אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

מדד השחיתות: ישראל מושחתת מקטאר
http://news.walla.co.il/?w=/1/1350801
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

יש לי שאלה אליך (אברהם): למה אתה חושב שמתנחלים מתפרעים? ולא רק ביצהר, אלא בכלל כל שריפת האדמות, הצקות, מכות לחיילים וכל מה שהם עושים בימים אלה? למה?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

מיד עונה. בשיעור.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:יש לי שאלה אליך (אברהם): למה אתה חושב שמתנחלים מתפרעים? ולא רק ביצהר, אלא בכלל כל שריפת האדמות, הצקות, מכות לחיילים וכל מה שהם עושים בימים אלה? למה?
טוב. זה יהיה קצת ארוך.
מאז משבר ההתנתקות הציבור הדתי לאומי מחולק לשתי קבוצות עיקריות :הממלכתיים, והקיצוניים.
הממלכתיים עוד מאמינים שהם יכולים לממש את המטרות והאינטרסים שלהם דרך הצינורות המקובלים.
הקיצוניים הבינו שהסיסמא "באהבה ננצח" לא כ"כ עובדת. הם מאמינים שהכל במדינה הזאת בנוי על כוח. אם אתה ציבור עם כוח, מכבדים אותך. קחו לדוגמא את ש"ס. שכבר שנים כל ממשלה תלויה בהם כי הם ציבור עם כוח.
היום הנחת העבודה שלהם היא שאם יהיה להם מספיק כוח והרתעה הממשלה תמנע מלבצע פינויים. הם יודעים שאם כל פינוי יהיה מלחמה, הממשלה לא תוכל להרשות לעצמה עוד פינויים. תחושה זו התחזקה בעקבות מקרה עמונה. אחרי התוצאות הקשות ועד היום לא פונה שום מאחז מאוייש ורציני. הם רואים זאת כהוכחה ניצחת לעמדה הלוחמנית שלהם.
לכן, במוצהר, על כל נסיון פינוי תהיה התנגדות אקטיבית שתכריח את הצבא לזרוק את כל מה שיש לו למערכה עד שהמחיר יהיה גבוה מדי בשביל הממשלה.

את הנחת העבודה הזאת הם מיישמים בתחום נוסף: ההרתעה מול הערבים. המטרה שלהם היא שהערבים יפחדו לבצע פעולות עוינות. לפני האינתיפאדה היה אפשר לסוע דרך הכפרים הערביים, לקנות שם סחורה, לתקן את האוטו וללכת מכות בשביל הכיף. מאז האינתיפאדה זה כבר סכנת נפשות. כבישים עוקפים נבנו, ולהכנס לכפר ערבי עוין זה בערך כמו לקפוץ מעזריאלי. לאט לאט הידיים של צה"ל נכבלו והוא לא יכל לדכא פעולות איבה כמו פעם. וזה יצר את המצב הנוכחי. הם מאמינים שאם על כל פעולה עוינת ערבית תבוא פעולת תגמול "מתנחלית" הערבים אט אט יבינו שזה פשוט לא כדאי.
כל מה שכתבתי הוא לא הנחות והשערות שלי אלא עובדות. הנתונים האלה ידועים לכל דתי מתחיל שמתמצא בעלוני בית הכנסת המופצים כל שבוע. המתנחלים האלה לא מנסים להסתיר את האידאולוגיה הזאת.
נובע מכאן, שכל פעולה עוינת של מתנחלים באה כתגובה למה שהם רואים כפעילות עוינת נגדם. (לא משנה אם הם צודקים או לא) כמובן שיש קומץ נערים שמחפשים ריגושים שמסוגלים לזרוק אבנים בלי שום סיבה קונקרטית. אבל בתור ציבור - פעולות כאלה רק פוגעות בהם והם יודעים את זה.

ואל תאמין רק לכל מה ששלום אכזב מספרים לך. גם אל תאמין לכל מה שהמתנחלים מספרים לך. האמת היא איפהשהו באמצע.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני אקרא יותר מאוחר ואענה...

