אשכול סרטים

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

Re: אשכול סרטים

שליחה על ידי Sentient 6 »

דיברתי עליו זה בסיי פיי. זה יהיה ע"פ הסאגה היפנית של דרבונט ומילר וג'יימס מנגולד מביים אז זה לא שאני נכשלתי כמו שאתה לא שומר על אזרחות טובה ומגיב על כל פיפס קטן שאני רושם שם... אהמ....
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

נראה לי שהיה לנו כבר את הדיון על זה שאני נעלה יותר, לא?
אז אני ממש לא צריך להגיב על כל פיפס קטן שלך, ואם תאמר זאת שוב, אני אדאג שיחטפו אותך ויזרקו אותך לבור קטן מלא בקופי קרקס מאולפים שילקו אותך. ראה הוזהרת.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
ofri17
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי ofri17 »

ראיתי רק עכשיו את באטמן החדש, אני מסכים לגבי חלק ממה שנאמר פה למרות שאני מאמין שבצפייה שנייה כמה דברים יתבהרו. ועדיין - נולאן מוכיח שכרגע הוא הבמאי הכי טוב בעולם, כל מגיע לרף הגבוה מאוד שהציב לעצמו בעבר...
אבל הכי מעצבן זה הקהל הישראלי - ישבו מאוחר שני הזויים (אין מילה אחרת שתתאר אותם), בן ממש ממש שמן מעל גיל 20 והאמא שלו שאלוהים יודע מה היא עשתה שם, דיברו בטלפון והבן ניסה להסביר לאמא שלו את מה שהולך בסרט בקול רם למדי, ואז אחרי שעה שניהם יצאו. די הרס לי את ההנאה בשעה הראשונה של הסרט.
אמא שלך כל כך טיפשה... היא מנסה לנגן The Dance Of Eternity עם מטרונום
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

מבין אותך. היה לי את זה בפרומתיאוס לפני כמה שבועות כשההקרנה בשבת בחצות והיו לידנו משפחה עם שני ילדים שכל הזמן שיחקו בטלפון אשכרה ענו לשיחות ונגעלו מכל דבר קטן או מישהו שהראש שלו מתפוצץ... סרט R rated, לא יודע למה הם החליטו שזה הזמן והמקום לקחת את הילדים הקטנים שלהם.
לא מבין את המעאפנים האלו שבאים לסרט, משלמים 100 שקל יחד עם אוכל ויוצאים באמצע, גם כן באז קיל ענקי.
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f68VXKMZT1Q[/youtube]

אם כבר חולקים חוויות של קהל מעצבן, אז דבר דומה קרה גם לי, מזל שזה היה בפעם השנייה שראיתי את הסרט.

בקטע באצטדיון, כולם התפקעו מצחוק כשהילד התחיל לשיר. אני מסכים שהיה לו קול גבוה ושזה טיפה משעשע כי היה לו קול ממש גבוה, אבל בכל זאת, זה הרס את כל האווירה של הרגע הזה.
http://rateyourmusic.com/~talazy
http://www.last.fm/user/talamorgoth
*יש לציין, אני "עצלן מוזיקה".

רשימת הסרטים האהובים עליי
(לא כל כך מסודר אז לא כל כך משקף, אבל בערך..)
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

אוי כן זה מעצבן שהם צוחקים ונמבזבזים את זה על הילד במקום על השורה הגאונית הזאת של ביין אחרי... בכלל אני די מת על ביין, הוא כמו meme מהלך.
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

Sentient 6 כתב:אוי כן זה מעצבן שהם צוחקים ונמבזבזים את זה על הילד במקום על השורה הגאונית הזאת של ביין אחרי... בכלל אני די מת על ביין, הוא כמו meme מהלך.
:yes:

סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

יאאאאאאאאיייי היום האביר האפל נופל/קם/מתכופף סוף סוף!
ואז אני אוכל להצטרף לדיונים :D

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

אוי איזה סרט טוב! מדהיייייייייים! זו היתה חווייה עוצמתית ביותר!
אפילו כשהראו את הקברים של הוויינים הזלתי כמה דמעות...

אני לא שם ספויילר כי ניסיתי וזה דפק לי את הפוסט. אז אזהרה- ספויילרים כבדים מקדימה!

