אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי טל רודס »

Different Freak כתב:אחלה
עכשיו תסביר מה בדיוק לא השתנה שם כי הצבא משתנה כל הזמן :)
אם זה בדרכי לחימה, אם זה בהתייחסות לחיילים, אם זה בהסתכלות מערכתית, אם זה בחשיבות הפרט במערכת... כי בכל אלה דווקא יש שינוי משמעותי
הסברתי לך כבר כמה פעמים, זאת המערכת הכי בזבזנית במדינה, ניהול גרוע של כוח אדם, חוסר הגיון ותפקוד על פי פקודות (חלק נכבד מהן בלתי חוקיות לביצוע), אטימות לצרכי הפרט, ירידה באיכות כוח הקצינים ועוד.
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Different Freak »

טוב, אני אנסה לענות על חלק.
לפני הכל, אני לא טוען שאתה טועה, אבל אני טוען שיש צורך להסתכל על זה בצורה קצת שונה, ובסוף אני אכתוב משפט מסויים למחשבה שיכול להיות נכון ויכול להיות לא נכון ואולי זה גם חלק מהעניין...

מערכת הכי בזבזנית במדינה:
אני יכול להגיד בודאות, שאחרי המלחמה, הרבה מהכסף של הבטחון הלך לשיפור הבסיסים באמצעי לחימה ובמגורים לחיילים כדי שהתנאים ישתפרו וצורת הלחימה תוכל להשתפר.
הדבר שאותי מעצבן פה -> לפעמים הולך סתם כסף על טקסים לא נחוצים רק בשביל להראות כבוד לקצינים וכמו טיסות לא נחוצות רק כי לאיזה מישהו לא מתאים לנסוע במכונית - שזה אולי קשור לגאווה של הקצינים הגבוהים (למה שאני אגיע במכונית שאני יכול במסוק...)

ניהול גרוע של כח אדם -> אתה יכול להגיד "למה בקרייה יש 8 פקידות לנגד אחד?" אבל לפעמים צריך לבדוק את זה בצורה שונה, זאת אומרת, לפעמים זה נערי מקא"מ/נערות חג"מ שעדיף שיעשו משהו מסויים בצבא מאשר לא יתגייסו בכלל ואלה כאלה שצריכים מסגרת מסויימת... לפעמים אלה חיילים שהמצב הכלכלי שלהם לא כל כך משהו ותפקיד כזה לא יוצר עליהם יותר מדי לחץ ומאפשר להם לעבוד בלי לחשוב על יותר מדי צבא כשהם לא שם. ויש עוד כל מיני דוגמאות.
אמנם -> אני מסכים שאפשר להפחית בחלק מהמקרים ולהעביר חיילים למקום אחר, אבל בגלל עניין בירוקרטי מסובך (שאני יכול להבין אבל גם לא להבין אותו, צריך לעבור הרבה אישורים וזה משהו שמרוב שזה נגרר כבר לא שווה לעשות אותו...)

חוסר הגיון ותפקוד על פי פקודות -> אם זה במצב של לחימה, קשה לשפוט בן אדם על פי פקודות אלו. הכי הרבה מקרים של התעללויות בפלסטינאים קורים בחטיבת כפיר וזה הגיוני מאוד - הם נמצאים יומיום באותו מקום עם אותם אנשים שעושים להם את המוות ובשלב מסויים נמאס כבר ואז קורה ששומעים על חייל שהתעלל בערבי בתוכנית טלוויזיה כלשהי. הרבה פעמים קורה, שבגלל שאתה מפקד אתה מנצל את הכח שלך לכיוון הרע או לכיוון לא טוב (רע-במודע, לא טוב-לא במודע).

אטימות לצרכי הפרט -> לצערי בחלק נכבד מן המקרים אני מסכים וזה גם קשור לחלק הבא של איכות כח הקצינים... הרבה קצינים יוצאים רק כי יש להם נתונים טובים אבל יחסי האנוש שלהם בקנטים, ואז הם מסיימים את הקורס ופועלים בנטו מקצועיות במקום להסתכל על החיילים שלהם ולהתייחס אליהם בצורה נאותה - הם עושים הכל בשביל ללקק לאלה שמעליהם...
ואחת הסיבות שרציתי להיות קצין זה בגלל זה - כי רציתי להוכיח לעצמי שקצין יכול להיות גם חברותי וגם מקצועי, אבל לצערי בגלל אטימות של גורמים מסויימים (ובסוף גם פז"מ חריג) לא יצאתי לקצונה [ועד היום אף אחד לא מבין למה לא הוציאו אותי...]

