אני עדיין בהלם כמה היט של מייקל מאן הוא הבלופרינט לסרט הקודם והנוכחי, פשוט סיפור של עיר שלא מסוגלת שלא לבעור. היה ממש נהדר דרך אגב באיימקס התמונה והסאונד במיוחד, פשוט חוויה ברוטלית לכל החושים.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
אגב, אחרי שראיתם... לאיזה סגנון יותר נוטה הסרט החדש? של באטמן מתחיל או הקודם?
כי תאמת שאני תמיד חשבתי שהאביר האפל הרבה יותר טוב מבאטמן מתחיל עד שלפני איזה חודש-חודשיים עשיתי רענון זיכרון וראיתי את שניהם עוד פעם והבנתי שאת באטמן מתחיל אני אוהב הרבה יותר מהקודם.
ואם כבר... אחרי שראיתם את החדש, איזה סרט של באטמן הוא האהוב עליכם מכל סרטי באטמן ומהטרילוגיה? אם זה השתנה? או שזה מהיר מדי כדי לשפוט?
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
אוקי, הלכתי לאיזה אתמול עם עוד חבר ולמרות שזה סרט טוב, ציפיתי ליותר... בתחילת הסרט היה לו הרבה פוטנציאל והייתי אומר שבשעה~ הראשונה ככה הוא באמת היה ממש מעניין, אבל ככל שהוא התקדם זה התחיל לאכזב וכשהוא נגמר הרגשתי שהוא ללא ספק הסרט הכי פחות טוב מהשלושה. שלא תבינו לא נכון, הוא סרט טוב.. אבל לא משהו שיזכר מבחינתי כמשהו אדיר.
ספוילר! :
דבר ראשון, היו בו יותר מידי דמויות שפשוט מרגישות מיותרות או חסרות תכלית, הייתי אומר אפילו רוב הדמויות - לדוגמה סלינה קייל, מה בידיוק המטרה שלה בסרט? למה הכניסו אותה לשם? זו דווקא דמות שבניגוד לציפיות שלי (חשבתי שזה יהיה מביך לראות את אן האת'וואי משחקת באביר האפל) הייתה טובה, כשהיא הופיעה על המסך נהנתי והכל, אבל הם לא הצליחו לגרום לי לחשוב שהייתה לה מטרה בסרט מלבד "היי, שמעו... צריך שלצד באטמן תיהיה דמות נשית".
אפילו ביין, זו דמות מעניינת ומיוחדת, מאוד מאוד אהבתי את הקטעים איתו, אבל הוא פשוט מרגיש.. חסר תכלית. במשך כל הסרט שאלתי את עצמי "למה דה פאק הוא כל כך רוצה להרוס את העיר?" כן סבבה אז הוא ממשיך לומר "אני ממשיך את החלום של ראס אל גול" אבל זה לא מספיק לי, מה בידיוק המניע האישי שלו? ועוד יותר מעצבן שבמשך כל הסרט אנחנו חושבים שאנחנו מגלים פיסות מידע על העבר שלו, רק כדי שבכמה דקות האחרונות נגלה שכל המידע הזה הוא בעצם העבר של מירנדה (הייתי צריך לחפש בגוגל את השם שלה.. that's how forgettable she is), הטוויסט הכי מעפן בכל סדרת הסרטים הזו. לא תמיד טוויסט זה מגניב וטוב. הדמות של מירנדה היא משעממת, היה אפשר (ורצוי) להעיף אותה מהסרט וזה היה הופך אותו ליותר טוב. לא היה ליטרלי רגע אחד בסרט שהיא הופיעה והרגשתי שזה היה נחוץ. כשפתאום ביין הופך ממנהיג אירגון רשע הרסני לעוזר האישי של מירנדה ומת בדרך הכי מביכה שאפשר זה פשוט..מעצבן. הוא מת כאילו הוא דמות צדדית לא חשובה בכלל.
