אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

אני לא מוסת על ידי אף אחד ואני לא תמים. אם יש מאגר שאמור לטפל כביכול בפשט המאורגן , מדוע כל תושבי המדינה צריכים להיות בו? האם כולם בחזקת אשמים עד שהוכחה חפותם? זה אבסורד. ישראל יכולה להיות מובילה באבטחת מידע, אבל לכל דבר אפשר לפרוץ, ובמדינה בה תרבות "הסמוך" שולטת, אי אפשר לסמוך שמאגר כזה לא ידלוף לאינטרנט (תקרא מה כתבתי בהודעה הקודמת שלי לאליעד).

הפרטים של האשראי לא נשמרים בשום אתר אלא אם אתה בוחר באופציה הזאת, שום אתר לא שומר אוטומטית פרטי כרטיס אשראי ללא אישור, כי זה פלילי. אני אישית לפני שאני בכלל קונה באתר אינטרנט כלשהו, אני בודק את פרוטוקול האבטחה בתחתית המסך, לראות עד כמה האתר מאובטח, לפני שאני בכלל נותן פרטים אישיים. אם זה נראה לי חשוד, אני בכלל לא קונה באתר הרלוונטי.

שימצאו דרכים אחרות להתמודד עם בעיות בטחוניות, הקמת מאגר גורף שכזה היא לא הדרך לדעתי. במקביל שיפסיקו להפחיד אותנו עם איומי הבטחון כמו שמערכת הבטחון מפחידה את כל המדינה כל שנה לפני דיוני התקציב עם איומים "קיומיים" ממיקרונזיה ומזרח טימור.
אני רוצה לראות מישהו מהתומכים למהלך אם כל המאגר ייפרץ ו-7 מיליון זהויות ייגנבו.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

פרטי כרטיס אשראי שלי נגנב לפני חצי שנה מאתר אנגלי, ביטלתי אותו ומאסטרכארד החזירו לי את הכסף. קמצ פחות בעייתי מנתוני טביעת אצבע.
אם מאגרי השב"כ או המוסד נפרצו או לא, אתה לא יודע וגם לא תדע. זה לא מהדברים שמפרסמים באינטרנט (גם לא הפורצים)

בוא נודה באמת: מדינת ישראל היא control freak כלפי האזרחים שלה ורואים את זה בהרבה מקומות. המאגר זה רק ביטוי אחד.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3810592,00.html
המדינה היחידה בעולם שמנסה לעשות קשר בין תעודה ביומטרית חכמה לבין הצורך במאגר של כל אזרחי המדינה. בריל , עובדים עליך בעיניים, אין שום מדינה באירופה שיש לאזרחיה תעודה ביומטרית והם "חברים" במאגר ביומטרי.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3810592,00.html
המדינה היחידה בעולם שמנסה לעשות קשר בין תעודה ביומטרית חכמה לבין הצורך במאגר של כל אזרחי המדינה. בריל , עובדים עליך בעיניים, אין שום מדינה באירופה שיש לאזרחיה תעודה ביומטרית והם "חברים" במאגר ביומטרי.
את המשפט הזה קראת? "המקרה היחיד שבו יינתן דרכון ביומטרי ללא כניסה למאגר - הוא מניעה של כניסת אזרח ישראלי למדינה כלשהי." אז יש כאן פתרון למקרה הזה.
בכל מקרה ברגע ששירתתי בצבא והנתונים שלי נמצאים כבר במאגר הזה, אני לא רואה שום בעייה. אף אחד לא עובד עלי בעיניים טל. אני פשוט מציאותי ולא חולם חלומות שאין ביניהם למציאות שום קשר.
חוץ מזה העובדה שמי שיעשה דרכון ביומטרי יקבל שירות יותר טוב, לא אומר שאלה שלא יעשו לא יקבלו שירות. הם יקבלו את אותו שירות שהם מקבלים היום.
מה לעשות יש יתרון בפתרון הביומטרי מבחינת מהירות השירות, ולומר שזו אפליה למי שלא רוצה, זו דמגוגיה!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

