אשכול אנטי-דרים!

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

Re: אשכול אנטי-דרים!

שליחה על ידי Greenburger »

B-Boy כתב:אני לא מסכים איתך. אם פורטנוי בא ומראה לך שורה של סידים ואומר שאלה האלבומים שמכוונים אותם לכיוון שהם רוצים זה מראה שבעצם אין להם כיוון שהם רוצים. אז בסדר,בין אלבום לאלבום תשמעו כמה מוזיקה שרק תרצו, אבל לשמוע אלבומים אחרים בזמן שאתה מקליט או כותב אלבום משפיע בצורה יוצאת דופן על הכתיבה שלך והמקוריות שלך נפגעת בצורה בולטת, ככה לטעמי. זה משפיע לך על הכתיבה גם כשאתה לא חושב ככה.

אין שום דבר רע במושפעות מאיזשהו משהו, אבל למה לשמוע את ההשפעות האלה כשאתה כותב אלבום? שיהיו רדומות ויצאו מתי שצריך כשאתה כותב את האלבום, למה להבליט אותם בזמן שכותבים אלבום?
מה? מה זאת אומרת למה לשמוע את ההשפעות האלה כשאתה כותב אלבום? למה לא? מה אסור לבנאדם לשמוע מוזיקה בזמן שהוא עובד על אלבום? מי אתה שתגיד לו מתי לשמוע מוזיקה ומתי לא בכלל? ואם במקום "פינת השראה" הם היו הולכים הביתה בסוף היום באולפן ושומעים בבית את האלבומים האלה, זה היה משנה משהו?

חוץ מארי צודקת. קראתי באיזה ראיון עם פורטנוי שהם לא מעתיקים או שום דבר מהאלבומים בפינת ההשראה, הם רק בשביל לתת מוזה. כלומר בקיצור הם פשוט שומעים את המוזיקה ואז כשהם כותבים חומר מה שבא בא.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

דבר ראשון בוא נירגע עם ההאשמות. אין דבר רע בהשראות. לי אישית זה מפריע שבזמן שאתה מקליט אלבום אתה שומע מוזיקה אחרת. לא יודע, זה מרגיש כמו "הממ, אני לא יודע איך נמשיך את הקטע הזה, אולי נפנה לפינק פלויד או לזאפה כדי לראות מה הם חושבים". ובכוונה אני מקצין את זה. זה נראה לי כאילו נגמרה המקוריות.

נכון, הם רק בשביל לתת מוזה, אבל שמת לב שהיא לפעמים בולטת בצורה די קיצונית? (ראה ערך האלבום אוקטבריום).
כשהם באים ואומרים לך שהם ניסו לעשות משהו בסגנון U2-ISH או קולדפליי כזה זה לא מפריע לך? לי אישית זה מפריע. עד כמה שההשפעות שלהן מעולות ונחמדות ביותר (עובדה- פורטנוי ופטרוצ'י ניגשו לכתוב עם הלהקה את THE GLASS PRISON אחרי שראו הופעה של פנתרה, ופורטנוי עשה שם שיטת דאבל בס שלמד ממתופף אחר), לפעמים זה משפיע יותר מדי ופתאום אתה מרגיש שאלה לא דרים, אלא להקה שמנסה להיות משהו אחר. עד כמה שהנסיונות האלה מבורכים ובהחלט מבוצעים בצורה מעולה, כשזה פתאום מאפיל על הלהקה עצמה זה מפריע לי.

זו דעתי.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

אבל מכלול הרעיונות האלה, במיוחד (!!) אוקטבריום שהוא אוסף של גאונות רצופה (הן האלבום והן השיר עצמו)- זוהי דרים! אמן שלא שואב השראות מבחוץ סגור בתוך בועה ואינו מתפתח...
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

תאמיני לי, אני כתבתי על אוקטבריום מגילות שמפארות את אוקטבריום בפורום הקודם, ואני נשאר באותה דעה שזה שיר מושלם.