מלבד זה, הפריעה לי גם ההתקדמות של העלילה, ואיך ששמו יותר מידי דגש על הפעולות של המשטרה לעצור את ביין מאשר על באטמן עצמו. המשטרה אמורה להיות בצד, באנו לראות את the dark knight rises לא את the police rises. בכל הסרט באטמן נפגש פעם אחת עם ביין - פעם אחת בתחילת הסרט (שהקרב שם באמת מעולה), אז הוא נזרק לבור למשך כל הסרט, וחוזר יום ליפני שהפצצה מתפוצצת. זה פשוט לא מרגיש נכון. ואם כבר מדברים על הפצצה, פשוט הייתי עם facepalm כשהראו בסוף הסרט שיש פחות מ-2 דקות לפיצוץ, ובמקום לרוץ באמוק ולהעיף את הפצצה קיבינימאט, ברוס ויין מתחיל ללכת לאט, עוצר לדבר ולהתנשק עם סלינה קייל בדרך, ואז תוך מה שיוצא דקה~ הוא מצליח להעיף פצצה אטומית שהטווח שלה 9 וחצי קילומטר מחוץ לעיר. לא נשמע לי הגיוני.
אני מניח שגם באופן כללי יותר אהבתי את הכיוון הפסיכולוגי-משהו של שני הסרטים הראשונים על פני הכיוון הכמו שהרבה אומרים "הברוטלי" של הסרט הזה. כי בעולם שאין בו באמת כוחות על, רשעים פסיכופתים כמו הדחליל והג'וקר מצליחים הרבה יותר לעניין מאשר ביין שבסופו של יום הוא בן אדם מאוד מאוד חזק. אולי הרידלר הייתה יכולה להיות בחירה טובה יותר לסרט.
ואחרי כל זה, חשוב לי לומר שכן מאוד נהנתי מהסרט - זה סרט טוב ללא ספק, אבל זה פשוט שהוא לא עומד בציפיות של החצי הראשון (או שני הסרטים הקודמים) לדעתי, וההתקדמות של העלילה והדמויות בו לא מעניינת מספיק P:
NamelessATM כתב:אוקי, הלכתי לאיזה אתמול עם עוד חבר ולמרות שזה סרט טוב, ציפיתי ליותר... בתחילת הסרט היה לו הרבה פוטנציאל והייתי אומר שבשעה~ הראשונה ככה הוא באמת היה ממש מעניין, אבל ככל שהוא התקדם זה התחיל לאכזב וכשהוא נגמר הרגשתי שהוא ללא ספק הסרט הכי פחות טוב מהשלושה. שלא תבינו לא נכון, הוא סרט טוב.. אבל לא משהו שיזכר מבחינתי כמשהו אדיר.
ספוילר! :
דבר ראשון, היו בו יותר מידי דמויות שפשוט מרגישות מיותרות או חסרות תכלית, הייתי אומר אפילו רוב הדמויות - לדוגמה סלינה קייל, מה בידיוק המטרה שלה בסרט? למה הכניסו אותה לשם? זו דווקא דמות שבניגוד לציפיות שלי (חשבתי שזה יהיה מביך לראות את אן האת'וואי משחקת באביר האפל) הייתה טובה, כשהיא הופיעה על המסך נהנתי והכל, אבל הם לא הצליחו לגרום לי לחשוב שהייתה לה מטרה בסרט מלבד "היי, שמעו... צריך שלצד באטמן תיהיה דמות נשית".
