[דיון] A Nightmare to Remember

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Idan_Floyd
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

Re: [דיון] A Nightmare to Remember

שליחה על ידי Idan_Floyd »

ה-שיר של האלבום לדעתי.
יש בו הכי הרבה גיוון מכל השירים, הטראשיות, הגותיות, וכ'ו.
מוזיקלית הוא מאד מאד עוצמתי, אם כי ליריקה פחות.
צדק מי שאמר גראולים או לא גראולים, את מי זה מעניין עכשיו, נו בחייאת, זה פשוט מאסטרפיס של שיר.

לסיכום:
אני נוטה לומר שזה השיר מס' 1 שלי באלבום :love: ,
אומנם אין לי כל מושג מי הראשון בטופ 3 מבין TCOT TBOT ANTR ...
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

שיר ממש טוב . הפתיחה מאוד מפתיעה , כמו שג'ורדן אמר - כאן התקיימה ההבטחה שבאלבום יהיה בעל סאונד "גותי" .
אני חושב (כמו עוד כמה שחושבים כאן ) - שההמשך מ Beautiful Agony זה המשך מטורף . בין לבין יש איזה סולו של רודס שממש אהבתי עם הקלדידים ועם הקונטינום , סה"כ בתור שיר פתיחה לאלבום הוא מצויין , הוא יושב כמו שצריך . אני מאוד אוהב את השילובים של הבאלסט ביטס .
בהחלט שיר מצויין .
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

אני מסכים עם liordavidlior ועם Idan_Floyd שהשיר הזה מביא דברים חדשים (כמו שכתבתי בעמוד הראשון) וגם לדעתי, ביחד עם TCOT, שניהם ה-שירים של האלבום.
אני מרגיש ששני השירים האלו משלימים אחד את השני בדרך כשלהיא, וזה מעולה לדעתי שהם עשו את 2 השירים הכי טובים באלבום ככה שאחד הוא השיר הראשון והשני השיר האחרון :)
למה לדעתי הם משלימים אחד את השני? כי הם הפוכים אחד לשני.
ANTR מתחיל עם ברקים וגשם וצלילים כבדים, הוא שיר אפל וכבד ברובו (גם תיקחו את הקונספט של השיר ואת הצלילים שהכניסו בו) ובאמצע יש קטע של כמה דקות שקט והוא מסתיים עם אותה אווירה אפלה. זה כמו סנדוויץ של כבד-רגוע-כבד.
לעומתו TCOT מתחיל עם אווירה "שמחה" כזאת ולא כבדה במשך כמה דקות, אז אמצע השיר הוא כבד -יחסית-, בכלל נושא השיר זה יותר סתם סיפור נחמד כזה מאשר אירוע טראגי, ואחר כך השיר ממשיך עם אווירה יותר איטית ואז שמחה לקראת הסוף, ומסתיים עם רעש של ים ושחפים.
מושלם :D
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

^ אנחנו חוזרים לרעיון הקונספט העיקרי המנחה את האלבום , מפי מר פורטנוי : Every Black Cloud Has A Silver Lining , אז האלבום מתחיל בהתחלה גותית לא הכי אופטימית (Black Cluods ) , אבל בסוף באים השחפים ומבשרים את הבשורה הטובה . הרעיון עצמו נוגע גם לחיים עצמם - הרע איננו מוחלט , בסוף כל סערה - בא השקט . אחלה רעיון סה"כ .
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

YtseJam כתב:אל תדאג, אנשים יקבלו את הגרסה הגראול-ית בפרוגרסיב ניישן כשהלהקה תסתובב ברחבי ארה"ב עם אופת'.
אם אני לא טועה, אופת' יופיעו עם דרים באירופה, ולא בארה"ב .
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

חברים אין יותר טוב ממקור ראשון לענות לכם על השאלה הזאת:
מראיון שערכתי עם ג'יימס לאברי והתפרסם במגזין האחרון של המועדון:
האם אתה חושב שהלהקה צריכה להיות אגרסיבית יותר בכיוון המוזיקלי שלה כיום, לעבר המטאל הקיצוני יותר, סגנון שהופך מאוד פופולארי היום בקרב הקהל הצעיר?
או אולי לפנות לצד האלטרנטיבי יותר כמו ששמענו בעבר בסאונד ובכתיבה של " Degrees 6" המצוין, או בשני האלבומים האחרונים עם השפעות של מיוז.

