דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)
-
- דרימיסט מתחיל
Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)
SC דלף באיזור ה-20 למאי שנה שעברה, כאשר מועד יציאת הדיסק היה החמישי ליוני,
ככה שיש עוד זמן,
קשה לי להאמין שהוא ידלוף לפני סוף מאי, תחילת יוני
ככה שיש עוד זמן,
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
אחי, אני שם כסף שזה ידלוף לפני ה20 במאי..metsman כתב:SC דלף באיזור ה-20 למאי שנה שעברה, כאשר מועד יציאת הדיסק היה החמישי ליוני,
ככה שיש עוד זמן,
וזה דלף שבועיים לפני הגיוס שלי, שזה ב20 למאי.. כך שאני בטוח שהאלבום ידלוף לפני סוף מאי..
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
מחפשים משמעות בכל דבר... אפילו בדליפות של אלבומים.
האלבום ידלוף מתי שהוא ידלוף מסיבה אחת: "סתם ככה", ובלי שום התחשבות בדליפות קודמות או באירועים השונים בחייו של ג'יימי.

האלבום ידלוף מתי שהוא ידלוף מסיבה אחת: "סתם ככה", ובלי שום התחשבות בדליפות קודמות או באירועים השונים בחייו של ג'יימי.

-
- דרימיסט מתקדם
אוקי, אחרי ששמעתי אותם מספר לא מועט של פעמים, בא לי גם לומר כמה דברים.
דבר ראשון - אני מאוכזב. כן, מאוכזב.
משום מה היה לי זיכרון שמישהו אמר שדרים עזבו את הגרואלים בכאילו והליריקה השחורה משהו באלבום הזה..ושני השירים לא ככה.
תמיד בשירים חדשים שאני שומע אני עושה את מבחן הלהקה הלא מוכרת. אני מדמיין שאת השיר מבצעים להקה חדשה, שאני לא יודע עליה כמעט כלום. למעשה, במקרה הזה זה היה קל במיוחד, כי לא הייתי סגור על זה שאלו באמת השירים של דרים - בכל זאת דליפה. וחשבתי לעצמי - אם זו להקה לא מוכרת וכו', זה לא משהו. מטאליקה עושים ת'ראש יותר טוב, ואני לא אוהב את זה כבר. אני רוצה להדגיש - זה שאני מאוכזב זה לא שאני מאשים את דרים באיזושהי צורה. מותר להם לעשות איזה מוזיקה שהם רוצים, אני רק מאוכזב בשבילי.
ולא שאין טוב. כל האמצע של נייטמר באמת מעולה ומרגש. כלומר, הקטע השקט והקטע של הבית חולים, למי שהבין את הסיפור בשיר. הסוג של פזמון (beautiful agony) מדהים (ושמתי לב אליו בטיזר, אמרתי לעצמי כבר שם שזה עומד להיות קטע טוב) ומיותר לציין שלאברי שר מעולה (מישהו איי פעם שמע אותו בלהקה שלו לפני דרים? זה מזכיר). גם הסאונד מעולה, אבל זה פונקציה של מקצוענות ונסיון רב שנים.
שני דברים על פורטנוי - אני לא אוהב את הנגינה שלו שם. זה יותר מדי, יותר מדי מכות, פחות מקוריות אמיתית ורעיונות מוזיקליים מרעננים כמו שפעם הוא סיפק בכל שיר מחדש. ואני לא מבין את ההתלהבות שלכם מהשינויי מקצבים הרבים. קודם כל, לרוב הם שומרים שם על 4 רבעים ארוך, כלומר שוברים וישר חוזרים אחרי תיבה או שתיים.
ועל הגרואל של פורטנוי פשוט אין לי מה לומר. אותי זה ממש לא הצחיק, קצת העליב אותי אפילו. לא כי יש לי משהו נגד גראול, פשוט לא הייתי מאמין שפורטנוי יעשה משהו שהוא לא יודע בשום צורה לעשות. זה ממש מגוחך, זה נשמע כמו השתעלות והוצאת ליחה. אין לי בעיה שעושים נסיונות, אבל באיזושהי מידה של ידע והתנסות. אני לא מבין איך הוא לא הגיע למסקנה שמורידים את ה"וווואאההה" הזה בעריכה.
