אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)
אנשים , אני ממש אוהב את הדיונים האלו ויש לי הרבה מה להגיד בעניין , אבל אני רוצה לקרוא את כל האשכול בעיון . אני חושב שכל בנדם שמחפש תשובות צריך לקרוא את הפוסטים המדהימים שלכם .
אני צריך למצוא זמן ולקרוא את האשכול הזה ואת האשכול על השאלה הביולוגית של שוקרון .
אני צריך למצוא זמן ולקרוא את האשכול הזה ואת האשכול על השאלה הביולוגית של שוקרון .
- Adar Nahari
- דרימיסטית מתקדמת
זמני
בשיעורי קבלה כל כך חופרים בנושא, וחזרתי עכשיו משיעור, אז אני אחסוך מכם. הרעיון הוא להבין שאתה בוחר להתעצבן, וכשאתה בוחר בזה, אתה רק פוגע בעצמך.
ממליצה לכולם ללכת ללמוד קבלה, רק כמה שיעורים. מלמד אותך דברים שאנשים מבינים בגיל הרבה יותר מאוחר.
לי זה כל כך עזר למתן את עצמי, אני באמת מרגישה שאני חוסכת מעצמי כאב רב, והמון יריות ברגל.
ממליצה לכולם ללכת ללמוד קבלה, רק כמה שיעורים. מלמד אותך דברים שאנשים מבינים בגיל הרבה יותר מאוחר.
לי זה כל כך עזר למתן את עצמי, אני באמת מרגישה שאני חוסכת מעצמי כאב רב, והמון יריות ברגל.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
Re: אשכול Bitchlist
נכון . בגלל זה אני אומר שהכל בראש. אני חושב שכשיעבור הזמן , והמון זמן , כשנהיה כבר מספיק זקנים , נסתכל לאחורה על כל הטעויות הקטנות שעשינו ונגלה שבזיק של מחשבה הפוכה ועם קצת אופטימיות היינו יכולים לשנות חיים שלמים .
אם אתה בא רק בגישה שונה כלפי החיים , אתה יכול לשנות הכל .
זה מזכיר לי שאבא של חבר שלי היה מתעצבן עליו בגלל הפדנטיות שלו , אבל חבר שלי יכל להתעצבן ולהחזיר באותו בטבע . אבל בגלל שהוא כבר לא לקח אותו רציני הוא בחר לקחת הכל בהומור . ובמקום להתעצבן הוא פשוט צחק על כל מילה שאמר . זה היה פשוט מצחיק לשמוע את זה .
יש היום המון שיטות איך להפוך אותנו ליותר סבלנים או סובלניים כלפי השני . אם רק היינו יודעים לנהל את החיים שלנו בצורה שונה ונכונה יותר .
אם אתה בא רק בגישה שונה כלפי החיים , אתה יכול לשנות הכל .
זה מזכיר לי שאבא של חבר שלי היה מתעצבן עליו בגלל הפדנטיות שלו , אבל חבר שלי יכל להתעצבן ולהחזיר באותו בטבע . אבל בגלל שהוא כבר לא לקח אותו רציני הוא בחר לקחת הכל בהומור . ובמקום להתעצבן הוא פשוט צחק על כל מילה שאמר . זה היה פשוט מצחיק לשמוע את זה .
יש היום המון שיטות איך להפוך אותנו ליותר סבלנים או סובלניים כלפי השני . אם רק היינו יודעים לנהל את החיים שלנו בצורה שונה ונכונה יותר .
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
הדת באמת מעבירה אנשים על דעתם , בדיוק כמו שחילונות יכולה לעשות זאת .
השיר In The Name Of God אומר לי הרבה .
-
- דרימיסט מתקדם
אנחנו בוחרים להתעצבן? זה נשמע לי קצת מכליל. זעם ובכלל רגשות הם לא דברים רציונליים ואין בהם אלמנט של בחירה. מה שאת עושה עם זה, זו הבחירה האמיתית.Adar Nahari כתב:בשיעורי קבלה כל כך חופרים בנושא, וחזרתי עכשיו משיעור, אז אני אחסוך מכם. הרעיון הוא להבין שאתה בוחר להתעצבן, וכשאתה בוחר בזה, אתה רק פוגע בעצמך.