אני חושב שהראינו הרבה מאוד מהצד האגרסיבי של הלהקה ב TOT וזו הייתה המטרה באלבום הזה. ללכת לגמרי לכיוון הזה, ולנסות לעשות בדיוק את מה שפופולארי היום זה להתנתק לחלוטין ממה שאנחנו מאמינים בו, זה יהיה מזויף עבורנו.
אנחנו תמיד היינו להקה מגוונת מוזיקלית, אנחנו תמיד מחפשים לשלב בין מה שרלוונטי באותה תקופה לבין מה שאנחנו יודעים ואוהבים לעשות אבל תמיד מנסים לשמור על האיזון העדין ביניהם.
אני חושב שצריך לדעת איך לקחת את מה שחדש ומעניין היום במוזיקה ולשנות אותו כדי שיתאים וייתן דרך חדשה ללהקה להביע את עצמה. כמובן שזה גם תורם ללהקה להיות רלוונטית ומעניינת גם לדור חדש של מאזינים.
בקשר לכיוון האלטרנטיבי שמעורר הרבה באזז בעולם המוזיקה מסביבנו. אני חושב שאנחנו תמיד מנסים להיות עם האצבע על ה"דופק המוזיקלי" של התקופה שלנו, אנחנו בהחלט לא יכולים להתעלם מזה ומנסים לשלב את זה אצלנו אבל תמיד נשמור על הסגנון והאיזון שלנו.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

אני מודה שבהתחלה השיר הזה היה אחד הפחות אהובים עליי, אבל כרגע הוא המתחרה היחיד שיש ל-TCOT באלבום.
אני אוהבת מאוד את העוצמה שבו, את הסאנד. האזנתי לו אתמול באזניות, והוא פשוט סחף אותי.
נכון, המיני גראול של פורטנוי מיותר גם לדעתי... אבל התגברתי על זה.... שיר מעולה!
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אלבום סולידי האלבום הזה.. סופסוף משהו שאפשר להתגאות בו אחרי 8V וSC(שהיה טוב).
אחלה פתיחה לאלבום.. ביוטיפול אגוני ענק.. המעבר אליו.. הפזמון.. הפתיחה.. בהחלט, שיר ממש טוב וכיף לשמוע פתיחה כזאת לאלבום.. ממש כיף.. מקצבים מטורפים, ריפים שלא היו מביישים את בלאק המטאל ופורטונוי מביא אותה לראשונה בגריינדים.
הרבה שירים טובים באלבום. הוא נחשב בסקשן של 4 הטובים באלבום, שAROP הוא גבולי מטה וWITHER השטחי במקצת.

ולדעתי השירה של פורטונוי במקום וזה משתלב מאוד יפה עם המוסיקה.. ששמעתי פעם ראשונה, צחקתי כי זה לא משהו שאני מכיר מהם.. אבל אני אוהב שמנסים כאן דברים חדשים, שבסופו של דבר זה הולך יופי לדעתי..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

שיר שלקח לי הרבה זמן להבין איפה הוא עומד. מצד אחד הוא לא מיוחד כל כך אבל מצד שני הוא גם לא משעמם.
הפתיחה גנרית מאוד, לא מלהיבה במיוחד, ויש לי איזה בייאס מפגר נגד שירים שנפתחים עם ליריקה שזה שם השיר.
אבל הוא בכל זאת משתפר, הקטע השקט יפה וסה"כ השיר זורם טוב. מה שהבנתי בסופו של דבר שאני מת על התיפוף של פורטנוי והגיטרה בשיר הזה, ואם תשימו לב, בכל חלק מהשיר כמעט הם עושים משהו מעניין בכלים שלהם, גם אם זה דברים קטנים. זה בעיניי מה שעושה את השיר.
סה"כ שיר טוב של דרים, ייקח זמן לראות אם הוא גם יחזיק מעמד בפלייליסט שלי או שיילך בדרכם של שירים כמו TMOLS וSS שגם לא רעים, אבל לא החזיקו.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

כמו שאמרתי בעבר...
פורטנוי מפציץ בטירוף בשיר הזה!!!
מת על הנגינה שלו בשיר הזה!
תמונה
סמל אישי של משתמש
AcOs
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי AcOs »

מוזר לי שדנתם בראפ של פורטנוי כל כך הרבה ועדיין לא הופיע פה הקישור הבא:
http://www.mikeportnoy.com/forum/m2352022.aspx

יכול להיות שפספסתי את זה איפשהו.. (גם אם כן, שיופיע בדיון על השיר!)

