אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

קודם כל רק 42% מתושבי ירושלים הצביעו. מתוך כל החרדים שהצביעו צריך להפחית את חסידות גור ותומכי הרב אליישיב ומדובר בציבור גדול מאוד שהחליט לא להצביע או לשים פתק צהוב או אפילו לתמוך בברקת בגלל סכסוך עם פורוש.
חוץ מזה שאף אחד לא טען שלא צריך להתחשב בחרדים, אבל ב5 שנים האחרונות כל דבר שהחרדים רצו להעביר במועצה עבר בלי בעייה כי הם שלטו שם לגמרי. ככה הם יצרו מצב של חוסר התחשבות בחילונים בעיר בנסיון ל"טרנספר" כמה שיותר חילונים על מנת ליצור רוב חרדי שיצליח להעמיד מועמד אחרי מועמד בראשות העיר.
למזלנו האנשים כאן לא ויתרו על העיר והצלחנו להוציא אנשים מהאדישות ולהראות לכולם מה ראש העיר היוצא בשיתוף עם פורוש ועם שאר מרעיו, רוצים לעשות לירושלים.
אני רוצה לראות כאן חרדים לצד ערבים לצד חילונים לצד כל מי שרוצה לגור כאן כל עוד הוא לא כופה את אורח חייו על האחרים. זה הכל!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

השאלה בריל היא עוד כמה שנים יישמר הרוב החילוני בירושלים. כבר עכשיו אני שומע על שכונות חילוניות שהופכות לחרדיות, כמו קריית יובל למשל, וחילונים שבורחים מירושלים למבשרת ציון, מודיעין, תל אביב וכו'.
סמל אישי של משתמש
mentalstamina
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי mentalstamina »

טל רודס כתב:
avrahamshuk כתב:אני מצטער אבל אני חושב שהגישה שלכם שחצנית ומתנשאת. אם הייתי יכול להצביע בבחירות הקרובות הייתי כנראה מצביע ברקת אבל אתם שוכחים עובדה קטנה. 42 אחוז מתושבי העיר הצביעו לפורוש וזה אומר שבערך חצי מהעיר חרדים. ומה לעשות, בדמוקרטיה זה חשוב. מה זה אמור להביע ללקק לחרדים? כל ראש עיר יצטרך לשמוע את הבקשות שלהם מכיוון שהם ציבור ענקי.
זה ממש לא אומר שחצי מהעיר חרדים, כי אחוז ההצבעה פה הוא לא כמו בבחירות בסוריה (100 אחוז). ברור שהוא צריך לשמוע את בקשותיהם, אבל הוא לא חייב לעשות כל דבר שהם מבקשים - דהיינו יצטרך ללקק להם פה ושם אבל צריך לשמור על צביונה החילוני של העיר.
אני חושב שיצגת נהדר את הגישה השחצנית והמתנשאת ששוקרון דיבר עליה גם בהודעה זו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

mentalstamina כתב:
טל רודס כתב:
avrahamshuk כתב:אני מצטער אבל אני חושב שהגישה שלכם שחצנית ומתנשאת. אם הייתי יכול להצביע בבחירות הקרובות הייתי כנראה מצביע ברקת אבל אתם שוכחים עובדה קטנה. 42 אחוז מתושבי העיר הצביעו לפורוש וזה אומר שבערך חצי מהעיר חרדים. ומה לעשות, בדמוקרטיה זה חשוב. מה זה אמור להביע ללקק לחרדים? כל ראש עיר יצטרך לשמוע את הבקשות שלהם מכיוון שהם ציבור ענקי.
זה ממש לא אומר שחצי מהעיר חרדים, כי אחוז ההצבעה פה הוא לא כמו בבחירות בסוריה (100 אחוז). ברור שהוא צריך לשמוע את בקשותיהם, אבל הוא לא חייב לעשות כל דבר שהם מבקשים - דהיינו יצטרך ללקק להם פה ושם אבל צריך לשמור על צביונה החילוני של העיר.
אני חושב שיצגת נהדר את הגישה השחצנית והמתנשאת ששוקרון דיבר עליה גם בהודעה זו.
יופי, תרמת רבות לדיון :haha:
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אולי אני אקבל גיהנום על מה שאני רוצה להגיד עכשיו, אבל אני חייב להוציא את זה החוצה.

