אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה
http://www.facebook.com/civilwedding
מי שתומך להצטרף.. הגיע הזמן לשינוי..
אני חושב שחוק שכזה לא יפגע בסטטוס קוו או במעמד המדינה כמדינה יהודית.. אלא ההפך, המעמד של ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית. ומהלך שכזה יוסיף המון לדמוקרטיות הישראלית וייתן בחירה לזוגות צעירים אם להתחתן ברבנות או בנישואים אזרחיים.. אני באופן אישי ייבחר ברבנות, ואני לא אעשה את זה בלב שלם. ולא בגלל המשפחה או משהו. אני רואה בחתונה ברבנות כשמירה על המסורת היהודית בישראל. אבל אני לא מאמין שצריך לכפות את זה.
מי שתומך להצטרף.. הגיע הזמן לשינוי..
אני חושב שחוק שכזה לא יפגע בסטטוס קוו או במעמד המדינה כמדינה יהודית.. אלא ההפך, המעמד של ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית. ומהלך שכזה יוסיף המון לדמוקרטיות הישראלית וייתן בחירה לזוגות צעירים אם להתחתן ברבנות או בנישואים אזרחיים.. אני באופן אישי ייבחר ברבנות, ואני לא אעשה את זה בלב שלם. ולא בגלל המשפחה או משהו. אני רואה בחתונה ברבנות כשמירה על המסורת היהודית בישראל. אבל אני לא מאמין שצריך לכפות את זה.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
אוי נו באמת! מאיפה ל"סאנדיי טיימ" לדעת את זה??
ההשערה היחידה לדבר כזה היא שמישהו מבפנים הדליף את זה, אבל למה שמישהו מבפנים ידליף את זה? רק פוליטיקה מכוערת במדינה הזו.
http://news.walla.co.il/?w=/1/1645314
כולם פועלים על חשבון מישהו אחר. איזה כיעור (גם המוסד, אבל לפחות להם יש תירוץ טוב יותר...).
ההשערה היחידה לדבר כזה היא שמישהו מבפנים הדליף את זה, אבל למה שמישהו מבפנים ידליף את זה? רק פוליטיקה מכוערת במדינה הזו.
http://news.walla.co.il/?w=/1/1645314
גם אם זה נכון (ובמידה והחיסול הוא אכן שלנו, זה לא כזה הזוי שר"מ יאחל בהצלחה), למה צריך להדליף את זה או ליצור כותרת מהאוויר על סמך השערות?דיווח: נתניהו ידע מראש על החיסול בדובאי
העיתון "סאנדיי טיימס" דיווח כי ראש הממשלה נפגש בלשכתו בתחילת חודש ינואר עם חלק מחברי החוליה ובירך אותם: "עם ישראל סומך עליכם. בהצלחה"
כולם פועלים על חשבון מישהו אחר. איזה כיעור (גם המוסד, אבל לפחות להם יש תירוץ טוב יותר...).
- moonchild
- דרימיסטית שרופה
או שמישהו הדליף את זה או שהכתב החליט להיות אובר יצירתי, כבר היו מספיק מקרים שהכתבים החליטו
שלכתוב משהו עדיף מלא לכתוב בכלל. וידוע שעל ישראל אפשר לכתוטב כל דבר והקהילה העולמית ישר תתנפל עלינו בלי לבדוק כלום קודם.
שלכתוב משהו עדיף מלא לכתוב בכלל. וידוע שעל ישראל אפשר לכתוטב כל דבר והקהילה העולמית ישר תתנפל עלינו בלי לבדוק כלום קודם.
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
-
- בריל!
תשמע עוד פעם אתה מכניס לי מילים לפה. לא אמרתי שפורום תקנה הפליל אותו בכוונה. הכוונה שלי הייתה שיש גורמים בימין הדתי לאומי שיכולים להפליל אותו בגלל אותו כח פוליטי גדול מאוד (יותר מהרבה רבנים אחרים שהזכרת) שיש לו- היו דברים מעולם וזה נאיבי לא לחשוב שזה יכול לקרות (הרב אבינר הואשם גם הוא וזוכה מהטרדות מיניות). לא אמרתי שבפורום תקנה לא יושבים אנשים מתונים. אבל הם מתבססים על תלונות של אנשים פרטיים שלא לי ולא לך יש דרך לברר האם הם דוברי אמת או שקר או שנשלחו על ידי גורם זה או אחר.avrahamshuk כתב:השאלה היא האם בכלל ניתן עדיין להכליל אותי בציבור הדת"ל...DivineComedy כתב:ואיפה אתה עומד בנושא הזה?avrahamshuk כתב: ובנושא אחר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3850509,00.html
כתבה מעניינת, שימו לב במיוחד לאחוזים בבית היהודי לעומת האיחוד הלאומי. מדהים כמה התופעה של קיטוב הציבור הדת"ל צוברת תאוצה. צד אחד הולך ומתמתן בעוד הצד השני הולך ומקצין. מעניין לאן זה יגיע.![]()
![]()
ועכשיו ברצינות - אני בטוח לא מקצין.וממש מפריעה לי התופעה הזאת. אבל מצד שני אני לא בטוח כמה הציבור הוא זה שהשתנה, אלא אולי זה רק אני שחצה את הקווים.
