אשכול Bitchlist
-
- פלשקס
- יצירת קשר:
Re: אשכול Bitchlist
אני לא חושב שתומר אמר שתשקרי אליהם, נראה לו שהוא התכוון שאת לא מחויבת כבר לעשות רק מה שהם אומרים ולפעול לפי המנהגים שלהם... את בן אדם בוגר (כמעט בוגרת מבחינה חוקית?) שמסוגלת לחשיבה והחלטות עצמאיות, ושאת לא צריכה לתת למה שהם חושבים למנוע ממך דברים שאת מאוד רוצה, אלא לפעול לפי מה שאת רואה לנכון.
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
להורים שלך זה בטוח לא יהיה קל לקבל את העובדה ששמירת השבת פחות חשובה לך ממה שהם ניסו לגדל ולחנך אותך כל השנים . וזה בסדר כי את בנאדם אוטונומי ובוגר שמסוגל לבחור לעצמו את דרך החיים שלו ואמונתו , מעבר לזה שאת בדיוק בגיל של שיא מרד הנעורים שלך כך שזה רק טיבעי שתתמרדי ותבדקי גם דרכים חדשות.
וההורים שלך יהיו חייבים להבין את זה . אני בטוחה שזה לא יהיה להם קל בכלל אבל אלה העובדות.
יכול להיות שזה לא יהיה כל כך נוראי עבורם כי הרי זה לא שאת מחללת את השבת בביתם שזה כמובן לא מכבד אותם ופוגע מאוד. ובמקרה הזה המצב לא שונה אם את גרה איתם באותו הבית או גרה לבד וטסה לחו"ל הרי גם ככה הם היו יודעים על זה שאת מחללת שבת. האכזבה שלהם תהיה אותו הדבר בידיוק.
אני חושבת שחשוב שתציפי את הנושא הזה כבר עכשיו , הרי את לא יכולה לחיות כל חייך בשקר ולהעמיד פנים רק כדי שהורייך יהיו שקטים ומרוצים (כמובן שבתוך הבית את מחוייבת לשמור על כבודם ואמונתם אין מה לעשות אבל כל מה שקורה מחוץ לקורת גגם את חופשיה לעשות כרצונך) וזכותך לבחור לך את דרך החיים המתאימה לך גם אם היא לא בדיוק תואמת דרך החיים של הורייך או הצפיות שלהם ממך, וההורים שלך צריכים לדעת את זה.
ברור שיהיה להם קשה לקבל ולהבין את העניין . זה יהיה תהליך ארוך תלוי כמה הם יהיו סבלנים וסלחניים כלפייך אבל בסוף הם יקבלו את זה .
בהצלחה
וההורים שלך יהיו חייבים להבין את זה . אני בטוחה שזה לא יהיה להם קל בכלל אבל אלה העובדות.
יכול להיות שזה לא יהיה כל כך נוראי עבורם כי הרי זה לא שאת מחללת את השבת בביתם שזה כמובן לא מכבד אותם ופוגע מאוד. ובמקרה הזה המצב לא שונה אם את גרה איתם באותו הבית או גרה לבד וטסה לחו"ל הרי גם ככה הם היו יודעים על זה שאת מחללת שבת. האכזבה שלהם תהיה אותו הדבר בידיוק.
אני חושבת שחשוב שתציפי את הנושא הזה כבר עכשיו , הרי את לא יכולה לחיות כל חייך בשקר ולהעמיד פנים רק כדי שהורייך יהיו שקטים ומרוצים (כמובן שבתוך הבית את מחוייבת לשמור על כבודם ואמונתם אין מה לעשות אבל כל מה שקורה מחוץ לקורת גגם את חופשיה לעשות כרצונך) וזכותך לבחור לך את דרך החיים המתאימה לך גם אם היא לא בדיוק תואמת דרך החיים של הורייך או הצפיות שלהם ממך, וההורים שלך צריכים לדעת את זה.
ברור שיהיה להם קשה לקבל ולהבין את העניין . זה יהיה תהליך ארוך תלוי כמה הם יהיו סבלנים וסלחניים כלפייך אבל בסוף הם יקבלו את זה .
בהצלחה

