אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Ozerivarium »

אחחחח זה כאב :haha: :whistle:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3744317,00.html

מדברת המיליארד.

לא יודע מי עוקב פה אחרי הסיפור הזה, אבל זה אחד הדברים הכי הזויים שנראו בארץ. אני עוקב בשקיקה לראות איזה דבר הזוי עוד יתגלה בפרשה הזאת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ואם כבר מדברים על קבוצות הזויות..(חשבתי התחלה לשים את זה באשכול פייסבוק, אבל זה נראה לי מקום מתאים יותר).

http://www.facebook.com/home.php?#/grou ... 5465387142

אני השתתפתי בעופרת יצוקה.. היי, קוראים לי אליעד אטיאס ואני רוצח.. כן כן.. אני תומך בטבח המוני בעזה. אני רוצה לראות כמה שיותר ערבים מתים נקברים תחת ההריסות.
שמישהו יסביר לי את השמאל הרדיקלי הזה. אנשים הזויים שמקימים קבוצות הזויות.
היו דברים בעופרת יצוקה והיו דברים בעופרת יצוקה. הכל למען ביטחון הדרום. הילדים בשדרות ובאשקלון יכולים לישון בשקט עכשיו. בזכות הכוח והעוצמה של עופרת יצוקה, הבאנו לעצמנו התראה כלשהי בזכות זה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

ג'יימי, אני הייתי בעד המבצע הזה לכל אורכו, גם שהרגשתי שהמטרות העיקריות הושגו וגם כשלא ראיתי את הבית כמעט חודשיים חשבתי שצריך להראות שיש תג מחיר לירי טילים.
א-ב-ל, חשוב שכולנו נכיר בזה שמילים כמו "עוצמה", "כוחניות", "הרתעה" ו"גביית מחיר" מתפרשות אצל החייל הקרבי הזוטר (וגם אצל כמה מג"דים) כ-"בוא נכנס באמאמא שלהם". אין לי חבר שהיה בעופרת יצוקה (למעט טייסים) שלא אמר לי שהוא פשוט (במילים האלה) איבד שם צלם אנוש. יש לי אפילו חבר מגבעתי שהוא והמחלקה שלו עשו "מחווה" לפול מטאל ג'אקט בעזרת מצלמה שהם גנבו מאחת החנויות בעזה. אפשר להתעלם, אפשר להדחיק, חובה בעיני להבין את החיילים האלה - אבל הצבא שלנו היה משולח רסן במבצע הזה, והרבה פעמים זה היה הוצאת תסכול על האוכלוסיה ולא ביטחון הדרום.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

בתור מישהו ששמע וראה דברים בעיניים שלו אני מסכים איתך לחלוטין. חיילים שלנו איבדו צלם אנוש שם, אני לא אכליל את כולם כמובן, אבל כמות לא קטנה של חיילים הרגו חפים מפשע, ירו בצורה עיוורת על אוכלוסייה אזרחית, בזזו ועשו מה שבא להם עם חיים של אנשים שבכל מקרה נמצאים עמוק בפח אשפה של החיים.
אני מצטער ג'יימי- אבל שום דבר לא מצדיק טבח חסר אבחנה. אם אתה מוכן למכור את המוסר של הצבא שלך, ולהיות חייה, בגלל שארגון טרור יורה עליך טילים home made , אז אני מצטער אבל אני מתבייש בך ובכל מי שחושב כמוך.
"להשיב את ההרתעה" אומר לירות ולהרוג ילדים ונשים בלי אבחנה? זה כוח ההרתעה של מדינת ישראל?  אתה לא יותר גרוע מכל המחבלים שהם שולחים אליך!
אז אי אפשר להתעלם ואי אפשר להדחיק! צריך לטפל בחרא הזה בעיניים פתוחות, ולהסביר לחיילים שלנו שהמוסר שלהם הוא עומד בראש, אין שום הצדקה להתנהג בצורה כל כך מכוערת ולא אנושית, וחיילים חייבים להיענש על מעשים כאלה!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

קבוצה נהדרת, תודה.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אה סליחה, שכחתי איפה אני נימצא.. :? .

לא משנה :roll: .
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

אין שום דבר הזוי או רדיקלי בקבוצה הזו, ג'יימי. זו קבוצה לגיטימית שיוצאת נגד התקיפות בעזה לא בגלל ש"ביטחון תושבי הדרום לא מהווה סיבה מוצדקת לתקוף בעזה", אלא בגלל ש"התרעה" ו"חיזוק החוסן הלאומי" הפכו להיות סיבות לגיטימיות להרג אזרחים, מה שלא שונה בהרבה מטרור. ההישגים של הגיחות האלה משרים שקט מאד זמני, של כמה חודשים בודדים. כמעט ואין ערך בטחוני לגיחות האלו. קשה מאד להתווכח עם הדברים האלו, ואולי תנסה להצדיק אותם במקום (מה שבוודאי לא יקרה, כי אתה נרתע מקיצוניות ותפיסת עולמך כה מתונה); אבל בעזה מתבצע טבח בכל פעם שישראל נכנסת, וזו עובדה. כשאתה מפיל בניין שלם ובו משפחות חפות מפשע - אתה טובח, גם אם נמצא צלף על הגג.
אבל אני מניח שזה בסדר לקרוא "קיצוני" לכל מי שלא עומד איתך באותה המשבצת.

