אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי yyzboy1928 »

יש לך פיתרון אחר? או שאתה רוצה להשאיר אותו שמה ולתבלן אותו בשם חדש כמו רון ארד 2?
ומי אמר לך שהם לא פעלו גם כשהם היו בכלא? ישראל יותר מידיי הומניטרים בכל הנושא של אחזקת שבויים.. זה לטוב ולרע.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:אליעד, בשיא הקיצור - זה לא פשוט כמו שזה נדמה לך.
נתון: 124 ישראלים נהרגו ע"י מחבלים ששוחררו בעסקאות שבויים.
רגע, ואם לא ישחררו אותם, אז מחבלים אחרים לא ינסו או יהרגו ישראלים אחרים חס וחלילה? הטיעון הזה פשוט לא תופס. מה אנחנו צריכים לממן להם מגורים,השכלה,בריאות,מזון וכו'? שיילכו לעזה.

אליעד,ההודעה הקודמת שלך ממש מעניינת, אני רואה שאתה לאט לאט נוטש את "המחנה הלאומי" ועובר למחנה השפוי , יישר כוח 8-)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ת'אמת שיש נסיקה מהמחנה הלאומי.. לא הייתי אומר חלשות אופי והשפעת גורמים עליי.. גם אריק שרון עבר תהליך דומה. פשוט אתה מבין שאין פיתרון ואתה חייב לשנות עמדה ולראות את הדברים הנתונים להיום..
אני תמיד האמנתי וגם עדיין מאמין שמדינת ישראל שייכת לנו.. כולה.. אבל, צריך לחבר את הכבל של המוח למציאות של היום ולהבין שאין מצב שזה יהיה.. ואם לא תחלק את ירושלים ותתן להם את הגדה, אנחנו נאבד את ירושלים וישראל בגלל הריבוי הטבעי בשטחים. חייבים לשבת ולהגיע להסכם.. מזרח ירושלים נראה כמו מזבלה.. חיים בעוני מחפיר ותנאים סוציאלים מבויישים. היא תחת חסות המדינה והמדינה לא עושה כלום בשביל שיחייו לפחות בכבוד.
אנחנו צרכים לרדת מעקרונות, הם צרכים לרדת מעקרונות. יש מרחק אדיר ביננו לבינהם. הם רוצים את זכות השיבה. אני מתנגד נחרצות לזכות השיבה! זה לחיות בסרט ערבי של אחר צהרי שישי אם אפשר לומר כך :).
גם על הגבולות יש הבדלים עצומים. בלי לשבת, אי אפשר לסכם כלום.
בנוגע לגולן. נכון, כבשנו את הגולן. אבל הגולן מפותח מאוד והוא חלק בלתי נפרד מישראל. גם מבחינה אסטרטגית, והתיישבותית. ואם אני אתן להם את הגולן, לא יהיה שום שלום ושום בטיח. שלום קר. ולמה לעשות שלום עם דיקטטור? אני מחכה שהמשטר שמה יפול מתישהו. דווקא האופוזיציה(כן, זה קיים בסוריה) תומכת באחזקה ישראלית של רמת הגולן. כי הם יודעים מהם היתרונות של שלום עם ישראל. אסור לרדת מהגולן!! אסור אסור אסור.
בנוגע לגלעד, אני לא חושב שיש קשר בין דעה פוליטית לבין חזרתו של גלעד. אבי, חבר מרכז ליכוד, תומך נלהב בעסקה לשחרור גלעד בתוואי הנוכחי.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

