אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
bents
דרימיסטית מתקדמת

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי bents »

אני לא מבינה למה אתם חושבים שזה שטיפת מוח.
אף אבא לא יתן לילד שלו להכניס יד לאש כדי לראות שזה חם ורותח. כי הוא יודע שזה יזיק לו.
אדם מאמין שמגדל את ילדיו, יגדל אותם על פי האמונה שלו- דרך השכל, ולא דרך שטיפת השכל. להסיר ולעוות מציאות, זו שטיפת מוח. לחנך על פי דרך מסוימת, זה מה שצריך להיות. כמובן שאם הילד יבחר שזו לא הדרך שהוא רוצה בה, זכותו- ומן הסתם להורים יהיה קשה, אבל הם יקבלו אותו ברוב המקרים [למעט מקרים עצובים..].
תפסיקו עם השטויות האלה של שטיפת מוח כשזה נוגע לאמונה, והכל צריך להיות חופשי ופרוץ. זה הבעיה של היום, איבוד ערכים תחת מסווה של חירות ובחירה חופשית. ואני לא מדברת רק על ערכי דת.
אתם חיים בבועה של לתת הכל, ולא קולטים כמה זה מזיק. איפה החינוך של ההורה אם הוא לא מתווה לילדיו את הדרך שהוא חושב שהיא נכונה? אז למה צריך את ההורים, כדי להיות כספומט או נהג מונית?! איבדתם את עצמכם לגמרי.

נ.ב. אני לא מתכוונת לפגוע באף אחד או משהו. אני בדר"כ לא נוטה להגיב, אבל זה כבר נמאס מהליכה עם הראש בקיר הזאת.
סמל אישי של משתמש
Nabo
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Nabo »

זה נכון. הרוב הגדול מאוד של האנשים שואבים את החינוך שלהם מהבית. ככה גידלו אותך, ככה תחשוב.
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

לחנך לפי דרך החיים שלך זה ברור מאליו אני חושב..
אבל לחנך את הילד שנגיד(לפי הדוגמא שהובאה פה קודם) הומואים הם אנשים שונים, אולי שווים פחות וחריגים זה נכון?
לחנך כנגד אדם כלשהו...
זה כמו שמחנכים את המוסלמים הצעירים כנגד אנשי שאר הדתות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

סליחה? אני לא מבין למה לומר לילד שהומו זה בסדר זה נקרא חינוך אבל לומר לו שזה לא בסדר זה נקרא שטיפת מוח? מה אם לפי דעתי הומו זה באמת לא בסדר? למה שאני לא אחנך את ילדי ככה? הרי אתה תחנך את ילדיך שדברים מסויימים הם ממש לא בסדר, אז אצלי הומו נכלל בהגדרה הזאת. אתה יכול לא להסכים איתי ולומר שאני חתיכת גזען או סתם טיפש, אבל זו דעתי.
חס וחלילה לומר שהם שווים פחות, הם בני אדם בדיוק כמוני ואין מישהו ששווה פחות אבל אני לא חושב שהם בסדר.

אני מניח שאם היית מאמין שדתיים הם אנשים מוזרים ולא בסדר אז זה מה שהיית מסביר לילד שלך
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא ראיתי את התגובה של טלי כשכתבתי את שלי אז אני רק רוצה לומר שאני מסכים איתה בכל מילה! טוב לשמוע אותך באשכול פוליטיקה!
watcher
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי watcher »

bents כתב:אני לא מבינה למה אתם חושבים שזה שטיפת מוח.
אף אבא לא יתן לילד שלו להכניס יד לאש כדי לראות שזה חם ורותח. כי הוא יודע שזה יזיק לו.
אדם מאמין שמגדל את ילדיו, יגדל אותם על פי האמונה שלו- דרך השכל, ולא דרך שטיפת השכל. להסיר ולעוות מציאות, זו שטיפת מוח. לחנך על פי דרך מסוימת, זה מה שצריך להיות. כמובן שאם הילד יבחר שזו לא הדרך שהוא רוצה בה, זכותו- ומן הסתם להורים יהיה קשה, אבל הם יקבלו אותו ברוב המקרים [למעט מקרים עצובים..].
תפסיקו עם השטויות האלה של שטיפת מוח כשזה נוגע לאמונה, והכל צריך להיות חופשי ופרוץ. זה הבעיה של היום, איבוד ערכים תחת מסווה של חירות ובחירה חופשית. ואני לא מדברת רק על ערכי דת.
אתם חיים בבועה של לתת הכל, ולא קולטים כמה זה מזיק. איפה החינוך של ההורה אם הוא לא מתווה לילדיו את הדרך שהוא חושב שהיא נכונה? אז למה צריך את ההורים, כדי להיות כספומט או נהג מונית?! איבדתם את עצמכם לגמרי.

