אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי yyzboy1928 »

תשאל בוגרי אבן יקרה איפה הם עובדים.. תשאל יוצאי הפלוגה שלי איפה הם עובדים.. איפה עובדים יוצאי המתקן שלי. מילואימניקים פשוט מסתדרים בחיים..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
Matan Edri
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Matan Edri »

Ashleadt כתב:שינו לי את התאריך גיוס. מה22.12 ל15.12. וואו... :roll:
והזמינו אותי לתוכנית "רקיע", שזה מסלול הנדסאות לבנות. האמת זה נשמע לי מעניין. זה כרוך בלמידה לפני הגיוס (הם מממנים) באוניברסיטה 18 חודשים, ולאחר הגיוס עוד 3-4 חודשי הכשרה. ואז שיבוץ בחיל החימוש, חיל התקשור או חיל האוויר.
לקראת גיוסך לצבא ניתנת לך האפשרות להשפיע על עתידך ולבחור את כיוון חדש בחיים. אנו מציעים לך מסלול שיקנה לך מקצוע יוקרתי, מעניין ובעל פוטנציאל תעסוקתי במערך הטכנולוגי בצבא ובהמשך גם באזרחות. מרכיב חשוב להצלחה במסלול הינו מוטיבציה גבוהה.המסלול מאפשר לימודים לתואר הנדסאית (חשמל/ אלקטרוניקה/ מכונות) תוך דחיית מועד הגיוס לצה"ל.
בתור אחד שמשרת בצבע כבר 4 וחצי שנים וכקצין חימוש יש לי רק דבר אחד להגיד לך:

תתרחקי מהמסלול הזה כמו מאש!!!!!

מהמון סיבות:
"תואר ההנדסאי" הוא שם נוסף לפועל שחור בצבא, בייחוד בחיל החימוש והתקשוב.
ה"תואר" הזה ממש לא שווה היום בחוץ. ברגע שתשתחררי את תצטרכי להשלים אותו לתואר מהנדס בעוד 3 שנים של לימודים, כאשר תואר מהנדס עצמו היה לוקח לך באוניברסיטה 4 שנים (במקום 5 שנים במצטבר במסלול ההנדסאי).

את תהיי חתומה קבע לשנה וחצי מראש, ותאמיני לי כשתגיעי לרגע המיוחל הזה שבו את אמורה להשתחרר פתאום יגידו "הלו התבלבלת, אנחנו מפעילים לך את החתימה" (כי לא לכל אחד עושים את זה, זה כבר תלוי בתקנים של אנשי מקצוע בקבע וסדיר ואחוזי איוש, ככה שאם יצטרכו את המקצוע שלך ויש תקן לא מאויש אז בעסה לך, אם אין תקן לא מאוייש תשוחררי)

יש עוד מספיק סיבות... אבל חבל סתם לחפור.

אם כבר לימודים ע"ח הצבא תכווני יותר גבוה, לכיוון מסלול העתודה האקדמאית. לימודי תואר מלאים ולא "תואר הנדסאי".

היום, אחרי 4 וחצי שנים של שירות מאוד מאתגר בשטח ביחידות לוחמות ואתגרים מבצעיים מאוד גדולים, אני עדיין מצטער על זה שויתרתי על עתודה. כי כשעכשיו אני רוצה ללכת ללמוד הנדסה, הצבא אומר לי לא.
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

אני אלך לכנס, אבל כבר החלטתי לא לנסות להכנס לשם. לא שווה לי ללמוד מקצוע (ולבזבז זמן) שאני לא רוצה לעסוק בו מאוחר יותר בחיים.
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