אבל בינתיים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3600447,00.html

שמים שתי "כוסיות" תרתי משמע, כדי לתפוס הולכי רגל "עבריינים" שחצו כביש לא במעבר חצייה. זה ביזיון מכל כך הרבה בחינות שאני לא יכול בכלל להתחיל לתאר... :puke:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני עוד מחכה לך ניר...

ובינתים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3600696,00.html
אנחנו מתמגנים והם מתכוננים למלחמה.
איזה קונספציה מטומטמת ועיוורת וחסרת אחריות. פשוט דואגים שבקדנציה שלהם יהיה קצת שקט כדי להלעיט בו את הציבור בלי טיפה של ראייה וחשיבה קדימה. אנחנו אכן חיים במדינה מטומטמת. ואנחנו הולכים לשלם על זה ובגדול. כי כשנצטרך להכנס לשם כדי לרסס נגד מזיקים, הג'וקים יהיו הרבה יותר גדולים.
ושיעיז מישהו להגיד לי שאני נביא זעם.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני עדיין מחכה ניר...
:?:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/792/360.html
הטוקבקיסטים כבר אמרו הכל. שיאים חדשים של טמטום ועוורון מתגלים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הייתי אתמול במסגרת העבודה בסיור בחוות שבעא ורג'ר. עלינו למוצב גלדיולה כדי לראות את כל סביבת חוות שבעא וקיבלנו הסבר מרתק ומאלף על הסביבה וגבולותיה, ולאחר מכן היינו ברג'ר וגם שם קיבלנו הסברים . בקיצור היה מרתק, הייתי ב-2 מקומות שבחיים לא חשבתי שאהיה בהם ולמדתי לא מעט.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

היית בשטחים הכבושים?!
סתם, באמת נשמע מעניין... אולי תתן פה איזה "סקירה" כמיטב המסורת הטל רודסית?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מה שאני יכול להגיד הוא שבכל נושא הגבולות שם יש 36 נקודות מחלוקת כאשר 34 מתוכן הן בין לבנון וסוריה בכלל, ורק 2 הן בין לבנון-סוריה-ישראל. אי אפשר להחזיר את האזור הזה של חוות שבעא, מאחר שמבחינה אסטרטגית זה שטח שחולש על כל האזור עד לכנרת. לגבי רג'ר, שטח צבאי סגור כידוע, קרוב מאד ללבנון , וגם אותו אי אפשר להחזיר מבחינת שליטה, כי חיזבאללה ישר ישתלטו שם (הם ניסו בעבר פעמיים להיכנס ולחטוף חיילים שם, וגם יש הברחות סמים תדירות). מה שמעניין הוא שכל תושבי רג'ר הם עלאווים (בדיוק כמו אסד), שזה מיעוט קטן בסוריה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

זה ידוע שחוות שבעא משמשות תירוץ לחיזאבלה להמשיך להלחם. גם גם יחזירו אותם אז הם יגידו שעכשיו המטרה היא לשחרר את כל השטחים הכבושים.
אבל תודה רבה על הידע שחלקת איתנו!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לעונג לי.

