אני יודע, ראיתי כבר את הסלוגן המרכזי של הליכוד בבחירות, משהו בסגנון "צריכים לנהל את המדינה", לקחו איזה משפט של שרון ועשו ממנו סיסמת בחירות.yyzboy1928 כתב:אילו קופירייטרים פרטיים תומכי ליכוד שעשו את זה. אל תדאג, לא תראה את זה בתשדירי הבחירות המתקרבים
אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני יוצא לפעולה רחבה בעזה, מישהו בא?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
הייתי מצטרף בשמחה אם הייתי יודע להטיס F15. כישוריי האחרים הם ירי M16, גליל,עוזי ,מרגמה 52 מ"מ וזריקת רימון.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אני אביא מקלע רימונים... כיף לירות אותו ועושה נזק טעים 

"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני רואה שהשנינויות פה חוגגות....
טוב, אז מי שבא בסוף לא לשכוח אישור הורים, 2 בקבוקי מים, כובע ,נעליים גבוהות והרבה מצב רוח!!!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3641821,00.html
אף אחד לא שם עלי אבל אני קורא להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את מכלול הנסיבות שהביאו למצב הנוכחי כולל השיקולים מאחורי מדיניות ההבלגה הנוכחית ומאחורי תוכנית ההתנתקות.

טוב, אז מי שבא בסוף לא לשכוח אישור הורים, 2 בקבוקי מים, כובע ,נעליים גבוהות והרבה מצב רוח!!!
אף אחד לא שם עלי אבל אני קורא להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את מכלול הנסיבות שהביאו למצב הנוכחי כולל השיקולים מאחורי מדיניות ההבלגה הנוכחית ומאחורי תוכנית ההתנתקות.
-
- בריל!
תשמע- אם יש משהו שאני מסכים איתך ועם הימין בכלל זה שההתנתקות בוצעה בצורה חסרת אחריות ובלי לחשוב על המציאות שאחרי ההתנתקות.avrahamshuk כתב:אני רואה שהשנינויות פה חוגגות....![]()
שלא תבין אותי לא נכון, אני מאמין שהישוב היהודי בעזה היה צריך להתפנות מזמן, כבר בהסכמי אוסלו, כי אין שום טעם בלשבת בכלא הזה, אפילו זיקה יהודית למקום אין, אז בשביל מה? לעשות חיים קשים לצבא?
בקשר לפעולה רחבה- נורא קל לצעוק למה לא עושים, אבל להיכנס לתוך הרצועה במצב היום כשלא יודעים באמת מה קורה שם, כשלא יודעים איך העולם מסביב יגיב לעניין, זה לא רציני, וזה יוביל בעיקר לשפיכות דמים ולא לתוצאות רציניות.
בכל מקרה בכל פעולה שיש ברצועה אני לצערי גם אקפוץ כדי לפחות לשמור על חיים אזרחיים נורמליים ברצועה וכדי לא ליצור משברים הומניטריים גדולים שיעכבו את היציאה חזרה החוצה.
לשבת בתוך הרצועה שוב זה הדבר הכי גרוע שאנחנו יכולים לחשוב עליו כרגע.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
לדעתי היו צרכים להגיע להסכם עם האו"ם שיציב שמה את צבאו שהוא ישמור על הסדר באירגוני הטרור, כמו שהוא מנסה לעשות בחיזבאללה. אבל לפחות שקט בגבול הצפון כמו שלא היה שקט עשרות שנים(למרות מקרה חריג אחד של זריקת קטיושות שלא קשורות לחיזבאללה), או כמו שאומרים בחחמחמחמאס של שבוע סוף, בינתיים. אני מאמין שיש לצבא האו"ם שיושב שמה חלק בעניין.
אפשר להנהיג דרך כזאתי גם ברצועה. למרות שזה הפסד הזדמנות של הצבא לתת מהלומה לחמאס. אבל העיקר שיהיה שקט, בינתיים.
