אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
אופת' לא הגיעו לישראל.. מעניין למה 

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
באמת מעניין , תשאל אותם.yyzboy1928 כתב:אופת' לא הגיעו לישראל.. מעניין למה
אני מתפלא שאתה לא מדבר על הספינים של ביביטו נהנתניהו, פתאום הוא מספר לנו שהבנייה בהתנחלויות תוקפא ושהאמריקאים הסכימו לסנקציות נוספות במועצת הבטחון כנגד איראן.
כל בר-דעת הרי יודע שאין שום סיכוי לסנקציות חדשות וחזקות כנגד האיראנים כל עוד רוסיה וסין מתנגדות ומעקרות את מועצת הבטחון. אבל אין במדינה שלנו מספיק ברי-דעת, אז אנשים באמת עלולים להאמין לבלופים של ביביטו. מזל שיש אנשים בליכוד שלא מתביישים באידיאולוגיה שלהם (להבדיל מביבי חסר עמוד השדרה) כמו ציפי חוטובלי ודני דנון שלא מוכנים לתת לביבי לעשות את הצעדים האלה בהתנחלויות. ההבטחות והמילים של נתניהו לבוחריו שווים כקליפת השום, אבל אותם הטמבלים הרי יצביעו לו שוב גם בבחירות הבאות כי רק הליכוד יכול...
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
טל ת'אמת, בבחירות הבאות אני עובר לקדימה
. זה כבר אומר לך מה אני חושב על ביבי.

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אוקיי, נחיה ונראה בבחירות הבאות 

-
- דרימיסט מתקדם
רציני?yyzboy1928 כתב:טל ת'אמת, בבחירות הבאות אני עובר לקדימה. זה כבר אומר לך מה אני חושב על ביבי.
יש סיבה אחת הגיונית להצביע להם?
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
יש הרבה סיבות, אחת הסיבות המרכזיות היא שנמאס מכל הפוליטיקאים האלה שקיבלו יותר מדי צ'אנסים ונכשלו (ברק וביביטו), והגיע הזמן למנהיגות אחרת, ציפי לבני. העבודה כבר לא רלוונטית מבחינת שלטון והליכוד מסוכן לעתיד ישראל, לכן בבחירות הבאות: קדימה. אני כמובן לא אוכל להצביע, כי המדינה "הנאורה" שלנו לא מאפשרת לתושביה להצביע מחו"ל (למרות שמדינות כמו ארה"ב כן).
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
הדבר היחיד שזה אומר זה כמה אתה אדם יציב בדעותיו.yyzboy1928 כתב:טל ת'אמת, בבחירות הבאות אני עובר לקדימה. זה כבר אומר לך מה אני חושב על ביבי.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט מתקדם
לא רוצה לפגוע בך טל, כן? אבל אני יכול להבין למה אזרחים ישראלים שלא גרים בארץ, לא יכולים להצביע.
זה נשמע קצת נורא מצד אחד לומר "זה שהוא ירד מהארץ, לא אומר שצריך לקחת לו את זכות ההצבעה". וזה נכון. זה לא פשע, ויש פושעים אמיתיים שזכאים להצביע בבחירות.
אבל, רוב היורדים בוחרים לנתק את עצמם ממדינת ישראל, וזה נשמע סביר באוזן, שזה לא הוגן שהם יסתכלו מבחוץ, מהחיים היפים שהם בנו להם, ועוד יהיו שותפים להחלטה על עתיד המדינה.
לא אומר שזאת דעתי האישית. אני רחוק מלגבש דעה בנושא. אבל אני כן רואה בזה היגיון.
לגבי קדימה, מה זה מנהיגות אחרת? דווקא ממך ציפיתי שתהיה פחות תמים ויותר סקפטי. חבורה של אופורטוניסטים (במובן הרע מאוד של המילה), צבועים, לא ישרים בדומה לכל שאר הפוליטיקאים. מה מייחד אותם והופך אותם לטובים יותר? מה המצע המדיני שלהם? הם מפלגה פיקטיבית חסרת עמוד שדרה לחלוטין.
