אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

נכון. והומואים גורמים לרעידות אדמה.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

Re: אשכול Bitchlist

שליחה על ידי Adar Nahari »

liordavidlior כתב:אדר, זה פורום שכל מהותו חפירות. בתור חופר מוסמך אני נותן לך את האוקיי לחפור כאוות נפשך - אנחנו (לפחות אני) נכנסים לפורום רק בשביל לקרוא חפירות ולענות עליהן בחפירות גומלין. אז:
Adar Nahari כתב:זה שכתבים שהוחבאו במשך 2000 שנה ונחשבו לסודות הכי גדולים של היהדות
לא כולם ממש מסכימים לגבי הקביעה הזאת אדר. למעשה, כל החוקרים לא מאמינים שהזוהר נכתב על ידי רשב"י מכמה סיבות.
Adar Nahari כתב:ולמעשה המון מנהגים ביהדות פשוט באים לעזור לך (כשרות לדוגמה).
תסבירי לי בבקשה, איך מנהגים (ליתר דיוק: מצוות מחייבות שעליהם יש שכר ועונש) כמו כשרות זה המפתח לאושר לפי הקבלה.

ואל תקחי את השאלות שלי כיציאה עליך. בבקשה. אני שואל כדי להבין :)
מבטיחה שבזה אני אסיים, אחר כך נפתח אשכול נפרד.

לא אמרתי שכשרות זה המפתח לאושר בקבלה, אמרתי שיש המון דברים ביהדות שבאים לעזור לך לחיות נכון. ואני אנמק:
ע"פ הקבלה, האושר נקבע ע"פ מדד שנקרא "אור", כלומר עליה במערכת הספירות (קירבה לבורא, וכד'). הדרך לעלות בספירות היא דבר ראשון ע"י שליטה עצמית ומודעות למעשים שלך. כשאתה מגיע ממש ממש ממש רעב לשולחן, אבל אתה צריך לעצור ולחשוב מתי אכלת בשר, או מתי אכלת חלב ולברך על האוכל, עד שמגיע השלב שבו אתה אוכל אתה לא דוחף לפה כל מה שאתה רואה, אלא אתה כבר יותר רגוע וחושב על מה שאתה מכניס לפה, אתה מודע. כאשר אתה מתווכח עם מישהו, והוא אמר את המילה האחרונה והולך ואתה כועס ממש, ויש לך עוד משהו אחרון להגיד לו כדי להראות לו מה זה, אבל אתה יוצא מהחדר ומנשק את המזוזה ואומר ברכה, ונכנס לעוד חדר ושוב מנשק את המזוזה ואומר ברכה, אתה כבר לא מגיע עצבני וכועס, היתה לך עוד שניה לחשוב על מה שאתה אומר. זה כבר מגיע מבחירה ולא מדחף (סיטרא אחרא). בשלב הזה אתה אומר את הדברים מתוך מחשבה ומודעות. זה ההבדל.
לקיים מצוות זה למעשה דובדבן שבקצפת, אין להן הרבה משמעות מעבר למסורת ללא שליטה עצמית. כמובן שמבחינה קבלית לדברים יש משמעויות נוספות, אבל כל עוד אתה מתרגז וכועס אין שום חשיבות לעובדה שאתה שומר שבת (אני יודעת שזה נשמע קיצוני). ואגב שמירת שבת, הרעיון בלשמור שבת זה לא לא להדליק אש, אלא לא לחשוב מחשבות חול, לא לעשות דברים על "אוטומט". תדליק אור, אבל עם היד השניה ממה שאתה רגיל. מבחינה אנרגטית השבת הוא הזמן הכי טוב לעלות בספירות, אם רק תדע להרחיק את החול מעצמך.
יש המון דברים שאנשים דתיים עושים מתוך הרגל ולא מתוך ידיעה, אולי אפילו מתוך בורות. ולכל מה שאמרתי אפשר בקלות רבה להביא סימוכין מהקבלה.
החלק המסוכן בקבלה הינו המאגיה השחורה. זה באמת מסוכן אם זה מגיע לידיים הלא נכונות אבל צריך כל כך הרבה שליטה, ידע ומודעות כדי לעשות את הדברים האלו שזה לא משהו שאפשר ללמוד בקורס.