ורייט אוף פאסג'..תראו, זה שיר נחמד, כמו פורסייקן מסיסטמטיק. אבל זה לא מה שאני אוהב, שמרגש אותי וגורם להצטמררות (לאו דווקא מהתרגשות קיטשית אלא פשוט ממוזיקה אדירה) ואני יודע טוב מאד שהם יודעים לעשות את זה.
אני באמת מאמין ששאר האלבום לא אותו הדבר. אני גם יודע שאני אוהב אותו גם אם הוא יהיה אותו הדבר כי זו עדיין מוזיקה ברמה גבוהה מאד, פשוט לא מה שציפיתי.
מעניין אם מישהו קרא את החפירה הזו
דבר ראשון - אני מאוכזב. כן, מאוכזב.
משום מה היה לי זיכרון שמישהו אמר שדרים עזבו את הגרואלים בכאילו והליריקה השחורה משהו באלבום הזה..ושני השירים לא ככה.
תמיד בשירים חדשים שאני שומע אני עושה את מבחן הלהקה הלא מוכרת. אני מדמיין שאת השיר מבצעים להקה חדשה, שאני לא יודע עליה כמעט כלום. למעשה, במקרה הזה זה היה קל במיוחד, כי לא הייתי סגור על זה שאלו באמת השירים של דרים - בכל זאת דליפה. וחשבתי לעצמי - אם זו להקה לא מוכרת וכו', זה לא משהו. מטאליקה עושים ת'ראש יותר טוב, ואני לא אוהב את זה כבר. אני רוצה להדגיש - זה שאני מאוכזב זה לא שאני מאשים את דרים באיזושהי צורה. מותר להם לעשות איזה מוזיקה שהם רוצים, אני רק מאוכזב בשבילי.
ולא שאין טוב. כל האמצע של נייטמר באמת מעולה ומרגש. כלומר, הקטע השקט והקטע של הבית חולים, למי שהבין את הסיפור בשיר. הסוג של פזמון (beautiful agony) מדהים (ושמתי לב אליו בטיזר, אמרתי לעצמי כבר שם שזה עומד להיות קטע טוב) ומיותר לציין שלאברי שר מעולה (מישהו איי פעם שמע אותו בלהקה שלו לפני דרים? זה מזכיר). גם הסאונד מעולה, אבל זה פונקציה של מקצוענות ונסיון רב שנים.
שני דברים על פורטנוי - אני לא אוהב את הנגינה שלו שם. זה יותר מדי, יותר מדי מכות, פחות מקוריות אמיתית ורעיונות מוזיקליים מרעננים כמו שפעם הוא סיפק בכל שיר מחדש. ואני לא מבין את ההתלהבות שלכם מהשינויי מקצבים הרבים. קודם כל, לרוב הם שומרים שם על 4 רבעים ארוך, כלומר שוברים וישר חוזרים אחרי תיבה או שתיים.
ועל הגרואל של פורטנוי פשוט אין לי מה לומר. אותי זה ממש לא הצחיק, קצת העליב אותי אפילו. לא כי יש לי משהו נגד גראול, פשוט לא הייתי מאמין שפורטנוי יעשה משהו שהוא לא יודע בשום צורה לעשות. זה ממש מגוחך, זה נשמע כמו השתעלות והוצאת ליחה. אין לי בעיה שעושים נסיונות, אבל באיזושהי מידה של ידע והתנסות. אני לא מבין איך הוא לא הגיע למסקנה שמורידים את ה"וווואאההה" הזה בעריכה.
ורייט אוף פאסג'..תראו, זה שיר נחמד, כמו פורסייקן מסיסטמטיק. אבל זה לא מה שאני אוהב, שמרגש אותי וגורם להצטמררות (לאו דווקא מהתרגשות קיטשית אלא פשוט ממוזיקה אדירה) ואני יודע טוב מאד שהם יודעים לעשות את זה.
אני באמת מאמין ששאר האלבום לא אותו הדבר. אני גם יודע שאני אוהב אותו גם אם הוא יהיה אותו הדבר כי זו עדיין מוזיקה ברמה גבוהה מאד, פשוט לא מה שציפיתי.
