DivineComedy כתב:Ne_Plus_Ultra כתב:DivineComedy כתב:יש לי דז'ה וו.
אני לא מבין מה אנשים כל כך מתביישים או סולדים או נגעלים או כל שטות אחרת מהמוזיקה שהם שמעו פעם. יאללה אז שמעתם בקסטרוט בויז, אפשר לחשוב... מוזיקה קצבית ופשוטה היא עדיין מוזיקה טובה הרבה פעמים.
קודם כל אקדים ואומר שאני לא מתבייש במה ששמעתי.
הסיבה שאני סולד ממה ששמעתי ביסודי מאוד פשוטה. זאת פשוט מוזיקה מסחרית לא טובה. ברור שיכול להיות שיר ספציפי פה ושם שהוא עוד איכשהו בסדר (וכשאני אומר בסדר אני מתכוון לכך שלא אכפת לי שהוא יהיה ברקע), אבל הרוב המוחלט גרוע, חסר תחכום מוזיקלי או לירי, פשטני, נוסחאתי, והמטרה היחידה שלו היא לסחוט כמה שיותר כסף מילדים קטנים.
מבחינתי, זה ממש לא קשור לזה ששמעתי את זה כשהייתי צעיר. אני חושב על המיינסטרים היום באותו אופן כמו על המיינסטרים אז.
אתה צודק בהרבה דברים כשאתה מתאר מיינסטרים, אבל זה
לא מתאר את כל המיינסטרים. והאמת אני גם דיי יצאתי מהראש הזה של להסתכל על מה יש מאחורי מוזיקה ואם אני שומע שיר טוב ברדיו אני אחפש ואני אוריד אותו. אני בטח לא אקנה את האלבום (כי מה הסיכוי שהוא ברמה של השיר), אבל יש שירים קצביים או שקטים שהם בהחלט תופסים אותי ואני מאוד נהנה לשמוע casually ויש לי הרבה כאלה במחשב.
אני מחפש דוגמה במחשב... הנה למשל The Fray - How To Save a Life, שיר מיינסטרימי, נוסחאתי, דביק אבל פאקינג טוב ותמיד בא לי טוב לשמוע אותו.
יש גם מלא אלבומים של להקות שאהבתי ואני עדיין אוהב שעד היום אני חושב שהם אלבומים מדהימים, למשל Bon Jovi בסוף האייטיז תחילת נייטיז או גאנס. עד היום אני חושב שאלה יצירות מעולות!
אין ספק שזה לא מתאר את כל המיינסטרים, לא טענתי אחרת. מה שאתה בעצם אומר זה שאתה מסוגל לאהוב שירים כאלה פה ושם. ובכן, גם אצלי זה ככה, אבל יש גבולות מסויימים שאני לא חושב שאחצה. לדוגמה, לקרן פלס יש איזה שיר או שניים שאני חושב שהם לא רעים. אני חושב שהיא קצת חוזרת על עצמה אבל היא די כשרונית בסה"כ. או dancing in the moonlight של toploader, ויש עוד הרבה... לעומת זאת, אני לא רואה את עצמי שומע שירים של בריטני ספירס, גם אם הם יהיו סבירים (כי טובים הם בטח לא יהיו), כל התופעה פשוט מגעילה אותי.
לגבי נוסחאתיות ופשטניות, זה לא שחור לבן במובן שאני לא פוסל ישר שיר שיש בו נוסחאתיות מסויימת רק בגלל זה, לדעתי זה די מטומטם. אבל מרבית השירים הגרועים אכן נוסחאתיים...
avrahamshuk כתב:ניר, אמנם יש שירים מיינסטרימיים שעדיין כיף לשמוע אבל זה ברור שככלל, המוזיקה הפרוגרסיבית היא יותר איכותית. ויש דרגות של איכות במוזיקה. מי שמכחיש את זה מדבר מחוסר ידיעה.
אין פה התנשאות על המיינסטרים אלא על המוזיקה המיינסטרימית שיש במה להתנשא מעליה למרבה המזל.
שאתה אומר "איכותית" אתה מתכוון פשוט יותר טובה באופן אובייקטיבי פשוט בגלל מורכבותה, הרמה הטכנית הנדרשת מהנגנים, ההשקעה בהפקה וכו'? אם כן, אז אני לא מסכים איתך. אני חושב שאין מוזיקה טובה יותר או פחות באופן אובייקטיבי. שכל אחד ישמע מה שנעים לו. (אבל אם זה מזרחית אז בבקשה שישמור ממני מרחק)
אם ב"איכותית" אתה מתכוון ליותר טכנית וכו' בלי הקפיצה ל"יותר טובה" אז אתה צודק, כמובן.
למה למרבה המזל? אני לא מבין מה זה נותן לך להתנשא... הלוואי שהמוזיקה במיינסטרים תהיה טובה. (טובה לטעמי!)
(אני גם חוטא לפעמים בהתנשאות...אבל אני בטח לא חושב שזה רצוי, לפעמים אני מתקשה להבין איך אנשים נהנים ממה שהם נהנים, אבל זו עובדה, הם נהנים

)
liordavidlior כתב:לדעתי אקסל הוא הפרפורמר הטוב ביותר בכל הזמנים.
יש לו קול לא רע, אבל לפעמים הוא פשוט עולה על העצבים.