מצעד אלבום העשור - רבע גמר #5: 6DOIT Vs. Ghost Reveries
- המפוחלץ הנוצץ
- דרימיסט שרוף
Re: מצעד אלבום העשור - רבע גמר #5: 6DOIT Vs. Ghost Reveries
אני התכוונתי שסיקס דיגריז מופתי (רק שקצת התבלבלתי בניסוח) שאם בלאק קלודס ניצח אז ברור שהאלבום הנ''לינצח בלי תחרות בכלל
-
- דרימיסט מתקדם
אה, מצטער ם:המפוחלץ הנוצץ כתב:אני התכוונתי שסיקס דיגריז מופתי (רק שקצת התבלבלתי בניסוח) שאם בלאק קלודס ניצח אז ברור שהאלבום הנ''לינצח בלי תחרות בכלל
מעניין מתי מעריץ Opeth או מישהו שמתנגד לדרים בתחרות יבוא וישבור את התוצאה...
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
אני מציע לסיים מחר את הסקר.
6 עשה זאת עבר, GR לא יהיה המפסיד עם מירב הקולות.
מיותר.
6 עשה זאת עבר, GR לא יהיה המפסיד עם מירב הקולות.
מיותר.

"The bigger the lie, the more they believe"
- NamelessATM
- דרימיסט-על
אני בעד.
ו-"6 עשה זאת" זה פשוט שם גאוני, צריך לשמר את זה בפורום
ו-"6 עשה זאת" זה פשוט שם גאוני, צריך לשמר את זה בפורום

- Idan_Floyd
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
- AwakeLess
- דרימיסטית מתקדמת
- יצירת קשר:
איפה אלי כשצריך אותו?
אוה, וברור שגם אני עם 6DOIT
אוה, וברור שגם אני עם 6DOIT

Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.
-
- דרימיסט מתחיל
אוקיי חברים... אני המצביע הראשון לאופת' D:
6DOIT הוא אלבום טוב מאוד אין ספק. בדיסק הראשון כל השירים טובים, אבל אחרי כמה זמן היחידי שאתה אשכרה ממשיך לשמוע הוא The Glass Prison שהוא ללא ספק אחד השירים הטובים של דרים אי פעם.
הדיסק השני מכיל גם הוא כמה רגעים יפים, אבל אף פעם לא כל כך התלהבתי ממנו. כאילו זה דיסק נחמד והכל, אבל כל ההייפ סביבו נובע מזה שהמעריצים של דרים נורא מתלהבים מזה שדרים עשו שיר של 40 דקות. לא כל שיר של 40 דקות הוא מאסטרפיס! מה גם שהשיר הזה מחולק לרצועות, כך שלדעתי זה הרבה יותר כמו אלבום קונספט מאשר שיר אחד. אילו זה היה שיר אחד בלי חילוק לרצועות הרבה מהמעברים היו נשמעים מאולצים.
מן העבר השני, אלבום העשור הפרטי שלי, אלבום מופתי של אופת' , שבו הם מתחברים לצד היותר פרוגרי שלהם, מבלי לוותר לרגע על הכבדות והגראולים שעשו אותם מה שהם היום. הבעיה היחידה בדיסק הזה לטעמי הוא שהקטעים השקטים בו סבירים ולא יותר, ומלהקה כמו אופת' התרגלנו לבלדות מדהימות כמו A fair judgement ו face of melinda .
6DOIT הוא אלבום טוב מאוד אין ספק. בדיסק הראשון כל השירים טובים, אבל אחרי כמה זמן היחידי שאתה אשכרה ממשיך לשמוע הוא The Glass Prison שהוא ללא ספק אחד השירים הטובים של דרים אי פעם.
הדיסק השני מכיל גם הוא כמה רגעים יפים, אבל אף פעם לא כל כך התלהבתי ממנו. כאילו זה דיסק נחמד והכל, אבל כל ההייפ סביבו נובע מזה שהמעריצים של דרים נורא מתלהבים מזה שדרים עשו שיר של 40 דקות. לא כל שיר של 40 דקות הוא מאסטרפיס! מה גם שהשיר הזה מחולק לרצועות, כך שלדעתי זה הרבה יותר כמו אלבום קונספט מאשר שיר אחד. אילו זה היה שיר אחד בלי חילוק לרצועות הרבה מהמעברים היו נשמעים מאולצים.
מן העבר השני, אלבום העשור הפרטי שלי, אלבום מופתי של אופת' , שבו הם מתחברים לצד היותר פרוגרי שלהם, מבלי לוותר לרגע על הכבדות והגראולים שעשו אותם מה שהם היום. הבעיה היחידה בדיסק הזה לטעמי הוא שהקטעים השקטים בו סבירים ולא יותר, ומלהקה כמו אופת' התרגלנו לבלדות מדהימות כמו A fair judgement ו face of melinda .
-
- דרימיסט מתקדם
אני חושב שהמעריצים של דרים הם צרכני מוזיקה קצת יותר חכמים ממה שאתה חושב שהם.
הדיסק השני הוא יצירת מופת לא בגלל האורך שלה, ולא בגלל שהיא קונספט, פשוט בגלל שהקונספט שהם מנסים להעביר שם הוא מושלם.
מדובר שם על פתולוגיות של הנפש, דיכאון, בי-פולאריות, סכיזופרניה וכו'. ומעבר לרעיון היפה, הם מצליחים לתאר את כל אלה בעזרת ליריקה והלחנה שיושבות בול. ולכן זו יצירת מופת. בלי להכביר מילים, ובלי לקשקש יותר מדי.
הדיסק השני הוא יצירת מופת לא בגלל האורך שלה, ולא בגלל שהיא קונספט, פשוט בגלל שהקונספט שהם מנסים להעביר שם הוא מושלם.
מדובר שם על פתולוגיות של הנפש, דיכאון, בי-פולאריות, סכיזופרניה וכו'. ומעבר לרעיון היפה, הם מצליחים לתאר את כל אלה בעזרת ליריקה והלחנה שיושבות בול. ולכן זו יצירת מופת. בלי להכביר מילים, ובלי לקשקש יותר מדי.
-
- דרימיסט מתחיל
זה שהם מעבירים את זה בליריקה ובהלחנה מתאימות בול זה דבר אחד, אבל מבחינת מוזיקה נטו לדעתי הדיסק הזה נופל מהרבה מאוד דיסקים אחרים של דרים.
- arik100
- דרימיסט מתקדם
ghost reveries לוקח , מצטער, אתם פשוט לא אובייקטיביים
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
הצבעתי בזמן שהייתי בטיול (נפלאות ה- WIFI)... וכן, אתם יודעים למה הצבעתי. 