מעניין אם מישהו קרא את החפירה הזו

-
- דרימיסט מתקדם
אני קראתי. ואני די מזדהה עם מה שכתבת.. אני פשוט לא מצליח עדיין לגבש דעה ברורה ביני לבין עצמי.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
איזה דרימיסט מקומבן עם רודראנד השיג עותק של האלבום וכתב את דעתו על 4 השירים שלא שמענו עוד..
TCOT!! TCOT!!! TCOT!!I'll write my own little "review" here:
Wither is a nice power ballad that is pretty cliched and standard, and has very little surprises to it. It's not a bad song though. Memorable chorus, nice melodies, and a nice power ballad solo. Lyrically it remind me of Answer Lies Within, being a sort of "pep-talk" song. If you go to that jumbled radio preview from eddie trunk, the "let it out" part is from wither.
Shattered Fortress has pretty much all the memorable riffs from all the AA saga songs melded into one song. So yes, of course there's a lot of TGP stuff in there, there's also a lot of TDS and ROAE stuff in there (and some of Repentence as well), and there's a lot of lyrical references back to what has been done in earlier songs. Many times the riffs and the vocals have a twist to them that makes it a bit different, or they change the entire mood of the riff altogether (by slowing or speeding it), but overall - it HAS to be listened to with the other songs in the AA saga in mind imo. It does not work that well on its own, but it works very well as an ender. In fact, the entire saga flows pretty well from start to end as it is now, with the only jarring segue being that from ROAE into Repentence due to octavarium being sonically connected from track to track, so there's an abrupt cut there. But I thought Dt were done with the whole "ending something where something else begins" thing....
The best of times. A very emotional piece, loads of piano-playing, accoustic guitars, violins, and good vocal melodies. A bit long-winded, but never boring, and thankfully they didn't go into any sillyness with multiple soloing, awkward "let's change the melody/rhythm here for the sake of changing" moments. This, and wither, makes the album for me, which is kinda weird considering these two songs are the least "dream theater"-songs on there!
As for the count of tuscany - it really feels like three different songs pasted together. The first 11 minutes are a pretty standard whackyness Dream Theater song. The first 4 minutes of it is pretty darn good (except for one seriously disjointed change which i'm sure is the one JR talked about in the interview), then it goes into 7 minutes of standard verses and choruses, not terrible, but not particularly memorable either. And there's also the case of it being the most horrendous lyrics I've ever heard. The story itself isn't that bad, but it's clunkily written, and it doesn't fit the music AT ALL. Why can't they come up with a story and write music to fit it, instead of writing music and then try to fit some words to that is beyond me. But then they go into a pink floyd style moody synthpad thing, musically completely disconnected from what transpired before it, but on it's own a very nice piece of music. It would in fact be a very good instrumental in the vein of Eve or something to that effect, if it'd been made into a seperate piece and fleshed out a bit more. But then they build it into a rock anthem style song, which at least is connected to the stuff that followed right before it, and ends with the obligatory "whoa whoa whoa" rock anthem ending choir, seemingly made for audience participation.
-
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
מצאתי את ANtR ו-ARoP באיכות 320 kbps
, נשמע הרבה יותר טוב, השינויים בסאונד שרודס דיבר עליהם די מורגשים (חוץ מכל מה שקשור להרגשה חזקה של הבאס).

- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
מממ... נשמע לי אותו הדבר, זה אפילו חתוך בהתחלה באותה נקודת זמן... ובכל זאת, זה 320kbps הפעם. מה זה השטויות האלה!
הגרסה שלך חתוכה גם כן?

הגרסה שלך חתוכה גם כן?
-
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
גם אצלי היא חתוכה...
אבל זה כן נשמע לי יותר טוב (באס פחות צורם בחלק מהקטעים).
אבל זה כן נשמע לי יותר טוב (באס פחות צורם בחלק מהקטעים).
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
עדכון קל לאתר של דרים (בינתיים רק ה-header). נראה שהוא הולך להיות משעמם באותה מידה...
