אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)
-
- דרימיסט-על
Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)
נגינה בשבת אסורה משום: "שמא יתקן כלי". אם ירצה לשפר את איכות הנגינה, או לתקן קלקול שיבחין בו ע"י הנגינה, יוכל מבלי משים לשבת לתקן את הכלי. אין איסור עקרוני לנגן, זהו גדר שתיקנו חכמים. מכאן, דעות מסויימות הרחיקו לכת גם להגדרה לאיך מותר למחוא כף בשבת (הביינישים יבינו).
זה בדומה לאיסור שחיה (וצלילה גם) בשבת. "שמא יתקן כלי שיט".
"הלכות שבת כהררים התלויים בשערה".
אך יש צד שני: "לא דייך מה שאסרה תורה?"
זה בדומה לאיסור שחיה (וצלילה גם) בשבת. "שמא יתקן כלי שיט".
"הלכות שבת כהררים התלויים בשערה".
אך יש צד שני: "לא דייך מה שאסרה תורה?"
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- דרימיסט-על
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3692811,00.html
כתבה של ג'קי לוי שממש התחברתי אליה. בהסתכלות אחורה לגיל העשרה שלי, זה מתאר אותו באופן מדויק.
כתבה של ג'קי לוי שממש התחברתי אליה. בהסתכלות אחורה לגיל העשרה שלי, זה מתאר אותו באופן מדויק.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- דרימיסט מתקדם
^כתבה מצויינת.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני חושב שהכתבה הזאת לוקה באי-דיוק היסטורי. ג'קי לוי חושב שכל החומרות "החדשות" שהוא נתקל בהן הן פרי המצאה מאוחרת בישיבות התיכוניות. כאילו שהישיבות התיכוניות היו קרקע פורה להמצאת כל מיני הלכות חדשות. אבל התלמידים הרי לא המציאו כלום, הם למדו מהר"מים שלהם. ומאיפה הר"מים שלהם למדו את זה? בישיבות התיכוניות שעוד לא הוקמו? נראה לי יש פה פתרון הרבה יותר פשוט ומתקבל על הדעת - הבדלי תרבות ומנטליות.liordavidlior כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3692811,00.html
אני מניח בביטחון שג'קי לוי הוא יוצא מרוקו או מדינה צפון אפריקאית אחרת. המצב בצפון אפריקה בהחלט היה כמו שהוא מתאר, ההמון שלא נמנה עם תלמידי החכמים שם לא שמעו על כל פרטי ההלכות ודיקדוקיהם ובכלל האוירה שם הייתה הרבה יותר "פתוחה" כי זאת היתה המציאות ולא הייתה מודעות גבוהה לנושא. אני מכיר את הנושא הזה מקרוב גם אצלי במשפחה המורחבת ואני יכול לומר בביטחון שיש המון דברים שבמרוקו לא היו מודעים להם והם לא "חומרה" אלא דבר בסיסי יחסית ביהדות. לעומת זאת באירופה עולם התורה היה בשיא הפריחה הלמדנית שלו בשנים שלפני קום המדינה ובשנותיה הראשונות. אותם דתיים יוצאי אירופה חיים את כל ה"חומרות" שהוא מתאר בצורה כל כך ביזארית כדרך חיים ברורה מאליה, והיא התחילה הרבה לפני שהרב נריה חשב על ישיבה תיכונית. האנשים שהקימו את "בני עקיבא" ואת הישיבות התיכוניות (וכמעט את כל עולם התורה בארץ) היו יוצאי אירופה ואני אפילו לא מתחיל לדבר על החרדים שמאז ומעולם היו יותר קיצונים אלא על הציונים שביניהם. הם לימדו את התורה שהם הכירו מאז ומעולם. העולם הזה היה די אליטיסטי בהתחלה ולקח זמן עד שגם הילדים של יוצאי עדות המזרח ששוכנו במעברות ובעיירות פיתוח התקבלו והתחילו לזרום בהמוניהם מהתיכונים והמקיפים לישיבות התיכוניות. בדיעבד אפשר לומר בביטחון שזה הציל אותם מבורות מוחלטת כי הרמה של התיכונים בפריפריה אפילו היום לא מתקרבת לראוייה. שלא לדבר אז. בישיבה התיכונית הם נתקלו בעולם חדש אחר ומשכיל יותר - וגם בהלכה האשכנזית. בשבילם זה היה הלם תרבותי מוחלט וחשיפה לצורת לימוד אחרת לגמרי משיטת הלימוד הבקיאית הספרדית - אל השיטה הלמדנית אשכנזית.
