אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:ציפר גר בתל אביב :whistle:
אופס, טעות שלי. לא מכיר אותו ממש טוב, וחשבתי שראיתי שהוא כתב שהוא חזר לארץ לביקור. אז הוא יסלח לי...
אז לדבריו יש הרבה טעם למרות שהם נאמרו בצורה מכוערת ומתסיסה!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

Mars Volter כתב:אני לא חושב שההתלהמות היא על עצם יישוב אנשים חרדים בגליל, אלא על האימרה של אטיאס. הוא אמר (ואני מצטט): "יש לעצור את ההתשפטות הערבית בגליל". זו אמירה שלא משתמעת לשתי פנים.
מעבר לכך, צריך להכיר בעובדות - כל ערבי מעל גיל 60 שיושב בגליל היום ישב שם גם לפנינו. אני לא אומר שצריך להחזיר את השטחים האלה לפלסטינים בהסכם כלשהו, כי בכל זאת קיבלנו את השטחים הללו מהקהילה הבינ"ל, אבל להגיד ששחררנו את השטחים האלה זו נאיביות. זה היה מהלך ברוטאלי של גירוש הערבים וניצול המשאבים שהיו שם לטובתינו. אבל כמובן - כשיהודי נאלץ לעזוב את הבית שלו: גירוש!! עקירה!! כשערבי נאלץ לעזוב את הבית שלו: שחרור.
אתה קשקשן. עוד מעט תגיד לי שישובים כמו סכנין קמו לפני צפת וביריה. נכון? היה יישוב יהודי מובהק בתקופת בית שני בגליל אחרי מרד בר כוכבא. הם באו וכבשנו לנו את זה. אל תשכח מי נקבר לפני הזקנים בני ה60 שמה. הר מירון? הר תבור? הם באו וכבשנו לנו את זה. אנחנו שחררנו את זה ב1948 במלחמת השחרור הנרחבת במבצע הנקרה מבצע חירם. קצת היסטרויה לא תזיק.שחררנו את מה ששייך לנו. והאומה הערבית כפופה למדינת ישראל. הדרוזים, שחיו ביחד עם הערבים גם לפני קום המדינה, מכירים בישראל ויתרה מכך. משרתים בצבא והם יותר מורעלים מהיהודים. מכירים בישראל כמדינה יהודית.
בוא תגיד שגם אני מתנחל. אני גר ברמת השרון, ואם אני לא טועה, איזה קשקשן אחד טען שהיה כאן כפר ערבי לפני זה. שלושה בתים וחצי והפכת את זה לכפר שאנחנו כבשנו, על אף שרמת השרון קיימת למעלה מ80 שנה :haha: .
עזוב, קיבלנו הכרה בינלאומית על מדינת ישראל, אבל כבשנו את המדינה הזאת. כבשנו את תל אביב, ההגרלה של השטח "אחוזת בית" של אריה וייס בזמנו בתל אביב היא לא חוקית כי זה שטח כבוש..
אני לא אומר שלא היו, השטחים האלו נמכרו. אבליש טוענים שנכבשו..
עוד מעט תגידו שגם שיח מוניס נכבשה ורמת אביב ואוניברסיטת תל אביב יושבת על שטח ששיך לפלסטינים! הרי הם ברחו משם כל עוד נפשם בם. והשטח סופח לעריית תל אביב. שייח מוניס היה בעצמו שטח כבוש שהמצרים כבשו במאה ה18. זה מוסבר יפה מאוד בערוץ 8. כך גם יפו נכבשה ע"י המצרים.
אז חלאס להגיד עלינו עם כובש. אנחנו פשוט מחזירים לעצמנו את השטחים שלקחו לנו במרוצת השנים.
גם היה איזשהו קשקוש של בני ציפר בזמנו על שייח מוניס. לא זוכר. אני מסכים עם בריל לגבי מה שהוא אמר על בני ציפר.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

