אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
איפה האנשים הנורמליים?? אהה נכון יורדים מהארץ. oh well.
מה שנכון, נכון :yes:
עד שהם מרגישים כמה האנטישמיות עדיין עם הראש למעלה (לפחות באירופה) ואז חוזרים לישראל כי "אין כמו בבית" לא?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עד שהם מרגישים כמה האנטישמיות עדיין עם הראש למעלה (לפחות באירופה) ואז חוזרים לישראל כי "אין כמו בבית" לא?
ממש לא, כי ישראל היא המדינה הכי גזענית בעולם, אז אין לה מה לבכות על אנטישמיות בחו"ל. הבית שלי באירופה, לא בישראל, המנטליות שלי אירופאית ולא ישראלית.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
ממש לא, כי ישראל היא המדינה הכי גזענית בעולם, אז אין לה מה לבכות על אנטישמיות בחו"ל. הבית שלי באירופה, לא בישראל, המנטליות שלי אירופאית ולא ישראלית.
אבל הייתי חייב לעקוץ אותך כאן :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תעקוץ בכיף אחי :haha:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

מי שמע על התקרית הדיפלומטית בדאבוס? בין ארודאן לפרס?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3664334,00.html

שמישהו יזכיר לנשיא טורכיה את המספר 1.5 מיליון הרוגים בשואה הארמנית? שהכי קל זה להכחיש אותה? במקום לעמוד מאחוריה?

הגיע הזמן שישראל תכיר בשואה זו. נכון, אנחנו לא אימפריה מעצמתית כמו קנדה,ארה"ב וצרפת שנוכל לעשות את זה, אבל באמת הגיע הזמן להכיר בה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

yyzboy1928 כתב:מי שמע על התקרית הדיפלומטית בדאבוס? בין ארודאן לפרס?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3664334,00.html

שמישהו יזכיר לנשיא טורכיה את המספר 1.5 מיליון הרוגים בשואה הארמנית? שהכי קל זה להכחיש אותה? במקום לעמוד מאחוריה?

הגיע הזמן שישראל תכיר בשואה זו. נכון, אנחנו לא אימפריה מעצמתית כמו קנדה,ארה"ב וצרפת שנוכל לעשות את זה, אבל באמת הגיע הזמן להכיר בה.
עד דבר אחד כאן אני מסכים איתך. הנשיא הטורקי עבר כל גבול בתגובות שלו. טורקיה צריכה לעמוד לדין על גנוסייד ועל שואה ארמנית גדולה ורחבה, אז כדאי שפוליטיקאי עם ביצים במדינה הזאת יפתח ויזרה מלח על הפצעים האלה כדי להושיב אותם במקום קצת.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

ובלי קשר פרס דווקא התמודד יפה מאוד וענה טוב מאוד לארדואן.
כמובן שזה לא משנה את מה שהולך בטורקיה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

מה אתם אומרים על התגובות של ישראל לירי הנמשך אך הנגב?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

זה מה שאני אמרתי

V

DivineComedy כתב:לא שנהייתי שונא ערבים כמו כולם פה, אבל אני חושב שהפסקת האש זאת היא טעות טקטית רצינית מצד ישראל. יכול להיות והלוואי שאתבדה.
עכשיו מאוחר מדי, צריך לרקוד את הריקוד הפוליטי...
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3666533,00.html

באמת אחד המאמרים הטובים שקראתי.
לקרוא ולהפנים.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

טל רודס כתב:
אתה תחשוב שאני אידיוט, אבל אני חושב שארה"ב יותר גזענית. נכון, נשיא שחור. כל הרדנקים שמה(וממש לא חסר) לא מהססים לרגע להביע את דעתם על שחורים. הכי מצחיק, שמשדרים את זה בטלויזיה. אני רואה את זה כמן מתן לגיטימציה מצד התקשורת לדברים כאלה. גזענות.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני ממש לא חושב שאתה אידיוט. ברור שיש גזענות בארה"ב אבל היא לא ברמות הגבוהות שיש בארץ.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני חושב שההשוואה היא לא נכונה.
ברור שבארה"ב יש גזענות רבה, אבל האחוז שלה באוכלוסייה הענקית שם היא די קטנה, ושם ניתן לקרוא לזה גזענות בצורה מוחלטת.
אצלנו בארץ הגזענות היא קצת שונה. ברור שיש גזענות אל מול האתיופים, אבל זו לא גזענות מוצהרת כמו בארה"ב, זה יותר אפליה וגזענות מושתקת.
הבעייה אצלנו שהאפלייה (וזו לא גזענות או אנטישמיות או אפרטהייד כמו שמנסים להציג את זה בעולם קבוצות הזויות של "שמאל" קיצנוי) אל מול הערבים היא מושרשת ביסודה של מדינת ישראל כמדינה יהודית! אין לאיפה לברוח ממזה, המדינה מפלה בצורה שיטתית את ה"אזרחים" הערבים במדינה מתוך ההגדרה כמדינה יהודית שמחוייבת לשמור על צביונה היהודי. שלא לדבר על הפלסטינים שלהם, גם אחרי עשרות שנים של כיבוש, לא ניתנו שום זכויות בשום שלב חוץ מהזכות לשרת אותנו בעבדות בניין או נקיון.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אז אתה בעצם אומר שצריך פה מדינת כל אזרחיה?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

