זה לא ככה כי הליריקה לאורך כל האלבום הזה (כמעט), בניגוד מוחלט לקודם, היא ליריקה אישית, על דברים שקרו באמת. ליריקה לא צריכה להכיל המון רמזים או תחכומים לשוניים כדי להיות טובה. גם מילים שהם straight forward אבל מעבירות את המסר זה מצוין. וזה לדעתי המקרה באלבום הזה.
מסכים איתך בהחלט!!! פתאום כל אחד נהיה פה מומחה לליריקה ובלשן, לא משנה שהמוסיקה היא החלק העיקרי. אין בהחלט מה להשוות את הליריקה הזאת ל-SC , הליריקה פה טובה בהרבה. ליריקה יכולה להיות מעורפלת (פיטר ניקולס הזמר של IQ מתמחה בכך והוא כותב ליריקה נהדרת) ולא חייבת להיות משתפכת.
די לחפש יותר מדי תחכומים בגלל שזה דרים!
זה לא לחפש תחכומים יותר מדי, זה להיות סתם ביקורתי ופלצן עם זכוכית מגדלת.
אני חושב שהדבר הכי חשוב שמאזין דרים יכול לעשות זה פשוט לא להקשיב למילים, ובטח שלא לפרש אותן.
המוזיקה תופסת מספיק מקום כדי שלא יורגש שמשהו חסר.
הדבר הכי חשוב הוא להתמקד במוזיקה, הליריקה יכולה להיות בונוס.
וזה לא?
אם כבר אתם מנסים לבנות טיעון כלשהו על הליריקה - תשקיעו...
לא התכוונתי לעצבן אבל סתם הבעתי את דעתי בצורה שטחית, אני לא רגיל להרחיב בנושאים כאלה בפורומים אבל כנראה שזה חשוב לאנשים אז אני אתעלה על עצמי.
לדעתי הליריקה של דרים תיאטר (כשאני מתאמץ להקשיב לה כי בזרימה של ההאזנה באמת קשה לי עם השפה האנגלית וגם כמו שאמרו המוזיקה עצמה מספקת בהחלט את הסחורה) היא ברמה מאד נמוכה בשני אספקטים. דבר ראשון הנושאים שהם בוחרים לפעמים לשירים שלהם הם פטאתיים וילדותיים לדעתי, כשהדוגמאו הרעה ביותר הם שירים על מפלצות ושדים.
בשירים שמדברים על נושאים רציניים יותר לדעתי מדובר בשפה הפשוטה והשטחית ביותר ומבחינתי אין בהם כמעט אתגר או בקורת כלשהי. אני גם מאד מעריך להקות עם אמירה חברתית והיכולת הגאונית של לנתח מצב נפשי מורכב של האדם. דוגמאות ללהקות שעושות את זה טוב (אמנם לא באופן שווה וגם להם יש נפילות) הם פינק פלויד, פיין אוף סלביישןם, רדיוהד, קינג קרימזון ועוד רשימה של להקות שמתרחקות יותר מהג'אנר.
אבל באמת שאין לי כח להתקטנן על זה כי באמת שהליריקה של דרים היא לא מה שעושה אותם ומבחינתי ש80% מהשירים יהיו אינסטרומנטליים. אני שומע אותם 7 שנים וכנראה שלא תהיה להקה אחרת אי פעם שתתפוס את זמן השמיעה שלי אותם. להתחיל לנתח אותם מוזיקלית ולהעביר ביקורת אני אפילו לא אתחיל כי יש לי דיי הרבה ויש פה כבר מומחים לנושא.
ולסיכום, העיקר שתהיה הופעה מעולה
דבר ראשון הנושאים שהם בוחרים לפעמים לשירים שלהם הם פטאתיים וילדותיים לדעתי, כשהדוגמאו הרעה ביותר הם שירים על מפלצות ושדים.