ומתן - זה לא הרוב. אתה בהחלט צודק שהקיצונים הם לא מיעוט, אבל הם גם ממש לא רוב מוחלט. אני חושב שהציבור די נחצה פה לשניים.
לגבי החיסול - ממתי כל אחד פה נהיה איזה רב מרגלים?? מאיפה אתם יודעים מה נלקח בחשבון ומה לא? אני בטוח שהמוסד לא מקבל החלטות על חיסולים משיקולי "דאווין". יכול להיות שהחיסול היה כל כך נצרך שלא היה אפשרות לדחות אותו, יכול להיות שמשהו השתבש והחיסול לא הלך כמו שתוכנן ולכן בכלל גילו שזה היה רצח. בקיצור - אין לאף אחד מאיתנו מושג מה באמת קרה שם, אז נראה לי מגוחך כבר להאשים את ביבי או דגן.
לגבי הרב אלון - מה אתה ממציא פה שטויות מתן?? חשיפת הפרשה נעשתה ממניעים פוליטיים?! אין יותר מתונים מהרב יובל שרלו, הרב ליכטינשטיין והרב אבינר! אתה יודע בכלל איזה רבנים קונטרוורסאליים הם? הרב שרלו חיבר מסמך שהוא מציע לשפץ את כל בתי הכנסת כדי שגם נשים ישתתפו בתפילה. הרב אבינר הוא מוקצה מחמת מיאוס ביצהר. והרב ליכטינשטיין... איפה להתחיל בכלל... זה לא מקרה שכל ההומואים הביינישים המוצהרים מצאו את מקומם בישיבת הר עציון שהוא עומד בראשה.
ומי בכלל עשה לו משפט שדה? פורום תקנה לא אמר לו לצאת ל"גלות" כמו שפורסם בטעות, אלא רק אמר לו להתרחק מפעילות ציבורית ולא לקבל קהל ביחידות. כל זה נעשה באישור המשטרה ומזוז, כי לא היה מוטיבציה מצד הנפגעים להתלונן, וגם לא כל המעשים הם בגדר פלילים. הפורום הזה הוא כל כך מבורך, שהוא מעיד עד כמה הציבור הדתי בארץ התבגר, והוא עכשיו לא רק מכיר בעובדה "שגם לנו יש כאלה", אלא גם מוכן להוציא את הלכלוך החוצה ולא לטאטא אותו מתחת לשטיח.
לטעמי פורום תקנה הוא באמת נסיון אמיתי לא לטייח דברים בציבור הדתי לאומי, אבל באקט הזה אותו ציבור מבדל את עצמו משאר אזרחי ישראל הדמוקרטית- וזו בעייה חמורה מאוד!
מה זה משנה לי שהרבנים שם הם צדיקים גמורים בתורה ואנשים עם סובלנות רבה? הם שופטים? או חוקרי משטרה? איך אני בתור אזרח שומר חוק שכפוף למשטרה ולבית המשפט יכול לקבל שבמדינה שלי יש בית דין נפרד שהוא גם הרשות החוקרת והמבצעת וגם השופטת במקרים פליליים! נשמע לך הגיוני במדינה דמוקרטית? הציבור הדתי לאומי לא רואה את עצמו חלק שווה מהציבור במדינת ישראל! הוא רואה את עצמו ואת רבניו מעל הציבור ומעל החוק מכיוון שההלכה והדת שלו נמצאים במקום הראשון לפני חוקי המדינה. לכן הפורום הזה יכול ליצור בעייה רצינית באכיפה של הדמוקרטיה על אותו ציבור.
מצטער אבל אין בדברים שלי כדי לפגוע בכבודם של אותם אנשים שמרכיבים את פורום תקנה, אבל מה שהם עושים מבחינת המדינה, זו התרסה ועקיפה של שלטון החוק לגבי ציבור מסויים בישראל, גם אם עבור מטרה לכאורה טובה.
אם מורה בבית ספר מטריד מינית ילד או ילדה, מחובת מי שגילה את הפשע, משרד החינוך או מורים אחרים בבית הספר לדווח למשטרה ולתת להם לחקור את העניין! אותו דבר מורה בבית ספר דתי שאתם קוראים לו רב. מבחינתי הוא מחנך בדיוק כמו מחנך חילוני ולכן החוק לא מתכופף בפניו אלא הוא כפוף לחוק!
מה זה להגלות אדם? מה זה העונש הזה? זה עונש לעבירות מין נגד קטינים? בוא ניכנס לפרופורציות! הרי אם הוא פושע בעבירות מין אז אותו פורום תקנה פגע בהחלטה שלו בשנה וחצי האחרונות בעוד קטינים בזמן שהותו במגדל.
העובדה שמני מזוז ומשטרת ישראל לא עשו כלום מצדיקה את העיוות כאן? זה מצחיק שמצדיקים עיוות אחד בעיוות אחר, זו ההצדקה? פורום תקנה היה חייב להתעקש מול המשטרה לחקור לעומק את התלונות גם אם המתלוננים לא רוצים להגיש תלונה, ואם המשטר מסרבת היה חייב לערב כאן גורם חברתי אחר כמו המועצה לשלום הילד או גורם אחר שמטפל בנפגעי תקיפה מינית. המשטרה עשתה מספיק חקירות עצמאיות כדי לתפוס פדופילים ועברייני מין אחרים בלי תלונה מאף אחד! מה שונה המקרה הזה?
