אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי avrahamshuk »

יש שלושה, ושלושתם עדיין עומדים על תילם, ובאופן מפתיע ברק נתן את ההוראה (שלא בוצעה בינתיים) בדיוק לאחר הפינוי, אחרי שכמה אנשים התחילו לתהות בקול רם.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הייתי חייב לחזור לדיון לגיחה קצרה, לאור תוצאות הפריימריז בליכוד. התוצאות הוכיחו שהליכוד הוא לא מפלגת מרכז (מה שנתניהו ניסה להציג) אלא מפלגת ימין ואפילו ימין קיצוני (ולא רק בגלל פייגלין). האופורטוניסטים דיין,סיבוני (רגב),חפץ,רוזנבלום,ברודי לא יהיו בכלל בכנסת, מרידור במקום נמוך (הליכודניקים לא סובלים אותו) ודווקא סילבן שלום ירד מבחינת מעמדו ברשימה לטובת הצעירים סער וארדן. הרשימה מוכיחה שהאלטרנטיבה השפויה במדינת ישראל היא קדימה, ולדעתי הסקרים הולכים להשתנות בקרוב וקדימה תתחזק. גם מפלגת העבודה מוכיחה בשבוע האחרון קצת התחזקות, ואני מאמין שהיא יכולה להגיע ל-15 מנדטים ולא 8 (כמו שניבאו לה בתקשורת).

בכל מקרה, גם אם קדימה תזכה וגם אם הליכוד יזכה, הן יהיו חייבות אחת את השנייה בממשלה לדעתי.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

הליכוד הוכיח חזרה לעקרונות שלו סופסוף. אפילו בתקשורת מודים בזה אם כי מנסים לגייס את העובדה הזאת נגד הליכוד ולהציג אותו כ"ימין קיצוני" כי מה שלא קדימה הוא ימין קיצוני. אין סתם ימין. קראתי את אטילה שומפלבי ורציתי להקיא. איזה כתבה משוחדת ומוטה.
בכל מקרה, מי שזה לא מסתדר לו עם התוכניות מוזמן לארוז ולעבור למקום אחר, כולל ביבי. זה הליכוד. הבית של הימין. אני לפחות יודע למי אני אצביע בבחירות הקרובות.
אי אפשר שלא לומר כל הכבוד למשה פייגלין שעושה היום היסטוריה אחרי כל כך הרבה שנים שהוא מנסה להיות אדם דתי במפלגת שלטון כמו הליכוד ולא ללכת למפלגה קטנה שלא משפיעה כמו הבית היהודי, וכל זה בלי למכור את העקרונות שלו אלא לנפנף בהם בגאווה.
מתן יכול לשמוח. לפחות אידאליסט אחד יהיה בכנסת הבאה.... :haha:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:הליכוד הוכיח חזרה לעקרונות שלו סופסוף. אפילו בתקשורת מודים בזה אם כי מנסים לגייס את העובדה הזאת נגד הליכוד ולהציג אותו כ"ימין קיצוני" כי מה שלא קדימה הוא ימין קיצוני. אין סתם ימין. קראתי את אטילה שומפלבי ורציתי להקיא. איזה כתבה משוחדת ומוטה.
בכל מקרה, מי שזה לא מסתדר לו עם התוכניות מוזמן לארוז ולעבור למקום אחר, כולל ביבי. זה הליכוד. הבית של הימין. אני לפחות יודע למי אני אצביע בבחירות הקרובות.
אי אפשר שלא לומר כל הכבוד למשה פייגלין שעושה היום היסטוריה אחרי כל כך הרבה שנים שהוא מנסה להיות אדם דתי במפלגת שלטון כמו הליכוד ולא ללכת למפלגה קטנה שלא משפיעה כמו הבית היהודי, וכל זה בלי למכור את העקרונות שלו אלא לנפנף בהם בגאווה.
מתן יכול לשמוח. לפחות אידאליסט אחד יהיה בכנסת הבאה.... :haha:
אתה צודק שוקרון, בגין זה באמת ליכוד, ריבלין זה ליכוד, סער זה ליכוד, בשביל זה הם גם גבוה ברשימה (אני לא ציני). לביבי יהיו עכשיו הרבה צרות, כי התוכנית שלו להציג את הליכוד כמפלגת מרכז עם כל הכוכבים, נכשל כשלון חרוץ, והליכוד מזוהה עוד יותר כימין (מה שביבי רצה להסתיר, כי רצה לקחת בוחרים מקדימה ומתלבטים אחרים).

