אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי DivineComedy »

I just want to say few things to Matan and Avraham about the religion and laws debate.
I am aware that the current laws are rooted in 2000 old tradition and laws, I didn't claim otherwise.
I think morality and laws were developed once the humanity became aware of itself, and I think that religion was the vessel to pass these laws to the people. After all it's much easier to have social order when you tell people there is a omnipotent "being" that watches you than to say "Well, it's the right thing to do".
We need to disconnect laws and morality from religion in this debate. Laws and morality exist for a way to have social order and its independent of any religious system.
The system of laws evolved gradually in the last 4000 years and I don't think that concepts that were true then are true now. And the reason I think we should be alarmed is that I don't want 2K old concepts to find their way into the current system.
In my mind there is a problem when somebody from the treasury office says he will consult with the Rabi about such and such laws. With all due respect to Rabbis, they are not lawyers or people who studied law. And missing 2000 years of gap in the law system is a pretty big thing. And from my perspective that is the problem with what Mr Neeman said.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

שאלה לעוסקים בדיון האלכוהול - אתם לא חושבים שאלכוהול הוא פשוט קטליזטור לאלימות שהושרשה באותם אנשים מלכתחילה?
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

העניין הוא שאין תרבות שתייה בארץ, מכאן זה מתחיל, וכשמחברים את זה עם העובדה שהחברה בארץ אלימה ומיליטריסטית, התוצאות הן הרסניות.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ufomatan כתב:
טל רודס כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3818261,00.html

"כל הכבוד" לליברמן שהצליח לריב ולהשניא עלינו את כל העולם, שר חוץ כזה גרוע ונוראי לא היה לישראל מעולם, מדהים איך ביבי עדיין לא פיטר את הנזק הזה (אם לליברמן היה כבוד עצמי הוא היה מתפטר על הנזק הדיפלומטי הכבד שהוא גורם לישראל). הבריטים תמיד לחצו על ישראל בנושא הזה, אבל תמיד ישראל איכשהו הצליחה לדחות את הקץ, עכשיו גם לבריטים נמאס ובצדק והם ממליצים לסמן מוצרים מהתנחלויות. לצערי הבידוד העולמי רק יגדל, נקווה רק שזה לא יגיע לרמה של דרום אפריקה או צפון קוריאה, כי ישראל נראית בדרך "הנכונה" לשם.
קודם כל אני מקווה שהבריטים יודעים להבדיל מה זאת התנחלות ומה לא. חוץ מזה שאני הרבה שנים מנסה לשכנע גם ישראלים לא לקנות תוצרת התנחלויות, מכיוון שאנחנו לא יכולים לעודד צמיחה של ישובים שאנחנו יודעים שלא יהיו שם בסופו של יום. ההשקעה של המדינה בהתנחלויות היא תעודת עניות לכל ממשלות ישראל. היא סימן לזה שחוץ מממשלת רבין אף אחת מהממשלות לא הייתה מחוייבת לשלום, ותמיד ניסתה לטרפד את ההסכם.
ההחלטה של בריטניה היא נכונה וצודקת! אם מדינת ישראל לא מסוגלת להבין שהעולם לא רוקד לפי החליל שלה, אז יגיעו עוד מדינות שיחרימו תוצרת חקלאית, ובסוף יהיה בידוד כמו שאמרת, כשסופו יהיה הכרזה חד צדדית של מדינה פלסטינית בתמיכה של מדינות העולם, בקווי 67 האמיתיים (לא אלה שאנחנו יצרנו בשנים של הכיבוש המשחית).
אז השכל היהודי כנראה לא עובד בארץ ישראל.
הם יודעים ותאמין לי שישראל כבר שנים דחתה את הקץ בנושא התיוג, כל פעם הבריטים ויתרו (אני יודע מהזמן שעבדתי במשרד החוץ) אבל הפעם נמאס להם (ישראל הייתה עושה שנים קומבינות עם הסימון של המוצרים מההתנחלויות אבל כמה מדינות אירופאיות עלו על הבלוף). גם אני לא הייתי קונה בארץ מוצרים של התנחלויות, ובוודאי שלא אקנה בחו"ל בלי קשר לתיוג. ישראל מתעסקת באיך למרוח את הזמן ולא באמת רוצה להגיע להסכם שלום, ההקפאה היא בלוף, כי מי שרוצה לעשות משהו עם ההתנחלויות מפסיק את הבנייה ומתחיל לפרק אותן אחת אחרי השנייה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