קראתי הכל ולא בצורה סלקטיבית. אין למאגר הזה שום הצדקה קיומית, ושום הפחדה בטחונית לא תעזור לשכנע אותי בצדקתו.
הנתונים לא נמצאים במאגר הזה (אוי ואבוי אם הצבא מעביר נתונים למאגר כזה), ואתה לא שם לב איך מדינת ישראל מתרסקת , כמו רוב תושבי המדינה שנהיו כבר אדישים להידרדרות במדינה כי הם הבינו שכנראה כבר אין מה לעשות והם השלימו עם המצב.

למה בכלל צריכה להיות אפליה שמי שעושה דרכון ביומטרי יקבל שירות יותר טוב?
לא אמרתי שאין יתרונות לביומטרי, אבל לאנוס ולכפות אותו בצורה ברוטאלית (כי בישראל הכיבוש נמצא בכל מקום) זה בלתי מתקבל על הדעת.

כמו באירופה, יכולים להעביר אנשים לדרכונים ביומטריים, בלי הצורך במאגר. מדוע ההתעקשות על מאגר שלא קיים בשום מדינה מתוקנת בעולם?
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:קראתי הכל ולא בצורה סלקטיבית. אין למאגר הזה שום הצדקה קיומית, ושום הפחדה בטחונית לא תעזור לשכנע אותי בצדקתו.
הנתונים לא נמצאים במאגר הזה (אוי ואבוי אם הצבא מעביר נתונים למאגר כזה), ואתה לא שם לב איך מדינת ישראל מתרסקת , כמו רוב תושבי המדינה שנהיו כבר אדישים להידרדרות במדינה כי הם הבינו שכנראה כבר אין מה לעשות והם השלימו עם המצב.

למה בכלל צריכה להיות אפליה שמי שעושה דרכון ביומטרי יקבל שירות יותר טוב?
לא אמרתי שאין יתרונות לביומטרי, אבל לאנוס ולכפות אותו בצורה ברוטאלית (כי בישראל הכיבוש נמצא בכל מקום) זה בלתי מתקבל על הדעת.

כמו באירופה, יכולים להעביר אנשים לדרכונים ביומטריים, בלי הצורך במאגר. מדוע ההתעקשות על מאגר שלא קיים בשום מדינה מתוקנת בעולם?
טל כמו שאתה מכיר אותי כבר שניםן, אני האחרון שיצדד בפעולות אלימות של מדינת ישראל.
הכפייה כמו בכל כפייה שאני מכיר, לא תעשה טוב לאף אחד, אני מסכים איתך. אבל מצד שני אני לא חושש ממאגר כזה. אין לי תחושה שהמדינה תשתמש בזה כנגדי כי אין סיבה שהמדינה תנסה לפעול כנגדי אדם שומר חוק פשוט כמותי.
אנימאמין שיש בשיטת זיהוי הזה הרבה דברים טובים שאסור שנפספס כאן. יכול להיות שהמאגר עצמו בעייתי, אבל לא כמו שמנסים להציג אותו.
חוץ מזה שאתה כבר לא גר כאן אז מה זה משנה לך? אתה צריך לדאוג איך אנגליה לא תהפוך למדינת שאריעה.... :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

לא יודעת מה אתכם אבל אותי כבר נכון לעכשיו מטריד שיודעים עליי בכל מקום כמעט הכל, כתובת, מספרי טלפון, מספר כרטיס אשראי. כל חברה שאליה התקשרתי ב 10 שנים האחרונות יש לה את כל הפרטים שלי. חברות כמו ספקיות האינטרנט שאולי הייתי מנויה שלהן לפני חמש או שש שנים עדיין יש להן את כל הפרטים שלי.