טל רודס כתב:
avrahamshuk כתב:אליעד, בשיא הקיצור - זה לא פשוט כמו שזה נדמה לך.
נתון: 124 ישראלים נהרגו ע"י מחבלים ששוחררו בעסקאות שבויים.
רגע, ואם לא ישחררו אותם, אז מחבלים אחרים לא ינסו או יהרגו ישראלים אחרים חס וחלילה? הטיעון הזה פשוט לא תופס. מה אנחנו צריכים לממן להם מגורים,השכלה,בריאות,מזון וכו'? שיילכו לעזה.
אלוהים ישמור.... :shock: :shock: :shock:
אתה מוכן לשחרר אנשים שהולכים לנסות להרוג חפים מפשע בגלל הטיעון ש "מחבלים אחרים לא ינסו או יהרגו ישראלים אחרים?" ועוד אתה אומר שהטיעון שלי לא תופס??? אז בוא נשחרר את כל הפושעים במדינה, הרי ממילא אחרים יעשו בדיוק את אותו הדבר, אז למה אנחנו צריכים לממן להם מגורים,השכלה,בריאות,מזון וכו'? שיילכו לעזה...
ואליעד, אני לא מציע כלום. אני רק אומר שזאת לא החלטה שצריכה להתקבל בצורה פופוליסטית בגלל רגש. שזה בדיוק מה שקורה פעם אחר פעם במדינה חסרת האחריות הזאת. גלעד שליט לא שווה יותר מאף אדם אחר שיהרג ע"י מחבל ששוחרר או ישוחרר. (וזה כאמור כבר קרה).
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אלוהים ישמור.... :shock: :shock: :shock:
זה שם של דיון בפורום, לא? :-)
אתה מוכן לשחרר אנשים שהולכים לנסות להרוג חפים מפשע בגלל הטיעון ש "מחבלים אחרים לא ינסו או יהרגו ישראלים אחרים?" ועוד אתה אומר שהטיעון שלי לא תופס??? אז בוא נשחרר את כל הפושעים במדינה, הרי ממילא אחרים יעשו בדיוק את אותו הדבר, אז למה אנחנו צריכים לממן להם מגורים,השכלה,בריאות,מזון וכו'? שיילכו לעזה...
ואליעד, אני לא מציע כלום. אני רק אומר שזאת לא החלטה שצריכה להתקבל בצורה פופוליסטית בגלל רגש. שזה בדיוק מה שקורה פעם אחר פעם במדינה חסרת האחריות הזאת. גלעד שליט לא שווה יותר מאף אדם אחר שיהרג ע"י מחבל ששוחרר או ישוחרר. (וזה כאמור כבר קרה).
מי אמר לך שהם הולכים לנסות להרוג? למה לא לחשוב במקביל שיש מספיק מחבלים שרוצים לנסות להרוג ישראלים אחרים?
יש הבדל בין מחבלים לפושעים, פושעים אתה מחזיק בכלא בשביל הרתעה ואתה מצפה שרובם ישלמו את חובם לחברה ויחזרו אליה בעתיד בתור אנשים טובים יותר. מחבלים הם לא חלק מהחברה שלך אלא נטל על משלם המיסים!
גלעד שליט הוא חייל שנשלח להגן על המדינה והמדינה מחויבת להחזיר אותו בריא ושלם להורים שלו. אם המדינה לא מחזירה את גלעד שליט בחיים, אני חושב שאנשים לא צריכים להתגייס לצבא הזה יותר.
ת'אמת שיש נסיקה מהמחנה הלאומי.. לא הייתי אומר חלשות אופי והשפעת גורמים עליי.. גם אריק שרון עבר תהליך דומה. פשוט אתה מבין שאין פיתרון ואתה חייב לשנות עמדה ולראות את הדברים הנתונים להיום..
אני תמיד האמנתי וגם עדיין מאמין שמדינת ישראל שייכת לנו.. כולה.. אבל, צריך לחבר את הכבל של המוח למציאות של היום ולהבין שאין מצב שזה יהיה.. ואם לא תחלק את ירושלים ותתן להם את הגדה, אנחנו נאבד את ירושלים וישראל בגלל הריבוי הטבעי בשטחים. חייבים לשבת ולהגיע להסכם.. מזרח ירושלים נראה כמו מזבלה.. חיים בעוני מחפיר ותנאים סוציאלים מבויישים. היא תחת חסות המדינה והמדינה לא עושה כלום בשביל שיחייו לפחות בכבוד.
כמו שתמיד אמרתי כל השנים, הימין אומר שלא יעשה מה שהשמאל אומר ובסופו של דבר הוא מבצע הלכה למעשה. הנה ביבי עכשיו מקפיא בנייה בהתנחלויות , וישר קופצים להם כל בעלי האידאולוגיה הימנית שהצביעו לו. אני מסכים שאין אפשרות אחרת מאשר לחלק את ירושלים ולתת להם כל מיני שטחים.
אנחנו צרכים לרדת מעקרונות, הם צרכים לרדת מעקרונות. יש מרחק אדיר ביננו לבינהם. הם רוצים את זכות השיבה. אני מתנגד נחרצות לזכות השיבה! זה לחיות בסרט ערבי של אחר צהרי שישי אם אפשר לומר כך :).
גם על הגבולות יש הבדלים עצומים. בלי לשבת, אי אפשר לסכם כלום.
נכון, אבל כמו שאמרת, המרחק גדול ואדיר. זכות השיבה זה משהו שהם יודעים שהם בחיים לא יקבלו ולכן הם ממשיכים להתעקש, כדי לקבל אפילו חצי מזה או רבע מזה, או עשירית מזה.
בנוגע לגולן. נכון, כבשנו את הגולן. אבל הגולן מפותח מאוד והוא חלק בלתי נפרד מישראל. גם מבחינה אסטרטגית, והתיישבותית. ואם אני אתן להם את הגולן, לא יהיה שום שלום ושום בטיח. שלום קר. ולמה לעשות שלום עם דיקטטור? אני מחכה שהמשטר שמה יפול מתישהו. דווקא האופוזיציה(כן, זה קיים בסוריה) תומכת באחזקה ישראלית של רמת הגולן. כי הם יודעים מהם היתרונות של שלום עם ישראל. אסור לרדת מהגולן!! אסור אסור אסור.
את הגולן אפשר לפרז אם יהיה שלום עם סוריה, מה שלא הולך לקרות בשנים הקרובות.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