התערבות רבנים בבחירות כלשהם. הן ברמה המוניציפלית, והן ברמה הארצית. אתן דוגמא.
הרב הראשי של רמת השרון שמו בישראל, הרב אידלשטיין שייבדה לחיים ארוכים. מה שקרה זה שהרב אידלשטיין קרה לכל דתיי רמת השרון להצביע לרשימה בשם "זך" ברשותו של איזה אחד גריידי בנאדם דתי. מה שגרם לאבא שלי לאבד המון קולות בבחירות. כי אבי הניף את הדגל הדתי ושיתוף פעולה הדדי בין דתיי רמת השרון וחילונים ברמת השרון(המהווים רוב מוחץ). הרבה אנשים באו לאבא שלי, וראיתי את זה בעיינים שלי, ואמרו לו שהם מאוד רוצים להצביע לו, כי הם מאמינים בו ומעריכים מאוד את עבודתו למען הציבור ברמת השרון. אבל הם לא יכולים להמרות את פיו של הרב אידלשטיין. הרב מנצל את הסמכות שלו , מתוקף היותו רב, בכדי להשפיע על מערכת הבחירות.
בסופו של דבר, דבריו של הרב, הביאו למן הפתעה ענקית בבחירות. מעבר לזה שראש העיר הנוכחי לקח 86% מהקולות, והרשימה שלו 7 מנדטים, הרשימה הדתית גרפה 2 מנדטים(מתוך 15)!! מי האמין? ואז אבא שלי אמר. הרב אידלשטיין שינה את המפה הפוליטית שלו, שאמר לאנשים להצביע ל"זך". ובמקום שאנשים ילכו עפ"י אמונתם האמיתית, הולכים עפ"י מה שהרב אומר. היום, לצערי, הרב לא רק נותן עצות בעינייני הלכה יהודית ושאלות הלכתיות, אלא גם איזה פתק לשים בקלפי. הרב גם מנצל באיזושהי נקודה את התמימות שלהם. ובמקום שבנאדם ילך עפ"י השקפת עולמו, הוא הולך עפ"י השקפת עולמו של הרב. "אני רוצה לשים ליכוד, אבל הרב אמר לשים זך". "אני רוצה לשים עם של רוכברגר. אבל הרב אמר ש"ס". הייתי שמח לראות חוק נגד הדברים האלה. אם כל הכבוד לרבנים, ויש לי המון כבוד לרבנים, לנצל את הסמכות שניתנה לכם ולהגיד לאנשים מה להצביע, זה נראה לי עסק מאוד מסריח. אינני רוצה להשתמש במילים קשות, במתן כבוד לרבנים. אבל אתם יכולים לתאר לעצמכם.
לחוקק משהו נגד הדבר הזה או דברים סטייל"תצביעו ש"ס ונשמתכם תהיה בגן עדן". כי ניצול סמכויות למטרות כאלה, זה..
עזבו, אני לא מדבר. אבל, אתם יכולים לשער מה אני חושב על ומה צריך לעשות כנגד הדבר.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:אולי אני אקבל גיהנום על מה שאני רוצה להגיד עכשיו, אבל אני חייב להוציא את זה החוצה.

