avrahamshuk כתב:חלק מהתגובה הנ"ל מזכיר לי דוקא את ניר עם כמה הסתייגויות קלות, לא מפתיע שאני מזדהה איתה כמעט במאת האחוזים.yyzboy1928 כתב:בתגובות לביקורת של ההופעה של ליידי גאגא.. תגובה מספר 54
"תרבות של אפסים , איזו כוסית חושבת שהיא יודעת לשיר וכבר פוף ! משום מקום הוא כוכבת על .... אני רק מתנחם שבעוד כמה חודשים אף אחד לא יידע מי זו .. בדיוק כפי שלפני שבועיים אף אחד לא ידע מי זו ... והיא תעלם ותשקע בתוך כדורי דכאון וטיפולים פסיכיאטרים כשהתהילה תחלוף והגיל יעשה את שלו ... כי אין פה אומנות , שירה , מסר חברתי נוקב או משהו באמת בעל תוכן ששווה להתאמץ בשבילו , הרי אפילו השם מעורר גיחוך "גאגא" .... הרי שמוזיקה אמתית תישאר תמיד , אם זה הנדריקס ,פינק פלויד ועד איירון מיידן .... שכל שיר שלהם יישמע יותר טוב משנה לשנה והאיכות רק תשתבח עם השנים . אז לכל האפסים שהלכו וראו את התופעה החולפת הזו ... ההופעה והייפ סביב לה - זה רק מראה לחברה שלנו - וגורם לי להבין כמה שחשוב לרכוש השכלה וכמה אני שמח שאני לא בין אותם אנשים כי בסופו של יום ... אותו קהל של אנשים יקבל ממני משכורת בעוד כמה שנים או ייתן לי שירות כזה או אחר (ניקיון בית , או ניקיון רחוב ... ) . ותחשבו על זה ... "
אני מעריך שהמוסיקה שהוא שומע זה מה שאני שומע, פחות או יותר.. משהו שעוד אני לא מבין, למה הבנאדם הזה יביא לי משכורת??? ולמה שאני אנקה לו את הבית??
זאת תגובה הגובלת בגזענות..
רגע רגע. אם אני שומע רק מוסיקה קלאסית ורק רוק.. זה אומר שאני אהיה מיליונר ובעל עסק שמגלגל הרבה כסף??? ואם אני שומע גם רוק, אבל וואלה, בא לי גם על ליידי גאגא.. זה אומר שאני אהיה מנקה רחובות?? בגלל שאני שומע ליידי גאגא?? לא שאני שומע אותה בבית או משהו כזה, אבל שומע אותה בסבבה ברדיו, אמטיבי וחברים וכל זה.. ונהנתי מההופעה..
ורגע, טעם מוסיקלי הוא תנאי הכרחי לרכישת השכלה?? אם אני שומע ליידי גאגא לדוגמא זה אומר שלא התקבלתי ללימודי הנדסה שאני כל כך רוצה???
אין בזה אומנות?? למה הוא היה בהופעה בכדי להבין את זה?? מוסיקה חיייבבתתת להיות עםן מסר חברתי נוקב?? לא משהו גם קצת ורוד??
קיצר אנשים, אני תמיד תמכתי בלשמוע גם פופ, אני חובב פופ.. וואלה זה עובר לי יופי באוזן.. ואני מניח שכל אחד ממכם יש צד פופי(כמדומני ניר הוא חובב של דורן דורן)..
אני פשוט שומע פופ בצורה נחמדת ברדיו הרבה.. זה הופך אותי לחובב תרבות של אפסים???
השם מעורר גיחוך?? הרוקיסט הנהור הזה כנראה לא יודע למה היא קוראת לעצמה ליידי גאגא.. הוא כנראה שכח שיש שיר כזה לקווין שממנו היא לקחה את השם בגלל שהיא חובבת גדולה של הלהקה ככלל ופרדי מרקורי ז"ל בפרט. רדיו גאגא למי ששכח..
קיצר, צדקנות מוסיקלית לא בבית ספרי.. ואם ראיתם אותי מתלהם על המזרחית הרבה פעמים, זה בגלל הצורה שבו הוא נכנס לנו למיינסטרים.. בצורה כפוייה.. אייל גולן בכה לתקשורת שלא משמיעים מזרחית ברדיו בגלל גזענות בגלגלצ.. ואני אומר.. ראבק!!!! אנשים לא מעניין אותם מזרחית.. וקובי פרץ תופס תחת על קרן פלס שהוא תוך כדי שהוא מתראיין הוא כבר כותב שיר שיצליח יותר ממנה.. איכס..
ערוץ המזרחית 24 נקנה ע"י קשת שגם קיבלה בכפייה את המוסיקה המזרחית..
הטענה שלא משמיעים מזרחית בגלל געזנות זה שטויות.. לא משמיעים דרים קבוע בגלגלצ.. אז אני אלך לטעון לזה ששונאים פרוגרסיב מטאל וגזענות נגד הגזע הפרוגמטאליסטי...
וואו!! חפרתי!!!!!
אני כן מבין את ההתקוממות שלך אליעד, אבל אני חושב שצריך לשים את הדגש על המילה הראשונה בתגובה, תרבות. הוא לא יוצא ספציפית נגד כוכב פופ כזה או אחר, אלא נגד התרבות הריקה הזאת בכללותה.
ואני חייב לציין שכבר המון זמן מקנן לי רעיון בראש לערוך מחקר סטטיסטי הבודק אם ואיזה קשר יש בין השכלה לטעם מוזיקלי, ומהניסיון היומיומי שלי אני לא חושב שאני אהיה מופתע מהתוצאות.
אהה וג'יימי, צודק. הוא קצת הכליל וקצת הגזים. אבל הנקודה ברורה. אם אתה אמיתי אז תחשוב מי היה מסביבך בקהל חוץ ממך.
מסכים עם שוקרון, יש המון דברים נכונים במה שהבחור הזה כותב, הוא כמובן הגזים עם ה"יקבל ממני משכורת" ו"כל מי שהלך להופעה הוא אפס" אבל רוח הדברים הוא די ברור ואני לא יכול שלא להסכים. וזה גם לא עניין נגד מוזיקת פופ נטו. זה נגד תרבות הכלום, תרבות הכוכבים ברגע שכמו שעולים ככה נופלים. אני לא יודע ספציפית אם הגברת המדוברת כלולה בזה כי אני לא מכיר אותה, אבל יש המון דוגמאות לזה בימינו.
גם אני הייתי רוצה לבדוק את נושא הקשר בין טעם מוזיקלי להשכלה (יותר רקע סוציו-אקונומי או חינוך מאשר השכלה), אני לא חושב שהתוצאות היו מפתיעות.