שוקרון, אתה מיתמם. איזה אינטרס אסטרטגי יש למדינת ישראל להחזיר את שליט? האינטרס הוא כולו מונע מרגשות כאב ואשם על כך שהשארנו מישהו בשטח. אני מסכים איתך, לא צריך לעשות מזה קרקס תקשורתי, אבל החזרת שבויים זה דבר כואב, ויישאר כך.
אני קצת רוצה לסתור את כל עניין ה"יחזרו לעשות פיגועים". כל מי שמעורה קצת במה שקורה ביו"ש, לשם מרבית האסירים ישוחררו (כשהכבדים מביניהם, לפחות כרגע, לא ייכנסו לארץ בכלל), יודע שאין שם טרור. כן, כמו שזה נשמע. אין טרור ביו"ש, יש אנשים פרטיים שהולכים עם גרזן/סכין/שדכן ותוקפים אנשים - ועל זה אין ולא תהיה לנו שליטה. עזבו כרגע שתשתיות הטרור בגדה הן אגדה... המוטיבציה לעשות שם פיגועים גדולים היא מינימלית. האסירים שיחזרו לערים הגדולות בגדה יגיעו למקום שבו יש חייל כפיר על כל מטר רבוע, שכל פלסטיני רביעי הוא משת"פ, שכוחות הביטחון הפלסטיניים יותר קרובים למרזל מאשר לחמאס. בקיצור, אם הדיון עוסק בשאלה - מה הנזק שיגרמו האנשים שנשחרר? כרגע הוא קטן ככל שאפשר.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אז איך אתה וטל מתמודדים עם הנתון שהבאתי לעיל? עובדה: שחררנו מחבלים. עובדה: הם חזרו לעשות פיגועם. עובדה: 124 ישראלים נהרגו כתוצאה ישירה מכך.
אני אישית לא מעורה מספיק בפרטי העסקה כדי לדעת מי משוחרר ועל מה הוא יושב אבל קשה לי להאמין שהחמאס יסקים לעסקה תמורת שחרור מחבלי פת"ח... מה האינטרס שלו? ואם הכוונה היא שישוחררו מחבלי חמאס אבל רק לשטחי הגדה, אז אל תספר לי סיפורים על מוטיבציה מינימלית כי אני שומע מחברים בצנחנים, דובדבן וכפיר כל הזמן על מעצרים שהם מבצעים, ולא כנגד אדם בודד אלא בעיקר תאי טרור של החמאס. זה ששם אנחנו שולטים לשם שינוי היא הסיבה שהגדה היא כבר לא עזה. נצא גם משם, נקבל את עזה בחצר האחורית.