ובקשר לטקסטים הקבליים, אכן יש כאלו שלא ברור מי כתב או מתי, אבל אני התכוונתי לעובדה שהקבלה הוסתרה במשך 2000 שנה. המון אנשים (דתיים) מסכימים שזה הדור בו הקבלה צריכה להילמד (פשוט כי מצבנו ממש גרוע), ולא סתם זה כל כך פופולרי.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: אשכול Bitchlist

שליחה על ידי liordavidlior »

Adar Nahari כתב:לא אמרתי שכשרות זה המפתח לאושר בקבלה, אמרתי שיש המון דברים ביהדות שבאים לעזור לך לחיות נכון. ואני אנמק:
ע"פ הקבלה, האושר נקבע ע"פ מדד שנקרא "אור", כלומר עליה במערכת הספירות (קירבה לבורא, וכד'). הדרך לעלות בספירות היא דבר ראשון ע"י שליטה עצמית ומודעות למעשים שלך. כשאתה מגיע ממש ממש ממש רעב לשולחן, אבל אתה צריך לעצור ולחשוב מתי אכלת בשר, או מתי אכלת חלב ולברך על האוכל, עד שמגיע השלב שבו אתה אוכל אתה לא דוחף לפה כל מה שאתה רואה, אלא אתה כבר יותר רגוע וחושב על מה שאתה מכניס לפה, אתה מודע. כאשר אתה מתווכח עם מישהו, והוא אמר את המילה האחרונה והולך ואתה כועס ממש, ויש לך עוד משהו אחרון להגיד לו כדי להראות לו מה זה, אבל אתה יוצא מהחדר ומנשק את המזוזה ואומר ברכה, ונכנס לעוד חדר ושוב מנשק את המזוזה ואומר ברכה, אתה כבר לא מגיע עצבני וכועס, היתה לך עוד שניה לחשוב על מה שאתה אומר. זה כבר מגיע מבחירה ולא מדחף (סיטרא אחרא). בשלב הזה אתה אומר את הדברים מתוך מחשבה ומודעות. זה ההבדל.
לקיים מצוות זה למעשה דובדבן שבקצפת, אין להן הרבה משמעות מעבר למסורת ללא שליטה עצמית. כמובן שמבחינה קבלית לדברים יש משמעויות נוספות, אבל כל עוד אתה מתרגז וכועס אין שום חשיבות לעובדה שאתה שומר שבת (אני יודעת שזה נשמע קיצוני).
עם מה שכתבת כאן אני מסכים לגמרי. ניסחת את זה גם מדויק ויפה :)
Adar Nahari כתב:ואגב שמירת שבת, הרעיון בלשמור שבת זה לא לא להדליק אש, אלא לא לחשוב מחשבות חול, לא לעשות דברים על "אוטומט". תדליק אור, אבל עם היד השניה ממה שאתה רגיל. מבחינה אנרגטית השבת הוא הזמן הכי טוב לעלות בספירות, אם רק תדע להרחיק את החול מעצמך.
יש המון דברים שאנשים דתיים עושים מתוך הרגל ולא מתוך ידיעה, אולי אפילו מתוך בורות.
למה שאת כותבת כאן, יש מבחינה רעיונית, איכשהו, צדדים נכונים. אבל, מעשית, אף מקובל לא יסכים למה שאמרת; הקבלה באה "לחשוף" את העולם הפנימי של היהדות - אבל היא לעולם לא יכולה לחלוק עליה או על צדדים רעיוניים שבה. אסור לצאת נגד ההלכה לא משנה עד כמה תהיה מקובל. ההלכה אומרת שאסור להדליק אור אז אסור להדליק אור, נקודה. אי אפשר להחליף את המעשה במשמעות, זו כפירה בעקרונות דתיים מסויימים, אפשר (קבלית, אף רצוי וחובה) לצרף את המשמעות למעשה.
Adar Nahari כתב:החלק המסוכן בקבלה הינו המאגיה השחורה. זה באמת מסוכן אם זה מגיע לידיים הלא נכונות אבל צריך כל כך הרבה שליטה, ידע ומודעות כדי לעשות את הדברים האלו שזה לא משהו שאפשר ללמוד בקורס.
לא משנה מה עמדותיי לגבי מאגיה, מאגיה שחורה, By defenition, לא יכולה להיות קבלית.
Adar Nahari כתב:אבל אני התכוונתי לעובדה שהקבלה הוסתרה במשך 2000 שנה.
שוב אומר, אני חולק נמרצות על כך, זו בהחלט לא עובדה. ספר הקבלה הראשון, ספר הבהיר, יצא בסוף המאה ה13 - תחילת ה14. לא באמת רשב"י כתב את ספר הזוהר.
Adar Nahari כתב:המון אנשים (דתיים) מסכימים שזה הדור בו הקבלה צריכה להילמד (פשוט כי מצבנו ממש גרוע), ולא סתם זה כל כך פופולרי.
נו, נבואה שמגשימה את עצמה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.a ... Id=1439217

