TARJA מגיעה להופעה בארץ - 31.10.08

המקום שלכם לדיונים על הופעות עבר והופעות עתידיות, והופעות שלכם!
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

Re: TARJA מגיעה להופעה בארץ - 31.10.08

שליחה על ידי BOX 5 »

שמע, אני באמת חושבת שזה הדדי. טאריה לא הייתה מגיעה לאותו מעמד בלעדיהם, והם לא בלעדיה. זה השילוב עצמו. אבל הייחוד שלה הוא זה שהבדיל את המוזיקה שלהם מלהקות אחרות...
שמע, בקשר לאלבום החדש, לדעתי הוא לא מדד להמשך אחרי טאריה. הם איבדו באלבום הזה כ"כ הרבה מעריצים ישנים, ומן הסתם הרוויחו גם חדשים- האלבום הזה הרבה יותר קליט והקול הרבה יותר, בוא נגיד 'עממי' (כדי לחסוך לעצמי את השימוש ב'פופ'), האלבום הרבה יותר פונה להמונים מאשר פעם. בשלב הזה קשה לדעת אם הם יותר הרוויחו או הפסידו.
בנוגע לאיכויות שלו, אפשר להתווכח. כמו שאמרתי קודם, מעבר לשינוי בקול, יש גם שינוי ניכר מאוד במלודיות ובליריקה. בעיני זה שינוי לרעה, אבל זה כבר באמת אישי.
לדעתי את המדד להצלחה שלהם אחרי טאריה יהיה אפשר לבדוק רק באלבום הבא. אני קניתי את האלבום החדש רק כי זה נייטוויש, כי היו לי ציפיות מהם וכי סיקרן אותי לראות איך הם ישלבו את נייטוויש הישנה עם השינוי החדש. קניתי את האלבום אחרי ששמעתי רק שיר אחד ממנו, פשוט כי סמכתי עליהם. וככה עוד הרבה מעריצים ישנים. אני התאכזבתי, ואת האלבום החדש, תהיה בטוח שאני לא אטרח לקנות. האלבום הבא, יהיה המדד האמיתי למה שקורה כאן.

תראה, האלבום הראשון, עם כל הקסם שלו (וזה האלבום האהוב עליי), לא עשוי מי יודע מה. הקול המזעזע של תומאס, החוסר בבאס הגיוני, והגיטרה היחידה שמדגישה את זה... היה צריך בו את הייחוד. את הדבר האחד שבשמיעה ראשונה תקשיב ותגיד 'וואוו'. וזה הקול שלה.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

דבר ראשון, אני חושב שנייטוויש היו מגיעים רחוק גם בלי טאריה - אבל לא כ"כ רחוק כמו שהם עכשיו. המוזיקה שלהם מאוד עוצמתית וסוחפת גם בלי הקול של טריה. מה שבטוח זה שטריה נתנה את הפוש הזה של להפוך להקה טובה ללהקה מדהימה.

בקשר לדיסק הראשון אני מסכים איתך נועה.

אני אישית ביצעתי קריעה לאות אבל כששמעתי שטריה פוטרה מהלהקה, אבל אחרי ששמעתי את האלבום האחרון התחוור לי שאכן נייטוויש יכולים להיות מצויינים וטובים מאוד גם בלעדיה. טריה הייתה יכולה לשדרג אותו פלאים אבל הוא עדיין דיסק אדיר שאני חורש עליו.
גרינבורגר נגע בנקודה טובה, שהאלבום האחרון שלה חסר מעוף וקצת משעמם אפילו. בקיצור יש כאן מקרה קלאסי של שלם הגדול מסך חלקיו (בהרבה).
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

האלבום שלה מצוין , הוא פשוט לא בסגנון של Nightwish, בעוד האלבום של נייטוויש חלש לחלוטין, כי מה לעשות כשמוציאים את TARJA מהמשוואה, ניטוויש לא שווה יותר מדי.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

חח האלבום שלה הוא כן בסגנון של נייטוויש (או יותר נכון, מנסה להיות), היא גם הודיעה בעצמה שככה הוא יהיה לפני שהוא יצא.

