אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
אני בטוח שטל וניר לא יסכימו איתך אבל אני נוטה לדעתך אז בינתיים זה שניים נגד שניים.... 

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אם אנחנו נוציא שבויים להורג, אז גם יוציאו להורג את השבויים שלנו.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אף אחד לא מכחיש את זה... הבעיה ששני השבויים בצפון כבר מתים... רה"מ כבר הודה בזה מול התקשורת.
ברור שעכשיו כבר מאוחר מדי בשביל להוציא את קונטאר להורג. אבל באופן כללי, הייתי רוצה לראות עונש מוות למחבלים שניסו או שהרגו אזרחים. הכי מצחיק אותי זה כשמצליחים לתפוס מחבל לפני שהוא הצליח להתאבד. בחייאת! תהיו הומאניים ותעזרו לו!
אתה שומע את התגובות של ערביי הארץ נוכח העסקה המרתקמת עם חיזבאללה? עם כועסים. ובצדק. למה לחיזבאללה אנחנו יכולים לתת רוצח עם דם על הידיים תמורת גופות ולהם אפילו תמורת חייל חי אנחנו מוציאים להם את הנשמה במשא ומתן? הם עלולים אפילו להבין משהו...
ברור שעכשיו כבר מאוחר מדי בשביל להוציא את קונטאר להורג. אבל באופן כללי, הייתי רוצה לראות עונש מוות למחבלים שניסו או שהרגו אזרחים. הכי מצחיק אותי זה כשמצליחים לתפוס מחבל לפני שהוא הצליח להתאבד. בחייאת! תהיו הומאניים ותעזרו לו!
אתה שומע את התגובות של ערביי הארץ נוכח העסקה המרתקמת עם חיזבאללה? עם כועסים. ובצדק. למה לחיזבאללה אנחנו יכולים לתת רוצח עם דם על הידיים תמורת גופות ולהם אפילו תמורת חייל חי אנחנו מוציאים להם את הנשמה במשא ומתן? הם עלולים אפילו להבין משהו...
-
- דרימיסט-על
כי השלטון שלנו מטומטם, אינפנטיל. כאילו שאף אחד לא הבין, עוד מעסקת ג'יבריל, שזה יהיה בכיה לדורות. שעכשיו כולם רוצים לחטוף, עוד מחמירים את המצב. ברגע שנטשנו את העקרונות שלנו (ואני לא יודע אם נשארו לנו בכלל) - הערבים מבינים שאנחנו כעלה נידף, כולם יכולים לקפל אותנו ומאוד בפשטות. אפילו ההנהגה הפלסטינית מתעצבנת עלינו שאנחנו כאלה אפסים, לאן הגענו.avrahamshuk כתב:אתה שומע את התגובות של ערביי הארץ נוכח העסקה המרתקמת עם חיזבאללה? עם כועסים. ובצדק. למה לחיזבאללה אנחנו יכולים לתת רוצח עם דם על הידיים תמורת גופות ולהם אפילו תמורת חייל חי אנחנו מוציאים להם את הנשמה במשא ומתן? הם עלולים אפילו להבין משהו...
במקום לצאת למבצע כולל בשניה שחטפו את גלעד, עם גיוס מילואים וכל מה שצריך להכנס לעזה, להפוך בה כל אבן ולא לצאת בלי גלעד - אנחנו יושבים בחיבוק ידיים, וגרוע מכך נותנים לאויב את מבוקשו. היינו צריכים לעשות כזה רעש אדמה בעזה, כמהפכת סדום ועמורה, אש וגפרית. שבפעם הבאה שארגון טרור יחשוב לחטוף חייל, כל מי ומי שרק ישמע יצעק עליו: "השתגעת!?!? מה אתה רוצה, שעוד פעם חיינו לא יהיו חיים!?!?"
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- דרימיסט מתקדם
באישור העסקה נתנו להם את כל הסיבות לעשות את זה גם מבלי שאנחנו נוציא את השבויים שלהם להורג. מעכשיו השבויים שלנו שווים להם מתים כחיים.טל רודס כתב:אם אנחנו נוציא שבויים להורג, אז גם יוציאו להורג את השבויים שלנו.