yyzboy1928 כתב:
Mars Volter כתב:אני לא חושב שההתלהמות היא על עצם יישוב אנשים חרדים בגליל, אלא על האימרה של אטיאס. הוא אמר (ואני מצטט): "יש לעצור את ההתשפטות הערבית בגליל". זו אמירה שלא משתמעת לשתי פנים.
מעבר לכך, צריך להכיר בעובדות - כל ערבי מעל גיל 60 שיושב בגליל היום ישב שם גם לפנינו. אני לא אומר שצריך להחזיר את השטחים האלה לפלסטינים בהסכם כלשהו, כי בכל זאת קיבלנו את השטחים הללו מהקהילה הבינ"ל, אבל להגיד ששחררנו את השטחים האלה זו נאיביות. זה היה מהלך ברוטאלי של גירוש הערבים וניצול המשאבים שהיו שם לטובתינו. אבל כמובן - כשיהודי נאלץ לעזוב את הבית שלו: גירוש!! עקירה!! כשערבי נאלץ לעזוב את הבית שלו: שחרור.
אתה קשקשן. עוד מעט תגיד לי שישובים כמו סכנין קמו לפני צפת וביריה. נכון? היה יישוב יהודי מובהק בתקופת בית שני בגליל אחרי מרד בר כוכבא. הם באו וכבשנו לנו את זה. אל תשכח מי נקבר לפני הזקנים בני ה60 שמה. הר מירון? הר תבור? הם באו וכבשנו לנו את זה. אנחנו שחררנו את זה ב1948 במלחמת השחרור הנרחבת במבצע הנקרה מבצע חירם. קצת היסטרויה לא תזיק.שחררנו את מה ששייך לנו. והאומה הערבית כפופה למדינת ישראל. הדרוזים, שחיו ביחד עם הערבים גם לפני קום המדינה, מכירים בישראל ויתרה מכך. משרתים בצבא והם יותר מורעלים מהיהודים. מכירים בישראל כמדינה יהודית.
בוא תגיד שגם אני מתנחל. אני גר ברמת השרון, ואם אני לא טועה, איזה קשקשן אחד טען שהיה כאן כפר ערבי לפני זה. שלושה בתים וחצי והפכת את זה לכפר שאנחנו כבשנו, על אף שרמת השרון קיימת למעלה מ80 שנה :haha: .
עזוב, קיבלנו הכרה בינלאומית על מדינת ישראל, אבל כבשנו את המדינה הזאת. כבשנו את תל אביב, ההגרלה של השטח "אחוזת בית" של אריה וייס בזמנו בתל אביב היא לא חוקית כי זה שטח כבוש..
אני לא אומר שלא היו, השטחים האלו נמכרו. אבליש טוענים שנכבשו..
עוד מעט תגידו שגם שיח מוניס נכבשה ורמת אביב ואוניברסיטת תל אביב יושבת על שטח ששיך לפלסטינים! הרי הם ברחו משם כל עוד נפשם בם. והשטח סופח לעריית תל אביב. שייח מוניס היה בעצמו שטח כבוש שהמצרים כבשו במאה ה18. זה מוסבר יפה מאוד בערוץ 8. כך גם יפו נכבשה ע"י המצרים.
אז חלאס להגיד עלינו עם כובש. אנחנו פשוט מחזירים לעצמנו את השטחים שלקחו לנו במרוצת השנים.
גם היה איזשהו קשקוש של בני ציפר בזמנו על שייח מוניס. לא זוכר. אני מסכים עם בריל לגבי מה שהוא אמר על בני ציפר.
ג'יימי- כל טענה של " השטח הזה היה שלנו ושחררנו אותו ב..." הוא אדיוטי ולא מוביל לשום מקום חוץ מהמשך השנאה.
הריב על האדמה בשם הדת הוא פתטי ומבזה, ואני לא אקח בו שום חלק לעולם. אדמה לא שווה כלום, בטח לא חיים של מישהו. ומי שמוכן לתת את חייו בשביל פיסת אדמה הוא אדיוט! משני הצדדים!
כמו שהפלסטינים שוטפים את מוחם של הילדים שלהם שכל הארץ שייכת להם, כך גם אצלנו שוטפים את מוחם של הילדים שלפלסטינים אין זכות על הארץ, והזכויות היחידות שהם יקבלו זה מה שאנחנו ניתן להם- האדונות שלנו מושרשת מגיל צעיר מאוד.
אל תטיף מוסר כשאתה לא מצליח להתמודד עם המוסר שלך. הכיבוש שאני מתייחס אליו לא קשור לאדמה בכלל כי אין לזה סוף. אנחנו עם שכובש תרבותית ומוסרית. אנחנו עם שכבש את החופש הפלסטיני, את חופש התנועה שלו, את החופש האנושי שלו לקיים את חייו בכבוד. כבשנו את התרבות שלו, ואנחנו מנסים לנשל אותו מהבית שלו בארץ הזאת.
הכיוון הזה מוליך אותנו לשואה נוספת, לא משנה מה נעשה. ההתנהלות וההתנהגות השחצנית והאדונית של העם היהודי מוביל אותו בדרך קשה של ייסורים. עד שלא נבין את זה, זה לא ישתנה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

