אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי Ozerivarium »

אתה יודע שהחליפו את הרצפה שבצידי הגשר , היא הייתה בהתחלה שקופה , לך מהלך אחד קדימה ותחשוב מה קורה כשמישהי הולכת על הרצפה השקופה ... דתיה .............. :D , לכן הפלסטיק הוא שקוף אבל מטושטש .
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

"אלפי חרדים מפגינים נגד פתיחת החניון בירושלים"
http://news.walla.co.il/?w=/1/1497810
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

מה הבעיה לשים שם גוי של שבת?? תקין הלכתית..

סתם רוצים ליצור פרובוקציות..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

תקין הלכתית... :haha: יותר כמו צביעות הלכתית. חצי מההלכות המודרניות הן צביעות לשמה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

רבנים תפקידם להתאים הלכות למצב של ימינו עפ"י ההלכות שהוטמעו בעבר ע"י רבנים גדולים.

אבל היום מספיק שאתה משלם מספיק כסף והופ, יש לך הלכה חדשה. תביא מוצר מחו"ל ואם אתה רוצה כשרות אליו, קצת כסף לרבנו, והופ, המוצר כשר. בין אם זה מוצר חלבי שיוצר בכלים בשריים :roll:
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:תקין הלכתית... :haha: יותר כמו צביעות הלכתית. חצי מההלכות המודרניות הן צביעות לשמה.
נראה כאילו אתה נכנס לת'רד הזה בשביל להסיט נגד חרדים.
אני לא חרדי, ואני לא מסכים עם השקפת העולם של החרדים ודרך החיים שלהם. אבל תשמע. זה כבר נהיה דוחה. כל הודעה שלך היא אנטי דתית/חרדית באופן כמעט (אם לא לחלוטין) עיוור.
תנוח אח שלו...

וג'יימי. אני לא יודע אם התכוונת ברצינות לגוי של שבת. אבל שתהיה בעניינים, גוי של שבת זה רק לצרכים מאוד מאוד ספציפים שלא סובלים דיחוי.
אם תרצה להרחיב, גם אתן לך דוגמאות. (רק שהאוס לא יקפוץ גם על המשפט הזה שאמרתי..)
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני לא אח שלו ואני בטח לא אח שלך, אז שמור בבקשה את דיבור הרחוב לרחוב.
אני גם מציע לך לבדוק את פירוש הפעול הסטה.

ולעניין עצמו, רק השבוע יצאו כמה פסיקות הלכה מענינות ו"מודרניות" שמוכיחות את הנקודה שלי.

אם אתה מחפש הסטה, תקרא חדשות על אתמול בירושלים. או שזה בעצם ניסיוות רצח.. המממ. משום מה אין על זה אתה לא אומר כלום.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

טל רודס כתב:"אלפי חרדים מפגינים נגד פתיחת החניון בירושלים"
http://news.walla.co.il/?w=/1/1497810
הבעיה של החרדים זה שהם אולי מקפידים על קלה כבחמורה בבן אדם למקום
אבל בנוגע לבן אדם לחברו אם הוא לא חבר (חילוני)הוא יכול להרשות לעצמו להלחם בדרכים לא ישרות(חילול השם)

ולומרות כל זה על תישכחו שכולנו ניזונים מהתקשורת ואני די בטוח שלא כל החרדים כאלה
הרי יש חרדים שהם אנשים טובים (כמה ארגוני חסד יש להם) ויש אפילו מיעוט שמשרת בצבא
ויש חרדים שעובדים אם חילונים (יש קצת פתיחות)
בקיצור די לשנוא! כולנו יהודים כולנו בני אדם
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אממממ אני לא מבין ניר.אתה יוצא נגד ההלכה החרדית עם כל היציאות ההזויות שלה, או שאתה יוצא נגד ההלכה המודרנית יותר, שמנסה למצוא את הדרך לחיות חיים אמוניים בעולם הזה?
או שבעצם, כנראה אתה יוצא נגד שניהם באותה מידה... אם כן אז עזוב, לא רלוונטי..
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:אני לא אח שלו ואני בטח לא אח שלך, אז שמור בבקשה את דיבור הרחוב לרחוב.
אני גם מציע לך לבדוק את פירוש הפעול הסטה.

ולעניין עצמו, רק השבוע יצאו כמה פסיקות הלכה מענינות ו"מודרניות" שמוכיחות את הנקודה שלי.

