[דיון] A Nightmare to Remember

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

Re: [דיון] A Nightmare to Remember

שליחה על ידי Mari »

חייבת לציין שאני מאזינה עכשיו לגרסא האינסטרומנטלית של השיר.... והוא פשוט מדהים. עכשיו אני אוהבת אותו עוד יותר. כיצירה אינסטרומנטלית הוא עשוי טוב. כנראה שעד היום מה שבאמת הפריע לי בשיר זו הליריקה. פשוט לא התחברתי אליה.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

מוכנים לחפירה?

כל פעם דרים מנסים להביא לנו משהו שלא שמענו עדיין - בין אם זה TDEN ב-SC, או אם זה I WALK BESIDE YOU או הבלדות האחרות מאוקטבריום, אבל כזה דבר? עדיין לא שמענו משהו שבכלל דומה לזה אצל דרים.

השיר הזה ישר מתחיל בצורה אפלה, ברקים, כניסה מרשימה של רודס עם קלידים מאוד אפלים שמעלים מעין תזכורת קלה מימי סינס.
פעם ראשונה ששמעתי את השיר הזה לא היה לי מושג מה נחת עליי. הכלים מנגנים אולי את אותו דבר בכמה תיבות, אבל כל פעם ישנו טוויסט קטן, בין אם זה בעבודת התיפוף (הנהדרת) של פורטנוי, או בשינוי הריף אצל פטרוצ'י. פורטנוי מתפרע כמו מטורף על הבאס, פטרוצ'י עם ריף שמנסר עצמות, ורודס מוסיף כל כך הרבה אווירה עם הקלידים שבאמת נשאבתי אל תוך השיר והסיפור הזה.
אחרי ארבע דקות קולטים שדרים החליטו להפסיק עם התבניות ולתת פשוט את כל היצירתיות שלהם ALL OVER THE PLACE. לא רק שאין בית-פזמון-בית-אינסטרומנטלי-הביתה, אלא שהסיפור הרבה יותר מורכב, ועם זאת כל החלקים מתחברים בצורה שלא מפחידה את האוזן (חוץ מהגותיות כמובן). ו-וואי, איך המלודיות חזרה לפה. גם שהשיר כל כך כבד, אי אפשר להתעלם מזה שהוא מלודי ונוגע ללב.

רגע גאוני #1:
03:45 - פטרוצ'י בריף שובר ביצים, רודס דופק את הקלידים של דרקולה, פורטנוי נותן בראש, פשוט גדול מהחיים, ואחר כך אותו ריף משתנה (והוא הריף הכי אהוב עליי מהשיר הזה) - והרגע הכי נותן בראש - NO ONE SCREAMING, NO ONE CRIES.

והגענו לביוטיפול אגוני, ומה אני יכול להגיד שלא נאמר עד עכשיו? מלודי, ההרמוניה שנעשית שם בפזמון עם לאברי פורטנוי ופטרוצ'י פשוט מעולה (ולשמוע רק את הערוץ קול הזה בכלל מעביר צמרמורת), ותגידו מה שבא לכם על הליריקה - שאני שומע אותה ביחד עם המוזיקה אני מדמיין את הסיפור מול הפרצוף שלי, כמעין שקט שבא אחרי הסערה של תאונת הדרכים. קטע מדהים.

הסולואים - אולי הדבר היחיד שמפריע קצת הוא שבאלבום הזה נראה כאילו פטרוצ'י ורודס איבדו שליטה על עצמם ודי נבלעו אל תוך לוע הטכניקה, דבר שלא כל כך מאפשר לשמוע סולו בנוי כמו שצריך שמעביר איזה משהו. אם בקונסטנט מושן עוד היה משהו שם בתוך הסולו של פטרוצ'י, נראה כאילו כאן אין כלום מלבד טכניקה לתוך פרצוף שלך. זה נכון שהקטעים פה קליטים לאחר מספר שמיעות ודי חביבים, אבל אני מוצא את עצמי די הרבה מאזין לריפים שעומדים ברקע של הסולואים ונהנה יותר מהם מאשר הסולואים עצמם. הסולו הראשון של פטרוצ'י אחלה של סולו, השני סבבה, אבל סלחו לי - רודס איבד שליטה לחלוטין וסתם מתחרע.