נחמיה שטרסלר במאמר משובח על משאל העם:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1134340.html
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הלוואי והיו עוד הרבה מוסלמים אמיצים כמו הבחור הזה (לשעבר חבר בתנועת טרור וכיום נמצא בכלל בצד השני)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O2wvqDfitLY[/youtube]
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

בהחלט אדם אמיץ!!
כבוד גדול יש לי כלפיו!
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3819242,00.html
אין הפרדה גזעית בבית הספר? אז האשכנזים לא שולחים אליו את הבנות. הציבור הזה מגעיל אותי יותר ויותר כל פעם מחדש.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

הספיקו ללמוד כמה דברים מהיטלר לפני שהם ברחו לפה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

את סיפור האתיופים תירצו איכשהו. אותי זה הגעיל אבל נניח.
איך יתרצו את זה?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

avrahamshuk כתב:הספיקו ללמוד כמה דברים מהיטלר לפני שהם ברחו לפה.
שוקרון, אני לרגע לא מצדד באנשים המכוערים שיש בכתבה.
אבל המשפט שלך פשוט מעורר חלחלה. גם לגינוי בתוקף יש חוקים, לטעמי - עברת אותם.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

סליחה על הסטייה מהנושא האחרון, חבר טוב שלי מהלימודים (אמריקאי) שכרגע מכהן כיועץ מיוחד לאחראי על תיק הבטחון במפלגה השמרנית , נסע לסיור במפרץ, בין היתר בדובאי וגם בבחריין. היה ביום שבת בועידה בטחונית אזורית במנאמה (בחריין) ובין היתר הספיק לצלם את לא אחר מאשר מנושהר מוטאקי, שר החוץ האירני
תמונה

חשבתי שיהיה נחמד לשתף פה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Mars Volter כתב:
avrahamshuk כתב:...........................................................
אולי נסחפתי עם התגובה כי אני אישית קרוב לסיפורים כאלה וחי אותם באופן אישי. בכל מקרה, אני עומד מאחורי הדברים שלי אבל אם אתה או מישהו אחר נפגעים מזה אז בבקשה תפנו למנהלים שימחקו את ההודעה הקודמת.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
Mars Volter כתב:
avrahamshuk כתב:...........................................................
אולי נסחפתי עם התגובה כי אני אישית קרוב לסיפורים כאלה וחי אותם באופן אישי. בכל מקרה, אני עומד מאחורי הדברים שלי אבל אם אתה או מישהו אחר נפגעים מזה אז בבקשה תפנו למנהלים שימחקו את ההודעה הקודמת.
אני די מסכים עם המשפט של אברהם. מלחמות הגזע בתוך העדה החרדית הן דבר מזעזע שרק מדגיש את העובדה שהדת היהודית העבירה את האנשים על דעתם! זה לא מקרה אחד או שניים זה מקרה מייצג בעדה החרדית, הגזענות ושנאת האחר מוטבעת אצלם כל כך חזק שההשוואה היא מזעזעת אבל נכונה. הדבר הכי עצוב זה שהרבנים הגדולים הספרדים לא רק שלא מגנים את זה, הם משתפים עם זה פעולה ושולחים את הבנים האריסטוקרטים שלהם לישיבות אשכנזיות.
אברהם כל הכבוד על התגובה החריפה, לא ציפיתי לזה....
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הייתי באירוע הדלקת נרות חנוכה שיזם יו"ר הפרלמנט , שהוא במקרה היו"ר היהודי הראשון אי פעם של הפרלמנט הבריטי (את המסורת התחיל היו"ר הקודם לפני שנה). הגיע הרב הראשי , לורד זקס (לאחרונה קיבל את תואר הלורד), כל מיני שרים, פוליטיקאים ולורדים מכל המפלגות. היה ממש יפה , שרנו את מעוז צור במלואו (כל הבתים)!