אם הציבור הדתי לאומי רוצה להיות חלק ממדינת ישראל הוא חייב גם להישמע לחוקיה. אין כאן סייגים ואין כאן איפה ואיפה- כל אדם שווה מול החוק גם אם הוא רב וגם אם הוא ראש ממשלה!
חיים רמון נשפט והורשע בבית משפט על כלום, מי שם את פורום תקנה להעניש בהסכמה את הרב אילון על מעשים חמורים בהרבה? בואו נהיה רציניים כאן.
אין לי דבר אישית נגד הציבור הדתי לאומי- אני חושב שהוא במשך שנים הוביל את היהדות לפתיחות ולהידברות עם החילונים, והיה חלק חשוב מאוד בפיתוח וקידום המדינה באהבה ובעשייה. אבל בשנים האחרונות, ואני לא מסכים איתך שמדובר רק בחצי מהציבור, ישנה התקצנות מסוכנת מאוד. מועצת יש"ע הפכה לגורם מתסיס ומאיים על המדינה. זה המכתב ששלח וולרשטיין בהתפטרות שלו והוא מדגיש שהוא מרגיש שהעמימות של מועצת יש"ע בנושאים חושבים, יכולה להוביל לפגיעה במדינת ישראל.
http://my.ynet.co.il/pic/news/11.01.10/11.1/index.htm
בנוסף התופעה של רבנים אלילים כמו הרב של יצהר, שמובילים אחריהם עשרות ומאות של צעירים (הרבה פעמים בניגוד לדעתם של רבנים גדולים וחשובים) לפרעות כנגד שכניהם הערבים וכנגד צה"ל. שמחברים מסמכים על מתי מותר להרוג גוי כדי להצדיק את הגזענות שלהם במקורות יהודיים.
גם לציבור הדתי לאומי מותר לעשות חשבון נפש! השמאל עשה את זה אחרי כישלון קמפ דיוויד, ואותו ציבור דתי חייב לעשות חשבון נפש ולהחליט האם הוא נלחם באותה תופעה שמתרחבת כל שנה (אריק שרון נתן לה דחיפה מאוד יפה עם ההתנתקות) או שהוא עומד מהצד ומתפלל לטוב.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
לגבי הדיון של שוקרון ומתן, עכשיו אני עושה קורס אודיו על ישו ההיסטורי, והמרצה הקדיש שתי הרצאות שלמות על הקונטקסט שבו הוא חי, כלומר תיאר באריכות את ישראל (פלסטינה) של המאה הראשונה. בזמן שקראתי את ההודעה הארוכה של מתן, קלטתי שהרבה דברים שהוא מתאר שם במיוחד בנושא של הכתות או המחנות שיש בין היהודים בארץ, מזכיר לי מאוד את מה שהמרצה תיאר על המאה הראשונה. ואנחנו יודעים איך זה נגמר אז. אני רק מקווה בשביל המדינה הזאת שהאנשים השפויים יתעשתו מהר לפני שנמשיך באותו הכיוון.
כמובן שההבדל הרציני הוא שאז השלטון היה רומאי ועכשיו זה ביבי. ונראה לי שיש הסכמה לגבי מה עדיף
כמובן שההבדל הרציני הוא שאז השלטון היה רומאי ועכשיו זה ביבי. ונראה לי שיש הסכמה לגבי מה עדיף

"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Sentient 6
- דרימיסט-על
http://e.walla.co.il/?w=/6/1645485
אחח כן לימור לבנת תכניס קצת כבוד לאומנות ותחליט מה ראוי ומה לא.
בולשיט, זה למסד דבר שלא שייך למדינה לצורכי המדינה.
מה גבלס נותן שיעורי יחצנו"ת בארץ ושכחו לספר לנו??
אחח כן לימור לבנת תכניס קצת כבוד לאומנות ותחליט מה ראוי ומה לא.
בולשיט, זה למסד דבר שלא שייך למדינה לצורכי המדינה.
מה גבלס נותן שיעורי יחצנו"ת בארץ ושכחו לספר לנו??
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
בבחירות הבאות אני מצביע Naughtius MaximusDivineComedy כתב:לגבי הדיון של שוקרון ומתן, עכשיו אני עושה קורס אודיו על ישו ההיסטורי, והמרצה הקדיש שתי הרצאות שלמות על הקונטקסט שבו הוא חי, כלומר תיאר באריכות את ישראל (פלסטינה) של המאה הראשונה. בזמן שקראתי את ההודעה הארוכה של מתן, קלטתי שהרבה דברים שהוא מתאר שם במיוחד בנושא של הכתות או המחנות שיש בין היהודים בארץ, מזכיר לי מאוד את מה שהמרצה תיאר על המאה הראשונה. ואנחנו יודעים איך זה נגמר אז. אני רק מקווה בשביל המדינה הזאת שהאנשים השפויים יתעשתו מהר לפני שנמשיך באותו הכיוון.

