אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
סופסוף פסיקה הגיונית אחת בבית משפט בארץ הזאת. אריה דרעי לא יוכל להתמודד על ראשות עריית ירושלים. ירושלים יש תקוה לאחריתך
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
ראיתי את רוב העימות בין ביידן לפיילין ובאמת הסתכלתי בעיניים אוביקטיביות, ולדעתי רק במדינה שבה אדם כמו בוש הוא נשיא, יכולים 36% מהאנשים להגיד שפיילין ניצחה. היו לה שתי נקודות טובות ופעם אחת שתפסה את ביידן, אבל ברוב הנושאים שהיו על הפרק, היא נתפסה לסיסמאות והכללות (100 פעמים אמרה McCain the maverick למשל) ופשוט לא היה לה שום דבר עינייני להגיד. למה אני משווה אותה לבוש? כי היא נקטה בגישה של קירבה לעם וחיוך שזה יפה אבל צריך שיהיה תוכן לדברים בדיוק כמו בוש, היא שידרה שהיא לא ממש מבינה עניין. ביידן ברוב הפעמים ידע לענות לעיניין ובאמת סיפק דרך פעולה. הנושא הכלכלי בלט במיוחד, ביידן היה חד ופנה למעמד הביניים, והיא רק אמרה שהיא ומקיין יעשו את העבודה.
בלי קשר לדעות פוליטיות ומי טוב לישראל, אני חושב שכרגע אובמה-ביידן נראים הרבה יותר רציניים להוביל את העולם.
בלי קשר לדעות פוליטיות ומי טוב לישראל, אני חושב שכרגע אובמה-ביידן נראים הרבה יותר רציניים להוביל את העולם.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
העניין הוא שאמריקה כבר לא ממש מובילה את העולם, היום צריך להתחשב ברוסיה, בהודו, בסין וגם באיחוד האירופי.
הסקרים כרגע לטובת אובמה, אבל נראה מוזר שעם כל כך שמרני עם דעות קדומות ייבחר נשיא שחור. אין ספק שלאובמה יש יותר מרץ, הוא מצטלם הרבה יותר טוב והוא משדר כריזמטיות בנאומים שלו, מקיין לעומתו מסתפק בעבר הבטחוני בעיקר (מזכיר לי איזשהי מדינה בלבנט שבה כדאי להיבחר לראש ממשלה מספיק שהיית איזה אלוף בצבא...)
הסקרים כרגע לטובת אובמה, אבל נראה מוזר שעם כל כך שמרני עם דעות קדומות ייבחר נשיא שחור. אין ספק שלאובמה יש יותר מרץ, הוא מצטלם הרבה יותר טוב והוא משדר כריזמטיות בנאומים שלו, מקיין לעומתו מסתפק בעבר הבטחוני בעיקר (מזכיר לי איזשהי מדינה בלבנט שבה כדאי להיבחר לראש ממשלה מספיק שהיית איזה אלוף בצבא...)
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
בני ציפר בטור חדש, והפעם על התמוטטות הבורסות:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
לטעמי הוא קצת פספס הפעם בטור הזה. אמנם אני מסכים איתו שהגיע הזמן שכל אלה שלא התאמצו ורק עשו רווחים קלים מהבורסה, יפסידו, ובמיוחד העשירים שבהם. ואני גם מסכים איתו שצריך לעבוד קשה ולהתאמץ בשביל הכסף, אבל הוא יכול היה לקחת אולי את הטור הזה למקום של דיון בנושא של מלחמת מעמדות, להתעמק איך הפער בין עשירים לעניים רק מתרחב , איך מחירי המזון והמחיה פה רק עולים ועולים בעוד השכר רק נשחק.
אני גם לא מבין למה צריכים לעזור לכל העשירים האלה שהפסידו כספים? מישהו טורח לעזור פה לכל מאות אלפי העניים שנמצאים במצוקה קיומית?
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
לטעמי הוא קצת פספס הפעם בטור הזה. אמנם אני מסכים איתו שהגיע הזמן שכל אלה שלא התאמצו ורק עשו רווחים קלים מהבורסה, יפסידו, ובמיוחד העשירים שבהם. ואני גם מסכים איתו שצריך לעבוד קשה ולהתאמץ בשביל הכסף, אבל הוא יכול היה לקחת אולי את הטור הזה למקום של דיון בנושא של מלחמת מעמדות, להתעמק איך הפער בין עשירים לעניים רק מתרחב , איך מחירי המזון והמחיה פה רק עולים ועולים בעוד השכר רק נשחק.