חילוניות מעבירה אנשים על דעתם? מה זאת אומרת? איך?Ozerivarium כתב:הדת באמת מעבירה אנשים על דעתם , בדיוק כמו שחילונות יכולה לעשות זאת .
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
אני חושב שבאותה מידה שאתה יכול להגזים עם הדת , ולעשות דברים בצורה קיצונית , גם ללא דת וללא יסודות , השגרת חיים שלך לא תהיה מתוקנת . ז"א אני חושב שיש בדת שלנו יסודות שמלמדים אותך איך להיות בנדם , ולעשות אותך יותר מיושב על דעתך . ויש אנשים שזה ממש עוזר להם .
נהייתה מין תנועה כזאת בשנים האחרונות של של יותר אנשים שהולכים ללמוד קבלה , לדעתי יש בזה קצת ביזוי , לא שאני מתכוון אלייך ישירות , עם כל הרצון הטוב להבין ולדעת , לרכוש כלים כדי לנהל את החיים שלך בצורה יותר טובה , אני חושב שיש תחומים אחרים שאפשר להתחיל מהם ולאו דווקא קבלה . ואני יכול לתת לך כמה מקורות טובים לזה .
לגבי קבלה אדר , אני לא חוב שכל אחד ראוי ויכול להבין את רזי הקבלה , רק מי שהוא כבר מנוסה והוא עמוק בתוך הדברים האלו , עם נסיון של שנים - רק אז הוא יוכל להתחיל ללמוד .Adar Nahari כתב:בשיעורי קבלה כל כך חופרים בנושא, וחזרתי עכשיו משיעור, אז אני אחסוך מכם. הרעיון הוא להבין שאתה בוחר להתעצבן, וכשאתה בוחר בזה, אתה רק פוגע בעצמך.
נהייתה מין תנועה כזאת בשנים האחרונות של של יותר אנשים שהולכים ללמוד קבלה , לדעתי יש בזה קצת ביזוי , לא שאני מתכוון אלייך ישירות , עם כל הרצון הטוב להבין ולדעת , לרכוש כלים כדי לנהל את החיים שלך בצורה יותר טובה , אני חושב שיש תחומים אחרים שאפשר להתחיל מהם ולאו דווקא קבלה . ואני יכול לתת לך כמה מקורות טובים לזה .
- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
זה מה שנקרא אמונה עיוורת. באמת השיר in the name of god מתחבר לי מצוין עם הנושא.
אנשים שפשוט לוקחים את החוק לידיים שלהם.
אני זוכרת שהייתי קטנה הלכתי ברחוב עם כדורסל (הייתי תקופה שניסיתי לשחק) ואז בא אלי איזה ילד דתי ועושה לי תביאי ת'כדור.
ואני כמובן לא נתתי והמשכתי ללכת, אז ההוא התחיל לאיים ולצרוח "אני דתי מה נראה לך שאני אגנוב לך?!" נו באמת.
בקיצור דת או לא דת. מילת המפתח כמו כל דבר בחיים היא איזון.
אבל גם אחרי מאות התנסויות ותרגולים לא תמיד מצליחים לשמור את הזעם, ולפעמים כן מאבדים קצת את העשתונות. השאלה מה אח"כ עושים עם זה ואיך ממשיכים.
אנשים שפשוט לוקחים את החוק לידיים שלהם.
אני זוכרת שהייתי קטנה הלכתי ברחוב עם כדורסל (הייתי תקופה שניסיתי לשחק) ואז בא אלי איזה ילד דתי ועושה לי תביאי ת'כדור.
ואני כמובן לא נתתי והמשכתי ללכת, אז ההוא התחיל לאיים ולצרוח "אני דתי מה נראה לך שאני אגנוב לך?!" נו באמת.
בקיצור דת או לא דת. מילת המפתח כמו כל דבר בחיים היא איזון.
זה באמת עניין של בחירה. אפשר להתעצבן ולעשות דברים שאח"כ נתחרט עליהם. ואפשר לקחת נשימה עמוקה ולנסות להתסכל על הדברים מזוית שונה.Adar Nahari כתב:בשיעורי קבלה כל כך חופרים בנושא, וחזרתי עכשיו משיעור, אז אני אחסוך מכם. הרעיון הוא להבין שאתה בוחר להתעצבן, וכשאתה בוחר בזה, אתה רק פוגע בעצמך.