1. חשבתי שחברי פורום לא מדברים אחד לשני בשפה כמו "קשקשן" לא? או שאני אביא ציטוט מאשכול Ayreon? :haha: :haha:

2. תשמע ידידי, אתה מנסה להוכיח טענה שאף אחד לא סתר. אני לא אמרתי שהשטח הזה לא שייך למדינת ישראל, אני רק אמרתי שהצורה שבה מדינת ישראל לקחה את השטח הזה לא נראית לי. אתה מדבר איתי על חורבן בית שני, ביזנטים, צלבנים וכאלה... עזוב אותך. אני יותר בקטע של זמנים מודרניים. צלאח א-דין, הטורקים והבריטים לא מעניינים אותי. זה קצת אינפנטילי להגיד: "הוא התחיל!" בשביל לתרץ אקטים כאלה. זה שהיו מאורעות תרפ"ט לא אומר שהטבח בכפר-קאסם מוצדק.
חוצמזה, שכיבוש זו עוד אחת מהמילים שיש להם יותר מדי "עליהום" בשפת הרחוב הישראלית. לכבוש זה לא תמיד רע, לשלוט על מישהו שלא רוצה שתשלוט עליו, זה פחות אהוב עליי.

3. סתם שתדע, עשיתי 5 יחידות היסטוריה. :)
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:1. חשבתי שחברי פורום לא מדברים אחד לשני בשפה כמו "קשקשן" לא? או שאני אביא ציטוט מאשכול Ayreon? :haha: :haha:

2. תשמע ידידי, אתה מנסה להוכיח טענה שאף אחד לא סתר. אני לא אמרתי שהשטח הזה לא שייך למדינת ישראל, אני רק אמרתי שהצורה שבה מדינת ישראל לקחה את השטח הזה לא נראית לי. אתה מדבר איתי על חורבן בית שני, ביזנטים, צלבנים וכאלה... עזוב אותך. אני יותר בקטע של זמנים מודרניים. צלאח א-דין, הטורקים והבריטים לא מעניינים אותי. זה קצת אינפנטילי להגיד: "הוא התחיל!" בשביל לתרץ אקטים כאלה. זה שהיו מאורעות תרפ"ט לא אומר שהטבח בכפר-קאסם מוצדק.
חוצמזה, שכיבוש זו עוד אחת מהמילים שיש להם יותר מדי "עליהום" בשפת הרחוב הישראלית. לכבוש זה לא תמיד רע, לשלוט על מישהו שלא רוצה שתשלוט עליו, זה פחות אהוב עליי.

3. סתם שתדע, עשיתי 5 יחידות היסטוריה. :)
צודק- ג'יימי, ריסון עצמי :)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

מה כבר היה באשכול אייראון?? הוא סתם ירד לקווים אישיים. קשקשן ז"א שלדעתי האמירה של "להגיד ששחררנו זה קצת נאיבי." זה לדעתי זה קשקוש. הבחורצ'יק סתם ירד שמה לפרטים יותר מדוקדקים שלא במקום באמת.