- arik100
- דרימיסט מתקדם
מקווה ש ל: GHOST REVERIES...ilai fields #7 כתב:הצבעתי בזמן שהייתי בטיול (נפלאות ה- WIFI)... וכן, אתם יודעים למה הצבעתי.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- NamelessATM
- דרימיסט-על
איך אפשר להיות אובייקטיבי בטעם מוזיקלי?arik100 כתב:ghost reveries לוקח , מצטער, אתם פשוט לא אובייקטיביים

זה עניין של דעות, כנראה שרוב האנשים בפורום מעדיפים את "6 עשה זאת" על פני GR ם:
-
- דרימיסט שרוף
ואתה כן כי בחרת באופת'?arik100 כתב:ghost reveries לוקח , מצטער, אתם פשוט לא אובייקטיביים
סליחה באמת שגוסט רווריז מתחרה מול אחד האלבומים היותר מיוחדים ואיכותיים של דרים.
-
- דרימיסט מתקדם
אני חושב שהסקר כבר נסגר כשהוא בא להצביע. בכל מקרה, Nameless ואתה צודקים.gils77 כתב:ואתה כן כי בחרת באופת'?arik100 כתב:ghost reveries לוקח , מצטער, אתם פשוט לא אובייקטיביים
סליחה באמת שגוסט רווריז מתחרה מול אחד האלבומים היותר מיוחדים ואיכותיים של דרים.
ותגובה לarik:
א', אני מסכים עם Nameless. אתה בפורום של מעריצי דרים, שרובם חושבים שהם לפחות בין הלהקות הטובות בעולם/היסטוריה, למה אתה מצפה? וממתי כן אפשר להיות אובייקטיבים במוזיקה?
ב', זה אלבום שחצי ממנו הוא אפיק שכולל את אחת הליריקות הטובות של דרים, לדבר על פילוסופיה והפרעות נפשיות ברמה כזאת כשאתה מנגן פרוג-מטאל זה לא בדיוק צפוי לדעתי. ושאר האלבום שומר על הרמה של דרים בצורה טובה יותר מהרבה מאוד שירים שלהם. אז שוב, בפורום כזה, אתה צריך להבין מאיפה התוצאה הזו הגיעה.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
משחק מכור !
אבל באמת שכאן הקרב די הוגן , שני ענקים עם שני אלבומים גאוניים . אני אבחר הפעם ב6DOIT .