אני לא חושבת שיש מזימה אחת ענקית נגד האזרחים, אבל כפי שדברים מבוצעים היום במדינה הזאת, זה לא עניין של אם בכלל אלא עיניין של מתי יפרצו למאגר הזה אם אכן יוקם. וכאן אפשר לראות את זה כמו אשמה ישירה של המדינה הזאת שידועה בעשיית דברים בצורה עקומה, כי בואו נודה בזה הם לא יבנו את המאגר כמו שצריך וכן תהיה דליפה. אז זה רק עניין של זמן.
גם לא ברור לי, בתור אזרחית שומרת חוק למה טביעת האצבע שלי או טביעת העין שלי צריכה להיות נחלת המדינה - אני אישית רואה את זה כפגיעה בחופש שלי כאדם וחדירה לפרטיות שלי .
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart...
My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone

Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

תחשבו רגע מה יקרה אם שוטר שמקושר למשפחות פשע (לא יכול להיות נכון??), שותל דגימת DNA או טביעת אצבע (שיער למשל או כל דבר אחר שאשפר להשיג מכוס ששתית בבית קפה) בזירת פשע. אכלתי אותה. אחד משני דברים יקרה: או שיאשימו אותי בלא עוול בכפי, או שיעלו על זה שזה לא נכון ואוטומטית כל בדיקות ומאגר הDNA בארץ לא יהיה רלוונטיות. בכל מקרה הפסד שלנו ושל כולם.

ובוא נלך יותר רחוק, למה לא באמת ליצור מאגר DNA ארצי? אתם בעד?
ואולי ישתילו לי צ'יפ מתחת לעור כדי שיידעו איפה אני נמצא בכל רגע.
בעצם יש לי פתרון יותר טוב, בוא נקעקע מספר סידורי על הזרוע של כולם. ופשוט נקרא אחד לשני במספר ולא בשם.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

אתה לוקח דוגמא מאוד קיצונית, בוא ניקח חנון משועמם בן 18 שהוא במקרה גם גאון מחשבים (לא יכול להיות כזה נכון?) והוא פורץ למאגר ומתחיל למכור את המידע למי שמשלם יותר.

סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

מסכים עם מונצ'יילד(סורי שכחתי את השם שלך).. יודעים עליי מספיק, לא צרכים לדעת עוד.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

yyzboy1928 כתב:מסכים עם מונצ'יילד(סורי שכחתי את השם שלך).. יודעים עליי מספיק, לא צרכים לדעת עוד.
מאשה ... :)

ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:תחשבו רגע מה יקרה אם שוטר שמקושר למשפחות פשע (לא יכול להיות נכון??), שותל דגימת DNA או טביעת אצבע (שיער למשל או כל דבר אחר שאשפר להשיג מכוס ששתית בבית קפה) בזירת פשע. אכלתי אותה. אחד משני דברים יקרה: או שיאשימו אותי בלא עוול בכפי, או שיעלו על זה שזה לא נכון ואוטומטית כל בדיקות ומאגר הDNA בארץ לא יהיה רלוונטיות. בכל מקרה הפסד שלנו ושל כולם.