ולדעתי הקול של אנט מציע לנייטוויש ייחודייות שלא היתה לטריה, כמו למשל בסוף של The Poet..., שאם תומאס יידע להשכיל לנצל ולהוציא אותו יותר החוצה, הם יוכלו להמשיך עם המומנטום ובקו שהיה להם עם טאריה.
אני לא אומר שאנט זמרת יותר טובה מטאריה, אלא רק שהקול שלה שונה, ולפיכך מציע דברים שלא היה להם עם טאריה.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

האלבום שלה כן מתיימר להיות בסגנון של נייטוויש. אבל בסגנון, לא נייטוויש.
אין בכלל מה להשוות בחומרים... נייטוויש זו רמה אחרת לחלוטין, אבל אני עדיין חושבת שהאלבום שלה מוצלח.

הדבר היחיד בערך שהקול של אנט מציע הוא פנייה להמונים...
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

טוב, אחרי שהאזנתי לאלבום שלה בקפידה פעמיים וחצי, הוא בהחלט הפתיע אותי לטובה.
לא שגיליתי פתאום יצירת מופת, אבל בהחלט מס' דברים שלא ציפיתי להם. סיבה נוספת שהוא היה יותר טוב משחשבתי זה ששני השירים מהאלבום ששמעתי בעבר היו באתר שלה ונראה לי שגם במייספייס והאיכות שם פחות טובה... כשהאזנתי לאלבום לאותם שירים הם נשמעו שונה, ויותר טוב.
אבל עדיין השירה שלה לא מה שהיא היתה עם נייטוויש... מה לעשות, תומאס כתב לה מלודיות טובות וזה מה שעשה את השירה שלה איתם לכ"כ טובה.
אבל בשיר אחד, The Reign, היא מתקרבת לצורה שבה היא שרה עם נייטוויש. זה השיר הכי קרוב באלבום.

בקיצור, אני שוקל עכשיו לבוא להופעה..

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אם השיקול שלך הוא כמה שהיא דומה לנייטוויש, רק שתדע שבהופעה היא תעשה שירים שלהם.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

פחח זה ממש לא השיקול שלי, חבל שהבנת את זה ככה.
רק אמרתי שיש שיר אחד באלבום שלה שהזכיר לי אותם קצת, מבחינה שזה התקרב אליהם.

ואם היא תעשה שירים שלהם בהופעה זה לא ממש טוב... סוג של חילול קודש :)

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
stunn
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי stunn »

אז מי בא להופעה?

אני הולך ויש לי כרטיס אחד למכירה ב200 ש"ח.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

למי שעדיין מעוניים בכרטיס אנחנו מהיום מוכרים כרטיסים להופעה. לצערי זה כבר קצת מאוחר מדי אבל זה העולם שאחרי אנת'ם!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

טריה - אני מאוהב :love:
קול שפשוט לא נופל במאומה מהקול שלה באלבומים המהוקצעים, נוכחות בימתית גרנדיוזית, תלבושות, נגנים... היה פיצוץ!

ואה כן, יותר כוסית משחשבתי :D
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

הייתי בסוף בהופעה, הייתי צריך לפצות את עצמי אחרי כל הביטולים בזמן האחרון...

אז בסופו של דבר היה טוב, היו אנרגיות פסיכיות לגמרי בהופעה (שזה בטח היה בגלל רק *לראות* אותה), אבל היו הרבה דברים שאכזבו אותי.

קודם כל טאריה. היא לא תמיד שרה באותה רמה כמו באלבומים, לא באותו עומק, לא באותה עצמה, לא באותה עדינות. לא שהיא לא יכלה, פשוט לא היה לה כח להשקיע.
הביצועים לשירים של נייטוויש לא היו כאלה מוצלחים, אבל זה בגלל הלהקה, לא טאריה. מה שמזכיר לי שכמובן לא היה סאונד כמו שצריך, הבס חזק מדי, הגיטרה חלשה מדי, ואת הקלידים בכלל לא שמעתי. אם כי היו גם כמה שירים שבהם הקלדינית לא טרחה בכלל לנגן את הפסנתר (כמו באחד השירים מהאלבום סולו של טאריה שהיו בין הראשונים בהופעה, אבל עוד לא נזכרתי איזה)...
גם את הנגן צ'לו (כן היה כזה) לא חושב ששמעתי... ובקטעים שהיו סימפוניים זה היה פלייבאק.