עובדה היא שהמושג "מסורתי" קיים כמעט במאה אחוז בציבור הספרדי ולא האשכנזי, מכיוון שהתפיסה הדתית הספרדית לא התבססה על תודעה דתית מפותחת יחסית אלא יותר על מסורת מבית אבא שהם עקבו אחריה בתמימות. לכן גם כל ערס היום יודע את הקידוש בעל פה למרות שלכולי עלמא אי אפשר להגדיר אותו "כמנהל אורח חיים דתי". הוא פשוט שומר מסורת כי ככה הוא נולד והוא לא חשב על זה יותר מדי לעומק. ג'קי לוי הוא ככל הנראה מה שקרוי מסורתי. הוא חושב שבגלל שהוא לא נחשף לעולם ההלכה האשכנזי עד לישיבה התיכונית אז כנראה ששם הוא הומצא.
לעומתו בעולם האשכנזי, הישיבות התיכוניות באו כמענה לבעיה של ה"הפקרות הדתית" שהדתיים הלאומיים ראו בתיכונים הממ"ד אם היו כאלה אז. אם תשאל כל נער דתי (לרוב אשכנזי אבל גם הרבה ספרדים כבר מתאימים) ממוצע היום הוא יגיד לך שההורים שלו יותר דתיים ממנו. הנוער בישיבות התיכוניות במקרה הטוב "מתדרדר" מבחינה דתית עד כדי כך שהציבור האשכנזי הממש חזק כבר המציא משהו חדש - "ישיבה קטנה לאומית" עם אפשרות לבגרות בשנה אחת כתוצאה מההתדרדרות שחלה ברמה התורנית של הישיבות התיכוניות. (ואם תשאלו את רוב האשכנזים הם יגידו שהמדרון התחיל כאשר התחילו ה"פרענקים" להציף את הישיבות התיכוניות).
לסיכום אני חושב שברור שמה שג'קי לוי מתאר אינו תואם את המציאות אלא מתאר אולי נקודת מבט מצומצמת שלו כפי שהוא חווה את הישיבה התיכונית. רוב ההלכות שהוא הביא כדוגמא אינם חומרות כלל אלא הלכות מפורשות שהאשכנזים נהגו מאז ומעולם, ואילו הספרדים קיבלו רק את חלקם. אני לדוגמא פותח כל קופסא וכל בקבוק בשבת בלי שום בעיה למרות שבבית של אשתי זה אסור וההורים שלה ממש לא גדלו בישיבה תיכונית.
שאלה טובה ניר, אני לא יכול לענות כרגע (מגרשים אותי ממעבדת המחשבים כי יש פה מבחן...) אבל בגדול אל תשכח ש"דתי" זה כולל גם שיוך חברתי ואם אני למשל כן אנגן החברה שלי לא תחשיב אותי כדתי יותר. זאת לא הסיבה העיקרית אבל יש עוד המון דברים ומצוות שלא אני ולא אף רב היום מבינים למה זה ככה אבל בכל זאת עושים. כשבחרתי באורח חיים הזה למעשה ויתרתי על המון דברים שבאופן עצמאי כן הייתי עושה אבל בגלל שקיבלתי על עצמי את מצוות הדת אני לא עושה.DivineComedy כתב:אני ממש לא חושב שמשהו בדת אמור להיות כיפי. אני לא רואה שכתבתי את זה.