ולכל המפקפקים בבקשה תקראו את זה עד הסוף ותפנימו את המשמעות לפני שאתם מגיעים למסקנות חפוזות.
http://www.al-magor.com/almagor%20investigation.htm
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

"העובדה" הזאת לא מפחידה אותי מן הסיבה הפשוטה (שצינתי כבר), שמחבלים אחרים גם ככה מנסים לעשות פיגועים. זה לא שאם לא תשחרר אותם אז לא היו מחבלים שמסתובבים חופשיים.
האינטרס של החמאס הוא לשלוט ברשות הפלסטינית, ואם זה על ידי שחרור אסירי פת"ח ולקיחת מצביעי פת"ח, אז מה טוב להם. למה אתה חושב נסראללה שחרר את קונטאר ? מה איכפת לו ממנו בכלל?
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אז איך אתה וטל מתמודדים עם הנתון שהבאתי לעיל? עובדה: שחררנו מחבלים. עובדה: הם חזרו לעשות פיגועם. עובדה: 124 ישראלים נהרגו כתוצאה ישירה מכך.
אני אישית לא מעורה מספיק בפרטי העסקה כדי לדעת מי משוחרר ועל מה הוא יושב אבל קשה לי להאמין שהחמאס יסקים לעסקה תמורת שחרור מחבלי פת"ח... מה האינטרס שלו? ואם הכוונה היא שישוחררו מחבלי חמאס אבל רק לשטחי הגדה, אז אל תספר לי סיפורים על מוטיבציה מינימלית כי אני שומע מחברים בצנחנים, דובדבן וכפיר כל הזמן על מעצרים שהם מבצעים, ולא כנגד אדם בודד אלא בעיקר תאי טרור של החמאס. זה ששם אנחנו שולטים לשם שינוי היא הסיבה שהגדה היא כבר לא עזה. נצא גם משם, נקבל את עזה בחצר האחורית.

ולכל המפקפקים בבקשה תקראו את זה עד הסוף ותפנימו את המשמעות לפני שאתם מגיעים למסקנות חפוזות.
כמה הערות לדיון הזה:
1. ג'יימי- שאפו אחי, המציאות נמצאת מול העיניים, ואסור כמו שאתה אומר להתעלם ממנה, למרות הרגש והרצון להיות צודק.
2. בעניין שליט אני חצוי מאוד. מצד אחד העובדה שהוא עדיין חי מקהה את ההגיון והחשיבה הרציונאלית, כי אין דבר שאתה רוצה יותר מלאות אותו עם משפחתו. מצד שני כמו שאברהם טען- רוב המחבלים ששוחררו בהסכמים קודמים חזרו לתכנן ולבצע פיגועים נגד מדינת ישראל והרגו מאות ישראלים חפים מפשע, זו עובדה שקשה להתווכח איתה. אז מה שמים על כף המאזניים?
אני כרגע נוטה יותר לכיוון של ההווה ולא של מה יקרה בעתיד. אם עכשיו ניתן לשחרר אותו בריא ושלם, צריך לשחרר ולדאוג בעתיד למנוע מהם לחזור ולפגע.
3. אברהם יש לך טעות קטנה בהודעה האחרונה שלך- היום חלק גדול משטחי יהודה ושומרון נשלטים על ידי אבו מאזן והרשות הפלסטינית. השליטה של צה"ל היא דרך המנגנונים הפלסטינים שנתמכים על ידי ארה"ב. יש כוחות ביטחון פלסטינים שנלחמים וכולאים פעילי חמאס מאינטרס משותף עם מדינת ישראל (הרי החמאס מאיים על החיים שלהם). ולכן כל פעיל חמאס שישוחרר לגדה, אם הוא באמת מסוכן ויחזור לתכנן פיגועים, יעצר על ידי כוחות הביטחון הפלסטינים בשיתוף עם ישראל.

כמובן ששום דבר לא בטוח, ולא אני ולא אף אחד מאיתנו יכול לומר מה יביא יום, אבל זו המציאות וצריך לקבל החלטה אמיצה כאן ולהתחיל לחשוב איך מיישמים את התוצאות שלה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:אז איך אתה וטל מתמודדים עם הנתון שהבאתי לעיל? עובדה: שחררנו מחבלים. עובדה: הם חזרו לעשות פיגועם. עובדה: 124 ישראלים נהרגו כתוצאה ישירה מכך.