העיניינים לא קראו. כרגע צריך לצאת למבצע צבאי רחב כנגד מטרה אחת. לחסל באופן סופי את תשתיות הטרור ברצועה. אם המדינה תקח באופן רציני את העניין, באופן יותר רציני מאשר מלחמת לבנון השניה, ואשכרה תהיה סוג של הכרזת מלחמה, עם פעולות הרבה יותר חכמות ממה שהיה במלחמה האחרונה, אני מאמין שאפשר להשיג המון מטרות ולצאת עם תוצאה טובה. וגם הגזרה הזאתי, היא לא גזרה בעייתית כמו לבנון.
ונכון, אין מה לעשות. בשני הצדדים יכולים להיות הרוגים הן מצד הצבא והן מצד אזרחים חפים מפשע משני הצדדים. אבל המצב הוא בלתי נסבל, ואם לא נפעל עכשיו, העניין יהיה הרבה יותר מסובך בעתיד. לאזרחים בשדרות אין חיים. לאנשים בעוטף עזה, אין חיים. אני עשיתי אבט"ש בניר עם. קיבוץ הנימצא בסמוך לרצועה. והוא מקבל קאסמים ופצמ"רים בכמויות שאי אפשר לתאר. יום ביומו. שמונה שנים.
באבט"ש, ביום שישי, התארחתי אצל משפחה שמה. משפחה עם ילדים קטנים. שנולדו לזה. וזה עצוב. ולא, אותם ילדים לא אומרים שהם רוצים להתפוצץ על האויב. הם פשוט חסרי אונים. גדלים לתוך זה. עם כל המשתמע בכך. טראומות ילדות, פצעים שלעולם לא יגלידו וכו'. ואני הזלתי דמעה מהסיפורים האלה. זה פשוט כואב לשמוע את זה.
ואי אפשר רק לספוג בללא להגיב במלוא העוצמה. כבר 8 שנים הם סובלים. ונכון, אני מאמין שפעולה צבאית תגרור טילים לקריית גת, אשדוד, נתיבות, אופקים, ב"ש וכו'(ד"א, אני משרת בתחום הזה). ותהיה מלחמה עם אפקט כמעט דומה כמו מלחמת לבנון השניה. ואני לא סתם אומר מלחמה. כי זה מה שיהיה, וזה מה שצריך להיות. כי אין ברירה. צה"ל הוא צבא העם ומחובותיו הוא להגן על תושבי מדינת ישראל.
אפשר להנהיג דרך כזאתי גם ברצועה. למרות שזה הפסד הזדמנות של הצבא לתת מהלומה לחמאס. אבל העיקר שיהיה שקט, בינתיים.
העיניינים לא קראו. כרגע צריך לצאת למבצע צבאי רחב כנגד מטרה אחת. לחסל באופן סופי את תשתיות הטרור ברצועה. אם המדינה תקח באופן רציני את העניין, באופן יותר רציני מאשר מלחמת לבנון השניה, ואשכרה תהיה סוג של הכרזת מלחמה, עם פעולות הרבה יותר חכמות ממה שהיה במלחמה האחרונה, אני מאמין שאפשר להשיג המון מטרות ולצאת עם תוצאה טובה. וגם הגזרה הזאתי, היא לא גזרה בעייתית כמו לבנון.
ונכון, אין מה לעשות. בשני הצדדים יכולים להיות הרוגים הן מצד הצבא והן מצד אזרחים חפים מפשע משני הצדדים. אבל המצב הוא בלתי נסבל, ואם לא נפעל עכשיו, העניין יהיה הרבה יותר מסובך בעתיד. לאזרחים בשדרות אין חיים. לאנשים בעוטף עזה, אין חיים. אני עשיתי אבט"ש בניר עם. קיבוץ הנימצא בסמוך לרצועה. והוא מקבל קאסמים ופצמ"רים בכמויות שאי אפשר לתאר. יום ביומו. שמונה שנים.