נ.ב. אני לא מתכוונת לפגוע באף אחד או משהו. אני בדר"כ לא נוטה להגיב, אבל זה כבר נמאס מהליכה עם הראש בקיר הזאת.
אני חייב להסכים עם מה שנכתב פה. יש מרחק עצום בין מה שאברהם כתב על דרך חינוכו את ילדיו ואת הערכים שהוא ינחיל להם לבין "שטיפת מוח". בדיוק כמו ששמאלני יכול לחנך את ילדיו לשלום ופתיחות ולומר שאהבה בין שתי נשים היא דבר וטבעי כי זה מה שהוא חושב גם יכול גם אדם דתי לומר את דעתו בעניין לילדיו. ילדים לא מתחנכים בוואקום, אין דבר כזה.
באופן כללי, אני מרגיש שכזה מגיע לדתיים וחרדים הרבה פעמים נשלפות מילים כמו "שטיפת מוח", "כפייה" וכו' באופן מהיר מדי ולא זהיר. קל מאוד להיסחף להתלהמות.
Madness is like gravity, all it takes is a little push
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

באופן כללי, אני מרגיש שכזה מגיע לדתיים וחרדים הרבה פעמים נשלפות מילים כמו "שטיפת מוח", "כפייה" וכו'
מעניין למה, אולי זה בגלל שרוב האנשים במדינה חילוניים, ועל הילדים האלה שעוד לא נולדו כבר נכפה אורח החיים החרדי שממנו נובעת גם שטיפת המוח והכפייה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

תגובה על רגל אחת - יש גם מרחק עצום בין לקשר חינוך ערכי ומוסרי לדת!!!
באים כל יפי הנפש הדתיים (או הדתיים לשעבר) וחושבים שהם יותר מוסריים רק בגלל שהם דתיים. אז חבר'ה, אין קשר, אפשר להיות מוסרי, ולהיות בעל בחירה חופשית, או חילוני או כל תערובת אחרת.
תכניסו כבר לראש, אין לכם מונופול על מוסריות!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
watcher
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי watcher »

טל רודס כתב:
באופן כללי, אני מרגיש שכזה מגיע לדתיים וחרדים הרבה פעמים נשלפות מילים כמו "שטיפת מוח", "כפייה" וכו'
מעניין למה, אולי זה בגלל שרוב האנשים במדינה חילוניים, ועל הילדים האלה שעוד לא נולדו כבר נכפה אורח החיים החרדי שממנו נובעת גם שטיפת המוח והכפייה.
אתה מדבר פה על חלק מסוים מאוד בתוך מגזר מסוים. זה לא אומר שאפשר להשליך על כל המגזר הזה וכל פעם לצעוק: "כפיה, כפיה". אני נתקל בהמון אנשים שעושים את זה, קל לפתור עניינים ככה.
Madness is like gravity, all it takes is a little push
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אתה מדבר פה על חלק מסוים מאוד בתוך מגזר מסוים. זה לא אומר שאפשר להשליך על כל המגזר הזה וכל פעם לצעוק: "כפיה, כפיה". אני נתקל בהמון אנשים שעושים את זה, קל לפתור עניינים ככה.
ברור שאני מדבר על חלק מסוים. לאנשים האלה אין אופציה לבחור משהו אחר, כי עוד לפני שהם באו לאוויר העולם, הוחלט בשבילם כל העתיד. לחילונים שבאים לאוויר העולם יש אופציות ואלטרנטיבות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:תגובה על רגל אחת - יש גם מרחק עצום בין לקשר חינוך ערכי ומוסרי לדת!!!
באים כל יפי הנפש הדתיים (או הדתיים לשעבר) וחושבים שהם יותר מוסריים רק בגלל שהם דתיים. אז חבר'ה, אין קשר, אפשר להיות מוסרי, ולהיות בעל בחירה חופשית, או חילוני או כל תערובת אחרת.
תכניסו כבר לראש, אין לכם מונופול על מוסריות!
מי בכלל טען למונפול על המוסריות?? כל מה שנטען פה היה שהחינוך הדתי הוא שטיפת מוח בדיוק באותה מידה כמו שהחינוך החילוני הוא כזה. הדתיים מחנכים לערכים שהם חושבים כנכונים והחילונים עושים בדיוק את אותו הדבר. אף אחד לא טען שהוא יותר מוסרי ממשהו אחר. די מרגיז הצביעות הזאת שכל הזמן אומרים על הדתיים שהם שוטפים את המוח לילדים שלהם רק כי הם מחנכים לערכים שהם חושבים אותם לאמת.
אין דבר כזה לגדל ילד אובייקטיבי כי אין אדם אובייקטיבי בעולם. כל אחד מושפע ממה שהוא קולט בילדות שלו. אם זה חינוך דתי או חילוני על כל המשתמע מכך
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

אז מה מוסרי בללמד ילד שהומואים חריגים ולא אמורים להיות כאלה?
כאילו לבוא ולהגיד לילד "אתה רואה אותם, הם נקראים הומואים...יש להם פאק. אבל אנחנו לא כאלו, אנחנו נורמליים".
ככה אני מדמיין את זה, תקן אותי אם אני טועה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