כמו שנאמר אתה תמים.
המצב העובדתי הוא שונה בהרבה. תחשוב על צבא. יש עוד חודש פעילות באפגניסטן. שבועיים לפני הפעילות כל החיילים מתים בהתרסקות מטוס. זה אומר שהפעילות לא תתבצע? לא זה רק אומר שמקסימום יהיה כמה ימים עיכוב. אותו הדבר עם מחבלים. אתה חושב שאם אלה לא היו משתחררים אז כמות ההרוגים הייתה 0? אני מבטיח לך שלא וזה תמימות לחשוב אחרת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

יופי, אז בואו נשחרר את כל הפושעים באשר הם כי גם בלעדיים יעשו את אותם הפשעים אז למה להחזיק אותם?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

נו באמת. לא מתאימה לך הדמגוגיה הזאת.
ואתה יודע שיש הבדל בין טרוריסטים לבין פושעים. להזכירך גם הרבה ממנהיגי הארץ היו טרוריסטים לפני הקמת המדינה, אבל הם לא הסתובבו ברחוב ורצחו אנשים אחר כך.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

יופי של טור של עוזי ברעם על מדיניות ממשלות ימין.

http://news.walla.co.il/?w=/2680/1618350
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עוד הוכחה לכך שישראל היא מדינה מטורפת. הימין עושה בדיוק את מה שהשמאל אומר, אך כביכול לשמאל "אין לגיטימציה" לעשות זאת כשהוא בשלטון. כל אלה שאומרים שהם מאוכזבים מביבי ולא יצביעו לו שוב, הרי ישכחו מחר בבוקר את הדברים האלה וכשיהיו בחירות יצביעו שוב ביבי וליכוד.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

לא פוליטיקה אבל הרבה אקטואליה וכתבה מאוד מעניינת וחשובה:

2050: 9.2 מיליארד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3815134,00.html
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

תודה ניר!!
זאת הייתה כתבה מאוד מעניינת!

