דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
Gurke
דרימיסט מתקדם

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי Gurke »

לכל מי שירד על הליריקה..
לפי דעתי ליריקה מעולה. עכשיו גם שהתבהרו כל מני דברים שלא היו ברורים אפילו יותר. שיר מעולה עם ליריקה מעולה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

YtseJam כתב:אז אנחנו כבר יודעים איך הולכת להיות הסקירה החדשה של ברייטמן על האלבום:
http://www.tapuz.co.il/forums/main/View ... =130048760

:haha: :haha:

אתם יודעים מה? אני לא לגמרי מסכים, אבל אני בהחלט יכול להזדהות עם חלק מהדברים שם. למשל AROP, מה שנאמר שם נכון לגבי השיר הזה, נכון שיש שם כמה סולואים טובים, אבל רובו זה been there done that. מי שאומר שאין באלבום הזה מיחזור, סלחו לי אבל חי בסרט. אני ממש לא בקטע של לקטול את האלבום, אבל אני גם יכול להקשיב לאנשים שמעבירים ביקורת ולהבין מאיפה היא באה. אני עדיין לא מוכן לסכם את מה שאני חושב על האלבום, אני צריך עוד 100, 200 שמיעות, אבל אני יכול לומר שדרים לא ממציאים את עצמם מחדש, הם עושים את מה שהם יודעים בצורה מלוטשת. להרבה אנשים זה מצויין, לחלק זה נקרא להיתקע במקום. קחו את TDEN למשל, אחת הסיבות שכל כך אהבתי אותו כי זה היה משהו מדהים שעוד לא עשו קודם. למרות שהאלבום הנוכחי יותר טוב בינתיים מSC, אני לא חושב שיש חידוש ברמת TDEN פה.
לגבי איזה מהמחנות אני נמצא, עדיין לא ברור לי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

לכל מי שמצא את הסיפור/ליריקה של TCOT לנחות/ה, לדעתי כדאי שיתעמק קצת יותר... הסיפור והליריקה הפוכים מכל שמועה שהייתה עד כה.

זה הולך ככה (פחות או יותר):
באחד הביקורים של פטרוצ'י באיטליה, הוא הוזמן על-ידי בן אצילים לביקור בבית שלו, אחוזה עתיקה מאוד במקום יחסית מבודד. האציל מספר לפטרוצ'י שהוא הולך לפגוש את אחיו, אדם מלומד - היסטוריון. על חייו של האח הזה מבוססת הדמות של חניבעל לקטר. ברגע ששומעים דבר כזה, עם כל מה שהכניסו לכולנו לראש עם הסרטים והספרים והסצנות "הנחמדות" כמו מח אדם על מחבת עם שמן ומישהו שלוקח ביס, גם לרמבו כמו ג'ון פטרוצ'י הולכות להיכנס מחשבות וחששות לראש (ופוגי, אם לך לא יכנסו מחשבות שכאלו - אתה גבר שבגברים :P). אחרי שהם מגיעים לאחוזה, הם פוגשים את אותו אח, שהמראה החיצוני שלו לא עוזר להרגיע את פטרוצ'י לאחר התיאור המילולי שקיבל מקודם. ואם זה לא היה מספיק, פטרוצ'י אח"כ מקבל גם שיעור בהיסטוריה על מה שכביכול התרחש במקום הזה - אגדה אורבנית - ועל מרטף היינות (אליו הוא גם יורד) אליו חיילים נכנסו להתחבא בזמן מלחמה - ושלא יצאו משמה. השיר מעביר את הפחד ממוות של פטרוצ'י. לאחר-מכן הוא מתעמת עם האציל (או אולי בעצם ההיסטוריון) ואומר לו שהוא מאוד מפחד ושכל מה שקורה כרגע מאוד מוזר בעיניו וכאן האציל/ההיסטוריון מסביר לו שהוא הבין הכל לא נכון ושהכל מעשיות ושהוא כמובן יכול לעזוב, ולספר לכולם את הסיפור האמיתי, על האציל (או אם תרצו - הרוזן) מטוסקני...