"The bigger the lie, the more they believe"
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
תגובה למתן:
ההסבר הפשוט ביותר הוא בד"כ הנכון. אתה רוצה לטעון שאיזה אישים קיצונים העלילו עלילות על הרב אלון? שיבושם לך, אבל אני חושב שזאת היאחזות בקש. נחכה למשטרה ונראה.
אני אחזור שוב: פורום תקנה לא בא להחליף בשום פנים ואופן שום מוסד ממלכתי כזה או אחר. הוא לא מתעסק בחוק אלא באתיקה. פורום תקנה בא לתת מענה כאשר החוק היבש לא יכול להתמודד עם המקרה, כי אין חשד לפלילים, היות ומעשים נעשו בהסכמה, או שהמתלוננים לא מוכנים להגיש תביעה ולחשוף את עצמם. אני לא מבין למה אתה רואה את הרע פה במקום להגיד כל הכבוד. כאשר מישהו פונה לפורום תקנה, הדבר בראשון שהם מנסים זה לשכנע אותו להתלונן במשטרה נגד אותה סמכות רבנית שפגעה בו. הרבנים שחברים בפורום תקנה הם רבנים ממלכתיים ממדרגה ראשונה, והם האחרונים בציבור שיטיפו או יבצעו בפועל התנתקות כלשהיא מהמדינה. אני חושב שאתה פשוט לא יודע במי מדובר.
פורום תקנה לא נוצר באקט של הבדלה מהציבור הכללי אלא להיפך, בניסיון להיות חלק מהחברה בארץ, לטוב ולרע. במקרה של הרב אלון המשטרה והפרקליטות תודרכו ונדרשו לשאלה, והם הכריעו שמכיוון ואין מתלוננים, המשטרה לא יכולה לחקור. אם היתה אופציה של חקירה משטרתית, היא היתה הראשונה. אבל במקום לזנוח את הסיפור עקב חוסר ראיות או חוסר במעשה פלילי, קם פורום תקנה ואמר: גם אם אין למשטרה דרך לטפל, אנחנו לא מוכנים שאדם ינצל את המעמד הרוחני שלו ויפגע בנערים אחרים. הם לא סמכות שופטת, לא מבצעת, ולא מחוקקת. הם סמכות מאיימת. הרב אלון היה יכול בכל רגע לומר להם ללכת לחפש את החברים שלהם, אבל הוא ידע שזה יביא לפרסום הפרשה. (מה שאכן קרה אחרי חמש שנים).
אהה, לגבי המשטרה- היא לא יכולה לפתוח חקירה פלילית ללא תלונה. היא יכולה להתחיל לחקור. וזה בדיוק מה שהיא עשתה עכשיו עם גילוי הפרשה. היא היתה יכולה להתחיל לחקור כבר לפני חמש שנים, אבל היא בחרה שלא לעשות את זה. אין מה להאשים את פורום תקנה כאן, כי הוא עשה את מה שמוטל עליו ודיווח למשטרה ולפרקליטות.
אגב, שמעתי הרבה משפטנים שדוקא מברכים על פורום תקנה, ואומרים שהוא מתעסק עם המקרים בהם החוק לא יכול לטפל ובכך משלים אותו בעצם. כמו שיש ועדת אתיקה לרופאים ולעורכי דין, שיש לה שיניים והיא יכולה לאיים על רופאים או עורכי דין שחורגים מכללי האתיקה, פורום תקנה הוא ועדת האתיקה של הרבנים.
יש לי דרך פשוטה להפריך את הטענה שלך לגבי מניעי החשיפה: נניח שאכן היו גורמים קיצוניים שרצו לפגוע ברב אלון. מדוע שיפנו לפורום תקנה ויעלילו עלילות? הרי פורום תקנה משתדל לפתור את הדברים בלי הפגיעה במתלוננים? ברור לכל שאם היו רוצים לפגוע בו באמת הם היו או סתם מפרסמים עלילות, או פונים למשטרה. ואם תטען שאותם הגורמים לא היו קשורים לתלונות, אלא רק לחשיפת הפרשה ברבים, אז א. מאיפה הם ידעו על זה בכלל? ב. גם אם זה נכון, זה לא סותר את עצם הטענות נגד הרב אלון.
לגבי תופעת הרבנים האלילים - מה אני יכול לעשות... כבר כתבתי פה שאני שונא את זה הרבה יותר ממך. אבל מסתבר שאנשים דוקא אוהבים שיש להם מישהו שאומר להם על כל דבר אם זה מותר או אסור או חובה.
ניר - אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר. זה נשמע מעניין.
ההסבר הפשוט ביותר הוא בד"כ הנכון. אתה רוצה לטעון שאיזה אישים קיצונים העלילו עלילות על הרב אלון? שיבושם לך, אבל אני חושב שזאת היאחזות בקש. נחכה למשטרה ונראה.
