אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

יש סיבה טובה להיכנס לאשכול פוליטיקה אחרי כל כך הרבה זמן שהדרתי את רגלי מכאן.
מה שקרה היום בבוקר בארה"ב זה בגדר נס רפואי למדינה החולה הזאת. בואו ננתק את עצמינו רגע מהסיפור, האמריקאים היום שברו כל סטריאוטיפ שהיה עליהם כעם שמונע בבסיסו מגזענות. היום אנשים התאחדו והחליטו שהם רוצים שינוי אמיתי, ולא עוד מישהו שאומר שינוי ועושה ל"ביתו" ולמקורביו.
בחירה באדם שחור, ולא משנה כמה כריזמתי הוא, זה הצהרה חסרת תקדים לעולם שהאזרחים בארה"ב לא מטומטמים כמו שהנשיא הנוכחי שלה, ושהם יכולים להיות הכי ליברלים אם זה מה שיעזור למדינה שלהם לצאת מהחרא הרפובליקאי.
ונסיים עם שיר שבוצע על ידי פרל ג'אם לפני שנתיים בערך או יותר, עיבוד מחדש לשיר מחאה אמריקאי ישן ומבטא יותר מהכל בשבילי את הסלידה של העם האמריקאי מהממשל הקודם:

Here's to the judges of John Roberts
Who wear the robe of honor in their phony legal fort
And justices are stranger when the partisans report
When the court elected the president, it was the beginning of this war.

Oh here's to the land you've torn out the heart of
John Roberts, find yourself another country to be part of.

And here's to the government of Dick Cheney
With criminals posing as advisors to the crown
And they hope no one sees the sights
And that no one hears the sounds
'Cause the speeches of our president are the ribbons of a clown.

Dick Cheney, find yourself another country to be part of.

And here's to the churches of Jerry Falwell.
Or a cross once made of silver, now it's turned to rust
And the Sunday morning services preaching fear of men in love
And God only knows, in Heaven they must trust.

Jerry Falwell, find yourself another country to be part of.

And here's to the laws of Alberto Gonzales
And congress will fasten that in the panic of the day
The constitution's drowning in an ocean of decay
And freedom of speech is dangerous I've even heard them say

Gonzales, find yourself another country to be part of.

And here's to the businessmen of George W.
Who want to change the focus from Halliburton to Enron
And their profits, like blood money spill out on the White House lawn
And to keep a hold of power, they're using terror as it come
While the bombs that fall on children,
Don't know which side -
Don't care which side -
That they're on

George W., find yourself another country to be part of.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

ilai fields #7 כתב:מזל טוב לאובמה למרות שיש האומרים שמקיין היה הרבה יותר טוב לישראל.
אבל למה חייבים תמיד להיות בבועה של עצמנו?! אי אפשר לחשוב גם על שאר העולם?!
בוש היה טוב לנו אבל עשה רע לאחרים...אבל העיקר טוב לנו אז בוא ניהיה בעד מקיין. בעעע.

מזל טוב לאובמה! הסטוריה ללא ספק, ובאמת שמח שהאמריקאים הבינו מה טוב להם בלי להיות גזענים כמו הסטראוטיפ שהודבק.
סמל אישי של משתמש
EathanZDSG
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי EathanZDSG »

אנחנו והרבה מאוד חברים שלנו הצביעו למקיין, אבל אני מאושר כמעט באותה מידה שאובמה נבחר, היו לי המון התלבטויות לגבי הבחירות. למרות שהייתי מעדיף בקצת את מקיין מסיבות כאלה ואחרות, אובמה גם כן מבטיח לעתיד טוב יותר (עד כמה שאפשר) ולקידום היחסים, אם זה אירופה-ארה"ב או ישראל-איראן. צעיר, קריזמטי ומבין עניין, כל הכבוד לו, וזו בהחלט הסטוריה!
הצבעתי למקיין אינה בשום אופן קשורה לגזענות או למוסלמים, או "שנאתו" לישראל (שאגב, לא נכון). כמו שכבר נאמר כאן, אובמה בעד ישראל, אם אפשר לקרוא לזה כך. אין לארה"ב שום אינטרס לבוא כנגד או להרעת ישראל. ארה"ב צריכה את ישראל מסיבות רבות, ותשמור איתה יחסים טובים, בין אם זה היה מקיין או אובמה.

אז בנימה הזאת, אני מאחל הצלחה ועתיד טוב ומבטיח יותר לנו, אירופה, ישראל ובעצם לכל העולם. (נו, מותר לחלום).
War does not determine who is right - only who is left
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אבל למה ישר לתקוף??? :irked:
כתבתי בפירוש "יש האומרים" זה לא אומר שאני מסכים איתם!
תמונה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

מזל טוב לאובמה על זכייתו!!