החזרה אל הריף המגניב מהשיר פשוט חזקה ביחד עם הקונטיניום, והיוניסון של השיר הזה העיף לי את התחת מרוב שהוא מטורף.

והנה! הגענו לראפ של פורטנוי! והנה אני אומר את זה - אני מת עליו. עזבו את זה שיש גם את ערוץ הגראולינג המקורי שהיה אמור להיות בשיר מאחורי הראפ שלו (למי שיש את גרסת הבמאי ישמע את זה טוב מאוד), הדבר הזה שהיה די מצחיק בשמיעה הראשונה שלו נטמע עמוק באחורי התת מודע שלי בשיר הזה. והריף אחרי זה ממש חזק!!!

רגע גאוני #2:
12:03
אני מעדיף לקרוא לרגע הזה מעין רגע SC, כי הפעם הראשונה ששמעתי משהו כזה מהלהקה היה בקטע הלא מובן המטורף מ-ITPOE PT2. ואיך אני מת על הקטע הזה :metal:

מפה אנחנו מגיעים לנתינה פרוגית בראש עד לפזמון האלמותי של השיר הזה, ומגיעים לסיום מדהים לשיר מדהים.

לסיכום - פורטנוי יודע לעשות בלאסט ביטס!!! עוד תעלומה רבת שנים נפתרה. שיר פותח גדול, שמראה שללהקה הזאת עדיין לא נגמר הדלק, ויש לה עוד מה לחדש לנו, בין אם זה בכבדות שלה או במלודיות שלה.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

חבל מאוד שדברים כאלה לא מפרסמים בוואלה ושות'. :P

מסכימה עם הכל, חוץ מעניין הליריקה, שעדיין לא הצלחתי להתחבר אליה כ"כ, וכן ה'ראפ' או ווטאבר של פורטנוי.
מוסיקלית - שיר מדהים.

סיכום מעולה!
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

סקירה נאה . נהניתי לקרוא . :peace:
במקרה שלי - אני דווקא מסתדר יפה עם הטכניזציה של החבר'ה . זה לא באמת הסולואים המחושבים שהיו להם באלבומים קודמים , אבל כשמדובר ברודס ופטרוצ'י - זה כמעט תמיד נשמע טוב .
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

B-Boy כתב:הסולואים - אולי הדבר היחיד שמפריע קצת הוא שבאלבום הזה נראה כאילו פטרוצ'י ורודס איבדו שליטה על עצמם ודי נבלעו אל תוך לוע הטכניקה, דבר שלא כל כך מאפשר לשמוע סולו בנוי כמו שצריך שמעביר איזה משהו. אם בקונסטנט מושן עוד היה משהו שם בתוך הסולו של פטרוצ'י, נראה כאילו כאן אין כלום מלבד טכניקה לתוך פרצוף שלך. זה נכון שהקטעים פה קליטים לאחר מספר שמיעות ודי חביבים, אבל אני מוצא את עצמי די הרבה מאזין לריפים שעומדים ברקע של הסולואים ונהנה יותר מהם מאשר הסולואים עצמם. הסולו הראשון של פטרוצ'י אחלה של סולו, השני סבבה, אבל סלחו לי - רודס איבד שליטה לחלוטין וסתם מתחרע.
ידעתי שמישהו יסכים איתי eventually. :)
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

כל הציטוטים הנ"ל נלקחו מהפורום הישן:
"כל השיר הוא משהו מאוד שונה מהחומר הרגיל שלהם.. and I like it a lot"
(על POW)

"השיר הכי טוב שדרים הוציאו מאז SFAM חוץ משניים "
"אחד השירים שייזכרו להרבה שנים"
"אני מרגיש שהשיר הזה הוא צעד קדימה בשביל דרים, משהו שהם עוד לא עשו בעבר, כבדות שכמוהה לא נראתה, שירה שכמוהה עוד לא נשמע, ריפים שעוד לא נכתבו כמוהם בשירים של דרים"
"פריצת דרך דרימיסטית. בחיים לא שמענו דבר כזה מהלהקה הזאת, ואחרי הרבה זמן שהיא לא התנסתה במשהו חדש (מי אמר סיקס דיגריס?) הם פשוט נתנו פה בראש לכל מי שאמר שהם נשארים כל הזמן באותה תבנית, ופשוט עשו את זה בצורה מעולה. בפעם הראשונה ששמעתי את השיר הזה הייתי בפה פעור מול המסך, ואחר כך הפה הפתוח הפך לחיוך מאוזן לאוזן."
(על TDEN)

