trepoto כתב:שלום לכולם.
עברתי על התגובות בדיון על האלבום החדש של דרים ת'יאטר black clouds & silver linings.
אני חייב לציין שהופתעתי לראות את סגנון התגובות, אני אישית לא ראיתי אפילו ביקורת שלילית אחת.
אבל אני מאוד לא מזדהה עם הקונצנזוס שיש כאן. וגם אם זה לא קונצנזוס, אז אני מפנה את דבריי למבקרים שביקרו את האלבום בחיוב.
אגיד בשרירותיות שהאלבום החדש של מלכי הפרוגרסיב מטאל דרים ת'יאטר לא מחדש דבר ממה שעשו עד כה. האלבום ממוחזר לחלוטין, חברי הלהקה מביאים את אותם הנוסחאות שהשתמשו בהן בעבר, וכך יצא שהוציאו עוד אלבום שהוא אותו העיקרון בנוסח קצת שונה.
מה גם שלא ציפיתי להרבה אחרי האלבום האחרון שלהם systematic chaos, שגם לא חידש הרבה. ובכלל, לדרימרים יש מחלת מיחזור חומר ב 7,8, שנים האחרונות. שלא כמו השנים היותר מוקדמות בהן היה בולט שכל אלבום הוא שונה מקודמו.
כששמעתי את האלבום החדש, בתור מעריץ וותיק של דרים ת'יאטר שכבר מכיר את כל החומרים, ובתור אחד ששומע בעיקר פרוגרסיב רוק משנות ה- 60 וה-70 (ואני מקווה שגם אתם), השתעממתי ולא הופתעתי בכלל. הכל היה צפוי מראש, ולא מחדש.
לאנשים שזה האלבום הראשון שהם שומעים של הלהקה הזו, זה יכול להיות אלבום טוב. וזה באמת לא אלבום גרוע בכלל לשמיעה ראשונה של הלהקה. אבל ביחס לחומרים הישנים יותר של הלהקה, החומר לא מפתיע. שלחתי מייל לאורי ברייטמן (מנהל האתר "רוק מתקדם") לשאול את דעתו על האלבום. הוא הסכים איתי ואמר שהאלבום ממוחזר, ריק מתוכן ומעליב את תבונת המעריצים. ואני מסכים איתו בעניין.
זה גם נורא מבדר אותי שאנשים כמו האדון ברייטמן מסוגלים להגיד שדרים לא מחדשים כלום, ואז להמליץ למעריצים חסרי התבונה לעבור לשמוע להקות "מקוריות" כמו Vanden Ples....נו באמת....הרי זה ידוע שהלהקה הזו (ועוד להקות שברייטמן המליץ עליהן) לוקחות את מה שדרים עשו (ועדיין עושים) הכי טוב, משנות אותו קצת, וקוראות לזה שיר מקורי.
חבל לי שיש אנשים שלוקחים את הביקורת שלו כמשהו ענייני ונותנים לו מעמד של מישהו בעל סמכות. אמנם יש דברים נכונים בביקורות שלו, אבל הצורה שבה הוא אומר את הדברים והנחרצות שלו מבטלת את כל הביקורות שלו בעיניי. אז צר לי עלייך אם החלטת לתת את הביקורת של ברייטמן כדוגמה לביקורת שלילית "מצוינת".
יש פה מספיק ביקורות שליליות מאנשים שיודעים להגיד מה לא טוב, ועושים את זה מבלי לשרוף את הלהקה הענקית הזו.
יום טוב.