ירון לונדון שליטא!!

:haha: :haha: :haha:

שוקרון, האם "יחי אדוננו מורנו ורבנו ירון לונדון?"

:haha: :haha: :haha:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
liordavidlior
דרימיסט-על

^ אפרופו, הנה אחד מהאנשים היותר נוכלים בארץ הזאת, וזה כל כך מרגיז אותי שהרבה אנשים אוכלים את הלוקשים שהוא מלעיט אותם. הייתה עליו לפני שנה כתבה בערוץ 10. פשוט לראות ולא להאמין עד כמה הבנאדם הזה משוגע:

חלק 1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u6nCGgojxRs[/youtube]

חלק 2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PEkfzYnuN0E[/youtube]
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אל תיקחו אותו ברצינות, ואז תבינו שהוא הקומיקאי הכי מוצלח שידעה המדינה.
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

^ מה שמפריע לי, זה שיש המון אנשים שכן לוקחים אותו ברצינות וניזוקים. אולי די לשים את המשען במקסמי שווא כאלה!?
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

איזה בולשיט האורן זריף הזה. הוא יצר לעצמו במה של אחד שיודע לרפא בכוח המחשבה. ויש אנשים שמכוח האמונה שלהם בדבר - נרפאים.
למה הם נרפאים? כי הם מאמינים שמה שניתן להם זה תרופת נגד.
בדיוק כמו בניסויים המדעיים בהם נותנים לקבוצה א' כדורים חדשים, ולקבוצה ב' תמיסת סוכר כאשר האנשים בקבוצה ב' חושבת שמה שנותנים לה זה את התרופה נגד ולכן נרפאים.
הכל שטויות. אתם רוצים אנרגיה? רוצים לחשוב חיובי? רוצים פחות כאבי ראש ולחץ דם נורמלי? לא צריך את אורן זריף בשביל זה, לא להחזיק תרנגולת ולא נרות.
המינימום שאפשר לעשות כדי לחיות בריא, בעיקר בנפש, זה להתחיל לאמן את המח שלכם לחשוב בצורה חיובית. פחות להתרגז משטויות. לאהוב את עצמכם. אין פה ניסים ולא כוחות על טבעיים.
חולים? כואב? לכו לרופא. גם חסכתם כסף וגם לא עבדו עליכם בעיניים.
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

^
עכשיו תחליפו בפסקה למעלה כל מקום שכתוב אורן זריף במילה אלוהים. והופס, איזה פלא, זה עובד גם בכיוון הזה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