מה יכול להיות גורם לדבר הזה?
מישהו פעם אמר לי: קצין טוב, בדרך כלל מגיע עד לדרגת סגן או אולי סרן - כי אחרי זה הוא מבין שבאזרחות הוא יצליח להרחיב יותר אופקים ולהרוויח כסף. יכול להיות מכאן נובע, שקצינים גבוהים יותר - פועלים מתוך אינטרסים אישיים של לסיים את התואר שלהם, להרוויח יותר כסף ופחות מטעמי בטחון, הגנה ויעילות מערכת.

אז לאחר כתיבה די ארוכה ותקווה שמישהו יקרא את זה, אני מסיים =)
רות. תאילנד.
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

ומה תגיד על זה שאני חייל אחד על 5 נגדים ושני קצינים? :)
אגב, נכנסתי לטופיק בשביל לכתוב משהו אחר - האם זה רק אני שמוצא את פקודת היום של הרמטכ"ל בעניין רבין צבועה? "...יש להוקיע את אותם עשבים שוטים מן החברה שלנו... על חיילי צה"ל להיות סבלניים ולקבל את השונה ואת האחר...". מה, אתה באמת כזה מטומטם?!
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

לא הבנתי אותך חתוליס....
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Different Freak »

חתוליס כתב:ומה תגיד על זה שאני חייל אחד על 5 נגדים ושני קצינים? :)
אגב, נכנסתי לטופיק בשביל לכתוב משהו אחר - האם זה רק אני שמוצא את פקודת היום של הרמטכ"ל בעניין רבין צבועה? "...יש להוקיע את אותם עשבים שוטים מן החברה שלנו... על חיילי צה"ל להיות סבלניים ולקבל את השונה ואת האחר...". מה, אתה באמת כזה מטומטם?!

מצד אחד הוא אומר שצריך "להוציא" את אותם הטיפשים, מצד שני הוא אומר לקבל את האחר...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני רואה את זה מאוד הגיוני ומובן מאחר ואותם ה"עשבים השוטים" לא ידעו לקבל את השונה והאחר...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

קבלת האחר - לאום,מין וכו'.
עשבים שוטים - אנשים שיוצאים כנגד הצבא בהתבאטויות חסרות ישע. ודגש על ישע!

נראה לי בסדר.. תסביר מה סותר את עצמו?
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

אתה סתם מורעל. :)
היום הייתה ביקורת של פיקוד דרום. בביקורת נתתי משוב "אנונימי" על הפק"רית שלנו, על שלא העלתה אותי לשיחת סמח"ט בקליטה שלי ליחידה, על שהחזירה חיילים בחופשה מהבית (הם בעצמם פחדו לדבר) ובכללי, על יחס משפיל ומבזה. מסתבר שהבקר רץ לאותה הפק"רית וסיפר לה על זה, והיא מצידה קראה לי פסיכי, סוציומאט, רמזה לזה שאני מטומטם ושעל כן לא עברתי קק"צ (חתמתי ויתור :/) ואיימה שתתנקם בי.
עד כמה שידוע לי, אסור לה להשתמש במידע הזה כנגדי, שכן מסרתי אותו באנונימיות... מה גם שעד כמה שידוע לי, אסור לאיש-קבע לדבר ככה לחייל.
לקבול?
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

לקבול.
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

לקבול כמו גדול.
תמונה
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

תקבול... אבל לא יצא מזה ממש שום דבר, וגם אם הקבילה תצא מוצדקת, אז הפק"רית תקבל מקס' נזיפה, וזה לא כאילו שזה יהיה לה איזה "כתם" לעתיד, כי לפק"ריות במילא אין עתיד חוץ מלהזדקן במשרד הפינתי שלהן.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