אם אתה מחפש הסטה, תקרא חדשות על אתמול בירושלים. או שזה בעצם ניסיוות רצח.. המממ. משום מה אין על זה אתה לא אומר כלום.
על המקרה הזה אמרתי את דעתי אתמול עם חברים שלי שהיו איתי.. פורום (לא... לא וירטואלי) דתי חילוני גם יחד. אני לא חייב להביע דעה על כל דבר שנאמר פה. וזה מתבטא בכמות ההודעות שלי פה פר יום. אם אתה ממש מתעקש אני אגיד שזה היה ביזיון, אחד מיני מאות.
אבל כנראה שצורת הדיבור שלך - המתכסה במילים יפות ובשפה גבוהה, כשהיא זאת שבעצם דומה בהרבה לשפת רחוב - באמת הציקה לי והרגשתי צורך להביע את דעתי על זה..
פשוט עברתי לאורך שלושת העמודים האחרונים על ההודעות שלך וראיתי שאתה כל פעם מחדש מנסה להחזיר את נושא הדיון ל"כמה החרדים מטומטמים/כמה הדת אידיוטית או כמה אנשים מאמינים הם חסרי שכל".
ההתנשאות הזאת מבחילה.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

חברים- מספיק. הכנסתם אחד לשני וכאן זה נגמר, תשתו משהו, תעשנו משהו ותרגעו.
תודה :cheers:

ובנוגע לדיון על החרדים בירושלים- הם לאט לאט יבינו שהיום הם לא שולטים בעיר. שהם יקבלו את הכרעת הרוב על אפם ועל חמתם.
החילונים הולכים על קליפות ביצים ליד אותם פורעי חוק כבר שנים, מבחינתי אין לי טיפה של סנטימנט והערכה לגורמים החרדים בעיר הזאת.
זהו- נגמר שלטון האייטולות בירושלים, שהמשטרה תטפל בהם כמו שמטפלים בהפגנות של פלסטינים או בהפגנות של השמאל (והצביעות חוגגת)!
ברקת עושה כל שביכולתו להתחשב ורוב החילונים עושים הכל כדי להתחשב ברגשות הציבור הדתי בעיר, ועדיין כל פעם מחדש החרדים יורקים לנו בפנים ומתפרעים כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניהם.
אני מצטער אבל ההתחשבות בהם היא צבועה. לא צריך להתחשב באוכלוסייה שיודעת רק לקחת, שלא יודעת לחיות ולקבל את האחר שחי לצידה, עלוקות ששותות לנו את הדם וחיות על חשבונינו כבר עשרות שנים.
הם במניפולציות מתוחכמות מאוד גורמים לחילונים לעזוב את העיר, גרמו לראש עיר חרדי לעלות לשלטון ולתת להם אור ירוק. עכשיו החילונים צריכים להסביר לחרדים שהסטטוס קוו בירושלים הוא לא חד כיווני.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

ufomatan כתב:ובנוגע לדיון על החרדים בירושלים- הם לאט לאט יבינו שהיום הם לא שולטים בעיר. שהם יקבלו את הכרעת הרוב על אפם ועל חמתם.
החילונים הולכים על קליפות ביצים ליד אותם פורעי חוק כבר שנים, מבחינתי אין לי טיפה של סנטימנט והערכה לגורמים החרדים בעיר הזאת.
זהו- נגמר שלטון האייטולות בירושלים, שהמשטרה תטפל בהם כמו שמטפלים בהפגנות של פלסטינים או בהפגנות של השמאל (והצביעות חוגגת)!
ברקת עושה כל שביכולתו להתחשב ורוב החילונים עושים הכל כדי להתחשב ברגשות הציבור הדתי בעיר, ועדיין כל פעם מחדש החרדים יורקים לנו בפנים ומתפרעים כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניהם.
אתה יודע מה עצוב לי?

שאני מסכים איתך... ולא כי זה אתה :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:אממממ אני לא מבין ניר.אתה יוצא נגד ההלכה החרדית עם כל היציאות ההזויות שלה, או שאתה יוצא נגד ההלכה המודרנית יותר, שמנסה למצוא את הדרך לחיות חיים אמוניים בעולם הזה?

