אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:מי זה "אתם"? פעם האחרונה שבדקתי הייתי גר בתחום הקו הירוק... לא שזה מפריע לך להכליל.
מה זה קשור עכשיו מתנחלים למילה בוגד?! גם מימין וגם משמאל משתמשים במילה הזאת. תפסיק לזרוק כל דבר על "המתנחלים". איזה עניין אתה עושה מכל עכבר קטן, כאילו לקרוא למישהו בוגד זו עברה פלילית או מוסרית. יש כמה וכמה אנשים במדינה הזאת שאני חושב שהם בוגדים. ושניכם אל תשכחו שיש רחוב תומרקין...

התגובה שלי היא כמובן לטל.
שוקרון, אתה קורא הודעות בצורה סלקטיבית ועושה מניפולציות. בהודעה שלי כתבתי שאם כל פרחח שהיה משתמש במילה "בוגד" היה נענש, התופעה הייתה נפסקת, דהיינו גם אנשים מימין וגם אנשים משמאל, אם כי גם אני וגם אתה יודעים שמי שאוהב להשתמש בביטוי בוגד הם אלה שיותר מזוהים עם הצד הימני של המפה הפוליטית.

ופה גם בדיוק נמצאת הבעיה שלך ושל כל החברה המיליטריסטית הזאת, אם לקרוא למישהו בוגד זו לא עבירה פלילית/מוסרית/הוצאת דיבה, אז מצבנו אבוד. יופי שאתה חושב שיש אנשים שהם בוגדים, אבל האם ע"פ חוק הם בוגדים? וכשאני אומר חוק, אני מתכוון לחוקי המדינה ולא לחוקי התנ"ך!
וכן מה שאני אמרתי ואומר זה קיצוני במדינת ישראל הדתית המיליטריסטית, גם אם זה היה בליטוש וגם עם לא, אני חושב שהמסר שצריך לעבור הוא לא מסר פשרני, אני לא מתכוון "להתפייס" עם אף אחד כל עוד דופקים אותי, ואני לא מתכוון לחיות בשלום ושלווה עם אף אחד מהדתיים הפונדמנטליסטים, כל עוד הם יעשו הכל להרוס לכולם פה את החיים.
אני מסכים עם ניר, אין לנו מה להצטדק. זה שרוב המדינה המילטריסטית יושבת אילמת ולא אומרת כלום כנגד המתנחלים כי זה נהיה מעין קונצנזוס שהתנחלויות זה דבר טוב, אז לא אומר שאנשים אחרים לא יביעו את דעתם. דעתנו היא לא בשביל פרובוקציה אלא זאת דעתנו, ולהבדיל מהרוב הצבוע במדינה הזאת, אנחנו לא מתביישים להביע אותה.
איך מאדיר זיק והדיון על הפרמטרים להנצחת שם ע"ג רחוב גלשנו כרגיל ל"איך הדתיים הפונדמנטליסטים דופקים פה את המדינה"??
הגענו, כי אנשים כמוך חושבים שזה בסדר שכאלה שהסיתו לרצח רבין, ראוי שייקרא על שמם רחוב בישראל.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אוף איתך טל... אתה תמיד עושה לי דברים כאלה לפני שבת?
למה לקרוא למישהו בוגד זו הסתה לרצח?!
ועוד, בוגד לא מוגדר ע"פ החוק בלבד אלא זו גם הגדרה סובייקטיבית. למשל לדעתי טלי פחימה בוגדת. אני מניח שלפי דעתך לא. ואני לא חושב שצריך לרצוח אותה. (אני כן רוצה שתועמד לדין בעברת "סיוע לאוייב בעת מלחמה" שבמקרה זו העברה היחידה בארץ עם עונש מוות...) אבל בשום פנים ואופן לא קורא ליחידים להתנקש בה. נובע מכאן, שהחשבת אדם כבוגד ע"פ עקרונות מסויימים, לא בהכרח - וגם בדרך כלל - איננה קוראת לרצח אותו אדם.