אבל גם אחרי מאות התנסויות ותרגולים לא תמיד מצליחים לשמור את הזעם, ולפעמים כן מאבדים קצת את העשתונות. השאלה מה אח"כ עושים עם זה ואיך ממשיכים.

He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- Adar Nahari
- דרימיסטית מתקדמת
כל אחד יכול ואולי צריך ללמוד קצת קבלה, לא חייבים לקרוא את כל הכתבים (כ- 3000) כדי להכיר ולאמץ את הרעיון. והאבסורד הכי גדול, זה שכתבים שהוחבאו במשך 2000 שנה ונחשבו לסודות הכי גדולים של היהדות, אפשר היום לקנות בסטימצקי ב- 32 ₪.
הקבלה מתחלקת למספר נושאים, אבל בגדול- תאורתי נבואי ומעשי.
החלק המעשי, אותו אני לומדת, למעשה מדבר על מה ת'כלס משנה, איך הדברים עובדים (מכל מיני בחינות) ואיך למעשה הכל בידיים שלנו.
הרגשות שצריך לחוות הם אושר שמחה ואהבה. כל השאר אלו רגשות שמגיעים ממקום שלילי שלמעשה עושה לך רק רע, גם אם באותו רגע נראה לך מאוד נכון להתעצבן ולהגיד את מה שאמרת, שניה אחר כך תבין שסתם התפרצת, או שאמרת משהו מתחת לחגורה שלא היה במקום, ותרגיש רע. תמיד אפשר להתאפק וככל שמתאמנים מצליחים. רק צריך להמשיך להזכיר לעצמך. דווקא במקום שבו נכון להתעצבן התשובה השקולה היא היותר נכונה, ויותר בריאה. כדי להעביר מסר לא חייבים באמת לכעוס מבפנים. כעס הפנים ולא כעס הלב.
מה שהקבלה המעשית מסבירה זה הכל בנושא המודעות והשליטה העצמית. זה המפתח לאושר, ולמעשה המון מנהגים ביהדות פשוט באים לעזור לך (כשרות לדוגמה).
ובקשר לאנשים שלוקחים את הדת לקיצוניות- המרצה שלנו קורא לזה "טרגדיית הפשט" אנשים שלוקחים את מה שכתוב כאילו זה מה שקרה. הרי אם זו הגישה, אדם בכלל היה גנן טיפש שעישב את הגינה של ה'. הרבה אנשים לוקחים את מה שמתאים להם ועושים עוול לדבר היפה הזה שנקרא יהדות.
מה שכתבתי כאן, זה ממש על רגל אחת כדי לא לחפור. הנושא כמובן הרבה יותר עמוק ומורכב. אז לא לצאת עליי. בבקשה.
הקבלה מתחלקת למספר נושאים, אבל בגדול- תאורתי נבואי ומעשי.
החלק המעשי, אותו אני לומדת, למעשה מדבר על מה ת'כלס משנה, איך הדברים עובדים (מכל מיני בחינות) ואיך למעשה הכל בידיים שלנו.
הרגשות שצריך לחוות הם אושר שמחה ואהבה. כל השאר אלו רגשות שמגיעים ממקום שלילי שלמעשה עושה לך רק רע, גם אם באותו רגע נראה לך מאוד נכון להתעצבן ולהגיד את מה שאמרת, שניה אחר כך תבין שסתם התפרצת, או שאמרת משהו מתחת לחגורה שלא היה במקום, ותרגיש רע. תמיד אפשר להתאפק וככל שמתאמנים מצליחים. רק צריך להמשיך להזכיר לעצמך. דווקא במקום שבו נכון להתעצבן התשובה השקולה היא היותר נכונה, ויותר בריאה. כדי להעביר מסר לא חייבים באמת לכעוס מבפנים. כעס הפנים ולא כעס הלב.
מה שהקבלה המעשית מסבירה זה הכל בנושא המודעות והשליטה העצמית. זה המפתח לאושר, ולמעשה המון מנהגים ביהדות פשוט באים לעזור לך (כשרות לדוגמה).