אני אחזור שוב: פורום תקנה לא בא להחליף בשום פנים ואופן שום מוסד ממלכתי כזה או אחר. הוא לא מתעסק בחוק אלא באתיקה. פורום תקנה בא לתת מענה כאשר החוק היבש לא יכול להתמודד עם המקרה, כי אין חשד לפלילים, היות ומעשים נעשו בהסכמה, או שהמתלוננים לא מוכנים להגיש תביעה ולחשוף את עצמם. אני לא מבין למה אתה רואה את הרע פה במקום להגיד כל הכבוד. כאשר מישהו פונה לפורום תקנה, הדבר בראשון שהם מנסים זה לשכנע אותו להתלונן במשטרה נגד אותה סמכות רבנית שפגעה בו. הרבנים שחברים בפורום תקנה הם רבנים ממלכתיים ממדרגה ראשונה, והם האחרונים בציבור שיטיפו או יבצעו בפועל התנתקות כלשהיא מהמדינה. אני חושב שאתה פשוט לא יודע במי מדובר.
פורום תקנה לא נוצר באקט של הבדלה מהציבור הכללי אלא להיפך, בניסיון להיות חלק מהחברה בארץ, לטוב ולרע. במקרה של הרב אלון המשטרה והפרקליטות תודרכו ונדרשו לשאלה, והם הכריעו שמכיוון ואין מתלוננים, המשטרה לא יכולה לחקור. אם היתה אופציה של חקירה משטרתית, היא היתה הראשונה. אבל במקום לזנוח את הסיפור עקב חוסר ראיות או חוסר במעשה פלילי, קם פורום תקנה ואמר: גם אם אין למשטרה דרך לטפל, אנחנו לא מוכנים שאדם ינצל את המעמד הרוחני שלו ויפגע בנערים אחרים. הם לא סמכות שופטת, לא מבצעת, ולא מחוקקת. הם סמכות מאיימת. הרב אלון היה יכול בכל רגע לומר להם ללכת לחפש את החברים שלהם, אבל הוא ידע שזה יביא לפרסום הפרשה. (מה שאכן קרה אחרי חמש שנים).
אהה, לגבי המשטרה- היא לא יכולה לפתוח חקירה פלילית ללא תלונה. היא יכולה להתחיל לחקור. וזה בדיוק מה שהיא עשתה עכשיו עם גילוי הפרשה. היא היתה יכולה להתחיל לחקור כבר לפני חמש שנים, אבל היא בחרה שלא לעשות את זה. אין מה להאשים את פורום תקנה כאן, כי הוא עשה את מה שמוטל עליו ודיווח למשטרה ולפרקליטות.
אגב, שמעתי הרבה משפטנים שדוקא מברכים על פורום תקנה, ואומרים שהוא מתעסק עם המקרים בהם החוק לא יכול לטפל ובכך משלים אותו בעצם. כמו שיש ועדת אתיקה לרופאים ולעורכי דין, שיש לה שיניים והיא יכולה לאיים על רופאים או עורכי דין שחורגים מכללי האתיקה, פורום תקנה הוא ועדת האתיקה של הרבנים.
יש לי דרך פשוטה להפריך את הטענה שלך לגבי מניעי החשיפה: נניח שאכן היו גורמים קיצוניים שרצו לפגוע ברב אלון. מדוע שיפנו לפורום תקנה ויעלילו עלילות? הרי פורום תקנה משתדל לפתור את הדברים בלי הפגיעה במתלוננים? ברור לכל שאם היו רוצים לפגוע בו באמת הם היו או סתם מפרסמים עלילות, או פונים למשטרה. ואם תטען שאותם הגורמים לא היו קשורים לתלונות, אלא רק לחשיפת הפרשה ברבים, אז א. מאיפה הם ידעו על זה בכלל? ב. גם אם זה נכון, זה לא סותר את עצם הטענות נגד הרב אלון.
לגבי תופעת הרבנים האלילים - מה אני יכול לעשות... כבר כתבתי פה שאני שונא את זה הרבה יותר ממך. אבל מסתבר שאנשים דוקא אוהבים שיש להם מישהו שאומר להם על כל דבר אם זה מותר או אסור או חובה.
ניר - אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר. זה נשמע מעניין.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- בריל!
תשובה לעניין! קיבלתי (לא בציניות
אני עדיין חושב שכל הסיפור הזה הוא הרבה יותר גדול ותככני ממה שנותנים לנו להאמין, אבל זה בא מחוסר אמון שהולך וגובר אצלי למה שנקרא "המחנה הדתי לאומי" שהולך והופך לטעמי למחנה "אנחנו הולכים להשתלט בכוח על אופייה של מדינת ישראל" תוך כדי ניצול האדישות של העם שמתעניין בעיקר מתי החנות החדשה של גאפ נפתחת או מתי ישיקו את האייפון החדש.
אתמול ראינו דוגמא נוספת לחוסר הכבוד והציות לחוק בישראל כשחברי כנסת מהממשלה הובילו כניסה פרועה של מתנחלים לתוך שטח יריחו, תוך כדי פגיעה בחיילי צה"ל, סיכון חיים, ועבירה על צו אלוף. ממש מלח הארץ אותם אנשים, הייתי זורק אותם לים המלח שירקבו שם!
זה מצטרף לפגיעה בחיילי צה"ל ביצהר, ולהטפות הפרועות של רבנים מהאותו ציבור כנגד מדינת ישראל והצבא. לצערי הרב מפקדים בכירים בצבא מרגישים "חייבים" לאותו ציבור בגלל ההתנתקות ולכן מתייחסים אליו בכפפות של משי במקום להתייחס אליו כאיום קיומי למדינה!