-
- דרימיסט מתקדם
אם זה הולך להישמע חסר קשר כמו שהוא אומר, יש לי תחושה שאני הולך להתאכזב קשות, שוב. אוף נמאס לי להיות הפארטי פופר פה, אבל אני מנמיך ציפיות ככל שהזמן מתקרב ליציאת האלבום.yyzboy1928 כתב:איזה דרימיסט מקומבן עם רודראנד השיג עותק של האלבום וכתב את דעתו על 4 השירים שלא שמענו עוד..
TCOT!! TCOT!!! TCOT!!I'll write my own little "review" here:
As for the count of tuscany - it really feels like three different songs pasted together. The first 11 minutes are a pretty standard whackyness Dream Theater song. The first 4 minutes of it is pretty darn good (except for one seriously disjointed change which i'm sure is the one JR talked about in the interview), then it goes into 7 minutes of standard verses and choruses, not terrible, but not particularly memorable either. And there's also the case of it being the most horrendous lyrics I've ever heard. The story itself isn't that bad, but it's clunkily written, and it doesn't fit the music AT ALL. Why can't they come up with a story and write music to fit it, instead of writing music and then try to fit some words to that is beyond me. But then they go into a pink floyd style moody synthpad thing, musically completely disconnected from what transpired before it, but on it's own a very nice piece of music. It would in fact be a very good instrumental in the vein of Eve or something to that effect, if it'd been made into a seperate piece and fleshed out a bit more. But then they build it into a rock anthem style song, which at least is connected to the stuff that followed right before it, and ends with the obligatory "whoa whoa whoa" rock anthem ending choir, seemingly made for audience participation.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
אני לא מבין אותך פוגי...
בינתיים יש יותר ביקורות חיוביות מאשר שליליות (3 נגד 1), אבל אתה בוחר להתמקד דווקא בזו השלילית, ועוד אחת שלקוחה מפורום שידוע לשמצה שכל מה שעושים בו זה לומר רק דברים שליליים על דרים (ולא כי הם אובייקטיביים יותר או משהו כזה) (למכירים, Five Eight Forums מול DTF, אבל זה פחות רלוונטי).
אומנם לא צריך "לבחור" בצד האופטימי/חיובי רק בגלל שיש יותר ביקורות כאלו, אבל באותה מידה זה ממש עוד לא הזמן לבחור גם בצד השלילי...
נשמע לי counter-productive, או לכל הפחות פשוט מיותר לעשות...
בינתיים יש יותר ביקורות חיוביות מאשר שליליות (3 נגד 1), אבל אתה בוחר להתמקד דווקא בזו השלילית, ועוד אחת שלקוחה מפורום שידוע לשמצה שכל מה שעושים בו זה לומר רק דברים שליליים על דרים (ולא כי הם אובייקטיביים יותר או משהו כזה) (למכירים, Five Eight Forums מול DTF, אבל זה פחות רלוונטי).
אומנם לא צריך "לבחור" בצד האופטימי/חיובי רק בגלל שיש יותר ביקורות כאלו, אבל באותה מידה זה ממש עוד לא הזמן לבחור גם בצד השלילי...
-
- דרימיסט מתקדם
תראה, אני אביע דעה רק אחרי שאני אתן כמות שמיעות מספקת. כרגע כל מה שיש לי זה הביקורות.YtseJam כתב:אני לא מבין אותך פוגי...
קראתי את כולן, ושמחתי לקרוא ביקורות מעולות על שאר האלבום, אבל אותם ביקורות גם כתבו דברים חיוביים מדי לטעמי על שני השירים שכבר שמענו, וזו השלילית הדגישה בשיר שכולם מהללים ומצפים לו את הדבר שהכי מעצבן אותי, חוסר הקשר בין הדברים - זה הופיע ביותר מדי שירים שאמורים להיות מעולים (Minister of lost souls, Sacrificed sons הן דוגמאות מובהקות למה שאני מדבר עליו) ואם יש דבר שייחלתי לו באלבום הזה, זה שאני ארגיש שמוזיקה יושבת כמו שצריך על האוזן - ובשביל לעשות לטל טוב על הלב - שיגרה לי את האוזן. אם זה לא קשור, זה סתם נשמע כמו לגו.
