אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי avrahamshuk »

מה שהתכוונתי היה שבהתחלה הוא מילא איצטדיונים ואולמות כי הוא היה תופעה חדשה, מלהיב, כריזמטי וסוחף. אבל היום אנשים רוצים את התשובות תכלס ולא שואו או מופע סטנד אפ. לפחות זה לא מספיק להחזיר אנשים היום בתשובה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

תראה אני חושב שהדרך שלו להחזיר בתשובה הייתה מוטעית כבר ממהתחלה , כאילו סבבה אתה מביא את האמת , אבל למה להפחיד תאנשים , ולפעמים האמת הזאתי שהוא קורא מהזוהר ודברים כאלו , אני ממש לא חושב שזו דרך להחזיר אנשים בתשובה . עזוב אחי , לא לאשכול הזה :) .
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

איזה אמת???? על מה אתם מדברים??? :haha: :haha:
הבנאדם היה ליצן. יש אנשים דתיים שאשכרה עושים מאמץ לדבר בהיגיון (דתי) ולהסביר ולא מטיפים ברמה נמוכה לאנשים טיפשים. שזה בדיוק מה שהוא עשה.
הוכחות מוצקות נגד המפץ הגדול.... :haha: Good one. ואני חשבתי שהרוח החדשה היא לקבל את המפץ הגדול להתאים את הדת אליה.... ככה לפחות הבנתי מהגיליונות של החפירות הרבה עמודים אחורה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אמממ התבלבלת קצת. אני איתך! ההוכחות המוצקות שכתבתי זה בעד המפץ הגדול! כתבתי שהרב לא מתמודד איתם אלא משמיץ! לכן אני כבר לא מקשיב לקלטות שלו! אני גם חושב שהוא מדבר ברמה מאוד נמוכה אינטלקטואלית.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

+1
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://news.walla.co.il/?w=//1310634

לא קשור לפוליטיקה אלא לנושא רציני אחר. צעירים שמוכרים את גופם תמורת כסף. אין לי בעיקרון בעייה עם זנות, אם עושים את זה מבחירה אבל התופעה בכתבה מאוד עצובה בעיקר כשמדובר בנערים\נערות. אבל מעבר לזה יש משפט אחד שהכי הכעיס אותי בכתבה. איך הורים מעיפים ילד מהבית אחרי שמגלים שהוא הומו? איך אפשר???????? גידלת אותו במשך 20 שנה!! זה פשוט מטריף אותי!!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Nabo
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Nabo »

sorry 'bout the english..yeah i was thinking the same thing about guys who hozrim besheela and their family disowns them and think of them as dead (!). they're your own flesh and blood, raised by you all their lives and you refuse contact with them over religion? over belief?! that's so sad, i can't understand how a person lives with himself after doing that...
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

היה לי בצבא מישהו שחזר בשאלה אבל ההורים אמרו לו שאו שהוא ישנה את דעתו או שהוא יעוף מהבית. אז כשהוא היה חוזר הביתה, הוא היה שם כיפה ומתנהג כמו דתי.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני מעדיף לא לשנות את הנושא המקורי, באמת נושא כאוב. אין לי מושג מה עובר על ההורים שלהם.

לגבי מה שנעמה כתבה, קל לכם לשפוט מבחוץ את ההורים האלה אבל תארו לעצמכם שאתם הורים חרדיים שחיים בתוך קהילה מאוד סגורה, שבה אתם כל הזמן תחת מבחן מתמשך. ברגע שהם מקבלים אותו כמו שהוא הם מנדים את המשפחה מהחברה, והורסים לשאר הילדים את הסיכוי להשיג שידוך טוב. אף חרדי לא ייתן את ביתו לאדם שאחיו חזר בשאלה וההורים בסדר עם זה.