לגבי הנגינה, שאלת המשך... אתה לא יודע למה אסור לנגן בשבת, ובכל זאת אתה הולך אחרי זה בצורה עיוורת. השאלה שלי היא, למה שלא תתגמש בקטע הזה, מה יקרה אם אתה תחליט שאתה כן תנגן? לא מדבר על דברים אחרים, רק על נגינה. במה בעצם זה יפגע?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט-על
מה שעיצבן אותי לפעמים בישיבה, זה חוסר המודעות הזה של הר"מים בהלכות השונות. רובם, למעט יחידי סגולה (כמו הר"ם שלי בכתה ט'), היו מבינים רק בהלכות האשכנזים, מה שהיה גורם להרבה תלמידים לא-אשכנזים, שפשוט לא ידעו אחרת, לחשוב שכך גם הם צריכים לנהוג.avrahamshuk כתב:לסיכום אני חושב שברור שמה שג'קי לוי מתאר אינו תואם את המציאות אלא מתאר אולי נקודת מבט מצומצמת שלו כפי שהוא חווה את הישיבה התיכונית. רוב ההלכות שהוא הביא כדוגמא אינם חומרות כלל אלא הלכות מפורשות שהאשכנזים נהגו מאז ומעולם, ואילו הספרדים קיבלו רק את חלקם. אני לדוגמא פותח כל קופסא וכל בקבוק בשבת בלי שום בעיה למרות שבבית של אשתי זה אסור וההורים שלה ממש לא גדלו בישיבה תיכונית.
-
- דרימיסט מתקדם
מצאתי את האתר - מדובר באתר שמפרסם פודקאסטים שבועיים בנושא דת, מדע וחברה.Ne_Plus_Ultra כתב: היהדות ככלל דוגלת ברעיון הזה. זה לפחות מה שאני הבנתי מרבנים שדיברתי איתם, ומכתבי עת דתיים. אתה יהודי מאמין, נכון? משמע, אתה אמור לקבל את הרעיון הזה, כי הוא בסיסי ביהדות. אם אתה לא מקבל אותו, מבחינתי זה מצויין, אבל זה רק אומר שאתה מגדיר לעצמך יהדות משלך. האמת, כמעט כל דתי עושה זאת במידה כזו או אחרת, כי אתה לא יכול באמת לקיים את כל מה שהדת דורשת ממך ולהאמין לגמרי בהכל, אז אתה לוקח מתוך זה את מה שנראה לך ויוצר לעצמך יהדות "קטנה" שכזו. לדעתי, כדי להיות דתי אמיתי אתה אמור להיות הכי פונדמנטליסט שיש, דת מתונה היא לא דת אמיתית, יש בה אלמנט של צביעות. למזלנו, רוב האנשים הדתיים הם יחסית מתונים, אחרת מזמן כבר כולנו היינו בגיהנום. שמעתי על הנושא הזה תוכנית רדיו באינטרנט לפני כמה זמן, אני אנסה לחפש את זה.
לאתר קוראים point of inquiry. התוכנית שלה אני האזנתי היתה עם סאם האריס - קישור.
אזהרה - אלו תוכניות של חצי שעה.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3706870,00.html
איכס, פשוט איכס!!
גם אם הייתי במדינה זרה לגמרי ולא היה לי שום קשר למנהגים שלה, הרי שהייתי מכבד את בני המקום.
הדוסים אפילו יותר גרועים מזה. ואח"כ הם רוצים שאני לא אסע ליד בית כנסת בשבת... למה שיהיה לי כבוד מינימלי לזוהמה האנושית הזאת?
איכס, פשוט איכס!!

גם אם הייתי במדינה זרה לגמרי ולא היה לי שום קשר למנהגים שלה, הרי שהייתי מכבד את בני המקום.
הדוסים אפילו יותר גרועים מזה. ואח"כ הם רוצים שאני לא אסע ליד בית כנסת בשבת... למה שיהיה לי כבוד מינימלי לזוהמה האנושית הזאת?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט מתקדם
דווקא בצפירה של יום השואה האחרון, אמא שלי נסעה באוטובוס בירושלים (הרבה חרדים באוטובוס).
היא אמרה לי שהנהג כמובן עצר. וכל החרדים עמדו בצפירה.
אז אחד כתב כדי להכעיס. וסביר להניח שיש המון חרדים שמסכימים איתו. אבל בבקשה ממך. אל תכליל.
היא אמרה לי שהנהג כמובן עצר. וכל החרדים עמדו בצפירה.