זה ידוע אגב שאחד מהיעדים ארוכי הטווח של חיזבאללה, שהופיע גם במצע האידאולוגי שלהם בתחילת שנות ה-80 כשהארגון הוקם, זה לשחרר את כל השטחים הכבושים בישראל.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:יש לי שאלה אליך (אברהם): למה אתה חושב שמתנחלים מתפרעים? ולא רק ביצהר, אלא בכלל כל שריפת האדמות, הצקות, מכות לחיילים וכל מה שהם עושים בימים אלה? למה?
טוב. זה יהיה קצת ארוך.
מאז משבר ההתנתקות הציבור הדתי לאומי מחולק לשתי קבוצות עיקריות :הממלכתיים, והקיצוניים.
הממלכתיים עוד מאמינים שהם יכולים לממש את המטרות והאינטרסים שלהם דרך הצינורות המקובלים.
הקיצוניים הבינו שהסיסמא "באהבה ננצח" לא כ"כ עובדת. הם מאמינים שהכל במדינה הזאת בנוי על כוח. אם אתה ציבור עם כוח, מכבדים אותך. קחו לדוגמא את ש"ס. שכבר שנים כל ממשלה תלויה בהם כי הם ציבור עם כוח.
היום הנחת העבודה שלהם היא שאם יהיה להם מספיק כוח והרתעה הממשלה תמנע מלבצע פינויים. הם יודעים שאם כל פינוי יהיה מלחמה, הממשלה לא תוכל להרשות לעצמה עוד פינויים. תחושה זו התחזקה בעקבות מקרה עמונה. אחרי התוצאות הקשות ועד היום לא פונה שום מאחז מאוייש ורציני. הם רואים זאת כהוכחה ניצחת לעמדה הלוחמנית שלהם.
לכן, במוצהר, על כל נסיון פינוי תהיה התנגדות אקטיבית שתכריח את הצבא לזרוק את כל מה שיש לו למערכה עד שהמחיר יהיה גבוה מדי בשביל הממשלה.

את הנחת העבודה הזאת הם מיישמים בתחום נוסף: ההרתעה מול הערבים. המטרה שלהם היא שהערבים יפחדו לבצע פעולות עוינות. לפני האינתיפאדה היה אפשר לסוע דרך הכפרים הערביים, לקנות שם סחורה, לתקן את האוטו וללכת מכות בשביל הכיף. מאז האינתיפאדה זה כבר סכנת נפשות. כבישים עוקפים נבנו, ולהכנס לכפר ערבי עוין זה בערך כמו לקפוץ מעזריאלי. לאט לאט הידיים של צה"ל נכבלו והוא לא יכל לדכא פעולות איבה כמו פעם. וזה יצר את המצב הנוכחי. הם מאמינים שאם על כל פעולה עוינת ערבית תבוא פעולת תגמול "מתנחלית" הערבים אט אט יבינו שזה פשוט לא כדאי.
כל מה שכתבתי הוא לא הנחות והשערות שלי אלא עובדות. הנתונים האלה ידועים לכל דתי מתחיל שמתמצא בעלוני בית הכנסת המופצים כל שבוע. המתנחלים האלה לא מנסים להסתיר את האידאולוגיה הזאת.
נובע מכאן, שכל פעולה עוינת של מתנחלים באה כתגובה למה שהם רואים כפעילות עוינת נגדם. (לא משנה אם הם צודקים או לא) כמובן שיש קומץ נערים שמחפשים ריגושים שמסוגלים לזרוק אבנים בלי שום סיבה קונקרטית. אבל בתור ציבור - פעולות כאלה רק פוגעות בהם והם יודעים את זה.

ואל תאמין רק לכל מה ששלום אכזב מספרים לך. גם אל תאמין לכל מה שהמתנחלים מספרים לך. האמת היא איפהשהו באמצע.

בקיצור מה שאני מבין מפה זה שקם אויב חדש במדינה, שלא איכפת לו מכלום חוץ משמירה על האינטרסים שלו. לפחות הערבים הם לאום שונה, פה מדובר ביהודים שלא ממש מרגישים חלק מהמדינה.
די מדהים לחשוב שאם ככה מרגישים יהודים במדינה שלהם, איך מרגישים ערבים במדינה לא שלהם. נקודה למחשבה.
נתת עוד סיבה להבין שפה טוב לא יהיה בחיים. או שהשפיות תנצח ואז הקיצוניים ילחמו, או שהקיצוניים ינצחו ואז אף אחד לא ירצה להישאר פה. המצב היום אגב גם גרוע, השפיות לא מנצחת והקיצונים כבר נלחמים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

כמו שכתבתי, האויב החדש הזה מתגונן. לא תוקף.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