פועלים שחורים?? תלוי באיזה מקצוע ובאיזה חייל. בחימוש אולי כן, כל חימוש זה פועלים שחורים. בתקשוב זה גם תלוי. השאלה היא, במה אתה מתעסק ומה אתה עושה.
אם אתה יוצא הפלוגה שאני נימצא בה, אז הרווחת. לא אפרט באילו מערכות הפלוגה שלי מתעסקת, אבל מדובר במערכות שיש אותם גם בחוץ, ואוהו מחפשים אנשים במכירים את המערכות האלה ומציעים סכומי כסף נכבדים.
אחת מהמערכות היו בחדשות 10. מדובר ברכב ההאמר "לינקס". רכב שמעבירים עליו תקשורת לווינית.
אני עוסק בתיקוני דרג ג', והקנתי לעצמי המון ידע בצבא בתחומים שחושן עוסקים בהם.
עשיתי מן קורות חיים ושלחתי אותם לכמה מקומות עבודה. רוב המקומות ששלחתי אליהם את קורות החיים שלי, רצו לקבוע עימי ראיון עבודה. חלק מהם שאמרתי להם שרק ניסתי לראות אם באמת בנאדם כמוני מבוקש כמוני, הביאו לי את המספר שלהם ושאני אשתחרר אתקשר אליהם.
דוגמא קלאסית! אחת מהמתקן שלי(בוגרת רקיע) השתחררה ומצאה עבודה של 8 אלף נטו! וכן, משלימים תואר. אני עוד התכוונתי להשלים תואר עוד מלפני שהתחלתי ללמוד. אבל אני יכול להשלים את זה בראש שקט במכללה כזאת או אחרת, ולהיות מבוקש שבעתיים בגלל הנסיון שלי באלקטרוניקה.
יש המון דוגמאות קלאסיות של הנדסאים שהצליחו בחוץ והשלימו תואר. והצליחו גם לאחר מכן.

אחינו הקח"ש, דווקא אני מצפה מקצין שיותר יגדיל את הראש ויבין שלא כל ההנדסאים בצבא הם עובדים שחורים. ודווקא חלק נכבד מהם מצליח.
בתקשוב יש המווון קורסים להנדסאי אלקטרוניקה. חלקם פחות טובים, חלקם יותר טובים. עשית קורס אבן יקרה(רקיע הולכות לשם) הוורחת. הגעת לפלוגה שלי, הרווחת. הגעת לקורס כלשהו של טכנאים בבה"ד 7, הפסדת. זה הכל עניין שלאיזה קורס תיפול.
הנדסאי זה ממש לא תואר אלא דיפלומה. רכישת מקצוע. מקצוע נדרש באזרחות. פתח את עיתוני הדרושים. מחפשים הנדסאים גם במצב קטסטרופלי כמו היום.
בחימוש אני לא יודע איך זה אבל אני יכול לנחש ששם באמת מדובר בעובדים שחורים :roll: .
בקשר לחתימת ר', הרוב משתחררים כיום. המצב הכלכלי של הצבא לא מאפשר להחזיק הנדסאים קבע. גם עולה הרבה כסף להחזיק אותם(משכורת לקבע ראשוני של הנדסאי, אחרי גמוש ב' ושלב 11 זה 6 וחצי אלף שקל) וגם אין טעם. משאירים מי שרוצה ומי שטוב. בעיקר מי שטוב. זה לא עניין של שאלה תכלס.
סמל אישי של משתמש
Matan Edri
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Matan Edri »

בהתחשב בעובדה שחיל החימוש הוא החיל הכי גדול בצבא היבשה ובעובדה של"אבן יקרה" הולכים אחוז מאוד קטן מחיילי חיל התקשוב הייתי אומר שאני די צודק כי זה הופך את רובה הנדסאים לפועלים שחורים, כי בחיל שלי כולם הם כאלה.

בגלל זה גם אמרתי, אם כבר הולכים ללמוד על חשבון הצבא, צריך לכוון יותר גבוה ממסלול ההנדסאי, לעתודה האקדמאית, כי שם אתה גם יכול להתקדם בעתיד וגם אם החלטת להשתחרר מצה"ל יש לך בין 5 ל 6 שנות ניסיון במקצוע להכניס לקו"ח, אתה לא צריך להשלים תואר מהנדס ואתה מקבל הצעות עבודה בחוץ שהשכר שלהם לרוב מתחיל ב 5 ספרות.

שוב, זה גם הכל עניין של תזמון, היום בגלל המצב הכלכלי ההנדסאים והמהנדסים ברובם יכולים לנגב את התחת עם התואר, כי היום הם מגישים בקשות עבודה בשביל לנקות בניינים, אבל אני רוצה להאמין שזו תקופה חולפת והמצב הכלכלי הזה יתייצב ב 3 4 השנים הקרובות.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

הבעיה היא שבחימוש כולם פועלים שחורים :haha: חוץ מהקח"שים.
סמל אישי של משתמש
ויקי לוי
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי ויקי לוי »

יש לי היום כנס משתחררים וווואאאאווווו
בבניני האומה בירושלים :metal:
אחחחחחחח מריחים את החופש :D
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

