מובן ביותר וגם נכון...
נראה לי שפורטנוי צדק בזה שפרסום קיומה של פינת ההשראה רק גרם לבעיות מבחינת מה שהמעריצים חושבים, זה מה שקורה פה...
B-Boy כתב:דבר ראשון בוא נירגע עם ההאשמות. אין דבר רע בהשראות. לי אישית זה מפריע שבזמן שאתה מקליט אלבום אתה שומע מוזיקה אחרת. לא יודע, זה מרגיש כמו "הממ, אני לא יודע איך נמשיך את הקטע הזה, אולי נפנה לפינק פלויד או לזאפה כדי לראות מה הם חושבים". ובכוונה אני מקצין את זה. זה נראה לי כאילו נגמרה המקוריות.
נכון, הם רק בשביל לתת מוזה, אבל שמת לב שהיא לפעמים בולטת בצורה די קיצונית? (ראה ערך האלבום אוקטבריום).
כשהם באים ואומרים לך שהם ניסו לעשות משהו בסגנון U2-ISH או קולדפליי כזה זה לא מפריע לך? לי אישית זה מפריע. עד כמה שההשפעות שלהן מעולות ונחמדות ביותר (עובדה- פורטנוי ופטרוצ'י ניגשו לכתוב עם הלהקה את THE GLASS PRISON אחרי שראו הופעה של פנתרה, ופורטנוי עשה שם שיטת דאבל בס שלמד ממתופף אחר), לפעמים זה משפיע יותר מדי ופתאום אתה מרגיש שאלה לא דרים, אלא להקה שמנסה להיות משהו אחר. עד כמה שהנסיונות האלה מבורכים ובהחלט מבוצעים בצורה מעולה, כשזה פתאום מאפיל על הלהקה עצמה זה מפריע לי.
זו דעתי.
קודם כל לא האשמתי שום דבר. זה רק נראה לי קצת תמוה הדברים שאמרת.
שנית, אני לא יודע איך עוד לומר את זה, אבל הם לא פונים לאלבומים מסויימים/אמנים אחרים כדי לקבל רעיונות כשהם כותבים ו/או נתקעים בכתיבה.
בקשר לדוגמאות מאוקטבריום- למשל Never Enough. נכון השפעה ברורה של מיוז. אבל מאיפה אתה יודע שהיה בכלל אלבום של מיוז בפינת ההשראה? פורטנוי התחיל לשמוע מיוז הרבה לפני שהם כתבו את אוקטבריום, הוא הושפע מהם עוד הרבה לפני.
"כשהם באים ואומרים לך שהם ניסו לעשות משהו בסגנון U2-ISH או קולדפליי כזה זה לא מפריע לך?"
גם פה אני חושב שלא הבנת נכון את דבריהם. הם רק אמרו שהם מושפעים מלהקות כאלו, אז ברור שההשפעה הזו תצא באיזה שיר, הם לא התכוונו שהם ניסו לעשות שיר בסגנון של הלהקה במכוון.
הבנתי מה שאתה אומר שמפריע לך ששומעים את ההשפעה יותר מדי. זה לא קשור לפינת ההשראה ולא באשמתה. זה משהו שקורה גם לעוד אמנים. זה פשוט משהו טבעי שקורה באמנות ויכול לקרות לעוד אחד והתדירות שבה זה קורה היא אחד המאפיינים המפרידים בין האמנים הטובים יותר לטובים פחות.
בשורה התחתונה אתה לא יודע איך תהליך הכתיבה של דרים עובד ולכן אתה לא יכול להאשים אותם שהם בכוונה מנסים להישמע כמו מישהו אחר. וממה שקראתי ממה שהם אמרו על תהליך הכתיבה, הם פשוט כותבים מוזיקה ומנגנים ומה שיוצא- יוצא (שזה די בערך כמו כל מוזיקאי).
אז באמת אין לזה קשר לפינת ההשראה.