בשירים שמדברים על נושאים רציניים יותר לדעתי מדובר בשפה הפשוטה והשטחית ביותר ומבחינתי אין בהם כמעט אתגר או בקורת כלשהי. אני גם מאד מעריך להקות עם אמירה חברתית והיכולת הגאונית של לנתח מצב נפשי מורכב של האדם. דוגמאות ללהקות שעושות את זה טוב (אמנם לא באופן שווה וגם להם יש נפילות) הם פינק פלויד, פיין אוף סלביישןם, רדיוהד, קינג קרימזון ועוד רשימה של להקות שמתרחקות יותר מהג'אנר.
אבל באמת שאין לי כח להתקטנן על זה כי באמת שהליריקה של דרים היא לא מה שעושה אותם ומבחינתי ש80% מהשירים יהיו אינסטרומנטליים. אני שומע אותם 7 שנים וכנראה שלא תהיה להקה אחרת אי פעם שתתפוס את זמן השמיעה שלי אותם. להתחיל לנתח אותם מוזיקלית ולהעביר ביקורת אני אפילו לא אתחיל כי יש לי דיי הרבה ויש פה כבר מומחים לנושא.
ולסיכום, העיקר שתהיה הופעה מעולה
אלו נושאים מהאלבום האחרון, שלדעת רבים הליריקה בו לא מזהירה בלשון המעטה. אבל מה עם ליריקה מאלבומים קודמים? מה עם ליריקות שג'יימס לברי כותב כמו Prophets of War או Disappear , מה עם ליריקות שפטרוצ'י כותב כמו Misunderstood או Voices?
אתה צודק, באמת לא צריך להתקטנן, כי מה שעושה את דרים ת'יאטר היא המוסיקה, איך שהיא כתובה והתחכום בה. גם כנראה שלא תהיה לי להקה אחרת שתתפוס את זמן השמיעה שלי אותם. אתה יכול לנתח, להעביר ביקורת ולכתוב בצורה מפורטת , אל תתבייש!
לא יצא לי עדיין להתעמק בליריקה, אבל היא ממש לא מפריעה לי כרגע.
אבל אני ממש לא מסכים עם מה שנאמר לגבי הליריקה של ITPOE..נכון בהאזנה שטחית זה ישמע לך כמו שיר בדיוני וחסר עניין.
אבל בסופו של דבר מועבר סיפור בצורה מאוד יפה, מעבר לזה שזה אחד השירים היחידים שאפשר לשמוע את המוסיקה משרתת את המילים אצל דרים(חשוב מאוד)..הסיפור עצמו הוא דמיוני, אבל בעצם הוא סוג של מטאפורה, ואם קוראים אותו ברצינות אפשר להבין דברים שיש דברים ממש נכונים,ושהסיפור האמיתי של מה שקורה שם לא כזה דמיוני.
ומה תגיד על POS? נגיד על BE?
אני ממש לא חסיד של ליריקה אבל היא הסיבה היחידה שאני חולה על האלבום הזה ועל הלהקה בכלל.
BE הוא אלבום בינוני ומטה. מרוב התעמקות בקונספט ובליריקה, גילדנלאו שכח לכתוב מוסיקה. מילא היית אומר לי Remedy Lane , אז ניחא. אבל בעעעע (BE)?
בכל מקרה זה לא המקום לדון על POS, יש להם אשכול בשביל זה.
ומה תגיד על POS? נגיד על BE?
אני ממש לא חסיד של ליריקה אבל היא הסיבה היחידה שאני חולה על האלבום הזה ועל הלהקה בכלל.
BE הוא אלבום בינוני ומטה. מרוב התעמקות בקונספט ובליריקה, גילדנלאו שכח לכתוב מוסיקה. מילא היית אומר לי Remedy Lane , אז ניחא. אבל בעעעע (BE)?
בכל מקרה זה לא המקום לדון על POS, יש להם אשכול בשביל זה.
עוד פעם...