ושוב, רק הנמכתי ציפיות, ואולי זה טוב כי אז הכובע שאני אוכל יהיה טעים יותר כשאני אשמע את המאסטרפיס שלהם סוף סוף. הלוואי.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
האמת שזה קצת מצחיק אותי כי המוזיקה של דרים היא ככה (זאת אומרת, כביכול
)... זו אחת הביקורות הגדולות עליה.
יש את אלו שזה מפריע להם ויש את אלו שזה לא מפריע להם...
אני שמח שאני פשוט מסוגל ליהנות מהיצירות של הלהקה בלי ניתוחים מיותרים ללא הפסקה ו"שטויות" אחרות שכאלו.

אני שמח שאני פשוט מסוגל ליהנות מהיצירות של הלהקה בלי ניתוחים מיותרים ללא הפסקה ו"שטויות" אחרות שכאלו.

-
- בריל!
או משפט כלבבי, סבלנות חברים, סבלנות...YtseJam כתב:האמת שזה קצת מצחיק אותי כי המוזיקה של דרים היא ככה (זאת אומרת, כביכול)... זו אחת הביקורות הגדולות עליה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Rise up and take the power back!!!
-
- דרימיסט מתקדם
עידן, ל-DT יש דברים קוהרנטיים יותר וקוהרנטיים פחות.
נכון שהביקורת עליהם זה שהם משנים מקצבים כל הזמן, כותבים את המוזיקה שלהם עם "מחשבון", וכל מיני כאלה, אבל לא על זה דיברתי. אין לי בעיה עם הפרוגרסיביות של המוזיקה שלהם, אם היא מתקדמת, אז זה לא אומר רק שהיא לא בנאלית חד מימדית, אלא גם מתקדם משמע מתפתח, נבנה לאט לאט ממש כמו יצירה קלאסית מודרנית מטאלית שכזו.
אבל יש דברים שפשוט נשמעים כמו "בוא נכתוב עכשיו 5 דקות של הפצצה מוזיקלית לא קשורה לשום דבר ממה שעשינו עד עכשיו" ולמרות שהם עושים אחלה 5 דקות של פרוג לפנים, זה נשמע כמו פלסתר על השיר, קאט אנד פייסט שנועד למשוך את השיר מעבר לסנדרט המקובל בפופ-רוק גלגלצי. כשהם עושים את זה קוהרנטי אז זה לא מורגש בכלל (ויש להם עשרות דוגמאות לזה) וכשזה לא קוהרנטי אז זה מאכזב אותי, ויותר מעצבן ממעניין.
בסופו של יום, כשהתוודעתי ל-DT שמחתי לגלות שיש מוזיקה שסוף סוף נכנסת לקטגוריה של מושלמת באוזניים שלי. לצערי זה קצת חסר לי אצלם בשנים האחרונות, ומה לעשות, כשהרף גבוה (אצלי באוזניים) יותר סביר ליפול.
נכון שהביקורת עליהם זה שהם משנים מקצבים כל הזמן, כותבים את המוזיקה שלהם עם "מחשבון", וכל מיני כאלה, אבל לא על זה דיברתי. אין לי בעיה עם הפרוגרסיביות של המוזיקה שלהם, אם היא מתקדמת, אז זה לא אומר רק שהיא לא בנאלית חד מימדית, אלא גם מתקדם משמע מתפתח, נבנה לאט לאט ממש כמו יצירה קלאסית מודרנית מטאלית שכזו.
אבל יש דברים שפשוט נשמעים כמו "בוא נכתוב עכשיו 5 דקות של הפצצה מוזיקלית לא קשורה לשום דבר ממה שעשינו עד עכשיו" ולמרות שהם עושים אחלה 5 דקות של פרוג לפנים, זה נשמע כמו פלסתר על השיר, קאט אנד פייסט שנועד למשוך את השיר מעבר לסנדרט המקובל בפופ-רוק גלגלצי. כשהם עושים את זה קוהרנטי אז זה לא מורגש בכלל (ויש להם עשרות דוגמאות לזה) וכשזה לא קוהרנטי אז זה מאכזב אותי, ויותר מעצבן ממעניין.