קיבלתי. החלטתי להתייעץ עם הקצין שלי (רס"ן) לפני שאני עושה את זה. אולי יש לו פתרון יותר טוב, אחרי הכל, הוא די חבר של הדרגים הגבוהים יותר (מח"ט, סמח"ט...).
תודה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תגיש קבילה ובמקביל שההורים שלך יגישו תלונה לנציבת פניות הציבור של הצבא. הערת אגב, אפשר לחשוב שצריך להיות מדען טילים בשביל להיות קצין כיום. תת-הרמה בקורס הקצינים הייתה עוד בזמן שלי , כאשר כל כך הרבה ערסים קיבלו דרגות קצונה ובסוף הקורס מפקד בה"ד 1 דאז, עמוס בן אברהם אמר "אני חותם בידיים רועדות על צווי סיום של רבים ממכם, כי יש פה הרבה אנשים שלא צריכים להיות קצינים אבל הצבא צריך קצינים ולכן אנחנו מתפשרים ברמת המעבר..." אני יודע שמאז זה רק הלך והידרדר.
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

טל רודס כתב:
ולפי דעתי(ודעת רבים שאני מכיר) אנשים שלא מוכנים לשרת 3 שנים, הם אנשים חסרי אופי, צרי אופקים וכפויי טובה. מה ביקשו ממך? 3 שנים? מבנות שנתיים? התואר ראשון יכול לחכות. קצינים בכירים הוציאו את התואר הראשון שלהם בגיל 30, תואר שני בגיל 40 בערך. אין גיל לתואר. התואר יכול לחכות. הצבא גם באיזושהי נקודה, מבגר מאוד. מחזק כל מיני ברגים שלא היו קיימים לפני אצל הבנאדם. אני יכול להיות דוגמא טובה לכך. ועוד המון אנשים כמוני. חבריי שהתשחררו. נשארו אותם אנשים. אבל חזקי אופי יותר. כל אותם חסרי הביטחון או אנשים עם אופי קצת בעייתי, בטירונות מקבלים את סטירת חייהם, ומורידים את הבנאדם לשפל שלו. שלדעתי זה טוב. כי מכאן הוא בונה את עצמו מחדש. כמובן, אותו אופי נשאר, אבל הוא בנוי בצורה הרבה יותר נכונה. ולא רק בטירונות, אלא גם בשירות הצבאי.
אולי אנשים שהולכים לצבא בצורה עיוורת הם אלה שחסרי אופי וצרי אופקים?
למה שהתואר יחכה? בגלל שהמדינה מיליטריסטית ועושים שטיפת מוח מגיל צעיר? הצבא לא צריך באמת את כל האנשים האלה, פשוט נוח לו שיהיו כמה שיותר אנשים, כי זה אומר שיהיה יותר תקציב ויותר כסף לבזבז על שטויות. יופי שהצבא מבגר, אבל חשבת שאולי יכולת לעשות שירות לאומי אחר שאין לו קשר לנשק, או ללכת ללמוד? גם זה יכול לבגר אותך ואולי אפילו יותר. בסופו של דבר רוב מי שנשאר בצבא בקבע זה אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות ולהתמודד עם החיים האמיתיים, כי בצבא הכל מתנהג בלי הגיון או שכל ישר ולפי פקודות ואנשים שבאזרחות לא היו מנהלים באסטה בשוק הכרמל, יכולים להיות גנרלים גדולים. מה שגרוע הוא שבגלל שהמדינה מיליטריסטית אז אחרי זה אותם אנשים מהצבא גם מנהלים לנו את המדינה.
טל, המדינה לא מיליטריסטית כי היא רוצה. כי היא עשתה את השיקולים שלה וזה הכי חכם. היא מיליטריסטית כי היא חייבת. נקודה. ברגע שלא יהיה צבא, אם בכלל נחיה, ואם בכלל זה יהיה פה, מצבנו יהיה רע ומר. המדינה מוקפת באוייבים מכל כיוון, כולל מבפנים. אם המחאה שלך נגד המדינה המחורבנת שאנחנו גרים בה, היא להגיד לאנשים להשתמט, עדיף שכבר תגיד לכולם לקפוץ מגג, כי בסופו של דבר אם תצליח לשכנע אותם, יהיה לזה אותו אפקט.
אין שום ספק שהמערכת הצבאית (והמדינית, אבל זה כבר נושא אחר) דורשת שיפור עצבני, חשיבה מחדש, תקצוב מחדש, ומיון מחודש של בעלי התפקידים הבכירים ומקבלי ההחלטות, אבל ברגע שאנשים משתמטים, הם לא עושים ''דווקא'' למדינה, הם לא ''דופקים'' את הצבא. הם דופקים את עצמם. ואותנו עוד יותר. כי כמה שפחות אנשים יתגייסו, ככה יעיפו אותנו מכאן יותר מהר.
