אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:הצעת חוק: עונש מוות לרוצחי ילדים מתחת לגיל 13

http://news.walla.co.il/?w=/1/1600513&m=1&mid=76519

הנה הקופים יוצאים מהחורים שלהם עם עוד הצעת חוק מהמטומטמות שידענו!
מה יהיה...?
ככה זה בישראל, הצעות חוק פופוליסטיות, שמוצעות רק בדיעבד אחרי שקורה משהו. שום חשיבה לטווח ארוך אלא רק מדיניות תגובתית, בדיוק כמו כל תחומי המדיניות בישראל.

יש בג"ץ לגבי התמודדות לרשות ממשלה? אז נעשה "חוק ביבי" שיאפשר לביבי לחזור ולהתמודד. יש בעיה עם שחקני כדורגל שלא מתגייסים? נעשה את "חוק בן סהר". אם זה היה מצחיק היינו צוחקים, הבעיה שזה לא מצחיק, זה פשוט עצוב.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

השלב הבא הוא כמובן "חוק פנאן" - כריתת יד למי שגנב כסף.
הבעיה היחידה עם החוק הזה שהוא יהפוך את מדינת ישראל למדינה הראשונה בעולם שנכים בה הם הרוב ולא מיעוט.
:haha: :doh2:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אבל רק אם הם ביו גיל 52 וחודשיים עד 56 וחצי. :doh:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

יש איזושהי סיבה שכל הימנים\חרדים מגנים על טייטל? מה הסיפור עם כל הבכיינות הזאת? אולי פעם אחת פשוט תסתמו את הפה?
תאמינו לי, זה ישרת רק אתכם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3798847,00.html
http://news.walla.co.il/?w=/2971/1600825&m=1&mid=76519
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני ממש לא יודע מה הקשר בין מה שאתה טוען לכתבות שהבאת ניר... אף אחד לא מגן על השמוק הזה. כולם מוקיעים אותו ולא רוצים להיכלל איתו תחת אותה מטריה כל שהיא. מה בדיוק קראת?
אם אתה מתנחל ימני בודד והזוי שמבצע פשעי שנאה נגד קבוצות אוכלוסין מסוימות – ובכלל זה נגד אותו מסיתן מהשמאל שקורא לפגוע במתנחלים – הרי אתה מחבל יהודי, חלק מתוך מכונה משומנת של טרור יהודי מאורגן. אבל הרבה יותר מהיותך טרוריסט יהודי, אתה בגדר מתנה משמים והוכחה ניצחת לכך שיש אלוהים. גם אם ברור לכל שאתה הכלאה הזויה של שבתאי צבי וקונילמל, וגם נשמע לכולם הגיוני לגמרי שהתחננת בפני החוקרים שיאפשרו לך להודות ברצח ארלוזרוב אותו ביצעת בגלגולך הקודם – זה פשוט לא יכול להיות מקרי שצצת להם, לאנשי השמאל בדיוק עכשיו, אלא אם כן הם צודקים לאורך כל הדרך.

עובדה. בדיוק בתקופה שבין כסה לעשור שלהם, בשיא הפולחן הדתי, בין היארצייט העברי ליארצייט הלועזי, כשעיניהם נשואות בתחינה שיקרה משהו ויחזיר את הזוהר לפסטיבל המנומנם - נפל להם ג'ק המקשקש טייטל כמו גשם ברכה מהשמים. בדיוק כשנדמה היה השנה שצייד המכשפות השנתי מתקשה לצבור תאוצה ותהודה, אוהדי בית"ר לא שורקים בוז לאזכור מייגע של רצח רבין בחיפה, ביבי מדבר על שתי מדינות, הימין רדום, ההתנחלויות מוקפאות ופשוט אין מכשפות בשטח, ברגע האחרון לפני שגוועה תרועת הפסטיבלים, הוסר צו איסור הפרסום והמשטרה יצאה בקול תרועה רמה עם סיפור הטרוריסט היהודי המסוכן שלפי הטראראם סביבו, הוא מקבילו היהודי של בן לאדן.
זה מה שאני קראתי.
ואתה חייב להודות - "לכל דוס יש טייטל"?? :haha: :haha: :haha: גאוני וכל כך נכון....
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מצד אחד כן, כולם מוקיעים ובלה בלה בלה, אבל למה להתבכיין?? במקרה גולדרינג לא אמרו שזה בגלל החילוניות?!?!? והמשפחה בראשל"צ?? אצל הדוסים זה לא יכול לקרות!! אז עשו לי טובה! הם לא יותר טובים מהחילונים ושיפסיקו להתבכיין כל פעם שמוצאים חרא אצלהם בדיוק כמו שמוצאים חרא בכל מקום בעולם.
ומחבל זה כינוי של רוצח על רקע לאומני, לא משנה מאיזה צד הגיע.
אוי הצביעות!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1125572.html