אפשר להשתמש באמירה שנכונה אגב, שמדינה דמוקרטית צריכה להיות מדינת כלל אזרחיה. חלילה, אינני תומך בכלל אזרחיה. אבל מדינת ישראל קמה בעקבות הרדיפות הנוראיות אחרי היהודים לאורך ההיסטוריה, ששיאה היה במלחמת העולם השניה. בגלל או בזכות השואה ואותם רדיפות לאורך השנים, הקמנו מדינה יהודית בארץ ישראל, מדינת היהודים הנצחית. ישראל מרימה את הדגל של מדיניות הלאום כדי להגיד לכל היהודים באירופה שיש בית בישראל. מדינה שבו לא יהיו רדופים בגלל הלאום שלהם.
אינני מסכים למדינת כלל אזרחיה. הציביון של המדינה הוא ציביון יהודי. יש את חוק השבות שמדינת כלל אזרחיה תוכל לבטל אותה(אי אפשר לבטל חוק זה במדינת לאום יהודי. חוק יסוד). וזהו, השמדת כאן מדינה יהודית בארץ ישראל. יריקה לפרצוף של המדינה. וגם יריקה לפרצופו של אחד מהמנהיגים הגדולים של המדינה הזאת. בן גוריון.
Lady Day
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Lady Day »

לדעתי זה נורא לברוח מהארץ, אבל מה שעוד יותר נורא זאת כמות האנשים שתומכת בליברמן ובכלל לא משכילים להבין לאן הוא חותר.
(וכמה בוכים על שחיתות אבל בכל זאת מתכוונים לבחור בנבחרת הליכוד ובמנהיג הכל-כך-ישר שלהם.)
אין מה לעשות, זה מיאש. פשוט בא לי לפשוט את המדים ולברוח מכל הסיכסוכים שאולצתי לגדול אליהם.

נ.ב.
נראה לי שגם בבחירות הקודמות הוצאתי באשכול הזה (בפורום הקודם) את היאוש שלי.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אז אתה בעצם אומר שצריך פה מדינת כל אזרחיה?
לא, אני כבר כמה זמן לא מאמין ביכולת של מדינה כזאת להתקיים. אבל כן צריך לעבוד לכיוון של מדינה פלסטינית כי זה גם הכיוון שכל העולם לוקח אותנו אליו, וככל שנקדים להבין את זה ככה נקדים לסיים את כל המלחמות המיותרות האלה.
לערביי ישראל תהיה הבחירה לחיות איפה שהם רוצים לפי טעמם האישי.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

ufomatan כתב:
לא, אני כבר כמה זמן לא מאמין ביכולת של מדינה כזאת להתקיים. אבל כן צריך לעבוד לכיוון של מדינה פלסטינית כי זה גם הכיוון שכל העולם לוקח אותנו אליו, וככל שנקדים להבין את זה ככה נקדים לסיים את כל המלחמות המיותרות האלה.
בריל, לדעתי לתת להם מדינה עכשיו זה יהיה פשע מצידנו. מכמה סיבות.
1. צבאות הגרילה הכל כך רבות שיש שמה. שיש לך ארגון כמו חמאס שלא מכיר בכלל במדינת ישראל, ומאמין במדינה פלסטינית מהים ועד נהר הירדן. שעדיין יורה לכיוון אזרחים טילי גראד למינהן, או איך שקוראים לזה ערביי ישראל, "צעצועי הפחדה".
2. במצב הנוכחי ובשחיטות האדירה שיש לחמאס ולפתח, שכל כספי התרומות מגיעים לאירגונים אלה במקום לתושבים עצמם, זה יהיה פשע לתת להם מדינה כי הפלסטינים ימותו מרעב ותחת שלטון עריצי דתי כפייתי.