באבט"ש, ביום שישי, התארחתי אצל משפחה שמה. משפחה עם ילדים קטנים. שנולדו לזה. וזה עצוב. ולא, אותם ילדים לא אומרים שהם רוצים להתפוצץ על האויב. הם פשוט חסרי אונים. גדלים לתוך זה. עם כל המשתמע בכך. טראומות ילדות, פצעים שלעולם לא יגלידו וכו'. ואני הזלתי דמעה מהסיפורים האלה. זה פשוט כואב לשמוע את זה.
ואי אפשר רק לספוג בללא להגיב במלוא העוצמה. כבר 8 שנים הם סובלים. ונכון, אני מאמין שפעולה צבאית תגרור טילים לקריית גת, אשדוד, נתיבות, אופקים, ב"ש וכו'(ד"א, אני משרת בתחום הזה). ותהיה מלחמה עם אפקט כמעט דומה כמו מלחמת לבנון השניה. ואני לא סתם אומר מלחמה. כי זה מה שיהיה, וזה מה שצריך להיות. כי אין ברירה. צה"ל הוא צבא העם ומחובותיו הוא להגן על תושבי מדינת ישראל.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
"לחסל באופן סופי את תשתיות הטרור ברצועה"
if I had a cent for each time this delusional sentence was said and then proven that it's not possible, I'd be a millionaire
if I had a cent for each time this delusional sentence was said and then proven that it's not possible, I'd be a millionaire
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני אף פעם לא אבין מאיפה אתם שואבים את הטענה הזאת שלרצועת עזה אין זיקה יהודית... אבל אין לי כח להכנס לזה כי זה ויכוח אידאולוגי.
אני מסכים עם כל השיקולים שהעלית אבל אני חולק עליך בסדר העדיפויות. לדעתי כל שניה שאנחנו מחכים ולא נכנסים לעזה בכל הכח רק מגדילה את הסיכון לחיילים ולאזרחים שלנו, וזהו השיקול המרכזי שאמור להנחות אותנו - ולא דאגה לאזרחים הפלסטניים (לא כי זה לא חשוב אלא כי מדינה אמורה קודם כל לדאוג לאזרחים שלה). איך שאני רואה את המצב, פעולה בעזה ושפיכות דמים תהיה. השאלה היא למי יהיו כמה הרוגים. ועם כל הכבוד אני מעדיף שרוב ההרוגים אם לא כולם יהיו בצד שלהם לכן לדעתי צריך להתחיל כבר עכשיו בפעולה רחבה בעזה ביחד עם פעילות הסברתית בינלאומית שתתן לנו עוד קצת חבל.
אני מאמין שאם יהיו לחמאס 2000 מחבלים הרוגים הוא יתחנן לחדש את הרגיעה.
אני מסכים עם כל השיקולים שהעלית אבל אני חולק עליך בסדר העדיפויות. לדעתי כל שניה שאנחנו מחכים ולא נכנסים לעזה בכל הכח רק מגדילה את הסיכון לחיילים ולאזרחים שלנו, וזהו השיקול המרכזי שאמור להנחות אותנו - ולא דאגה לאזרחים הפלסטניים (לא כי זה לא חשוב אלא כי מדינה אמורה קודם כל לדאוג לאזרחים שלה). איך שאני רואה את המצב, פעולה בעזה ושפיכות דמים תהיה. השאלה היא למי יהיו כמה הרוגים. ועם כל הכבוד אני מעדיף שרוב ההרוגים אם לא כולם יהיו בצד שלהם לכן לדעתי צריך להתחיל כבר עכשיו בפעולה רחבה בעזה ביחד עם פעילות הסברתית בינלאומית שתתן לנו עוד קצת חבל.
-
- בריל!