אני חושב שלא רק שהסיפור הוא לא עלוב כמו שאנשים מיהרו לשפוט ולהחליט, אלא אפילו מאוד שלם (עדיין בתבנית של סצנות) וכפי שכתבתי בעבר - מועבר באופן נפלא עם הליריקה והמוזיקה יחדיו.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

ג'יימי תודה על הליריקה! עכשיו זה יותר מובן והגיוני!

עידן, תודה על הסיפור.
עכשיו אני באמת מבין את הסיפור!

אוי גירסת הדלוקס נראת אדיר!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
AcOs
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי AcOs »

YtseJam כתב:גירסת ה-deluxe
תמונה
הגירסה הזו כוללת גם את האלבום על תקליט?!
איזה פינוק למי שיש לו כסף לדבר הזה.. :(
שי.
"Thank you for the inspiration,
Thank you for the smiles.."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

האלבום זמין על תקליט גם בנפרד.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

YtseJam כתב:לכל מי שמצא את הסיפור/ליריקה של TCOT לנחות/ה, לדעתי כדאי שיתעמק קצת יותר... הסיפור והליריקה הפוכים מכל שמועה שהייתה עד כה.

זה הולך ככה (פחות או יותר):
באחד הביקורים של פטרוצ'י באיטליה, הוא הוזמן על-ידי בן אצילים לביקור בבית שלו, אחוזה עתיקה מאוד במקום יחסית מבודד. האציל מספר לפטרוצ'י שהוא הולך לפגוש את אחיו, אדם מלומד - היסטוריון. על חייו של האח הזה מבוססת הדמות של חניבעל לקטר. ברגע ששומעים דבר כזה, עם כל מה שהכניסו לכולנו לראש עם הסרטים והספרים והסצנות "הנחמדות" כמו מח אדם על מחבת עם שמן ומישהו שלוקח ביס, גם לרמבו כמו ג'ון פטרוצ'י הולכות להיכנס מחשבות וחששות לראש (ופוגי, אם לך לא יכנסו מחשבות שכאלו - אתה גבר שבגברים :P). אחרי שהם מגיעים לאחוזה, הם פוגשים את אותו אח, שהמראה החיצוני שלו לא עוזר להרגיע את פטרוצ'י לאחר התיאור המילולי שקיבל מקודם. ואם זה לא היה מספיק, פטרוצ'י אח"כ מקבל גם שיעור בהיסטוריה על מה שכביכול התרחש במקום הזה - אגדה אורבנית - ועל מרטף היינות (אליו הוא גם יורד) אליו חיילים נכנסו להתחבא בזמן מלחמה - ושלא יצאו משמה. השיר מעביר את הפחד ממוות של פטרוצ'י. לאחר-מכן הוא מתעמת עם האציל (או אולי בעצם ההיסטוריון) ואומר לו שהוא מאוד מפחד ושכל מה שקורה כרגע מאוד מוזר בעיניו וכאן האציל/ההיסטוריון מסביר לו שהוא הבין הכל לא נכון ושהכל מעשיות ושהוא כמובן יכול לעזוב, ולספר לכולם את הסיפור האמיתי, על האציל (או אם תרצו - הרוזן) מטוסקני...

אני חושב שלא רק שהסיפור הוא לא עלוב כמו שאנשים מיהרו לשפוט ולהחליט, אלא אפילו מאוד שלם (עדיין בתבנית של סצנות) וכפי שכתבתי בעבר - מועבר באופן נפלא עם הליריקה והמוזיקה יחדיו.

WHAT
THE
FUCK
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני לא מבין אותכם. מה, כל ליריקה צריך להיות בעלת משמעות עמוקה או משהו שהיה לחוויה מתקנת? הם בסה"כ אנשים רגילים, והסיפור הזה הוא של חוויה שהיא פחד ממוות, אין יותר אמיתי מזה ואני חושב שזו חוויה שדווקא מגניב לכתוב עליה. מה וואט דה פאק, מה! מה אתם רוצים, עוד ליריקה הזויה, מטאפורית וסתם חיבור של מילים כמו Under a Glass Moon? אני אקח כל דבר קוהרנטי על פני קשקושים. באלבום הזה, אין קשקושים. יש חוויות, סיפורים. רגשות. שום דבר ילדותי. ככה אני רואה את זה לפחות (וגם את פירוש הליריקה לפי איך שהבנתי אותה. Maybe you'll recall
A cannibal curator
A character inspired
By my brother's life, ).
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