אני תמיד טוען שאיראן הם הבסיס לכל הטרור בעולם. הם הממנים הגדולים של הטירור. סוריה היא השותפה שלה לדבר הזה.
הסנקציות צריכות להתרחב גם לסוריה על זה שהם לא מקיימים את החלטת 1701 ועדין מזרימים נשק מפר איזון לכיוון החיזבאללה. בניגוד להחלת האמברגו שהוטל על החיזבאללה ב1701.
כרגע, לא יהיה חכם לתת שטחים ששיחרנו ב67.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

yyzboy1928 כתב:
ufomatan כתב:
בריל, לדעתי לתת להם מדינה עכשיו זה יהיה פשע מצידנו. מכמה סיבות.
1. צבאות הגרילה הכל כך רבות שיש שמה. שיש לך ארגון כמו חמאס שלא מכיר בכלל במדינת ישראל, ומאמין במדינה פלסטינית מהים ועד נהר הירדן. שעדיין יורה לכיוון אזרחים טילי גראד למינהן, או איך שקוראים לזה ערביי ישראל, "צעצועי הפחדה".
2. במצב הנוכחי ובשחיטות האדירה שיש לחמאס ולפתח, שכל כספי התרומות מגיעים לאירגונים אלה במקום לתושבים עצמם, זה יהיה פשע לתת להם מדינה כי הפלסטינים ימותו מרעב ותחת שלטון עריצי דתי כפייתי.

אני תמיד טוען שאיראן הם הבסיס לכל הטרור בעולם. הם הממנים הגדולים של הטירור. סוריה היא השותפה שלה לדבר הזה.
הסנקציות צריכות להתרחב גם לסוריה על זה שהם לא מקיימים את החלטת 1701 ועדין מזרימים נשק מפר איזון לכיוון החיזבאללה. בניגוד להחלת האמברגו שהוטל על החיזבאללה ב1701.
כרגע, לא יהיה חכם לתת שטחים ששיחרנו ב67.
קודם כל המחשבה והדיבור על ש"שחררנו" שטחים כאילו הם היו שייכים לנו ונגנבו ממנו, היא לטעמי אחת משורשי הבעייה. אנשים במדינה שלנו חושבים שאנחנו עושים טובה לפלסטינים בזה שאנחנו נותנים להם לחיות במדינה "שלנו". ולכן גם אנחנו נחליט בשבילם אזו מדינה תהיה להם, מי יהיו המנהיגים שלהם, איזה צורת שלטון וכמה ישראל תחליט עבורם מה לאכול בבוקר עם הפיתה.
אין לנו בושה? עד מתי נמשיך עם היהירות הזאת? לפלסטינים יש את הזכות להגדרה עצמית כמו הסרבים או האוקראינים או היהודים. הבריטים הבטיחו להם שליטה לא רק בארץ ישראל אלא בכל השטחים מערב הסעודית ועד הים כולל סוריה לבנון ומצרים. אבל הבריטים מהצד השני הבטיחו גם ליהודים הבטחה דומה רק כדי לשבור את שתי ההבטחות בנשימה אחת. הבעייה היא שבחלוקה האחרונה של הבריטים אנחנו קיבלנו מדינה וזכות להגדרה עצמית והפלסטינים קיבלו כינים וגירוש מרוב האזורים שהם אכלסו באותה תקופה.
בלי פתרון אחר הזרמים הקיצונים אצלם התגברו והתחילו במלחמה מטופשת כנגד ה"ישות הציונית" שנכנסה למדינה בערבות בריטית. במקום לשבת איתנו שגרנו לידם כל השנים האלה של המנדט, ולנסות למצוא פתרון צודק ונכון לשני העמים.

יש כאן עם אחר שמגיע לו הזכות להיות עם, לא אתה ולא אני נחליט עבורו כלום! אתה יכול לומר- קחו מדינה אבל כל פעולה מלחמתית נגדנו יגרור תגובה, אבל אתה לא יכול לומר להם- אני אחליט מתי איך למה ועם מי אתם תקימו מדינה, מי שם אותנו אלוהים עליהם?
שלח תגובה