היו מלא מלאאאאאאאאאאאאאאא רוסים שם, זה לא יאומן...
הקהל היה פסיכי לגמרי, אפילו בהופעות מטאל לא נתקלתי דברים כאלה (כמו באורפנד). כנראה שכולם השתגעו מעצם העובדה שהיא כאן ושהם רואים אותה...
היתה איזה בחורה אחת קטנה, שבהתחלה ממש נמרחה ונשענה לי על הגב, ואחרי זה כשההופעה עמדה להתחיל פשוט התחילה להידחף הכי בכח שהיא יכולה. אמרתי לה להירגע אז היא אמרה "אתה אולי גבוה אבל אני לא רואה כלום". יופי אז את צריכה להרוס גם לכולם? כשהיא המשיכה עם הדחיפות כמעט הכנסתי לה אגרוף מרוב עצבים אבל הזכרתי לעצמי שהיא סה"כ רק רוצה לראות את ההופעה.
אבל אלה לא היו הדחיפות היחידות.... היו עוד המוווון... אפילו היה פוגו! :wow: פוגו בהופעה של טאריה!! זה היה הדבר האחרון שציפיתי לו.
והיה איזה אחד דפוק לגמרי, השתכר שם, ובקטעים שקטים ובין שירים פשוט נמרח על מי שהיה סביבו, ואז התחיל איזה שיר שהתחיל בצורה רגועה (בלי גיטרות בכלל, אני די בטוח שזה אחד מהשירים מהחומר סולו הישן שלה) והוא ישר התחיל להתפרע. והוא היה גם די שרירי... בקיצור הוא עשה מלא בעיות. באיזה שלב הוא כנראה הכניס מכה למישהי (רוסיה) שיצאה בסערה מהקהל, ותוך דקה חזרה עם החבר המגודל שלה שיכניס לו מכות. רק שבהתחלה הוא תפס את הבחור הלא נכון והתחיל למעוך לו את הפנים והיא מהר עצרה אותו... לא ראיתי איך זה התפתח, כנראה שהבחור המקורי נסוג לאט לאט כי כל החבורה התחילה להתרחק ממני ונראה לי שהם יצאו בסוף. מי יודע איך זה נגמר.

טאריה יודעת להופיע. ראו עליה שהיא באה ליהנות (או זה או להתלהב מעצמה וכמה שאוהבים אותה).
אהה ומייק המתופף האגדי שלה באמת חיה. הוא עשה גם סולו וחבל קצת שבחצי הראשון שלו הוא יותר התרכז בלעשות פליירינג מאשר לתופף, אבל לא נורא.

ההופעה היתה קצרה משציפיתי, רק שעה וחצי (מהרגע שהם עלו עד שהם ירדו, אחרי הדרן, כולל כל הפסקה באמצע).

בדוכן דיסקים השגתי כמה מציאות.... כמו ההופעה האחרונה של דרים בגרסת DVD+CD ב- 140 ש"ח בלבד!
האלבום בונוס של פורקיופיין nil recurring שבחיים שלי לא חשבתי שאוכל להשיג אותו, והאלבום האחרון של Dark Tranquility במחיר זנות של 45 ש"ח!

אה ויצאתי מלך שבסוף ההופעה חבר שלי שבאתי איתו אמר לי לבוא לקדמת הבמה, וראיתי שהוא ועוד כמה אנשים עומדים שם על הגדר וכולם מחכים לסטליסט. ומי השיג אותה?
אני :D

בסוף ההופעה הלכנו מאחורי הביתן לחכות לטאריה כמובן...
מתישהו אחד מהאנשים שחיכו אמר לנו לבוא עוד יותר מאחורה כי משם היא תצא. חלקנו הלכנו ואכן ראינו את הואן מתחבא לו שם, ואיך שהוא ראה אותנו הוא ברח. חיכינו וחיכינו ובסוף שמענו שהיא יצאה לאנשים שמחכים באיזור הראשון, ואז נכנסה בחזרה! אז המשכנו לחכות שם ובסוף היא אכן יצאה משם לואן, אבל רק נופפה לנו לשלום ולא ניגשה אלינו.