מה זה בעצם ההלכה המודרנית. תסביר לי בבקשה. על בסיס מה היא בנוייה?
מה שאני טוען וכבר דיברנו על זה, אם אלוהים אחראי על הכתוב בתנ"ך, אז בוא נעשה את מה שכתוב בתנ"ך. אלוהים לא עידכן את ספר החוקים שלו (באמת למה לא?). אלוהים נמצא בהסתר (לא זוכר את המילה המדוייקת), אבל למה בעצם? מי אומר שכל הפירושים וההלכות זה רצון האל? מי מוסמך להגיד דבר כזה? אדם שלמד את כל מה שכבר כתוב במשך כל החיים שלו?
הרי מה קורה היום...ישנם 0.5% אנשים בעולם שחיים כמו שספר החוקים מורה. כל השאר עושים קיצורים, פירושים, אולי, לא בטוח, כנראה וכו'. אז בעיניי זה צביעות. או שאתה עושה את מה שאלוהים אמר או שאתה לא. איך אתה יודע שזה מה שאלוהים היה רוצה. הסיבה היחידה שאני רוצה שתיאוריית הישות העליונה תתגלה כאמת היא בגלל שאז יתגלה עד כמה מגוחך מה שאנשים עושים פה בשבילו ובשמו.

אמיתי, השפה שלי ממש לא גבוהה. זה שאני אומר מה שאני חושב בלי להתחנפן לכל הציבור הדתי, לא אומרת שאני טוב בחיבור והבעה.
והעובדה שאני לא מדרדר לכינויי גנאי שאתה רוצה להדביק לי, היא שאני כן מכבד את רוב האנשים פה. שוקרון זה דוגמה טובה, כמה שאני בקצה השני לגמרי ממנו בדיעות, הוא עדיין אחד האנשים שהכי כיף לי להתדיין איתו (למרות שנראה לי שהוא לפעמים נפגע ממני). העובדה שאני לא יורד לסטריט לינגו, לא אומרת שאני מתנשא.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

ufomatan כתב:חברים- מספיק. הכנסתם אחד לשני וכאן זה נגמר, תשתו משהו, תעשנו משהו ותרגעו.
תודה :cheers:

ובנוגע לדיון על החרדים בירושלים- הם לאט לאט יבינו שהיום הם לא שולטים בעיר. שהם יקבלו את הכרעת הרוב על אפם ועל חמתם.
אני מצטער אבל ההתחשבות בהם היא צבועה. לא צריך להתחשב באוכלוסייה שיודעת רק לקחת, שלא יודעת לחיות ולקבל את האחר שחי לצידה, עלוקות ששותות לנו את הדם וחיות על חשבונינו כבר עשרות שנים.
הם במניפולציות מתוחכמות מאוד גורמים לחילונים לעזוב את העיר, גרמו לראש עיר חרדי לעלות לשלטון ולתת להם אור ירוק. עכשיו החילונים צריכים להסביר לחרדים שהסטטוס קוו בירושלים הוא לא חד כיווני.
מסכים איתך.. הספיק לי שבוע בירושלים בכדי להבין מי באמת שולט שם.. עכשיו שברקת בראש, הגיע הזמן שירושלים קצת תתחלן.. ופתיחת החניונים בשבת זה מהלך הכרחי!!! אני לא ירושלמי, אבל ראיתי בחדשות שזה פשוט זוועה מה שהולך שם.. כל כך הרבה מבקרים שחונים לך על הכביש בגלל סגירת החניונים בשבת. יכול לגרום להרוגים בנפש כל זה.. חובה לפתוח את החניונים בשבת בכדי לקלוט את כל המבקרים.. שלא יכפו עלינו את דתם.. אנחנו יהודים כולנו!!! אז לא שומרים שבת.. אז אל תגמרו לנו לא להיות יהודים בגלל השנאה האיומה הזאתי.. יש לפתוח חניונים בשבת!!! מספיק בנות חילוניות שהולכות עם טיפה חשוף מקבלות מכות רצח מהחולי נפש האלה החרידים.. כן.. אותם חרידים שורפים חנויות שפותחות בשבת.. אותם חרידים שורפים בתים של גברים רק בגלל שהם הומואים.. איום ונורא.. מה נהיה מירושלים בגלל כל הכפייה הדתית.. לא רחוק מהחמאס..

וכן, אם הייתי חרידי הייתי קצת יותר פותח את הראש ומבין שכן מדובר בסוג של פיקוח נפש ואפשרות להפעיל את החניונים בשבת ע"י גוי של שבת. אני דתי לשעבר ואני מכיר את כל הכללים האלה לא פחות משאר האנשים כאן.. אנשים בירושלים חונים ביום שבת על הכבישים ומסכנים את החיים של הסובבים אותם בגלל כל זה.. אז בגלל שאי אפשר לסגור את סיבוב מוצא בשבת, או להחזיר את כל העולם בתשובה, אז הגיע הזמן באמת לעשות משהו עם כל הקטע הזה של החניונים בשבת ..
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

