצג את הארגון מבחינה הרוחנית שאותו אתה רוצה לייצג לכולם. זה כמו לשלוח עובד רס"ר מבסיס ג'וליס לכנס מתגייסים ארצי! יראו אותו בתור משהו מייצג. שהוא בעצמו עלוב בכל מראה כלשהו.
ג'יימי- המדינה הפלסטינית היא זאת שתמנע את המדינה הדו לאומית. זו הסיבה שקיצונים בשמאל ובימין נלחמים למנוע את ההסכם שלום. תראה איך אתה נופל להפחדות של פוליטיקאים. אריאל, מעלה אדומים, וכל גושי ההתנחלויות הגדולים מעולם לא הוצעו לפלסטינים! כל הסכם שאני מכיר עד היום השאיר את הגושים הגדולים (גם אם חלקם הם עצם בגרון המדינה הפלסטינית כמו מעלה אדומים) בידיים של ישראל בהסכמה של הפלסטינים- כל ההפחדה הזאת היא כדי לסנוור את האנשים.
ערביי ישראל יאלצו לעשות בחירה, כמו שהמתנחלים בשטחים הכבושים יאלצו לעשות בחירה- לעבור למדינה שבה יש רוב למיעוט (כן זו סתירה אני יודע) שאתה מייצג, או להישאר כמיעוט נאמן, שווה זכויות, אבל עדיין מיעוט, במדינת ישראל או פלסטין.
אני לא טוען שברוך מרזל מייצג את דעתך נכון? גם אם הוא יתראיין לגבי אחדותה של ירושלים שגם אתה מאמין באותו עניין נכון? אז בוא לא ניתן לדברים של מישהו אחר לייצג אוכלוסייה מאד גדולה, עם דעות מאוד מגוונות ושונות בשמאל בארץ. היום השמאל בפוליטיקה הוא כלום, כלי ריק, לכן שילוב הידיים בין השמאל הקיצוני והשמאל מרכז הציוני מחוייב כאן.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
בריליה, רשמתי כאן בעבר שאני מאמין בירושלים מחולקת מכל מיני סיבות(ויש הרבה) .
וכן, גם אם הייתי מאמין בירושלים המאוחדת, לא הייתי נותן לפאשיסט לייצג אותי .
מייל שרשרת שקיבלתי אתמול מספר לי את הסיפור הבא: "בשביל סבא וסבתא וההורים שלנו והמשפחות שלהם
השבוע באנגליה , הסירו כל אזכור על השואה מתוכניות הלימוד של בתי הספר , בטענה שהדבר פוגע ב אוכלוסיה המוסלמית , המכחישה את קיום השואה .
זהו סימן לבאות של האסון שבהדרגה פוקד את העולם , עדות מבהילה של הקלות שבה המדינות נכנעות תחתיו .
עברו יותר מ -60 שנה מסיום מלחמת העולם השנייה באירופה .
האימייל הזה נשלח במטרה ליצור שרשרת זיכרון
לזכרם
של 6 מליון יהודים , 20 מיליון רוסים , 10 מיליון נוצרים , 1900 כמרים קתוליים , שנרצחו , נאנסו , נשרפו , הורעבו למוות , והושפלו על ידי אותם אלה שחיפשו דרך אחרת !
עכשיו , יותר מאי פעם , על רקע מאמציהם של איראן ואחרים , שהצהירו על השואה כ ' אגדה ' , הכרחי ביותר לעשות כל שניתן כדי שהעולם אף פעם לא ישכח ..
האימייל הזה צריך להגיע לפחות ל -40 מיליון אנשים בכל העולם .
הצטרפו אלינו וקחו חלק בשרשרת הזיכרון , עזרו להפיץ אותה ברחבי העולם .
אנא , שלחו את האימייל ל -10 מכרים או יותר , ובקשו מהם להמשיך את השרשרת . אל תמחקו את ההודעה , זה הרי לוקח רק דקה להעביר אותה הלאה!!!"
כל הסיפור הזה האו שקרי ומטעה! היו כמה בתי ספר באנגליה שבביקורת של משרד החינוך נמצאו אשמים שבמכוון לא לימדו את נושא השואה בבית הספר. זה לא משהו מערכתי, נאבקים בזה באנגליה, וכל המייל הזה שעובר בין אלפים של אנשים אם לא יותר, בארץ, הוא מטעה ומכוער! משתמש בזכר השואה ככלי תעמולתי נטו- ממש מגעיל!
כמה שאני חושב שאנגליה מתכופפת בפני האיסלאם שבה, אני לא אשקר ואגיד שלא מנסים להילחם בסילוף ההיסטורי שחלקים מהמוסלמים מנסים לעשות.
וזה חדש לך שנעשה בארץ שימוש ציני ומחליא בשואה למטרות מדיניות והסברתיות?
אנגליה ממש לא מתכופפת בפני האיסלאם, זאת ראייה פרובינציאלית של מישהו שלא גר באנגליה. אנגליה גרה בשקט עם האיסלאם כמו שהיא גרה בשקט עם היהדות, עם הנצרות ועם הבודהיזם. כמו שיש בית כנסת, ככה גם צריך להיות מסגד.
יש באנגליה מספיק ארגונים ביניהם Holocaust Educational Trust שפועלים 365 יום בשנה ודואגים לשמור על זכר השואה, מה גם שהשואה מלומדת בבתי הספר ואני יודע את זה ממקור ראשון.
אני מניחל ששמעתם על תקנות הרעש. כמה מוצדקות וכמה, גובלות בפאשיזם.