ושלא ניכנס לקטע של רפטטיביות, לפעמים זה נראה שיש יותר מלהקה אחרת מאשר דרים. אין שום דבר רע בהשפעות. רק לי מפריע כל העניין של האלבומי השראה האלה, כששומעים אותם בזמן שהם באולפן, כאשר אפשר לזהות בבירור לפעמים שזה לא דרים שמנגנים אלא ההשפעות שלהם. אני לא מפנה את זה נגדם כי יש כל כך הרבה להקות שפועלות גם ככה, ויכול להיות שאני מבקש יותר מדי, אבל מלהקה שעשרים שנה ביחד הייתי מצפה שיהיה איזון לטובת דרים עצמה מאשר ההשפעות של החברים שלה.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

מה הם כבר יכולים לעשות שלא עשו קודם?
אין כמעט שיר שלא תרגיש בו השפעה של מישהו אפילו אם המישהו הזה בכלל לא היווה השראה ללהקה בזמן שהיא כתבה אותו.
הרי לא תגיד שמריו היווה השראה ל TDEN ? :)
נערך לאחרונה על ידי talgoro ב א' יוני 08, 2008 12:47 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
Nabo
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Nabo »

זה היופי בדרים, שגם כשהם שואבים השראה מלהקה אחרת, הם עדיין נשמעים כמו דרים ולא מנסים להיות מישהו אחר. ההשפעות האלה מבורכות כי בלי זה היה פה מאוד משעמם, ואני חושבת שרק העובדה שהם מוכנים לקחת השראה מלהקות שקיימות פחות זמן מהם- היא ראויה לציון כי זו גישה מאוד לא מתנשאת ופתוחת מוח.

(אוי אבל זה אשכול אנטי דרים- טוב אז..פורטנוי לא יפה לך זקן ירוק!!)
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

"אפשר לזהות בבירור לפעמים שזה לא דרים שמנגנים אלא ההשפעות שלהם"

זה נראה לי כאילו לא קראתם כמו שצריך את ההודעה האחרונה שלי. להבליט את זה שוב?

אין שום דבר רע בהשפעות!, וכשדרים מושפעים מאיזה משהו אך עדיין שומרים על ה"דרימיות" שלהם זה יוצא מטורף,מעולה ומבריק, אבל, ואני מדגיש את זה, כששומעים את ההשפעה יותר מאשר את הלהקה עצמה זה מפריע. ובהחלט יש לזה חלק בשמיעת אלבומי הכוונה. יכול להיות שלפעמים זה מתחת לפני השטח ולפעמים זה מעל. כשאני שומע יותר את ההשפעה ופחות את דרים רוב הסיכויים שאני לא אצא מרוצה מזה.

בואו ניקח לשניה את CONSTANT MOTION, הרבה אנשים אמרו שיש פה השפעה ממטאליקה (לא מסכים, אבל חפיף). בואו נלך שניה עם ה-GUIDELINE הזה ונגיד שכן. סבבה, אז הריף מאוד מטאליקה-לי כזה, אבל בבתים כל פעם התיפוף של פורטנוי או הניסוח של הריף בידי פטרוצ'י משתנה, יש לכם בדקה הרביעית קטע ג'אזי מוזר כזה שהוא מאוד "דרימי" בביזאריות שלו ובדרך השימוש שלו. אז נכון, יש כאן השפעה מתחת לפני השטח, אבל יש את דרים על פני השטח.

יש כמות מאוד מועטה של שירים שבהחלט מרגישים שם את ההשפעה שלהם, ואמרתם שזה אשכול אנטי-דרים, אז כן, זה מפריע לי למרות שזה באמת כמות מעטה של שירים כאלה. אני בטוח שאם דרים היו פשוט מנסים לצאת למקומות שונים גם בלי שום קשר להשפעות שלהם היו יוצאים מטעמים, ומשום מה אני חושב שההשפעות האלה לפעמים יוצרות מחסום יצירתי של דרים ומהווים מעין תבנית אצלהם שהם משתדלים לא לצאת ממנה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

(אוי אבל זה אשכול אנטי דרים- טוב אז..פורטנוי לא יפה לך זקן ירוק!
:haha:
גם לא כחול וגם לא אדום.
סמל אישי של משתמש
Darkfire
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Darkfire »