בעניין של עזה אני חושב שאני יודע קצת כי זו הגזרה שלי במילואים ואני עובר עדכונים לגבי המצב שם כמה פעמים בשנה. אני באמת חושב שכניסה פזיזה לשם תגרור אחריה הרבה מאוד הרוגים מהצד שלנו, והרבה מאוד בעיות אתיות קשות מאוד שהעולם לא יתן לנו יד חופשית, ומה לעשות שהלחץ הבינלאומי כן משפיע על החלטות במדינה, והוא זה שעצר את הפעולה האחרונה שנעשתה בעזה.avrahamshuk כתב:אני אף פעם לא אבין מאיפה אתם שואבים את הטענה הזאת שלרצועת עזה אין זיקה יהודית... אבל אין לי כח להכנס לזה כי זה ויכוח אידאולוגי.
העניין מסובך הרבה מעבר לכל הספינים האלה, כל הצירים לתוך הרצועה ממולכדים, כל חוליה של חמאס או של הג'יהאד מתחבאת בתוך אוכלוסייה אזרחית, וקשה לנקות אותם משם בלי שפיכות דמים מטורפת.
אני חושב שהמצב כרגע הוא בלתי נסבל כי אנחנו בידיים של חמאס, אבל זה לא אומר שהחיים של החיילים שלנו הוא הפקר לספינים פוליטיים.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אבל היציאה שלנו משם היא זאת שגרמה למצב הזה! וכל שניה שאנחנו לא שם לא משפרת את המצב! הרי אתה מסכים שחייבים לעשות משהו, ואתה יודע שחמאס לא יפרק את המטענים שהוא בנה אם ניתן לו עוד קצת זמן, להיפך, הוא ימשיך לצבור נשק! אני חושב שאם צה"ל יכנס בהם בכל הכח שיש לו כאשר חיי החיילים בעדיפות ראשונה וחיי המחבלים והאזרחים הפלסטינים אחריהם אז אפשר להגיע לתוצאות טובות עם הרבה פחות חיילים הרוגים ממה שחושבים.
ואני מבקש לא להיות דמגוגים ולהציג את זה כאילו אני מתיר את דמם של אזרחי עזה, כי אני לא, אבל לדעתי מי שמצביע בבחירות לחמאס הוא לא חף מפשע. ואם מחבלים יורים מתוך בית שאולי יש בו אזרחים, ופעולה ממוקדת נגדם תסכן חיי חיילים אני חושב שצריך פשוט להוריד את הבית עם ארטילריה/טנקים/מטוסים בלי לחשוב פעמיים.
ואני מבקש לא להיות דמגוגים ולהציג את זה כאילו אני מתיר את דמם של אזרחי עזה, כי אני לא, אבל לדעתי מי שמצביע בבחירות לחמאס הוא לא חף מפשע. ואם מחבלים יורים מתוך בית שאולי יש בו אזרחים, ופעולה ממוקדת נגדם תסכן חיי חיילים אני חושב שצריך פשוט להוריד את הבית עם ארטילריה/טנקים/מטוסים בלי לחשוב פעמיים.
-
- בריל!
חמאס זו דיקטטורה, לא צריך ליפות את זה כאילו יש שם דמוקרטיה. הרי רוב מי שהצביע לחמאס עשה את זה עם רובה מכוון לראש, אני לא משלה את עצמי בנושא הזה וגם אתה לא צריך, אז זה לא פונקציה. אנשים שהכריחו אותם להצביע חמאס זה לא אומר שמגיע להם למות על זה.avrahamshuk כתב:אבל היציאה שלנו משם היא זאת שגרמה למצב הזה! וכל שניה שאנחנו לא שם לא משפרת את המצב! הרי אתה מסכים שחייבים לעשות משהו, ואתה יודע שחמאס לא יפרק את המטענים שהוא בנה אם ניתן לו עוד קצת זמן, להיפך, הוא ימשיך לצבור נשק! אני חושב שאם צה"ל יכנס בהם בכל הכח שיש לו כאשר חיי החיילים בעדיפות ראשונה וחיי המחבלים והאזרחים הפלסטינים אחריהם אז אפשר להגיע לתוצאות טובות עם הרבה פחות חיילים הרוגים ממה שחושבים.