מה שכן יש לי תיקון קטן מבחינה פוליטית למה שאני טענתי כפרשנות להחלטה 242 של האו"ם ואולי הטעיתי כאן אנשים: אותה החלטה לא קבעה שמדינת ישראל צריכה לסגת מכל השטחים שכבשה ב-67, אלא שיש לסגת משטחים שנכבשו, ניסוח מאוד מעומעם אבל בתוכו חבויות כמה משמעויות אחרות ואני אדגיש אותם כאן.
זו ההחלטה המתורגמת:
דבר שני מדובר על הסדר צודק לבעיית הפליטים שעד היום מדינת ישראל לא מוכנה להכיר בהם בכלל.
דבר שלישי והוא החשוב לדעתי כאן זה בסעיף 2ג- ערבות לשלמות טריטוריאלית ועצמאות מדינית. זו בדיוק הטענה שלי כלפי ה"שלום" שאנחנו מציעים לפלסטינים. אנחנו לא מציעים להם שלמות טריטוריאלית, אפילו לא חלקית. ואנחנו לא מציעים להם עצמאות מדינית, אלא עצמאות חלקית מאוד (ואני יכול להרחיב על זה ולתת דוגמאות ועובדות למי שרוצה) בהשענות על ישראל כאדון שמסכים להקל את תנאי המחיה של עבדיו.
לטעמי ישראל חייבת לכבד את ההחלטה שהיא חתמה עליה, ולהמשיך ולתמוך בהחזרת השטחים שנכבשו כדי לא לערער על הלגיטימציה שלנו באו"ם ובעולם כולו שתומך בנו מקום המדינה ועד היום.
לא השמאל עושה דה לגיטימציה למדינת ישראל בעולם. הימין שמוכן להפר הסכמים עם העולם, הוא זה שיוצר את אותה דה לגיטימציה למדינת ישראל בעולם והיום זה הולך ומחמיר ככל שאותם קיצונים הזויים עושים כעולה על רוחם באותם שטחים שבמחלוקת.

אני עדיין חושב שכל הסיפור הזה הוא הרבה יותר גדול ותככני ממה שנותנים לנו להאמין, אבל זה בא מחוסר אמון שהולך וגובר אצלי למה שנקרא "המחנה הדתי לאומי" שהולך והופך לטעמי למחנה "אנחנו הולכים להשתלט בכוח על אופייה של מדינת ישראל" תוך כדי ניצול האדישות של העם שמתעניין בעיקר מתי החנות החדשה של גאפ נפתחת או מתי ישיקו את האייפון החדש.
אתמול ראינו דוגמא נוספת לחוסר הכבוד והציות לחוק בישראל כשחברי כנסת מהממשלה הובילו כניסה פרועה של מתנחלים לתוך שטח יריחו, תוך כדי פגיעה בחיילי צה"ל, סיכון חיים, ועבירה על צו אלוף. ממש מלח הארץ אותם אנשים, הייתי זורק אותם לים המלח שירקבו שם!
זה מצטרף לפגיעה בחיילי צה"ל ביצהר, ולהטפות הפרועות של רבנים מהאותו ציבור כנגד מדינת ישראל והצבא. לצערי הרב מפקדים בכירים בצבא מרגישים "חייבים" לאותו ציבור בגלל ההתנתקות ולכן מתייחסים אליו בכפפות של משי במקום להתייחס אליו כאיום קיומי למדינה!
מה שכן יש לי תיקון קטן מבחינה פוליטית למה שאני טענתי כפרשנות להחלטה 242 של האו"ם ואולי הטעיתי כאן אנשים: אותה החלטה לא קבעה שמדינת ישראל צריכה לסגת מכל השטחים שכבשה ב-67, אלא שיש לסגת משטחים שנכבשו, ניסוח מאוד מעומעם אבל בתוכו חבויות כמה משמעויות אחרות ואני אדגיש אותם כאן.
זו ההחלטה המתורגמת:
שימו לב לכמה נקודות כאן שעוותו על ידי גורמי ימין במדינת ישראל- קודם כל ישנה דרישה לנסיגה ישראלית משטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים. אז נכון שלא כתוב כאן כל השטחים, אבל מובן לחלוטין שלהחזיק בשטחים האלה לא נוכל.בהביעה המשך דאגתה נוכח המצב החמור במזרח התיכון,
בהדגישה שרכישת טריטוריה בדרך של מלחמה היא פסולה, ושיש צורך לפעול למען
שלום צודק ובר-קיימא, שבו תוכל כל מדינה שבאיזור לחיות בבטחון, בהדגישה עוד
שכל המדינות החברות, בהסכימן למגילת האומות המאוחדות, קיבלו על עצמן
התחייבות לפעול בהתאם לסעיף 2 של המגילה.
