אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- דרימיסט מתקדם
Re: אשכול פוליטיקה
בדיוק מה שאמרת.
הוא מדבר עכשיו, כדי שכשיהיו עונשים קולקטיביים על הציבור הערבי... אתה כבר מבין את ההמשך..
הוא מדבר עכשיו, כדי שכשיהיו עונשים קולקטיביים על הציבור הערבי... אתה כבר מבין את ההמשך..
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אסף וול על מרד המיעוטים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748438,00.html
כתוב יפה ומעורר מחשבה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748438,00.html
כתוב יפה ומעורר מחשבה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אסף וול הוא בחור חכם וכותב מוכשר.
אני ממש מצטער לומר דבר את זה, אבל אחרי שאני קורא כזה טור, שדי מסכם אחד לאחד את מה שאני חושב, אני יכול להבין למה חלק מהחברים שלי פה כ"כ שונאים את הדת.
אני ממש מצטער לומר דבר את זה, אבל אחרי שאני קורא כזה טור, שדי מסכם אחד לאחד את מה שאני חושב, אני יכול להבין למה חלק מהחברים שלי פה כ"כ שונאים את הדת.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
לפעמים גם צריך לקשר לטורים שאתה לא מסכים איתם:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/918/ ... 0&tmp=3339
שני דברים בעניין:
1. אם כבר "חוזרים למקורות" אולי נחליף את שמה של טבריה ל"טיביריה"?
2. לפעמים אני מרגיש שכשלפוליטיקאי אין מה להגיד כדי לתת נימוק לדעתו, הוא ישלוף את קלף "האיום הקיומי על מדינת ישראל". אם טרור בא לזרוע פחד באנשים, אז רוב המדינה שלנו הם טרוריסטים.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/918/ ... 0&tmp=3339
שני דברים בעניין:
1. אם כבר "חוזרים למקורות" אולי נחליף את שמה של טבריה ל"טיביריה"?
2. לפעמים אני מרגיש שכשלפוליטיקאי אין מה להגיד כדי לתת נימוק לדעתו, הוא ישלוף את קלף "האיום הקיומי על מדינת ישראל". אם טרור בא לזרוע פחד באנשים, אז רוב המדינה שלנו הם טרוריסטים.

"The bigger the lie, the more they believe"
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
לא הבנתי, תן דוגמה לשלט אחד כזה ששונה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף

"The bigger the lie, the more they believe"
- המפוחלץ הנוצץ
- דרימיסט שרוף
לא יודע כמה הצעד הזה נכון מצד אחד וואללה יש פה את הקטע של להראות שזאת מדינה יהודית לכן כל השמות יהיו עבריים אבל מצד שני אם אתה כותב בשפה מסימת הגיוני שיהיה כתוב בצורה שקוראים למקום באותה שפה הרי קצת מוזר נגיד שיהיה כתוב באנגלית ירושלים ולא ג'רוסאלם
אז אולי הבעיה שלנו זה רק עם השמות הערביים?
אז אולי הבעיה שלנו זה רק עם השמות הערביים?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
מה הקשר פה מדינה יהודית?
ובלי קשר לערבית, מה זה YERUSHALAIM לעזאזל? כאילו יש טימטום ויש טימטום.
ובלי קשר לערבית, מה זה YERUSHALAIM לעזאזל? כאילו יש טימטום ויש טימטום.
- המפוחלץ הנוצץ
- דרימיסט שרוף
מה הקשר?
מדינה יהודית רוצים כביכול לעברת את השמות
מה רע שכל אחד יקרה את השם בשפה שהוא מדבר?
מדינה יהודית רוצים כביכול לעברת את השמות
מה רע שכל אחד יקרה את השם בשפה שהוא מדבר?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
למה תיירים מחול צריכים לקרוא Yerushalaim? מה זה? השפה שלהם זה לא אנגלית מעוברתת.
-
- דרימיסט מתקדם
פוחלץ, כשאתה מגיע למדינות בעולם, אתה קורא להן ולערים שבהן בשמות המקומיים שלהן? או איך שקוראים להן באנגלית?
זה סתם אידיוטי.
זה סתם אידיוטי.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- המפוחלץ הנוצץ
- דרימיסט שרוף
אף אחד פה לא מבין אותי?
זה בדיוק מה שאני אומר!
אבל מה שגם התכוונתי זה שרוצים אולי שבכל השפות יהיה כתוב כמו בעברית בשפה שבא כתוב בשביל שהערבים לא יקראו לערים בשפה שמעצבנת אותנו שלדעתי זה מגוחך כי מה יקרה אם הערבים יקראו לירושלים ירושלם אלקודס או לישראל פלשתינה? מה גם שמה שכתוב לא ישנה את מה שמדברים אז ככה שכל העסק הזה מיותר
זה בדיוק מה שאני אומר!