I'll commit suicide or die trying
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אח, ליאור יא פובליציסט... אני חולה על הכתיבה שלך! וגם מסכים עם כל מילה! יפה אמרתם, טל וליאור!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אין ספק שמדינת ישראל מזמן איבדה את אפקט ההרתעה מול המדינות השכנות, וגם מול ארגוני הטרור. זה מתבטא במיקוח על שבויים, בהזנחה של שבויי צה"ל וחללי צה"ל, בהזנחה הפושעת של פולארד, ובעוד הרבה דברים. המדינה הזאת איבדה הרבה בעשרים שנה האחרונה. כל הדברים שקורים פה בתחום המדיני,החברתי,הכלכלי,תרבותי,חינוכי, וגם מה שקורה לי בחיי האישיים, רק מחזק אותי להבין שזה לא המקום בשבילי לגור פה. התאמצתי, עשיתי ויתורים, הקרבתי, ניסיתי ובאמת השתדלתי, אבל כשהמדינה יורקת לך בפנים ולכל שאר האזרחים, מי שיש לו את האופציה לקום ולקחת את הרגליים, צריך לעשות זאת.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני חייב להעיר על נקודה אחת. דוקא להחמיא. כל הכבוד לך שהזכרת את פולארד. משום מה יש את התחושה שהמאבק עליו הוא כמעט לגמרי נחלת הציבור הדתי אבל הוכחת שהוא חוצה גבולות.
אין לך את הזהות היהודית בשביל שתשאר פה. אתה לא מרגיש או לא רוצה להרגיש חלק מהעם הזה, אלא רואה את עובדת היותך יהודי כעובדה נתונה שלא מבטאת שום דבר. לא נתווכח אם נכון או לא, אבל זאת הסיבה שאתה רוצה לעזוב. אם טוב לי אני נשאר, אם לא - לא. אבל יש גם אנשים שרואים את היהדות שלהם כמשהו בעל משמעות והשלכות אדירות על חייהם. לכן, אתה שהגר לאירופה בחיפוש אחר עתיד טוב יותר, אך הם ישארו כאן לגורלם. לטוב או לרע.
אין לך את הזהות היהודית בשביל שתשאר פה. אתה לא מרגיש או לא רוצה להרגיש חלק מהעם הזה, אלא רואה את עובדת היותך יהודי כעובדה נתונה שלא מבטאת שום דבר. לא נתווכח אם נכון או לא, אבל זאת הסיבה שאתה רוצה לעזוב. אם טוב לי אני נשאר, אם לא - לא. אבל יש גם אנשים שרואים את היהדות שלהם כמשהו בעל משמעות והשלכות אדירות על חייהם. לכן, אתה שהגר לאירופה בחיפוש אחר עתיד טוב יותר, אך הם ישארו כאן לגורלם. לטוב או לרע.
-
- דרימיסט-על
^ רק אני מרגיש שהנושא הזה נטחן עד לזרא? 

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
avrahamshuk כתב:אני חייב להעיר על נקודה אחת. דוקא להחמיא. כל הכבוד לך שהזכרת את פולארד. משום מה יש את התחושה שהמאבק עליו הוא כמעט לגמרי נחלת הציבור הדתי אבל הוכחת שהוא חוצה גבולות.
ג'ונתן פולארד, זה אחת הבושות הגדולות של מדינת ישראל. העביר לה אינספור סודות ומידע סודי רגיש מתוך המודיעין האמריקאי, ומדינת ישראל זרקה אותו לכלבים, לא נתנה לו להיכנס לשגרירות אחרי שה-FBI עקב אחריו. ועד היום פולארד מופקר ומוזנח. עוד דוגמא לאיך המדינה יורקת בפנים לאלה שמסכנים את החיים עבורה.
נכון, אני יהודי כי זה מה שכתוב לי בתעודת זהות. היהדות יכולה להתקיים בכל מקום בעולם, עובדה שבעולם יש 12 מיליון יהודים ופה רק 6 מיליון. לצערי אני אצטרך להגר לאירופה בחיפוש אחר עתיד טוב יותר, כי המדינה שבה גדלתי ונולדתי לא מציעה לי עתיד שכזה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אתה צודק במיליון אחוז בקשר לפולארד.