הרב הראשי של רמת השרון שמו בישראל, הרב אידלשטיין שייבדה לחיים ארוכים. מה שקרה זה שהרב אידלשטיין קרה לכל דתיי רמת השרון להצביע לרשימה בשם "זך" ברשותו של איזה אחד גריידי בנאדם דתי. מה שגרם לאבא שלי לאבד המון קולות בבחירות. כי אבי הניף את הדגל הדתי ושיתוף פעולה הדדי בין דתיי רמת השרון וחילונים ברמת השרון(המהווים רוב מוחץ). הרבה אנשים באו לאבא שלי, וראיתי את זה בעיינים שלי, ואמרו לו שהם מאוד רוצים להצביע לו, כי הם מאמינים בו ומעריכים מאוד את עבודתו למען הציבור ברמת השרון. אבל הם לא יכולים להמרות את פיו של הרב אידלשטיין. הרב מנצל את הסמכות שלו , מתוקף היותו רב, בכדי להשפיע על מערכת הבחירות.
בסופו של דבר, דבריו של הרב, הביאו למן הפתעה ענקית בבחירות. מעבר לזה שראש העיר הנוכחי לקח 86% מהקולות, והרשימה שלו 7 מנדטים, הרשימה הדתית גרפה 2 מנדטים(מתוך 15)!! מי האמין? ואז אבא שלי אמר. הרב אידלשטיין שינה את המפה הפוליטית שלו, שאמר לאנשים להצביע ל"זך". ובמקום שאנשים ילכו עפ"י אמונתם האמיתית, הולכים עפ"י מה שהרב אומר. היום, לצערי, הרב לא רק נותן עצות בעינייני הלכה יהודית ושאלות הלכתיות, אלא גם איזה פתק לשים בקלפי. הרב גם מנצל באיזושהי נקודה את התמימות שלהם. ובמקום שבנאדם ילך עפ"י השקפת עולמו, הוא הולך עפ"י השקפת עולמו של הרב. "אני רוצה לשים ליכוד, אבל הרב אמר לשים זך". "אני רוצה לשים עם של רוכברגר. אבל הרב אמר ש"ס". הייתי שמח לראות חוק נגד הדברים האלה. אם כל הכבוד לרבנים, ויש לי המון כבוד לרבנים, לנצל את הסמכות שניתנה לכם ולהגיד לאנשים מה להצביע, זה נראה לי עסק מאוד מסריח. אינני רוצה להשתמש במילים קשות, במתן כבוד לרבנים. אבל אתם יכולים לתאר לעצמכם.
לחוקק משהו נגד הדבר הזה או דברים סטייל"תצביעו ש"ס ונשמתכם תהיה בגן עדן". כי ניצול סמכויות למטרות כאלה, זה..
עזבו, אני לא מדבר. אבל, אתם יכולים לשער מה אני חושב על ומה צריך לעשות כנגד הדבר.

עוד כמה תיקוני לשון:

1. שייבדה - שייבדל
2. קרה - קרא

לגבי התוכן: אני בכלל חושב שדת לא צריכה להיות מעורבת בפוליטיקה ושעצם קיום מפלגות סקטוריאליות בכלל מזיק ליציבות השלטונית. ייצוג דתי אפשר לקבל גם במסגרת מערכת מפלגתית שמכילה 2 מפלגות גדולות. מי שלא מסוגל לחשוב באופן צלול והגיוני וצריך ללכת באופן עיוור אחרי מה שהרב מכתיב לו, הוא פרימיטיבי. החוק שאפשר לעשות נגד דברים כאלה (כמשתמע ממה שהצעת) הוא להעלות בבחירות הכלליות לכנסת את אחוז החסימה ל-10 אחוז לפחות וכך מפלגה בכנסת לא תוכל להיות קטנה מ-12 מנדטים, כך אנשים יעשו חשבון אם כדאי להם להצביע למפלגות קיקיוניות ובכך לפצל את הכנסת, או האם להצביע למפלגות שאין להם סיכוי להיכנס לכנסת ובכך לאבד את השפעת קולם. מטרת העלאת אחוז החסימה היא לחזק יציבות שלטונית ולהביא לצמצום מספר המפלגות ולהפחתת הסחטנות הפוליטית. אין שום סיבה שיהיו כל כך הרבה מפלגות דתיות בכנסת, גם מפלגה אחת דתית-חרדית יכולה לייצג את הסקטור הזה, בלי קשר לאשכנזים/ספרדים.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:
yyzboy1928 כתב:אולי אני אקבל גיהנום על מה שאני רוצה להגיד עכשיו, אבל אני חייב להוציא את זה החוצה.