לפני הבחירות היו פרסומות באינטרנט למצפן הזה, שעוזר לך להחליט למי להצביע עפ"י שאלות שהוא שואל אותך.
חבר שלי בדק את התוכנה הזאת, סימן על כל השאלות "לא אכפת לי". תנחש מה יצא לו?
מי שלא אכפת לו, ורוצה לחזק את ידיהם של רודפי בצע וכבוד, שילך להצביע קדימה.
זה נשמע קצת נורא מצד אחד לומר "זה שהוא ירד מהארץ, לא אומר שצריך לקחת לו את זכות ההצבעה". וזה נכון. זה לא פשע, ויש פושעים אמיתיים שזכאים להצביע בבחירות.
אבל, רוב היורדים בוחרים לנתק את עצמם ממדינת ישראל, וזה נשמע סביר באוזן, שזה לא הוגן שהם יסתכלו מבחוץ, מהחיים היפים שהם בנו להם, ועוד יהיו שותפים להחלטה על עתיד המדינה.
לגבי קדימה, מה זה מנהיגות אחרת? דווקא ממך ציפיתי שתהיה פחות תמים ויותר סקפטי. חבורה של אופורטוניסטים (במובן הרע מאוד של המילה), צבועים, לא ישרים בדומה לכל שאר הפוליטיקאים. מה מייחד אותם והופך אותם לטובים יותר? מה המצע המדיני שלהם? הם מפלגה פיקטיבית חסרת עמוד שדרה לחלוטין.
לפני הבחירות היו פרסומות באינטרנט למצפן הזה, שעוזר לך להחליט למי להצביע עפ"י שאלות שהוא שואל אותך.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
הופ מה קרה כל הימניים קפצו עם התעמולה? הבחירות היו רק לפני חצי שנה... כבר מרגישים צורך להתחיל את הקמפיין הבא?
אז אליעד אמר משהו, כולם קופצים עם הקלישאות הידועות, פתאטי, מה יותר טוב, חבורת אופורטוניסטים עם רעיונות טובים או חבורת פאשיסטים פושעים בשלטון? אהה סליחה, בינתיים רק אחד פושע. נו עברה רק חצי שנה. הממשלה הזאת לא עדיפה על שום תואר מזלזל שתצמידו למפלגה אחרת.
אז אליעד אמר משהו, כולם קופצים עם הקלישאות הידועות, פתאטי, מה יותר טוב, חבורת אופורטוניסטים עם רעיונות טובים או חבורת פאשיסטים פושעים בשלטון? אהה סליחה, בינתיים רק אחד פושע. נו עברה רק חצי שנה. הממשלה הזאת לא עדיפה על שום תואר מזלזל שתצמידו למפלגה אחרת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט מתקדם
מישהו אמר שיש משהו יותר טוב?
ומה זה הטיעון הזה? "מה יותר טוב". אם אתה מצביע למפלגה, אתה לא אמור להגיד למה לא הצבעת לכל האחרות, אלא למה הצבעת לזאת הספציפית. ולקדימה, בדומה לרוב המפלגות, אין יותר מידי טוב, אם בכלל.
ומה זה הטיעון הזה? "מה יותר טוב". אם אתה מצביע למפלגה, אתה לא אמור להגיד למה לא הצבעת לכל האחרות, אלא למה הצבעת לזאת הספציפית. ולקדימה, בדומה לרוב המפלגות, אין יותר מידי טוב, אם בכלל.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
מאד הוגן שכל עוד לא ויתרת על האזרחות שלך שתהיה לך זכות הצבעה. לאנשים בכל העולם היום יש אזרחויות כפולות, אז מה ,אמריקאי שגר בלונדון לא יוכל להצביע בבחירות לנשיאות האמריקאית? הרי יש לי חבר כזה שהצביע בבחירות האחרונות (אמנם הצביע לרפובליקנים) . הרי זאת סתם עצלנות לשמה לא לתת לאנשים להצביע כי אפשר לעשות טפסים ששולחים בדואר (בדיוק כמו בארה"ב) או למצוא פתרון טכני אחר דרך השגרירות. לא חסר גם אנשים שמטיילים בחו"ל ביום של בחירות והם מאבדים את הזכות להצביע.לא רוצה לפגוע בך טל, כן? אבל אני יכול להבין למה אזרחים ישראלים שלא גרים בארץ, לא יכולים להצביע.