תגובה אחת שם די הצחיקה אותי משום מה.... :?
לא לדאוג
אחמדיחמור ידאג לצמצם את האוכלוסיה.
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אמנם רק עכשיו ראיתי את הדיון על השחרור של גלעד שליט, אבל תגידו: אתם באמת חושבים, שלשחרר 980 אסירים, רובם מחבלים, חלקם עם רוצחים בפועל, לא ישנה כלום מבחינה בטחונית??? בכל מקרה יהיו מחבלים, אז בואו "נתחזק" את הגדה ואת עזה בעוד כמעט 1000 כאלה??? וכל זה תמורת חייל אחד - לי זה נראה כמו כשל לוגי חמור. כל השיח הציבורי סביב גלעד שליט, כמעט, נסב לחלוטין ממקום של רגש שבא בסתירה גמורה לרציונל פשוט מאוד בעיניי.
ב7 ימים בשבת האחרונה, יאיר לפיד הביא כמה נתונים מעבודת הדוקטורט של גולן יכפז בנושא טיפול התקשורת בענייני גולדווסר ורגב. הוא הזכיר שבאחד מדיוני הממשלה נכנס ראש השב"כ, והודיע שמעבר לכך שידוע כמעט בוודאות שהם מתים, ש45 אחוזים ממשוחררי העיסקאות הקודמות חזרו לדרך הטרור. אחד מהם, לדוגמא, הקים תשתית בצפון השומרון, שהרגה 30 ישראלים ופצעה עוד כ300 בקירוב.
בשבילי זה חשבון פשוט, המשקל לא מכריע את הכף, הוא שובר את המאזניים.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:אמנם רק עכשיו ראיתי את הדיון על השחרור של גלעד שליט, אבל תגידו: אתם באמת חושבים, שלשחרר 980 אסירים, רובם מחבלים, חלקם עם רוצחים בפועל, לא ישנה כלום מבחינה בטחונית??? בכל מקרה יהיו מחבלים, אז בואו "נתחזק" את הגדה ואת עזה בעוד כמעט 1000 כאלה??? וכל זה תמורת חייל אחד - לי זה נראה כמו כשל לוגי חמור. כל השיח הציבורי סביב גלעד שליט, כמעט, נסב לחלוטין ממקום של רגש שבא בסתירה גמורה לרציונל פשוט מאוד בעיניי.
ב7 ימים בשבת האחרונה, יאיר לפיד הביא כמה נתונים מעבודת הדוקטורט של גולן יכפז בנושא טיפול התקשורת בענייני גולדווסר ורגב. הוא הזכיר שבאחד מדיוני הממשלה נכנס ראש השב"כ, והודיע שמעבר לכך שידוע כמעט בוודאות שהם מתים, ש45 אחוזים ממשוחררי העיסקאות הקודמות חזרו לדרך הטרור. אחד מהם, לדוגמא, הקים תשתית בצפון השומרון, שהרגה 30 ישראלים ופצעה עוד כ300 בקירוב.
בשבילי זה חשבון פשוט, המשקל לא מכריע את הכף, הוא שובר את המאזניים.
תשמע יש דיסוננס חזק מאוד בחשיבה הצהל"ית והחשיבה של עם ישראל בנוגע לשבויים.
מצד אחד אסור, לפי הקוד האתי של צה"ל , להשאיר פצועים בשטח, ואסור להפקיר שבוי בשבי. מצד שני לצה"ל אין מושג איפה שליט נמצא ולמרות מבצע צבאי רחב היקף לא היה נסיון אמיתי לשחרר אותו.
דבר שני זה פדיון שבויים שנמצא ביהדות. ברור שתמצאו לי עכשינו איזה 50 פוסקים שפירשנו את פדיון שבויים בצורה שונה, אבל בעקרון חייבים לפדות יהודי שנמצא בשבי, ולפדות אומר לשלם מחיר!
שוב סיפור טננבאום- אני לא שמעתי את הרעש הזה כשדיברו על שחרור מחבלים למען טננבאום, ולמדינה לא הייתה שום מחוייבות נראית לעין לכיוון של משפחת טננבאום (אלא אם הוא תפקד כשליח מוסד, וגם אז הוא מודע לסירוב להכיר בפעולה שלו על ידי המדינה) אז שליט זה סיפור אחר לגמרי, במיוחד שהוא בוודאות חי.
אז למרות שלך זה מאד ברור שהמשוואה כאן לא מתאזנת, הרבה אנשים יגידו לך שעל בסיס ניחושים ונבואות זעם, לא מקבלים החלטות מדיניות קשות, ואני נוטה להסכים עם זה (למרות שהחשש המאוד כבד ממה שאתה מציין עדיין קיים אצלי).
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

לגבי פדיון שבויים ביהדות אני לא מעוניין להיכנס עכשיו, כי גם ההלכה מחזקת את מה שאמרתי - אבל זה לא רלוונטי; אני לא מסתמך על הלכה והיא לא מעניינת אותי. יש מחיר ויש מחיר.
לגבי לא להשאיר פצוע ושבוי לפי צה"ל, צה"ל כבר מחוץ לתמונה כרגע, כל ההחלטה תלויה בממשלה, כנראה בהתאם ללחץ הציבורי (שידוע לאן הוא הולך).
אז למרות שלך זה מאד ברור שהמשוואה כאן לא מתאזנת, הרבה אנשים יגידו לך שעל בסיס ניחושים ונבואות זעם, לא מקבלים החלטות מדיניות קשות, ואני נוטה להסכים עם זה (למרות שהחשש המאוד כבד ממה שאתה מציין עדיין קיים אצלי).
אין כאן ניחושים ונבואות באוויר. ישראל ביצעה עד היום כמה וכמה עסקות שבויים - בכולם, אם תסתכל לאחור, המחיר לא היה שווה את התמורה. זה נשמע מאוד קר לעשות את החישוב הזה, אבל זה פיקוח נפש, אין מה לעשות. לפי נסיון העבר, אפשר לומר שזה אפילו ודאי. מלבד זאת, אם לפי הערכות אובייקטיביות לא מקבלים החלטות מדיניות קשות, אז לפי מה כן - רגש עיוור למציאות?
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מזל שחזרת אלינו ליאור... כבר התחלתי לחשוב שאני המשוגע היחיד...
שלח תגובה