אז אחד כתב כדי להכעיס. וסביר להניח שיש המון חרדים שמסכימים איתו. אבל בבקשה ממך. אל תכליל.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אתה צודק. אני לא בסדר.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט מתקדם
אוי נו באמת. כי זה באמת כל כך שחור-לבן.
כל כך קל לשנוא את החרדים. שהם יהיו הבעיות שלנו במדינה. סבבה?
אנחנו עסוקים בלהבין את כולם, לאהוב את כולם, לנסות להביא שלום עם מדינות עוינות. אבל בתוכנו אנחנו עדיין עסוקים בשנאה עצמית חסרת אבחנה באופן טוטאלי. ולא, אני לא מצדיק אותם. אבל כן. גם אתה לא בסדר.
כל כך קל לשנוא את החרדים. שהם יהיו הבעיות שלנו במדינה. סבבה?
אנחנו עסוקים בלהבין את כולם, לאהוב את כולם, לנסות להביא שלום עם מדינות עוינות. אבל בתוכנו אנחנו עדיין עסוקים בשנאה עצמית חסרת אבחנה באופן טוטאלי. ולא, אני לא מצדיק אותם. אבל כן. גם אתה לא בסדר.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
תגיד לי אתה חי בסרט??
כן בדיוק זאת הבעייה של המדינה הזאת. הבעייה.
לפחות עם הטרור אתה יודע בדיוק מי האויב, מי הטוב ומי הרע, שחור לבן. Divided we stand, together we'll rise
אבל פה יש קבוצה של "יהודים" שאוכלים לי מהצלחת אבל באותו הזמן גם יורקים לתוכה. ויותר גרוע, אין להם טיפה כבוד אליך (יותר נכון אליי)
זאת לא שנאה עצמית! זאת שנאה! אין שום דבר עצמי בזה כי כל קשר בינם למדינה או בין מי שהם למי שאני מקרי בהחלט. אז אתה יודע מה? אני יורק עליהם בחזרה.
ואם אתה תוהה לרגע למה... זה לא בגלל מי שהם... זה בגלל איך שהם מתנהגים! וכן אני מכליל, כי במקרה הזה מאוד קל להכליל. אולי לא 100% אבל בהחלט 95%. הרי אין דבר כזה אינדיבידואל בחברה החרדית.
כן בדיוק זאת הבעייה של המדינה הזאת. הבעייה.
לפחות עם הטרור אתה יודע בדיוק מי האויב, מי הטוב ומי הרע, שחור לבן. Divided we stand, together we'll rise
אבל פה יש קבוצה של "יהודים" שאוכלים לי מהצלחת אבל באותו הזמן גם יורקים לתוכה. ויותר גרוע, אין להם טיפה כבוד אליך (יותר נכון אליי)
זאת לא שנאה עצמית! זאת שנאה! אין שום דבר עצמי בזה כי כל קשר בינם למדינה או בין מי שהם למי שאני מקרי בהחלט. אז אתה יודע מה? אני יורק עליהם בחזרה.
ואם אתה תוהה לרגע למה... זה לא בגלל מי שהם... זה בגלל איך שהם מתנהגים! וכן אני מכליל, כי במקרה הזה מאוד קל להכליל. אולי לא 100% אבל בהחלט 95%. הרי אין דבר כזה אינדיבידואל בחברה החרדית.
-
- דרימיסט מתקדם
אה אוקיי. עכשיו אתה כבר מגדיל לעשות ומשווה בין חרדים למחבלים. נחמד.
ואם כבר השוואת, "לפחות אצל המחבלים אתה יודע מי האויב". נראה דווקא שאתה יודע יפה מאוד מי האויב גם בסיפור הזה. כל מי שלובש חליפה שחורה ומגבעת על ראשו, באופן אוטומטי הופך לשנוא עליך. מדהים. ואני חשבתי שאנטישמיות זה רק אצל ה"גויים" כלפי היהודים. מסתבר שזה קורה ממש פה בתוכנו.
אני מאחל למדינה שלנו שהחרדים יהיו הבעיה הכי גדולה שלה.