עוד כמה תיקוני לשון:

1. שייבדה - שייבדל
2. קרה - קרא

לגבי התוכן: אני בכלל חושב שדת לא צריכה להיות מעורבת בפוליטיקה ושעצם קיום מפלגות סקטוריאליות בכלל מזיק ליציבות השלטונית. ייצוג דתי אפשר לקבל גם במסגרת מערכת מפלגתית שמכילה 2 מפלגות גדולות. מי שלא מסוגל לחשוב באופן צלול והגיוני וצריך ללכת באופן עיוור אחרי מה שהרב מכתיב לו, הוא פרימיטיבי. החוק שאפשר לעשות נגד דברים כאלה (כמשתמע ממה שהצעת) הוא להעלות בבחירות הכלליות לכנסת את אחוז החסימה ל-10 אחוז לפחות וכך מפלגה בכנסת לא תוכל להיות קטנה מ-12 מנדטים, כך אנשים יעשו חשבון אם כדאי להם להצביע למפלגות קיקיוניות ובכך לפצל את הכנסת, או האם להצביע למפלגות שאין להם סיכוי להיכנס לכנסת ובכך לאבד את השפעת קולם. מטרת העלאת אחוז החסימה היא לחזק יציבות שלטונית ולהביא לצמצום מספר המפלגות ולהפחתת הסחטנות הפוליטית. אין שום סיבה שיהיו כל כך הרבה מפלגות דתיות בכנסת, גם מפלגה אחת דתית-חרדית יכולה לייצג את הסקטור הזה, בלי קשר לאשכנזים/ספרדים.
מסכים איתך. העלאת אחוז החסימה יכול באמת ליצור גושים של כל מיני רבדים שבאמת מייצגים בחברה. גוש דתי-לאומי, גוש ימני-קפיטליסטי, גוש שמלאני-סוציליסטי, גוש ערבי-קומוניסטי(שגם לו לא יהיה ממש סיכוי להכנס. תסמונת 10 המנדטים). וגוש חרידי-ספרדי אשכנזי. לא צריך יותר.

בקשר למודגש. תמיד אני שומע שייבדה לחיים ארוכים. אבל בגלל הבלעות הל' בקטע של ייבדל לחיים. אז לא נקלט לי טוב. ואולי ייבדה זאת מילה ארמית ואין לי מושג :haha: .
קרה-קרא. משומה תמיד כתבתי קרה לבנאדם כמו תקרא למישהו שיבוא או משהו. הוא קרה לכולם בכדי להגיד משהו. תמיד כאילו כתבתי קרא. עד שמישהו תיקן אותי אי שם בתיכון וצחק עליי. והוא היה תלמיד מצטיין וכל זה. הוא אמר שקרא שכותבים עם ה' ולא עם א'. התווכחתי איתו. אבל לא היה לי כוח ללכת למורה ללשון כי היה לו איזה 90 בלשון. כל הזין איך שאומרים.
תודה על ההארה ההיסטורית הזאת טל. במכתבים רשמיים אני רשמתי קרא עם ה' בסוף. :oops: . סעמק! פעם הבאה לשאול את המורה.
אינעל אבוק :evil:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

:doh2: :doh2: :doh2:
מה ייהיה איתך ג'יימי... ייבדה זו לא מילה בארמית! אמנם השתמשת בה בטעות אבל המילה ייבדה יכולה לשמש במקום המילה "ישקר" או צורה סבילה של שקר בעתיד - אם מישהו יבדה שקר אז השקר "ייבדה" (קצת מסורבל).
ולדיון. אני מבין את הטענות שלך ואת האכזבה על הקולות שברחו בטיפשות מאבא שלך אבל אי אפשר לדרוש הפרדה של דת מהפוליטיקה מהסיבה הפשוטה שלדת יש דעה פוליטית. אם לרב היה נימוק הלכתי ולפיו על מצביעים דתיים להצביע לו, אני חושב שזה לגיטימי לשכנע מצביעים.
כמובן שאני נגד טיעונים הזויים כמו "תצביעו ש"ס ותקבלו עולם הבא". :haha: :haha:
אהה וגיהנום לא תקבל על זה...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

leshachnea matzbiim

That is a funny one. We both know they are like robots. They do what the rabbi say. And the reason it's not legitimate is exactly because people don't have free mind to think, contemplate and decide. One thing is to be influenced and other thing is to be a robot.