באמת כל הכבוד לפייגלין, איש עם אידיאולוגיה ועקרונות שהצליח להתברג במפלגת הליכוד ולהוכיח מהי באמת האידיאולוגיה של מצביעי הליכוד.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

ישנם כמה נקודות שעיניינו אותי ברשימה הזאת ולא אלה שדיברתם עליהם.
העובדה שארדן נכנס למקום השני מראה לי מי האנשים האלה שנקראים מתפקדי הליכוד ומה הרמה שלהם. :puke:
אני גם שמח שלבנת חבלה אי שם למטה יחסית. כל השאר לא ממש נוגע לי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:ישנם כמה נקודות שעיניינו אותי ברשימה הזאת ולא אלה שדיברתם עליהם.
העובדה שארדן נכנס למקום השני מראה לי מי האנשים האלה שנקראים מתפקדי הליכוד ומה הרמה שלהם. :puke:
אני גם שמח שלבנת חבלה אי שם למטה יחסית. כל השאר לא ממש נוגע לי.
תראה גם אני לא סובל את ארדן וסער, שני הצעקנים הפופוליסטיים ,אבל הם פרלמנטרים טובים בסה"כ, וכנראה מאד מחוברים לפעילי הליכוד, לכן גם הם נבחרו בראש הרשימה (את הרמה של מתפקדי הליכוד אנחנו יודעים).
לבנת שהרסה את החינוך בישראל - אני שמח שלא נבחרה יותר גבוה. אבל תסתכל על שאר הנשים ברשימה? לאה נס, מי זאת בכלל? (הייתה פעם חברת כנסת, והיא נגד נישואים אזרחיים), גילה גמליאל (עוד קיצונית ימנית שהייתה בכנסת).
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

:haha:
טל הסכים איתי על הודעה שלמה באשכול הזה!

אני אספסוף גאה 8-)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3635525,00.html

מאמר חזק ביותר, זה משהו שאני טוען כבר זמן מה, זרם המשתלבים מול זרם המשתלטים.
אני שמח שאני לא טועה אבל אני גם עצוב בשביל המדינה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מטומטמת. שלפחות לא תדבר בשם הציבור הדתי לאומי.
הדתיים מנסים להכנס למערכות על מנת להתברג ולהשתלב אבל במטרה לשנות דברים. זה שהיא מנסה להתכחש לעצמה זה בעיה שלה. או שלא תגדיר את עצמה כדתייה לאומית. או שלפחות לא תתיימר לייצג את הציבור. לא יודע על מה היא גדלה אבל אותי חינכו להגיע גבוה כדי לפקד ולהנהיג.

עריכה:
אהה ואם העתירה החדשה שנתניהו עומד מאחוריה אכן תתקבל אני לא אצביע לליכוד.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

למה מטומטמת? אתה מהמשתלטים?

העתירה של נתניהו? נו באמת, זה ספין פוליטי כדי להראות למצביעים של הליכוד שהוא מתנער ממנו, הרי ברור שזה שטות וזה לא יעבור.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:למה מטומטמת? אתה מהמשתלטים?
אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה. אני לא רואה את עצמי כאחד שמשתלט. אני חושב שגם פייגלין לא. אבל אני כן דוגל בלקיחת מנהיגות ותפיסת עמדות מפתח.
אני נגד הדתיים הדקורטיביים כמוה.
DivineComedy כתב: העתירה של נתניהו? נו באמת, זה ספין פוליטי כדי להראות למצביעים של הליכוד שהוא מתנער ממנו, הרי ברור שזה שטות וזה לא יעבור.
איך כל כך ברור לך שזה לא יעבור? נראה לי שאם האנשים של היום כבר אי אפשר לדעת.
אבל אני מקוה כך בכל מקרה.
מעניין מה יגיד ג'יימי....
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גם אני חושב שאין סיכוי שהעתירה של נתניהו תעבור, זה סתם ספין כדי לנסות לצאת מהבוץ שהוא הכניס את עצמו אליו.