אה וכנראה שכל מה שנייטוויש אמרו עליה נכון... דיברנו שם עם מעריץ אחד שהיה ב- 48 הופעות של נייטוויש, והוא פגש את הלהקה מלאאא פעמים, ואת טאריה- 0.
והיתה שם אחת שזכתה לפגוש אותה בחדר אמנים בזכות זה שהיא ראתה את בעלה ודיברה איתו, והיא אמרה חד משמעית שהוא מגעיל.
נראה לי שהיא היתה נחמדה ויצאה לפגוש את המעריצים כי בונה את עצמה עכשיו בקריירת סולו...

בקיצור, היתה הופעה טובה, אבל יכלה להיות יותר טובה, אם היו משפרים את המוזיקה (סאונד, ביצועים של הלהקה...)

תמונות- עולות עכשיו, כנראה שמחר אשים אותם פה.

תמונה

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

^ איזה קטעים, גם אני מהאלה שחיכו לה מאחורי הקלעים... אבל במקום הראשון :)
וקח את הפוץ הזה של ה48 הופעות בערבון מוגבל, השטויות שהוא זרק שם היו דיי הזויות... שהוא הקים את הפורום הרשמי, שכל נייטוויש כבר מכירים אותו מזה... אז שאלתי אותו איך זה שהוא לא נכנס לבקסטייג' והוא התחיל לגמגם שעם הקריירת סולו של טאריה הזכויות שלו ממש פחתו. קיצר הוא היה דיי חרטטן. :roll:

ואגב, משהו שממש מציק לי, כל הזמן אומרים שטאריה סנובית ושיט, אבל מה עם נייטוויש? הם לא עשו החתמות, וגם כשהם אחרי ההופעה הם ישר השתכרו וזה, לא חתמו לאף אחד ותומאס הצטלם אולי עם 2-3 אנשים, שאמרו שהוא היה ממש לא נחמד. איכשהו היא קיבלה את כל התדמית של הדיווה למרות שלנייטוויש ממש לא חסר בעצמם...

היא הייתה מדהימה, באמת ממש מקסימה, גם בכלל, כשהיא יצאה החוצה אחרי ההופעה ראו שהיא הרוגה מעייפות, ובכל זאת חייכה, חתמה והצטלמה עם כולם. והיא ממש לא הייתה חייבת לעשות את זה.
ההופעה הייתה מעולה, הגעתי לשורה ראשונה... הסאונד באמת היה מרגיז ממש, אבל בטח חלק מזה נבע מהמיקום שעמדתי בו...
בקיצור אחרי שראיתי את נייטוויש, ואחרי שראיתי את טאריה, הם פשוט כ"כ צריכים להיות ביחד.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

את צודקת, אך לצערנו הם כבר לא יהיו ביחד.

לגבי טאריה, יצא לי לפגוש אותה אחרי הופעה של נייטוויש באוגוסט 2003 בלונדון, יחד עם הלהקה בבקסטייג' והיא דווקא הייתה ממש נחמדה, אבל אמרה לי אישית אז שהיא מפחדת לבוא לישראל (דבר אשר היא הכחישה בראיון שערכו איתה במטאליסט לפני שבועיים). הבאסה הגדולה שלי הייתה שדווקא כשבאתי להצטלם איתה אז, נגמרה לי הבטריה במצלמה (וזה אחרי שהצטלמתי עם תומאס).
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

מסתמן : לא היא ולא המצלמה רוצים קשר איתנו :haha:
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

נייטוויש כן עשו החתמות

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

Greenburger כתב:נייטוויש כן עשו החתמות
לא ע"פ מה שידוע לי... הם היו פה בקושי 24 שעות, אתה בטוח?
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

הם עשו בבית השגריר הפיני או משהו כזה.
תמונה
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

אה, זה לא היה החתמות.
זאת הייתה קבלת פנים שאורגנה ע"י שגרירות פינלנד בארץ ללהקה...
השתתפו בה אני חושבת 2-3 להקות מקומיות, תקשורת, ו2-3 נציגים מהפורום הרשמי... זה היה למוזמנים בלבד, ובקושי היו כאלה.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

הם פגשו שם מעריצים שלהם

(]/|\[)

And lose their way home