"מתעלה על הכל השירים הקודמים של הלהקה בקטגוריה הזו - הוא מודרני, הוא קליט, הוא לא נמאס, יש בו שירה מעולה של לאברי, יש בו הכל מכל. "
"שיר מדהים כזה לא יצא מאז סינס בערך"
"אולי השיר הכי אהוב עליי באלבום ביחד עם מיניסטרי"
"שיר מדדההייםםם... אחד השירים היפים ביותר של דרים מאז ומעולם לפי דעתי..."
(על Forsaken)

"לטעמי אחרי שהיו כל מיני מחלוקות בקשר ל-2 האלבומים האחרונים, נראה לי שהאלבום הזה הולך להיות קונצנזוס ענק בין כל מעריצי דרים, כי הוא כל כך מאוזן מבחינת החומר המוזיקלי שבו."
"הרבה זמן לא נהנתי מהמוזיקה של דרים כמו עכשיו!"
"The Minister of Lost Souls- אחד השירים הכי מדהימים של הלהקה הזאת.
כבר אמרתי, החמישייה שלי של דרים הם OV, SoC, FT, ToT ו- LtL. השיר הזה נדחף לחמישייה הזאת"
"SC כיצירת מופת שלפחות משתווה באיכותה לSFAM אם לא עוברת אותה "
"כרגע, זה לא ישתנה בקרוב, זה האלבום האהוב עלי של דרים"
הפואנטה - אני מציע לכולנו לקחת אוויר ולהרגע. אין בעיה להתייחס לשירים בפני עצמם, אבל להשוות עכשיו לאלבומים/שירים אחרים ולהגיד: "זה ה-X הכי טוב מאז Y" זה פשוט לא רציני בעיני. גם אני מתלהב וגם לי יש את הקטע הזה שמעריץ רוצה לשמוע אלבום ולהרגיש שהוא חלק מההיסטוריה של הלהקה, וכנראה בגלל זה הסופרלטיבים הקיצוניים. אבל אני מרגיש שאם אני אשאל את אותם אנשים שכתבו את הציטוטים שהבאתי שוב על השירים או על האלבום בכלל הם לא כ"כ יעמדו מאחורי הדעות הנחרצות הללו. אני בכל אופן מתכוון לדבר על שירים בפריזמה של כאן ועכשיו, ולא להשוות אותם (בשלב זה) לאלבומי עבר. :)
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

המשפט הראשון על TDEN הוא שלי, ואני עדיין חושב כך :)
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

YtseJam כתב:
B-Boy כתב:הסולואים - אולי הדבר היחיד שמפריע קצת הוא שבאלבום הזה נראה כאילו פטרוצ'י ורודס איבדו שליטה על עצמם ודי נבלעו אל תוך לוע הטכניקה, דבר שלא כל כך מאפשר לשמוע סולו בנוי כמו שצריך שמעביר איזה משהו. אם בקונסטנט מושן עוד היה משהו שם בתוך הסולו של פטרוצ'י, נראה כאילו כאן אין כלום מלבד טכניקה לתוך פרצוף שלך. זה נכון שהקטעים פה קליטים לאחר מספר שמיעות ודי חביבים, אבל אני מוצא את עצמי די הרבה מאזין לריפים שעומדים ברקע של הסולואים ונהנה יותר מהם מאשר הסולואים עצמם. הסולו הראשון של פטרוצ'י אחלה של סולו, השני סבבה, אבל סלחו לי - רודס איבד שליטה לחלוטין וסתם מתחרע.
:?
אתם לא ממש היחידים...
אני ממש אוהב את העובדה שרודס אוהב לחקור מחווזת חדשים, אבל אני לא כל כך אוהב את הסגנון שהוא מאמץ לאחרונה. וכבר כתבו לפני, זה מרגיש כאילו הוא עושה שרדינג חסר תכלית על ווטאבר כלי היה לו ביד באותו הרגע. אני גם פחות מחבב את הסאונד שלו לאחרונה. אין לי מושג איך מגדירים סאונד אבל הוא נשמע לי קצת כמו קולות של דולפינים...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אתה מתבלבל עם רדיוהד ידידי :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