mess whit the best , die like the rest
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
אני מאמינה שהם יודעים שכשאעזוב, אני אשאיר הרבה ממה שהם חינכו אותי מאחורי. כבר היו לנו הרבה שיחות על זה, גם עם אחותי (שכמוני). אבל זה לא חשוב עכשיו. כן, באוגוסט כבר אעבור את ה18 אבל זה לא משנה מבחינתם, כל עוד אני גרה בבית שלהם. ההורים שלי, בעיקר אמא שלי, נראה לי חושבת שאנחנו חיים כמה עשרות שנים מאחור ועדיין באנגליה. אין את החיבה והראש הישראלי הזה, וזה מאוד משנה. למזלי, אחותי כבר "חינכה" אותה קצת בעניין הזה. בזכותה, אמא שלי מבינה שאלה החיים שלי ואני אחזור הביתה באיזה שעה שבא לי ואם אני צריכה לקום למחרת בבוקר, זה אחריותי.
בקיצור, כל עוד היא יודעת שבזמן שאהיה באנגליה ולא אשמור שבת, אני לא אטוס. (או שכן אטוס ולא יהיה לי לאן לחזור כשאחזור).
אז בנתיים יש לי רק לקוות שלא אהיה בסט בשבת.
בקיצור, כל עוד היא יודעת שבזמן שאהיה באנגליה ולא אשמור שבת, אני לא אטוס. (או שכן אטוס ולא יהיה לי לאן לחזור כשאחזור).
אז בנתיים יש לי רק לקוות שלא אהיה בסט בשבת.
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
-
- דרימיסט-על
תלוי מ-א-ו-ד בהורים עצמם.
אני עברתי תהליך דומה, שהיה כרוך גם בהרבה כאב וצער. עכשיו שאני כבר אחרי הכל והגעתי עם ההורים לסטטוס קוו וקבלה מוחלטת, אני יכול לומר לך שהדבר הכי חשוב בסיפור הזה זה ההדרגתיות. אני לא יודע בדיוק מה הסטטוס שלכם, אבל אם הם חושבים שאת דתיה-צדקת-שומרת-נגיעה, זה לא יהיה חכם להפיל עליהם את זה out of the blue. אם הנושא כבר מוכר וידוע, זה כבר פחות נורא. כמו שמיטל אמרה: יום יבוא ותצטרכי להתמודד עם זה, וזה הולך להיות קשה. אם את כבר בתוך התהליך, וההורים שלך מכירים מכך, זו הזדמנות לקפיצה הבאה. זה כרוך בהרבה חבלי לידה, אבל את כבר בוגרת, טרום גיוס, אחראית לעצמך (כך את גם צריכה לצייר את עצמך בפניהם). המקרה הספיציפי הזה הוא אידאלי גם כי הם לא ממש יראו אותך מחללת שבת. זה רק ידיעה (מעורפלת, כך גם כדאי שתציגי את זה), שאולי היא עושה משהו בשבת, בארץ רחוקה מכאן. זה מעדן את המכה, העיכול יהיה קל יותר - עיכול שיצטרך לבוא מתישהו.
בפרספקטיבה על אנשים אחרים שעברו תהליך דומה, אני יכול לומר לך שזה מאוד תלוי בהורים. יש הורים שנוקשים מאוד לדברים מסויימים ולאחרים מקילים, ולהפך אצל הורים אחרים. אני גיליתי הורים מתחשבים ואוהבים ממה שציפיתי, שלא מתעקשים על זוטות. דבר שאני לא יכול לומר על כמה הורים אחרים.
תנסי, את חייבת לעצמך.