כמו שאמרתי פה לפני כמה שבועות, אחרי הפריימריז בליכוד, יתחילו כל הריבים והלכלוכים לצאת החוצה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:למה מטומטמת? אתה מהמשתלטים?
אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה. אני לא רואה את עצמי כאחד שמשתלט. אני חושב שגם פייגלין לא. אבל אני כן דוגל בלקיחת מנהיגות ותפיסת עמדות מפתח.
אני נגד הדתיים הדקורטיביים כמוה.
אתה יודע, יש אנשים שפשוט חיים כדי לחיות את החיים ולא כדי לכפות את עצמם על אנשים אחרים.
אם זה כך מסתבר שאתה ושכמותך הם באמת האויבים של המדינה הזאת. נו, נוסיף עוד אויב, מה זה עוד אחד לרשימה...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אוקיי. אז אני בהחלט לא חי את החיים כדי לחיות את החיים. יש לי אידאולוגיה ומטרה ואני הולך לאורה ואין לזה שום קשר עם לכפות עליך משהו. יש לך את אותו הכוח בדיוק כמו שלי יש. השאלה מה אתה בוחר לעשות איתו.
באופן חוגי אני לא יכול להיות אויב המדינה מהסיבה שציינת, מכיוון שמי שהקים אותה לא היה אדם ש"סתם חי כדי לחיות" אלא אידאליסט שבא לשנות דברים בעולם.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:מה שמבליט את העובדה שלא ממש ידעת איך לענות לו :P
אין לי בעיה להודות בטעות או לקבל נקודה טובה שמישהו הצביע עליה.
אני שומע מה שמתן אומר אבל אני מרגיש כאילו זה גולש לויכוחים האינסופיים שכבר ניהלנו פה על אידאולוגיה, דת מה שביניהם ומה שלא.
אני דוקא רציתי הפעם לגשת לפינוי מזוית אחרת, פרגמטית. מה שבאתי לומר הוא שלא משנה אם הם נמצאים שם באופן חוקי או לא כזה או אחר, אלא שהפינוי לא נבע משיקולי חוקיות אלא מאינטרסים אישיים של רווח פוליטי והכפשה ע"י אכיפה סלקטיבית.
אבל אתם יודעים מה, אתם צודקים. אם שר בטחון במדינה שומרת חוק מתקן תקנה כלשהיא או נותן הוראה מסויימת אז עם כל הכאב חייבים לבצע אותה. אתם צודקים.
רק מוזר למה הבתים של המחבלים בירושלים עדיין עומדים....
קודם כל אין שום קשר בין אחד לשני! הבית בחברון לא נהרס ולא מיועד להריסה, לא משנה מה יקרה שם.
אני בכלל נגד השיטה הדבילית של הריסת בתים חוקיים בגלל שאדם החליט להרוס את החיים שלו ושל המשפחה שלו.
הרי את הבתים של כל הכנופיות עבריניים, שמפוצצים מכוניות באמצע תל אביב ויורים בחוף הים בבת ים לעבר חפי מפשע, אף אחד לא הורס!
הצביעות חוגגת במדינה שלנו, היהירות והאדונות שלנו כלפי הערבים היא בלתי נסבלת והיא משחיתה אותנו מוסרית כל יום. הבית של הערבי בעל התעודה הכחולה חייב לההרס כי הוא מחבל, אבל הבית של היהודי בעל התעודה הכחולה אפילו לא יעמוד על הפרק של הריסה- שניהם הרגו חפים מפשע.

הערבי בעל התעודה הכחולה חייב לחיות בתוך הזבל של עצמו, בביוב זורם ברחובות, עם מדרכות שבורות וכבישים רעועים, עם שירות מוניציפאלי מינימאלי וחינוך עלוב בבתי ספר מתפרקים, אבל הוא חייב לשלם ארנונה (שרובם כבר הפסיקו לשלם ובצדק) והוא חייב לעבוד הכי קשה ולהיות הכי זול כי הוא ערבי לא? והוא חייב להיות גם נאמן למדינה ונחמד ליהודים שמעסיקים אותו ולהכין אחלה חומוס לא? הרי הוא ערבי וזה מה שהם עושים במדינה שלנו לא? משרתים את העם היהודי כדי שהוא יוכל לדרוך עליהם עוד קצת.
הרי האפליה היא לא מעמדית, היא לא אפליה נקודתית במקום מסויים, היא אפליה מערכתית , מובנית בתוך ההגדרה של מדינת ישראל- תמיד הייתה וצערי כנראה תמיד תישאר כל עוד לא יבוא מנהיג עם שתי ביצים של ממותה וישנה את העניין.
אם תבדקו את הנושא תראו שהממשלה שהכי קידמה את נושא השוויון הזה היא ממשלת רבין, זו הייתה נקודה חשובה מאוד בממשלה שלו ולא ממש שמים לב כמה הקרע גדל מאז שהממשלה הזאת נפלה.