And to other thing:
http://news.walla.co.il/?w=/2/1379215

The real America is raising its head. Let's be realistic, if Obama won only by 6 points in the general vote, with such an obvious gap between how good he looked versus how bad McCain-Palin looked, there is nothing to be proud about how America voted.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

זה שאנשים מתנהגים בטיפשות לא שולל את זכות הרב לנסות להשפיע עליהם. אל תשכח שהם בחרו ללכת על פי הרב הזה ולא רב אחר. אם הם בחרו בנושא מסויים לסמוך על אדם שמקובל עליהם במאה אחוז זו זכותם המלאה גם גם אם זה טיפשי. לדוגמא אם יועץ ההשקעות שלך יגיד לך בשום פנים ואופן לא להשקיע בחברה מסויימת, אז גם גם לא תבין לגמרי למה, סביר למדי שלא תשקיע בה. אותו דבר אצל החרדים. מבחינתם הרב מבין הרבה יותר מהם במגוון נושאים כולל פוליטיקה. (שוב, זכותך לטעון שזה טיפשי, זכותם לחשוב שאתה טיפש).

אהה ודבר אחרון, למה אתה הורס לעצמך את הטיול?! קח קצת חופש מהאשכול הזה... :D
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אם לא שמעתם, אז יעקב אלפרון חוסל הבוקר בפיצוץ מכוניתו בתל אביב:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1380026
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי WhoIsMax »

אני לא מבין בכל הסכסוכים של משפחות הפשע, אבל בעיני זה טוב, קרוב משפחה שלי נרצח ע"י אנשים מהמשפחה הזו..
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בוגי יעלון הצטרף לליכוד:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1380193

כולם רוצים לקפוץ על ה"עגלה" כי הם חושבים שהליכוד ינצח בבחירות, בסוף לא יהיה מקום לכל "הכוכבים". היום שמעתי שיחיאל חזן (כן, ההוא מההצבעה הכפולה, שגם ניסה להעלים ראיות ממחסן הכנסת) ירוץ בפריימריז הקרוב של הליכוד, אני לא מבין מאיפה יש לו בושה בכלל. גם ההצטרפות של פנינה רוזנבלום ממש לא מרשימה לדעתי (כמו ההצטרפות של מירי רגב). עוד 3 שבועות יהיה פריימריז בליכוד ואז נתחיל לראות את כל התככים ואת כל הבלגאן שיהיו כתוצאה מהתוצאות.

בכל מקרה, יש עוד הרבה זמן עד הבחירות, ולביבי עוד יהיו מספיק פליטות פה עד אז.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא יודע למה, אבל לי זה נשמע כאילו אתה לחוץ.... ואני יודע שתכחיש... :D
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:לא יודע למה, אבל לי זה נשמע כאילו אתה לחוץ.... ואני יודע שתכחיש... :D
ממה יש לי בדיוק להיות לחוץ? אני יודע למי אני הולך להצביע. אם הליכוד יהיה המפלגה הגדולה בסופו של דבר, זה בעיה של מי שיישאר לגור כאן. אם הציבור מטומטם מספיק כדי להצביע למפלגה ללא אידיאולוגיה (ליכוד) ולפוליטיקאי כל כך לא אמין כמו ביבי, אז מגיע לו.

בכל העולם אגב, במיוחד באירופה ובארה"ב (אני שומע ממקורות שונים שאני מכיר), מקווים ומייחלים לנצחון קדימה בבחירות, כי יודעים שעם ביבי בראשות הממשלה, המצב ידרדר מכל הבחינות.