RemedyLane כתב:איזה בולשיט האורן זריף הזה. הוא יצר לעצמו במה של אחד שיודע לרפא בכוח המחשבה. ויש אנשים שמכוח האמונה שלהם בדבר - נרפאים.
למה הם נרפאים? כי הם מאמינים שמה שניתן להם זה תרופת נגד.
בדיוק כמו בניסויים המדעיים בהם נותנים לקבוצה א' כדורים חדשים, ולקבוצה ב' תמיסת סוכר כאשר האנשים בקבוצה ב' חושבת שמה שנותנים לה זה את התרופה נגד ולכן נרפאים.
הכל שטויות. אתם רוצים אנרגיה? רוצים לחשוב חיובי? רוצים פחות כאבי ראש ולחץ דם נורמלי? לא צריך את אורן זריף בשביל זה, לא להחזיק תרנגולת ולא נרות.
המינימום שאפשר לעשות כדי לחיות בריא, בעיקר בנפש, זה להתחיל לאמן את המח שלכם לחשוב בצורה חיובית. פחות להתרגז משטויות. לאהוב את עצמכם. אין פה ניסים ולא כוחות על טבעיים.
חולים? כואב? לכו לרופא. גם חסכתם כסף וגם לא עבדו עליכם בעיניים.
אווו איזה פסקא מיכל .. ח.ח ענקי ! That's The Spirit (דיסק של POS עליי :D ) .
אני לא מטיל ספק בשום דבר שלא הוכיחו לי . אני כן מאמין בעל טבעי בדיוק כמו שאני מאמין באלוהים .
אני לא אלך אליו אישית אבל יאללה , תנו לאנשים להאמין במה שהם מאמינים , אם זה מה שירפא אותם אז למה לא .
אני חושב שהתרופה לחיים מאושרים , תקינים וארוכים - הכל מתחיל ונגמר בשמחת חיים ..
החיפוש כאן הוא איך לחיות נכון (כמו שאדר כתבה יפה בעמוד לפני).
liordavidlior
דרימיסט-על

Ignorance is bliss

אני אישית, מעדיף אושר אחר.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

אז אתה מעדיף לשקר לעצמך ( כיוצא מהמשפט שאמרת ) ?
מה זה אושר אחר בשבילך ?
liordavidlior
דרימיסט-על

Ozerivarium כתב:אז אתה מעדיף לשקר לעצמך ( כיוצא מהמשפט שאמרת ) ?
בדיוק להפך. זה לא יוצא ממה שאמרתי, הבנת אותי לא נכון.

אני מאמין שאפשר להיות מאושר גם בלי לשקר לעצמך.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

זה מה שכתבתי בביצ'ליסט לפני שלושה ימים:
avrahamshuk כתב:אני לא מאמין שאני כותב את זה אבל - אנשים שהדת העבירה אותם על דעתם... :shrug:
בעצם אני לא יודע אם זה דוקא דת... הם גם ככה סתם טיפשים... אוף כמע רוע טיפשות ובורות יש בעולם!!!!!! אנשים שזורקים את כל האנשים הכי קרובים להם ואת כל הסביבה הקרובה להם, יוצרים מלחמות עולם בין אנשים והכל בשביל דמיון שווא דבילי ואידיוטי!!!! חלומות הזויים של אנשים חלשים! לאן זרקתם את השכל אנשים!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
כתבתי את זה בדיוק בגלל התופעה הזאת שאתם הראתם פה של אנשים נוכלים ומושחתים כמו אורן זריף וחבר מריעו המפוקפקים. לצערי אנשים שמאוד קשורים אלי וחשובים לי נפלו בפח דומה ועכשיו זה מתפוצץ להם בפנים.
באופן לא מפתיע יוצאי עדות המזרח נמצאים בסיכון הרבה יותר גבוה להאמין לשרלטנים כאלה מאשר אחינו האשכנזים. אני מאמין שזה בעיקר בגלל המנטליות שהייתה באפריקה שהייתה הרבה יותר מיסטית והאנשים שם התרגלו למציאות של צדיק שיודע דברים המדריך אותם בכל צעד בחיים. באירופה לעומת זאת ההשכלה חדרה הרבה יותר עמוק וזה השפיע גם על היהודים והם הרבה יותר רציונליים.
אוף.... לכם זה סתם נראה טיפשות של אנשים, אבל בשבילי זה פגיעה תסכול ועלבון.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
נקראתי מצחוק מהמכתב הזה.
זו אגב לעוד דוגמה שלוקחים את מה שכתוב בפשט וחושבים שזה מה שיקרה. שבאמת יבוא איש רכוב על חמור לבן. עצוב וטיפשי לחשוב שמשהו עמוק כל כך כמו התנ"ך יכתוב דברים מפורשים וטיפשיים כל כך. זה אפילו לא נשמע הגיוני. כל מי שיצא לו לשמוע פרשנות קבלית של מספר סיפורים תנ"כים מבין שהפואנטה האמיתית (והמאוד יפה) בכל הסיפורים האלו נמצאת בפנים, ורחוקה מהפשט.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