ואתה יודע מה? באמת יש לי המון הערכה אלייך, אבל להגיד ש"רוב מי שנשאר בצבא בקבע זה אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות ולהתמודד עם החיים האמיתיים, כי בצבא הכל מתנהג בלי הגיון או שכל ישר ולפי פקודות ואנשים שבאזרחות לא היו מנהלים באסטה בשוק הכרמל, יכולים להיות גנרלים גדולים", זה פשוט מוגזם בעיני. זה גם קצת מלוכלך לזלזל ככה. ומן הסתם, כמו בכל מקום עבודה, ככל שבנאדם בדרג גבוה יותר, עולה רמת התמרון, אפשרויות לקבלת ההחלטות ושיקול דעת אישי בהטלת פקודות. אני רק אזכיר, ולא אכנס לנושא, אבל יש לא מעט כאלה שבכוונה חותמים קבע, ומנסים להגיע לדרגים גבוהים כדי לשנות מבפנים. ובכלל, בין אם אתה פטריוט או לא (ואני רואה שלא-גם אני לא), אלו אנשים שמקדישים את החיים שלהם כדי להגן על המקום המסריח הזה. ועל התחת שלי ושלך. המינימום שבמינימום שאנחנו יכולים לעשות זה לתרום שנתיים שלוש ולתת להם יד.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טל, המדינה לא מיליטריסטית כי היא רוצה. כי היא עשתה את השיקולים שלה וזה הכי חכם. היא מיליטריסטית כי היא חייבת. נקודה. ברגע שלא יהיה צבא, אם בכלל נחיה, ואם בכלל זה יהיה פה, מצבנו יהיה רע ומר. המדינה מוקפת באוייבים מכל כיוון, כולל מבפנים. אם המחאה שלך נגד המדינה המחורבנת שאנחנו גרים בה, היא להגיד לאנשים להשתמט, עדיף שכבר תגיד לכולם לקפוץ מגג, כי בסופו של דבר אם תצליח לשכנע אותם, יהיה לזה אותו אפקט.
ועוד איך כי היא רוצה, היא מעדיפה להנציח את הקונפליקט מאשר לפתור אותו. אבל המיליטריזם הוא לא רק בצבא (אם לא קראת את ההודעות הקודמות), הוא גם בכביש, במערכת החינוך ובעצם בכל תחום בימינו - התנהגות ברברית,דורסנית ואלימה. לא אמרתי לאנשים להשתמט, אמרתי שאפשר לעשות שירות לאומי ואמרתי שלדעתי בנות לא צריכות להיות מחויבות ללכת לצבא.
אין שום ספק שהמערכת הצבאית (והמדינית, אבל זה כבר נושא אחר) דורשת שיפור עצבני, חשיבה מחדש, תקצוב מחדש, ומיון מחודש של בעלי התפקידים הבכירים ומקבלי ההחלטות, אבל ברגע שאנשים משתמטים, הם לא עושים ''דווקא'' למדינה, הם לא ''דופקים'' את הצבא. הם דופקים את עצמם. ואותנו עוד יותר. כי כמה שפחות אנשים יתגייסו, ככה יעיפו אותנו מכאן יותר מהר.
לא דרוש שיפור, דרושה מהפכה מן היסוד. הצבא יכול להתקיים גם בלי אותם "משתמטים", עובדה שהוא מתקיים יפה גם בלי כל החרדים. בכל מקרה את הצבא יש לצמצם מבחינת כוח אדם ותקציב (קחי רק לדוגמא את העובדה שבצבא יוצאים לפנסיה בגיל ממש צעיר, 45 בערך, ממשיכים לקבל עד סוף החיים משכורת שמנה מהמדינה, ובמקביל אפשר לעבוד בקריירה חדשה. חלק מהשינויים הדרושים הוא להפוך את גיל הפרישה מהצבא לגיל 67, בדיוק כמו באזרחות).
ואתה יודע מה? באמת יש לי המון הערכה אלייך, אבל להגיד ש"רוב מי שנשאר בצבא בקבע זה אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות ולהתמודד עם החיים האמיתיים, כי בצבא הכל מתנהג בלי הגיון או שכל ישר ולפי פקודות ואנשים שבאזרחות לא היו מנהלים באסטה בשוק הכרמל, יכולים להיות גנרלים גדולים", זה פשוט מוגזם בעיני. זה גם קצת מלוכלך לזלזל ככה.