אפילו ביין, זו דמות מעניינת ומיוחדת, מאוד מאוד אהבתי את הקטעים איתו, אבל הוא פשוט מרגיש.. חסר תכלית. במשך כל הסרט שאלתי את עצמי "למה דה פאק הוא כל כך רוצה להרוס את העיר?" כן סבבה אז הוא ממשיך לומר "אני ממשיך את החלום של ראס אל גול" אבל זה לא מספיק לי, מה בידיוק המניע האישי שלו? ועוד יותר מעצבן שבמשך כל הסרט אנחנו חושבים שאנחנו מגלים פיסות מידע על העבר שלו, רק כדי שבכמה דקות האחרונות נגלה שכל המידע הזה הוא בעצם העבר של מירנדה (הייתי צריך לחפש בגוגל את השם שלה.. that's how forgettable she is), הטוויסט הכי מעפן בכל סדרת הסרטים הזו. לא תמיד טוויסט זה מגניב וטוב. הדמות של מירנדה היא משעממת, היה אפשר (ורצוי) להעיף אותה מהסרט וזה היה הופך אותו ליותר טוב. לא היה ליטרלי רגע אחד בסרט שהיא הופיעה והרגשתי שזה היה נחוץ. כשפתאום ביין הופך ממנהיג אירגון רשע הרסני לעוזר האישי של מירנדה ומת בדרך הכי מביכה שאפשר זה פשוט..מעצבן. הוא מת כאילו הוא דמות צדדית לא חשובה בכלל.
מלבד זה, הפריעה לי גם ההתקדמות של העלילה, ואיך ששמו יותר מידי דגש על הפעולות של המשטרה לעצור את ביין מאשר על באטמן עצמו. המשטרה אמורה להיות בצד, באנו לראות את the dark knight rises לא את the police rises. בכל הסרט באטמן נפגש פעם אחת עם ביין - פעם אחת בתחילת הסרט (שהקרב שם באמת מעולה), אז הוא נזרק לבור למשך כל הסרט, וחוזר יום ליפני שהפצצה מתפוצצת. זה פשוט לא מרגיש נכון. ואם כבר מדברים על הפצצה, פשוט הייתי עם facepalm כשהראו בסוף הסרט שיש פחות מ-2 דקות לפיצוץ, ובמקום לרוץ באמוק ולהעיף את הפצצה קיבינימאט, ברוס ויין מתחיל ללכת לאט, עוצר לדבר ולהתנשק עם סלינה קייל בדרך, ואז תוך מה שיוצא דקה~ הוא מצליח להעיף פצצה אטומית שהטווח שלה 9 וחצי קילומטר מחוץ לעיר. לא נשמע לי הגיוני.
אני מניח שגם באופן כללי יותר אהבתי את הכיוון הפסיכולוגי-משהו של שני הסרטים הראשונים על פני הכיוון הכמו שהרבה אומרים "הברוטלי" של הסרט הזה. כי בעולם שאין בו באמת כוחות על, רשעים פסיכופתים כמו הדחליל והג'וקר מצליחים הרבה יותר לעניין מאשר ביין שבסופו של יום הוא בן אדם מאוד מאוד חזק. אולי הרידלר הייתה יכולה להיות בחירה טובה יותר לסרט.
ואחרי כל זה, חשוב לי לומר שכן מאוד נהנתי מהסרט - זה סרט טוב ללא ספק, אבל זה פשוט שהוא לא עומד בציפיות של החצי הראשון (או שני הסרטים הקודמים) לדעתי, וההתקדמות של העלילה והדמויות בו לא מעניינת מספיק P:
לפעמים דווקא בסרט שלוקח את הכל לדרגה מאוד ריאלסטית צריך פשוט להאמין.
ספוילר! :
-הדמות של מריון קוטילרד הייתה לדעתי אחד העיבודים הכי נאמנים ומוצלחים שראיתי אי פעם ואני אגיד לך למה.