אני גם לא מבין למה צריכים לעזור לכל העשירים האלה שהפסידו כספים? מישהו טורח לעזור פה לכל מאות אלפי העניים שנמצאים במצוקה קיומית?
-
- דרימיסט-על
האדמה בוערת, היכונו היכונו.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3607341,00.html
לכל מי שאמר שהימין הגזים וחי בסרט.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3607341,00.html
לכל מי שאמר שהימין הגזים וחי בסרט.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ומה אתה רוצה להגיד פה, שצריך לעשות טרנספר לערבים כמו שהימין שהגזים וחי בסרט טוען?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
סליחה למה הימין הגזים??? אני זה שאמרתי שלא יהיה פה שקט בחיים והעתיד נראה מאוד רע, ההבדל ביני לבין הימין ההזוי הוא שאני טוען שאין פתרון קסם כמו טרנספר או תאי גזים, לא קיים פתרון ריאלי כזה. תכניסו את זה לראש. הדבר היחיד שקיים הוא עתיד שחור וסבל.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ניר, ברור שטרנספר לא יפתור את הבעיות ושהסכסוך הערבי-ישראלי יישאר לנצח נצחים, כך שהעתיד באמת הולך להיות שחור. לשמחתי אני בעתיד לא אהיה פה (ואני מקווה שגם אתה לא)DivineComedy כתב:סליחה למה הימין הגזים??? אני זה שאמרתי שלא יהיה פה שקט בחיים והעתיד נראה מאוד רע, ההבדל ביני לבין הימין ההזוי הוא שאני טוען שאין פתרון קסם כמו טרנספר או תאי גזים, לא קיים פתרון ריאלי כזה. תכניסו את זה לראש. הדבר היחיד שקיים הוא עתיד שחור וסבל.

-
- דרימיסט-על
לא באתי להציע פתרון. אני גם לא רואה פתרון ריאלי כרגע. אני לא מכניס אף איש מהפורום לקבוצה מסוימת, אבל הנאיביות הזאת שיש לאנשים מסוימים במדינה של לדבר ולהגיע לשלום, לחזור לקווי 67' והכל יירגע, זה פשוט כל-כך מגוחך. ונוגד את העובדות בשטח.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
השיחות והמו"מ הן בשביל שכביכול לא יהיה קיפאון והמצב לא ידרדר יותר. ברור שמבחינת המצב הפנימי כיום בארץ והמצב ברשות הפלסטינית, יהיה קשה להגיע להסדר קבע ולהסכם שלום כולל.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
יורג היידר, הניאו-נאצי האוסטרי הידוע, מת לפנות בוקר בתאונת דרכים בגיל 58.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
^ ברוך השם.
ניר מה התוכניות שלך לעתיד אם יורשה לי לשאול? אתה נראה כמו אחד שכבר יכל להרשות לעצמו להתחיל מחדש במקום אחר אבל אתה עדיין פה. למה? (אני שואל ברצינות ובלי שום כוונות נסתרות)
ניר מה התוכניות שלך לעתיד אם יורשה לי לשאול? אתה נראה כמו אחד שכבר יכל להרשות לעצמו להתחיל מחדש במקום אחר אבל אתה עדיין פה. למה? (אני שואל ברצינות ובלי שום כוונות נסתרות)
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
בני ציפר????!!!!! אין פלא שטל לא התלהב מהטור המאוד ספציפי הזה...כך למשל נהוג אצל הדתיים. שם להיות עני בכלל לא נחשב לדבר רע, כי מה שקובע הוא אם אתה אדם טוב וחכם ולא אם יש לך בוכטה של כסף בבורסה. כל העניין של קו העוני הוא כל כולו המצאה של אנשים שכל חייהם מולכים על ידי החומר ולא הרוח.
אגב, הוא צודק? אצל החילונים זה לא חשוב להיות קודם בן אדם טוב?
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ציפר לא דייק, ברור שאצל דתיים עוני לא יהיה דבר רע כי אצל החרדים עוני למשל זו דרך חיים. מביאים לעולם עני עשרות ילדים למרות שיודעים מראש שההורים פרזיטים ולא מסוגלים לפרנס אותם, כי אפשר להסתמך על קצבאות הילדים המטופשות. אצל החילונים לעומת זאת, הבאת הילדים היא מחושבת ונעשית בצורה נורמלית תוך כדי התחשבות בצרכי ובעיות החברה.
לגבי הכסף והחומרנות, העניין יצא כבר מכל פרופורציה מבחינת ההשקעה של אנשים חילוניים בבורסה, לכן אין גם צורך להיות עצובים ממש שכל מיני מיליארדרים הפסידו.
