עדיין מחכה לדליפה האמיתית והמלאה של האלבום...
אבל מאוד משעשע לקרוא את כל הוויכוחים בלי לדעת על מה ולמה.

המודלף של ריברסייד יצא בדליפה נורמלית, כשכל השירים מההתחלה עד הסוף. אני לא מוכן להתייחס לדליפה שבשיר הראשון חסרות 2 הדקות הראשונות. איך היו מתייחסים לסיקס דגריז אם TGP היה דולף בלי ההתחלה שלו. כפיראט שלא מתנצל על פיראטיותו, יש לי סטנדרטים!טל רודס כתב:העיקר שאת המודלף של ריברסייד שמעת יא נקניק
אף אחד לא התכוון, חלילה, לפגוע/לאיים וכו'.uribreitman כתב:היי חבר'ה,
שמי אורי ברייטמן.
כתבתי ביקורות מאוד מחניפות על דרים ת'יאטר באתר "mitkadem.co.il", בעיקר מהתקופה המעניינת שלהם (1992-1999) אבל מה שקורה בשנים האחרונות זה פשוט חרפה. האלבום החדש שלהם נשמע בדיוק כמו קודמיו, לפעמים תוך שילוב קטעים מועתקים מן האלבומים הקודמים, בלי שום בושה.
דרים תיאטר היתה פעם להקה שהובילה את הפרוגרסיב מטאל. האלבום החדש מוכיח שהם מסתמכים על כך שהקהל שלהם רוצה שוב מאותו דבר בדיוק, ובגלל הקיבעון הזה - כל השירים שלהם נשמעים אותו דבר, וכבר אי אפשר להבחין בין החומר החדש לחומר הישן.
כמעט לכל להקה יש תקופה שבה היא מתחילה לחזור על עצמה, לרוב מסיבות מסחריות, בתוספת עייפות החומר, הזדקנות, סדר עדיפויות שונה (משפחה, ילדים) ותהליכים נוירולוגיים שרק מדע המוח יכול לזהות במדויק. זה טבעי לגמרי, ואין שום סיבה שהתהליך הזה יפסח על להקה מצליחה ומפורסמת כמו דרים.
מישהו כתב שאני "מתוסכל" וצריך לפרוש מכתיבת ביקורות. זה די משעשע, כי אני כותב ביקורת מחמיאות על עשרות להקות שהקליטו אלבומים חדשים ממש לאחרונה. התסכול ממני והלאה. ההיפך הוא הנכון: אין לי שום חשק לכתוב ביקורת על האלבום החדש, ולו בגלל שכל תהליך הקטילה הוא מאוס ומשעמם.
מצחיק שאף אחד כאן לא מזכיר שגם כתבתי ביקורות מאוד מחמיאות גם על הדיוידי שהלהקה הוציאה לפני שנים ספורות (בודוקאן וכו'), כי יש הבדל גדול מאוד בין הופעה חיה ובין אלבום אולפן שאמור להציג חומר מוסיקלי חדש ומעניין.
אם מישהו מעצבן אתכם בתוכן הביקורות שלו, לא יעזור הרבה אם תגידו ש"הוא השטן" או שהוא "מתוסכל". גם לא יעזור הרבה אם תתעלמו ממנו בגלל שהוא לא נעים לקריאה. האמת היא הרבה יותר פשוטה: הלהקה שאתם מעריצים אותה, נרקבת לאיטה. היא מוכרת לכם את אותה סחורה משומשת שוב ושוב, ואתם משלמים עליה כאילו היא חדשה לגמרי.
כן, לדעתי "עננים שחורים" הוא גרוע בדיוק כמו "כאוס סיסטמטי". כן, לדעתי החבר'ה האלה צריכים לפרוש מעשיית אלבומים, ולהתמקד בהופעות שם הם טובים. כן, לדעתי הם פשוט לא מסוגלים לכתוב טקסט ראוי לשמו ("בסט אוף טיימס" זה קיטש טהור, ברמה של בי"ס תיכון). כן, אני משוכנע שהסולן שלהם מזיק להם (למה לא להחליף אותו?), וקשה לו להגיש טקסט בצורה מעניינת.
אם מישהו כאן כותב דברים כמו "חסר לו שאני אפגוש אותו בהופעה", אז זה כבר מתחת לכל ביקורת. איומים פיזיים על בני-אדם הם מעשה פלילי, ולא צריך ללכת רחוק עד דודו טופז כדי להבין איפה זה עלול להסתיים.