הפעולה היחידה שיכולה לעזור בעזה אלו פעולות חשאיות שלא יפורסמו של כוחות קומנדו שלנו שינטרלו פעם אחרי פעם חוליות משגרים ובתי חרושת. אין דרך אחרת לדעתי. הבעייה הכי גדולה זה שאין לנו מודיעין טוב על מה שקורה בפנים וככה אי אפשר לתכנן פעולה רחבה יותר.
בוא אני אתן לך דוגמה שתמחיש את הדברים יותר- הכנסת שתי אוגדות לתוך עזה, מצפון ומדרום. האוגדה שנכנסת מצפון פוגעת בדרכה בתשתיות כמו ביוב או חשמל ומשתקת את כל צפון הרצועה (תרחיש שכבר קרה אז זה לא דמיוני) מה עשית בזה? גרמת לכל העולם לצעוק בגלל דילמה הומניטרית, גרמת להתפרצות של מחלות שיעברו גם צפונה מעזה לכיוון אשקלון ולכל ישובי עזה, ועוד ועוד ועוד ועוד
זו רק דוגמה קטנה מאוד של צרות שיכולות להיווצר בלי לדבר על הפן הצבאי נטו.
צריך לפעול בשכל ולאט ולא בהתלהמות ובצורה מטופשת כמו שעשו במלחמת לבנון השנייה.
הבעייה העזתית לא תיפצר היום ולא מחר ולא אחרי פעולה רחבה. היא תפתר רק בפתרון מדיני כולל.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אתה הוא זה שמשלה את עצמך מתן... שכחת איך חמאס עלה לשלטון??הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות כאשר פתח עדיין שלט.
כבר היינו בפעולה רחבה בעזה, צה"ל יכול וצריך לעשות את זה. יפול להם החשמל? מעולה. אני מתפלא שעדיין מספקים להם אותו. מאיפה יש להם דלק ופחם לחשמל מתן? מאיפה יש להם מים? בשביל מה "התנתקנו" מעזה? לא בשביל שלא נצטרך לקחת אחריות על מה שקורה שם?
נראה לי שהתרחישים שאתה מנסה לצייר רק מחפים על חוסר הפעולה כי אף אחד לא מעיז לקחת אחריות ולצאת למבצע הזה, שאכן יהיו לו תוצאות קשות, אבל חייבים אותו עכשיו.
פעולות קומנדו? איך נראה לך שחמאס יגיב כשהוא יבין? (והוא יבין מיד) הוא יבעיר מיד את כל השטח ויתחיל לירות קסאמים לכל הכיוונים ואז נהיה מוכרחים להכנס לשם.
למה בכלל חמאס הוא היוזם והוא מכתיב את קצב העניינים? מה שצריך לעשות זה לקחת את השליטה לידיים שלנו ושחמאס ירד לבירכיים.
אני לא איש מודיעין אבל אני די משוכנע שלצה"ל יש מושג די טוב מה קורה שם. סך הכל זה לא יערות כמו לבנון והמזל"טים של צהל שורצים שם כמו ציפורים. בכל מקרה, אם יש מחסור במודיעין על מה שקורה בפנים, זה עוד תוצאה אומללה של ההתנתקות והפתרון הוא להכנס פנימה ולהשיג את המידע הנחוץ.
כבר היינו בפעולה רחבה בעזה, צה"ל יכול וצריך לעשות את זה. יפול להם החשמל? מעולה. אני מתפלא שעדיין מספקים להם אותו. מאיפה יש להם דלק ופחם לחשמל מתן? מאיפה יש להם מים? בשביל מה "התנתקנו" מעזה? לא בשביל שלא נצטרך לקחת אחריות על מה שקורה שם?
נראה לי שהתרחישים שאתה מנסה לצייר רק מחפים על חוסר הפעולה כי אף אחד לא מעיז לקחת אחריות ולצאת למבצע הזה, שאכן יהיו לו תוצאות קשות, אבל חייבים אותו עכשיו.