עד כאן בקיצור נמרץ כי שבת נכנסת. נדבר מוצ"ש! שבת שלום!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מצטער, זה לא בכוונה לפני שבת.
לקרוא למישהו בוגד זה חלק מההסתה לרצח, להוציא דין רודף זה חלק מהסתה לרצח, להלביש את רבין במדי SS זה חלק מהסתה לרצח, כשמישהו כמו נתניהו שומע בכיכר ציון שאנשים צועקים "מוות לרבין" והוא באופן אישי לא עושה כלום , זה הסתה לרצח.
יש חוק ברור במדינת ישראל והוא מגדיר מהו בוגד ומהו דינו של בוגד, ולא אתה ולא אני נחליט מיהו בוגד. ואתה טועה לגבי טלי פחימה, גם אני חושב שצריך להעמיד אותה לדין.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני לא מבין מה לא ברור!!
לקרוא למישהו בוגד זו לא בעייה, גם דין רודף זה לא בעייה בדיוק כמו וודו זו לא בעייה. אנשים נאורים וחושבים לא היו עושים עם זה כלום. הבעייה בתרבות פרימיטיבית כמו של חלק מהאנשים בארצנו זה שיש אנשים שטופי מוח שדין רודף או וודו או איך שתקראו לזה שמבצע רב ישר הופך לאלימות אצל החיילים שלו. הם לא מבדילים בין טוב לרע, לזה הם חונכו שאם מישהו בוגד, צריך להרוג אותו כי זה מה שהרבי והתנ"ך אמרו. זו הסיבה שבארץ חייבים חוק מטומטם כזה כמו החוק נגד דין רודף (זה אשכרה כמו להוציא חוק נגד וודו), בגלל שיש אנשים פרימיטיביים שאשכרה ירצחו בגלל זה.
הלא כך?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הבעיה היא שהדמוקרטיה נרצחה ב-4.11.95 בכיכר מלכי ישראל.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:אני לא מבין מה לא ברור!!
לקרוא למישהו בוגד זו לא בעייה, גם דין רודף זה לא בעייה בדיוק כמו וודו זו לא בעייה. אנשים נאורים וחושבים לא היו עושים עם זה כלום. הבעייה בתרבות פרימיטיבית כמו של חלק מהאנשים בארצנו זה שיש אנשים שטופי מוח שדין רודף או וודו או איך שתקראו לזה שמבצע רב ישר הופך לאלימות אצל החיילים שלו. הם לא מבדילים בין טוב לרע, לזה הם חונכו שאם מישהו בוגד, צריך להרוג אותו כי זה מה שהרבי והתנ"ך אמרו. זו הסיבה שבארץ חייבים חוק מטומטם כזה כמו החוק נגד דין רודף (זה אשכרה כמו להוציא חוק נגד וודו), בגלל שיש אנשים פרימיטיביים שאשכרה ירצחו בגלל זה.
הלא כך?
וואו ניר! אני ממש מסכים איתך!
זאת אומרת שאתה יכול להסתדר עם האמרה שהעובדה שאדיר זיק אמר על רבין בוגד (והעובדה הזאת בלבד!) לא פוסלת אוטומטית מלקרוא רחוב על שמו? (מבלי להתייחס לנתונים אחרים עליו.)
טל רודס כתב:הבעיה היא שהדמוקרטיה נרצחה ב-4.11.95 בכיכר מלכי ישראל.
אפשר לעשות ממך סטיקר...
וגם ב63 נרצחה הדמוקרטיה בארצות הברית...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני בשום מקום לא אמרתי שלא צריך לקרוא רחוב על שמו בגלל מה שהוא אמר.
אני כן תהיתי מי זה בכלל שיקראו על שמו רחוב... וגם אמרתי שזה ברור שזה בגלל שהוא ימני קיצוני, ורק בירושלים הדוסית זה יכול לקרות.

ולא ברור לי בכלל מה הקשר לקנדי :?:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אוקי. עם טענות כאלה אני בהחלט יכול לחיות. אני גם כן מסכים שרק בגלל שזה בירושלים יש סיכוי שבאמת יקראו. (וחבל!)

ובאמת, אין שום קשר לקנדי. פשוט אם הדמוקרטיה נרצחה פה ב95, אז היא נרצחה בארה"ב ב63.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ושוב אני שואל, מה הקשר בין אוסוולד לעמיר?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אין קשר! פשוט אם זה רצח של הדמוקרטיה אז גם זה רצח של הדמוקרטיה!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:אין קשר! פשוט אם זה רצח של הדמוקרטיה אז גם זה רצח של הדמוקרטיה!
זאת אומרת שאם רצחו את קנדי אז גם מותר לרצוח את רבין? :wow:
ואם אתה בכלל משווה בין שני הרציחות, אני ממש מרחם עליך.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

:doh: :doh2:
זהו. זה מה שנותר לי לומר...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:אין קשר! פשוט אם זה רצח של הדמוקרטיה אז גם זה רצח של הדמוקרטיה!
This is possible the lamest argument I've ever seen
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שוב פעם המתנחלים מצפצפים על חוקי מדינת ישראל , ומרביצים לחיילי צה"ל:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1363926
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

http://news.walla.co.il/?w=/1/1364705

הבניין הזה נמצא בערך 200 מטר מהבית שלי ואחד החברים הכי טובים שלי גר שמה.. פשוט הזוי.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כל המדינה הזאת הזויה. להסתובב בכבישים זה מסוכן כי יש מטורפים שבורחים מבדיקות אלכוהול של המשטרה ואת כל שאר עברייני התנועה שחושבים שהם מעל החוק. להסתובב ברחובות ובקניונים זה מטורף, כי חס וחלילה אפשר להיקלע לחיסולים של העולם התחתון במרכזי אוכלוסיה. ללכת לאוניברסיטה כנראה אי אפשר כרגע כי המדינה לא רוצה לתת תקציבים , בפוליטיקה לא נראה שיש פתרון לשחיתות ולסכסוך הערבי-ישראלי, התרבות בשפל המדרגה. לצערי, המצב רק יילך ויחמיר פה בכל התחומים.
סמל אישי של משתמש
mentalstamina
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי mentalstamina »