אבל מה שגם התכוונתי זה שרוצים אולי שבכל השפות יהיה כתוב כמו בעברית בשפה שבא כתוב בשביל שהערבים לא יקראו לערים בשפה שמעצבנת אותנו שלדעתי זה מגוחך כי מה יקרה אם הערבים יקראו לירושלים ירושלם אלקודס או לישראל פלשתינה? מה גם שמה שכתוב לא ישנה את מה שמדברים אז ככה שכל העסק הזה מיותר
-
- דרימיסט מתקדם
שינוי השלטים בכבישים בארץ, לא יגרום למילארדי אנשים בעולם להגיד ירושלים במקום ג'רוזלם.
שוב, זה אידיוטי.
שוב, זה אידיוטי.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
כולם מסכימים שאם על אטלסים וגלובוסים כתוב "פלסטין" במקום "ישראל" יש לזה הרבה משמעות.
זה בדיוק אותו הסיפור לגבי אתרים בארץ רק בקטן יותר. תספר כל סיפור מספיק פעמים וזה יכנס לאנשים למוח. לכן אני כן חושב שהכיתוב על השלטים הוא בעל משמעות סימלית. מה שכן, אני לא בטוח שלשר כץ יש הרבה טאקט....
זה בדיוק אותו הסיפור לגבי אתרים בארץ רק בקטן יותר. תספר כל סיפור מספיק פעמים וזה יכנס לאנשים למוח. לכן אני כן חושב שהכיתוב על השלטים הוא בעל משמעות סימלית. מה שכן, אני לא בטוח שלשר כץ יש הרבה טאקט....
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אבל עדיין לא הבנתי מה כל זה קשור לזה שתיירים שיבינו רק אנגלית יראו Yerushalaim ולא Jerusalem. זה לא נראה לך מטומטם?
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ובקשר למזה"ת, פורסמה היום כתבה קצרה שכתבתי לגבי דיון בפרלמנט בנושא ההתנחלויות :
http://www.epolitix.com/latestnews/arti ... -priority/
http://www.epolitix.com/latestnews/arti ... -priority/
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
הטור החדש של ציפר:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
יש נקודה אחד שעוררה את מחשבתי ולדעתי לא קשורה לעניין ימין או שמאל:
"הארץ הזאת ענייה מכדי להכיל כל כך הרבה אנשים, ועובדה היא שהמון צעירים עוזבים לארצות אחרות ומצליחים שם, ולא נמשכים במיוחד לאדמה של הארץ. ועובדה גם שהחקלאות, שמסמלת את הקשר הפיסי לאדמה, כל כך הידלדלה בארץ. כי יהודים הולכים למקום ששם הם יכולים להתפתח, וטוב שכך. וברגע שהם לא יכולים להתפתח בדבר אחד, הם עוברים לדבר אחר, וזה סוד ההישרדות של העם הזה לפי דעתי."
האופי ה"יהודי" הוא באמת כזה של ללכת לאן שאפשר להתפתח, רואים את זה במיקרו כל יום. יש פה לדעתי נקודה מעניינת, וזה באמת גם בעיניי סוד ההישרדות של היהודים בעולם. ודינה של מדינת ישראל במובן הזה הוא לא שונה. המדינה הזאת הוא מן vessel נוכחי של יהודים שנותן להם תנאים טובים והגנה למחייה, אבל אפילו 50% מהיהודים לא פה. הם פורחים במקום אחר ובאמת אין להם שום סיבה לבוא לפה. ואם לא תהיה מדינה פה או לא יהיה טוב פה, אנשים ימצאו את המקום הבא שבו יהיה להם טוב ויפרחו שם.
"הארץ הזאת ענייה מכדי להכיל כל כך הרבה אנשים, ועובדה היא שהמון צעירים עוזבים לארצות אחרות ומצליחים שם, ולא נמשכים במיוחד לאדמה של הארץ. ועובדה גם שהחקלאות, שמסמלת את הקשר הפיסי לאדמה, כל כך הידלדלה בארץ. כי יהודים הולכים למקום ששם הם יכולים להתפתח, וטוב שכך. וברגע שהם לא יכולים להתפתח בדבר אחד, הם עוברים לדבר אחר, וזה סוד ההישרדות של העם הזה לפי דעתי."
האופי ה"יהודי" הוא באמת כזה של ללכת לאן שאפשר להתפתח, רואים את זה במיקרו כל יום. יש פה לדעתי נקודה מעניינת, וזה באמת גם בעיניי סוד ההישרדות של היהודים בעולם. ודינה של מדינת ישראל במובן הזה הוא לא שונה. המדינה הזאת הוא מן vessel נוכחי של יהודים שנותן להם תנאים טובים והגנה למחייה, אבל אפילו 50% מהיהודים לא פה. הם פורחים במקום אחר ובאמת אין להם שום סיבה לבוא לפה. ואם לא תהיה מדינה פה או לא יהיה טוב פה, אנשים ימצאו את המקום הבא שבו יהיה להם טוב ויפרחו שם.