אתה צריך להסתכל עליה בתור מי שהיא באמת, טליה אל גול ולקחת את כל מה שאתה חושב שידעת, כל מה שאמרו לך על ביין והלשליך עליה ואז תבין שכמה שביין מפחיד, הוא עדיין כלי בידיים שלה ומי ששולט במישהו כמוהו הוא המפלצת האמיתית. ההפקה טענו ואמרו שהיא לא משחקת אותה אבל קראתי ישר דרך השטויות שלהם וידעתי מההתחלה שזו היא כי אם אבא שלה התחיל משהו היא תהיה חייבת להיות זאת שתסיים את זה, היא הייתה הכרחית לסיפור והיא הייתה מעולה ואמינה, מהתימרון המסיבי של כל מי שמסביבה, דרך הפיתוי של ברוס ועד לסכין הקטן שהיא תקעה לבאטמן בצד, טליה אל גול קלאסית, ממזרה אמיתית ומסוכנת שחושפת את עצמה רק ברגע האחרון בדיוק כמו אבא שלה, עוד הדגמה של השיטות של ליגת הצללים. אני לא יכול להגיד לך שאם היית קורא את הקומיקס היית יודע זה מפגר ולא עוזר, במקום זה אני אגיד לך שצריך לפעמים לעשות קפיצה של אמונה, להשליך את המנטרה של הילד שגדל בגהנום ואיבד תקווה עליה ותבין כמה היא מסוכנת וכמה היא מאמינה במה שהיא עושה, בדיוק כמו ביין. החיבור ביניהם כשהוא מתגלה הוא עמוק לדעתי ומדהים.
את ביין אהבתי, איפשהו בין יודה לבין היטלר, עיבוד שנותן לו כבוד והדבר המדהים הוא שהוא לוקח לו במידה רבה את כל הכבוד הזאת בדקות האחרונות של החיים שלו ומראה לך שוב כמה הוא תלוי במסכה ובגז שלו, פשוט נותן לו אנושיות בעינייך, החלטה מעולה, שוב נאמן בטירוף ואהבתי את זה. הדבר היחיד שהיא חסר בין שניהם בעיניי זה שברוס היה צריך להרוג אותו וסלינה הייתה צריכה להרוג את טליה, זו הדעה שלי אבל לפעמים אתה לוקח החלטות כאלו, החלטות הפוכות והן לא פחות טובות ממה שציפו ממך לעשות. לפעמים אתה רוצה שיוויון או צדק פואטי ופשוט אתה לא מקבל וזה עדיין חזק.
-סלינה קייל לדעתי הייתה שוס, היא ההפך ממה שברוס רוצה שאנשים יעשו, היא מייצגת את הזוהמה של גותהאם במידה רבה, את הגנבים וכל הפושעים שלא מכבדים חיים אבל תוך כדי היא עושה בעצמה מהפך וזה נותן לה עומק, היא מבינה שהיא לא יכול לברוח כי יותר מדי חיים תלויים בה וכמובן החיים של ברוס, היא קיימת והיא אוהבת, היא חלק מהמרקם של העיר המאוד אמיתית הזאת.
-באטמן לא נמצא חמישה חודשים אז אתה יכול לבחור או להתמקד בו ולעשות מונטאז' אימונים ובריחה או משהו כזה או שאתה יכול להפנות את תשומת הלב ממנו ולהראות מה האנשים הקטנים עושים, אלו שהיו שם לפניו ויהיו שם אחריו עושים כדי להציל את עצמם ואת העיר שלהם וזה הופך אותם לגיבורים האמיתיים של כל הסיפור, הצבא האמיתי שנלחם עבור הטוב, באטמן הוא המודל שלהם, נקודת האור שהם צריכים לזכור כדי שהמתחתרת הזאת שגדלה שם תחיה ותמשיך להילחם, הם חייבים להאמין שהוא יחזור שוב בשבילם. אני חושב שזו הייתה בחירה מעולה.
ג'וזף גורדון לוויט היה ממש מעולה, באמת שוס עד החשיפה שלו בסוף. קיוויתי שהוא יכנס לחליפה והיו דפיקות על הברכיים וקצת צעקות אבל בסוף חייכתי ואהבתי את מה שניתן לנו, בחיים שלי לא ראיתי סיום כל כך שלם לסרט, סיום כל כך מוצלח שעדיין משאיר אותך עם כל כך הרבה שאלות. זו הייתה סגירה אמיתית, סיפור שמכיל את עצמו ויש לו התחלה וסוף ועדיין הוא עושה את הדבר הכי גדול שהוא יכול לעשות בתור סיפור שמכיל את עצמו, הוא נותן לאגדה של הגיבור שלו לחיות הלאה. החליפה לא הייתה באמת הכרחית עם ביצוע כל כך מדהים.
