אני ממש לא מתנשא, חבל שאתה לוקח את זה למקומות כאלה, מה שבאתי להגיד הוא שלי ולך יש פרספקטיבה שונה על החיים מאחר ושנינו נמצאים במקומות שונים ובגילאים שונים, אין פה שום התנשאות, אני מכבד את דעתך.
^ (עריכה: מופנה אל mentalstamina)
אתה טיפה מגזים בתגובות שלך אל טל. כלומר, שמור על נימוס.
בעיקרון אני עם טל וניר בדעה, באמת שקשה לי לראות את האור בקצה המנהרה הברברית הזאת. יש ימים שאני פשוט נשבע לעצמי שאני לא יחיה פה יותר, אבל שלא כמו טל וניר, אני עוד לא וויתרתי סופית על המקום הזה. לדעתי שאני יגיע לצבא הדעה שלי תלך סופית או לכיוון של עזיבת הארץ, או של מלחמת על הסוף נגד הטמטום של המקום הזה.
לדעתי איך שטל הציג את זה, זה מוגזם לגמרי. אי אפשר ללמוד, כי ככה וככה. אי אפשר לצאת לקניונים, כי ככה וככה. אז וואלה אל תצא מהבית וזהו...כולנו יודעים שהמצב פה קשה ויש פה תקלות חמורות שלא תראו במדינות אחרות, אבל אם כולם יברחו לחו"ל לא תישאר לנו מדינה שנלחמנו כל כך קשה להשיג, ולהשאיר עד עכשיו.
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
DivineComedy כתב:אז את אומרת במילים אחרות שהסיבה היחידה להישאר פה זה כי אנשים נלחמו בשביל המדינה?
כן, אתה לא מבין ניר? אנחנו צריכים להמשיך ולמות בגלל המדינה הזאת. למה שנחיה חיים טובים בלי דאגות ונוכל לחנך את ילדינו? למה שנלך לשבת בפארק בשבת, לקרוא ספר טוב?
אני באמת לא מבין למה אנשים מתעצבנים. מי שלא מרוצה שילך, מי שרוצה להשקיע שיישאר. למה צריך לדחוף את האף - למה ככה ולמה ככה? "אה, אתה רוצה לעזוב? אל תדבר איתי ולך להזדיין! פרזיט." נו, באמת.
אני מבין האנשים שרוצים להישאר ואוהבים את המדינה באמת; יש לי ה-מ-ו-ן טענות על כל הסבטוחה פה ומבחינתי מי שרוצה לעזוב, אני מבין אותו, מבין למה, למרות שזו לא הייתה המסקנה שלי. חיו ותנו לחיות ואיש הישר בעיניו יעשה. אני לא חושב שהטחות הדדיות בפורום הזה באמת ישנו הלך רוח ציבורי.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
אני גם לא מבין למה אנשים מתעצבנים... אני לא חושב שאני אמרתי משהו שאמור לעצבן מישהו.
אני מבין שהמילה "לברוח" נאמרה בקונוטציה שלילית. למה בעצם? אני מכיר הרבה אנשים ש"ברחו" מאירופה בזמנו, ומצאו את מקומם ביעד אליו "ברחו". אתה לא? אני אברח מפה כשיגרשו אותי, לעומת זאת אני אעזוב מפה למקום יותר טוב כאשר אחד מהתנאים הבאים יתקיים: 1. תהיה לי הזדמנות כזאת שאני ארגיש שאני לא יורד ברמה החיים (כולל יצירת הזדמנות כזאת). 2. המצב יהפוך לכזה שלא היה איכפת לי מפגיעה ברמת החיים. 3. אני ארגיש שאני צריך לתת לילד שלי יותר (תנאי מקדים כמובן שיהיו לי ילדים).
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
למה לא מכובד? זה מה שהעברת לי (ולא בפעם הראשונה), זה לא לקלל ואלו לא מילים בוטות באיזשהו אופן.
אני דווקא כן חושב שזה היה במקום. ואם זו טעות הפעם, אני עדיין חושב שאתה יכול לבדוק את עצמך בנושא.