אתה יכול לקרוא את המצע המדיני שלהם .ברור שיש שם אופורטוניסטים (כמו שיש בכל מפלגה פוליטית) מהזן הנחות ביותר כמו אדון שאול מופז שאני לא סובל באופן אישי, אבל יש גם אנשים איכותיים כמו ציפי לבני, מאיר שטרית, יואל חסון ואחרים. אני לא תמים תאמין לי, הייתי פעיל בנוער העבודה בצעירותי, הצבעתי פעם אחת למרץ, פעם אחת לשינוי, ובבחירות האחרונות (אם יכולתי) הייתי מצביע קדימה כי אני מאמין בדרך שלהם , ליכוד לעולם לא תהיה אופציה מבחינתי והעבודה היא לא פקטור כבר.לגבי קדימה, מה זה מנהיגות אחרת? דווקא ממך ציפיתי שתהיה פחות תמים ויותר סקפטי. חבורה של אופורטוניסטים (במובן הרע מאוד של המילה), צבועים, לא ישרים בדומה לכל שאר הפוליטיקאים. מה מייחד אותם והופך אותם לטובים יותר? מה המצע המדיני שלהם? הם מפלגה פיקטיבית חסרת עמוד שדרה לחלוטין.
-
- דרימיסט מתקדם
סבבה. אני די מסכים איתך ברמת העקרון. חשבתי בקול..טל רודס כתב:מאד הוגן שכל עוד לא ויתרת על האזרחות שלך שתהיה לך זכות הצבעה. לאנשים בכל העולם היום יש אזרחויות כפולות, אז מה ,אמריקאי שגר בלונדון לא יוכל להצביע בבחירות לנשיאות האמריקאית? הרי יש לי חבר כזה שהצביע בבחירות האחרונות (אמנם הצביע לרפובליקנים) . הרי זאת סתם עצלנות לשמה לא לתת לאנשים להצביע כי אפשר לעשות טפסים ששולחים בדואר (בדיוק כמו בארה"ב) או למצוא פתרון טכני אחר דרך השגרירות. לא חסר גם אנשים שמטיילים בחו"ל ביום של בחירות והם מאבדים את הזכות להצביע.לא רוצה לפגוע בך טל, כן? אבל אני יכול להבין למה אזרחים ישראלים שלא גרים בארץ, לא יכולים להצביע.

שינוי קמה על בסיס של חוסר אידיאליזם אמיתי באמת, ונפלה אחרי 2 בחירות. וזה בדיוק מה שיקרה גם לקדימה.טל רודס כתב:אתה יכול לקרוא את המצע המדיני שלהם .ברור שיש שם אופורטוניסטים (כמו שיש בכל מפלגה פוליטית) מהזן הנחות ביותר כמו אדון שאול מופז שאני לא סובל באופן אישי, אבל יש גם אנשים איכותיים כמו ציפי לבני, מאיר שטרית, יואל חסון ואחרים. אני לא תמים תאמין לי, הייתי פעיל בנוער העבודה בצעירותי, הצבעתי פעם אחת למרץ, פעם אחת לשינוי, ובבחירות האחרונות (אם יכולתי) הייתי מצביע קדימה כי אני מאמין בדרך שלהם , ליכוד לעולם לא תהיה אופציה מבחינתי והעבודה היא לא פקטור כבר.לגבי קדימה, מה זה מנהיגות אחרת? דווקא ממך ציפיתי שתהיה פחות תמים ויותר סקפטי. חבורה של אופורטוניסטים (במובן הרע מאוד של המילה), צבועים, לא ישרים בדומה לכל שאר הפוליטיקאים. מה מייחד אותם והופך אותם לטובים יותר? מה המצע המדיני שלהם? הם מפלגה פיקטיבית חסרת עמוד שדרה לחלוטין.