גם לי יש הערכה אליך ולכולם פה, וגם אם אני מגזים, זאת דעתי.
ומן הסתם, כמו בכל מקום עבודה, ככל שבנאדם בדרג גבוה יותר, עולה רמת התמרון, אפשרויות לקבלת ההחלטות ושיקול דעת אישי בהטלת פקודות. אני רק אזכיר, ולא אכנס לנושא, אבל יש לא מעט כאלה שבכוונה חותמים קבע, ומנסים להגיע לדרגים גבוהים כדי לשנות מבפנים. ובכלל, בין אם אתה פטריוט או לא (ואני רואה שלא-גם אני לא), אלו אנשים שמקדישים את החיים שלהם כדי להגן על המקום המסריח הזה. ועל התחת שלי ושלך. המינימום שבמינימום שאנחנו יכולים לעשות זה לתרום שנתיים שלוש ולתת להם יד.
ומפה מקור הבעיה, כי אותם לא ראויים הם אלה שמקבלים החלטות שאח"כ הורסות לנו את החיים. אני תרמתי את שלי למדינה ואפילו כג'ובניק, עשיתי שירות מעבר לרגיל שכלל הרבה תפקידים בשטחים. אני מסכים איתך שהמדינה מסריחה, בשביל זה אני גם לא רוצה להמשיך לגור בה.
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