YtseJam כתב:אני לא מבין אותכם. מה, כל ליריקה צריך להיות בעלת משמעות עמוקה או משהו שהיה לחוויה מתקנת? הם בסה"כ אנשים רגילים, והסיפור הזה הוא של חוויה שהיא פחד ממוות, אין יותר אמיתי מזה ואני חושב שזו חוויה שדווקא מגניב לכתוב עליה. מה וואט דה פאק, מה! מה אתם רוצים, עוד ליריקה הזויה, מטאפורית וסתם חיבור של מילים כמו Under a Glass Moon? אני אקח כל דבר קוהרנטי על פני קשקושים. באלבום הזה, אין קשקושים. יש חוויות, סיפורים. רגשות. שום דבר ילדותי. ככה אני רואה את זה לפחות (וגם את פירוש הליריקה לפי איך שהבנתי אותה. Maybe you'll recall
A cannibal curator
A character inspired
By my brother's life, ).
אתה צודק במאה אחוז. יש אנשים ששום דבר לא ירצה אותם כי הם מחפשים את הרע בכל דבר, אלה הם אנשי ה- BLACK CLOUDS. אנחנו כנראה אנשי ה- Silver Linings :idea:

ניר, אז מה אם יש מחזור, מה דרים היא להקת RIO שכל תכליתה הוא לעשות רעשים? יש להם נוסחה מנצחת וברור שהם יחזרו עליה, וישלבו גם אלמנטים חדשים. דרים היא לא להקה בתחילת הדרך והיא לא צריכה להוכיח שום דבר לאף אחד (משפט בהשפעה של אלון מזרחי) אלא לכתוב את המוסיקה שבא לה לכתוב. אם הם מעניינים אותך ואותי להאזנה גם אחרי יותר מ-20 שנות יצירה, זה מה שמשנה.

גם לי יש ביקורת על כל מיני דברים באלבום ואני אעלה אותך על הכתב בחודש הבא בסקירה המסודרת שלי.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אהבתי את הדימוי טל! :haha:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Nabo
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Nabo »

YtseJam כתב:אני לא מבין אותכם. מה, כל ליריקה צריך להיות בעלת משמעות עמוקה או משהו שהיה לחוויה מתקנת? הם בסה"כ אנשים רגילים, והסיפור הזה הוא של חוויה שהיא פחד ממוות, אין יותר אמיתי מזה ואני חושב שזו חוויה שדווקא מגניב לכתוב עליה. מה וואט דה פאק, מה! מה אתם רוצים, עוד ליריקה הזויה, מטאפורית וסתם חיבור של מילים כמו Under a Glass Moon? אני אקח כל דבר קוהרנטי על פני קשקושים. באלבום הזה, אין קשקושים. יש חוויות, סיפורים. רגשות. שום דבר ילדותי. ככה אני רואה את זה לפחות (וגם את פירוש הליריקה לפי איך שהבנתי אותה. Maybe you'll recall
A cannibal curator
A character inspired
By my brother's life, ).
חח אני לא מבינה ממה אתה כל כך מתוסכל. כל אחד זכאי לדיעה שלו, אין טעם להתעצבן על זה :) גם לדעתי הליריקה קצת מנוסחת בצורה לא הכי מרגשת/מתוחכמת לטעמי אבל זה לא גורם לי לאהוב את השיר פחות.. די לנסות להגן על כל ביקורת, אתה סתם מבזבז אנרגיות :whistle:
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

הנה מה שברייטמן כתב בתפוז.

"מסכים איתך.
יש תחושה חזקה של ארוחה שכבר בושלה, חוממה, נאכלה בחלקה, הוחזרה למטבח, נזרקה לפח, עברה הקפאה, הפשרה, חימום מחדש, סטריליזציה, העשרת מונוסודיום גלוטומט, והגשה על צלחת נאה.

לדעתי זה הרגע שבו צריך פשוט לפרוש מעולם המוסיקה, החבר'ה האלה פשוט תקועים."