בכלל. "בעיית החרדים". מצלצל לי מוכר באופן די מזעזע אחרי יום השואה.
ואם כבר השוואת, "לפחות אצל המחבלים אתה יודע מי האויב". נראה דווקא שאתה יודע יפה מאוד מי האויב גם בסיפור הזה. כל מי שלובש חליפה שחורה ומגבעת על ראשו, באופן אוטומטי הופך לשנוא עליך. מדהים. ואני חשבתי שאנטישמיות זה רק אצל ה"גויים" כלפי היהודים. מסתבר שזה קורה ממש פה בתוכנו.
בכלל. "בעיית החרדים". מצלצל לי מוכר באופן די מזעזע אחרי יום השואה.
ואני אשמח אם תסביר לי את ההבדל בינינו...DivineComedy כתב:אין להם טיפה כבוד אליך (יותר נכון אליי)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
DelusionalKמיתי כתב:אה אוקיי. עכשיו אתה כבר מגדיל לעשות ומשווה בין חרדים למחבלים. נחמד.
בכלל. "בעיית החרדים". מצלצל לי מוכר באופן די מזעזע אחרי יום השואה.ואני אשמח אם תסביר לי את ההבדל בינינו...DivineComedy כתב:אין להם טיפה כבוד אליך (יותר נכון אליי)
ככה אפשר להגדיר את הפוסט שלך, סלח לי.
אתה זה שדיברת על הבעיות של המדינה. אני לא רואה שום השוואה שעשיתי בין שום דבר.
ובגלל שידעתי שתכתוב את השטות על האנטישמיות, כתבתי את המשפט הזה: "אם אתה תוהה לרגע למה... זה לא בגלל מי שהם... זה בגלל איך שהם מתנהגים!" אבל אתה אוהב לזרוק סיסמאות. מי שאנטישמי פה זה החרדים (חלקם אפילו מודים בזה), הם אלה ששונאים אותי בגלל מי שאני. ופה אני לא אכליל, כי אני יודע שלא כולם שונאים אותי.
ההבדל בינינו היא שאתה מגדל ומטפח את השנאה הזאת שנוצרה פה.
אתה לא מבין שאם לא כל האזרחים יהיו שווים בפני החוק אז תמיד הצד המקופח ישנא את הצד ה"מועדף"? באמת קשה לך להבין את זה? באמת קשה לך להבין מאיפה השנאה?
-
- דרימיסט מתקדם
אני דיברתי על הבעיות של המדינה בלשון צינית ואמרתי "שאלה יהיו הבעיות שלנו".
אתה זה שקפצת על ההזדמנות ואמרת ש-
בקיצור אתה יכול להמשיך ולטעון "לא אמרתי", "לא עשיתי". אבל לפי מה שכתבת, הדברים כאן מספיק ברורים.
לגבי האנטישמיות. צא מזה, אף אחד לא שונא אותך. וגם אם כן, אז יכול להיות שה"אנטישמיות" הזו היא דו צדדית. זה לא סותר.
אתה מכליל ציבור שלם בגלל שאחוז כזה או אחר לא מוצא חן בעיניך. ולא פחות ולא יותר מכריז שאתה *שונא* אותו. כן כן. שונא.
תגיד לי, בחור יקר. מה היה קורה לי במדינה שלנו, אם הייתי אומר שאני שונא את כל הערבים, ושכל הערבים הם זוהמה אנושית?
אגב, ניסית להסביר למה אתה לא אנטישמי, בזה שאתה שונא אותם בגלל ההתנהגות שלהם ולא בגלל מי שהם.
א. זה באמת משנה? ברגע שאתה שונא ציבור שלם ללא כל הבחנה, זה באמת חשוב למה?!
ב. למה נראה לך שהם שונאים אותך בגלל מי שאתה ולא בגלל ההתנהגות שלך?! ההתנהגות "שלך" פוגעת בהם, באותה מידה שההתנהגות שלהם פוגעת בך. אתה יכול להצדיק את עצמך ולטעון שמה שאתה עושה לגיטימי ומה שהם עושים לא לגיטימי, אבל בשורה התחתונה, שניכם נראים בדיוק אותו דבר מבחינת ה"שנאה". רק שאני לא שמעתי עדיין חרדי שמכריז שהוא שונא את כל החילונים.