הרוב המוחלט של היהודים בעולם שקשורים ליהדות (לא כמוך לדוגמא כי מבחינתך אין לזה משמעות.) חיים בריכוזים גדולים, וגם אצלם ההתבוללות אוכלת בהם במספרים עצומים. הריכוז הגדול ביותר הוא בארצות הברית והוא של יהודים חרדים שלא עולים מסיבות אידאולוגיות. אמנם יהודי יכול לחיות במקום אחר בתנאים יותר טובים אבל אין ליהדות שלו יש חסר רציני. (ע"פ האמונה של הציבור הציוני דתי) המספרים שאתה מביא זה רק יהודים "בתעודת זהות" כמו שאתה אומר. יהודים עם תודעה יהודית יש הרבה פחות בעולם.
הרוב המוחלט של היהודים בעולם שקשורים ליהדות (לא כמוך לדוגמא כי מבחינתך אין לזה משמעות.) חיים בריכוזים גדולים, וגם אצלם ההתבוללות אוכלת בהם במספרים עצומים. הריכוז הגדול ביותר הוא בארצות הברית והוא של יהודים חרדים שלא עולים מסיבות אידאולוגיות. אמנם יהודי יכול לחיות במקום אחר בתנאים יותר טובים אבל אין ליהדות שלו יש חסר רציני. (ע"פ האמונה של הציבור הציוני דתי) המספרים שאתה מביא זה רק יהודים "בתעודת זהות" כמו שאתה אומר. יהודים עם תודעה יהודית יש הרבה פחות בעולם.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
נו בחייאת רבאק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זהו.
מה שרציתי להגיד זה ככה:
מה שעושים עם השבויים\חטופים זה בזיון, בחיים לא הייתי משלם בחיים תמורת גופות או אחד תמורת אלף וכו'. ומי אשם חלקית? התקשורת. אם כל הכבוד למשפחות החטופים, ישנם שיקולים שמעבר, שגדולים יותר מאינטרס אישי. אמנם אם לכל אחד פה היה קורה דבר כזה, היה נותן גם מיליון מחבלים תמורת הבן שלו וזה מובן, עדיין למדינה יש שיקולים בתור הגוף שרואה את התמונה הגדולה וצריכה לדאוג לכלל האזרחים.
פולארד:
קודם כל מה זה הבולשיט הזה שפולארד אמור להיות אינטרס של הציבור הדתי??? מי בכלל ידע (זכר) שהוא דתי?? למה להכניס את זה לכל דבר??
דעתי על פולארד שונה לגמרי. אני חייב להסתכל פה אוביקטיבית. בן אדם ריגל לטובת מדינה אחרת, נתפס. נענש. הוא עשה את הדברים האלה על אחריותו למרות שהוא עשה את זה לטובת המדינה. אני לא קונה את ההזנחה הגדולה, במובן שאני לא חושב שהמדינה מחוייבת לעשות הכל למען שחרורו. מה גם שארה"ב לא רוצה לשחרר אותו (לא תמורת חטופים ולא כלום).
ועוד הערה: המדינה זבל, הממשלה אפס אבל אתם יודעים מה? הציבור דפוק וצבוע בדיוק כמו נבחריו, תמיד נוח לצעוק ממשלה דפוקה ומזניחה וכו' (בלי קשר איזה ממשלה בשלטון באותו הרגע), אבל צועקים על זה שמזניחים את גלעד שליט, ואז צועקים שמוכנים לשחרר תמורתו אלף מחבלים! רבאק!! אם היינו אומרים שאנחנו משחררים מחבל אחד תמורת שליט הוא בחיים לא היה חוזר, ומי היה צועק הזנחה!! אתם!! אם אנחנו מוכנים לשחרר אלף תמורתו אז מי צועק משחררים רוצחים?? אתם!! קצת פחות צביעות!! נשבר הזין, מדינה דפוקה, אנשים קפוקים באותה המידה.
זהו.
מה שרציתי להגיד זה ככה:
מה שעושים עם השבויים\חטופים זה בזיון, בחיים לא הייתי משלם בחיים תמורת גופות או אחד תמורת אלף וכו'. ומי אשם חלקית? התקשורת. אם כל הכבוד למשפחות החטופים, ישנם שיקולים שמעבר, שגדולים יותר מאינטרס אישי. אמנם אם לכל אחד פה היה קורה דבר כזה, היה נותן גם מיליון מחבלים תמורת הבן שלו וזה מובן, עדיין למדינה יש שיקולים בתור הגוף שרואה את התמונה הגדולה וצריכה לדאוג לכלל האזרחים.