חברים, קבלו בהבנה את העובדה שאני מאוכזב מאוד, ואני לא היחיד, ממפעל המיחזור שהקימה דרים ת'יאטר ב-10 השנים האחרונות. אני משוכנע שהם מפחדים להמציא את עצמם מחדש, ומסתפקים בחזרה עצמית בגלל שהקהל שלהם מת על זה. אל תרדו לפסים אישיים, כי זה לא ישנה כלום.
נ.ב.
מאז Images and Words עבר המון זמן. מה שריגש אותי אז אצל דרים, לא מרגש אותי היום. קיים ספק רב מאוד אם חברי הלהקה עצמם מתרגשים מן המוסיקה שהם עושים היום. ואם כן, אז זה באמת עצוב.
ברור שאין כאן "סימון" מראש. ההיפך הגמור: כל פעם שנותנים להם צ'אנס נוסף, זה יותר ויותר כואב.זה נראה כאילו כבר תקופה מסויימת שאתה סימנת איקס על דרים ואתה מגיע מראש עם דעה קדומה שכל האלבום ממוחזר ולא נותן לו צ'אנס אמיתי
אתה עולה פה על נקודה מאוד מעניינת.דרים לא באמת חידשו באלבומים האחרונים ממש (חוץ מ-TDEN שכן היה חידוש סגנוני איכשהו), אבל הם כן כתבו מוזיקה טובה, ומהצד נראה כאילו אתה מתעלם מהרבה מהמוזיקה הזאת בגלל "שכבר שמעת את זה".
הלהקה לא סתם "מעבר לשיא", היא כבר ממש תקועה עמוק בתוך האלבומים שלה מהתקופה של 1997-1999.גם אני חושב שהלהקה מעבר לשיא. אבל אם אתה לא מוצא את נקודות האור באלבום הזה, שלדעתי נשמע לא רע בכלל בהשוואה ל"כאוס סיסטמטי", כנראה שאתה מתעלם מהן לחלוטין. או במודע, או שלא במודע.
הכעס כלפי דרים ת'יאטר הוא בעיקר בגלל המעמד הנדיר שלהם - "מובילי הסצינה". יש המון חבר'ה שבטוחים ש"דרים" זה ה-דבר, ה-להקה, ושהאלבומים שלהם זה 'חוד החנית' של הז'אנר. זאת תדמית שגויה לגמרי, והאלבומים של דרים הם לדעתי בזבוז מוחלט של זמן. מכיוון שהיום אנחנו כבר יודעים על קיומן של להקות מאוד איזוטריות אבל ממש טובות (רק בגלל האינטרנט, לא בגלל שום דבר אחר), אני חושב שזה אסון להתלהב מהמיחזורים שדרים עושים כל הזמן. זו גם צרכנות גרועה.תבין שאם כותבים נגדך זה אולי באיזה מקום נכון, אתה לא מקבל את הביקורות שמטיחים כלפי הביקורות שלך אז למה אתה מצפה שיכבדו את דעתך?
סבבה, נכון מאוד. לדעתי דרים צריכים להפסיק להוציא אלבומים עד שיהיה להם כיוון מוסיקלי מעניין,בן אדם שכותב ביקורת צריך לדעת לקבל ביקורת כנגדו!
יש לי עוד ציטוט משיר של KANSAS, במיוחד לכבוד ברייטמן:YtseJam כתב:אילו רעיונות ומחשבות אבסורדיות. פשוט צחקתי בקול רם בעבודה.![]()
carry on wayward son...
אני פשוט בעד, לפטר את כולם בבת אחת, ולומר לפורטנוי להקים להקה חדשה משלו (בעצם יש את Transatlantic, אז אולי פשוט כדאי לו להמשיך משם? לא יזיק להוציא עוד כמה אלבומים שלהם בתדירות גבוהה יותר).גרעין המעריצים צריך לשדר מסר ברור ללהקה: אתם משעממים, אתם ממוחזרים, אתם רקובים מבפנים, אתם חייבים להתרענן.
לפטר את ג'יימס לברי, למשל, יהיה צעד בכיוון הנכון. האיש פשוט לא יודע להעביר ליריקה בצורה מעניינת.
למה לא להחליף בסיסט? למה לא להחליף גיטריסט? למה לא לקחת מפיק מוסיקלי רציני? למה לא לשכור כותב-מילים אמיתי?
למה לא לפטר את הקלידן, אם התרומה שלו בכלל לא מורגשת? שמישהו יעשה שם בדק-בית ויברר מי מקובע ומי רענן.