אהבתי את ההמשך של הרעיון של לקום, לעלות שהיה עד הסוף, עד השוט האחרון שבו הוא עולה ומקבל את המורשת שהוא הרוויח במידה רבה על ידי כישורי הבילוש, חוש הצדק ויכולות ההישרדות שלו. במידה רבה גם העובדה שהוא בערך היחיד שבאמת קרא דרך ברוס והבין מה צריך כדי לקיים חיים כפולים כאלו. ההפיכה העתידית שלו לבאטמן היא בהמשך למסורת של דיק גרייסון שלוקח את הגלימה והמסכה ואומנם הוא לא דיק גרייסון אבל הוא מייצג את כל מה שהוא צריך להיות רק עם שם אחר כדי להשאיר את המוח של הצופים עובד ומנחש. אם הוא לא היה יורש את הבאטמן בסוף הייתי מאוד מאוכזב כי ברגע שהוא רמז שהוא יתום הבנתי שהוא ההתגלמות של דיק גרייסון והוא בחירה מדהימה, הוא החזיר לתפקיד כל כך הרבה כבוד שהוא איבד בסרטים הקודמים, הוא החזיר לו מגע וינטג'י עם המשחק שלו. הוא לא היה גרייסון אבל הוא היה יותר גרייסון מאשר שמישהו אי פעם יהיה. הוא ההתגלמות של רובין, של נייטוינג ושל באטגירל, הוא העוזר שברוס חייב בשלב מסויים אז אם תחשבו על זה היה לכם במידה מסויימת גם את רובין בסרט וגם את קאטוומן... לא נעשה כאן צדק אחרי שני הסרטים האיומים שהם הופיעו בהם לפני שני עשורים??
אני כל כך נהנתי, נתנו לנו כאן תמונה מלאה והיא הייתה כל כך טובה, פשוט מונה ליזה.
זה היה ברור שאחרי היציאה של הסרט הזה הקהל יתפצל לשניים: כאלה שיאהבו או ממש יאהבו את הסרט, וכאלה שיתאכזבו ממש, למזלי אני נמצא בקהל הראשון שציינתי.
ספוילר! :
דבר אחד ויחיד שלדעתי היה חיסרון זה שבאמת לא פירטו על קאטוומן, ובכלל לא קראו לה בסרט ככה, אבל זה פחות משנה, מה שמשנה הוא שכל מה שידוע לך עליה מהסרט הזה זה שהיא פורצת קטלנית, וזהו. אתה לא יודע אם יש לה קטע עם חתולים או לא יודע מה כמו קאטוומן בבאטמן חוזר מ92'
DT_Tal כתב:זה היה ברור שאחרי היציאה של הסרט הזה הקהל יתפצל לשניים: כאלה שיאהבו או ממש יאהבו את הסרט, וכאלה שיתאכזבו ממש, למזלי אני נמצא בקהל הראשון שציינתי.
ספוילר! :
דבר אחד ויחיד שלדעתי היה חיסרון זה שבאמת לא פירטו על קאטוומן, ובכלל לא קראו לה בסרט ככה, אבל זה פחות משנה, מה שמשנה הוא שכל מה שידוע לך עליה מהסרט הזה זה שהיא פורצת קטלנית, וזהו. אתה לא יודע אם יש לה קטע עם חתולים או לא יודע מה כמו קאטוומן בבאטמן חוזר מ92'
ספוילר! :
זה חלק מההחלטה של בלי על טבעי, בלי שטויות, אלו הכל מסכות והסחות דעת שנודעו להפחיד את האויבים. אנשים אמיתים שלוקחים זהות על טבעית כדי להפוך למשהו גדול יותר והיא חלק מזה.