כל המפלגות הפיקטיביות שקוראות לעצמן "שינוי", "הנהגה אחרת" וכל זה, רק מראות שאין להם משהו אמיתי להציע לנו.
כי גם שינוי, עם 15 חברי כנסת לפני כמה שנים, לא עשתה שומדבר למען הבוחרים שלה.
ואתה יודע מה? אתה מהצביע הישראלי הקלאסי, כל בחירות אתה מחליף מפלגה, כי אין לך אמון באף אחת מהן, וכברירת מחדל, מצביע למפלגה החדשה התורנית. הפעם זו קדימה. בהצלחה עם זה. אני בטוח שגם לגביה תבין שזה היה מיותר.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
נכון, ללכת לפי המפלגה שהרב אומר זה יותר טוב. mindless drones
תזכיר לי איפה מפד"ל היום? ומולדת? ותזכיר לי גם כמה מפלגות ימניות קיצוניות צצו בבחירות האחרונות. כל אחד יותר פאסישטית מהשנייה.
שורה תחתונה, שינויים במפה הפוליטית קורות תמיד, מפלגות נופלות וקמות, ומפלגות כמו שינוי וקדימה מוכיחות שיש קבוצה גדולה של אנשים שפויים במדינה שמחפשים את התקווה למשהו יותר טוב בכל הרפש הפרלמנטרי הזה שקיים בארץ.
תזכיר לי איפה מפד"ל היום? ומולדת? ותזכיר לי גם כמה מפלגות ימניות קיצוניות צצו בבחירות האחרונות. כל אחד יותר פאסישטית מהשנייה.
שורה תחתונה, שינויים במפה הפוליטית קורות תמיד, מפלגות נופלות וקמות, ומפלגות כמו שינוי וקדימה מוכיחות שיש קבוצה גדולה של אנשים שפויים במדינה שמחפשים את התקווה למשהו יותר טוב בכל הרפש הפרלמנטרי הזה שקיים בארץ.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
שינוי הייתה קיימת המון שנים, והייתה פעם חלק ממרץ (מפ"ם, שינוי ורץ). לשינוי היה הרבה מה להציע והיא גם עשתה הרבה לטובת מי שהצביע לה. קודם כל החרדים לא ישבו בממשלה והזרמת הכספים המאסיבית נרגעה, שנית בוטלו כל ההטבות בקצבאות הילדים והייתה מלחמה בכפייה הדתית. אני מעדיף להצביע למפלגות אחרות כל פעם, ולא להצביע בצורה עיוורת כמו הליכודניקים הטמבלים או אלה שמצביעים לפי מה שהרב אומר להם. במפלגת העבודה (אבודה) איבדתי את האמון, מרץ קטנה מדי ואין לה אפשרות להשפיע, לכן הייתי מצביע לקדימה כי זאת האופציה הכי שפויה שיש כיום במדינה.שינוי קמה על בסיס של חוסר אידיאליזם אמיתי באמת, ונפלה אחרי 2 בחירות. וזה בדיוק מה שיקרה גם לקדימה.
כל המפלגות הפיקטיביות שקוראות לעצמן "שינוי", "הנהגה אחרת" וכל זה, רק מראות שאין להם משהו אמיתי להציע לנו.
ואתה יודע מה? אתה מהצביע הישראלי הקלאסי, כל בחירות אתה מחליף מפלגה, כי אין לך אמון באף אחת מהן, וכברירת מחדל, מצביע למפלגה החדשה התורנית. הפעם זו קדימה. בהצלחה עם זה. אני בטוח שגם לגביה תבין שזה היה מיותר.
-
- דרימיסט מתקדם
אני מבין שאתה מניח שאני מצביע מפד"ל.DivineComedy כתב:נכון, ללכת לפי המפלגה שהרב אומר זה יותר טוב. mindless drones
אין כמו סטיגמות ודעות קדומות..
צר לי לאכזב אותך ניר. אבל לא.. מעולם לא הצבעתי מפד"ל (עד כה הספקתי להצביע פעמיים). ואני גם לא אצביע להם.
ולמעשה, אני תמיד אומר שמפד"ל האחרונים שאני אצביע להם.