פעולות קומנדו? איך נראה לך שחמאס יגיב כשהוא יבין? (והוא יבין מיד) הוא יבעיר מיד את כל השטח ויתחיל לירות קסאמים לכל הכיוונים ואז נהיה מוכרחים להכנס לשם.
למה בכלל חמאס הוא היוזם והוא מכתיב את קצב העניינים? מה שצריך לעשות זה לקחת את השליטה לידיים שלנו ושחמאס ירד לבירכיים.
אני לא איש מודיעין אבל אני די משוכנע שלצה"ל יש מושג די טוב מה קורה שם. סך הכל זה לא יערות כמו לבנון והמזל"טים של צהל שורצים שם כמו ציפורים. בכל מקרה, אם יש מחסור במודיעין על מה שקורה בפנים, זה עוד תוצאה אומללה של ההתנתקות והפתרון הוא להכנס פנימה ולהשיג את המידע הנחוץ.
-
- בריל!
זה ברור שההתנתקות עשתה יותר נזקים מתרומה, ולפי מה שאני יודע המודיעין שלנו נפגע קשות בגלל ההתנתקות.avrahamshuk כתב:אתה הוא זה שמשלה את עצמך מתן... שכחת איך חמאס עלה לשלטון??הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות כאשר פתח עדיין שלט.
חוץ מזה - כבשת את עזה ושלטת בה בשלטון צבאי שנים? אתה לא יוכל להתנתק ולומר- "על הזין שלי כולם" זה פשע בינלאומי. אריק שרון שהוא פושע מלחמה גדול ניסה לעשות את זה עם ההתנתקות וכמו שאתה רואה זה בלתי אפשרי.
אין ספק שאנחנו במצב ביש בלי פתרון נראה לעין, אז מבחינתך הפתרון זה לזרוק חיילים למערכה שהם לא מוכנים אליה בכלל, מבחינתי זה לא שווה את זה.
הרי מכל הקסאמים שעפו על עוטף עזה לעומת ההתקפות של מטוסי חיל האוויר והירי של צה"ל בתוך הרצועה מאז ההתנתקות, יש ל"צד" שלנו הרבה הרבה הרבה פחות נפגעים, אז ברור שהמצב הוא בלתי נסבל, אבל שוב חיי החיילים חשובים הרבה יותר מהאגו המדיני שלנו.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אז אתה בעצם אומר שטילים שעפים כל יום על שדרות וסביבותיה זה לא סיבה מספקת לצאת למבצע כל עוד מחיר ההרוגים המועט (למרבה הנס) הוא נסבל יחסית למחיר של פעולה צבאית?
בשביל מה נועד הצבא אם לא כדי שאזרחי שדרות יוכלו לחיות בשקט?
-
- בריל!
עזוב זה נושא מורכב מאוד. אני עדיין לא חושב שהצבא צריך לצאת למבצע עקוב מדם בגלל זה, יכול להיות שאחרים יחשבו שכן. בעיקר שהמבצע הזה לא ישיג כלום לטווח הארוך כל עוד הוא לא מגובה בהסכם מדיני.avrahamshuk כתב:אז אתה בעצם אומר שטילים שעפים כל יום על שדרות וסביבותיה זה לא סיבה מספקת לצאת למבצע כל עוד מחיר ההרוגים המועט (למרבה הנס) הוא נסבל יחסית למחיר של פעולה צבאית?