זה בדיוק מה שאני מנסה לומר, ניר.
הרעיון הוא שלעתים אני נוטה להסכים עם דברים שאתה אומר. תתפלא.
אבל אתה בעצמך הודית שלפעמים נראה לך ששוקרון נפגע ממך. ואם גם אני הרגשתי צורך להעיר לך על דברים שאמרת, כנראה שאתה נוטה לפגוע מידי פעם באנשים דתיים.
שוב, לפעמים אני מסכים עם חלק מהדברים שאתה אומר, רק שיש דרך להגיד אותם. ולפעמים יש תחושה שאתה בא מלמעלה, בתור אחד שיודע את האמת ורק מקווה שיגיע היום וכל השאר יחשבו כמוך. ואני בטוח שאתה יודע שזה לא עובד ככה...
ואף אחד לא ביקש שתתחנף לציבור הדתי. קצת הקצנת...

בכל אופן אני מצטער אם הדיבור שלי כלפיך היה בוטה (ולא. אני ממש לא מדבר על ה"סטריט לינגו", אלא על התוכן עצמו).
אני לוקח את המילים הקשות שלי בחזרה, אבל את המסר שניסיתי להעביר אני משאיר על כנו.
כי כמו שאמרתי, יש דרך להביע את מה שאתה רוצה להביע, אז כנראה שזה גם חל עלי.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:
avrahamshuk כתב:אממממ אני לא מבין ניר.אתה יוצא נגד ההלכה החרדית עם כל היציאות ההזויות שלה, או שאתה יוצא נגד ההלכה המודרנית יותר, שמנסה למצוא את הדרך לחיות חיים אמוניים בעולם הזה?

מה זה בעצם ההלכה המודרנית. תסביר לי בבקשה. על בסיס מה היא בנוייה?
מה שאני טוען וכבר דיברנו על זה, אם אלוהים אחראי על הכתוב בתנ"ך, אז בוא נעשה את מה שכתוב בתנ"ך. אלוהים לא עידכן את ספר החוקים שלו (באמת למה לא?). אלוהים נמצא בהסתר (לא זוכר את המילה המדוייקת), אבל למה בעצם? מי אומר שכל הפירושים וההלכות זה רצון האל? מי מוסמך להגיד דבר כזה? אדם שלמד את כל מה שכבר כתוב במשך כל החיים שלו?
הרי מה קורה היום...ישנם 0.5% אנשים בעולם שחיים כמו שספר החוקים מורה. כל השאר עושים קיצורים, פירושים, אולי, לא בטוח, כנראה וכו'. אז בעיניי זה צביעות. או שאתה עושה את מה שאלוהים אמר או שאתה לא. איך אתה יודע שזה מה שאלוהים היה רוצה. הסיבה היחידה שאני רוצה שתיאוריית הישות העליונה תתגלה כאמת היא בגלל שאז יתגלה עד כמה מגוחך מה שאנשים עושים פה בשבילו ובשמו.