ועוד איך כי היא רוצה, היא מעדיפה להנציח את הקונפליקט מאשר לפתור אותו. אבל המיליטריזם הוא לא רק בצבא (אם לא קראת את ההודעות הקודמות), הוא גם בכביש, במערכת החינוך ובעצם בכל תחום בימינו - התנהגות ברברית,דורסנית ואלימה. לא אמרתי לאנשים להשתמט, אמרתי שאפשר לעשות שירות לאומי ואמרתי שלדעתי בנות לא צריכות להיות מחויבות ללכת לצבא.
לפתור אותו עם מי? עם חמאס? חיזבאללה? עם איראן? עם מי?
ואף אחד לא ''מנציח'' את הקונפליקט. הקונפליקט מנציח את עצמו טוב מאוד כל שבוע מחדש, עם קאסמים, יריות, מחבלים מתאבדים, חטיפות ואוטובוסים מתפוצצים. עם כל הכבוד, המדינה לא מנציחה את הקונפליקט. היא סך הכל מנסה לרכך את העוצמה שלו, כי זה הדבר היחיד שאפשר כרגע לעשות. אין עם מי לדבר. אף אחד לא רוצה לדבר איתך. ולא איתי. ולא עם כולנו. הם רוצים שנעוף מפה כמה שיותר מהר, ואם אפשר, אז גם שישפך כמה שיותר דם בדרך. ובטח שאפשר.
לא דרוש שיפור, דרושה מהפכה מן היסוד. הצבא יכול להתקיים גם בלי אותם "משתמטים", עובדה שהוא מתקיים יפה גם בלי כל החרדים. בכל מקרה את הצבא יש לצמצם מבחינת כוח אדם ותקציב (קחי רק לדוגמא את העובדה שבצבא יוצאים לפנסיה בגיל ממש צעיר, 45 בערך, ממשיכים לקבל עד סוף החיים משכורת שמנה מהמדינה, ובמקביל אפשר לעבוד בקריירה חדשה. חלק מהשינויים הדרושים הוא להפוך את גיל הפרישה מהצבא לגיל 67, בדיוק כמו באזרחות).
טוב, אני אפילו לא אתייחס לדוסים המזדיינים שלא מתגייסים (ואני ממש לא מתנצלת על הבוטות), זה כבר עצבים על עניין אחר.
הצבא יכול עכשיו להתקיים בלי אותם משתמטים (וכשאני אומרת משתמטים אני -לרגע- מתכוונת לכולם חוץ מהדוסים). אבל ברגע שהתופעה הזו תגדל אפילו טיפה- הצבא כבר לא יוכל להסתדר עם זה. וגם לא המדינה. פחות כוח אדם אומר פחות כוח. צבא פחות חזק זה צבא שיוכל להגן עלינו פחות טוב. וכולנו נרגיש את ההבדל הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.
בצבא, וכנ"ל בכוחות הבטחון (שב"כ ומוסד) שנת הפנסיה היא קודם כל משתנה. לא כל איש קבע יכול לצאת לפנסיה בגיל 45, ולא כל איש קבע מקבל משכורת שמנה. זה תלוי בתפקיד וברמת השחיקה שלו.
ודווקא אתה, שמוחה כ"כ על האנשים המחורבנים שיש לנו בקבע, אמור לדעת שכדאי מאוד להחליף אותם מהר, ולא לתת להם להישחק עד הסוף ולעשות שטויות שאנחנו נשלם עליהם. איש קבע בגיל 60 הוא לא טוב כמו שהיה בגיל 40. קבע זה שוחק. כמו כל עבודה בטחונית מבצעית. זה בין כל השאר, גם שעות מטורפות, וימי עבודה לא הגיוניים, ותנאים-לא תנאים (ובלי קשר, אני חושבת שעדיין אין לך את הפריוילגיה של לזלזל בכל זה). כל אלה ועוד לא מעט דברים שוחקים אנשים נורא מהר, העלאת גיל הפנסיה בטח לא יועיל. פנסיה בגיל 45 זו דרך לפלוט את האנשים הטובים מהמערכת רגע לפני שהם הופכים חסרי סבלנות.
ומפה מקור הבעיה, כי אותם לא ראויים הם אלה שמקבלים החלטות שאח"כ הורסות לנו את החיים. אני תרמתי את שלי למדינה ואפילו כג'ובניק, עשיתי שירות מעבר לרגיל שכלל הרבה תפקידים בשטחים. אני מסכים איתך שהמדינה מסריחה, בשביל זה אני גם לא רוצה להמשיך לגור בה.
אוקיי, ומי אתה שתחליט שהם לא ראויים? הכוונה, מתוך כל המידע המודיעיני המסווג והישיבות עם הדרג הגבוה, מתוך כל מכלול הידע שיש לך, קיבלת החלטה שהם מחורבנים?
סליחה, אבל זה שאנחנו לא שומעים על הכל, לא אומר שלא עושים. בדיוק להפך. עצם זה שעכשיו אתה יושב בבית בשקט, כבר אומר שהם עושים משהו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לפתור אותו עם מי? עם חמאס? חיזבאללה? עם איראן? עם מי?
ואף אחד לא ''מנציח'' את הקונפליקט. הקונפליקט מנציח את עצמו טוב מאוד כל שבוע מחדש, עם קאסמים, יריות, מחבלים מתאבדים, חטיפות ואוטובוסים מתפוצצים. עם כל הכבוד, המדינה לא מנציחה את הקונפליקט. היא סך הכל מנסה לרכך את העוצמה שלו, כי זה הדבר היחיד שאפשר כרגע לעשות. אין עם מי לדבר. אף אחד לא רוצה לדבר איתך. ולא איתי. ולא עם כולנו. הם רוצים שנעוף מפה כמה שיותר מהר, ואם אפשר, אז גם שישפך כמה שיותר דם בדרך. ובטח שאפשר.