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
אני מגיב על האלבום באופן חלקי הורדתי את האלבום אבל ככה הוא עובד לי שיר 1 עובד לי 30 אחוז שיר 2 70 אחוז שיר 3 70 אחוז שיר 4 40 אחוז שיר 5 30 אחוז שיר 6 15אחוז
סך הכל מהדגימות שיר אחד נשמע חלש שיר שתיים סביר שיר 3סביר 4 חלש 5 נראה שיש פונטיצאל אך אין לי ממנו מספיק 6 אין מספיק בשביל לתת חוות דעת
סך הכל מסתמן שמדובר בלהקה שהשיא כבר מזמן מאחוריה(לא קשה לזהות שיר טוב של דרים מקילומטר החברה פשוט איבדו את זה)
לפורטנוי כבר מזמן אין שום רעיונות מוזיקלים היפני כרגיל עושה את העבודה מאחורי הקלעים לרודס נראה שנשאר עוד קצת מיץ הקטעי שירה של של לאברי גם כבר לא כמו בעבר
"היום שניים וארבעים יום שהם שלושה שבועות וחמישה ימים להופעה של דרים ת'יאטר בישראל!"
המפוחלץ הנוצץ כתב:אני מגיב על האלבום באופן חלקי הורדתי את האלבום אבל ככה הוא עובד לי שיר 1 עובד לי 30 אחוז שיר 2 70 אחוז שיר 3 70 אחוז שיר 4 40 אחוז שיר 5 30 אחוז שיר 6 15אחוז
סך הכל מהדגימות שיר אחד נשמע חלש שיר שתיים סביר שיר 3סביר 4 חלש 5 נראה שיש פונטיצאל אך אין לי ממנו מספיק 6 אין מספיק בשביל לתת חוות דעת
סך הכל מסתמן שמדובר בלהקה שהשיא כבר מזמן מאחוריה(לא קשה לזהות שיר טוב של דרים מקילומטר החברה פשוט איבדו את זה)
לפורטנוי כבר מזמן אין שום רעיונות מוזיקלים היפני כרגיל עושה את העבודה מאחורי הקלעים לרודס נראה שנשאר עוד קצת מיץ הקטעי שירה של של לאברי גם כבר לא כמו בעבר
What's the point in writing a post if you haven't heard even one full song
המפוחלץ הנוצץ כתב:אני מגיב על האלבום באופן חלקי הורדתי את האלבום אבל ככה הוא עובד לי שיר 1 עובד לי 30 אחוז שיר 2 70 אחוז שיר 3 70 אחוז שיר 4 40 אחוז שיר 5 30 אחוז שיר 6 15אחוז
What's the point in writing a post if you haven't heard even one full song
I think it's Pathetic!
תשמע אם גם אני ההיתי חושב שזה פאתטי אם לא ההיתי חש במגמה שלילית של הלהקה שהדגימות ממשיכות את המגמה
להגיד לך משהו פעם כשקניתי אלבום של דרים ההיתי שומע קונה עוד אלבום גם הוא טוב עוד אחד גם הוא רואה כי טוב עוד אחד ככה עושה אם כל האלבומים עד סיקס דיגריז אחר כך באה נפילה (יחסית לדרים) Train Of Thought ואז Octavarium (אלבום משעמם פרט לשיר האחרון)עוד נפילה Systematic Chaos ואז הנוכחי...
אז נכון שאולי במוסיקה כמו של דרים הליריקה היא לא העיקר, אבל לומר שהיא בונוס זה לא כ"כ נכון לדעתי...
אותי אישית הליריקה באלבום אכזבה מאוד, במיוחד לאור האלבומים הקודמים, שבהם כבר ראינו איזו ליריקה הם מסוגלים לכתוב. מצטערת, אם מישהו כותב שיר - השיר כולל גם מילים בהכרח, אז מן הראוי להתייחס אליהם.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
טל רודס כתב:Well, still I don't think it's much serious to write an opinion based on 30% of each song.