עצוב וטיפשי בעיניי שאנשים חושבים שכל התנ"ך כולו זה עומק ודברי חוכמה. כתובים הרבה דברים שטחיים ושטותיים בתנ"ך, ברור לי שאנשים "חכמים" לא יכולים לקבל את זה אז לכל דבר כותבים ספרים כדי להסביר להדיוטות את דברי ה"חוכמה". יש הרבה דברים יפים וחכמים בתנ"ך אבל לפעמים צריך להסתכל על הדברים בעיניים מפוכחות.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

התנ"ך כולו הוא דברי חוכמה, אבל אף אחד מאיתנו לא למד מספיק בשביל להבין את הכל. כששומעים פרשנויות לדברים הכי פשוטים מבינים שאין שום סיכוי שמשהו כתוב שם סתם. אני מבטיחה לך שגם האדם הכי אינטיליגנט לא יכול לעלות על מרבית הדברים האלו לבד. ובנוגע לעיניים מפוכחות, ככל שהמדע מגלה יותר ויותר הוא מבין שהוא יודע פחות ופחות. מרבית התיאוריות המדעיות מבוססות על השערות ופרשנויות. לבוא ולהגיד שההשערות והפרשנויות האלו יותר טובות מההשערות והפרשנויות של התנ"ך זה סתם ויכוח של ילדים של "אבא של מי יותר חזק" (ברור שאבא שלי, הוא היה חייל והוא הולך למילואים). יש המון דברים במדע שנשמעים כמו משהו שמישהו הפליץ כי ככה הסתדר לו הכי טוב ואין דרך יותר מוצלחת להסביר את זה, אז למה לאמין לזה ולא להאמין שאסתר במגילת אסתר היא למעשה ה'? או שהמשיח על חמור לבן זה למעשה שליטה של הנשמה על החומר, וביום שבו נשלוט אנחנו על היצרים שלנו ולא הם באנו תגיע הגאולה? או ש"ואהבת לרעך כמוך" זה למעשה שתדע ותכיר את הרע שלך ותשלוט עליו ולא הוא עליך? איך התאוריות האלו פחות טובות?
המדע היום הולך ומתקרב לדת ולמסקנה שאכן יש משהו גדול יותר שברא אותנו, פיסיקת הקוונטים למעשה חופפת לתיאוריות בקבלה. יש דברים שהם לא מקרה, יש דברים שהם לא סתם. אני מסוג האנשים שהגיעו לקבלה לגמרי מסקרנות, לא בשביל עצמי, לא מחפשת תשובה לכלום, לא היתה לי (טפו טפו טפו) אף בעיה אף פעם, באמת שהדברים הם מקסימים ואין סופיים, לפעמים צריך להיות קצת פתוח לקבל דברים אחרים. לבוא ולהגיד שזה "חצי-חצי" (או חלק וחלק) זה בדיוק אותה הבורות של מצד אחד לקחת את חוה כפשוטו ולהגיד שהיא פיתתה את אדם והיא מקור הרוע, ומצד שאני לא להסתכל שמבחינת הפשט אדם היה סתם גנן.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