פולארד:
קודם כל מה זה הבולשיט הזה שפולארד אמור להיות אינטרס של הציבור הדתי??? מי בכלל ידע (זכר) שהוא דתי?? למה להכניס את זה לכל דבר??
דעתי על פולארד שונה לגמרי. אני חייב להסתכל פה אוביקטיבית. בן אדם ריגל לטובת מדינה אחרת, נתפס. נענש. הוא עשה את הדברים האלה על אחריותו למרות שהוא עשה את זה לטובת המדינה. אני לא קונה את ההזנחה הגדולה, במובן שאני לא חושב שהמדינה מחוייבת לעשות הכל למען שחרורו. מה גם שארה"ב לא רוצה לשחרר אותו (לא תמורת חטופים ולא כלום).
ועוד הערה: המדינה זבל, הממשלה אפס אבל אתם יודעים מה? הציבור דפוק וצבוע בדיוק כמו נבחריו, תמיד נוח לצעוק ממשלה דפוקה ומזניחה וכו' (בלי קשר איזה ממשלה בשלטון באותו הרגע), אבל צועקים על זה שמזניחים את גלעד שליט, ואז צועקים שמוכנים לשחרר תמורתו אלף מחבלים! רבאק!! אם היינו אומרים שאנחנו משחררים מחבל אחד תמורת שליט הוא בחיים לא היה חוזר, ומי היה צועק הזנחה!! אתם!! אם אנחנו מוכנים לשחרר אלף תמורתו אז מי צועק משחררים רוצחים?? אתם!! קצת פחות צביעות!! נשבר הזין, מדינה דפוקה, אנשים קפוקים באותה המידה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
פולארד: אני גם מסתכל אוביקטיבית על פולארד כי אין לי שום קשר או אינטרס שקשור אליו. הוא לא היה אמור להיתפס, זה כל העניין. מדינת ישראל הפקירה אותו ולא נתנה לו להיכנס לשגרירות כאשר הוא ניסה לברוח ממעקב ה- FBI. זה מה שנקרא "לדפוק ולזרוק", ישראל השתמשה בו ואז שרפה אותו. המדינה לא הייתה צריכה להפקיר אותו מלכתחילה ולכן לא היינו צריכים להגיע למצב של לשחרר. אם היינו מספיק "אמיצים" לרגל בתוך המדינה הכי ידידותית שלנו, אז שנהיה גם אמיצים לדעת להגן על הסוכנים שאנחנו מפעילים.פולארד:
על ההערה: המדינה זבל, הממשלה אפס והציבור בהחלט דפוק.
-
- דרימיסט-על
הוא לא אינטרס של הציבור הדתי, רק שבפועל בהפגנות וכו' (כמעט) כולם דתיים, כל הפעילים. אותו דבר בהפגנות ימין אגב, דתיים יותר פעילים.DivineComedy כתב:קודם כל מה זה הבולשיט הזה שפולארד אמור להיות אינטרס של הציבור הדתי??? מי בכלל ידע (זכר) שהוא דתי?? למה להכניס את זה לכל דבר??
נכון, נכון ונכון! ישנו ציבור מאוד גדול בארץ שפשוט אין לו עמוד שדרה, הוא ייסחב אחרי כל מה שהתקשורת תגיד לו.DivineComedy כתב:ועוד הערה: המדינה זבל, הממשלה אפס אבל אתם יודעים מה? הציבור דפוק וצבוע בדיוק כמו נבחריו, תמיד נוח לצעוק ממשלה דפוקה ומזניחה וכו' (בלי קשר איזה ממשלה בשלטון באותו הרגע), אבל צועקים על זה שמזניחים את גלעד שליט, ואז צועקים שמוכנים לשחרר תמורתו אלף מחבלים! רבאק!! אם היינו אומרים שאנחנו משחררים מחבל אחד תמורת שליט הוא בחיים לא היה חוזר, ומי היה צועק הזנחה!! אתם!! אם אנחנו מוכנים לשחרר אלף תמורתו אז מי צועק משחררים רוצחים?? אתם!! קצת פחות צביעות!! נשבר הזין, מדינה דפוקה, אנשים קפוקים באותה המידה.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
זה תשקורת, לא תקשורת. אני לא מאמין למילה של התשקורת, אין כבר כזה דבר אתיקה עיתונאית כיום.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
ניר לא אמרתי שזה אמור להיות מאבק של הציבור הדתי! חס וחלילה! אמרתי כמו ליאור שבד"כ הציבור הדתי נלחם עליו וזה רע כי אז הוא בחיים לא ישתחרר ולכן שמחתי כשטל העלה את הנושא.
