איך שאני רואה את זה, הסרט בעצם בא להעביר את התחושה של הדמויות עצמן בתוך הטירה הענקית אך ריקה מכל תוכן הזו. האווירה המסתורית הזו גורמת לי לאבד את עצמי בתוך הטירה, בדיוק כפי תחושותיהן של הדמויות. מה גם שכל צפייה הייתה לי את ההרגשה הזו שהעלילה וכל הפלאשבקים, ובכלל כל הסרט עומד על הגבול בין שקר ואמת, דמיון ומציאות, שאלה בברור תחושותיהן של הדמויות.
זה אולי נשמע קצת יומרני, והסרט הזה באמת יומרני בחלקים, אבל ברגע שאתם מצליחים להיכנס לראש שלו ולאווירה הזו, זה פשוט מדהים מהרגע הראשון. סרט מדהים, ממליץ!
עוד סרט שאני ממליץ הוא סרטו של לארס פון טרייר, רכבות לילה, שראיתי לפני כמה ימים ומאז אני לא מפסיק לחשוב עליו. כמו אשתקד במרינבד האווירה בסרט זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו, הסרט מלווה בקריין שעושה לכם כל מיני תרגילי היפנוזה במהלך הסרט, וביחד עם האלמנטים הסוראליסטיים, הדמויות שמשחקות במוח שלנו לאורך כל הסרט ואחת העלילות הכי מרתקות שתראו מימיכם, אתם נכנסים לאווירה של חלום הזוי שמתרחש בגרמניה בתקופה שאחרי מלחמת העולם השנייה, ונשלחים לנסיעה ברכבת לילה מסתורית לתוך הרגשות העמוקים שלכם ושל הדמויות בשילוב עם הניסיון להבין את הרגשות האלה.
ואני לא יודע אם לארס פון טרייר הוא נאצי או לא וזה גם לא אכפת לי באמת, הסרט הזה הוא פשוט סרט חובה לכל אחד. ללא ספק יצירת מופת!