Nabo כתב:אני מסכימה עם ליאור (ליאור נכון?). לא כל אחד יכול להועיל בצבא. אני לא מבינה גדולה, לא התגייסתי, אבל מהבעיות שהם עשו לי זה פשוט נראה כמו ארגון כל כך אטום, שאנשים שעושים קצת הצגות הם משחררים, ולאנשים עם בעיות אמיתיות ממררים את החיים.
אבל זה נכון, יש אנשים שנפשית, לא יכולים לעמוד במסגרת הזאת. זה מאוד תלוי גם איפה נפלת ואיזה מן בנאדם אתה. הכרתי לפחות 3 אנשים שהיו שנה בצבא והשתחררו כי הם כבר לא יכלו, זה ממש שינה אותם לרעה כבני אדם.
כן, ליאור.
וכן, הצבא הוא ארגון אטום ברובו. אבל בל נשכח שמי שמעצב את הארגון הוא לא אחר מאשר אנחנו (או לפחות רובנו), ובידינו הוא לשנות. לפעמים מקומם איך הצבא מתייחס לאנשים, באיזה חוסר צדק. אני מסתכל על זה מכיוון אחר: אני חושב שעל כל אחד לנסות את כוחו בשיפור המערכת. אני ניסיתי את כוחי בתקופה, בעיקר בהיותי מ"כ טירונים ואני מאמין ששיניתי מעט מאוד, נקודתית מאוד ולא מערכתית; חייל או שניים שהיו יכולים להתפתח לרעה ללא הכוונה מתאימה, כמה פלשתינאים שהיו כנראה חוזרים הבייתה קצת חבולים אם היה מ"כ אחר בשטח. לא משהו שיגיע לחדשות. אבל שיניתי. ואני חושב שזה מספיק. הלוואי וכל אחד היה משפר פסיק קטן במערכת. הבעיה עם צבא העם היא שהוא השתקפותה של החברה, לטובה או לרעה; הרבה פעמים לרעה - אך ראיתי כ"כ הרבה טוב צומח מהארגון הזה (מעבר להגנה על הבטחון) שאני מוכן לקבל גם את הרע (כמובן עם ידיעה שיש לשפר תמיד).
ואני לא שופט אותך נאבו. לא לרגע.
אין לנו ארץ אחרת (לפחות לי. ואני מאמין שיש פה עוד כמה שיסכימו איתי). אם נמשיך בגישה פסימית כזו המצב רק ילך ויחמיר. רק 3 שנים ביקשנו, ואני יודע שלחלק זה נשמע הרבה, אך אני מאמין שזו חובתינו המוסרית והחברתית.
ועכשיו, כולם לקום להימנון! ("וירושלים...")

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"