נו באמת.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

באמת. אם לא ינסו לפנות אותם כל שניה וערבים לא יחדרו להם לבתים כדי להרוג את הילדים שלהם או יירו עליהם בכביש אז אני בטוח שאתה לא תשמע יותר על מכות של מתנחלים וחיילים או התפרעויות של מתנחלים בכפרים הערביים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מגוחך אפילו לחשוב על מה שהערבים סובלים במדינה לא שלהם, ואח"כ המתנחלים מתפרעים.... פשוט מגוחך.
עזוב כרגע מי צודק, אתה לא חושב שמצב הערבים "קצת" יותר קשה? טיפל'ה...
סמל אישי של משתמש
mentalstamina
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי mentalstamina »

אני ממש לא בא מהגישה של ניר אבל יש חוקים למדינה הזו, אתה לא רואה את תושבי שדרות ומסביב יוצאים להתפרעויות, וגם לא אנשים שמפנים אותם מבתיהם יום יום ללא פתרון חלופי אלא לרחוב.
ההצדקה שלך היא לדעתי הדבר המגוחך.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

^

לקח לי שנייה להבין שההודעה שלך מופנית לאברהם... בכל מקרה יש לך נקודה נוספת טובה מאוד. אנשי שדרות לא הולכים ומתפרעים בעזה... או מתעללים בחיילים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:^

לקח לי שנייה להבין שההודעה שלך מופנית לאברהם... בכל מקרה יש לך נקודה נוספת טובה מאוד. אנשי שדרות לא הולכים ומתפרעים בעזה... או מתעללים בחיילים.
אוי נו באמת...
א. לא הצדקתי אף אחד.
ב. הטעות הכי גדולה של תושבי עוטף עזה היא שהם לא חוסמים כבישים והופכים פה את המדינה עד שהממשלה תבין שאין לה ברירה אלא להגן עליהם.
ג. מה הטמטום הזה?! מישהו ניסה לפנות את שדרות?!
ד. אני מניח שמעולם לא היית בשדרות, כי אם היית שם אז גם היית יודע שהרוב המוחלט של התושבים הם יוצאי עדות המזרח, חבר העמים, ויוצאי אתיופיה קשי יום. הם האחרונים שיידעו כיצד להתמודד עם המערכת.

בקשר למה שכתבתי לך ניר, בדיוק מצאתי במקרה כתבה ב"טיימס" שמתארת בדיוק את מה שכתבתי עליו.
There have been bouts of settler violence for years, notably during the transfer of Gaza to the Palestinians in 2005. Now, though, the militants seem to have spawned a broader, more defined strategy of resistance designed to intimidate the state.

This aggressive doctrine, according to Akiva HaCohen, 24, who is considered to be one of its architects, calls on settlers and their supporters to respond “whenever, wherever and however” they wish to any attempt by the Israeli Army or the police to lay a finger on property in illegally built outposts scheduled by the government for removal. In settler circles the policy is called “price tag” or “mutual concern.”

In Jewish settlements like Yitzhar, an extremist bastion on the hilltops commanding the Palestinian city of Nablus in the northern West Bank, a local war is already being waged. One Saturday in mid-September a Palestinian from the neighboring village of Asira al Qibliya climbed the hill to Shalhevet, a neighborhood of Yitzhar, set fire to a house whose occupants were away for the weekend and stabbed a 9-year-old settler boy, the Israeli Army said.

Hours later, scores of men from Yitzhar rampaged through the Palestinian village, hurling rocks and firing guns, in what the prime minister of Israel, Ehud Olmert, described as a “pogrom.” Several Palestinians were hospitalized with gunshot wounds.

“The army was complaining that we were bothering them in their efforts to catch the terrorist,” said Ephraim Ben Shochat, 21, a resident of Shalhevet Ya, an illegal outpost consisting of three permanent houses and a trailer halfway down the slope between Yitzhar and Asira al Qibliya.

To us, deterrence is more important than catching the specific terrorist. We’re fighting against a nation,” Mr. Ben Shochat said.

As he spoke, soldiers were in the process of reinforcing a small army post at the end of the path with concrete slabs. “We would rather fight and kill the enemy,” Mr. Ben Shochat said, adding scornfully that the army, which guards Yitzhar and its satellites from the lookout post, “would rather hide.”
ממש ציטט אותי....
לכתבה המלאה
שלח תגובה