העיקר שבסוף תגיב כמו שצריך.... חפירה רצינית שתציג זוית חדשה לי אני מרגיש קצת שהדיון מתחיל למצות את עצמו וכל אחד ממשיך להציג את טיעוניו כפי שהם נובעים מהאקסיומות עליהם הוא מתבסס...
ואין אדם אובייקטיבי. כולנו מתבססים על אקסיומות אמוניות לבסוף...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
avrahamshuk כתב: גיל, אני לא חושב שאתה יכול לטעון דבר כזה על הרמב"ם. אני גם בטוח במאה אחוז שמעולם לא למדת את מורה נבוכים, או את "אמונות ודעות" של רב סעדיה גאון או את ספר הכוזרי של רבי יהודה הלוי. אז איך אתם יודעים פתאום את עיקרי האמונה היהודית?!
אני למדתי את כל מה שהזכרת. יש לי הכשר?
אני לא מאמין שאף פעם לא נכנסתי לאשכול הזה. התחלתי לקרוא מההתחלה אבל יש לי עוד דרך ארוכה. היו כל כך הרבה דברים שהועלו שרציתי להתייחס אליהם אבל אני מניח שזה כבר לא רלוונטי..באסה
נראה לי שהוא התכוון אליך והתבלבל בשמות, אני בכלל לא הזכרתי את הרמב"ם
"מגיפה נוראה ואיומה משתוללת בתוככי מחננו יום יום נופלים חללים רחמנא לצלן על ידי הכלים הטמאים שנאסרו על ידי כל גדולי ישראל, ולמגינת ליבנו עדיין מציפים הם את העולם החרדי על ידי חצופים ומחטיאי רבים אלו המסיתים ומדיחים בחוברות הטמאות שפרסמו בתוך בתי ישראל להתמכר לשטן ואש הסרטים ושאר הטומאות המכלים ומהרסים כל חלקה טובה ואין מי שיאמר למלאך המשחית הרף"
איך אפשר לקרוא את זה ולא להתפוצץ מצחוק?
עד שקראתי את תגובה 5 ובכלל הייתי על הרצפה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
אני לעולם לא יבין את תפיסת העולם וההיגיון מאחורי העמדה של החרדים... נגד מה הם נלחמים?! למה נראה להם שזה יעזור? טכנולוגיה זה לא רע! השאלה מה עושים איתה! אם הם חושבים שסרטים זה רע אז שיחנכו את ילדיהם לא לראות! אבל כנראה שזה לא ממש הולך להם... אז הפיתרון: הכל תועבה! עירפו את ראשם! נפצו זגוגיות! פשוט הזוי....
מי יהיה התורן הפעם שיחיל את זה על כל חובש כיפה?
זה פסדר.... לכל אחד יש את הסטיגמות שלו. וגם לי יש סטיגמות על אנשים שונים ואני עובד על זה.
אגב, זה זמן מה שהגעתי למסקנה שעם כל הכבוד יש בכל סטיגמה נקודת אמת כל שהיא בבסיסה. אפילו נורא קטנה, היא בכל זאת ישנה...
האמת שאין מצב שלא להכליל בכלל. (יצא כזה מצחיק...)
כלפי אחרים, וכן כל האחרים בשבילנו, כולם משתייכים לחוג כזה או אחר, לקבוצה מסויימת.
אך כלפי עצמנו אנו בעצם יודעים את ייחודנו משאר הקבוצה אליה אנו משתייכים או שלא. ואי אפשר לצפות מכולם לדעת במה אתה שייך לקבוצה ובמה לא. אם כן הכללות הן מוכרחות המציאות.
מה שכן, רצוי לא לשפוט אף אחד על סמך הכללה מוקדמת.