אני עברתי תהליך דומה, שהיה כרוך גם בהרבה כאב וצער. עכשיו שאני כבר אחרי הכל והגעתי עם ההורים לסטטוס קוו וקבלה מוחלטת, אני יכול לומר לך שהדבר הכי חשוב בסיפור הזה זה ההדרגתיות. אני לא יודע בדיוק מה הסטטוס שלכם, אבל אם הם חושבים שאת דתיה-צדקת-שומרת-נגיעה, זה לא יהיה חכם להפיל עליהם את זה out of the blue. אם הנושא כבר מוכר וידוע, זה כבר פחות נורא. כמו שמיטל אמרה: יום יבוא ותצטרכי להתמודד עם זה, וזה הולך להיות קשה. אם את כבר בתוך התהליך, וההורים שלך מכירים מכך, זו הזדמנות לקפיצה הבאה. זה כרוך בהרבה חבלי לידה, אבל את כבר בוגרת, טרום גיוס, אחראית לעצמך (כך את גם צריכה לצייר את עצמך בפניהם). המקרה הספיציפי הזה הוא אידאלי גם כי הם לא ממש יראו אותך מחללת שבת. זה רק ידיעה (מעורפלת, כך גם כדאי שתציגי את זה), שאולי היא עושה משהו בשבת, בארץ רחוקה מכאן. זה מעדן את המכה, העיכול יהיה קל יותר - עיכול שיצטרך לבוא מתישהו.
בפרספקטיבה על אנשים אחרים שעברו תהליך דומה, אני יכול לומר לך שזה מאוד תלוי בהורים. יש הורים שנוקשים מאוד לדברים מסויימים ולאחרים מקילים, ולהפך אצל הורים אחרים. אני גיליתי הורים מתחשבים ואוהבים ממה שציפיתי, שלא מתעקשים על זוטות. דבר שאני לא יכול לומר על כמה הורים אחרים.
תנסי, את חייבת לעצמך.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
תודה.
והם יודעים שאני לא דתיה-צדקת-שומרת- נגיעה.
אני אפעל לפי מה שאמרת, ואעשה את כל המאמצים אם באמת לא תהיה לי ברירה בסוף.
והם יודעים שאני לא דתיה-צדקת-שומרת- נגיעה.
אני אפעל לפי מה שאמרת, ואעשה את כל המאמצים אם באמת לא תהיה לי ברירה בסוף.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
אני ממש בעד הדרך של ליאור . גם אני באתי מבית דתי , אני כמו שמייטי אמרה ובצדק - מכבד את ההורים כל עוד אני במחיצתם - בבית . אבל כשכולם כבר הולכים לישון ואף אחד לא שומע , אני מדליק את הפלאפון בשבת ובהרבה מן המקרים גם מתכתב כאן ( אתם שמים לב אני מאמין ) , וגם שומע מוזיקה ( חלק אינטגרלי מה לעשות ) - אבל יחד עם זאת - אני משתדל שאמא שלי לא תדע על זה . אני מאמין שהיא יודעת שאני לא ממש בקטע של דת , והיא מבינה את זה . היא בטח גם יודעת שאני מחלל שבת - אבל כל זה ממש נעשה בהדרגה .
מה גם שחשוב לציין שההורים שלי יחסית ליברלים בקטע הזה , ז"א - הם דתיים מאוד אופיינים , דוגמא טובה לדתיים לאומים שומרי תורה ומצוות .אבל אני לא אגיע למצב שהם ינדו אותי על זה . אבא שלי ממש תדי אדוק , בהתחלה הוא חפר לי על הדת והכל , היום אני כבר יכול להסתובב לידו בלי כיפה ( וואי איזו התדרדרות
) .
מה שחשוב - תעשי את זה בהדרגה ואל תפילי עליהם בבום אחד כמו שאמרו פה . מבאס אותי
קצת מה שאמרת :
כלומר - הם לא יכניסו אותך לבית עד כדי כך ?
מה גם שחשוב לציין שההורים שלי יחסית ליברלים בקטע הזה , ז"א - הם דתיים מאוד אופיינים , דוגמא טובה לדתיים לאומים שומרי תורה ומצוות .אבל אני לא אגיע למצב שהם ינדו אותי על זה . אבא שלי ממש תדי אדוק , בהתחלה הוא חפר לי על הדת והכל , היום אני כבר יכול להסתובב לידו בלי כיפה ( וואי איזו התדרדרות