בסופו של יום, כשהתוודעתי ל-DT שמחתי לגלות שיש מוזיקה שסוף סוף נכנסת לקטגוריה של מושלמת באוזניים שלי. לצערי זה קצת חסר לי אצלם בשנים האחרונות, ומה לעשות, כשהרף גבוה (אצלי באוזניים) יותר סביר ליפול.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
כמו שכתבתי מקודם, אני לא מרגיש ככה - וטוב שכך.
לגבי ה"דליפה" באיכות 320kbps... זה פשוט לא ייתכן שהשיר יהיה חתוך בדיוק באותו אופן כמו ה-128kbps
בקיצור, ... אין. דליפה שיקרית!
האלבום הזה מקבל הדלפות מוזרות, זה בטוח.

לגבי ה"דליפה" באיכות 320kbps... זה פשוט לא ייתכן שהשיר יהיה חתוך בדיוק באותו אופן כמו ה-128kbps
בקיצור, ... אין. דליפה שיקרית!
האלבום הזה מקבל הדלפות מוזרות, זה בטוח.

- NamelessATM
- דרימיסט-על
תראו, אני לא מנסה לחפש בדרים דברים רעים, אין לי סיבה וגם אתם בטח ראיתם שבנושא פה אני אמרתי לאנשים שיחכו עד שהם ישמעו את כל האלבום ושלא צריך ישר לבסס דעה שלילית על האלבום וכו'.
אבל אני חייב להסכים עם Pugi בנושא הזה, שבאלבומים האחרונים יש יותר ויותר שירים שזה נראה שדרים פשוט אמרו "אממ , איך נאריך את השיר? בואו נדחוף קטע של כמה דקות שלא קשור בעליל למה שהיה מקודם ואז נחזור לקצב של השיר".
פשוט בשביל שהשיר יהיה ארוך, לא באמת כי זה מחייב את זה.
לעומת האלבומים הקודמים שלהם שהקטעים האינסטרומנטלים לא היו מאולצים והתאימו בידיוק לאווירת השיר , הדוגמאות שהוא הביא אלו גם השירים שאני אישית הכי לא סובל את מה שדרים עשו איתם ובידיוק אתמול דיברתי על זה עם חבר שלי.
זאת אומרת, The Ministry of Lost Souls - שיר כל כך יפה שאם הם היו מסיימים אותו אחרי הבית שבא אחרי הפיזמון השני זו הייתה בלדה כל כך יפה , נגיד בסביבות 7~ דקות, אבל בגלל הדחף הזה להגיד "לא, אנחנו להקת פרוגרסיב, ואסור להפיק אלבום של פחות מ-75 דקות אז נוסיף קטע אינסטרומנטלי מעיק" השיר די נהרס.
למה לא להשאיר את השיר 7 דקות? עדיף להשאיר את השומע עם טעם של עוד מאשר להעיק עליו.
וגם Sacrificed Sons, גם בנושא אחר אמרתי את זה.
בקטע האינסטרומנטלי שבין 4 דקות ל-6 וחצי דקות זה פשוט לא קשור באופן מטורף לשיר , כאילו, למה? :|
עד SFAM, כולל, השיר הכי ארוך שלהם באלבום אולפן היה פחות מ-13 דקות ולא ראיתי מישהו שהתלונן על האלבומים.
Awake, ספק האלבום האהוב עלי של דרים או השני הכי אהוב עלי, שיר ממוצע שם הוא 7 דקות, וזה עדיף - כי זה פשוט קטעים אינסטרומנטלים קצרים יחסית שהם לעניין, מעבירים את האווירה כמו שצריך , והשירים בנויים כמו שצריך.
אני עוד לא שמעתי את BCSL , אני רוצה לשמוע את Wither ו-The Best of Times , אני מקווה שגם TCOT לא יאכזב , ואני לא רוצה לקבוע דעה ליפני שאני שומע את האלבום - אבל אני גם לא יאכל כל מה שאני אשמע.
כמו שלא צריך לנתח כל דבר גם לא צריך לאכול כל דבר בלי תלונות.