ד"א, כיבוש זה לקחת בכוח שטח שלא שייך לך. ע"י כלי מלחמה כאלו ואחרים. וזה רע לדעתי.
היהודים היו כאן לפני, אחרי זה הערבים באו וכבשנו לנו את השטחים, והשטחים באיזור כאן עברו תהפוכות לא רבות ומי שאוכל מזה זה האזרחים עצמם..
אז למען הצדק, שתי מדינות לשתי עמים, זה פיתרון הוגן וצודק.
והדרך שבא לקחנו?? אין מה לעשות. היהודים היו צרכים להקים בית בא"י, בגלל זה סופחו השטחים האלה. האו"ם בסופו של דבר הבין שהיהודים צרכים בית בגלל שהם עם נרדף בגלל גזענות של ממשלים כאלו ואחרים. והבין גם שהשטח שחולק בכ"ט בנובמבר הוא ביזיוני ולא צודק לעם היהודי. מה שעשינו ב67, נתפס בזמנו אולי טוב מבחינה בטחונית. אבל אנחנו לדעתי מספחים את השטחים האלה יותר מידיי זמן. אפשר לתת להם את השטחים האלה חזרה, על אף שלדעתי, אלו גם שטחים שייכים לעם היהודי(מערת המכפלה וכו'), אבל למען הצדק ותיקון ההיסטוריה, להקים שם מדינה.
חוץ מזה, הם ברחו עם כל הציוד, ולא אופשר להם לחזור מטעם האו"ם, כי אלו שטחים שהיו שייכים לישראל באופן מובק. הרי סתם יצאה הצהרת בלפור בזמנו? כדי שכולנו נשב בתל אביב ומה שחולק לנו ב47?

ו5 יחידות היסטוריה, במקומך לא הייתי אומר את זה, אבל בכיף שלך :) .

:roll:
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

הצהרת בלפור לא הבטיחה שום שטחים ושום אוטונומיה יהודית.
היא רק הבטיחה ש"ממשלת הוד מלכותו תעשה את מיטב מאמציה להקל" על הגשמת המטרה, שהיא להקים בית מולדת(או שזה היה בית לאום?) בארץ ישראל. לא אמרו מדינה ולא אמרו שזה יהיה שייך רק ליהודים, בנוסף הוא גם ציין שהזכויות של העדות הלא יהודיות בישראל לא יפגעו.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

הצהרת בלפור נכתבה ב1917. היא לא הכי קשורה לדיון כאן. כל מה שהכירו בהצהרה הזו היא בזכותם של יהודים לעלות לארץ וב"בית לאומי". לא שטחים ולא כלום. הישג משמעותי בזמנו אמנם.
האו"ם הכיר במדינה ב47 (כ"ט בנובמבר), בדיעבד בלבד הוכר בכיבושי מלחמת העצמאות (גם ע"י מדינות ערב, בהסכמים). בשנות ה70 אגב, האו"ם יצא בהכרזה שהציונות היא גזענות. הכרזה שלרוב המזל טורפדה ע"י ארה"ב.

השאלה פה היא, עד כמה אנחנו צריכים להתחשב באו"ם בעניינים שנוגעים לבטחוננו. עד לאן מגיעה הישמעות המוסר לחוק, עד לאיזה מחיר והקרבה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

5 יחידות היסטוריה, במקומך לא הייתי אומר את זה, אבל בכיף שלך
הלו, גם אני עשיתי 5 יחידות הסטוריה, תן כבוד. לאנשים יש נטייה לזלזל בהסטוריה, אבל אני חושב שהסטוריה היא מקצוע לא פחות חשוב ממתמטיקה ואולי אפילו יותר.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

gils77 כתב:הצהרת בלפור לא הבטיחה שום שטחים ושום אוטונומיה יהודית.
היא רק הבטיחה ש"ממשלת הוד מלכותו תעשה את מיטב מאמציה להקל" על הגשמת המטרה, שהיא להקים בית מולדת(או שזה היה בית לאום?) בארץ ישראל. לא אמרו מדינה ולא אמרו שזה יהיה שייך רק ליהודים, בנוסף הוא גם ציין שהזכויות של העדות הלא יהודיות בישראל לא יפגעו.
אני יודע מה זה הצהרת בלפור. היא ממש לא דיברה על שטחים. גם לא התכוונתי לכך.. התכוונתי להגיד שזה נתן אור ירוק ליהודים לעלות לארץ.. וכן, בוא ניישב את כל היהודים בעולם בתל אביב והסביבה.. :roll:
הצהרת בלפור נתנה גם אור ירוק לשחרור השטחי הגליל והנגב. זה שאנחנו לא מפתחים אותם מספיק, זאת בעיה שלנו.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3741788,00.html
אין מה לומר, הבחור פשוט כותב מוכשר.... :haha: :haha: :haha:
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