ובהקשר מהיר לפריימריז בליכוד- טוב מאוד שהליכוד חוזר לבסיס שלו, הנסיון של ביבי לשקר לקהל הבוחרים לא עבד שוב, וה"נבחרת" שלו מורכבת מאנשי ימין קיצונים מובהקים שמחזירים את הליכוד לאידיאולוגיה שתמיד הייתה לו ואשר גרמה לו למפלות הקשות ביותר בתקופה שעם ישראל רוהצ את השקט והשלום ואל את החרב והמלחמה.
הליכוד מעולם לא שכנע אותי שהוא מאמין בשלום של אמת, של ויתורים ושל הכרה באשמת הכיבוש. נתניהו חתם ביד אחת על הסכם Y ונתן את חברון לפלסטינים אבל ביד השנייה הוא פתח את מנהרת הכותל ביחד עם אולמרט ובניגוד לעצת השב"כ וגורמי הביטחון האחרים וגרם לשפיכות דמים איומה בירושלים.
האיש הוא לא יציב אידיאולוגית, הוא מזגזג בקצב מסחרר והוא משקר בקצב יותר מסחרר.

שוב בבחירות הקרובות רוב הסיכויים שאני אצביע למפלגה קטנה ולא אתן את קולי לאנשים שקרנים, חסרי אידיאולוגיה וחסרי עמוד שדרה שבמקרה הטוב ישאירו אותנו במצב הנוכחי בלי שינוי לטובה, ובמקרה הרע יובילו אותנו לאבדון כלכלי ולמלחמות חסרות מטרה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

לאברהם

במקום להשקיע את האנרגיה שלך ושכמותך בדברים הבאמת חשובים, אתם משקיעים אנרגיה בכפייה ופונדמנטליזם. מתישהו גם אתם תבינו שאם לא תהיה לכם תשתית להטיף א הארס שלכם (למשל פאקינג כדור ארץ), אז גם אתם תירתמו לדברים החשובים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ובהקשר מהיר לפריימריז בליכוד- טוב מאוד שהליכוד חוזר לבסיס שלו, הנסיון של ביבי לשקר לקהל הבוחרים לא עבד שוב, וה"נבחרת" שלו מורכבת מאנשי ימין קיצונים מובהקים שמחזירים את הליכוד לאידיאולוגיה שתמיד הייתה לו ואשר גרמה לו למפלות הקשות ביותר בתקופה שעם ישראל רוהצ את השקט והשלום ואל את החרב והמלחמה.
הליכוד מעולם לא שכנע אותי שהוא מאמין בשלום של אמת, של ויתורים ושל הכרה באשמת הכיבוש. נתניהו חתם ביד אחת על הסכם Y ונתן את חברון לפלסטינים אבל ביד השנייה הוא פתח את מנהרת הכותל ביחד עם אולמרט ובניגוד לעצת השב"כ וגורמי הביטחון האחרים וגרם לשפיכות דמים איומה בירושלים.
האיש הוא לא יציב אידיאולוגית, הוא מזגזג בקצב מסחרר והוא משקר בקצב יותר מסחרר.
יפה אמרת, אנחנו באותה דעה לגבי הליכוד, ואחרי הפארסה של הפריירמריז, הסלוגן שלהם באמת מתאים: "רק הליכוד יכול" :haha: . לגבי ביבי, כולם יודעים שביבי הוא אותו הביבי.
שוב בבחירות הקרובות רוב הסיכויים שאני אצביע למפלגה קטנה ולא אתן את קולי לאנשים שקרנים, חסרי אידיאולוגיה וחסרי עמוד שדרה שבמקרה הטוב ישאירו אותנו במצב הנוכחי בלי שינוי לטובה, ובמקרה הרע יובילו אותנו לאבדון כלכלי ולמלחמות חסרות מטרה.
חבל בריל, צריך לבחור באלטרנטיבה הפחות גרועה שיש , קדימה, כי זה הסיכוי היחיד לשלום. ברגע שאתה מצביע למפלגה קטנה, היכולת שלך ושלה להשפיע היא מזערית וגם היכולת לנהל מדינה בצורה יציבה קטנה. אני כבר שנים טוען שצריך להעלות את אחוז החסימה ל-10 אחוזים ואז כל המפלגות הקטנות והסקטוריאליות יתאחדו או יתקבצו לתוך המפלגות הגדולות.