אגב, אל תתבלבל: אני לא יודע מה בדיוק אתה עושה בשירות שלך, אבל גם ביום בהיר קשה לראות את עזה מגוש-דן. אל תהיה פעור.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

כמה לא מפתיע שהמקים של הקבוצה הזאת הוא בכלל מגרמניה... כאילו, בחייאת. לא היה לך טוב? הלכת? סבבה. אבל בבקשה תסתום ת'פה. אנשים כמוהו אני ממש ממש מתעב. הייתי שמח לראות אם הוא גם חבר בקבוצה להפסקת הפיגועים או משהו בסגנון.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:כמה לא מפתיע שהמקים של הקבוצה הזאת הוא בכלל מגרמניה... כאילו, בחייאת. לא היה לך טוב? הלכת? סבבה. אבל בבקשה תסתום ת'פה. אנשים כמוהו אני ממש ממש מתעב. הייתי שמח לראות אם הוא גם חבר בקבוצה להפסקת הפיגועים או משהו בסגנון.
תגידו לי, אתם מתעסקים כל היום עם קבוצות בפייסבוק ומי שהקים אותם? זה רציני? זה באמת מראה לכם את המציאות במדינה לנו? זה שטויות!
אברהם- מה עם תשובות על שאלות קשות שעלו קודם? עד כמה אתה מקריב את המוסר והאנושיות של צה"ל כדי להצדיק הרתעה?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

כרגע אני בבאר עם אריאלה וחברים והראש שלי לא ממש כשיר להודעות יותר מעמיקות. כשאני אהיה בבית אני אכתוב משהו.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כל הדיון הפוליטי פה הזכיר לי את הראיון הכי טוב שיצא לי לעשות בקריירה העיתונאית שלי עד כה - ראיון שערכתי לפני כ-5 שנים עם דניאל גילדנלאו (Pain of Salvation). פרט למוסיקה, גילדנלאו משתף בהרחבה את דעותיו הפוליטיות על הסכסוך הערבי-ישראלי ועל המצב. הראיון הזה עדיין מאד רלוונטי וחשוב שאלה שעדיין לא קראו אותו יקראו (מי שקרא בעבר ורוצה לקרוא שוב, זאת הזדמנות מצוינת):

http://tal.dreamtheater.co.il/interview ... denlow.php#
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

לא קראתי את הראיון עם דניאל גילדנלאו.
וגם לא אכפת לי מה הוא אומר שם. ואם הוא "לטובתי" או "לרעתי" (זה לא אישי, טל :) ).
אני פשוט לא חושב שבנאדם שיושב בחוץ ומקבל תמונה מאוד מגמתית יכול לבוא ולהביע דעה על המצב הרגיש פה.
אנשים שלא חיים פה, צריכים לסתום את הפה. אין להם שום מושג.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אנשים שלא חיים פה מקבלים הרבה פעמים את התמונה הנכונה והאוביקטיבית ביותר.
אני גם חושב שאנשים שלא חיים בעזה צריכים לסתום את הפה על עזה. אין להם מושג.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

DivineComedy כתב:אנשים שלא חיים פה מקבלים הרבה פעמים את התמונה הנכונה והאוביקטיבית ביותר.
אני גם חושב שאנשים שלא חיים בעזה צריכים לסתום את הפה על עזה. אין להם מושג.

למה?
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:לא קראתי את הראיון עם דניאל גילדנלאו.
וגם לא אכפת לי מה הוא אומר שם. ואם הוא "לטובתי" או "לרעתי" (זה לא אישי, טל :) ).
אני פשוט לא חושב שבנאדם שיושב בחוץ ומקבל תמונה מאוד מגמתית יכול לבוא ולהביע דעה על המצב הרגיש פה.
דווקא כאן אני מסכים איתך לחלוטין! אבל זה לא אומר שכל מה שהם טוענים הוא לא נכון.
דניאל הוא קשקשן חבל על הזמן! אני התווכחתי איתו באימיילים על העניין הזה, אבל שבדים זה עם שחושב שהוא יודע הכל יותר טוב מכולם, והדיון הזה מולו התחיל את הסלידה הקלה שלי מהאיש.
אמרתי את זה כבר הרבה פעמים- מי שלא חי כאן, ובטח מי שלא ביקר כאן מעולם, אין לו שום זכות תגובה על המצב כאן.
לא משנה מה הוא רואה בטלוויזיה שלו ובעיתונים שלו. אם הוא לא מבין שהוא רואה חצי תמונה של אמת מעוותת מלכתחילה, אז התגובה שלו היא לא אינטליגנטית, בטח שלא מבוססת על משהו, ובטח שלא מעניינת לי את הביצה השמאלית :irked:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

כל מה שאנחנו רואים בעולם הוא מנקודת מבט שלנו ומה שמספרים לנו. ואנחנו הרי מאוד חזקים בלשפוט את העולם. לפי ההגיון הזה, גם לנו אין ששום זכות תגובה על דברים הנעשים בעולם, הרי אנחנו לא שם ולא ביקרנו בכל מקום.