חוץ מלהגיד כמה מסריח ונורא פה, כמה אין למה להשאר וכמה אתה רוצה ללכת מה אתה עושה בנידון ?
נוח לך במשבצת של האירופאי שמתעלה מעל כל זה, מעל המדינה הקיקיונית הזאת ומעל יושביה. חשבת פעם לעשות משהו? אפילו קטן? בעיקר בן אדם כמוך שמתעסק בדיפלומטיה והסברה יכול לתת מכישוריו לאיזשהו גוף, אפילו הכי קטן ובעל מינימום השפעה. אבל כמו כולם אתה מתלונן על כמה המדינה ככה וככה וככה.
חלאס.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

למה חלאס? מה קרה? זה שלא כל אחד נתרם לפטריוטיזם המיליטריסטי, זה אומר שהוא לא טוב? אז בא לו להגיד את האמת!

אני יודע לפחות שאני בחיים לא אהפוך לאחד שמתנהג כמו שמתנהגים פה למרות היחס שאני מקבל פה מכולם. אני לא אחתוך בשוליים בפקק, אני לא אעבור נתיב בלי לאותת ואני כן אתן זכות קדימה, ותמיד אני אתן להיכנס למישהו לפני אם הוא לא נדחף כמו בהמה (וזה רק דוגמאות מהכביש). אבל מכאן שאני אהפוך למחנך בהמות?? למה מה? בשביל מה? אני רק אאבד מבריאותי בדרך זאת. הרי שום דבר פה לא ישתנה. אני את הילד שלי אחנך כראוי, משום תבוא ההשפעה שלי ולא מחינוך בהמות.

ולנושא אחר, הדבר הכי מרגיז אותי בדברי דוסים זה שהם אומרים לי שבזכותם אני קיים, או שבזכותם החיילים מנצחים במלחמות. אני מסוגל להעיף סתירה מצלצלת לאחד שיגיד לי דברים כאלה. הדבר היחיד שבזכותם קורה במדינה הזאת זה הפרימיטיביות והגזענות.
סמל אישי של משתמש
mentalstamina
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי mentalstamina »

ממש אין לי בעיה עם הדעות וההסתייגויות, ואפילו אני מוכן לקבל את סכנת הבריאות שציינת, אבל לא כשמתלוות לזה ההצהרות לעזיבת הארץ וכמה זה עדיף. רוצה לעזוב? לך. זו הבעיה שלי עם העניין בסופו של דבר.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

mentalstamina כתב:חוץ מלהגיד כמה מסריח ונורא פה, כמה אין למה להשאר וכמה אתה רוצה ללכת מה אתה עושה בנידון ?
נוח לך במשבצת של האירופאי שמתעלה מעל כל זה, מעל המדינה הקיקיונית הזאת ומעל יושביה. חשבת פעם לעשות משהו? אפילו קטן? בעיקר בן אדם כמוך שמתעסק בדיפלומטיה והסברה יכול לתת מכישוריו לאיזשהו גוף, אפילו הכי קטן ובעל מינימום השפעה. אבל כמו כולם אתה מתלונן על כמה המדינה ככה וככה וככה.
חלאס.
אני אוסיף לך עוד משהו (פרט לתגובה של ניר). אני גם הייתי קצין בצבא, ומה לעשות התפכחתי מהלאומנות והמיליטריזם שהוא שורש הרוע ,שמתחיל כבר בשטיפת המוח של מערכת החינוך בגיל צעיר וממשיך בצבא. עשיתי הרבה בשביל המדינה, ובוודאי שיותר מאשר אנשים במדינה הזאת, הייתי פעיל פוליטית לא מעט שנים, ניסיתי לשנות , אבל אין מה לעשות, המדינה בעצמה מרחיקה את המוחות הטובים ואת העתיד ממנה. מדוע מישהו עם תואר שני מאוניברסיטה יוקרתית מחו"ל צריך לעבוד בתפקיד מדיני בארץ תמורת 5000 שקל בחודש? אין לזה שום אח ורע בשום מדינה מערבית בעולם. למה המדינה הזאת מדכאת השכלה גבוהה, ולא יודעת לתגמל את המשכילים ודור העתיד שלה? התלונות והביקורות שלי הן כי כמובן ניסיתי לשנות ולעשות, ואני לא רק בא וצועק פה, אך התייאשתי , כי אני לא רואה עתיד ורואה רק איך המצב מחמיר. גם כיום בעבודתי ,אני נותן מעל 100 אחוז למדינה, ומהעבודה שלי והמחקר שלי ,אנחנו עושים פעולות מדיניות באירופה.

לסיכום, אני חושב שמגיעים לי תנאים יותר טובים, עתיד יותר טוב, ובמיוחד בגילי המתקדם כשאני חושב על הקמת משפחה, ילדים (אולי זה לא קרוב אליך כרגע הנושאים האלה) ואני חושב על החינוך והערכים שארצה לתת להם. לצערי מדינת ישראל לא מספקת עבורי את התנאים להבטחת בטחון וחינוך ילדיי ועתיד משפחתי.
שלח תגובה