מה שכן שמעתי, זה חילוני שמכריז שהוא שונא את כל החרדים. תעיף מבט במראה ותעשה חשבון נפש אובייקטיבי.
ותרשה לי להבהיר, שאני לא מצדיק ולו פסיק מההתנהגות הזו שלהם. יש לי המון ביקורת על החברה החרדית. המון חילוקי דעות אישיים וכלליים. אבל לדבר על ציבור שלם מילים כאלה דוחות, בלי להבחין בין אדם לאדם (הרי לפני שניה אמרתי לך שכל החרדים שהיו באוטובוס עמדו בצפירה, ומשום מה בחרת להתעלם מהנתון הזה), זה גועל נפש.
ולא, אח שלי. לא אני מטפח את השנאה הזאת. ניתן לטפח שנאה רק בדרך אחת. בשנאה.
אם אתה שונא אותם בחזרה, ואני דווקא יותר מתון, איך בדיוק אני אשם?! מה, בזה שאני כביכול נותן להם לגיטימציה?
כי ממש אכפת להם שאתה שונא אותם.
מוזר לי שאפילו עם הטרור (ולא, זאת לא השוואה, זאת דוגמא קיצונית כדי להמחיש לך עד כמה רחוק הגעת עם השנאה שלך) אנחנו כל הזמן מנסים להבין ולהטיף להידברות עם הצד השני. אבל עם החרדים הסיפור סגור. אנחנו שונאים אותם ואנחנו בכלל לא רוצים לדבר איתם ולהסביר להם.
למה??
תרצה או לא, גם אתה יהודי, וגם הם יהודים. מה שהופך אותך לאח שלהם. אתם בני אותו עם. אתה והם ביחד, חלק מקולקטיב. אתה יכול לזרוק סיסמאות יפות כאלה ואחרות. אבל זוהי שנאה עצמית לכל דבר. אני חושב שאתה צריך להתבייש. (וכן. גם הם צריכים להתבייש, למקרה ששקלת להיות קטנוני...)
אגב. תפסיק עם הדמגוגיה הזולה שלך, ולסדר "נתונים" לפי איך שנוח לך כדי שזה יסתדר טוב עם הטיעון.
אתה זה שקפצת על ההזדמנות ואמרת ש-
ותרשה לי להעמיד אותך על עוד טעות. אתה עשית השוואה ועוד איך.DivineComedy כתב:כן בדיוק זאת הבעייה של המדינה הזאת. הבעייה.
זאת לא השוואה? אם אתה עדיין חושב שלא, תפתיע אותי. לי זה דווקא ממש ברור.DivineComedy כתב:לפחות עם הטרור אתה יודע בדיוק מי האויב, מי הטוב ומי הרע, שחור לבן.
בקיצור אתה יכול להמשיך ולטעון "לא אמרתי", "לא עשיתי". אבל לפי מה שכתבת, הדברים כאן מספיק ברורים.
לגבי האנטישמיות. צא מזה, אף אחד לא שונא אותך. וגם אם כן, אז יכול להיות שה"אנטישמיות" הזו היא דו צדדית. זה לא סותר.
אתה מכליל ציבור שלם בגלל שאחוז כזה או אחר לא מוצא חן בעיניך. ולא פחות ולא יותר מכריז שאתה *שונא* אותו. כן כן. שונא.
תגיד לי, בחור יקר. מה היה קורה לי במדינה שלנו, אם הייתי אומר שאני שונא את כל הערבים, ושכל הערבים הם זוהמה אנושית?
ההתנשאות הזאת כלפי ציבור שלא דואג לייחצן את עצמו, ולא מנסה למצוא חן בעיני אף אחד היא בלתי נסבלת ומעבר לזה, אדם שבוחר לשנוא את החרדים ולהציג אותם בתור בעיה יותר גדולה מהטרור, הוא אדם שפל וחלש. כי לשנוא את החרדים זה מותר ואופנתי. ולשנוא ערבים ("לא כולם שמחים כשיש פיגוע"...) זה אסור. אז לך גם אתה לפי הזרם הבורגני ששולט באמצעי התקשורת ובדעה הכביכול כוללת בעם.DivineComedy כתב:למה שיהיה לי כבוד מינימלי לזוהמה האנושית הזאת?