אמיתי, השפה שלי ממש לא גבוהה. זה שאני אומר מה שאני חושב בלי להתחנפן לכל הציבור הדתי, לא אומרת שאני טוב בחיבור והבעה.
והעובדה שאני לא מדרדר לכינויי גנאי שאתה רוצה להדביק לי, היא שאני כן מכבד את רוב האנשים פה. שוקרון זה דוגמה טובה, כמה שאני בקצה השני לגמרי ממנו בדיעות, הוא עדיין אחד האנשים שהכי כיף לי להתדיין איתו (למרות שנראה לי שהוא לפעמים נפגע ממני). העובדה שאני לא יורד לסטריט לינגו, לא אומרת שאני מתנשא.
אני בכלל לא נפגע ממך ניר. אני כבר נמצא פה מספיק זמן בשביל להכיר אותך.
אתה שואל פה כמה שאלות שהן לא חדשות אבל אני לא בטוח שאני יכול לענות עליהן מעל דפי הפורום מה גם שלא הכל ברור ומובן לי בעצמי.
ההלכה המודרנית היא למעשה כל ההגות ההלכתית שעוסקת בנושאים בני זמננו, לדוגמא, המעמד הכלכלי ההלכתי של אישה נשואה ועובדת. אין פה משהו שסותר את התורה המקורית, אלא פשוט החלה על מצב נתון והתמודדות עם נתונים חדשים.
כבר בתחילת היהדות היה קיים העקרון של "פיצול" התורה לתורה שבכתב (תנ"ך) ותורה שבעל פה, שהיא בעצם כל היהדות שלא כתובה בתנ"ך אלא נתגבשה במהלך הדורות ע"י החכמים.
אתה בעצם שואל מה בכלל מקור הסמכות של אני אדם לבוא ולהוסיף פרשנות או הרחבה לדברים שכתובים בתנ"ך, או בעצם מה בכלל הסמכות של התורה שבעל פה. התשובה לזה היא כמובן שבתנ"ך כבר כתוב שאם יתעוררו שאלות במהלך הדורות, על האדם ושואל לפנות אל החכמים באותו הדור כדי שהם יורו מה לעשות. ישנם גם כללים מי ראוי לפסוק הלכה. בנוסף יש גם את מה שקרוי ה"מסורת" שהיא כל ההלכות והפירושים שעברו ממורה לתלמידיו החל ממשה רבינו. בעקרון רוב הכללים של פסיקת ההלכה נאמרו ע"י חז"ל ואם כן אנחנו נתקעים בלולאה אינסופית בשאלה "מהיכן הסמכות לקבוע למי הסמכות" שזו שאלה שעדיין מציקה לי אבל לא נכנס אליה כרגע.
די ברור שהתורה שבכתב לא יכולה לעמוד בפני עצמה מכיוון שהיא איננה מסמך מעשי טכני בעיקרו, אלא יותר ספר עקרונות. את העקרונות האלו אתה צריך להחיל במציאות הקיימת ע"פ אתגרי הזמן. הרציונל שלך אומר לך: אם אלוקים נתן תורה, הרי שהוא רצה שהמציאות תראה בדיוק כמו שמתואר בה, ואם זה מאוד לא מוסרי/עדכני/הגיוני (מחק את המיותר) למציאות הקיימת, הרי שהתורה זה שטויות.
אבל הרציונל של ההלכה המודרנית הוא שונה. לפי האמונה שלי לפחות, התפקיד שלנו כיום זה להתאים את העקרונות האלוהיים כפי שמתבטאים בתורה, למציאות הנוכחית.
ונכון אתה צודק, יש הרבה קיצורי דרך, יש הרבה צביעות, יש הרבה חצי-חצי. אבל זה תלוי-בן אדם. אם מישהו מספיק אמיתי עם עצמו כדי לומר שמה שהוא עושה אכן נובע מרצון לקיים את רצון האל ולא לחפש לעצמו קיצורי דרך, אז מבחינתי זה לגיטימי (כמובן כל עוד זה לא הפוך מעקרונות היהדות).

עריכה: אוך, יש מאמר כל כך טוב של אורי אורבך ב Ynet‏ ‏אבל אני עם הפלאפון ולא יכול לצרף קישור. למעוניינים שם המאמר הוא "תג המחיר של הפראות"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:
ufomatan כתב:ובנוגע לדיון על החרדים בירושלים- הם לאט לאט יבינו שהיום הם לא שולטים בעיר. שהם יקבלו את הכרעת הרוב על אפם ועל חמתם.
אתה יודע מה עצוב לי?

שאני מסכים איתך... ולא כי זה אתה :)
תאמין לי שלמרות שזה מה שאני חושב כרגע, עצוב לי מאוד להרגיש ככה. אני מרגיש שהעדה החרדית לגווניה השונים, הביאה אותי למצב הזה על ידי התנהגות בהמית בצורה קיצונית וחסרת פרופורציות, מתוך אמונה שהם בעלי העיר.
גם המתונים שם לא מסוגלים לעצור את ההתבהמות של האנשים. רבנים שקולים לא יכולים לצאת כנגד ההתנהגות הזאת כי הם מפחדים מהציבור שלהם. 
פשוט חבל שדור אחרי דור מגדלים אותם שם לשנאה של האחר והשונה (זה מזכיר לי איזה עם בן דוד שגר כאן)
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

הנה הקישור למי שרוצה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3727178,00.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:הנה הקישור למי שרוצה:
או כמה שאני לא מסכים עם הרבה דברים שאורבך מקשקש ברדיו (או קשקש הוא לא שם היום נכון?) סוף כל סוף הוא אומר את האמת בפנים ובפומבי מבלי לפחד. אני חושב שעוד ועוד אנשי ציבור מאותו ציבור צריכים לצאת כנגד התופעה הזאת. היא הופכת להרגל וילדים שם מתחנכים על ברכי האלימות כלפי השונה.
תודה על הכתבה הזאת שוקרון.
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

avrahamshuk כתב:הנה הקישור למי שרוצה:
כתבה יפה מדויקת ונכונה
שלח תגובה