avrahamshuk כתב:
YtseJam כתב:
:?
אתם לא ממש היחידים...
אני ממש אוהב את העובדה שרודס אוהב לחקור מחווזת חדשים, אבל אני לא כל כך אוהב את הסגנון שהוא מאמץ לאחרונה. וכבר כתבו לפני, זה מרגיש כאילו הוא עושה שרדינג חסר תכלית על ווטאבר כלי היה לו ביד באותו הרגע. אני גם פחות מחבב את הסאונד שלו לאחרונה. אין לי מושג איך מגדירים סאונד אבל הוא נשמע לי קצת כמו קולות של דולפינים...
יש לציין שאני חושב שהוא מתחרע רק ב- ~2 דקות בתוך כל האלבום, שזה מרשים. :)
רודס מעולה באלבום החדש ובהחלט ב-ANTR
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני ממליץ לשים לב לנקודת זמן 5:10 עד 5:50 בגרסה האינסטרומנטלית, אפשר לשמוע עבודת קלידים ממש נחמדה של רודס שממש לא נשמעת בגרסת השיר.
אהבתי את הנגיעות הקטנות האלו. :)

עריכה: בעצם יש עוד לא מעט נגיעות כאלו לאורך השיר.
אני מתחיל להעריך את הגרסה האינסטרומנטלית יותר ויותר. עבודת קלידים פשוט יפיפיה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אולי נפתח עצומה שדרים יוציאו את כל האלבומים שלהם במהדורות מיוחדות עם הגרסאות האינסטרומנטליות? :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

דווקא הסולו הראשון של רודס בשיר הזה בנוי מצויין..יש לו כמה פראזות ממש מוצלחות שמשתלבות מצויין בסולו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ufomatan כתב:אולי נפתח עצומה שדרים יוציאו את כל האלבומים שלהם במהדורות מיוחדות עם הגרסאות האינסטרומנטליות? :haha:
אני בטוח שפורטנוי כבר חשב על זה לפניך, בטח נקבל את זה בעתיד הקרוב :haha:
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

לדעתי - לא נקבל... מהסיבה הפשוטה שפורטנוי מנסה בשנים האחרונות לעשות עם כל אלבום משהו אחר, ואני לא רואה את הדברים האלו יוצאים דרך Ytsejam Records, כי זה לא "שלהם".
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

עזבו לשמוע את האינסטרומנטל, לשמוע רק את ה-STEM של רודס = זהב.

הבנאדם עושה כל כך הרבה בשיר הזה שזה מדהים.
סמל אישי של משתמש
DreAmit
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

שליחה על ידי DreAmit »

ufomatan כתב:אולי נפתח עצומה שדרים יוציאו את כל האלבומים שלהם במהדורות מיוחדות עם הגרסאות האינסטרומנטליות? :haha:
רק אולי שכל הסולואים למיניהם יהיו בפנים
סמל אישי של משתמש
DreAmit
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

שליחה על ידי DreAmit »

למען האמת די נבהלתי כששמעתי את השיר בפעמים הראשונות, אני לא רגיל לכסאח כזה
מבחינתי השיר הולך ומשתפר בהמשך, אבל באמת שלמדתי גם להנות מההפצצות (אולי זה טעם נרכש :shock: :D )
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מיקאל אקרפלדת' עם הגראול אמש בלונדון
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4St7Sr8ZliI[/youtube]
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

:wow: :wow: אני לא מאמין שצילמו את זה!!!!!!! :metal: :metal: :metal:
נשמע פשוט מושלם!! כ"כ חבל שזה לא נשמע ככה באלבום...

מייקל = :metal: ... אין ספק בזה בכלל!
תמונה
שלח תגובה