ובוא נלך יותר רחוק, למה לא באמת ליצור מאגר DNA ארצי? אתם בעד?
ואולי ישתילו לי צ'יפ מתחת לעור כדי שיידעו איפה אני נמצא בכל רגע.
בעצם יש לי פתרון יותר טוב, בוא נקעקע מספר סידורי על הזרוע של כולם. ופשוט נקרא אחד לשני במספר ולא בשם.
לא מאמין שאתה כל כך תמים, פששש כאילו נולדת אתמול. והפלאפון שלך זה לא צ'יפ שאתה מסתובב איתו? הרי המשטרה או השבכ או כל גורםממשלתי אחר, יכולים לאתר כל אחד על ידי מספר הפלאפון שלו ויודעים כל אחד איפה הוא נמצא בכל זמן נתון, בוא לא נהיה עד כדי כך נאיבים.
מישהו ירצה להפיל עליך תיק? למה? אתה עבריין? יש לך מה לדאוג ששוטרים יפלילו אותך? :haha:
יש כאן ספקולציות על ספקולציות, והפחדות של הציבור כאילו עוד רגע המדינה שמה את כולנו בגולאגים. נו באמת...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני לא תמים ואני יודע שאפשר לאתר אותי.... חשבתי על זה כשכתבתי על זה... אז מה צריך עוד אמצעי?? מה זו הרדיפה הזאת?
לא יפילו עליי תיק בכוונה, סתם כי זה מה שהיה באזור... למה פוגעים באזרחים כשיורים בעבריינים? סתם כי הם באזור.
ככל שאני חושב על זה, השטות הביומטרית נראית לי יותר ויותר מטומטמת ומתאימה לעסקנים רדופי האינטרסים הצרים שיש במדינה הזאת.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אפרופו ביומטרי, מהיום באנגליה כל מי שצריך לבקש ויזה כדי להיכנס למדינה (לא תקף כמובן לישראל ולמדינות האיחוד האירופי ולעוד הרבה מדינות אחרות, אלא רק למדינות "בעייתיות"), יצטרך גם לעבור בדיקה ביומטרית בכניסה כדי לאמת את הזהות:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/trave ... at-border/
From 30 November 2009, the UK Border Agency is introducing fingerprint checks at the border for passengers with biometric UK visas, entry clearances and identity cards for foreign nationals (ICFNs).
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:אפרופו ביומטרי, מהיום באנגליה כל מי שצריך לבקש ויזה כדי להיכנס למדינה (לא תקף כמובן לישראל ולמדינות האיחוד האירופי ולעוד הרבה מדינות אחרות, אלא רק למדינות "בעייתיות"), יצטרך גם לעבור בדיקה ביומטרית בכניסה כדי לאמת את הזהות:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/trave ... at-border/
From 30 November 2009, the UK Border Agency is introducing fingerprint checks at the border for passengers with biometric UK visas, entry clearances and identity cards for foreign nationals (ICFNs).
אז עכשיו זה בסדר, כי אנגליה הגבילה את זה למדינות "בעייתיות" ? :haha:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כמו שאמרתי לך קודם לכן בריל, יש הבדל בין ליצור מאגר DNA של כל תושבי המדינה, לבין לקחת טביעות אצבע בשביל ויזה/דרכון ביומטרי. במקרה הזה, מי שמבקש ויזה לאנגליה, כבר בארץ המוצא צריך ללכת ולתת טביעת אצבע שמוכנסת לויזה הביומטרית, כשהוא מגיע לאנגליהי הוא נותן טביעת אצבע והם מבצעים הצלבה לראות שמדובר באותו הבן אדם. אמרתי לך גם שאני לא רואה סרט בעתיד הקרוב שכל הכניסה במדינות אירופה תהיה מחויבת אך ורק בדרכונים ביומטריים, ייקח זמן עד שייושם דבר כזה.

בכל מקרה, באנגליה אחד הנושאים החמים הוא מאגר ה-DNA של הפושעים ושל כאלה שנחשדו בפשע. יש שערורייה רצינית כי דגימות DNA של הרבה "חשודים" שלא הורשעו ולא נמצאו נגדם ראיות , נשארות בסופו של דבר במאגר לשנים רבות בלי שימחקו אותם.

אם רוצים בארץ באמת להילחם בפשיעה, אז שיעשו מאגר DNA של פושעים וכאלה שהורשעו או נפתח נגדם תיק פלילי במשטרה. אבל מאגר של כל אזרחי המדינה זה פשוט לא בא בחשבון.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מה אתם אומרים על הקצין (בין היתר מאבטח של הרמטכ"ל) שחשוד באונס הצעירה בנמל תל אביב? אם הוא שכר את בני נהרי בתור עורך דין, כנראה שהוא לא סתם החשוד אלא גם האנס. אני מקווה שבדיקות ה-DNA (שהוא מסרב לעשות כרגע) יוכלו להוכיח אם אכן ביצע את הפשע.