הבורות האמיתית היא לבוא ולהגיד את המשפט האחרון שאמרת. את לא פתוחה לקבל כלום. להגיד שהתנ"ך כל כולו דברי חוכמה ואנחנו לא מבינים אותה מוכיחה את זה יפה מאוד. התנ"ך הוא ספר אמיתי שנכתב ע"י אנשים אמיתיים, כמוני וכמוך שלקחו הרבה סיפורים, דברי חוכמה, מיתולוגיות וליקטו אותם בספר אחד. לא הכל שם מבריק, לא הכל שם ברור, יש שם דברים יפים וחכמים כמו שיש בהרבה ספרים שאת בחיים לא תקראי כי לא תהיי פתוחה בכלל לשמוע עליהם.
לא הכל במדע זה קדוש, זה היופי של המדע: לבוא, לעשות ניסויים, לתצפת, ולהסיק מסקנות. אפשר לבוא, לטעון אחרת ולהוכיח את זה. אבל חס וחלילה שמישהו ייטען משהו נגד הכתובים, הרי זה קדוש.
liordavidlior
דרימיסט-על

Adar Nahari כתב:ככל שהמדע מגלה יותר ויותר הוא מבין שהוא יודע פחות ופחות. מרבית התיאוריות המדעיות מבוססות על השערות ופרשנויות. לבוא ולהגיד שההשערות והפרשנויות האלו יותר טובות מההשערות והפרשנויות של התנ"ך זה סתם ויכוח של ילדים של "אבא של מי יותר חזק" (ברור שאבא שלי, הוא היה חייל והוא הולך למילואים). יש המון דברים במדע שנשמעים כמו משהו שמישהו הפליץ כי ככה הסתדר לו הכי טוב ואין דרך יותר מוצלחת להסביר את זה
ההבדל הפונדומנטלי בין המדע לתיאולוגיה הוא שהמדע נשען בראש ובראשונה על הוכחות. המדע לא מקבל שום דבר כמובן מאליו, אלא חוקר ומודד, בודק ומבחין - חי את המציאות. ישנם תיאוריות במדע, ישנם פרשנויות - אך הן מבוססות על הוכחות, דברים מדודים. לומר שהשערות מדעיות = פרשנויות תנ"כיות, זה כל כך אבסורדי, כל כך רחוק מהאמת. התנ"ך לא מתבסס על הוכחות וגם לא מתיימר להתבסס על הוכחות, אין פה ויכוח של ילדים, יש פה 2 שיטות הסתכלות השונות בתכלית אחת מהשניה.
חוץ מזה, את רוצה דוגמאות מהדת שנשמעות כמו משהו שמישהו הפליץ?
Adar Nahari כתב:המדע היום הולך ומתקרב לדת ולמסקנה שאכן יש משהו גדול יותר שברא אותנו
ממש ממש ממש לא. לא יודע מאיפה את לוקחת את זה.
Adar Nahari כתב:פיסיקת הקוונטים למעשה חופפת לתיאוריות בקבלה.
אשמח שתסבירי לי לאיזה תיאוריות הכוונה, ומאוד מעניין אותי לדעת איפה למדת פיזיקה קוונטית.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

יש לי הרגשה שאדר לקחה קורס חופף לקורס "תורה ומדע" בבר-אילן, שמה לוקחים את סיפור בריאת העולם ומשווים אותו לממצאים ארכיאולוגיים ואחרים, ואומרים שהימים הם בעצם מיליוני שנים, והכתובים בעצם מתארים תהליכי אבולוציה וכו' וכו' וכו'... ואיפשהו הם מדברים גם על בריאת היקום והמפץ הגדול וגם את זה משווים לכתוב בספר בראשית, ואז מגיע הפאנץ ליין שאומר, שהרי בהתחלה היה זמן 0, בו לא היה כלום. ואז פתאום היה המפץ הגדול. אבל מה גרם למפץ הגדול? אלוהים.

יש כביכול לא מעט חוקרים מדעיים בעלי שם, שכאשר הם מדברים על רגע יצירת היקום, הם בעצם קוראים לזה "בריאה", כי זה חוצה את גבולות המדע. יכול להיות שכל המרצים האלו נאחזים במילים של אותם חוקרים או מסלפים אותם, או לא יודע מה. :shrug:
שלח תגובה