אגב, ניסית להסביר למה אתה לא אנטישמי, בזה שאתה שונא אותם בגלל ההתנהגות שלהם ולא בגלל מי שהם.
א. זה באמת משנה? ברגע שאתה שונא ציבור שלם ללא כל הבחנה, זה באמת חשוב למה?!
ב. למה נראה לך שהם שונאים אותך בגלל מי שאתה ולא בגלל ההתנהגות שלך?! ההתנהגות "שלך" פוגעת בהם, באותה מידה שההתנהגות שלהם פוגעת בך. אתה יכול להצדיק את עצמך ולטעון שמה שאתה עושה לגיטימי ומה שהם עושים לא לגיטימי, אבל בשורה התחתונה, שניכם נראים בדיוק אותו דבר מבחינת ה"שנאה". רק שאני לא שמעתי עדיין חרדי שמכריז שהוא שונא את כל החילונים.
מה שכן שמעתי, זה חילוני שמכריז שהוא שונא את כל החרדים. תעיף מבט במראה ותעשה חשבון נפש אובייקטיבי.
ותרשה לי להבהיר, שאני לא מצדיק ולו פסיק מההתנהגות הזו שלהם. יש לי המון ביקורת על החברה החרדית. המון חילוקי דעות אישיים וכלליים. אבל לדבר על ציבור שלם מילים כאלה דוחות, בלי להבחין בין אדם לאדם (הרי לפני שניה אמרתי לך שכל החרדים שהיו באוטובוס עמדו בצפירה, ומשום מה בחרת להתעלם מהנתון הזה), זה גועל נפש.
ולא, אח שלי. לא אני מטפח את השנאה הזאת. ניתן לטפח שנאה רק בדרך אחת. בשנאה.
אם אתה שונא אותם בחזרה, ואני דווקא יותר מתון, איך בדיוק אני אשם?! מה, בזה שאני כביכול נותן להם לגיטימציה?
כי ממש אכפת להם שאתה שונא אותם.
מוזר לי שאפילו עם הטרור (ולא, זאת לא השוואה, זאת דוגמא קיצונית כדי להמחיש לך עד כמה רחוק הגעת עם השנאה שלך) אנחנו כל הזמן מנסים להבין ולהטיף להידברות עם הצד השני. אבל עם החרדים הסיפור סגור. אנחנו שונאים אותם ואנחנו בכלל לא רוצים לדבר איתם ולהסביר להם.
למה??
תרצה או לא, גם אתה יהודי, וגם הם יהודים. מה שהופך אותך לאח שלהם. אתם בני אותו עם. אתה והם ביחד, חלק מקולקטיב. אתה יכול לזרוק סיסמאות יפות כאלה ואחרות. אבל זוהי שנאה עצמית לכל דבר. אני חושב שאתה צריך להתבייש. (וכן. גם הם צריכים להתבייש, למקרה ששקלת להיות קטנוני...)
אגב. תפסיק עם הדמגוגיה הזולה שלך, ולסדר "נתונים" לפי איך שנוח לך כדי שזה יסתדר טוב עם הטיעון.
DivineComedy כתב:וכן אני מכליל95%. הרי אין דבר כזה אינדיבידואל בחברה החרדית.
אז יש אינדבידואל? או אין? תחליט.DivineComedy כתב:ופה אני לא אכליל, כי אני יודע שלא כולם שונאים אותי.
-
- דרימיסט מתקדם
בלי לקחת צד בויכוח (הפסקתי לעשות את זה מזמן) - תגובה למאמר הקודם שניר הביא.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3707210,00.html
עם דבר אחד אני כן מסכים, וכולם יסכימו - דרך ארץ קדמה לתורה.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Why? do that. It's not as easy as criticizing DT music, but also funpugi כתב:בלי לקחת צד בויכוח (הפסקתי לעשות את זה מזמן)

- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
pugi כתב:בלי לקחת צד בויכוח (הפסקתי לעשות את זה מזמן) - תגובה למאמר הקודם שניר הביא.