ובקשר לאנשים שלוקחים את הדת לקיצוניות- המרצה שלנו קורא לזה "טרגדיית הפשט" אנשים שלוקחים את מה שכתוב כאילו זה מה שקרה. הרי אם זו הגישה, אדם בכלל היה גנן טיפש שעישב את הגינה של ה'. הרבה אנשים לוקחים את מה שמתאים להם ועושים עוול לדבר היפה הזה שנקרא יהדות.
מה שכתבתי כאן, זה ממש על רגל אחת כדי לא לחפור. הנושא כמובן הרבה יותר עמוק ומורכב. אז לא לצאת עליי. בבקשה.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
-
- דרימיסט-על
אדר, זה פורום שכל מהותו חפירות. בתור חופר מוסמך אני נותן לך את האוקיי לחפור כאוות נפשך - אנחנו (לפחות אני) נכנסים לפורום רק בשביל לקרוא חפירות ולענות עליהן בחפירות גומלין. אז:
ואל תקחי את השאלות שלי כיציאה עליך. בבקשה. אני שואל כדי להבין
לא כולם ממש מסכימים לגבי הקביעה הזאת אדר. למעשה, כל החוקרים לא מאמינים שהזוהר נכתב על ידי רשב"י מכמה סיבות.Adar Nahari כתב:זה שכתבים שהוחבאו במשך 2000 שנה ונחשבו לסודות הכי גדולים של היהדות
תסבירי לי בבקשה, איך מנהגים (ליתר דיוק: מצוות מחייבות שעליהם יש שכר ועונש) כמו כשרות זה המפתח לאושר לפי הקבלה.Adar Nahari כתב:ולמעשה המון מנהגים ביהדות פשוט באים לעזור לך (כשרות לדוגמה).
ואל תקחי את השאלות שלי כיציאה עליך. בבקשה. אני שואל כדי להבין

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- דרימיסט-על
אוי תפסיקו כבר עם ההתנסחויות האלה. אני לא מחפש לטרוף, אני שואל כדי להבין ולדעת.
חוץ מזה, שגם אני לומד קבלה (רק באוניברסיטה).
חוץ מזה, שגם אני לומד קבלה (רק באוניברסיטה).
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נו זה היה בצחוק... ואתה יודע מה אני חושב על "ללמוד קבלה באוניברסיטה". כנ"ל לגבי "שיעור קבלה" שמעביר אותו איזה מישהו שאפילו לא שומר מצוות. קבלה כשמה כן היא- עברה בקבלה מרב לתלמיד ומאדם לאדם כאשר לא כל אחד יכל להיחשף אליה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט-על
^ זה בדיוק הבעיה עם תורת הסוד הזאת. מכיון שטוענים שהיא הועברה בחשאיות אז לאף אחד אין מונופול עליה. מה שגרם, אבסורדית, לכך שכל אחד בעצם טען למונופול עליה: זה גרם להתפלגויות, שיטות שונות, סתירות ומחלוקות שתכל'ס קצת מוזר שיקרו בתוככי תורה שמתיימרת להיות "האמת הפנימית" היהודית; הרמב"ם טען שהוא יודע סודות תורה. כך גם מקובלי גירונה, מקובלי פרובאנס וצפת. מי יאמר מי יצדק? ברור שאפשר לומר שכולם בעצם חלקים מתוך שלם אחד גדול יותר, אך מה לגבי המחלוקות המהותיות ביניהם?
האר"י לדוגמה, הציג שיטה שונה לחלוטין מהקבלה שלפניו (הקבלה מתחלקת ל-2: טרום האר"י וממנו והלאה). האר"י לא כתב דבר, רק העביר בע"פ למסגרת תלמידים מאוד מצומוצמת שמעט זכו להשתייך אליה ("גורי האר"י"). כמה מתלמידים אלו, הגדול שבהם ר' חיים ויטאל, החליטו לכתוב את תורתו. בין הכתבים ניכרים פערים ושונויות; לעתים גם נראה שהכותב חש לא בנוח לכתוב את דברי רבו, שכן קבלת האר"י הייתה מיתית ואמיצה כל כך, שהיא ערערה יסודות חשובים ביהדות. הרבה שינויים נבעו מכך שהאר"י, שהיה מעיין נובע לחידושי תורה בלתי פוסקים ממש, לעיתים אמר דברים שונים לתלמידים שונים, מה שיצר מבוכה-מה בהסתכלות פנורמית על "שיטת האר"י".