אמנם הפתרון שהוא מציע מפגר למדי, אני מסכים איתו שהפילטר של מי שיכול להיכנס לחיות בארץ מעוות לגמרי.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שר התחבורה: ייתכן שגיל הרישיון יעלה ל-19 או 20

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3802956,00.html

מספיק בוגרים בשביל להחזיק נשק ולמות בשביל המדינה אבל לא מספיק בשביל לנהוג.... צצצצביעות.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בני ציפר מאחל "הצלחה" לבלוג החדש של מנחם בן (מי זה?):
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1128499.html
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

:haha: :haha:
אוי אני מת עליו.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:בני ציפר מאחל "הצלחה" לבלוג החדש של מנחם בן (מי זה?):
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1128499.html
מנחם בן מלך!!
הוא השתתף באח הגדול VIP.. אז כל ישראל מכירים אותו :roll: .. במקצועו, הוא כתב תרבות של מעריב..

בטח שמעתם שהאמריקאים פנו לישראל בדרישה להקפיא את הבנייה בשכונת גילה..
אני תומך בחלוקת ירושלים. אבל שכונת גילה?? היא חלק מירושלים היהודית.. זאת שכונת עצומה של יהודים ללא שום זיק ערבי שמה.. אין שום הצדקה להתקפל בנושא הזה.. מה קרה נפלו ככה על שכונת גילה?? שטח זה שגובל עם הרשות הפלסטינית. ובגלל הריבונות היהודית שמה, צריך לספח אותה לירושלים היהודית. אין שום סיבה להקפיא שמה את הבניה.. תקפיאו בשטחים עצמם, או את שכונת הר חומה שכבר נימצאת בצד השני.. אבל בגילה?? חוצפנים.. אין שום סיבה בעולם שישראל תסכים..
בוא נקפיא גם את הבניה בתל אביב, הרי זה גם שטח ערבי בעבר..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אה הוא השתתף באח הגדול VIP? זה כבר מראה על הרמה שלו... ואם כל המדינה מכירה, אז עוד יותר... מעניין שאף פעם לא שמעתי עליו ככתב תרבות.

לגבי גילה, כן שמענו, והאמריקאים צודקים, אבל ביביטו (שאחרי זה עושה ספינים לתקשורת ומספר לאסד שהוא רוצה "שלום") מעוניין רק לחרחר מריבות וקונפליקטים.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אז להקפיא את הבנייה? שבעתיד נצטרך לפנות אותה? על פארש..

שלא תבין לא נכון.. אני תומך במדינה פלסטינית ופינוי יהודים משטחי הרשות.. אבל גילה יושבת בשטח שגובל עם הרשות.. שטח שאפשר לדון עליו.. ישובים כמו אורנית ושערי תקווה.. על הגבול.. שטחים שכן, אפשר להתפשר עליהם כמו שני אנשים בוגרים.. ולמה להתקפל? אם כל הכבוד לברית שלנו עם האמריקאים.. לא צריך לעשות כל מה שהם אומרים..
אתה יודע מה? הייתי מסכים להקפאת הבניה שמה, ואז יושב עם האמריקאים והפלסטינים, ומגיעים להסכם, שבגלל הריבונות היהודית שמה, ובגלל שזה שטח גובל, מנסה להגיע להסכמה שזה שטח שחלק מירושלים היהודית ופטור מפינוי עתידי.. אבל אי אפשר להגיד ישר, תקפיאו! לשבת כמו בני אדם ולהגיע להסכם מסויים.. עם הפלסטינים והאמריקאים.. זה נשמע לי קצת ניצי כל העניין הזה..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אי אפשר לתמוך במדינה פלסטינית ולאפשר במקביל בנייה במזרח ירושלים ומעבר לקו הירוק. להתקפל? לא אתה צודק, בוא נמשיך להתגרות ולעשות פרובוקציות לפלסטינים, זה בטוח יעזור להשיג שלום נכון? ירושלים חייבת להיות מחולקת במסגרת הסכם שלום, אין מה לעשות, מזרח העיר היא של הפלסטינים. הקפאת בנייה זה רק דחיית הקץ למועד מאוחר יותר, לא צריך לבנות שם בכלל וזהו. ההתנחלויות וכל הבנייה הזאת בשטחים הן הסיבה העיקרית למה לא יהיה אף פעם שלום, וכל עוד הממשלות בישראל ממשיכות לתת למיעוט להחזיק אותן בביצים, המצב ימשיך אותו הדבר.