לגבי הטענות שעלו פה- היחידה שאני ממש מסכים איתה לחלוטין זה שבסוף כשנשאר 2 דקות לפיצוץ סלינה וברוס עוצרים לדסקס טיפה את העניינים ולהתנשק.

NamelessATM כתב:אוקי, הלכתי לאיזה אתמול עם עוד חבר ולמרות שזה סרט טוב, ציפיתי ליותר... בתחילת הסרט היה לו הרבה פוטנציאל והייתי אומר שבשעה~ הראשונה ככה הוא באמת היה ממש מעניין, אבל ככל שהוא התקדם זה התחיל לאכזב וכשהוא נגמר הרגשתי שהוא ללא ספק הסרט הכי פחות טוב מהשלושה. שלא תבינו לא נכון, הוא סרט טוב.. אבל לא משהו שיזכר מבחינתי כמשהו אדיר.
ספוילר! :
דבר ראשון, היו בו יותר מידי דמויות שפשוט מרגישות מיותרות או חסרות תכלית, הייתי אומר אפילו רוב הדמויות - לדוגמה סלינה קייל, מה בידיוק המטרה שלה בסרט? למה הכניסו אותה לשם? זו דווקא דמות שבניגוד לציפיות שלי (חשבתי שזה יהיה מביך לראות את אן האת'וואי משחקת באביר האפל) הייתה טובה, כשהיא הופיעה על המסך נהנתי והכל, אבל הם לא הצליחו לגרום לי לחשוב שהייתה לה מטרה בסרט מלבד "היי, שמעו... צריך שלצד באטמן תיהיה דמות נשית".
אפילו ביין, זו דמות מעניינת ומיוחדת, מאוד מאוד אהבתי את הקטעים איתו, אבל הוא פשוט מרגיש.. חסר תכלית. במשך כל הסרט שאלתי את עצמי "למה דה פאק הוא כל כך רוצה להרוס את העיר?" כן סבבה אז הוא ממשיך לומר "אני ממשיך את החלום של ראס אל גול" אבל זה לא מספיק לי, מה בידיוק המניע האישי שלו? ועוד יותר מעצבן שבמשך כל הסרט אנחנו חושבים שאנחנו מגלים פיסות מידע על העבר שלו, רק כדי שבכמה דקות האחרונות נגלה שכל המידע הזה הוא בעצם העבר של מירנדה (הייתי צריך לחפש בגוגל את השם שלה.. that's how forgettable she is), הטוויסט הכי מעפן בכל סדרת הסרטים הזו. לא תמיד טוויסט זה מגניב וטוב. הדמות של מירנדה היא משעממת, היה אפשר (ורצוי) להעיף אותה מהסרט וזה היה הופך אותו ליותר טוב. לא היה ליטרלי רגע אחד בסרט שהיא הופיעה והרגשתי שזה היה נחוץ. כשפתאום ביין הופך ממנהיג אירגון רשע הרסני לעוזר האישי של מירנדה ומת בדרך הכי מביכה שאפשר זה פשוט..מעצבן. הוא מת כאילו הוא דמות צדדית לא חשובה בכלל.

מלבד זה, הפריעה לי גם ההתקדמות של העלילה, ואיך ששמו יותר מידי דגש על הפעולות של המשטרה לעצור את ביין מאשר על באטמן עצמו. המשטרה אמורה להיות בצד, באנו לראות את the dark knight rises לא את the police rises. בכל הסרט באטמן נפגש פעם אחת עם ביין - פעם אחת בתחילת הסרט (שהקרב שם באמת מעולה), אז הוא נזרק לבור למשך כל הסרט, וחוזר יום ליפני שהפצצה מתפוצצת. זה פשוט לא מרגיש נכון. ואם כבר מדברים על הפצצה, פשוט הייתי עם facepalm כשהראו בסוף הסרט שיש פחות מ-2 דקות לפיצוץ, ובמקום לרוץ באמוק ולהעיף את הפצצה קיבינימאט, ברוס ויין מתחיל ללכת לאט, עוצר לדבר ולהתנשק עם סלינה קייל בדרך, ואז תוך מה שיוצא דקה~ הוא מצליח להעיף פצצה אטומית שהטווח שלה 9 וחצי קילומטר מחוץ לעיר. לא נשמע לי הגיוני.