אגב, ראיתם שיורם רובין (מאבטחו לשעבר של רבין ז"ל) רוצה להתמודד על תפקיד מפקד הימ"מ?
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/823/ ... 3&tmp=9813
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

זה היתרון של להיות רחב אופקים ניר. אני יכול להתעסק בהמון נושאים בו זמנית. למדתי אקולוגיה ואני פעיל מאוד בנושא, לא לוקח שקיות בקניות למשל (יש לי עגלת זקנים כזאת.. :D ) ולא זורק בקבוקים, ואתה מוזמן לקרוא את ההודעה שלי לעוזרי שנמצאת באשכולילה כרגע. ואני מבטיח לך שאם הייתי חבר כנסת אחד מהחוקים שהייתי מקדם הוא גביית מחיר על שקיות, איסור הזרמת פסולת לנחלים והגבלת ייבוש ים המלח, איסור כניסת רכבים לחופים, וזה רק התחלה.
הייתי במטמנות הגדולות בארץ, דגמתי מים מנחל שורק לאורך התוואי שלו ובדקתי את השפעת רכבי שטח כבדים על מערכות אקולוגיות דוגמת חופים וכ"ו.
ואם זה מעניין אותך עבודת הגמר שלי עסקה בהבדלים בהשפעת רעש משדה תעופה אזרחי לשדה תעופה צבאי.
אז בבקשה ממך אל תעשה אותי לאיזה פאנט שלא רואה שום דבר חוץ מהארבע אמות שלו.

למתן.
מעולם לא טענתי שיש קשר מהותי בין המקרים, אלא ששניהם הוראות של שר הבטחון, אבל הם נאכפות סלקטיבית, למרות חוסר ההיגיון המשווע, שהרי המטרה של שניהם היא הגנה מפני טרור ובשני המקרים עושים פשוט הפך ההיגיון.
ההבדל בין איש אדם תחתון למחבל היא שמטרת פעולתו של המחבל היא חתירה וערעור השלטון ולכן לא מגיע לו להינות מהזכויות שאותו השלטון מעניק. כמובן שאני לא בא להפחית מהחומרה של הרוצחים האחרים שגם הם חמורים באותה מידה בדיוק.
הרס הבית הוא לא עונש על עצם הרצח כי אם אתה שואל אותי גם את הבית של הנהג של הרוצח צריך להרוס. הרס הבית (לפי דעתי) הוא אמצעי הרתעה וענישה כלפי כל מי שחושב שהוא ישיג משהו באמצעות טרור.
אתה רוצה להרתיע רוצחים יהודים? כל להם את מה שחשוב להם. החיים שלהם למשל.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:זה היתרון של להיות רחב אופקים ניר. אני יכול להתעסק בהמון נושאים בו זמנית. למדתי אקולוגיה ואני פעיל מאוד בנושא, לא לוקח שקיות בקניות למשל (יש לי עגלת זקנים כזאת.. :D ) ולא זורק בקבוקים, ואתה מוזמן לקרוא את ההודעה שלי לעוזרי שנמצאת באשכולילה כרגע. ואני מבטיח לך שאם הייתי חבר כנסת אחד מהחוקים שהייתי מקדם הוא גביית מחיר על שקיות, איסור הזרמת פסולת לנחלים והגבלת ייבוש ים המלח, איסור כניסת רכבים לחופים, וזה רק התחלה.
הייתי במטמנות הגדולות בארץ, דגמתי מים מנחל שורק לאורך התוואי שלו ובדקתי את השפעת רכבי שטח כבדים על מערכות אקולוגיות דוגמת חופים וכ"ו.
ואם זה מעניין אותך עבודת הגמר שלי עסקה בהבדלים בהשפעת רעש משדה תעופה אזרחי לשדה תעופה צבאי.
אז בבקשה ממך אל תעשה אותי לאיזה פאנט שלא רואה שום דבר חוץ מהארבע אמות שלו.