1. - קובעת שקיום עקרונות המגילה מחייב השכנת שלום צודק ובר-קיימא במזרח
התיכון, שיושתת על הגשמת שני העקרונות הבאים:
א. פינוי כוחות מזויינים ישראליים מטריטוריות שנכבשו במסגרת הסיכסוך האחרון;
ב. ביטול כל טענה או מצב של לוחמה, וכיבוד והכרה של הריבונות, השלימות
הטריטוריאלית והעצמאות המדינית של כל מדינה ממדינות האיזור, ושל זכותן
לחיות בשלום בתוך גבולות מוכרים ובטוחים, ללא איומים או מעשי אלימות;
2. - מכריזה עוד על הצורך:
א. לערוב לחופש השיט בנתיבי-מים בינלאומיים באיזור;
ב. להגיע להסדר צודק של בעיית הפליטים;
ג. לערוב לשלימות הטריטוריאלית ולעצמאות המדינית של כל מדינה ממדינות
האיזור, באמצעים שבכללם יצירת אזורים מפורזים;
דבר שני מדובר על הסדר צודק לבעיית הפליטים שעד היום מדינת ישראל לא מוכנה להכיר בהם בכלל.
דבר שלישי והוא החשוב לדעתי כאן זה בסעיף 2ג- ערבות לשלמות טריטוריאלית ועצמאות מדינית. זו בדיוק הטענה שלי כלפי ה"שלום" שאנחנו מציעים לפלסטינים. אנחנו לא מציעים להם שלמות טריטוריאלית, אפילו לא חלקית. ואנחנו לא מציעים להם עצמאות מדינית, אלא עצמאות חלקית מאוד (ואני יכול להרחיב על זה ולתת דוגמאות ועובדות למי שרוצה) בהשענות על ישראל כאדון שמסכים להקל את תנאי המחיה של עבדיו.
לטעמי ישראל חייבת לכבד את ההחלטה שהיא חתמה עליה, ולהמשיך ולתמוך בהחזרת השטחים שנכבשו כדי לא לערער על הלגיטימציה שלנו באו"ם ובעולם כולו שתומך בנו מקום המדינה ועד היום.
לא השמאל עושה דה לגיטימציה למדינת ישראל בעולם. הימין שמוכן להפר הסכמים עם העולם, הוא זה שיוצר את אותה דה לגיטימציה למדינת ישראל בעולם והיום זה הולך ומחמיר ככל שאותם קיצונים הזויים עושים כעולה על רוחם באותם שטחים שבמחלוקת.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
שוקרון, איזה פירוט אתה רוצה? (אולי באשכול אחר)
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
קצת יותר פרטים על הקורס שלך, מהו הפילוג שהיה אז ולמה הוא הוביל, אם יש קישורים אז מצוין. כמובן אם יש לך כח.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט מתקדם
אהלן אהלן.
הבלחה קטנה שלי, רק כדי לחזק ואולי להבהיר את מה ששוקרון כתב בעניין הרבנים הממלכתיים.
בזמן ההתנתקות ואחריה למדתי בישיבת פתח תקווה של הרב שרלו. אחד מעשרת הרבנים שחתמו על הפרסום בנוגע לרב אלון.
סקירת רקע מהירה למדי, תצביע על אחד הרבנים היחידים שהתנגדו נחרצות לסירוב הפקודה בהתנתקות, אך ורק מתוך מניעים ממלכתיים (מה שהפך אותו, אגב, לאחד הרבנים הפחות פופולריים בציבור הדתי, וכאחד האהודים בציבור החילוני. זה ועוד כמה פסקי הלכה שנויים במחלוקת).
לומר שהוא וחבריו בפורום תקנה מקימים אלטרנטיבה לרשויות במדינה, זאת טעות. כנראה נובעת מחוסר הכרות את האישים והדעות שלהם.
הם כמובן גם אמרו כמה וכמה פעמים, כמו ששוקרון אמר, שהם מטפלים במקרים רק כשקצרה ידה של המשטרה או של מערכת המשפט לגעת ולטפל.
אני חושב שיש לשבח ארגון כזה, וכמו שאמרה שלי יחימוביץ' (אם אני מצטט נכון) - "הלוואי על הציבור החילוני".
לגבי ה"גלות",
זה כנראה מתערבב ביחד עם המלצות הרופאים לרב אלון, בזמנו, להתרחק מההמולה ומהעומס שבהם התנהלו חייו. תלמידיו של הרב אלון היו אומרים עליו שהוא חי 25 שעות ביממה. ואחרי בעיות רפואיות (ובאמת היו כאלה) שהופיעו עקב השגרה היומיומית שלו, וכנראה שגם בגלל הסיפור עם הפורום, הוא התרחק משתי הסיבות גם יחד. לא כי הגלו אותו.
לגבי המקרה עצמו, לדעתי רב הנסתר על הגלוי. יש כאן המון בלבול גם מהאנשים שהכי קרובים לעניין (דיברתי עם כמה וכמה מהם בשבוע האחרון).
בלתי אפשרי, ולא רצוי לשפוט צד כזה או אחר בסיפור.
ומתן, היה נחמד לראות אותך במשחק של הפועל היום. היה סבבה לגמרי
הבלחה קטנה שלי, רק כדי לחזק ואולי להבהיר את מה ששוקרון כתב בעניין הרבנים הממלכתיים.
בזמן ההתנתקות ואחריה למדתי בישיבת פתח תקווה של הרב שרלו. אחד מעשרת הרבנים שחתמו על הפרסום בנוגע לרב אלון.