אני מאמין שהרבה מחברי הפורום לא ביקרו בעזה והרבה גם לא חיו בעזה. מכאו שהזכות שלנו להגיב ל מה שהאנשים שם מרגישים וחיים מצטמצם.
אני אגב הייתי בעד עופרת יצוקה, זה היה מבצע חשוב, לירות טילים מתוך מדינה אחת לשנייה, זה בלתי נסבל. אבל זה לא אומר שאני לאיכול להזדהות עם הסבל של האנשים בעזה. ולמרות שאי אפשר להשוות, אני גם יכול להזדהות עם החיים הקשים של אנשי יישובי עוטף עזה.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

דווקא על-פי אמות המידה והמוסר שלי מרגיש איזשהו צורך להזדהות עם צער ודיכוי כלשהו בעולם, בגלל שאני אף-פעם (מקווה) לא אחווה דברים כמו עוני, רעב, הריסת בתים, מוות של משפחות שלמות וכאלה.
אומנם חוויתי את העימות הזה ב-9 השנים האחרונות ברמה אישית, יצא לי לדבר עם אנשים מעזה עד לפני שנתיים ואפילו קניתי שטיח בעזה (ב-97'). אולי "הזכות" שלי על תגובה לעימות הזה היא אולי גדולה משל אחרים, אבל היא לא מבטלת אותה.

לדעתי. :)
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא קראתי את הראיון עם דניאל גילדנלאו.
קודם כל אז תקרא את הראיון, וכן צריך להיות לך איכפת מה הוא אומר שם, אלא אם כן אתה מפחד להתמודד עם דעות שונות משלך. כל אחד יכול להביע דעה על המצב הרגיש בלי קשר לכך אם התקשורת מציגה תמונה מגמתית, לאנשים יש גם אינטיליגנציה, ודניאל ניחן ברמה גבוהה של אינטליגנציה. מה שאתה אומר מזכיר לי את התפיסה הישראלית המצויה שכל מי שמדבר ומבקר את ישראל או בעצם אנטישמי או אנטי-ישראל, אבל זה לא המצב, החיים הם לא שחור ולבן, ומתי שנבין את זה אולי יוכלו להיות חיים יותר טובים למי שגר בישראל וגם בפלסטין.
כל מה שאנחנו רואים בעולם הוא מנקודת מבט שלנו ומה שמספרים לנו. ואנחנו הרי מאוד חזקים בלשפוט את העולם. לפי ההגיון הזה, גם לנו אין ששום זכות תגובה על דברים הנעשים בעולם, הרי אנחנו לא שם ולא ביקרנו בכל מקום.
נכון מאד ובדוגמא הזאת פה יש את הצביעות הישראלית המצויה: לנו מותר לשפוט את העולם, אבל לעולם אסור לשפוט אותנו.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ואתה לא מתעלם לחלוטין ממה שכתבתי נכון? דניאל מגיב בצורה ילדותית ולא משכילה בכלל, וזה מוויכוח אישי שלי איתו כשרציתי להביא אותם לארץ. הטיעונים שלו מטופשים ונובעים משטיפת מוח חד צדדית של דעת הקהל בשבדיה ובאירופה בכלל, שמבחינתי מונעת משנאת יהודים ולא מאהבת פלסטינים (אף אחד לא באמת מרגיש אהבה לפלסטינים לצערם הרב).
אין בעיה למחות כנגד הפשעים של צה"ל ומדינת ישראל כנגד אוכלוסייה חפה מפשע, אני הראשון שיעמוד ויצעק.
אבל להתעלם לחלוטין מהצד השני זה מראה על אינטליגנציה נמוכה מאוד! להתעלם בצורה מוחלטת משכתוב ההיסטוריה ומהאינדוקטרינציה שהרשות הפלסטינית והחמאס עושה לאוכלוסייה שם (בעיקר מערכת החינוך ששוטפת את המוח לדור הבא).
לאטום אוזניים ולעצום עיניים לדברים שנאמרים בקול ונכתבים בצד השני, שהשלום איתנו הוא שלב לפני כיבוש הארץ כולה, שפלסטין היא מאילת ועד ראש הנקרה, שתל אביב היא עיר פלסטינית שנכבשה, אתה רוצה שאני אמשיך? זה משהו שהוא לא מקובל עלי. אתה רוצה להטיף מוסר, ולהיות "צודק" בטענות שלך- תלמד אותם עד הסוף!
שלח תגובה