זה בדיוק מה שאני אומר. לא נוגע לך? לא נורא. אבל תן כבוד לאחרים.
זה אחד הדברים שהכי מפריעים לי בחברה החרדית בארץ. ההרגשה שאין להם שום איכפתיות וכבוד. על הזין שלהם. לא יודע אם זה באמת ככה, אבל זאת ההרגשה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
הכותב המגיב ממש עצבן אותי... הוא כן יעמוד בצפירה כי הוא "עושה לנו טובה"... פשוט אין יותר חוצפה מזה. מצידי שאף חרדי (או חילוני) לא יעמוד בצפירה. זה פשוט לא מעניין אותי בכלל. עמידה לא מסמלת הזדהות כפי שמדגים הכותב. אם יש חרדי שאומר שהוא ילמד תורה לעילוי נשמת החללים זה יהיה לגיטימי בעיני גם אם הוא לא יעמוד בצפירה אבל בתנאי שהוא באמת עושה את זה כי הוא מכבד את החללים.
אבל החוצפה המתנשאת שלו לקבוע ש"אנחנו עומדים בצפירה כדי להשקיט את המצפון כי לא עשינו מספיק" גורמת לי לרצות לתת לו סתירה מצלצלת. כמה רדוד וטיפש צריך להיות בשביל לחשוב שרק מי שהיה בקרב מול מחבלים תרם משהו למדינה. או שבעצם רק מי שמשתמט מסוגל להמציא טיעון כל כך עלוב.
אני מעדיף שלא יעשה שום טובות, מצידי שירקוד סלסה בצפירה אבל קודם שילך לצבא ואז אולי תהיה לו איזו זכות לדבר על מי תורם מה.
אבל החוצפה המתנשאת שלו לקבוע ש"אנחנו עומדים בצפירה כדי להשקיט את המצפון כי לא עשינו מספיק" גורמת לי לרצות לתת לו סתירה מצלצלת. כמה רדוד וטיפש צריך להיות בשביל לחשוב שרק מי שהיה בקרב מול מחבלים תרם משהו למדינה. או שבעצם רק מי שמשתמט מסוגל להמציא טיעון כל כך עלוב.
אני מעדיף שלא יעשה שום טובות, מצידי שירקוד סלסה בצפירה אבל קודם שילך לצבא ואז אולי תהיה לו איזו זכות לדבר על מי תורם מה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט מתקדם
אני לא לוקח צד בויכוח, כי מצאתי שאני כבר לא בשיאי מבחינת ויכוחים דתיים ופוליטיים. ברוך השם יש פה נציג(ים) טובים מאוד לדעות שקרובות לשלי, ואם אני אנסה להשתלב פה, אני לא אצליח לעמוד ברמת הויכוחים פה, מודה ועוזב ירוחם.
חוץ מזה, בזמנו, הייתי מכלה המון זמן (יותר מדי למעשה) על התנסחות, וויכוחים שפגעו בסופו של דבר בכמה וכמה דברים חשובים יותר. אני מעדיף את תפקיד המשקיף פה...
חוץ מזה, בזמנו, הייתי מכלה המון זמן (יותר מדי למעשה) על התנסחות, וויכוחים שפגעו בסופו של דבר בכמה וכמה דברים חשובים יותר. אני מעדיף את תפקיד המשקיף פה...
-
- דרימיסט מתקדם
מן הפח אל הפחת... איזה טמבל.pugi כתב:בלי לקחת צד בויכוח (הפסקתי לעשות את זה מזמן) - תגובה למאמר הקודם שניר הביא.
לפי ההיכרות שלי עם חרדים, הסיבה לכך שהם לא עומדים אינה מחוסר כבוד לחללים, אלא כי מדובר במנהגי גויים, והם מכבדים בדרכם שלהם. לטעמי, כל עוד זה לא נעשה באופן פרובוקטיבי, זה לגיטימי לחלוטין.
שני האנשים האלה מוציאים שם רע לחרדים, עד כמה שזה בכלל אפשרי עם המוניטין הנוכחי שלהם בקרב הציבור החילוני.