ואני גם לא מצביע למה שהרב אמר. מצטער לאכזב אותך 2.
ככה שאת כל הטיעונים (כביכול טיעונים) שנתת פה, אתה יכול לזרוק לפח...
ואתה עדיין לא אומר לי מה טוב בקדימה. רק מכפיש את האחרות...
כמו שאמרתי, אתה תגלה מתישהו שזה זבל טהור. יותר גרועים משאר המפלגות, או דומים להן באותה מידה..טל רודס כתב:שינוי הייתה קיימת המון שנים, והייתה פעם חלק ממרץ (מפ"ם, שינוי ורץ). לשינוי היה הרבה מה להציע והיא גם עשתה הרבה לטובת מי שהצביע לה. קודם כל החרדים לא ישבו בממשלה והזרמת הכספים המאסיבית נרגעה, שנית בוטלו כל ההטבות בקצבאות הילדים והייתה מלחמה בכפייה הדתית. אני מעדיף להצביע למפלגות אחרות כל פעם, ולא להצביע בצורה עיוורת כמו הליכודניקים הטמבלים או אלה שמצביעים לפי מה שהרב אומר להם. במפלגת העבודה (אבודה) איבדתי את האמון, מרץ קטנה מדי ואין לה אפשרות להשפיע, לכן הייתי מצביע לקדימה כי זאת האופציה הכי שפויה שיש כיום במדינה.שינוי קמה על בסיס של חוסר אידיאליזם אמיתי באמת, ונפלה אחרי 2 בחירות. וזה בדיוק מה שיקרה גם לקדימה.
מה שכן, סופסוף מדברים פה גם פוליטיקה...

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
תמיד דיברנו על פוליטיקה פה 

- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
איפה ראית שהנחתי למי אתה מצביע? רק הראיתי לך שהמפה הפוליטית משתנה וזה לא רק בשמאל.
הנקודה (המאוד ברורה) שלי דיברה גם על מה כן יש בקדימה. אבל אתה כל כך עסוק בלהניח החנות שאתה מפספס את העיקר..
הנקודה (המאוד ברורה) שלי דיברה גם על מה כן יש בקדימה. אבל אתה כל כך עסוק בלהניח החנות שאתה מפספס את העיקר..
-
- דרימיסט מתקדם
DivineComedy כתב:איפה ראית שהנחתי למי אתה מצביע? רק הראיתי לך שהמפה הפוליטית משתנה וזה לא רק בשמאל.
למה לא הבאת לי כדוגמא את מרצ? עבודה?DivineComedy כתב:נכון, ללכת לפי המפלגה שהרב אומר זה יותר טוב. mindless drones
והרעיון הוא שגם ענית לי.. זה היה בנימה של "כן.. יותר טוב מה שאתה מצביע?". אחרת אני באמת לא מבין את הנקודה שלך.
זה שהפוליטיקה משתנה זה ברור. מפלגות כמו הגמלאים, הירוקים, ושאר גימיקים אופנתיים קמים ונופלים תמיד. אבל בזכות מצע כזה או אחר.. לקדימה אין מה להציע. מפלגה שיושבים בה דליה איציק, ציפי לבני, שמעון פרס (עד שנבחר לכהן כנשיא) ושאול מופז, זאת מפלגה שמוכיחה שהיא קיימת רק בשביל הכיסא. אני ממליץ לך להיזכר איך ולמה היא בכלל קמה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/935/246.html
מאכזב אותי לדעת שבוגי היה כל כך עוור אז.
אני אישית חושב שבן דרור ימיני מבוזבז בצהובון כמו מעריב. אחד הפובליציסטים שאני נהנה לקרוא.
מאכזב אותי לדעת שבוגי היה כל כך עוור אז.
אני אישית חושב שבן דרור ימיני מבוזבז בצהובון כמו מעריב. אחד הפובליציסטים שאני נהנה לקרוא.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
הזמנתי את הספר Reflections on the Revolution in Europe: Immigration, Islam and the West , ספר ביקורתי וחשוב שעוסק בתופעת ההגירה והאיסלם באירופה , מחכה שיגיע ושאתחיל לקרוא!