לגבי הכסף והחומרנות, העניין יצא כבר מכל פרופורציה מבחינת ההשקעה של אנשים חילוניים בבורסה, לכן אין גם צורך להיות עצובים ממש שכל מיני מיליארדרים הפסידו.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אצל החרדים עוני הוא ממש לא דרך חיים זו המציאות. ברור שהם היו רוצים לחיות כמו שצריך אבל הם לא רואים בערך של כסף משהו שגובר על המצווה של הבאת ילדים לעולם, כל ילד הוא עולם ומלואו והוא יתפתח ויביא עוד עשרות ילדים לא שווה לוותר על זה בגלל שלא יהיה אפשר לקנות לו אייפוד דור 7.טל רודס כתב:ציפר לא דייק, ברור שאצל דתיים עוני לא יהיה דבר רע כי אצל החרדים עוני למשל זו דרך חיים. מביאים לעולם עני עשרות ילדים למרות שיודעים מראש שההורים פרזיטים ולא מסוגלים לפרנס אותם, כי אפשר להסתמך על קצבאות הילדים המטופשות. אצל החילונים לעומת זאת, הבאת הילדים היא מחושבת ונעשית בצורה נורמלית תוך כדי התחשבות בצרכי ובעיות החברה.
מבחינה דמוגרפית בלי החרדים תוך כמה שנים הערבים היו פה רוב והיו בוחרים ראש ממשלה ערבי שהיה מעביר חוק לזרוק את כולנו לים ואז היה פה אפס יהודים.. שים לב שבד"כ הבן שלך יהיה בגיל של הנכד שלו כי הם מתחתנים מאוד מוקדם....
אצל החילונים מביאים ילדים רק מהסיבה האגואיסטית זה כמו להחזיק כלב.. בשביל החוויה של ההורות
חוץ מזה דתיים (לא חרדיים) בדיוק כמו חילונים בקטע של רמת חיים הם מביאים בד"כ בין 3 ל 6 ילדים ואם תבדוק הרמת חיים שלהם לא נופלת מזו של החילונים.
-
- דרימיסט שרוף
מה?!?!?!
החרדים מביאים ילדים כדי להגן על המדינה שלנו, והחילונים רק כי הם חושבים שיהיה כיף להיות הורים?
אני חושב ש"החילוניים" שמביאים ילדים מביאים ילדים כי הם רוצים שיהיו להם ילדים, כי הם אוהבים את זה, הם רוצים דור המשך למשפחה..ולא הם לא סופרים כמה ילדים הם מביאים, פשוט לפי מה שנוח להם..אם הם מסתדרים בקלות עם 2 אז יביאו עוד אחד..אבל אם קשה להם עם 1 אז הם יפסיקו פה כי הם הגיוניים.
"הם" לא יביאו ילדים בכוח רק כדי לקיים מיצווה..לפי הדרך שאתה מציג את זה, לאותם דתיים בכלל לא איכפת מה הילדים שלהם יהיו, העיקר שיהיו הרבה ויתרבו מהר והרבה. ואישית אני לא חושב שזה ככה..אבל אתה יודע יותר טוב ממני.
ואני כמובן שמח שהדוסים מביאים המון ילדים וכך מצילים את המדינה מכיבוש ערבי...אני בטוח שאלוהים ישב וחשב איזו מצווה הבאה כדאי להטיל על בני ישראל המסכנים, וכמובן שמצוות פרו ורבו, לא בגלל שרצה שהחיים יתרבו ושיהיו הרבה חיים...כי הוא רצה שיהיה הרבה חיים שיוכלו להגן עלינו מפני הערבים!
החרדים מביאים ילדים כדי להגן על המדינה שלנו, והחילונים רק כי הם חושבים שיהיה כיף להיות הורים?

אני חושב ש"החילוניים" שמביאים ילדים מביאים ילדים כי הם רוצים שיהיו להם ילדים, כי הם אוהבים את זה, הם רוצים דור המשך למשפחה..ולא הם לא סופרים כמה ילדים הם מביאים, פשוט לפי מה שנוח להם..אם הם מסתדרים בקלות עם 2 אז יביאו עוד אחד..אבל אם קשה להם עם 1 אז הם יפסיקו פה כי הם הגיוניים.
"הם" לא יביאו ילדים בכוח רק כדי לקיים מיצווה..לפי הדרך שאתה מציג את זה, לאותם דתיים בכלל לא איכפת מה הילדים שלהם יהיו, העיקר שיהיו הרבה ויתרבו מהר והרבה. ואישית אני לא חושב שזה ככה..אבל אתה יודע יותר טוב ממני.