ויקי לוי כתב:יש לי היום כנס משתחררים וווואאאאווווו
בבניני האומה בירושלים :metal:
אחחחחחחח מריחים את החופש :D
אהה אני ההיתי היום בכנס משוחררים ( בשביל ההגרלות, יצפאן{שהגיעו במקומו אלי ומראינו כמה שהם לא היו מצחיקים} והזיכוי מריקושט)
איזה כייף זה בכנס משתחררים :P אתה מרגיש שכולם רוצים אותך כולם קופצים אליך רוצים שתגיד להם רק :yes: ותחתום ואתה מרגיש מלך הפאזם של העולם עוד רגע מחזיר את מדי הזית לבקום והולך הביתה

איפה משרתת?
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

^ עד שאתה מקבל את הכאפה של האזרחות
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

liordavidlior כתב:^ עד שאתה מקבל את הכאפה של האזרחות
1+
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

הלוואי עליי לקבל את הכאפה של האזרחות! תן לי בעיטה בביצים מצידי, רק להשתחרר.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

אם הכל ילך כשורה, ולא יהיה ר' גורף ור' יתפוס תקן אצלי בפלוגה..

עוד שנה בול!! טופס טיולים יוצא, וביי לצבא :twisted:

17.5.2010.. זה תאריך קדוש!!!!!!!!!
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי Adar Nahari »

יש לך עוד שנה עד סוף החובה?????

אתה באמת צעיר....
אסור לך בכלל להגיד פז"ם.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

Plaschkes כתב:הלוואי עליי לקבל את הכאפה של האזרחות! תן לי בעיטה בביצים מצידי, רק להשתחרר.
יצא לך רעיון גאוני בלי שתשים לב . רק שעם הרעיון הזה תצא נכה צה"ל :D ( מכה בביצים .. )
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Adar Nahari כתב:יש לך עוד שנה עד סוף החובה?????

אתה באמת צעיר....
אסור לך בכלל להגיד פז"ם.

מה את מתפזמת עליי!! :wow: :shock: אם את כבר מתפזמת עליי, אז את יודעת שאסור לך.. לאנשי קבע אסור להתפזם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה חוק ידוע.. בין אם הם נשארו בצבא בכוח בגלל ר' כזה או אחר, או כל דבר..
צריך להסביר את זה לחיילים שנכנסים לקבע. נגמרו משחקי הפז"ם..

עברת על כללי הפז"ם. שימי כומתה על הראש. יש לך משפט שדה ע"י חיילי הסדיר בעלי פז"ם שנתיים+. :peace:

:roll:

:cheers:
liordavidlior
דרימיסט-על

מי שהוציאו לו את עצם הפז"ם יותר אין לו זכות דיבור בעינייני פז"ם, שכן אנטומית, הוא נטול נגיעה בעניין.

אלא אם כן אתה כבר אזרח, אז אתה יכול להסתלבט על כולם :D
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

מעניין אם יש טחינת צעירות בחמאס נגיד... :roll:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
liordavidlior
דרימיסט-על

^ ברור שיש. ומי אתה חושב גורם לכל ה"תאונות עבודה" האלה אצלהם? צ'ונגים שלא יודעים לערבב חומרים
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

הם בעיקר מגן אנושי של הבחירים בחמאס.. :roll: ..
מעניין מה זה טירונות בחמאס.. מסע "חג"נ(חגורת נפץ)". חגורת נפץ עליך, בריצה והליכה של 20 ק"מ מסביב לעזה שבדרך עושים אימונים על אוטובוסים וכאלה בטח..

אוי אברוך :roll:
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

עכשיו התקשר אליי חייל ואמר לי את הדברים הבאים:
"שמע אני חייל מתותחנים, קיבלתי את המספר שלך כי יש לך שיבוץ לחיל שלנו. אם אתה רוצה אנחנו יכולים להפגש כדי שאני יסביר לך מה כל העניין אצלנו ככה שיהיה לך יותר ברור".
הוא גם אמר שאם אני נפגש איתו זה לא מחייב כלום, אבל זה באמת לא מחייב?
בנוסף, זה אומר כבר שסופי הצבא רוצה אותי בתותחנים, יענו אם אני יתחנן ללכת לחי"ר יש מצב שיסכימו?
תמונה
שלח תגובה