סקירת רקע מהירה למדי, תצביע על אחד הרבנים היחידים שהתנגדו נחרצות לסירוב הפקודה בהתנתקות, אך ורק מתוך מניעים ממלכתיים (מה שהפך אותו, אגב, לאחד הרבנים הפחות פופולריים בציבור הדתי, וכאחד האהודים בציבור החילוני. זה ועוד כמה פסקי הלכה שנויים במחלוקת).
לומר שהוא וחבריו בפורום תקנה מקימים אלטרנטיבה לרשויות במדינה, זאת טעות. כנראה נובעת מחוסר הכרות את האישים והדעות שלהם.
הם כמובן גם אמרו כמה וכמה פעמים, כמו ששוקרון אמר, שהם מטפלים במקרים רק כשקצרה ידה של המשטרה או של מערכת המשפט לגעת ולטפל.
אני חושב שיש לשבח ארגון כזה, וכמו שאמרה שלי יחימוביץ' (אם אני מצטט נכון) - "הלוואי על הציבור החילוני".
לגבי ה"גלות",
זה כנראה מתערבב ביחד עם המלצות הרופאים לרב אלון, בזמנו, להתרחק מההמולה ומהעומס שבהם התנהלו חייו. תלמידיו של הרב אלון היו אומרים עליו שהוא חי 25 שעות ביממה. ואחרי בעיות רפואיות (ובאמת היו כאלה) שהופיעו עקב השגרה היומיומית שלו, וכנראה שגם בגלל הסיפור עם הפורום, הוא התרחק משתי הסיבות גם יחד. לא כי הגלו אותו.
לגבי המקרה עצמו, לדעתי רב הנסתר על הגלוי. יש כאן המון בלבול גם מהאנשים שהכי קרובים לעניין (דיברתי עם כמה וכמה מהם בשבוע האחרון).
בלתי אפשרי, ולא רצוי לשפוט צד כזה או אחר בסיפור.
ומתן, היה נחמד לראות אותך במשחק של הפועל היום. היה סבבה לגמרי

"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
-
- בריל!
סבבה? זה בעדינות! היה משחק מטורררררררררף!!
ובכל מקרה כבר כתבתי לאברהם שאני מקבל את מה שהוא כתב, ודי חזרתי בי על פורום תקנה. מה שכן מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפיצול והתהום העמוקה שנפערת בין הציבור הדתי לאומי השפוי והמתון לבין אותם קיצונים מופרעים שלטעמי הם חלק שהולך וגדל בציבור הדתי לאומי. ציבור שלם שלא מקבל את מרות המדינה וחותר תחת הדמוקרטיה בתמיכת רבנים רבים וחברי כנסת נאלחים!
ובכל מקרה כבר כתבתי לאברהם שאני מקבל את מה שהוא כתב, ודי חזרתי בי על פורום תקנה. מה שכן מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפיצול והתהום העמוקה שנפערת בין הציבור הדתי לאומי השפוי והמתון לבין אותם קיצונים מופרעים שלטעמי הם חלק שהולך וגדל בציבור הדתי לאומי. ציבור שלם שלא מקבל את מרות המדינה וחותר תחת הדמוקרטיה בתמיכת רבנים רבים וחברי כנסת נאלחים!
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
מאמר מעניין על החיסול בדובאי (וחיסולים ישראלים לכאורה בכלל): http://www.theatlantic.com/doc/201002u/ ... assination
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
זה כבר נעשה ממש מצחיק: http://news.walla.co.il/?w=/13/1646947
אולי הקרדיט שנותנים למוסד לטובה הוא נכון למרות כל המחשבות על פאדיחות.
אולי הקרדיט שנותנים למוסד לטובה הוא נכון למרות כל המחשבות על פאדיחות.
-
- בריל!
אתה לא יודע שהמוסד השתמש ב-50 איש, אבל זיהו רק 20 עד עכשיו 

- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
הממשלה אישרה ברוב גדול את רפורמת התחבורה
http://news.walla.co.il/?w=/3/1647032
אז נכון שכל משרד שלא מקבל את הכסף המגיע לו - ברור שהולך להתלונן על ההוצאה הכבדה הזו,
אבל קשה שלא לראות שללא ספק יש דברים וכן, משרדים אחרים, שעדיף היה שהכסף הזה היה עובר אליהם...
http://news.walla.co.il/?w=/3/1647032
אז נכון שכל משרד שלא מקבל את הכסף המגיע לו - ברור שהולך להתלונן על ההוצאה הכבדה הזו,
אבל קשה שלא לראות שללא ספק יש דברים וכן, משרדים אחרים, שעדיף היה שהכסף הזה היה עובר אליהם...
-
- בריל!
פשוט חוצפה של הממשלה הזאת שהיא בונה תכנית עתירת תקציב לתקופה של 10 שנים שברור שהממשלה הזאת לא תחזיק שנתיים! הרי הם כופים על המדינה הוצאה מטורפת שיכול להיות שתתברר כפלופ אחד גדול. איזה ממשלה עלובה כמה עוד אפשר לומר את זה בשנה אחת!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
רק הליכוד יכול נכון בריל?