אני מניח שגם באופן כללי יותר אהבתי את הכיוון הפסיכולוגי-משהו של שני הסרטים הראשונים על פני הכיוון הכמו שהרבה אומרים "הברוטלי" של הסרט הזה. כי בעולם שאין בו באמת כוחות על, רשעים פסיכופתים כמו הדחליל והג'וקר מצליחים הרבה יותר לעניין מאשר ביין שבסופו של יום הוא בן אדם מאוד מאוד חזק. אולי הרידלר הייתה יכולה להיות בחירה טובה יותר לסרט.
ואחרי כל זה, חשוב לי לומר שכן מאוד נהנתי מהסרט - זה סרט טוב ללא ספק, אבל זה פשוט שהוא לא עומד בציפיות של החצי הראשון (או שני הסרטים הקודמים) לדעתי, וההתקדמות של העלילה והדמויות בו לא מעניינת מספיק P:
לא חושב שסלינה קייל מיותרת בכלל, היא מאוד הכרחית לעלילה ומקדמת אותה. למשל עוד בהתחלה, אם היא לא היתה גונבת מברוס את תביעות האצבע שלו התכנית של ביין לא היתה יכולה לצאת לפועל. היא גם זו שמובילה את ברוס לביין. וכמובן עוזרת לו במאבק נגדו ומצילה אותו בסוף.
לגבי ביין, נראה לי אתה מנסה לחפור יותר מדי עם "מה המניע האישי שלו". המניע שהוא נתן שזה לסיים את העבודה של ראס אל גול זה מניע מספיק טוב, ומי אמר שזה לא מניע אישי בכלל? עם כל מה שהוא עבר.
בקיצור עם העיבוד המציאותי-פסיכולוגי של נולן קל לפעמים לשכוח שבכל זאת, מדובר בסרט גיבורי על.
אגב בוא לא נשכח שהמניע האישי של הג'וקר היה... שהוא רוצה לראות את העיר בוערת ובכאוס. במלים אחרות, אני פסיכופת, וזה מה שמניע אותי.
לגבי כל המידע שמגלים על העבר שלו רק כדי לגלות שזה בעצם סיפורה של טליה, אני הרגשתי כמוך בהתחלה טיפה, אבל אז מהר מאוד נזכרתי שהסיפור הזה תקף לא מעט גם לגבי ביין. בגלל שהוא אמר שהוא לא ראה את אור השמש עד שהיה מבוגר יחסית, אז אם תזכור, כשמראים לך את הסיפור של הילד שנולד בכלא ההוא, הוא היה חשוף לאור השמש כל חייו. אז לא יכול להיות ביין. והדברים שהוא אומר לברוס כשהוא נלחם בו לראשונה- זה לא סתם חרטוטים, זה לא משפטים שהוא אומר כדי "לשמור על העמדת הפנים שהוא הילד ההוא", הוא בכלל לא יודע בשלב הזה של הסרט אם ברוס יודע על הסיפור של הילד וגם אין סיבה שיהיה לביין אכפת אם ברוס יודע או לא. כל מה שביין אומר לברוס על מה שבנה אותו תקף ונכון ב- 100%, וזה מה שהכי בנה את הדמות בשבילי.
ממש אהבתי את זה שהחשיכה היא שלו כי הוא נולד בה בניגוד לברוס ולכן יש לו את הכח לזיין לו ת'צורה.
לגבי המוות שלו- לא בטוח שהוא מת בכלל ( :) ), אבל באופן כללי, זה נחמד שלפעמים דברים קורים בצורה לא צפויה.
ולגבי מירנדה/טליה, אני חושב שמתן סיכם את זה מכל כיוון אפשרי, דמות סבבה לגמרי. אני לא מכיר אותה בשיט מהקומיקס אבל ממש לא הפריע לי הטוויסט הזה בעלילה. אם כבר הפריע לי שהיא לא מירנדה, כי היא באמת נראתה כבחירה מעולה לבת זוג לברוס, אבל חפיף.
לגבי התקדמות העלילה, לא הרגשתי בכלל שיש דגש בעיקר על פעולות המשטרה. וברוס נפגש עם ביין פעמיים. וטוב שרק פעמיים כי אם היה יותר הוא לא היה שורד.
ולגבי כך שהכיוון הפסיכולוגי של הסרט הקודם (הראשון היה פחות פסיכולוגי מהשני) היה יותר חזק, אני לא מסכים. אני חושב גם שחשוב לעשות פה הפרדה- הקודם לא היה יותר פסיכולוגי, אלא יותר.. מתוחכם, אם אתה רוצה, ברמת התעתוע של הנבל בבאטמן. מבחינה פסיכולוגית יש בסרט הזה בכמויות ואהבתי בעיקר משפט אחד ובודד בסרט הזה, שאמנם זה רק שורה אחת אבל זה היה הדבר הכי מקורי שנתקלתי בו כי זה משהו שלא חשבתי עליו מעולם- שהפחד מהמוות הוא דווקא מה שעושה אותך הכי חזק (מסיבה שאמרו בסרט כמובן).