B-Boy כתב: יש כמות מאוד מועטה של שירים שבהחלט מרגישים שם את ההשפעה שלהם, ואמרתם שזה אשכול אנטי-דרים, אז כן, זה מפריע לי למרות שזה באמת כמות מעטה של שירים כאלה. אני בטוח שאם דרים היו פשוט מנסים לצאת למקומות שונים גם בלי שום קשר להשפעות שלהם היו יוצאים מטעמים, ומשום מה אני חושב שההשפעות האלה לפעמים יוצרות מחסום יצירתי של דרים ומהווים מעין תבנית אצלהם שהם משתדלים לא לצאת ממנה.
אחי אני מסכים איתך.. וניסחת את זה בצורה מצויינת ^^
כשאתה כותב מוסיקה אתה צריך להיות נקי כזה =\ קשה להסביר את זה כי לרוב שומעים מוסיקה כל הזמן אבל ברגע שאתה שומע סוג מסויים של מוסיקה למשך תקופה מסויימת ואז כותב מוסיקה, לרוב היא תמשך לסגנון הזה ששמעת בזמן האחרון, וזה מנסיון =\.
ותכלס זה קצת מבאס שהם לוקחים אלבומי השראה מאוד מסויימים כי אז הם דיי מגבילים את היצירתיות שלהם במעין מחסום יצירתי כמו שאמרת ובכך לא מוציאים את המקסימום שלהם באלבום. כי יש מעריצים שנגיד מאוד ישמחו לשמוע אלבום יותר פרוגי אבל לא יקבלו את זה כי הם בחרו להצמד לאלבומי הבי מטאל באותה התקופה ובכך הם מצמצמים את הסיכוי לקטעי פרוג לדוגמא, ואז יוצא בסופו של דבר שהאלבום יכל להשמע אחרת לגמרי אם הם היו שומרים על ראש נקי.
Everything is immaterial... 'n' you know that reality is immaterial.
This is not Reality...
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

Darkfire כתב:ותכלס זה קצת מבאס שהם לוקחים אלבומי השראה מאוד מסויימים כי אז הם דיי מגבילים את היצירתיות שלהם במעין מחסום יצירתי כמו שאמרת ובכך לא מוציאים את המקסימום שלהם באלבום.
דרים זאת הלהקה האחרונה שהייתי אומר עליה שהיא מגבילה את עצמה במחסום יצירתי...
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
The Un4givN
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי The Un4givN »

וגם לא הייתי אומר שלשמוע אלבומים מסויימים בזמן הקלטת אלבום זה מחסום יצירתי כי ברוב המקרים אתה אומר לעצמך עוד לפני ההקלטה אני רוצה שהאלבום הזה יישמע כך וכך כי זה מה שהכי מתאים לרעיונות שלי כרגע.. אז בגלל שהחלטת על סגנון מסויים ורעיוניות מסויימים שאתה רוצה לאלבום אתה יכול להקשיב לאלבומים שיהיו הכי קרובים לסאונד\רעיון שאתה רוצה ליצור ודווקא זה מה שיפתח את הסאונד והרעיונות שאתה רוצה ליצור בצורה יותר נרחבת בתוך התחומים של הרעיון והסאונד...

(נקווה שמישהו הבין אותי :doh: )
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

מובן ביותר וגם נכון...

נראה לי שפורטנוי צדק בזה שפרסום קיומה של פינת ההשראה רק גרם לבעיות מבחינת מה שהמעריצים חושבים, זה מה שקורה פה...
B-Boy כתב:דבר ראשון בוא נירגע עם ההאשמות. אין דבר רע בהשראות. לי אישית זה מפריע שבזמן שאתה מקליט אלבום אתה שומע מוזיקה אחרת. לא יודע, זה מרגיש כמו "הממ, אני לא יודע איך נמשיך את הקטע הזה, אולי נפנה לפינק פלויד או לזאפה כדי לראות מה הם חושבים". ובכוונה אני מקצין את זה. זה נראה לי כאילו נגמרה המקוריות.

נכון, הם רק בשביל לתת מוזה, אבל שמת לב שהיא לפעמים בולטת בצורה די קיצונית? (ראה ערך האלבום אוקטבריום).
כשהם באים ואומרים לך שהם ניסו לעשות משהו בסגנון U2-ISH או קולדפליי כזה זה לא מפריע לך? לי אישית זה מפריע. עד כמה שההשפעות שלהן מעולות ונחמדות ביותר (עובדה- פורטנוי ופטרוצ'י ניגשו לכתוב עם הלהקה את THE GLASS PRISON אחרי שראו הופעה של פנתרה, ופורטנוי עשה שם שיטת דאבל בס שלמד ממתופף אחר), לפעמים זה משפיע יותר מדי ופתאום אתה מרגיש שאלה לא דרים, אלא להקה שמנסה להיות משהו אחר. עד כמה שהנסיונות האלה מבורכים ובהחלט מבוצעים בצורה מעולה, כשזה פתאום מאפיל על הלהקה עצמה זה מפריע לי.