למתן.
מעולם לא טענתי שיש קשר מהותי בין המקרים, אלא ששניהם הוראות של שר הבטחון, אבל הם נאכפות סלקטיבית, למרות חוסר ההיגיון המשווע, שהרי המטרה של שניהם היא הגנה מפני טרור ובשני המקרים עושים פשוט הפך ההיגיון.
ההבדל בין איש אדם תחתון למחבל היא שמטרת פעולתו של המחבל היא חתירה וערעור השלטון ולכן לא מגיע לו להינות מהזכויות שאותו השלטון מעניק. כמובן שאני לא בא להפחית מהחומרה של הרוצחים האחרים שגם הם חמורים באותה מידה בדיוק.
הרס הבית הוא לא עונש על עצם הרצח כי אם אתה שואל אותי גם את הבית של הנהג של הרוצח צריך להרוס. הרס הבית (לפי דעתי) הוא אמצעי הרתעה וענישה כלפי כל מי שחושב שהוא ישיג משהו באמצעות טרור.
אתה רוצה להרתיע רוצחים יהודים? כל להם את מה שחשוב להם. החיים שלהם למשל.
נגעת כאן בנקודה רגישה מאוד, הרי עונש מוות הוא אחד מהדברים הכי שנויים במחלוקת בעולם. אני למשל מאוד לא תומך בענישה הזאת, אבל יש מקרים מאוד נדירים שאני אתמוך בה.
בקשר להריסת הבתים- אלמנט ההרתעה לא עובד! לא עבד אף פעם ולא יעבוד אצל אנשים שמה שמניע אותם היא האידיאולוגיה. להיפך אם תעניש עבריינים בהריסת הבית שלהם זה ירתיע אותם הרבה יותר מעונשי מאסר. מכיוון שהם פועלים על מנת להרוויח כסף, פגיעה בנכס או בכספים היא הדרך הכי טובה להרתיע את אותם אנשים.
שוב אני יכול לתת לך 50 דוגמאות שבהן הוראה של שר הביטחון או של בג"צ לא נאכפים משיקולים פוליטים- המרתיח מכולם לטעמי זה במודיעין עלית. שם בג"צ החליט בלי שום ספק כי האדמה שעליה נבנתה השכונה החדשה (מתתיהו נראה לי שקוראים לה) היא אדמה פלסטינית והיה אסור לבנות שם מלכתחילה ולהרוס לחקלאים שם את האדמה שלהם. אבל אצלנו כמובן שקודם משטיחים את הקרקע ובונים ואז בודקים מי בעל הקרקע, בטח אם הוא ערבי, בטח ובטח אם הוא חקלאי פלסטיני שאין לו כוח.
ואברהם לא התייחסת למה שכתבתי קודם לגבי היחס המפלה לערביי ישראל בתור מדיניות של המדינה, כי הרי הפסלטינים בסופו של דבר יקבלו מדינה, אבל ערביי ישראל תמיד יחייו בתוכינו והם הסכנה הכי גדולה כיום לפי מה שאני רואה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

נשבע לך שחשבתי לכתוב שלדעתי כדאי להשתמש בעונש של הלאמת רכוש במלחמה נגד הפשע המאורגן... אבל פחדתי שיגידו לי שזה נוגד את זכויות האדם הבסיסיות וכ"ו וכ"ו....
הריסת בתים עדיין לא נוסתה כמו שצריך ולדעתי היא תעבוד כי מחבל שיוצא לבצע פיגוע יודע שהוא לא יחזור והוא עושה את זה למען המשפחה והעם שלו. ישנם אפילו כאלה שמתאבדים ע"מ שמשפחתם תקבל כסף. לכן אם נפגע להם בדבר שלמענו הם פועלים, אני חושב שזה ירתיע.

רציתי כבר לענות לך על המשך דבריך אבל אני כותב מהפלאפון כי אני בשיעור כרגע, ולכן הקיצור.
שלח תגובה