בלי האמריקאים, המדינה הזאת לא הייתה קיימת כיום, אני לא מדבר רק על העזרה הכלכלית והצבאית אלא גם על כל הגיבוי הבינ"ל שאנחנו מקבלים (גם כשלא מגיע לנו לקבל). לא צריכים לעשות כל מה שהם אומרים, אבל במקרה הזה הם צודקים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אותי מעניין דוקא מה מתן בריל חושב על גילה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אותי מעניין דוקא מה מתן בריל חושב על גילה.
:haha: אני מוחמא....
תשמע העניין הוא סבוך ומורכב הרבה יותר ממה שהתשקורת מנסה לספנספן (מלשון ספין) לנו את המוח.
הבנייה שמדברים עליה היא צפון מערבית לגילה- מישהו כאן פתח מפה בשביל לראות על איזה שטח מדובר? אני פתחתי כבר מזמן ואני מכיר את הסיפור הזה כבר שנים.
ישראל מנסה לחבר את גילה להתנחלות "הר גילה" ולכן הבנייה הזאת היא סוג של אסטרטגיה פוליטית לחלוטין,שמטרתה היא ליצור רצף טריטוריאלי ולתת הצדקה להתנחלות "הר גילה" בחיבור שלה עם שכונת גילה.
הבנייה העתידית שם היא על שטח חקלאי של פלסטיני זקן (עאבד) חביב למדי, שיושב בשטח ששייך לו שם כבר עשרות שנים (קצת צפונית לעין יעל למי שמכיר).
הבנאדם גר במערה ומגדל את הגידולים החקלאים שלו בשקט ובלי להפריע לאף אחד.הבנאדם לא רואה את המשפחה שלו שגרה בבית לחם, כדי לשמור על הקרקע. יש נסיונות חוזרים ונשנים (לא חוקיים כמובן) של צה"ל לפנות אותו מהשטח שלו, ולכן הסיפור שלו מוכר בחוגי שמאל וימין כבר הרבה זמן.
מדיניות הגירוש והטרנספר בכח בירושלים ממשיך ומתעצם, וכל מה שאתם מסוגלים לראות מול העיניים זה ספינים, או כן גילה לא גילה- מה אכפת לי כרגע ההתרחבות של גילה? היא רחבה מספיק והעוני שם משגשג. במקום לדאוג לשכונה הקיימת מדברים כל הזמן על התרחבות? מי יקנה שם? כדאי לטפל קודם בבעיות של התושבים שגרים שם!
קודם כדאי להבין על איזה שטח מדובר, מה ההיסטוריה של השטח הזה, מי גר בו, לאיזו מטרה הבנייה שם, ואז להגיב, לא?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הוזמנתי ל-25 בנובמבר להקרנה של סרט דוקומנטרי "קלנדיה" של הבמאית הישראלית נטע עפרוני, שחברה בארגון MachsomWatch , ומתעדת את ההתעללות בפלסטינים במחסום קלנדיה ב-6 השנים האחרונות.

חבל לי שזה נופל על ערב של צ'מפיונס ליג, אחרת הייתי בטוח הולך לראות, אמור להיות מעניין.