ואני כמובן שמח שהדוסים מביאים המון ילדים וכך מצילים את המדינה מכיבוש ערבי...אני בטוח שאלוהים ישב וחשב איזו מצווה הבאה כדאי להטיל על בני ישראל המסכנים, וכמובן שמצוות פרו ורבו, לא בגלל שרצה שהחיים יתרבו ושיהיו הרבה חיים...כי הוא רצה שיהיה הרבה חיים שיוכלו להגן עלינו מפני הערבים!

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ועוד איך דרך חיים, הרי מדובר בחבורת פרזיטים שלא עובדת ולא תורמת כלום למדינה ורק יודעת לסחוט את כספי המדינה, לכן אפשר גם להביא ילדים בלי חשבון, לתת ל-20 ילדים לגור בדירת חדר וחצי. אם היו מבטלים את קצבאות הילדים, הם היו מפסיקים ללדת בכמויות כאלה.לחרדים ממש לא איכפת מילדיהם, כפי שציינתי, הם מביאים אותם לעולם של עוני, ולא באמת איכפת להם.אצל החרדים עוני הוא ממש לא דרך חיים זו המציאות. ברור שהם היו רוצים לחיות כמו שצריך אבל הם לא רואים בערך של כסף משהו שגובר על המצווה של הבאת ילדים לעולם, כל ילד הוא עולם ומלואו והוא יתפתח ויביא עוד עשרות ילדים לא שווה לוותר על זה בגלל שלא יהיה אפשר לקנות לו אייפוד דור 7.
מבחינה דמוגרפית בלי החרדים תוך כמה שנים הערבים היו פה רוב והיו בוחרים ראש ממשלה ערבי שהיה מעביר חוק לזרוק את כולנו לים ואז היה פה אפס יהודים.. שים לב שבד"כ הבן שלך יהיה בגיל של הנכד שלו כי הם מתחתנים מאוד מוקדם....
אצל החילונים מביאים ילדים רק מהסיבה האגואיסטית זה כמו להחזיק כלב.. בשביל החוויה של ההורות
מבחינה דמוגרפית, ממש לא מעניין אותי אם הערבים יהיו פה רוב, כי זו לא באמת הסיבה שהחרדים מביאים ילדים (הסיבה היא הקצבאות כמובן). גם לא מעניין אותי אם יהיה פה ראש ממשלה ערבי, כל עוד הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות, וכל עוד המנהיגים שלנו לא טורחים למצוא פתרונות מדיניים לסכסוך הישראלי-ערבי. זאת הבעיה של מי שבוחר להישאר לגור כאן ולא עובר למקומות טובים יותר בעולם.
אצל חילונים מביאים ילדים כי זו דרך החיים להביא ילדים , ולא מביאים אותם בגלל קצבאות ילדים. אצל חילונים מביאים ילדים כי הם רוצים לתרום לחברה ולמדינה ולא להיות כמו חבורת העלוקות (חרדים)שמוצצות כספים מהמדינה.
בכל מקרה, עדיף להיות חילוני מאשר להיות עובד עכו"מ.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
avrahamshuk כתב:אצל החרדים עוני הוא ממש לא דרך חיים זו המציאות. ברור שהם היו רוצים לחיות כמו שצריך אבל הם לא רואים בערך של כסף משהו שגובר על המצווה של הבאת ילדים לעולם, כל ילד הוא עולם ומלואו והוא יתפתח ויביא עוד עשרות ילדים לא שווה לוותר על זה בגלל שלא יהיה אפשר לקנות לו אייפוד דור 7.טל רודס כתב:ציפר לא דייק, ברור שאצל דתיים עוני לא יהיה דבר רע כי אצל החרדים עוני למשל זו דרך חיים. מביאים לעולם עני עשרות ילדים למרות שיודעים מראש שההורים פרזיטים ולא מסוגלים לפרנס אותם, כי אפשר להסתמך על קצבאות הילדים המטופשות. אצל החילונים לעומת זאת, הבאת הילדים היא מחושבת ונעשית בצורה נורמלית תוך כדי התחשבות בצרכי ובעיות החברה.
חוץ מזה דתיים (לא חרדיים) בדיוק כמו חילונים בקטע של רמת חיים הם מביאים בד"כ בין 3 ל 6 ילדים ואם תבדוק הרמת חיים שלהם לא נופלת מזו של החילונים.
