אוקיי, קרב ראשון בלי דרים... Finally.
אז מעבר לזה שצפוי להיות פה מאבק יותר צמוד משני האחרונים, אני חושב שפה יכולה להיות הפתעה. מצד אחד יש פה הרבה אוהבי סימפוני שמשום מה החליטו לשים את הצבעתם רק על V ושמו את האלבום האדיר הזה בצד. הבעיה היא לדעתי שמתחיל להסתובב הייפ סביב החדש של אורפנד ואנשים נזכרים איזה אלבום מעולה זה מבול מבחינתי הפקה, לחנים ואווירה. דר"א, שאלה פתוחה לדיון - האם האלבום הזה היה מגיע כ"כ גבוה אם לא היינו בישראל? מעניין.
בכל מקרה, הצבעה פורה לכולם ושלא יקרה לכם מה שקרה להומר (שזה באנקדוטה חנונית לחלוטין - השם באנגלית של הומרוס, כותב האודיסיאה )
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ[/youtube]
נערך לאחרונה על ידי Mars Volter ב ב' יולי 06, 2009 8:03 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
בדיוק אמרתי במוצ"ש למתן בריל,שמבול זה הדיסק הפרוג שאהבתי בשמיעה ראשונה
ועוד יש גראולים ואני לא אוהב את זה
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
פשוט מבול.
אלבום שאני כל כך אוהב, האלבום הכי טוב של אורפנד לנד, ואחד האלבומים הכי טובים של הישראליות הבין לאומיות שלנו, כמובן גם שהוא אלבום מאד מאד מגוון, מה שמוסיף לעצם ההתחברות שלי אליו.
פשוט אלבום שאני כל כך נהנה להאזין לו..
עוד קרב מאוד מאוד צמוד בין שני אלבומים מרתקים מאוד..
אודיסאיי אלבום ענק, אבל חסר לו את ההתרוממות שסימפוני אוהבים להביא באלבומים הטובים שלהם.
מבול, אלבום ענק. הפקה שלא נופלת מהפקות של להקות מטאל גדולות אחרות בעולם. חסר להם את הטאצ' הזה שהיה להם בשנות ה90 באלבום, אבל סך הכל אלבום מושלם.
נלך עם הלב הציוני ונצביע למבול, למרות שלדעתי שני האלבומים טובים באותה מידה, כל אחד וסגנונו הוא.
האודיסיאה חד משמעית . ואני לא אומר שזה "ברור " . האלבום הזה טעון אבל טעון !! בסולמות מוזרים ומיוחדים , בקטעים שאפילו ג'ון וויליאמס ( יוצר הפסקול של מלחמת הכוכבים - שהוא המשפיע העיקרי על שיר הנושא ועל רומיאו) היה מפנטז להלחין . יש בו בעיטוּת וירטואוזית . זה האלבום למי שמחפש איפה לפרוק עצבים וכמובן ליהנות מכל שניה מסוכרת . בהתחלה לא ממש אהבתי את האלבום הזה , לא - בכלל לא , זה גם היה האלבום הראשון של סימפוני ששמעתי , אבל אז התגלה לנגד עיני האוצר החבוי הזה . לחברה האלו מגיע יותר חשיפה תקשורתית . מגיע להם גם ללטף את גביע הזהב של המטאל והפרוגרסיב .
לעומת זאת :
למרות שאני מעדיף את The Odyssey- אי אפשר להתעלם מהלהקה הכי כשרונית כאן במטאל ועם אלבום אקסטרא-אורדינרי כמו מבול .
Orphaned Landהצליחו להשיג תוצאות בלתי הפיכות עם האלבום המיוחד הזה Babool , הכינורות שמכניסים אותך לסערה , הגיטרות שמקפיצות אותך לחוויה על חושית עם סערת חולות המיובאת ממצרים , הקול הנפלא של קובי פרחי , ממש סרט שנע לך באוזן ואי אפשר שלא להכנס לחוויה התנכית הזו . גם בעידן של הצפה טכנולוגית - אפשר לחזור 4000 שנה אחורה ולגלות מה חבוי מתחת לחולות האיזוטרים של מצרים . אורפנד לנד מוכיחים כי ספר הספרים עדיין לא נקבר באבק המתים ושהיהדות תמיד מגיחה לה במצעדי הפזמונים המטאליים .
לשאלתך : כנראה שההייפ סביב האלבום מביע איזו שהיא השפעה בלתי נפרדת מהישראליות והגאווה הציונית אבל אם תתייחס כמכלול וכאזרח מארץ אחרת - אני חושב שהסאונד יכול להיות אפילו עוד יותר מיוחד ( שילוב של מוזיקה ערבית עם מטאל זה משהו מיוחד לדעתי) . אציין לשבח שגם האלבום של Amaseffer - Slaves For Life זכה לתשבחות רבות מאתרים שונים שהם לא ישראלים .
נערך לאחרונה על ידי Ozerivarium ב ב' יולי 06, 2009 9:57 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש באודיסאה יותר פרוג מאשר במבול. אורפנד לנד לא הייתה אף פעם להקת פרוג מטאל, וזה שמתי סבטיצקי (הגיטריסט) אוהב את דרים ת'יאטר (ואני יודע את זה באופן אישי ממנו), לא הופך את המוסיקה שלהם לפרוג
טל אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל לדעתי אורפנד וואחד להקת פרוג. וההצבעה בכלל לא על אלבום הפרוג הטוב ביותר של העשור, אלא על האלבום הכי טוב של העשור ללא קשר לז'אנרים.
אם השיקול שלך הוא איזו להקה יותר מחוברת לפרוג, לדעתי היה עדיף שלא תצביע.
התחרות אמורה להיות של אלבומי פרוג מאחר והפורום שלנו הוא פורום שעוסק בפרוג. אם היינו רוצים לעשות תחרות של אלבומים מכל הסגנונות אז זה היה מאבד את הפואנטה.
טל אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל לדעתי אורפנד וואחד להקת פרוג. וההצבעה בכלל לא על אלבום הפרוג הטוב ביותר של העשור, אלא על האלבום הכי טוב של העשור ללא קשר לז'אנרים.
אם השיקול שלך הוא איזו להקה יותר מחוברת לפרוג, לדעתי היה עדיף שלא תצביע.
אני חי בסרט המציאות ואני מכיר את אורפנד המון שנים (גם את כל חברי הלהקה באופן אישי), מכבד אותם מאד, אבל הם לא להקת פרוג.