"הנספים בשואה - גלגול של נשמות שחטאו"

http://news.walla.co.il/ts.cgi?w=//1514589
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:"הנספים בשואה - גלגול של נשמות שחטאו"

תשמע כמה שאני לא מסכים איתו בעניין הזה, והוא בתור מנהיג רוחני גדול מאוד חייב לשמור על הפה שלו, אני מבין חלקית על מה הוא מדבר. יש לי תיאוריה שלי לגבי העם היהודי ותלאותיו ואני לא אלאה אותכם בזה כי זה יעצבן הרבה אנשים כאן וזו לא המטרה.
מי שרוצה אני אשטח את טענותיי בעניין בפרטי :haha:
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

avrahamshuk כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3741788,00.html
אין מה לומר, הבחור פשוט כותב מוכשר.... :haha: :haha: :haha:
:haha: טור חמוד.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני לא מבין למה חילונים עושים מזה עניין... הרי אתם גם ככה לא מאמינים בזה! אז מה אכפת לכם למה ואיך הוא חושב שהאנשים בשואה מתו...
גם מה שהוא אומר לא כזה סנסציוני. הוא הרי מאמין שאדם לא מת ללא חטא, והוא גם לא מאמין שהיה מגיע לכל אותם האנשים להיהרג ככה סתם, והוא מאמין בגלגול נשמות אז בשבילו זה די טריוויאלי...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:

אני לא מבין למה חילונים עושים מזה עניין... הרי אתם גם ככה לא מאמינים בזה! אז מה אכפת לכם למה ואיך הוא חושב שהאנשים בשואה מתו...
גם מה שהוא אומר לא כזה סנסציוני. הוא הרי מאמין שאדם לא מת ללא חטא, והוא גם לא מאמין שהיה מגיע לכל אותם האנשים להיהרג ככה סתם, והוא מאמין בגלגול נשמות אז בשבילו זה די טריוויאלי...
ואני לא מאמין שמה שכותבים שהוא אומר זה באמת מה שהוא אומר. הרי הוא ממלמל כבר שנים ויש לו "מתורגמן" שכאילו מבין מה שהוא אומר... לך תדע מה באמת הוא אמר :haha:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:

גם מיליון הילדים שמתו בשואה הם גלגלות נשמות שחטאו? נמאס כבר מחופש הביזוי של עובדיה יוסף, הוא משמיץ קהילות ואנשים שלמים, והוא נמצא מעל החוק. הגיע הזמן שייענש, כי לא מעניין אותי לשמוע את אלי ישי (משגיח הכשרות מבסיס הובלה בית נבאללה) שיבוא "להסביר" לנו מחר שהרב בעצם לא התכוון לזה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:

זה שהוא פרימיטיווי ולא חכם במיוחד בשום דבר שלא קשור לתורה, כבר התרגלנו ובאמת לא איכפת לי מה הוא אומר.
אבל בקהילה שכל מה שבו האדם הזה אומר זה יציאת אלוהים ושטיפת מוח אוטומטית, כן יש לי בעייה עם זה, כי הוא מחנך הרבה אנשים להשקפת עולם מעוותת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

כל פעם מחדש אני מתפלא איך רב כל כך חכם אומר דברים כל כך ....
קשה לי להבין את זה, מה גם שתמיד יהיה את אלה שיתרצו את מה שהרב אמר שהוא לא יתכוון וכו...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

תסביר לי בבקשה מה כל כך חכם ב"כבוד הרב" מעבר לידע שיש לו בתנ"ך ודיני הלכה...
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
שלח תגובה