וזה מוטיב שתמיד חוזר על עצמו - כתיבה אזוטרית המחייבת פרשנות שמובילה לאינספור פרשנויות עצמאיות.
כמובן שאני לא אומר שזו תורה בלולה ולא מאורגנת; היא מרשימה מאוד בעקביות שלה, בסימוכין שלה מהמקורות הקדומים ממנה ובתובנות העקרוניות שלה.
האר"י לדוגמה, הציג שיטה שונה לחלוטין מהקבלה שלפניו (הקבלה מתחלקת ל-2: טרום האר"י וממנו והלאה). האר"י לא כתב דבר, רק העביר בע"פ למסגרת תלמידים מאוד מצומוצמת שמעט זכו להשתייך אליה ("גורי האר"י"). כמה מתלמידים אלו, הגדול שבהם ר' חיים ויטאל, החליטו לכתוב את תורתו. בין הכתבים ניכרים פערים ושונויות; לעתים גם נראה שהכותב חש לא בנוח לכתוב את דברי רבו, שכן קבלת האר"י הייתה מיתית ואמיצה כל כך, שהיא ערערה יסודות חשובים ביהדות. הרבה שינויים נבעו מכך שהאר"י, שהיה מעיין נובע לחידושי תורה בלתי פוסקים ממש, לעיתים אמר דברים שונים לתלמידים שונים, מה שיצר מבוכה-מה בהסתכלות פנורמית על "שיטת האר"י".
וזה מוטיב שתמיד חוזר על עצמו - כתיבה אזוטרית המחייבת פרשנות שמובילה לאינספור פרשנויות עצמאיות.
כמובן שאני לא אומר שזו תורה בלולה ולא מאורגנת; היא מרשימה מאוד בעקביות שלה, בסימוכין שלה מהמקורות הקדומים ממנה ובתובנות העקרוניות שלה.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
זמני
Ozerivarium כתב:הדת באמת מעבירה אנשים על דעתם , בדיוק כמו שחילונות יכולה לעשות זאת .
לא, רגע, אני מצטער, אני חייב להבין את זה...
איך חוסר אמונה באלוהים יכולה להעביר מישהו על דעתו?

אתה אולי מתכוון שהחיים יכולים לעשות זאת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
זהו שלא העניין כאן בחוסר האמונה באלוהים , אלא באיזושהיא דרך חיים שמנהיגה אותך . אני חושב שהחילונות שמשמעה היא הליכה סרדך שלך בלי כל תורה או דת . אתה חושב שבחילונות יש איזושהיא דרך חיים , שרירותית , שמובילה אותך למשהו יותר עילאי , לתתפיסה שתגרום לך להיות אדם ?DivineComedy כתב:Ozerivarium כתב:הדת באמת מעבירה אנשים על דעתם , בדיוק כמו שחילונות יכולה לעשות זאת .
לא, רגע, אני מצטער, אני חייב להבין את זה...
איך חוסר אמונה באלוהים יכולה להעביר מישהו על דעתו?
אתה אולי מתכוון שהחיים יכולים לעשות זאת.
אני אדם חילוני , והייתי פעם דתי , ואני מהסתכלות חיצונית ( בתור אדם שלא שומר תורה ומצוות ) - אני יכול להגיד בפה מלא שאין שום דבר ערכי , או איזושהיא חוכמת חיים בדרכו של אדם חילוני ממוצע .
ולכן אני אומר שביהדות יש כל כך הרבה דברים שמתחברים למה שאדר וליאור כבר אמרו אם כי אני באותה סירה כמו עם ליאור - אני לא מבין למה צריכים את כל ההלכות האלו .
נכון - יענו לי רבים שהסיבה שצריך תורה וחוקים והלכות הן רק כדי להגביל אותך לכל מיני דברים שגורמים לך להיות אדם שלם , חלק מהסיבות מובנות וחלק מהסיבות נסתרות לעין כל .