וזה לא פעם ראשונה. הבנאדם הזה פשוט מעצבן אותי עם השפה המציקה לעין. גם בביקורות שאני מסכים איתם שיש לו, עדיין השפה הזאת מעצבנת אותי. מה הוא מנסה להוכיח??? שכיפכפו אותו שהוא היה בבצפר בגלל שהוא דיבר ככה?? אז סלחו לי, אני ילד מפגר שלא יודע מה זה התהליך של העשרת מונוסודיום גולטומט או משהו כזה..

ליצן :jester:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אם הוא מעצבן אותך הוא השיג את המטרה שלו. תעשה כמוני, תתעלם מההבלים האלה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

צודק..

לא כדאי לו שאתקל בו בהופעה של דרים.. :evil:
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

נאבו, אני לא מתוסכל. אני דווקא מאוד מאושר מהאלבום.
אני פשוט לא מבין מה אחרים פה רוצים. :shrug:
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

yyzboy1928 כתב:הנה מה שברייטמן כתב בתפוז.

"מסכים איתך.
יש תחושה חזקה של ארוחה שכבר בושלה, חוממה, נאכלה בחלקה, הוחזרה למטבח, נזרקה לפח, עברה הקפאה, הפשרה, חימום מחדש, סטריליזציה, העשרת מונוסודיום גלוטומט, והגשה על צלחת נאה.

לדעתי זה הרגע שבו צריך פשוט לפרוש מעולם המוסיקה, החבר'ה האלה פשוט תקועים."

וזה לא פעם ראשונה. הבנאדם הזה פשוט מעצבן אותי עם השפה המציקה לעין. גם בביקורות שאני מסכים איתם שיש לו, עדיין השפה הזאת מעצבנת אותי. מה הוא מנסה להוכיח??? שכיפכפו אותו שהוא היה בבצפר בגלל שהוא דיבר ככה?? אז סלחו לי, אני ילד מפגר שלא יודע מה זה התהליך של העשרת מונוסודיום גולטומט או משהו כזה..

ליצן :jester:
אם כבר מדברים על מיחזור... ברייטמן לא כתב בדיוק אותו דבר בביקורת על SC?

יש תחושה חזקה של ביקורת שכבר נכתבה, נקטלה, נזרקה, נשלפה מהפח, עובדה, הוסיפו לה צבע מאכל והגישו שנתיים אחרי.
לדעתי זה הרגע שבו צריך פשוט לפרוש מעולם כתיבת הביקורות, הבחור הזה פשוט מתוסכל.
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

אני גם מאוד מרוצה מהאלבום החדש.. וTCOT הוא האהוב עליי.. הליריקה שלו לדעתי קצת מוזרה אך מעניינת כמו שרשמתי איפשהו..
סוג של גדולה? :roll:
TCOT.. שיר ענק מוסיקלית.. עם ריפים מאוד מעניינים וסולואים אדירים.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

The Best If Times חסר קצת מילים.. אבל זה מה יש ביינתיים :D

Remember days of yesterday
And how it flew so fast
The two score and a year we had,
I thought would always last
The summer days and west coast dreams,
I wished would never end
A young boy and his father,
Idol and best friend

I'll always remember
Those were the best of times
A lifetime together
I'll never forget

Morning shows on the radio
The case of the missing dog
Lying on the hills of ???
Watching ???
Record shops, the stick-ball fields
My home away from home
When we weren't together
The hours on the phone

I'll always remember
Those were the best of times
I'll cherish them forever
The best of times

But then came the call
Our lives changed forever more
You can pray for a change
But prepare for the end

The fleeting winds of time
Flying through each day
All the things I should have done
But time just slipped away
Remember "seize the day"
Life goes by in the blink of an eye
There's so much left to see

These were the best of times
I'll miss these days
Your spirit led my life each day

Thank you for the inspiration
Thank you for the smiles
All the unconditional love
That carried me for miles
It carried me for miles
But most of all thank you for my life

These were the best of times
I'll miss these days
Your spirit led my life each day
My heart is bleeding bad
But I'll be okay
Your spirit guides my life each day

מרגש :(
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

יש תחושה חזקה של ביקורת שכבר נכתבה, נקטלה, נזרקה, נשלפה מהפח, עובדה, הוסיפו לה צבע מאכל והגישו שנתיים אחרי.
לדעתי זה הרגע שבו צריך פשוט לפרוש מעולם כתיבת הביקורות, הבחור הזה פשוט מתוסכל.
חזק :yes:
שלח תגובה