בקשר לדמוקרטיה שאתה טוען שיש שם- לא היתה דמוקרטיה בזמן הפתח ולא בזמן החמאס, מי ששולט זה מי שיש לו את הכוח הצבאי הגדול ביותר כמו בכל דיקטטורה ערבית אחרת, זה הכל.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
הבעיה של המדינה שלנו זה שאנחנו חושבים קודם כל על דעת הקהל בעולם לפני טובת התושבים והאזרחים שלנו. לא חייבים להפציץ את עזה ולא חייבים להכניס חיילים. אפשר לקחת משאית דלק, למלכד אותה במאות קילוגרמים של חומר נפץ ולדאוג לפוצץ אותה בזמן איזה הפגנה של חמאס כשיש כמה עשרות אלפי נוכחים, כך שיהיו אלפי הרוגים. אם יאשימו את ישראל, היא תמיד תוכל לטעון שמדובר ב"תאונת עבודה" של מחבלים או להכחיש מעורבות באירוע (כמובן שלא חייבים לביים עם משאית, אפשר בכל דרך אחרת ובלבד שייגרם נזק עצום לחמאס ושישראל לא תהיה מעורבת). להפציץ פעם בשבוע איזה חוליית שיגור קסאמים זה לא מרתיע ומבצע צבאי הוא לא דבר פשוט לביצוע לאור תנאי השטח.
אליעד, הפתרון של האו"ם הוא הפתרון הכי גרוע שיכול להיות. מנסיון וידע , אני יכול להגיד לך שהאו"ם ממש לא ישמור על סדר וימנע את התחמשות החמאס (תראה מה קורה בדרום לבנון כאשר יוניפי"ל שומר על התחת שלו ומעדיף להעלים עין מהברחות האמל"ח לחיזבאללהלדעתי היו צרכים להגיע להסכם עם האו"ם שיציב שמה את צבאו שהוא ישמור על הסדר באירגוני הטרור, כמו שהוא מנסה לעשות בחיזבאללה. אבל לפחות שקט בגבול הצפון כמו שלא היה שקט עשרות שנים(למרות מקרה חריג אחד של זריקת קטיושות שלא קשורות לחיזבאללה), או כמו שאומרים בחחמחמחמאס של שבוע סוף, בינתיים. אני מאמין שיש לצבא האו"ם שיושב שמה חלק בעניין.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
טל רודס כתב:הבעיה של המדינה שלנו זה שאנחנו חושבים קודם כל על דעת הקהל בעולם לפני טובת התושבים והאזרחים שלנו. לא חייבים להפציץ את עזה ולא חייבים להכניס חיילים. אפשר לקחת משאית דלק, למלכד אותה במאות קילוגרמים של חומר נפץ ולדאוג לפוצץ אותה בזמן איזה הפגנה של חמאס כשיש כמה עשרות אלפי נוכחים, כך שיהיו אלפי הרוגים. אם יאשימו את ישראל, היא תמיד תוכל לטעון שמדובר ב"תאונת עבודה" של מחבלים או להכחיש מעורבות באירוע (כמובן שלא חייבים לביים עם משאית, אפשר בכל דרך אחרת ובלבד שייגרם נזק עצום לחמאס ושישראל לא תהיה מעורבת). להפציץ פעם בשבוע איזה חוליית שיגור קסאמים זה לא מרתיע ומבצע צבאי הוא לא דבר פשוט לביצוע לאור תנאי השטח.
אליעד, הפתרון של האו"ם הוא הפתרון הכי גרוע שיכול להיות. מנסיון וידע , אני יכול להגיד לך שהאו"ם ממש לא ישמור על סדר וימנע את התחמשות החמאס (תראה מה קורה בדרום לבנון כאשר יוניפי"ל שומר על התחת שלו ומעדיף להעלים עין מהברחות האמל"ח לחיזבאללהלדעתי היו צרכים להגיע להסכם עם האו"ם שיציב שמה את צבאו שהוא ישמור על הסדר באירגוני הטרור, כמו שהוא מנסה לעשות בחיזבאללה. אבל לפחות שקט בגבול הצפון כמו שלא היה שקט עשרות שנים(למרות מקרה חריג אחד של זריקת קטיושות שלא קשורות לחיזבאללה), או כמו שאומרים בחחמחמחמאס של שבוע סוף, בינתיים. אני מאמין שיש לצבא האו"ם שיושב שמה חלק בעניין.

רעיון גאוני טל..... בדרך כלל אני אמור לחשוב על דברים שכאלה

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אתה רואה, אני יכול להפתיע אותך לטובה מבחינה פוליטית