אבל אני חייב להסכים עם Pugi בנושא הזה, שבאלבומים האחרונים יש יותר ויותר שירים שזה נראה שדרים פשוט אמרו "אממ , איך נאריך את השיר? בואו נדחוף קטע של כמה דקות שלא קשור בעליל למה שהיה מקודם ואז נחזור לקצב של השיר".
פשוט בשביל שהשיר יהיה ארוך, לא באמת כי זה מחייב את זה.
לעומת האלבומים הקודמים שלהם שהקטעים האינסטרומנטלים לא היו מאולצים והתאימו בידיוק לאווירת השיר , הדוגמאות שהוא הביא אלו גם השירים שאני אישית הכי לא סובל את מה שדרים עשו איתם ובידיוק אתמול דיברתי על זה עם חבר שלי.
זאת אומרת, The Ministry of Lost Souls - שיר כל כך יפה שאם הם היו מסיימים אותו אחרי הבית שבא אחרי הפיזמון השני זו הייתה בלדה כל כך יפה , נגיד בסביבות 7~ דקות, אבל בגלל הדחף הזה להגיד "לא, אנחנו להקת פרוגרסיב, ואסור להפיק אלבום של פחות מ-75 דקות אז נוסיף קטע אינסטרומנטלי מעיק" השיר די נהרס.
למה לא להשאיר את השיר 7 דקות? עדיף להשאיר את השומע עם טעם של עוד מאשר להעיק עליו.
וגם Sacrificed Sons, גם בנושא אחר אמרתי את זה.
בקטע האינסטרומנטלי שבין 4 דקות ל-6 וחצי דקות זה פשוט לא קשור באופן מטורף לשיר , כאילו, למה? :|
עד SFAM, כולל, השיר הכי ארוך שלהם באלבום אולפן היה פחות מ-13 דקות ולא ראיתי מישהו שהתלונן על האלבומים.
Awake, ספק האלבום האהוב עלי של דרים או השני הכי אהוב עלי, שיר ממוצע שם הוא 7 דקות, וזה עדיף - כי זה פשוט קטעים אינסטרומנטלים קצרים יחסית שהם לעניין, מעבירים את האווירה כמו שצריך , והשירים בנויים כמו שצריך.
אני עוד לא שמעתי את BCSL , אני רוצה לשמוע את Wither ו-The Best of Times , אני מקווה שגם TCOT לא יאכזב , ואני לא רוצה לקבוע דעה ליפני שאני שומע את האלבום - אבל אני גם לא יאכל כל מה שאני אשמע.
כמו שלא צריך לנתח כל דבר גם לא צריך לאכול כל דבר בלי תלונות.
-
- דרימיסט מתקדם
מופנה לעידן בעיקר - אנחנו חופרים בעיקר כי אין לנו מה לעשות כשאנחנו שומעים בפעם המליון את שני השירים. כמעט לכל אחד שמצטרף לפורום שולחים לחפור כמה שיותר. הרבה יותר קל להתלונן מאשר לומר אלף פעמים "וואו מדהים", זה הטבע הישראלי, להתלונן, וזה קל כשמדובר על DT, כי אין דבר מושלם בעולם (חוץ מאשתי והבת שליכמו שלא צריך לנתח כל דבר גם לא צריך לאכול כל דבר בלי תלונות

וחוץ מזה, אם לא אנחנו, למי מייק היה כותב שירים כמו Never enough? אנחנו הדלק שלו למלאות אלבומים בשירי תלונות חזרה אלינו

- NamelessATM
- דרימיסט-על
לא שמעתי בכלל אף שיר מהאלבום, אבל אני מבין שזה לא הולך להיות יצירת מופת.pugi כתב:מופנה לעידן בעיקר - אנחנו חופרים בעיקר כי אין לנו מה לעשות כשאנחנו שומעים בפעם המליון את שני השירים.כמו שלא צריך לנתח כל דבר גם לא צריך לאכול כל דבר בלי תלונות
בכל זאת, אני שמח שהוא אמר על The Best of Times :
"thankfully they didn't go into any sillyness with multiple soloing, awkward "let's change the melody/rhythm here for the sake of changing" moments"
נראה לי השיר הזה הולך לרצות הרבה אנשים , וחוץ מזה אני אוהב שירים של דרים שיש בהם הרבה עבודה של פסנתר.