גם התשובה לעניין הכשרות ברורה לי אם כי אני עדיין לא מבין אותה - הכנסת בשר לגוף שלך ושלא הותר מהתורה היא בעצם לטמא את הנפש ( או התודעה לפילוסופים שבינינו ) .
יחד עם זאת אני גם מבין שישנם חוקים שקשורים להיות אדם , איך לכבד את הזולת ( לשון הרע ) וכו' .
היום יש הרבה קרעים חברתיים בעם שלנו ובכלל בעולם ואני חושב שכאן נמצא היופי ביהדות . אי אפשר ללכת לפי החוקים שלך , יבואו אנשים ויאמרו לי - בשביל מה צריך תורה ? אני יכול להיות אדם טוב גם בלי תורה . אבל אני טוען אחרת - בלי שתהיה לך איזו דרך שתנחה אותך אתה לא תוכל להיות אדם שלם . וזה לאו דווקא התורה , אני מאמין שיש בדתות אחרות מס' עניינים שקשורים במוסר . לאו דווקא צריך ללכת ליהדות כמקור השלמות .
נראה לכם בסדר מה שהולך היום ? לאנשים כבר אין דרך מנחה , לאט לאט כשעובר הזמן , אתה מגלה כמה הדורות הולכים ופוחתים . היום מה שמעניין את רובנו זה הכסף , איך הנעל שלך תהיה יותר יפה , איך תצא "נקי " בעיני החבר'ה , איך תהיה יותר מגניב , הכל היום זה הפוזה והתחושה הזאת של מה יאמרו אם אלך כמו שבא לי באמת , מתי תפתח את האנטרנט ותעלה לפורום , אתה רוצה להיות בקדמה , אתה דואג לאכול , להתמחשב , ללמוד - אבל מה עם זמן לעצמך , מה עם זמן לאנשים שצריכים את העזרה שלך . ואל תבינו אותי לא נכון - אני ממש לא רוצה להיות קיצוני , אני חושב שחומריות מדי פעם היא טובה - לנקות את הראש באיזו סדרה טובה זה נחמד ויפה , לשחק, לצאת, לבלות אבל אלו רק הדברים השוליים שבחיים - יש כל כך הרבה מה ללמוד , ודברים שאני לומד אני גם כותב במחברת משלי ( תנסו ! ) - אם זה פילוסופיה , פסיכולוגיה .. כל כך הרבה תחומים מעניינים בעולם הזה , אז למה כל הזמן הכי קל לנו להתעסק בדברים הקטנים ?
אנחנו מפספסים את הנקודה האמיתי שבחיים ואולי כמו שאדר אמרה - אולי המטרה בחיים זה להיות מאושר ?

לגבי מה שאמרת אדר - מאוד מעציב שמוכרים ספרים כאלו בכזה סכום כסף , כל כך אבסורדי וכל כך מזלזל ..
אני חושב שמה שלמדו אותך - אין בו פסול , להיפך , זה רק ללמוד לחיות נכון . אבל יש תחומים בקבלה שעדיף שלא לדעת ( ובדיוק מהסיבה הזאת אמרתי שלא כל אדם יכול ללמוד קבלה ) .
-
- דרימיסט-על
היום אפשר להשיג כל טקסט קבלי שנכתב. אם בחנות את המודפסים, ואם במכוני מחקר את כתבי היד. הטענה היא, שמשמעויות קבליות מסוימות עדיין מועברות בע"פ. אפשר לקנות את ספר הזוהר, כתבי הרמ"ק והאר"י (שהם ספרי הקבלה המרכזיים) במלא מקומות, בהרבה הדפסים ווריאציות ועם בלי סוף פירושים והרחבות.Greenburger כתב:אדר, אני בספק שמה שאפשר לקנות בסטימצקי זה באמת הטקטסים האמיתיים העתיקים של הקבלה.