חלק מהתקנות, לפי מה שקראתי והבנתי, קוראות על איסור נגינה בבתים. כל נגינה, מכינור, צ'לו, גיטרה, בס, תופים וכו'.
אוי ויי.. לאן התדרדרנו. טוב, זה לא חדש שגלעד ארדן הוא חמור שבחמורים. מנחית חוקים דרקונים למדינה ויורה לכל הכיוונים. את חוק העישון כבר לא אוכפים. יש פאבים בארץ שכלל יושבי הפאב מעשנים בו. אז למה לאסור?
אסור לנגן במדינה הזאת. עוד מעט גם לנשום יהיה אסור.
yyzboy1928 כתב:אני מניחל ששמעתם על תקנות הרעש. כמה מוצדקות וכמה, גובלות בפאשיזם.
חלק מהתקנות, לפי מה שקראתי והבנתי, קוראות על איסור נגינה בבתים. כל נגינה, מכינור, צ'לו, גיטרה, בס, תופים וכו'.
אוי ויי.. לאן התדרדרנו. טוב, זה לא חדש שגלעד ארדן הוא חמור שבחמורים. מנחית חוקים דרקונים למדינה ויורה לכל הכיוונים. את חוק העישון כבר לא אוכפים. יש פאבים בארץ שכלל יושבי הפאב מעשנים בו. אז למה לאסור?
אסור לנגן במדינה הזאת. עוד מעט גם לנשום יהיה אסור.
אפשר לקבל אולי קישור למקום שמסביר את העניין? זה נשמע לי כמו משהו שנוגע אליי מאוד לפחות לעתיד(כרגע לא נראה לי שחוק כזה משנה בקיבוץ..)
אלון הראל, פרופ' למשפטים באוניברסיטה העברית סיפר לוואלה! חדשות כי הפעילים מקיימים במקום משמרת מחאה, אותה ניתן לערוך ללא רישיון מהמשטרה.
"יש חקיקה בישראל שאומרת שמשמרת מחאה היא חוקית ואז תפקידה של המשטרה לאבטח אותה", סיפר. הוא תאר כיצד אחת המפגינות נעצרה במקום בו מותרת ההפגנה על פי פסיקת בג"ץ, "בלי סיבה וללא עילה". פרופ' הראל הוסיף כי מעצר הפעילים נעשה בניגוד לחוק שכן אין לדבריו עילה למעצר, "אני מאוד מקווה שהפעם, לשם שינוי, יוטלו סנקציות על המשטרה ושיובהר לה שאסור לבצע מעצרים ללא עילת מעצר. לא מושיבים אדם במשך 24 שעות במעצר ללא סיבה".
דבר מצחיק שקרה לי אתמול בהפגנה: נתקלנו כרגיל באיזה ליצן קיצוני מהימין שצילם את חלק מהמשתתפים בהפגנה במצלמה שלו (ישנם אתרים, הצופר הוא אחד מהם, שבהם מפרסמים המתנחלים הקיצונים פרטים על מפגיני שמאל כדי לעודד פרעות כנגדם- לא המצאה שלי כל אחד יכול לבדוק את זה) אותו אדם צעק לעברי: "תראה איזה יופי, המשטרה איתנו, בצד שלנו. ככה נסלק את כולכם מהמדינה הזאת" וקצין המשטרה שעמד לידו וראה אותו עושה פרובוקציות ומנסה להתסיס את האנשים, לא אמר לו מילה.
אמרתי לו שמבחינתי הם יכולים לקחת את המשטרה איתם. אם זו המשטרה שהם רוצים, אני מוכן להיות בצד הנגדי.
הצביעות חוגגת אצל אנשים רפי שכל כמו האיש הזה, כשהמשטרה תבוא לפנות מאחז או הפגנה לא חוקית של הימין, הוא יצעק לעברה "נאצים" שונאי ישראל ומשתפי פעולה עם האויב, כמו שצעקו לחיילי צה"ל.
אבל כשמג"ב והמשטרה באים לפנות אנשי שמאל שלא הפגינו באלימות, אז המשטרה זה הצד שלהם, הם הטובים!
מאמר מרתק בנושא זכות השיבה של פליטים. החלטה של בית הדין האירופי בנושא קפריסין והפליטים שם. מאמר מרתק, שמציג באור חדש את נושא הפליטים הפלסטינים והיהודים במהלך השנים, והיחס של העולם המערבי לזכויותיהם.
פרופ' בינבנישתי שמפרש את ההחלטה במאמר, הוא דוד של אשתי ואני מדבר איתו הרבה בנושאים האלה- אדם מרתק, מלא בחוכמת חיים ונסיון עשיר בנושא הסכסוך הישראלי פלסטיני במיוחד נושא הפליטים. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1155794.html
ufomatan כתב:מאמר מרתק בנושא זכות השיבה של פליטים. החלטה של בית הדין האירופי בנושא קפריסין והפליטים שם. מאמר מרתק, שמציג באור חדש את נושא הפליטים הפלסטינים והיהודים במהלך השנים, והיחס של העולם המערבי לזכויותיהם.
פרופ' בינבנישתי שמפרש את ההחלטה במאמר, הוא דוד של אשתי ואני מדבר איתו הרבה בנושאים האלה- אדם מרתק, מלא בחוכמת חיים ונסיון עשיר בנושא הסכסוך הישראלי פלסטיני במיוחד נושא הפליטים. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1155794.html
תקדים לסוגיית הפליטים. אולי מהלך כזה יקרב את השלום והפלסטינים יבינו שהשבת הפליטים לבתים שלהם מלפני 60 שנה לא בר קיימא.