אגב עוד משהו לגבי ריבוי הדמויות- לרעים יש הרבה אנשים בצד שלהם- אפילו אם מסתכלים על הנבלים נטו, יש 2. גיבור- 1, באטמן. כמובן שלנבלים יש עוד הרבה עושי-דברים חוץ מזה. אז זה שיש עוד הרבה דמויות משנה שעוזרות לבאטמן נתן לי את התחושה שכל פעם שהרעים משיגים את היתרון בגלל שהם רבים יותר, אז הנה, עוד חבר של באטמן השיג לו נקודה לזכותו, ("גם לי יש חברים, תתמודד עם זה!") ובסופו של דבר הניצחון של הטובים הגיע מהרבה אנשים שכל אחד תרם את חלקו. אולי יש גיבור מרכזי שעשה 85% מהעבודה, אבל את ה- 15% הנותרים עשו אחרים, ובלעדיהם כמובן שהגיבור לא היה מצליח. וכשניצבים מול איום בסדר גודל כזה, זה הרבה יותר מציאותי שהניצחון מגיע בזכות כמה אנשים ולא אחד.

אני ממליץ לך לראות את הסרט שוב.

אוקי- NEXT!
והדבר המדהים הוא שהוא לוקח לו במידה רבה את כל הכבוד הזאת בדקות האחרונות של החיים שלו ומראה לך שוב כמה הוא תלוי במסכה ובגז שלו, פשוט נותן לו אנושיות בעינייך
אם אתה מתייחס לזה שביין בא להרוג את ברוס בניגוד למה שטליה אמרה לו, אני מסכים איתך לחלוטין. וזו לא הפעם הראשונה בסרט שאנושיות מהסוג הזה מופיעה, שזה חשוב מאוד, כי בין כל הדיבורים הגבוהים של המנטליות שלהם שם אתה שואל את עצמך באיזשהו שלב למה הפעולות שלהם לפעמים כ"כ "בסיסיות" מבחינת מה שמניע אותן, וזה בגלל שבסופו של דבר הם סה"כ בני אדם.
סלינה קייל לדעתי הייתה שוס, היא ההפך ממה שברוס רוצה שאנשים יעשו, היא מייצגת את הזוהמה של גותהאם במידה רבה, את הגנבים וכל הפושעים שלא מכבדים חיים אבל תוך כדי היא עושה בעצמה מהפך וזה נותן לה עומק, היא מבינה שהיא לא יכול לברוח כי יותר מדי חיים תלויים בה וכמובן החיים של ברוס, היא קיימת והיא אוהבת, היא חלק מהמרקם של העיר המאוד אמיתית הזאת.
תסלח לי, אבל פה זה סתם קשקוש. סלינה קייל היא עוד דמות שאמורה להיות "רעה" ושאכפת לה רק מעצמה ובחלק האחרון של הסרט חוזרת לעזור לטובים. ראינו את זה מליון פעם בעבר.

לגבי רובין אני אתייחס בהמשך כי זה הדבר שהכי רציתי לדבר עליו כשיצאתי מהסרט.