יש אמת בחלק מדבריך עוזרי, אבל יש להבחין - חילוניות היא לא דרך חיים שמעבירה על הדעת, היא פשוט אי כפיפות לדת; היא חוסר של משהו ולא מהות בפני עצמה, היא מינוס ולא פלוס ולכן לא יכולה להשפיע לטובה או לרעה, אלא ביחס למה שהיא שוללת. מה שמעביר את דעתך היא הדרך בה בחרת במסגרת היותך חילוני - וכאן אתה יכול לטעון שאין ערכיות בדרכו של חילוני ממוצע. מעבר לזה שיש לי בעיה עם המשפט הזה, חשוב להדגיש שהבעיה נעוצה בחילונים ולא ב"חילוניות". באותה מידה בדיוק יש הרבה דתיים חסרי ערכים, כך שלא הייתי תולה בדת את הישועה בהכרח.Ozerivarium כתב:זהו שלא העניין כאן בחוסר האמונה באלוהים , אלא באיזושהיא דרך חיים שמנהיגה אותך . אני חושב שהחילונות שמשמעה היא הליכה סרדך שלך בלי כל תורה או דת . אתה חושב שבחילונות יש איזושהיא דרך חיים , שרירותית , שמובילה אותך למשהו יותר עילאי , לתתפיסה שתגרום לך להיות אדם ?
אני אדם חילוני , והייתי פעם דתי , ואני מהסתכלות חיצונית ( בתור אדם שלא שומר תורה ומצוות ) - אני יכול להגיד בפה מלא שאין שום דבר ערכי , או איזושהיא חוכמת חיים בדרכו של אדם חילוני ממוצע .
שוב, קשה לי עם מה שאתה כותב. אני לא מוכן לקבל גישות של "יותר טוב לא לדעת". עצימת העיניים הזאת של חוסר הידיעה היא אם כל חטאת; עלינו לחקור, לנסות להבין, לא לקבל שום דבר כמובן מאליו. אחרת היאך נתפתח? כל שאלה היא לגטימית, לכל חקירה יש מקום, אסור לומר: "כך הדברים, אין לשנות אותם ואין ללמוד אותם". איך אתה יודע שעדיף לא לדעת אם אתה לא יודע על מה מדובר? הכל בר-חקירה ומחוייב חקירה - זהו מותר האדם מן הבהמה.Ozerivarium כתב:לגבי מה שאמרת אדר - מאוד מעציב שמוכרים ספרים כאלו בכזה סכום כסף , כל כך אבסורדי וכל כך מזלזל ..
אני חושב שמה שלמדו אותך - אין בו פסול , להיפך , זה רק ללמוד לחיות נכון . אבל יש תחומים בקבלה שעדיף שלא לדעת ( ובדיוק מהסיבה הזאת אמרתי שלא כל אדם יכול ללמוד קבלה ) .
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אני לא יודע עדיין אם המשפט הזה מרגיז, מצחיק או גורם לי לבכות.אני יכול להגיד בפה מלא שאין שום דבר ערכי , או איזושהיא חוכמת חיים בדרכו של אדם חילוני ממוצע
איך אפשר בכלל להגיד דבר כזה? עזוב ישראל, קח את אירופה למשל, מיליוני אנשים חילונים כבר מאות שנים. אין להם חוכמת חיים?? על מה אתה בכלל מדבר? מאיפה הבאת את היציאה הזאת?
דבר שני למה אתה חושב שיש קשר בין דת למוסר? אתה יכול להגיד בפה מלא שככל שהאנשים בארץ יותר דתיים, יש להם יותר מוסר, דרך ארץ או חכמת חיים. ממש לא! אתה לא יכול להראות שום קשר מעשי בין שני הדברים. רוב הישראלים המכוערים זה ערסים שמתפללים כל שבת בבית הכנסת. רק אתמול הטיסה שלי לארץ הוכיחה את זה. ישב לידי אחד, בגדים רגילים וכיפה שחורה. כל מאפייני הישראלי המכוער היו אצלו. ניבל את הפה, בטיחות טיסה זה לא ממש הקטע שלו, דיבר לא יפה לדיילות, האמת, בכלל לא שמתי לב שיש לו כיפה על הראש עד שהוא קם להתפלל באמצע הטיסה. וזה לא יוצא דופן!! הלוואי וזה היה. הרבה שנים אני עוקב אחרי ה"דיעה" הזאת שדת אמורה לגרום לאנשים להיות מוסריים, זה מתנפץ לי בפנים כל פעם מחדש. ועוד אנשים אח"כ שואלים אותי למה אני מצפה מאדם דתי להיות מוסרי. אני באמת הפסקתי.