מה שחשוב - תעשי את זה בהדרגה ואל תפילי עליהם בבום אחד כמו שאמרו פה . מבאס אותי
קצת מה שאמרת :
.בקיצור, כל עוד היא יודעת שבזמן שאהיה באנגליה ולא אשמור שבת, אני לא אטוס. (או שכן אטוס ולא יהיה לי לאן לחזור כשאחזור).
כלומר - הם לא יכניסו אותך לבית עד כדי כך ?
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
גם אותי זה מעציב.
המחשב שלי לא בחדר, האינטרנט האלחוטי לא מגיע לשם (רק אם אשב ליד הדלת
), אבל אני נמצאת בפלאפון בחדר (מזל שיש אינטרנט
), יש לי גם עיסוקים שמעסיקים אותי בשבת, אז לא דחוף לי לא לשמור בכוונה, רק אם יוצא (כשמשעמם). מה שאני באה להגיד בזה, ההורים שלי לא יודעים. אני אפילו לא יכולה לתאר מצב שפתאום אשים מוזיקה בסטריאו: א) זה לא מכבד את הבית ואחים/הורים שלי. ב) אין לי מושג מה כבר אפשר לעשות לי... אם זה להעיף, או לא לנהוג באוטו יותר בחיים... לא יודעת. זה פשוט לא יקרה בחיים שאעשה את זה.
אבא שלי, למרות שיותר דתי מאמא שלי בקטעים של תפילה ומצוות, יותר ליברלי. הוא אמנם מאוכזב, ויתאכזב וכל זה, אבל הוא היה מבליג ולא חופר על הנושא.
אמא שלי לעומת זאת, קיצונית. היא לא מדברת עם אח שלה (היחיד!) כבר 13 שנים בגלל שהוא התחתן עם לא יהודיה, ומנעה מאיתנו קשר איתו. (2 אחים הגדולים שלי ואני כבר בקשר איתו, הוא בא לארץ לראות אותנו - רק את שלושתינו הוא ראה, אימייל וכו', כי כבר הגענו לגיל שההחלטה אם להיות איתו בקשר או לא היא בידינו).
אחותי עשתה קעקוע לפני שנתיים וחצי, אמא שלי גילתה את זה במקרה לפני כחצי שנה, מאז היא לא אמרה על זה מילה. אבל אם היא היתה יודעת על זה ממש אחרי שאחותי עשתה, היא היתה "מעיפה" אותה מהבית (עד שתרגע?).
כמו שאמרתי, קיצוני.
אז כן, אם הייתי, בניגוד לאישורה, עולה על מטוס לאנגליה ועובדת על הסט בשישי שבת, אני בספק אם הדלת תישאר פתוחה לזמן הקרוב/רחוק לאחר שאחזור.
אל תבינו לא נכון, אני אוהבת את ההורים שלי. רק לא מסכימה עם הדעות וגישות שלהם כלפי החיים/משפחה/דת.
לא סוטה מהאשכול, כל זה אכן לביצ'ליסט... אני רק מחכה ליום שאעבור לדירה משלי.
המחשב שלי לא בחדר, האינטרנט האלחוטי לא מגיע לשם (רק אם אשב ליד הדלת