מישהו חכם פעם אמר שלום עושים עם אויבים, לא עם ידידים. המדינה מנציחה את הקונפליקט בחינוך המיליטריסטי ובשטיפת המוח מגיל צעיר במערכת החינוך עם סילוף של עובדות הסטוריות.
טוב, אני אפילו לא אתייחס לדוסים המזדיינים שלא מתגייסים (ואני ממש לא מתנצלת על הבוטות), זה כבר עצבים על עניין אחר.
הצבא יכול עכשיו להתקיים בלי אותם משתמטים (וכשאני אומרת משתמטים אני -לרגע- מתכוונת לכולם חוץ מהדוסים). אבל ברגע שהתופעה הזו תגדל אפילו טיפה- הצבא כבר לא יוכל להסתדר עם זה. וגם לא המדינה. פחות כוח אדם אומר פחות כוח. צבא פחות חזק זה צבא שיוכל להגן עלינו פחות טוב. וכולנו נרגיש את ההבדל הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.
אל תדאגי, התופעה לא תגדל יותר מדי כל עוד מערכת החינוך המיליטריסטית לא תשתנה במדינה, כך שאני לא מבין מה הדאגה מכאלה שמשתמטים, הצבא ימשיך להתקיים, כי כמו שאמרתי כבר היום יש עודף כ"א ובזבוז עצום בצבא.
בצבא, וכנ"ל בכוחות הבטחון (שב"כ ומוסד) שנת הפנסיה היא קודם כל משתנה. לא כל איש קבע יכול לצאת לפנסיה בגיל 45, ולא כל איש קבע מקבל משכורת שמנה. זה תלוי בתפקיד וברמת השחיקה שלו.
ודווקא אתה, שמוחה כ"כ על האנשים המחורבנים שיש לנו בקבע, אמור לדעת שכדאי מאוד להחליף אותם מהר, ולא לתת להם להישחק עד הסוף ולעשות שטויות שאנחנו נשלם עליהם. איש קבע בגיל 60 הוא לא טוב כמו שהיה בגיל 40. קבע זה שוחק. כמו כל עבודה בטחונית מבצעית. זה בין כל השאר, גם שעות מטורפות, וימי עבודה לא הגיוניים, ותנאים-לא תנאים (ובלי קשר, אני חושבת שעדיין אין לך את הפריוילגיה של לזלזל בכל זה). כל אלה ועוד לא מעט דברים שוחקים אנשים נורא מהר, העלאת גיל הפנסיה בטח לא יועיל. פנסיה בגיל 45 זו דרך לפלוט את האנשים הטובים מהמערכת רגע לפני שהם הופכים חסרי סבלנות.
שנת הפנסיה צריך להיות זהה בכל המקומות. לא ייתכן שאיש צבא (טוב ככל שיהיה) יקבל פנסיה של 10,000 שקל לפחות כל חדש כשהוא פורש בגיל צעיר מהצבא ואחרי זה עוד ימשיך לקריירה שנייה, זה בזבוז כספים עצום למדינה.
האנשים המחורבנים שיש בקבע זה לא רק קצינים אלא גם נגדים, אני מזמן טענתי שיש המון תפקידי נגדים שאפשר לתת לחיילים איכותיים ובכך לחסוך עבור הצבא המון כספים. כל עבודה היא שוחקת, זה עדיין לא מצדיק לתת לבן אדם פנסיה בגיל 45 ושימשיך לעוד קריירה. או שיישאר בצבא עד גיל 67 או שיפרוש בלי פנסיה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:תגיש קבילה ובמקביל שההורים שלך יגישו תלונה לנציבת פניות הציבור של הצבא. הערת אגב, אפשר לחשוב שצריך להיות מדען טילים בשביל להיות קצין כיום. תת-הרמה בקורס הקצינים הייתה עוד בזמן שלי , כאשר כל כך הרבה ערסים קיבלו דרגות קצונה ובסוף הקורס מפקד בה"ד 1 דאז, עמוס בן אברהם אמר "אני חותם בידיים רועדות על צווי סיום של רבים ממכם, כי יש פה הרבה אנשים שלא צריכים להיות קצינים אבל הצבא צריך קצינים ולכן אנחנו מתפשרים ברמת המעבר..." אני יודע שמאז זה רק הלך והידרדר.
זה לא היה גל הירש מפקד בה"ד 1 בתקופתך? :shock: ..

הייתי לפני שבועיים בטכס סיום מגמת מעוז. ושמעתי את נאומו של אל"מ אהרון חליבה. המפקד הנוכחי של הבה"ד. הוא מאוד גאה במפקדיו החדשים. וגם בראיון שהיה לכבוד 40 שנה לבה"ד, הוא סיפר על העלייה הדרסטית למבקשים לצאת לקורס קצינים. שמחזור מאי 08, לא היו מספיק מיטות לצוהרים.. העלייה באה בעקבות המלחמה. איתם באים גם אנשים איכותיים.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גל הירש בזמני היה מפקד אוגדת רמאללה.

צוהרים? התכוונת לצוערים. צוהר זה חלון.
סמל אישי של משתמש
mentalstamina
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי mentalstamina »

טל רודס כתב:צוהרים? התכוונת לצוערים. צוהר זה חלון.
כמו שאמר אסף אשתר: "זה הכרחי?!"
בחייאת רבאק טל..
שלח תגובה