נקודה אחרת מכל הסיפור הזה היא תרבות "מסיבות הרווקים" שהועתקה (כמו כל דבר רע) מאמריקה, וכמובן שברגע שאחד עושה אז כולם חייבים לעשות אחריו, כמו קופים. אני אישית החלטתי כבר לפני הרבה זמן, שלפני שאני מתחתן אני לא עושה שום מסיבת רווקים כזאת במועדון חשפנות, אלא מקסימום מזמין כמה חברים טובים לארוחה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

זה שהוא שכר עו"ד טוב לא אומר שהוא האנס.. פשוט, התקשורת יושבת לו על הראש שהוא האנס והוא חייב עו"ד טוב בשביל לנקות את השם שלו..

זה לא אומר שאני בעדו.. אני מחכה לראיות מוצקות יותר שיצביעו עליו שהוא אנס.. לא שופטים אנשים באוויר.. כי בישראל לצערי זאת תופעה שבנות לפעמים הולכות למשטרה ומתלוננות על כלום או שהן מנפחות דברים(הטרדה מינית יכולה להפוך לאונס פתאום). נקמה או משהו. לא שחס וחלילה זה המקרה הזה, אני לא יודע והכי טוב גם לא לתת השערות שסתם יפגעו. ואם זה הוא, אני מקווה שהוא יירקב כל חייו בכלא.
הטרדה מינית דופקת את השכל לבנות מוטרדות. אז אונס זה כפול ומכופל.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

המתנגדים לעסקת שליט ובג"צ..
אני לא מבין את זה.. מה הבעיה שלכם? ילד שבוי בחמאס, לא ראה בית למעלה מ3 שנים, לא חי חיים נורמלים למעלה מ3 שנים ומה שאתם עושים זה שמים רגליים? אתם לא רוצים לראות את גלעד חוזר הביתה?
אין אפשרות אחרת. אין דרך אחרת. גם עם רון ארד חיינו באופוריות שהוא יחזור ככה סתם בלי עסקת שבוים.. ואיפה רון ארד היום? לא יודעים איפה הוא למעלה מ20 שנה בגלל התמהמהות של הממשלה..
אין מה לעשות. פעילויות שמשון הגיבור ברצועה לא יעזרו לשחררו אלא יגריעו את המצב(ע"ע נחשון וקסמן).
מחבלים עם דם על הידיים? גם לנו יש קצת דם על היידים להזכירכם. ישראל לא תמימה במיוחד. אתמול אני ואבא שלי דיברנו על הרבה חפים מפשע שנהרגו שמה. הוא הסכים איתי שצה"ל, לא היה ממש תמים בעופרת יצוקה ויש דברים בגו. יש קצת ניפוח מוגזם מצד העולם הערבי, אבל יש דברים בגו.והכותרת היא שנהרגו לא מעט חפים מפשע בגלל ברוטליות יתר של צה"ל. לא הייתי אומר פשעי מלחמה, אבל זאת מלחמה ומלחמה כמו במלחמה. יש הפסדים משני הצדדים.
אז שיחזרו להתעסק בטירור. מי אמר שדרך הכלא הם לא עסקו בטרור דרך שליחים? הרי גם ככה ישחררו אותם בעתיד והם יחזרו להתעסק בטירור. אנחנו נאבד את זה. אנחנו חייבים להוציא את העסקה במתווה הנוכחי ולא חשוב שמות. כמו שהמחיר עלול לרדת, הוא גם עלול לעלות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אליעד, בשיא הקיצור - זה לא פשוט כמו שזה נדמה לך.
נתון: 124 ישראלים נהרגו ע"י מחבלים ששוחררו בעסקאות שבויים.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
שלח תגובה