מוסר וחוכמת חיים באה מחינוך, לא משנה אם זה חילוני, יהודי, מוסלמי, דתי או אתיאיסט. אין כל קשר לדת. דת היא ניסיון יפה לתת מסגרת (שליטה?) לאנשים, אבל זה לא תופס כבר מזמן, לא בימינו.
העולם היום פחות טוב או מוסרי מלפני כמה מאוד שנים? בבקשה תבדוק שוב את הטענה הזאת. אנחנו מדרדרים? אני מאחל לך לחיות לפני 200 שנה בכל מקום, אתה תגלה הרבה הפתעות על מוסר, חיים ואיך הדברים התנהלו.
הכל מתחיל ונגמר בחינוך, אני מחשיב את עצמי אדם אינטליגנט ומוסרי ואני גדלתי עם אפס השפעה דתית.
בספר של דוקינס God Delusion יש פרק מאוד יפה על מוסר ודת, אני ממליץ לעיין בו.
ולנושא האשכול: לכתוב את כל זה בלי פאקינג מקש רווח!!!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
ולסיכום: דת יכולה להעביר באופן אקטיבי אדם על דעתו, ולעומת זאת גם אנטי דתיות קיצונית יכולה גם כן. בקיצור, קיצוניות מסוג כל שהיא.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אנטי דתיות היא לא קיצוניות.
אנטי אנושיות או שנאת אדם היא קיצוניות.
אנטי אנושיות או שנאת אדם היא קיצוניות.
-
- פלשקס
- יצירת קשר:
חפירות.
לדעתי, חילוניות היא לא דרך חיים, היא תוצאה של אי קיום חיים דתיים, ולכן אי אפשר להתייחס אליה כגורם משפיע, כי ההחלטה היא לא לקיים אורח חיים לא דתי, אלא לא לקיים אורח חיים דתי.
לסיכום:
החיים יכולים להעביר אדם על דעתו. חילוני, דתי, חייזר, זברה, פרה, כולנו יכולים להשתגע, בלי שום קשר לכלום, אלא רק מעצם העובדה שאנחנו חיים, ולכן אין שום צורך שתדחפו את דעותיכם כלפי דת לכל הנושא הזה, כי אין קשר. שיגעון זה דבר אובייקטיבי, כל אחד והשגעון שלו.
יופי?
יופי.

לדעתי, חילוניות היא לא דרך חיים, היא תוצאה של אי קיום חיים דתיים, ולכן אי אפשר להתייחס אליה כגורם משפיע, כי ההחלטה היא לא לקיים אורח חיים לא דתי, אלא לא לקיים אורח חיים דתי.
לסיכום:
החיים יכולים להעביר אדם על דעתו. חילוני, דתי, חייזר, זברה, פרה, כולנו יכולים להשתגע, בלי שום קשר לכלום, אלא רק מעצם העובדה שאנחנו חיים, ולכן אין שום צורך שתדחפו את דעותיכם כלפי דת לכל הנושא הזה, כי אין קשר. שיגעון זה דבר אובייקטיבי, כל אחד והשגעון שלו.
יופי?
יופי.

-
- דרימיסט-על
Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)
האפיפיור מבקר באפריקה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3687780,00.html
"לא נוכל לפתור את בעיית האיידס באמצעות חלוקת קונדומים. להפך, השימוש בהם רק מחריף את הבעיה", אמר האפיפיור. הוא ציין כי לשיטתו הפתרון לבעיה טמון "בהתעוררות רוחנית של האדם" וב"הפגנת אמפתיה כלפי הסובל".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3687780,00.html
"לא נוכל לפתור את בעיית האיידס באמצעות חלוקת קונדומים. להפך, השימוש בהם רק מחריף את הבעיה", אמר האפיפיור. הוא ציין כי לשיטתו הפתרון לבעיה טמון "בהתעוררות רוחנית של האדם" וב"הפגנת אמפתיה כלפי הסובל".