מסתבר שאתה לא סתם פרימיטיבי, אתם גם טיפש!! זו הסיבה שחילונים מביאים ילדים??? בני אדם מביאים ילדים בגלל שזה בטבע שלהם, בדיוק כמו שזה בטבע של בעלי החיים. בני אדם רוצים להעניק לילדים חיים מלאים ומאושרים בגלל שזה בטבע שלהם, רוצים שלילד יהיה טוב, דארווין מכיר???
דוסים לעומת זאת מביאים ילדים לעולם לא מאהבה או מדאגה או מרצון דארוויניסטי להתרבות. הם מביאים ילדים לעולם בגלל מצווה!! בגלל שישות על טבעית אמר להם פרו ורבו. אהה וכמובן מעוד סיבה. בני אדם אוהבים להזדיין (מה לעשות גם דוסים) רק שהדוסים לא שמעו על קונדום? למה? אהה כי הישות העל טבעית אמרה שאסור לבזבז זרע. עדיף לבזבז חיים של ילד על עוני וסבל. דוסים לא אוהבים את הילדים שלהם במובן של דאגה להם. אחרת למה שישכחו ילד בשדה התעופה? או אולי בשמורת הטבע.... לדוסים הרבה יותר חשוב אלוהים, מהילד שיצא מהרחם של אישתו.
אז אל תחשוב אפילו להשוות את הסיבות להבאת ילדים בין אנשים נורמליים לדוסים. ואם היית חושב קובייה אחת מחוץ לבועה שלך היית מוצא עוד כמה סיבות למה לא להביא 10 ילדים לעולם. אבל אני לא מצפה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
לא הבנתי מה לעזאזל אתה רוצה ניר, לא אמרתי שזאת האידאולוגיה שלי אלא של החרדים. ואני בטוח שאם תבדוק תגלה שהקצבאות היום נמוכות מתמיד (ש"ס עדיין בחוץ). גם אני בעד עידוד יציאה לעבודה באמצעות הפחתת הקיצבאות, או לחילופין התנייה שלהן בהוכחות המעידות על השתדלות של ההורים לקיים את משפחתם.
אתה יודע טוב מאוד כמוני שיותר ויותר חילונים היום בארץ ובעולם (במיוחד באירופה) מעדיפים לא להביא ילדים לעולם וגם מאלו שכן לא תמיד תצליח להוציא נימוק רציונלי למה הם בחרו כן להביא ילדים כי זה המצב הטבעי של האדם כמו שאמרת.
ברור שהחרדים לא מביאים ילדים כדי ליצור איזון דמוגרפי (למי שהצליח בצורה מפתיעה להבין את זה ככה)

אתה יודע טוב מאוד כמוני שיותר ויותר חילונים היום בארץ ובעולם (במיוחד באירופה) מעדיפים לא להביא ילדים לעולם וגם מאלו שכן לא תמיד תצליח להוציא נימוק רציונלי למה הם בחרו כן להביא ילדים כי זה המצב הטבעי של האדם כמו שאמרת.
ברור שהחרדים לא מביאים ילדים כדי ליצור איזון דמוגרפי (למי שהצליח בצורה מפתיעה להבין את זה ככה)
איזה קשקוש מוחלט.לחרדים ממש לא איכפת מילדיהם, כפי שציינתי, הם מביאים אותם לעולם של עוני, ולא באמת איכפת להם.

- Mari
- דרימיסטית-על
^ (עריכה: נכתב בתגובה לדבריו של ניר)
אולי הייתי מנסחת זאת אחרת, אבל מסכימה עם הדברים.
שוקרון, לומר שהבאת ילדים אצל החילונים היא שקולה לאימוץ כלב? נראה לי קצת תמוה האופן שבחרת להציג את זה.
וטל, אני חושבת גם שלומר שלחרדים לא אכפת מהילידם שלהם זו גם אמירה קשה קצת.
אני נוטה להתחבר לטענת הצד החילוני של הויכוח הזה, אבל אתם שוכחים שלכלל יש גם את יוצאי הדופן, ואתם עושים כאן הכללות נורא קשות.
אולי הייתי מנסחת זאת אחרת, אבל מסכימה עם הדברים.
שוקרון, לומר שהבאת ילדים אצל החילונים היא שקולה לאימוץ כלב? נראה לי קצת תמוה האופן שבחרת להציג את זה.
וטל, אני חושבת גם שלומר שלחרדים לא אכפת מהילידם שלהם זו גם אמירה קשה קצת.
אני נוטה להתחבר לטענת הצד החילוני של הויכוח הזה, אבל אתם שוכחים שלכלל יש גם את יוצאי הדופן, ואתם עושים כאן הכללות נורא קשות.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
In the end I will just defy you...