With progressive music and especially with DT, you have to listen to all the song, to all the changing passages ,variations, etc.
אתה יודע מה, יכול להיות שההיתי צריך לשמור את הדעה שלי לעצמי אבל בקטנה.
לא היית צריך לשמור אותה לעצמך כי כל תגובה פה מתקבלת בברכה ואני בטוח שהיינו דנים בה, אבל להעלות תגובה על האלבום שלא שמעת שיר שלם אחד...
ולנושא אחר.. אני פשוט מאוהב ב- TCOT!!!
התחלה פשוט מדהימה של פטרוצ'י, שאגב אין לי כ"כ מושג איך הוא יעשה אותה בלייב...
המשך אדיר של שינויים במשקל, יוניסון של פטרוצ'י ורודס כבר בפתיחה של השיר! נפלא, נהדר!
וכל החלק האחרון...
לבכות מרוב כמה שהוא מרגש!
אני כל כך מאושר להרגיש שTCOT הוא אחד השירים היותר טובים שהלהקה הזאת כתבה וביצעה. זה שונה, זה לא מיוחד, זה פשוט טוב ונעים ומוזר וכיף לשמוע, זה אולד סקול דרים ת'יאטר בחליפה חדשה ומאוד משכנעת.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
אני חושב שאני עכשיו סוף סוף מבין למה לעזאזל כמעט תמיד אני מיעוט בדעות שלי לגבי האלבום החדש.
העולם כנראה מתחלק לשניים - אלה שלא מסוגלים להפסיק להלל את TCOT (ולא כל כך מבינים מה גאוני ב-TBOT, וחושבים אפילו שהוא קצת חופר).
ויש את אלה (את ההוא, אהמ, אני) שלא מצליחים להבין מה לא גאוני בכל רגע ורגע ב-TBOT, ולא ממש מתחברים (בלשון המעטה) לTCOT.
למעשה, מאז ACOS, הצלחתי להתחבר ולאהוב לאורך זמן רק את 8V וגם זה לקח לי איזה 3 שנים (זה לקח לי כל כך הרבה זמן, שאפילו כשהייתי בניו-יורק בהופעה של סקור, התאכזבתי שהם ביצעו אותו בלייב עם התזמורת, פשוט לא עניין אותי). שום שיר אפי שלהם מאז, מלבד 8V, לא עשה לי את זה, נשמע לי חד גוני ומשעמם, לעיתים עם ליריקה מחרידה, ולא מצליח לשחזר משהו מגאונות של ACOS. לכן בדיוק אני לא מת (שוב, בלשון המעטה) על שני השירים ה"ארוכים" באלבום החדש - ANTR ו-TCOT, מעולם לא התחברתי ל-ITPOE מעבר לדקה וחצי הראשונות שלו או משהו כזה (כן, דקה וחצי מתוך שני החלקים ביחד), ו-ITNOG מהווה מבחינתי הרצועה הכי חלשה ב-TOT (אלבום שדווקא אני מעריך מאוד) חוץ מ-Vacant.
לעומת זאת, בכל מה שנוגע ל-TBOT, אני עוד צריך לתת לו זמן, אבל אם הוא לא יתברג עם הזמן בשלישיה הראשונה (יחד עם LTL ו-ACOS, ששמתם לב שיש הפנייה במשפט אחד ב-TBOT ל"Sieze the day") אז מן הסתם הוא יהיה בחמישיה או העשיריה הראשונה של השירים הכי טובים שלהם מבחינתי.
ולכן, טל, you can call me a פלצן או וואטאבר, לא מזיז לי הרבה למען האמת. אני מבחינתי שמח שלמרות שDT עושים דברים שלא מוצאים חן בעיני (וכן מוצאים חן בידי רוב השומעים שלהם כנראה), יש להם באלבום הזה את הפנינה המיוחדת הזו של TBOT, וכמו שאמרתי כבר פעם, מבחינתי שכל האלבום יסריח, השיר הזה שווה את הכל.