סליחה על הבורות. פשוט הייתי מנותק קצת. בכמה אלקטורים זכה אובמה?
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

אני חושב ש-300 ומשהו נגד 100 ומשהו של מקיין.
תמונה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

זה לא נקרא ניצחון, זה נקרא זיון :cheers:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

:haha:

כמו שכבר אמרת באחד האשכולות פה, הוא בהחלט ניגן עליו סולו של סימפוני איקס
נערך לאחרונה על ידי ilai fields #7 ב ה' נובמבר 06, 2008 5:21 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

האמת עם מה שקראתי בעיתון על איך שכל אחד ניהל את המסע שלו אני מופתע שאובמה לא ניצח אותו באיזה הפרש של פי 2 לפחות...
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

יש כ"כ הרבה גורמים שהשפיעו לטובת נצחון אובאמה, שמגיע למקיין צל"ש שהוא בכלל היה יריב ראוי פה הסוף. אבל המשבר הכלכלי ריסק את שארית התקוה שלו לחתיכות
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
EathanZDSG
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי EathanZDSG »

עילי, לא התכוונתי לתקוף, אני רק ציינתי כדי שלא יבואו ויסיכו מסקנות לא נכונות למה הצבעתי למקיין.
War does not determine who is right - only who is left
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

לא כ"כ התכוונתי לתקיפה שלך, אלא לתקיפה של גיל.
תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

לא תקפתי אותך עילי :) אלה את אותם האנשים שאומרים את זה כי נמאס.
פשוט היה דיון על זה בבית הספר והיו כמה שדי יצאו מטומטמים וגזענים ועצבן אותי.
שונא דיוני פוליטיקה בבית ספר :irked: וגם דיוני דת...בלעע
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

איי אובמה הזה לא מפסיק להפתיע, מינוי של ראש הסגל בחור ישראלי בשם רם עימנואל- איפה כל הטוענים שהוא רע לישראל? גזענות! :cheers: כל הכבוד לאובמה על המינוי הזה, אחד התפקידים הכי חשובים בממשל שלו
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אוי נו אתה באמת מנסה להוכיח מהמינוי הזה שהוא טוב לישראל?
מה זה קשור בכלל... מה גם שהוא לא ישראלי אלא הוא בן של ישראלים שירדו מהארץ. אם הוא טוב לישראל או רע לישראל אנחנו נראה בהמשך ועדיין נמשיך להתווכח על זה כי נתווכח מה טוב ומה רע לישראל.
מה שכן, אני בהחלט מודאג מההתייחסות שלו לסוגיה האיראנית. כי אם ארצות הברית תכונן יחסים דיפלומטיים עם איראן, זה קובר כל תוכנית תקיפה ישראלית וזה אומר שנצטרך ללמוד לחיות עם גרעין איראני. וזה יגרום אפילו לי להתחיל לחשוב על ללכת מפה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

Congratulations to Obama, he lead an amazing campaign, the US deserves so much better than they have today. Now all the pressure is no him, he must deliver.
I saw his victory speech and it was amazing, he really knows to talk, I think he is the best speaker I saw since Martin Luther King.
But that's not enough, there is a lot he still needs to learn and he has a huge promise to deliver.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:אוי נו אתה באמת מנסה להוכיח מהמינוי הזה שהוא טוב לישראל?
מה זה קשור בכלל... מה גם שהוא לא ישראלי אלא הוא בן של ישראלים שירדו מהארץ. אם הוא טוב לישראל או רע לישראל אנחנו נראה בהמשך ועדיין נמשיך להתווכח על זה כי נתווכח מה טוב ומה רע לישראל.
מה שכן, אני בהחלט מודאג מההתייחסות שלו לסוגיה האיראנית. כי אם ארצות הברית תכונן יחסים דיפלומטיים עם איראן, זה קובר כל תוכנית תקיפה ישראלית וזה אומר שנצטרך ללמוד לחיות עם גרעין איראני.
מסכים שוקרון. אנשים מתלהבים בפרובינציאליות טיפוסית מכך שמינו בן של ישראלי לשעבר לתפקיד כה בכיר, אך שוכחים שלמרות שהוא יהודי הוא קודם כל מייצג את האינטרסים של ארה"ב ולא שלנו, מה גם שמי שזוכר, רם עמנואל היה יועץ של קלינטון, ולא תמיד היה לטובתנו. שנית, מי שזוכר יותר רחוק בהסטוריה, היה אפילו שר חוץ יהודי, הנרי קיסינג'ר, וגם הוא , אם נאמר זאת בעדינות, לא היה בעד ישראל בהרבה מאד מקרים. ההתייחסות של אובמה לסוגיה האיראנית בעייתית מאד עבורנו, כי הוא בעצם בעד דיאלוג עם האיראנים, שזה גרוע מאד ובעצם יכול לשבור את כל נסיונות הסנקציות שהאירופאים עושים.
וזה יגרום אפילו לי להתחיל לחשוב על ללכת מפה.
JOIN THE CLUB :cheers:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא כל כך מהר טל... גם מישהו ישכנע אותי לרדת מהארץ זה אחמדיניג'אד ולא אתה...
טל רודס כתב:
אם כולנו לא נתגייס, אולי תהיה פה חברה טובה יותר ומתורבתת, ואולי גם הכיבוש ייגמר. אני התגייסתי ואני יכול מנסיוני להביע את דעתי בקשר לגיוס ולצבא כמערכת. למה שארצה לשכנע אנשים? כי החברה מיליטריסטית ושטופת מוח, וצריכה להבין לא ללכת לצבא כמו אוטומט. למה לא לתרום? כי המדינה הזאת כפויית טובה ואחרי שתקרעי את התחת בצבא, לא תראי כלום בחזרה מהמדינה. המדינה לא תדאג לך למגורים, להשכלה, היא רק תדאג לקחת ממך ומאחרים כי הרי היא יודעת ש.... צריך לתרום במסגרת הלאומנות.