אני מסכים במאה אחוז גם למה שכתבת על החטופים וגם על הציבור. הציבור בהחלט מטומטם.
"תשקורת" זה מילה שטבע הרב אמנון יצחק... מי היה מאמין....
אבל בהחלט ניתוח מדוייק. התשקורת כל הזמן טוחנת את הנושא ומציגה את עמדת המשפחות כל הזמן ומשחקת על הרגש במקום לדאוג לאינטרס הלאומי.
אני מסכים במאה אחוז גם למה שכתבת על החטופים וגם על הציבור. הציבור בהחלט מטומטם.
"תשקורת" זה מילה שטבע הרב אמנון יצחק... מי היה מאמין....

אבל בהחלט ניתוח מדוייק. התשקורת כל הזמן טוחנת את הנושא ומציגה את עמדת המשפחות כל הזמן ומשחקת על הרגש במקום לדאוג לאינטרס הלאומי.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני זוכר את אמנון יצחק והמילה "תשקורת" כאילו זה היה אתמול. הפעילים שלו היו מסתובבים באמצע שנות ה-90 בכל צומת מרכזית ובכל בית ספר בארץ ומחלקים קלטות טייפ עם שיעורים ודברים של אמנון יצחק. באותה תקופה הייתי מקליט שירים על קלטות טייפ כי זה מה שהיה, אז הייתי לוקח את הקלטות של אמנון יצחק, מדביק עליהן סלוטייפ למעלה בקצה (איפה שיש את הפלסטיק השבור), ואז מקליט עליהן, וכך היו לי מלא קלטות להקלטה. מה שכן, אמנון יצחק צדק בדיעבד, מדובר בהחלט בתשקורת.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
חחח ישר נזכרתי באמנון יצחק , יש לו עוד כל מיני עיוותים , כמו ראש המכשלה .. טמבלוויזיה , טוב את זה נפתח באשכול אחר 

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
שכחתם את ההכי מפורסם: אביב ג'יפן!
אין ספק שהרב אמנון יצחק הוא תופעה. לפחות היה. אני זוכר שפעם כשהייתי יותר צעיר הייתי שומע כמה קלטות שלו וזה מצא חן בעיני. אבל כשהתבגרתי קצת ראיתי אצלו כמה דברים שלא אהבתי. למשל הזלזול באנשים שהוא לא מסכים. הוא לא מאמין במפץ הגדול אז הוא פשוט עושה צחוק מסטיבן הוקינגס הנכה במקום להתמודד עניינית עם הוכחות מוצקות נגדו. אני חושב גם שזו הסיבה שהארגון שלו בדעיכה מאז השיא של אמצע שנות התשעים. האנשים כבר התרגלו לכריזמה ולשואו שלו ועכשיו הם רוצים תשובות עמוקות ורציניות יותר ואת זה הוא כבר לא מספק. אבל אין ספק שהייתה לו השפעה עצומה.

אין ספק שהרב אמנון יצחק הוא תופעה. לפחות היה. אני זוכר שפעם כשהייתי יותר צעיר הייתי שומע כמה קלטות שלו וזה מצא חן בעיני. אבל כשהתבגרתי קצת ראיתי אצלו כמה דברים שלא אהבתי. למשל הזלזול באנשים שהוא לא מסכים. הוא לא מאמין במפץ הגדול אז הוא פשוט עושה צחוק מסטיבן הוקינגס הנכה במקום להתמודד עניינית עם הוכחות מוצקות נגדו. אני חושב גם שזו הסיבה שהארגון שלו בדעיכה מאז השיא של אמצע שנות התשעים. האנשים כבר התרגלו לכריזמה ולשואו שלו ועכשיו הם רוצים תשובות עמוקות ורציניות יותר ואת זה הוא כבר לא מספק. אבל אין ספק שהייתה לו השפעה עצומה.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
חחח אביב ג'יפן .. חזק .
מז"א אין לו השפעות עמוקות ורציניות? , הוא שינה תוכנית ל - Plan B ?
מז"א אין לו השפעות עמוקות ורציניות? , הוא שינה תוכנית ל - Plan B ?