זה סתם לא מנומס להתנפל עליי כך ולהאשים אותי, גם אם אתה לא מסכים איתי. אין לי מה לבדוק, כבר הבהרתי את עצמי, חבל שמיהרת ונחפזת סתם להאשים אותי בהתנשאות, ללא הצדקה. אתה מוזמן להתווכח איתי כמה שאתה רוצה, ולהבא פשוט אם יש לך משהו להגיד לי או למישהו אחר כגון : "התנשאות, טפשות וכו'.." עדיף שזה יעשה בתיבה הפרטית ולא יסיט את הדיון ויוריד אותו לפסים אישיים כי זו ממש לא המטרה שלנו פה.
ציפי לבני בהחלטה אמיצה וחכמה מחליטה לא להיכנע לסחטנות החרדית וללכת לבחירות תוך 90 יום. אמנם גם בחירות יעלו כסף למדינה, אבל טוב לראות שיש פה פוליטיקאית מזן אחר שלא מוכרת את העקרונות תמורת כסף לחרדים הפרזיטים. בעקבות ההחלטה הזאת, אני בטוח שכל מתלבטי קדימה יצביעו לה, ואני מאמין שקדימה תישאר המפלגה הגדולה בבחירות הבאות, כך שלא נצטרך לסבול את ביביטו כראש ממשלה חס וחלילה. אחרי הבחירות יהיה כדאי להקים ממשלה של קדימה-ליכוד-עבודה, העיקר ממשלה בלי חרדים. בעתיד אני מציע להעלות את אחוז החסימה ל-10%, כמו בטורקיה, כך לא נצטרך לסבול מכל מיני מפלגות קטנות וסחטניות שתופסות את ראשי הממשלה בביצים והורסות את ניהול המדינה. מספיק גם שיהיו 3 מפלגות בכנסת, אין צורך בכל המפלגות הסקטוריאליות המיותרות האלה.
אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת אבל מסיבות קצת אחרות.
החלטה אמיצה? נכון. אבל היא לקחה סיכון גדול שלדעתי ייתנקם בה. קדימה לא תשאר המפלגה הגדולה.
המפלגה הזאת, שקמה בחטא, תיפול סופסוף.
בלי מוסדות, בלי אג'נדה. בלי אידאולוגיה. המפלגה הזאת היתה קרש הצלה לאיש אחד וזה מה שהיא תשאר. הציבור למד את הלקח שלו.
אני בהחלט מסכים שהיא ראוייה לצל"ש על העמידה מול הסחטנות של ש"ס ושאר המפלגות הקטנות.
גם אני בהחלט חושב שצריך להעלות את אחוז החסימה בצורה משמעותית
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
שוקרון, לעניות דעתי, אם היא הייתה מקימה קואליציה עם ש"ס, אז קדימה הייתה נחלשת מאד בבחירות הבאות. מאחר והיא הוכיחה לציבור את החוזק שלה כמנהיגה ועמדה בהבטחות שלה ל"פוליטיקה אחרת", אני מאמין שכל אלה שחשבו להצביע קדימה במקום ליכוד, יצביעו קדימה. רוב הציבור הוא עדיין לא "ליכוד" וגם לא "איחוד לאומי", מה גם שהציבור זוכר את הקדנציות של ביבי וברק כראשי ממשלה ונמאס לו מהם (ואת ביבי כשר האוצר שפגע בעניים), כך שלבני היא האלטרנטיבה הכי טובה שיש כרגע.
לגבי אחוז חסימה, הלוואי שהיו מעלים, אבל גם אם יעלו מתישהו בעתיד, זה לא יהיה ביותר מחצי אחוז לדעתי, כי אז כל הסקטורים יתחילו להתבכיין. אם היינו מדינה שרוצה שיהיו בחירות כל 4 שנים ובלי בחירות מוקדמות, היינו צריכים מזמן להעלות את אחוז החסימה על מנת שתהיה יכולת משילות במדינה, ולא יהיה צורך להרכיב ממשלה מכל כך הרבה מפלגות קטנות שכל מה שמעניין אותן הוא הכסא והכסף.