למה בכלל שנילחם? חשבת על זה פעם? חשבת אולי שהצבא היא המערכת הכי בזבזנית במדינה ושחייבים לצמצם אותה בצורה משמעותית מבחינת תקציבים וכוח אדם? לא, לא חשבת על זה, כי מראש חינכו אותך שצריך ללכת לצבא ולהיות נגד משתמטים.
ולגבי הבנות, את רק מוכיחה את הנקודה שלי, הן לא צריכות לעשות את זה כי מישהו אחר יכול לעשות את זה.
פליז תגיד לי שאתה לא באמת מאמין בזה אלא כתבת את זה כדי להתווכח עם אשלי...
אתה באמת חושב שכשנניח את הנשק אז יהיה פה שלום?! אתה יודע שלא אז למה אתה סתם לכתוב?
אולי זה לא פופולארי לומר את זה, וזה גם לא נשמע נאור מספיק אבל זאת האמת - מלחמה לפנינו. לא שלום. ואנחנו צריכים להלחם כי בזה תלוי הקיום שלנו פה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שוקרון מה שאני חושב הוא שאין עתיד במדינה בשום תחום, ולכן אני גם לא אגור פה בעתיד ואני לא רוצה גם למות למען המדינה. נמאס מכל המלחמות , נמאס מכך שאנחנו דואגים להנציח את הסכסוך עם הערבים במקום לפתור אותו, ברור שהמצב לעולם לא ישתנה, ואני בספק עוד כמה עשרות שנים המדינה הזאת תתקיים.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל ככה אתה מכיר אותי? אני מבחינתי הכי טוב שארה"ב תפסיק להתעסק בעניינים שלא שלה. שיעזבו אותנו בשקט ויפסיקו להתערב בעניניים שלנו, כי אני חושב שהם עשו יותר נזק מתועלת.
לא היה אכפת לי גם אם הוא היה ממנה את מוחמד אסמעיל בתור ראש הסגל שלו.
המינוי הזה לא עושה לי כלום, אבל מה לעשות שהוא מינוי עם מחשבה מאחוריה, ולא סתם הוא מינה ישראלי, וכן הוא ישראלי בטח למתנגדי אובמה כמה שהוא לא ירצה שיסתכלו עליו ככה. אז זה לא משנה מה הוא חושב זה עדיין מינוי שהוא כולו מסר.
מה שאני רוצה לומר זה שכל מי שחושב שבגלל שאובמה מדבר בקול פחות מלחמתי זה אומר שאנחנו נחטוף ראשונים,אז זה בולשיט! אין נשיא אמריקאי שיכול להתעלם מקיומה של מדינת ישראל ולזלזל באיומים על ישראל.
אני חושב שהקשר בינינו לארה"ב פגעה בנו יותר מהועילה, אבל מה לעשות שיש כל כך הרבה יהודים שם בתפקידי מפתח? וכל נשיא חושב ויודע שחייבים להתחנף לאיפ"ק כדי להיבחר.
אני לא צריך שאובמה יאיים על איראן, זה בדיוק הפוך ממה שצריך לעשות מבחינתי. כל הגישה הכוחנית הזאת של ציר הרשע המטופש הזה רק יצר יותר טרור ויותר אלימות ושנאה. כל ההתערבות של ארה"ב בכל נושא בעולם עושה אך ורק נזק. אז טוב שאובמה החליט להפסיק עם הגישה הזאת ולעבור לגישה קצת יותר חיובית.
אני חושב שאפקט הפחד שהחזיק את שלטון בוש שתי קדנציות בשלטון התחיל להימאס על אנשים. כולם מבינים שאי אפשר לשלוט בהם על ידי פחד והפחדות מטרור שבחלק מהמקרים לא קיים בכלל, או שנוצר על ידי הממשל עצמו בגלל טעויות בניהול מדיניות החוץ.
אז אולי גם בארץ יתחילו להבין שעל ידי פחד לא יכולים לשלוט במדינה שלמה, צריך לתת תקווה ולא כל הזמן לדחוף לנו בראש כמה רוצים להשמיד אותנו, וכמה כולם רק מחפשים לזרוק אותנו לים. הרי כל המ שהשלטון הזה עושה זה לסנוור אותנו בפחדים בינתיים שהם גונבים ממנו את הכסף ואת השפיות.
שלח תגובה