זו דעתי.
קודם כל לא האשמתי שום דבר. זה רק נראה לי קצת תמוה הדברים שאמרת.
שנית, אני לא יודע איך עוד לומר את זה, אבל הם לא פונים לאלבומים מסויימים/אמנים אחרים כדי לקבל רעיונות כשהם כותבים ו/או נתקעים בכתיבה.
בקשר לדוגמאות מאוקטבריום- למשל Never Enough. נכון השפעה ברורה של מיוז. אבל מאיפה אתה יודע שהיה בכלל אלבום של מיוז בפינת ההשראה? פורטנוי התחיל לשמוע מיוז הרבה לפני שהם כתבו את אוקטבריום, הוא הושפע מהם עוד הרבה לפני.

"כשהם באים ואומרים לך שהם ניסו לעשות משהו בסגנון U2-ISH או קולדפליי כזה זה לא מפריע לך?"
גם פה אני חושב שלא הבנת נכון את דבריהם. הם רק אמרו שהם מושפעים מלהקות כאלו, אז ברור שההשפעה הזו תצא באיזה שיר, הם לא התכוונו שהם ניסו לעשות שיר בסגנון של הלהקה במכוון.

הבנתי מה שאתה אומר שמפריע לך ששומעים את ההשפעה יותר מדי. זה לא קשור לפינת ההשראה ולא באשמתה. זה משהו שקורה גם לעוד אמנים. זה פשוט משהו טבעי שקורה באמנות ויכול לקרות לעוד אחד והתדירות שבה זה קורה היא אחד המאפיינים המפרידים בין האמנים הטובים יותר לטובים פחות.

בשורה התחתונה אתה לא יודע איך תהליך הכתיבה של דרים עובד ולכן אתה לא יכול להאשים אותם שהם בכוונה מנסים להישמע כמו מישהו אחר. וממה שקראתי ממה שהם אמרו על תהליך הכתיבה, הם פשוט כותבים מוזיקה ומנגנים ומה שיוצא- יוצא (שזה די בערך כמו כל מוזיקאי).
אז באמת אין לזה קשר לפינת ההשראה.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני פשוט לא מבין מה כולם תופסים מדרים ת'יאטר, בחיי...

תראו את החובבנים האלו!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dK-I5FimEeU[/youtube]
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אם בארזים נפלה שלהבת....
מה יגידו מכבי האש?!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

תכלס דרים על הפנים

זהו? פטרוצ'י מנגן הבא נגילה וכל הלהקה נהיית חרא :haha: :haha:
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

ענק!!!!!!!!!!
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
YtsejAmir
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtsejAmir »

אני רוצה לשמוע את מיונג מפוצץ בסולואים,
את דרים מבצעים הרבה יותר קטעים בסולמות דיסוננטיים (באוירת spiral architect), יותר טמפואים משתנים, ויחד עם זה להכניס הרבה נשמה בשירה ובסולואים כמו שהם יודעים לעשות מעולה,
הייתי רוצה לשמוע את דרים עם זמרת טובה, או זמרת עם לאברי ביחד, או זמרת\זמר אורח
לדעתי הקטיעה בסוף של PMU מעולה, זה בא בהפתעה עם הקצב,
הרבה פיוז'ן
בקיצור יותר הפתעות :-)
אלבום קונספט שלם נוסף יהיה גם נחמד
music4ever prog4life
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

לבחור יש דרישות... בהזדמנות הראשונה תבקר באשכול Never ‎Enough‏ ‏ותכנס לקישור הליריקה... רצוי גם לשמוע את השיר תוך כדי... :haha:
סתם. מה זה סולמות דיסוננטיים? דוגמה בקשה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

וואי ה15 שניות אחרונות וכשהוא שר of the dark eternal night פשוט ענקיות :haha: :haha:
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

ואי איזה קליפ אדיר!
רק כדי להיות בטוח, הם הורידו את המהירות של השיר..?
קווים אדירים, חבל שבשיר הזה הגיטרה קצת יותר מידי חזקה ולא שומעים תמיד את הקווים האדירים שמיאנג ורודס עושים שם!
שלח תגובה