אבא שלי, למרות שיותר דתי מאמא שלי בקטעים של תפילה ומצוות, יותר ליברלי. הוא אמנם מאוכזב, ויתאכזב וכל זה, אבל הוא היה מבליג ולא חופר על הנושא.
אמא שלי לעומת זאת, קיצונית. היא לא מדברת עם אח שלה (היחיד!) כבר 13 שנים בגלל שהוא התחתן עם לא יהודיה, ומנעה מאיתנו קשר איתו. (2 אחים הגדולים שלי ואני כבר בקשר איתו, הוא בא לארץ לראות אותנו - רק את שלושתינו הוא ראה, אימייל וכו', כי כבר הגענו לגיל שההחלטה אם להיות איתו בקשר או לא היא בידינו).
אחותי עשתה קעקוע לפני שנתיים וחצי, אמא שלי גילתה את זה במקרה לפני כחצי שנה, מאז היא לא אמרה על זה מילה. אבל אם היא היתה יודעת על זה ממש אחרי שאחותי עשתה, היא היתה "מעיפה" אותה מהבית (עד שתרגע?).

כמו שאמרתי, קיצוני.

אז כן, אם הייתי, בניגוד לאישורה, עולה על מטוס לאנגליה ועובדת על הסט בשישי שבת, אני בספק אם הדלת תישאר פתוחה לזמן הקרוב/רחוק לאחר שאחזור.
אל תבינו לא נכון, אני אוהבת את ההורים שלי. רק לא מסכימה עם הדעות וגישות שלהם כלפי החיים/משפחה/דת.
לא סוטה מהאשכול, כל זה אכן לביצ'ליסט... אני רק מחכה ליום שאעבור לדירה משלי.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
מצב לא פשוט . אני לא יודע אם להאשים את אמא שלך ( אני מקווה שאני לא פוגע בכבודה ואם כן אז לא בכוונתי ) . אני מאמין שלא רק לאמא שלך יש את ההסתכלות כמו שאמרת : " הקיצונית " הזו וזה הכל עניין של מה שחנכו אותה , לשנות את החשיבה שלה לא תוכלי לשנות בזמן קצר , אם היא הגיעה למצב של התנתקות מוחלטת מאחיה בגלל עניין כזה ( שלא אמור להפריע לה ) . מה שכן היא תצטרך להשתנות מתישהוא ולקבל אותך כמו שאת . אני חושב שהתגובות שלה קיצוניות . הייתי גם לוקח את זה לכיוון החיובי , שזה לא עניין אישי לגבייך , זו סוג של בעיה .
אבל בואי נחזור למה שאמרו כאן מקודם - תעשי את זה בהדרגה ולא בבום - תדבקי בדפוס הזה , תני להם להבין מה הרצונות שלך , ביחד עם עניין כיבוד ההורים .
רק שהכל יסתדר .
אבל בואי נחזור למה שאמרו כאן מקודם - תעשי את זה בהדרגה ולא בבום - תדבקי בדפוס הזה , תני להם להבין מה הרצונות שלך , ביחד עם עניין כיבוד ההורים .
רק שהכל יסתדר .
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
וואי, זה כל כך מה שהולך אצלי...
רק שאצלי כבר בכיתה י' הודעתי לאמא שלי שאני לא מאמינה ממש באלוהים, ובהתחלה היה לה קשה, אבל היא קיבלה את זה בסוף...
בעיקר כי היא ידעה שזה לא תלוי בה, אבל איכשהו לפני חצי שנה נסגרתי על אמונה משל עצמי, אבל בכ"ז - אני מחללת שבת ועושה מה שבא לי, ואמא שלי לא מודעת לזה, אולי בעיקר כי היא לא רוצה לדעת מזה.
אצלי בבית אני לא מחללת שבת, וברוב הזמן אני קוראת ספרים ולומדת... ככה עובר הזמן, ואליעד מתעצבן שאני לא עונה לו באמצע השבת
אבל סביר להניח שכשאני אעזווב את הבית אני אלך בדרך שלי, העיקר לא ליד אמאבא, סתם כי אני לא רוצה לפגוע בהם, עם כמה שהם נורא דבקים באמונה שלהם - אמא שלי עדיין אחת החברות הכי טובות שלי (!), ואבא שלי עדיין הבנאדם הכי מגניב בעולם (האבא היחיד שאני מכירה שאמר לבת שלו שהחבר שלה סקסי
)
ובשביל שלא ייחש ספאם - לנסוע לירושלים על הבוקר, אני לא יודעת אם אני אעמוד בזה
רק שאצלי כבר בכיתה י' הודעתי לאמא שלי שאני לא מאמינה ממש באלוהים, ובהתחלה היה לה קשה, אבל היא קיבלה את זה בסוף...
בעיקר כי היא ידעה שזה לא תלוי בה, אבל איכשהו לפני חצי שנה נסגרתי על אמונה משל עצמי, אבל בכ"ז - אני מחללת שבת ועושה מה שבא לי, ואמא שלי לא מודעת לזה, אולי בעיקר כי היא לא רוצה לדעת מזה.
אצלי בבית אני לא מחללת שבת, וברוב הזמן אני קוראת ספרים ולומדת... ככה עובר הזמן, ואליעד מתעצבן שאני לא עונה לו באמצע השבת