אני מאמין שאחרי הפריימריז בליכוד, אפשר יהיה להיות חכמים יותר באשר לסיכויי הליכוד לנצחון בבחירות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אתה קורא לליכוד מפלגה ללא אידאולוגיה?! ואתה מצביע קדימה?! הרי לקדימה אין אפילו מצע! היא הוקמה בהחלטה של רגע ע"י אדם נואש ומאז לא הוגדרו אפילו העקרונות של המפלגה הזאת! אל תשכח שקדימה מעולם לא הוקמה מתוך אידאולוגיה כלשהיא וגם אם אתה זוכר זה היה פשוט מבחיל לראות את כל חברי הכנסת שעברו לקדימה מכל הקשת הפוליטית ברגע שהם הריחו את ריח הכוח שנדף משרון.... בדיוק התופעה שאתה מתאר שמתרחשת היום בליכוד רק שהיום רוב האנשים שעוברים לליכוד אכן מזוהים איתה אידאולוגית.
בקיצור אתה בשום פנים ואופן לא יכול לטעון שלליכוד אין אידאולוגיה ולהצביע לקדימה....
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:אתה קורא לליכוד מפלגה ללא אידאולוגיה?! ואתה מצביע קדימה?! הרי לקדימה אין אפילו מצע! היא הוקמה בהחלטה של רגע ע"י אדם נואש ומאז לא הוגדרו אפילו העקרונות של המפלגה הזאת! אל תשכח שקדימה מעולם לא הוקמה מתוך אידאולוגיה כלשהיא וגם אם אתה זוכר זה היה פשוט מבחיל לראות את כל חברי הכנסת שעברו לקדימה מכל הקשת הפוליטית ברגע שהם הריחו את ריח הכוח שנדף משרון.... בדיוק התופעה שאתה מתאר שמתרחשת היום בליכוד רק שהיום רוב האנשים שעוברים לליכוד אכן מזוהים איתה אידאולוגית.
בקיצור אתה בשום פנים ואופן לא יכול לטעון שלליכוד אין אידאולוגיה ולהצביע לקדימה....
לדעתי לליכוד לא הייתה אף פעם אידאולוגיה. הם תמיד אמרו שלא יעשו את מה שהשמאל אומר, ובסופו של דבר עשו כמו גדולים, רק שבקדנציות שהליכוד היה בשלטון זה נגמר עם עוד 1000 הרוגים יותר בכל שנה. לקדימה יש מצע, אתה מוזמן לקרוא אותו. קדימה הוקמה ממספר מפלגות קיימות והיא נחשבת כמפלגת מרכז. הליכוד מנסה להתחזות למפלגת מרכז, אבל בפועל הוא מפלגת ימין.

בכל מקרה, בבחירות האלה אני מצביע גם קדימה, כי זה הדבר הכי שפוי שאפשר לעשות (ברק וביבי כבר נכשלו בתור ראשי ממשלה, הגיע הצ'אנס של לבני).
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

המצע של הליכוד נוסח כבר בהקמתה ואתה יותר ממוזמן לקרוא אותו. הליכוד היא מפלגת ימין מוצהרת. המצע שלה לא משאיר מקום לפרשנות מיותרת בניגוד למצע האימפוטנטי של קדימה שבעצם לא אומר כלום חוץ מססמאות יפות של "חתירה לשלום והדברות וכ"ו....".
קדימה אינה מורכבת מכמה מפלגות מהסיבה הפשוטה שאף מפלגה/ות לא חברו להקמתה. היא הוקמה ע"י אדם בודד אליו הצטרפו אספסוף צמא לכוח ושררה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הוקמה מחברי כנסת ממפלגות שונות, אל תהיה קטנוני. בכל מקרה, לי המילה אספסוף עושה אסוציאציה למצביעי ליכוד מצויים. צמא לכוח ושררה? זה יותר מזכיר לי את מרדף הכסאות שמתרחש כרגע בליכוד.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מה זאת אומרת קטנוני? קדימה היא בפרוש לא חיבור של כמה מפלגות! כל המפלגות הרציניות שהיו קיימות לפניה קיימות גם אחריה. ומה שקורה עכשיו בליכוד זה לא דומה כי חוץ מאפי איתם כל המצטרפים הם אזרחים ולא חברי כנסת שמחפשים לעלות על הגל כמו מה שקרה בקדימה
שלח תגובה