כמובן שהקצנת את זה מאוד. אבל בעיקרון זה מה שאני אגיד לו, שזה לא בסדר. מי שמך לקבוע שלחשוב שהומו זה לא בסדר זה לא מוסרי? בדיוק כמו שאתה חושב שאני לא מוסרי אז אני חושב שלשכב עם בנים (בנים כמובן) זה לא מוסרי. אף אחד פה הוא לא אדון המוסר, ואני בטוח שרוב חברי הפורום שתומכים בדעתך כמו טל וניר חושבים שמוסר זה בכלל מושג יחסי ונקבע על פי החברה והוא לא מוחלט אז אתה לא יכול לטעון שאני לא מוסרי כי מי אמר שלקבל הומואים זה מוסרי?
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

מי קבע? הם בני אדם! בדיוק כמוך.
פשוט הנטיות המיניות שלהם שונות משלך, אני לא רואה פה פשע ואני לא רואה פה פגיעה במישהו.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

לחנך למוסריות היא לא שטיפת מוח, לחנך לזה שיש ישות עליונה שמסתכלת ממעל ושופטת אותך על כל דבר וקובעת שאנשים מסוימים פחות טובים ממך רק בגלל איך שאותו ישות יצרה אותם (רואים פה את הפרדוקס?), זה שטיפת מוח!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
bents
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי bents »

אתה לא פחות טוב ממני כי אתה מחלל שבת! [לדוגמא..]
אף אחד לא אמר שזה להיות פחות טוב.
רק שלדעתי, הדרך שאתה בחרת ללכת בה לא נכונה. זה לא אומר שאני אעשה לך שטיפת מוח או כל דבר שהוא בשביל שתלך בדרך שלי.
את הילדים שלי, בעז"ה, אני אחנך ללכת בדרך שלי, ושידעו שיש ישות מעליהם כי אני מאמינה שיש. הם לא ירצו, בטוח שיכאב לי, אבל אני אקבל את זה.
ותהיה בטוח שחינוך של אף דתי, לא אומר שחילוניים או הומואים טובים פחות. רק שהדרך לא נכונה על פי השקפת העולם הדתי, מבחינת ערכיו ומוסריותו שלו [שהמוסר יכול להיות שנוי במחלוקת על ידי מתנגדיו, אבל זה המוסר על פי האדם הדתי].

בקשר לזה שהישות גם מחוקקת וגם שופטת [שלום אזרחות], לא מדובר על בית משפט אנושי, אלא על דמות אלוהית. יש לך בעיה עם זה? תפנה אליו.
ומה שעוד שונה מבית משפט אנושי, זה שיש לך אפשרות לתקן את הדרך שלך ולא לחטוף עונש מיידית. תראה לי שופט כזה, רק אחד.
נערך לאחרונה על ידי bents ב ב' יולי 14, 2008 7:28 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

bents כתב:ומה שעוד שונה מבית משפט אנושי, זה שיש לך אפשרות לתקן את הדרך שלך ולא לחטוף עונש מיידית. תראה לי שופט כזה, רק אחד.
כזכור לי, העונש על אי שמירת שבת הוא סקילה + כרת. אז נכון, לא מבצעים היום את החלק הראשון אבל כשזה כן התבצע, מתי בדיוק אפשר היה לתקן את הדרך?
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

א. אין חטא שאין עליו תשובה.
ב. כדי להרוג אדם ע"פ דין צריך כ"כ הרבה תנאים בלתי אפשריים כך שמעולם בפועל לא נהרג אדם על ידי בית דין יהודי.
ג. זה הפך מאשכול פוליטיקה לאשכול אלוהים ישמור אז או שנעבור לשם ונמשיך (וכבר חפרנו על זה) או שנעביר לנושא יותר רלוונטי פוליטית
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

avrahamshuk כתב:ג. זה הפך מאשכול פוליטיקה לאשכול אלוהים ישמור אז או שנעבור לשם ונמשיך (וכבר חפרנו על זה) או שנעביר לנושא יותר רלוונטי פוליטית
צודק. אז..מי רוצה לטוס לחו"ל על חשבון הנקודות של אולמרט?
I'll commit suicide or die trying
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ברור לכולם שאולמרט מושחת , אבל נמאס אישית מהציד מכשפות ומרצח האופי שעושים לו בתקשורת , כאשר הכל מנווט על ידי הדלפות של המשטרה המנוולת. מה אתם מדליפים מחקירה, מה אתם ממציאים מידע ונותנים כותרות לעיתונאים?

אני לא בא פה להגן על אולמרט כי ברור לכולם שהוא לא טלית שכולה תכלת, אבל נמאס כבר שמנסים לחפש אותו בכל דבר, להעלות סתם כל מיני פרשות ישנות שנחקרו בעבר ולא קרה איתן כלום.
שלח תגובה