NEXT!
דבר אחד ויחיד שלדעתי היה חיסרון זה שבאמת לא פירטו על קאטוומן, ובכלל לא קראו לה בסרט ככה, אבל זה פחות משנה, מה שמשנה הוא שכל מה שידוע לך עליה מהסרט הזה זה שהיא פורצת קטלנית, וזהו. אתה לא יודע אם יש לה קטע עם חתולים או לא יודע מה כמו קאטוומן בבאטמן חוזר מ92'
אין צורך לפרט עליה, היא לא אשת החתול המסורתית (ואם ציפית לכזאת אז זה היה מטומטם, זה ממש לא הסגנון שהיה בסרטים עד עכשיו), ואין יותר מה לדעת עליה. היא גנבת, היא נלחמת ממש טוב, זהו.

NEXT!
מהסרט משתמע שביין בחור יחסית צעיר (לפי המראה שלו), אבל לפי התפתחות העלילה לקראת הסוף נראה שהוא בכלל אמור להיות גבר דיי מבוגר בעצם (הוא היה צעיר כאשר מירנדה הייתה ילדה ממש ממש קטנה)).
זה ממש ניטפיקינג ברמות, יש מספיייייק מקום בתסריט ובמה שראינו על המסך כדי למקם את ביין בגיל הגיוני. כשטליה היתה ילדה (וממש לא כזו קטנה, לפחות בת 10) הוא היה צעיר יחסית, והיום טליה יכולה בכיף להיות באמצע גיל ה-20, זאת אומרת שביין מבוגר ב- 15 שנה, לפי מה שהוא נראה בהווה זה בהחלט אפשרי. אבל כל עוד לא מדברים איתך על גילאים ספציפיים בסרט בתסריט יש מספייייייק מקום ליישב את הגילאים של כולם באופן הגיוני.
היה איזה קטע שביין אומר להביא אליו את מירנדה, לשמור אותה בצד. סצנה אח"כ היא פתאום נפגשת עם ברוס ופוקס, וסצנה אח"כ היא פתאום שוב פעם עם ביין, מגלה את פרצופה האמיתי
לא היה דבר כזה.

טוב, עכשיו מה שרציתי לומר מההתחלה!
אז מהרגע הראשון שרובין אומר שהוא יתום ידעתי שהוא יהיה רובין (לא זוכר את השם שלו). זה עוד התחזק ל- 110% כשהוא ראה את באטמן מציל את העיר וזורק את התג שלו. אישית אני חושב שאם יהיה עוד סרט (פליז פליז פליייייייייייז שיהיה עוד אחד!) הוא יהיה ישר נייטווינג. מכמה סיבות: הדמות של רובין היא בעיקרון ילד, ובסרט הזה רובין כבר גדול, מספיק בשביל הגיל של נייטווינג. שנית, דמות של ילד בחליפה אדומה צבעונית לא ממש מתאים לסגנון האפל והמציאותי יותר של נולן, נייטווינג מתאים לו כמו כפפה. ושלישית, הדמות שלו אמורה להיות רובין לפני שהיא הופכת לנייטווינג, נכון? אז בזה שהשם שלו הוא רובין הוא "נהיה רובין לפני". הוא הרי לא יכול לעטות על עצמו זהות נוספת ולקרוא לה רובין, נכון?
אגב, הדבר היחיד שלא הבנתי- איך הוא הבין שברוס הוא באטמן?

הדבר היחיד שהפריע לי בסרט, זה יותר משהו שהוא מבחינת עשיית הסרט/תסריט. הסוף היה סגור מדי. היה אפשר להשאיר אותו פתוח בכך שלא מראים לנו שלרובין קוראים רובין. וגם ע"י כך שלא היו צריכים להראות לנו שבאטמן חי. כשהוא מת הרי, מה שתכל'ס רואים, זה פיצוץ מרחוק. זה חלון קטן אבל רחב מספיק בשביל להכניס לשם שבאטמן שרד איכשהו, ואת החלון הקטן הזה היה אפשר להשאיר פתוח להמשך. אבל שני אלה דברים שלא כאלה מפריעים לי.

מתן קראת גם את הקומיקס? כמה ממנו?