בריל שמעת על הסרט?
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

בהמשך לפינתו של ניר מאשכול סרטים "מישהו כותב את מה שאני חושב מילה במילה" - עפר שלח על הקשר בין הישראליות להיטל הבצורת:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/967/409.html
ואחרון אחרון, קמפיין הכינרת מתייבשת אולי עבד, אבל קשה להכניס באמת תודעה של מחסור עתידי לקהילה, שעסוקה כל היום בטיפוח של תחושת האיום הקיומי. סקר שנערך לפני כמה שנים גילה שעשרות אחוזים מהישראלים מפקפקים אם המדינה תמשיך להתקיים בעוד כמה עשורים, למרות כוחה הצבאי. התחושה הזו מטופחת על ידי השלטון בגלגוליו השונים, מערכת חינוך העסוקה בהנחלת תודעה שואתית ותקשורת שעוסקת בקדחתנות באנטישמיות. אז כשמגיעים לרגע האמת, שבו צריך לשלם, מה לנו ולכינרת? הרי האיראנים בשער.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Mars Volter כתב:בהמשך לפינתו של ניר מאשכול סרטים "מישהו כותב את מה שאני חושב מילה במילה" - עפר שלח על הקשר בין הישראליות להיטל הבצורת:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/967/409.html
ואחרון אחרון, קמפיין הכינרת מתייבשת אולי עבד, אבל קשה להכניס באמת תודעה של מחסור עתידי לקהילה, שעסוקה כל היום בטיפוח של תחושת האיום הקיומי. סקר שנערך לפני כמה שנים גילה שעשרות אחוזים מהישראלים מפקפקים אם המדינה תמשיך להתקיים בעוד כמה עשורים, למרות כוחה הצבאי. התחושה הזו מטופחת על ידי השלטון בגלגוליו השונים, מערכת חינוך העסוקה בהנחלת תודעה שואתית ותקשורת שעוסקת בקדחתנות באנטישמיות. אז כשמגיעים לרגע האמת, שבו צריך לשלם, מה לנו ולכינרת? הרי האיראנים בשער.
אז כנראה שאתה ושלח מסכימים איתי מילה במילה, כי אמרתי את הדברים האלה פה לא מעט פעמים :-)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ufomatan כתב:
avrahamshuk כתב:אותי מעניין דוקא מה מתן בריל חושב על גילה.
:haha: אני מוחמא....
תשמע העניין הוא סבוך ומורכב הרבה יותר ממה שהתשקורת מנסה לספנספן (מלשון ספין) לנו את המוח.
הבנייה שמדברים עליה היא צפון מערבית לגילה- מישהו כאן פתח מפה בשביל לראות על איזה שטח מדובר? אני פתחתי כבר מזמן ואני מכיר את הסיפור הזה כבר שנים.
ישראל מנסה לחבר את גילה להתנחלות "הר גילה" ולכן הבנייה הזאת היא סוג של אסטרטגיה פוליטית לחלוטין,שמטרתה היא ליצור רצף טריטוריאלי ולתת הצדקה להתנחלות "הר גילה" בחיבור שלה עם שכונת גילה.
הבנייה העתידית שם היא על שטח חקלאי של פלסטיני זקן (עאבד) חביב למדי, שיושב בשטח ששייך לו שם כבר עשרות שנים (קצת צפונית לעין יעל למי שמכיר).
הבנאדם גר במערה ומגדל את הגידולים החקלאים שלו בשקט ובלי להפריע לאף אחד.הבנאדם לא רואה את המשפחה שלו שגרה בבית לחם, כדי לשמור על הקרקע. יש נסיונות חוזרים ונשנים (לא חוקיים כמובן) של צה"ל לפנות אותו מהשטח שלו, ולכן הסיפור שלו מוכר בחוגי שמאל וימין כבר הרבה זמן.
מדיניות הגירוש והטרנספר בכח בירושלים ממשיך ומתעצם, וכל מה שאתם מסוגלים לראות מול העיניים זה ספינים, או כן גילה לא גילה- מה אכפת לי כרגע ההתרחבות של גילה? היא רחבה מספיק והעוני שם משגשג. במקום לדאוג לשכונה הקיימת מדברים כל הזמן על התרחבות? מי יקנה שם? כדאי לטפל קודם בבעיות של התושבים שגרים שם!
קודם כדאי להבין על איזה שטח מדובר, מה ההיסטוריה של השטח הזה, מי גר בו, לאיזו מטרה הבנייה שם, ואז להגיב, לא?
אתה יודע למה רציתי לשמוע דוקא אותך מתן? כי ידעתי שלמרות שאני כנראה לא אסכים איתך (ואני ממש לא) יהיה מעניין לקרוא את הפוסט שלך כי לשם שינוי אתה יודע על מה מדובר ומכיר את הנושא ולא זורק סתם סיסמאות כמו "צריך להקפיא את הבניה".
אני אישית לא מכיר את הפרטים הגיאוגרפיים והפוליטיים של הסוגיה, אבל דבר אחד אני כן יודע מתן: אין מספיק דירות בירושלים. אם אתה כמוני שוכר דירה בירושלים אז אתה צריך לדעת את זה יותר טוב מכולם. כי אם דירת 3 חדרים מושכרת במחיר ממוצע של 3000 לחודש זה בגלל שהביקוש עצום לעומת ההיצע. ואם יש יזמים שרוצים לבנות שם 900 יחידות דיור זה בגלל שהם יודעים שהדירות האלה יחטפו תוך שניה. (כמו למשל בהר חומה) מה גם שחלק נכבד מהקמפיין של ברקת (ולמעת האמת גם של פורוש) היה סביב בנייה מאסיבית של יחידות דיור כדי למשוך צעירים לעיר. אז מהבחינה הזאת לפחות אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר.
שלח תגובה