-
- דרימיסט מתקדם
לשנות את נבלוס לשכם זה דבר אחד, ולשנות את Jerusalem ל-Yerushalaim זה דבר אחר.avrahamshuk כתב:כולם מסכימים שאם על אטלסים וגלובוסים כתוב "פלסטין" במקום "ישראל" יש לזה הרבה משמעות.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני חושב שכשאתה קורא את ציפר אתה קצת זונח את חוש הביקורת שלך. ציפר לא יותר חכם ממך או ממני. בוא נעבור על כמה נקודות שמרכיבות את המאמר הזה ונראה מה הקשר למציאות:DivineComedy כתב:הטור החדש של ציפר:
למה זה מייחד את היהודים? כל אדם שמנסה להתפתח בדבר אחד ולא מצליח סביר שינסה להתפתח בדבר אחר. המהגרים שהקימו את ארצות הברית היו סתם ערב רב של לאומים. הסבה מיקצועית והגירה אינם המצאות יהודיות.האופי ה"יהודי" הוא באמת כזה של ללכת לאן שאפשר להתפתח
כל הקטע הזה הוא ניתוח נורא רדוד של ההיסטוריה היהודית וההיסטוריה בכלל. הסיבה שהיהודים עברו ממדינה למדינה כל פעם שהיה להם קשה זה לא כי הם חשבו לעצמם "לא טוב פה בוא נטוס לחו"ל, שם יש יותר הזדמנויות", אלא בגלל שאם הם לא היו תופסים את הרגליים ועפים לכל הרוחות אז אני ואתה לא היינו מתווכחים פה. בעת העתיקה הגלות היתה תהליך שעבר על המון עמים. הכנענים לדוגמא נכחדו כי הזהות שלהם מבוססת רק על הארץ בה הם חיו (כמו כל העמים באותה תקופה, עמונים מואבים, יוונים ולא כמו: יהודים, צוענים...) ואז ברגע שכבשו להם את הארץ לא היתה להם שום זהות בתור עם והדרך להיטמעות מוחלטת היתה קצרה כנ"ל גם המואבים, עמונים, בבלים וכ"ו. אבל העם היהודי (או עם ישראל) לא מוגדר רק ע"י הארץ בה הוא חי (כי כשהוא התחיל להתארגן כעם הוא היה עם של עבדים נודדים) אלא גם ממרכיבים שבטיים ודתיים שמחזיקים אותו כעם גם כשהוא מפוזר לגמרי. וזה המענה העיקרי לכל הטענות המגוכחות של כל מיני אנשי אקדמיה שמנסים בכל מחיר לנתק כל קשר בינם לבין עם ישראל המקראי. התנ"ך בוודאי נשמר כמו שהוא (עם שינויים נורא נורא מינוריים של פיסוק ואיות) כבר כמה אלפי שנים (עובדה). כמו כן ע"פ ממצאים ארכיאולוגים ברורים אנחנו מאמינים באותם הדברים ומקיימים את אותם הפולחנים כמו אלו שהיהודים שהיו כאן עד בית שני קיימו (פחות או יותר, ללא בית מקדש). מה גם שבאופן ברור הבסיס לדת היהודית נשאר זהה בכל הגלויות ככה שדי טיפשי לנסות לטעון שאין קשר.
מה גם שמהרגע שהיהודים עזבו את הארץ הם ניסו (לפחות חלקם ולפחות בהתחלה) לחזור אליה בכל הזדמנות.
ומה זה הקשקוש הזה:
פשוט רואים שלציפר אין שמץ של מושג מה באמת קורה שם. אין לו בעיה לבקר ברמאללה כל יומיים אבל בהתנחלות הוא כנראה אף פעם לא היה. כי כל מה שהמתנחלים במאחזים (לא ההתנחלויות המפותחות יותר) עושים זה עבודת אדמה. על משק אחיה שמעת? יקבי בנימין? סוסיא? תקוע? יש כאלה שמגדלים צאן, ויש כאלה שמגדלים כרמים ויש כאלה שמגדלים מטעים של זיתים ושאר פירות. ואני בכלל לא מדבר על מה שהיה בגוש קטיף. (ולמרבה המזל שוקם בחלקו במקומות אחרים) אז שלא יבלבל את השכל כי בפסקה הזאת הוא דיבר מחוסר ידיעה מוחלט.האם הם באמת עובדים את האדמה. האם אי פעם הם הרימו מעדר או טורייה חוץ מאשר בשביל להרביץ לפלשתינאים או בשביל לעקור מה שאחרים נטעו? לא. אלה מאחזים של בטלנים בעצם, מין עיירות מזרח אירופיות שנשתלו על אדמת ארץ הקודש, שחיות מאוויר ומתרומות ומכסף שבא מההורים. אילו באמת הייתי רואה שהבטלנים האלה שותלים עגבניות או מלפפונים או עוסקים בעבודת כפיים, הייתי אומר: או קיי, הם משתדלים באמת להתחבר לאדמה. אבל הרי לא זה מה שקורה. ההתחברות שלהם לאדמה היא דרך יחסי ציבור.
דבר אחד אני מסכים איתו- פינוי מאחזים זאת הצגה שאף אחד ממקבלי ההחלטות לא רוצה לעשות אותה "על אמת" וזה נועד בעיקר לזרוק את הכדור למישהו אחר.