אאההה נזכרתי במשהו! כלפי הבחור פה שהתלונן על התקדמות העלילה- בנוסף למה שאמרתי על כך שזה מציאותי יותר שהניצחון של הטובים הגיע ממאמץ משותף של כמה אנשים, גם מאוד אהבתי שהיה מעין "משחק" קדימה ואחורה בין הטובים לרעים בסוף הסרט. הרעים השיגו יתרון, השיגו נקודה, ואז הטובים השיגו נקודה. ובדיוק כשזה נראה סופי ושהטובים מנצחים, הרעים הצליחו להכניס עוד נקודה- וע"י צעד נואש וסופי, לא משהו מלאכותי ומאולץ. זה ממש היה ללכת עד הסוף עם כל מה שיש, כי אין מאיפה להביא רובה לייזר פתאום שיביא לך מהפך מטורף שאתה תנצח באופן מוחלט מבלי לאבד כלום. זה היה ממש מציאותי. ואגב לרוב זה הטובים שמשיגים את הנקודה האחרונה הזו, זו שמעבירה אותם מהחיסרון ליתרון, ופה זה משהו שהרעים עשו. נחמד :)
נערך לאחרונה על ידי Greenburger ב ש' אוגוסט 04, 2012 1:04 am, נערך פעם 1 בסך הכל.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

לא ציפיתי שסלינה קייל תהיה קאטוומן המסורתית, אני פשוט רגיל לקאטוומן המסורתית, אבל הוא עשה את זה עם כל הדמויות, הארווי דנט לא נראה מגוחך, הג'וקר רציני יותר, ביין לא נראה כמו איזה מתאבק מקסיקני (לוצ'אדור?)... ואני אוהב את זה! מאוד!

אה ותגיד..
ספוילר! :
שמעתי כבר כל מיני גרסאות ואני לא זוכר את הסרט בעל פה מן הסתם: איך אתה יודע שבאטמן חי בסוף?

סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ספוילר! :
סבבה, לא זוכר את הסרט, הגיוני. אבל בסצינה הלפני אחרונה רואים את ברוס וויין חי אולי?! בבית קפה בפירנצה עם סלינה?? יש לך זעזוע מוח מההלם של הסרט אחי
וואי הרגת אותי

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
ofri17
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי ofri17 »

בקשר לסוף, יש לחבר שלי תיאוריה בקשר לזה -
ספוילר! :
הוא אומר שנולאן השאיר לצופה אפשרות להחליט מה הסוף. באטמן תיקן את הטייס האוטומטי בכלי תעופה הזה שלו שאני לא זוכר את שמו, והוא יכל לקפוץ למים ולתת לו להמשיך לעוף עוד כמה קילומטרים ולשחות לחוף, וזה אומר שהוא נשאר בחיים. או שאלפרד רק דימיין אותו בבית הקפה והוא באמת מת.
זאת תיאוריה שלו, לא שלי, אני חייב לראות את הסרט עוד פעם, למרות שהבנתי אותו יש פרטים שהחמצתי בגלל השני אנשים שדיברו מאחורי בלי הפסקה והוציאו אותי מדעתי. :evil:
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

Greenburger כתב:חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ספוילר! :
סבבה, לא זוכר את הסרט, הגיוני. אבל בסצינה הלפני אחרונה רואים את ברוס וויין חי אולי?! בבית קפה בפירנצה עם סלינה?? יש לך זעזוע מוח מההלם של הסרט אחי
וואי הרגת אותי
זה סרט של נולאן, ממה שאני יודע זה יכול להיות סתם תעתוע חחחח.

חשבתי בדיוק מה שחבר של עפרי חשב:
ספוילר! :
הקטע הוא שבפעם הראשונה שראיתי את הסרט לא הייתי מרוכז בדקות האחרונות כל כך כי הייתי בהלם מהכל. אז לא שמתי לב לדיאלוג שהיה ללושיוס פוקס עם שני הטכנאים שאמרו לו שברוס וויין תיקן את הטייס האוטומטי לפני 6 חודשים. ככה שבסצינה האחרונה חשבתי שאלפרד רק מדמיין אותו. מצד שני, הוא דמיין אותו עם סלינה קייל, נכון שהוא המליץ לו עליה (בצחוק בערך) בהתחלה (ברוס אמר לו "עכשיו אתה רוצה שאני אצא עם גנבת? ואלפרד ענה "אני אתן לך לצאת עם קוף כדי שתצא לעולם" משהו כזה בערך). בקיצור, אני מאמין שכמעט בטוח שהוא חי, אבל גם שכריסטופר נולאן לא רצה סוף סגור לחלוטין ויכול להיות שהוא מת.

סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

אינספשן עדיין משחק בכם. זה לא היה תעתוע, זה מה שקרה.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

חח בדיוק.
ofri17 כתב:בקשר לסוף, יש לחבר שלי תיאוריה בקשר לזה -
ספוילר! :
הוא אומר שנולאן השאיר לצופה אפשרות להחליט מה הסוף. באטמן תיקן את הטייס האוטומטי בכלי תעופה הזה שלו שאני לא זוכר את שמו, והוא יכל לקפוץ למים ולתת לו להמשיך לעוף עוד כמה קילומטרים ולשחות לחוף, וזה אומר שהוא נשאר בחיים. או שאלפרד רק דימיין אותו בבית הקפה והוא באמת מת.
זאת תיאוריה שלו, לא שלי, אני חייב לראות את הסרט עוד פעם, למרות שהבנתי אותו יש פרטים שהחמצתי בגלל השני אנשים שדיברו מאחורי בלי הפסקה והוציאו אותי מדעתי. :evil:
זה לא יכול להיות שאלפרד דמיין אותו כי סצינה לפני מראים את הטכנאים שאומרים ללושיוס שהטייס האוטומטי תוקן.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

אין קשר בין דמיון של בן אדם לטייס אוטומטי מתוקן.

סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

בטח שיש. לא היו אומרים לך שהטייס האוטומטי תוקן אם זה לא היה קשור לזה שבאטמן חי.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

ספוילר! :
אני לא אומר שבאטמן לא חי, אני רק אומר שזה שהטייס אוטומטי תוקן לא אומר שכריסטופר נולאן לא יכול לבחור להראות לנו דמיון של אלפרד. לא משנה, זה כבר נהיה פילוסופי חחח. בקיצור, אני אומר שהוא חי אך יש סיכוי שנולאן רצה להשאיר לנו סוף פתוח זאת אומרת שלא בטוח שהוא חי. אבל כנראה שכן.

סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

מאחר והסיבה היחידה שיכולה לגרום לך לחשוב כך זה שאתה מושפע מסרטים אחרים של נולאן שבהם הוא מתעתע במחשבה שלך, אני לא חושב שיש סיכוי שלא בטוח שהוא חי.
ושוב, לא היו עושים סצינה שמראים שהטייס האוטומטי תוקן אם לא היה לזה קשר לעלילה או שימוש בסרט. היא לא שם "סתם".
אם נולאן היה רוצה להראות לך שאלפרד מדמיין דברים הוא היה נותן משהו אחר בסרט שמראה שאלפרד עשוי להיות הוזה. למשל- שבגלל הגיל שלו יש לו אלצהיימר או משהו בסגנון. אבל לא היה שום דבר כזה בסרט. לכן, אין שום דבר פתוח בסיום.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
ofri17
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי ofri17 »

את התשובה לזה לא נדע לעולם.
הייתי מביא דוגמה מסוף העונה השנייה של השיר שלנו אבל אני מתכחש לעובדה שצפיתי בזבל הזה ביסודי אז אני אחסוך מכם.

בלי קשר ראיתי היום את ספיידרמן החדש, והוא די נחמד. יש בו כמה דברים מפגרים שלא אהבתי\דברים שהורסים את הסרט (לדוגמה - פיטר פארקר החדש הרבה יותר קול ושרירי מהקודם, או העובדה שהוא מספר בערך לכולם שהוא ספיידרמן) אבל היו כמה סצינות אקשן מעולות וקטעים משעשעים. מן סרט כזה של 8 מ-10. מה שמעצבן זה שהקולנוע אונס אותך לשלם עוד 10 שקלים על תלת מימד כשבעצם זה לא מוסיף שום דבר לסרט ואפילו מעיק כי יש לי ראש גדול והמשקפיים לוחצות. באסה.
שלח תגובה