לפי דעתי, הגירסה הסופית יצאה לא לפה ולא לפה, זה עדיין קטע שאני מאוד אוהב ובד"כ גם מגביר כשהוא מגיע אבל לטעמי אם היו הולכים עד הסוף עם הגראולים זה היה מתאים הרבה יותר.
פרובוקטיבי זה גם ככה, אז למה לא ללכת על מה שהתכוונתם מלכתכילה?
הגירסה עם לברי פשוט מזעזעת :haha:
שי.
"Thank you for the inspiration,
Thank you for the smiles.."
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

כבר חפרנו על זה.
תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

אני פשוט לא מבין איך אנשים מתלהבים מהתיפוף של פורטנוי בשיר הזה..התיפוף שלו כל כך שגור ולא מעניין, ויש לו אולי יציאה אחת נחמדה או 2 שגם אותן היה אפשר לנחש לפני..
לאומת זאת בBEST OF TIMES הוא נותן את האחד התפקידים המשובחים, ודואג לא לחזור על עצמו יותר מידי וגם כשהשיר לא משתנה יותר מידי במקצבים והכל הוא עדיין דואג לתת תפקיד מעניין ויוצר אפקטים יפים עם כל הכלים.
גם בTUSCANY הוא ממש אחלה..
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

:haha: הצחקת אותי גיל!

ב- ANTR אנחנו רואים דברים חדשים של פורטנוי (יחסית לתקופה האחרונה שבה הרבה אנשים טוענים שהוא ממחזר)!!
נתחיל עם הבלאסט ביסט וכל עבודות הרגליים המדהימות שהוא נותן בשיר הזה!
נמשיך עם עבודת היידים שלו במצילות ובמעברים!
ואין סיום.. :D
וב- TBOT יש לו שני מקצבים... כל השיר, של ה-15 דקות, 2 מקצבים!
נכון, פה ושם הוא משנה ומכניס דברים אבל מבחינת תופים, ANTR הרבה יותר מסובך ומגוון!
תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

כל כך לא.

בnightmare הכל כל כך לא מגוון ומעניין...משחקי מצילות בסטייל שהוא חרש כבר 20 אלף פעם, דאבל בס שלא מפסיק ולא עושה יותר מידי דברים מעניינים כמו שהיה עושה פעם, פשוט רץ איתם כמה שיותר..והבלאסט ביטים, בסדר נחמד אבל זה לא איזה עילוי(וכמו שאמרתי כן יש כמה קטעים נחמדים).
בBEST OF TIMES אולי המשקלים לא משתנים הרבה, אבל המקצבים והגרוב ובעצם כל התפקיד שהוא כתב לעצמו, הכל כל כך מחושב והכל בדיוק במקום...הוא משחק עם האפקטים שהתופים שלו יוצרים בצורה ממש מעולה, וזה ממש תפס אותי, אני בטוח שהוא השקיע בתפקיד שלו בשיר המון מחשבה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

בינתיים הוא מקום שני או ראשון אצלי. עוד לא סגור.
שיר מאוד עוצמתי, נותן טוב בראש, עם תפקידים מעולים של רודס ופטרוצ'י. כמובן שהחלק האהוב עלי זה Beautiful Agony וגם החלק הפרוגרסיבי מייד אחרי הקטע של פורטנוי.
מה שמונע ממנו להיות מקום ראשון בלי תחרות זה בלי ספק - פורטנוי. גם הקטע המעצבן הזה שלו שאני בטוח שפטרוצי שכתב את השיר לא רואה אותו בעין יפה, וגם בסוף השיר יש קטע שהוא נשמע כמו מכונת ירייה גרמנית ממלחמת העולם השנייה ושהוא מנסה לחסל איתה את כל שאר הלהקה... משהו מהיר מאוד ולא בקצב של השיר.. בדקה14:43 בדיוק...
פשוט חבל... הייתי רוצה שאם פטרוצי כותב שיר, שפורטנוי לא יתערב לו בהחלטות מהותיות. לכותב תמיד יש חזון מאוד מסויים ליצירה שלו ואני מרגיש שפורטנוי פשוט פספס לגמרי את מה שפטרוצי רצה להעביר...
ציון כללי: 8\10
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

פטרוצ'י כתב את Wither, לא את ANTR. כן היו לו השגות לגבי השימוש בגראול אבל לא ידוע מעבר לזה...
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

עידן אם הסיפור של השיר הוא על תאונת דרכים שפטרוצ'י עבר בילדותו, אני מאמין שהוא כתב את השיר... :roll:
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

התכוונתי מוזיקלית... אבל אוקיי, חשבתי בכיוון אחר משוקרון. :)
(לירית אני יודע שפטרוצ'י הוא הכותב...)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני זוכר שפורטנוי אמר בזמנו שהוא כתב שני שירים (TSF ו TBOT) ושפטרוצי כתב את כל השאר...
אבל אם אתה אומר..
YtseJam כתב: הליריקה עצמה כידוע נכתבה על-ידי פטרוצ'י וסוג-של מתעדת/מספרת על תאונת דרכים שחווה בילדותו.
הפתיחה והסיום של השיר (מעולה!) נוספו ככל הנראה לאחר שהליריקה נכתבה, כי האווירה בשיר וכל התוספות של רודס יושבים/מסתדרים ממש טוב. :)
:shrug:

עריכה: אז אני מבין שההודעה שלי מיותרת...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
שלח תגובה