אני ממש לא מצדיק את זה, להיפך אני מזועזע אבל אני יכול להבין מאיפה זה בא.
יש מקרים הרבה יותר גרועים. אני מכיר מישהי ממשפחה חרדית שהכירה בחור דתי לאומי ורצתה להתחתן איתו, וההורים שלה פשוט עשו עליה חרם וסירבו לדבר איתה או לעזור לה או בכלל לבוא לחתונה שלה.
וזה קורה גם כאשר אשכנזייה תרצה להתחתן עם ספרדי (לעולם לא להיפך!) כאילו שהספרדים נחותים מדי בשבילם או לא מספיק אינטלגנטיים.... :puke:
אלו דברים שמרתיחים אותי...
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

מה תעשה אם זה יגיע לפתח הדלת שלך בעתיד?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

נחמד לראותך פה...
אני לא חרדי. אני לא חי (לפחות משתדל) לפי איך שאחרים מסתכלים עלי. אני אשתדל לחנך את הילדים שלי לערכים שאני מאמין בהם, והיה אם והם לא יבחרו ללכת ע"פ זה, אני אהיה עצוב אבל לא ארחיק אותם ממני, אלא להיפך. אקרב אותם.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

השאלה היא האם תציג להם את הצד האחר או רק את מה שאתה מאמין בו.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא ממש הבנתי את השאלה. מה זאת אומרת "להציג"? אם אתה מתכוון ללהראות להם את העולם החילוני ואז להגיד להם תבחרו מה שבא לכם אז אני ממש לא מתכוון לעשות את זה. מבחינתי זאת בחירה שגויה אז למה שאני ארצה שילדי יבחרו בה? את העולם החילוני הם יכירו ממילא. מה שכן, אני אשתדל לתת להם את הכלים לחשוב ולבחור לבד אבל העקרונות שינווטו אותם יהיו עקרונות שאני אנחיל להם. ואני גם אנסה להסביר להם ולהראות להם למה לבחור בדרך שלי.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

^
"אבא, מה זה הומו?"
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

DivineComedy כתב:^
"אבא, מה זה הומו?"
למשל...?
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

avrahamshuk כתב:לא ממש הבנתי את השאלה. מה זאת אומרת "להציג"? אם אתה מתכוון ללהראות להם את העולם החילוני ואז להגיד להם תבחרו מה שבא לכם אז אני ממש לא מתכוון לעשות את זה. מבחינתי זאת בחירה שגויה אז למה שאני ארצה שילדי יבחרו בה? את העולם החילוני הם יכירו ממילא. מה שכן, אני אשתדל לתת להם את הכלים לחשוב ולבחור לבד אבל העקרונות שינווטו אותם יהיו עקרונות שאני אנחיל להם. ואני גם אנסה להסביר להם ולהראות להם למה לבחור בדרך שלי.
הנה לדוגמא טעות שלך, אחותי הקטנה (אנחנו חילוניים 100% במשפחה) כבר לפני כמה שנים התחילה עם כל הקטע של מזה ה', דת.. עכשיו אני לא מאמין בזה בכלל, אבל אני אומר לה "תראי, אני לא מאמין בה', אבל את תעשי את הבחירה החופשית שלך, שתגדלי את תראי אם את מאמינה או לא והכל בחירה שלך.
אני לא שולל ממנה שום צד, ומראה לה הכל.

מה שאתה רוצה לעשות, זה בעצם מה שניר קורא לו כל הזמן "שטיפת מוח".
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אוקי אבל זה בגלל שאתה לא מאמין בדרך שלך או בכלל מאמין במשהו. אבל אני מאמין בדרך שלי אז למה שאני לא אחנך את ילדי לאותם הערכים?
האמת שגם אתה עושה את זה. אתה מאמין בפתיחות מוחלטת אז זה מה שאתה מציג לאחותך הקטנה. אני מניח שאתה גם מחנך אותה לסובלנות ונימוסים כי אלה ערכים שאתה מאמין שהם נכונים. לכן, באופן מהותי אין שום הבדל בינינו חוץ מהערכים שכל אחד מאיתנו בוחר להקנות לילד שלו.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

אז מה אתה באמת תגיד כשהילד שלך ישאל אותך מה זה הומו?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

יסביר לו מה זה, ומה דעתי על זה. אין פה מה להסתיר.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

וברגע שאתה מסביר לו את דעתך על זה אתה גורם ל"שטיפת המוח" הזאת.
כי בעצם אתה מכניס לו שזה דבר רע והם אנשים לא נורמליים.(אלה אם דעתך שונה? אם אני לא טועה אמרת אותה כבר פה איפשהו)
זה קצת כמו שנגיד מישהו חילוני יגדל את ילדו ילמד אותו שמי שחובש כיפה הוא חריג ויש לו בעיות שכליות או משהו...
שלח תגובה