אבל סביר להניח שכשאני אעזווב את הבית אני אלך בדרך שלי, העיקר לא ליד אמאבא, סתם כי אני לא רוצה לפגוע בהם, עם כמה שהם נורא דבקים באמונה שלהם - אמא שלי עדיין אחת החברות הכי טובות שלי (!), ואבא שלי עדיין הבנאדם הכי מגניב בעולם (האבא היחיד שאני מכירה שאמר לבת שלו שהחבר שלה סקסי

ובשביל שלא ייחש ספאם - לנסוע לירושלים על הבוקר, אני לא יודעת אם אני אעמוד בזה

"אדם צריך לחם בשביל לחיות, ופרח, שיהיה לו בשביל מה לחיות."
Let the Light surround You (:
-
- בריל!
לפני חצי שעה בערך הרימו לי את הפלאפון מהחנות. אדם (ערבי למי שרוצה סטריאוטיפ נחמד) התחיל להתעניין בחולצות ובזמן שאני מראה לו דברים הוא כנראה ניצל שהייתי עם הגב אליו והרים לי את המכשיר מאחורי הקופה.
לצערי המדינה שלנו מלאה בחארות האלה, היה עדיף לי אם היה שולף אקדח ושודד אותי מאשר הדרך המכוערת ומגעילה הזאת. ניצול של נחמדות של אנשים- גועל נפש! הרס לי את היום!
לצערי המדינה שלנו מלאה בחארות האלה, היה עדיף לי אם היה שולף אקדח ושודד אותי מאשר הדרך המכוערת ומגעילה הזאת. ניצול של נחמדות של אנשים- גועל נפש! הרס לי את היום!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Rise up and take the power back!!!
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
איזה גועל נפש , צריך להיות דרוך כל הזמן .
אבא שלי סיפר לי שהוא הניח ליד האוטו שלו איזה חפץ , אני חושב שזה היה איזה ארון , וכמעט והרימו לו אותו האלטעזאכן בטענה שחשבו שזה בשבילם
אבא שלי סיפר לי שהוא הניח ליד האוטו שלו איזה חפץ , אני חושב שזה היה איזה ארון , וכמעט והרימו לו אותו האלטעזאכן בטענה שחשבו שזה בשבילם

- ilai fields #7
- דרימיסט-על
בר מצווה של בת דודה שלי...
למה זה בביצ'ליסט?!
כי אני צריך ליסוע 5 שעות כדי להגיע לשם!
נסיעה ארוכה ומייגעת!
אגב... כן, בר מצווה, היא חוגגת עם כל החבר'ה בקיבוץ.
למה זה בביצ'ליסט?!
כי אני צריך ליסוע 5 שעות כדי להגיע לשם!

נסיעה ארוכה ומייגעת!

- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
ilai fields #7 כתב:בר מצווה של בת דודה שלי...
למה זה בביצ'ליסט?!
כי אני צריך ליסוע 5 שעות כדי להגיע לשם!![]()
נסיעה ארוכה ומייגעת!

איך בר מצווה? לא בת?

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
לא לא , הוא התכוון שהחבר'ה על עצם היותם בנים הופכים את זה לבר מצווה ..
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
למען האמת שאמרתי "חבר'ה" התכוונתי עם בני גילה בקיבוץ.
האירוע הזה קורה ברוב הקיבוצים בארצ והוא קורה בסוף כיתה ז'.
ובגלל שזה כל האנשים מהגיל שלה חוגגים ביחד זה "בר מצווה"!
האירוע הזה קורה ברוב הקיבוצים בארצ והוא קורה בסוף כיתה ז'.
ובגלל שזה כל האנשים מהגיל שלה חוגגים ביחד זה "בר מצווה"!

- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
איזה הזוי..
לא יכלו לעשות אירוע בר מצווה לכל הבנים ולבנות ארוע מיוחד שנקרא המממ בת מצווה??

לא יכלו לעשות אירוע בר מצווה לכל הבנים ולבנות ארוע מיוחד שנקרא המממ בת מצווה??

He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- MrReD
- שגריר האופת'
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
אז למה בביצ'ליסט?? אין כמו לתפוס צבע 

- MrReD
- שגריר האופת'
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
יום יומיים נקניקייה.. לפחות לא להיות לבן כמו איזה בריטי..