הנה תמונה עם יו"ר הפרלמנט ג'ון ברקו
תמונה
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

haha... מצחיק ש"בגלות" יהודים יודעים דברים ש95% מהישראלים לא יודעים.
(אני לא בטוח שהרבה ישראלים בכלל יודעים שהם שרים גירסא מאוד ערוכה ומקוצרת של השיר)
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני ידעתי שיש עוד בית אחד לפחות לשיר, אבל לא ידעתי שיש כל כך הרבה :-)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לדתיים זה מובן מאליו.... למרות שרובם לא מבינים בכלל מה הם שרים. (המשורר כתב אותו בסיבבת מסע הצלב הראשון או השני - לא יודע בדיוק)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

עוד שישי של הפגנות בשיח ג'ראח, היום גם הצלחתי להיות שם כשעה וחצי. המצב שם הוא בלתי נסבל, בחסות המדינה ובית המשפט ("השמאלני" כמו שהימין אוהב לבכות כל הזמן) מתבצע טרנספר בכח של תושבי המקום ב-50 שנים האחרונות. הפינוי מתבצע בחשאיות, בצורה מצומצמת של משפחה מידי כמה חודשים כדי לא לעורר את עניין הציבור בנעשה שם.
לכל מי שבאמת מעוניין לדעת מה קורה שם אני ממליץ לקרוא את הטור הבא:
http://www.notes.co.il/idanl/62001.asp
יש כאן הסברים מפורטים מאוד לגבי הבעלות על הקרקע, לגבי פסיקת בית המשפט בנושא במהלך השנים, והפגמים המוסריים העמוקים בהליכת המשטרה לצידם הפוליטי של טרוריסטים כמו בן גביר ומרזל וחבריהם, שמוגנים על ידי השוטרים.
היום לדוגמא היינו כ-200 איש בהפגנה שקטה ולא אלימה, המשטרה כמובן באה והתחילה לפנות חלק מהמפגינים בצורה אלימה מאוד בנגלות קטנות. מאוחר יותר הבנו שבן גביר ומרזל מתכננים שבת במקום עם הדלקת נרות וקבלת שבת ברחוב עצמו, והמשטרה פשוט מפנה להם את השטח עד שהם יגיעו. הרי הפגנה של שמאל נגד טיהורה האתני של ירושלים היא לא חוקית והיא בגידה במדינה, אבל הדלקת נרות והטרדות אלימות של התושבים הערבים של המקום על ידי בן גביר וחבורת הטרור שלו היא דבר חוקי ומקובל שמגובה ומוגן על ידי משטרת ישראל.
יש מלחמה אמיתית בירושלים, והיא המלחמה על המוסר של מדינת ישראל. אני מאמין שכל אדם שרוצה לחיות בשלום וביחסים טובים בעיר שמקודשת לכל הדתות, חייב לקחת חלק בה. דו הקיום בירושלים הוא הכרחי לקיומה העתידי של מדינת ישראל.

דבר נוסף- לכל מי שרוצה להבין את ההתנגדות בהרחבת הבנייה בגילה שיקרא את הדברים הבאים, אולי הספין התקשורתי יעלם אחרי שתבינו מה התמונה הגדולה ולמה הבנייה להרחבת גילה לתוך השטח הכבוש היא אסורה!
http://www.btselem.org/Hebrew/Jerusalem ... lement.asp

אני אשמח מאוד להתדיין כאן עם אנשים בנושא הזה, כי אני חושב שהוא קריטי והוא מאוד מאוד רלוונטי להיום. אני בטוח שיש מי שלא יסכים איתי כאן, אבל אני באמת מבקש מאנשים שרוצים לפתוח את הדיון הזה לקרוא עד הסוף את מה שצירפתי כדי שכל העובדות יהיו מול העיניים, גם מה שלא נעים לקרוא.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

למען גלעד שליט!!!

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אמא שלי עכשיו קיבלה את ה- SMS הזה וחשבתי שזה חשוב מספיק כדי לפתוח לזה אשכול!!

"שלום חברים, בשעות הקרובות ביב צריך להחליט האם לחתום על העסקה לשחרור גלעד שליט.
אנו מבקשים מכולם להציף את לשכתו בפקסים / מיילים אשר תומכים בעסקה!
אלו שעות קריטיות! זה הזמן שלנו להשפיע!
אנא שלחו SMS זה לכל חבריכם!
הפקס בלשכת רוה"מ 052664838 והמייל pmoh@pmo.gov.il.
אמן שנצליח!"
תמונה
שלח תגובה