DT_Tal כתב:זה היה ברור שאחרי היציאה של הסרט הזה הקהל יתפצל לשניים: כאלה שיאהבו או ממש יאהבו את הסרט, וכאלה שיתאכזבו ממש, למזלי אני נמצא בקהל הראשון שציינתי.
ספוילר! :
ספוילר! :
זה חלק מההחלטה של בלי על טבעי, בלי שטויות, אלו הכל מסכות והסחות דעת שנודעו להפחיד את האויבים. אנשים אמיתים שלוקחים זהות על טבעית כדי להפוך למשהו גדול יותר והיא חלק מזה.
חחחח קטעים צודק = muse
ספוילר! :
אתה צודק בשלוש מאות אחוז, זה גם לא משהו שממש הפריע לי או משהו כזה, פשוט היה יותר נחמד אם לפחות היו נותנים עליה קצת מידע, התמקדו הרבה יותר בביין ופחות בה. (ושוב, זה לא מפריע לי, ביין אדיר ולדעתי יותר מעניין מקאטוומן) אבל זה לא משנה, בינתיים זה הסרט הכי טוב שיצא השנה נראה לי. עכשיו נשאר לחכות להוביט, שדרך אגב הטריילר שלו הביא לי צמרמורת.
- מהסרט משתמע שביין בחור יחסית צעיר (לפי המראה שלו), אבל לפי התפתחות העלילה לקראת הסוף נראה שהוא בכלל אמור להיות גבר דיי מבוגר בעצם (הוא היה צעיר כאשר מירנדה הייתה ילדה ממש ממש קטנה)).
- היה איזה קטע שביין אומר להביא אליו את מירנדה, לשמור אותה בצד. סצנה אח"כ היא פתאום נפגשת עם ברוס ופוקס, וסצנה אח"כ היא פתאום שוב פעם עם ביין, מגלה את פרצופה האמיתי
- הנשיקה המטופשת בין באטמן ואשת החתול בדקה האחרונה של הפצצה הייתה מיותרת לחלוטין.
- היו מספר סצנות שהרגיש כאילו הייתה קפיצה מהירה, מהירה מדי בהשתלשלות הסיפור.
- הפרצוף של באטמן כאשר הוא, אשת החתול והמפכ"ל מסתכלים על מירנדה ברגעייה האחרונים. מגוחך. שווה איזה meme).
- לא זוכר כרגע מה עוד, אבל היו בהחלט רגעים מטופשים.
תודה רבה שאתם משתמשים בפונקציית הספויילר
אני ממש שונא ספוילרים, ורציתי לשאול אתכם- כפי שאמרו פה, שמעתי מלא מעט אנשים שהסרט לא טוב. מה דעתכם?
אנא השתדלו לענות בתשובות של כן ולא,
תודה, ההנהלה.
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
ראיתי אותו שלוש פעמים עד עכשיו סרט ענק, יצא לי בפעם האחרונה באמת להתמקד במשחק ובדקויות של אן הת'אוויי...מעולה.
ספוילר! :
כל בעיה או פער שיש לגבי מירנדה, נורא פשוט, תפסיקו להתייחס אליה בתור מירנדה ותראו אותה כמה שהיא באמת, טליה אל גול, אישה שבמשך 12 שנים התערבבה בתוך גותהאם ותעשיות וויין וחיכתה לנקמה עליו אבא שלה, היא הסכין האיטית. לדעתי בסרט היא לא יותר מבת 30 משמע ביין הוא בערך 50 אבל הוא עדיין בכושר מעולה ובגלל שהוא מפומפם נונסטופ במשככי כאבים קשה לנצח אותו. כן יש את העניין של איך יכול להיות שאנשים זזים כל כך מהר על הגלובוס בלי שיגלו אותם אבל אל תשכחו מדובר באנשים עם אמצעים רבים מאוד שעושים את זה כבר במשך שנים אז לחמוק ממקומות ולעבור דרך מטוסים וספינות מתחת לרדאר זו המומחיות שלהם, אחרי הכל ברוס, ביין וטליה הם חברים בליגת הצללים וזה כלי נשק עוצמתי.