אשכולילה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: אשכולילה

שליחה על ידי Ozerivarium »

חחח זיו הרגת אותי .
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

אף אחד לא ירד לי על הנויז! :knight:
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

DT_Ziv כתב:כל הכבוד! אתה יודע מה זה סינתזה!! קבל מדליה... ממני... ברגע זה!
סתם צחקתי, כי הצלחתי להגיע שם לסאונדים ממש צורמים ומגניבים, וזה יצא נויז מאווררים אז התלהבתי. והייתה שם אפשרות להקליט ארבע פעמים ושכולם ינגנו באותו רגע וזה יצא ממש בלגן.
אז תשמור את הפייס פאלם לעצמך, אתה לא יודע להשתמש בהם בתבונה.
אה, ולשמוע אלקטרו-האוס ודאבסטפ... זה ממש לא נקרא מוזיקה אלקטרונית שתהיה בעניינים... מצטער לנפץ לך את החלום, אבל זה נקרא חרא אלקטרוני.
וזה, המוזיקה האלקטרונית האמיתית! אבל כנראה שזה כבר יותר מדי בשביל אנשים שרגילים לדאבסטפ... נו טוב אני סולח לך.
זיו, אם תמשיך ככה הפייס פאלם יעבור מהפייס ללחי שלך
:P

ולא ירדתי על נויז! רק אמרתי שבשביל לעשות נויז לא צריך להתאמץ יותר מדי ולהשקיע, פשוט מחרטטים משהו ויש לך נויז. אם אתה רוצה ליצור סאונדים מוגדרים ויש לך כיוון שאתה רוצה להגיע אליו, זה יכול להיות די קשה, וסינתזה ברמות גבוהות זה אמנות.
טוב אולי כן ירדתי על נויז... :? :whistle:
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

תמונה

אז כדי לעשות דאבסטפ לא צריך להשקיע, פשוט מזיינים תשכל לאנשים שקונים את החרא הזה שזה מגניב וזה עכשווי, עושים ברייק מגניב כל עשר שניות... והנה לך דאבטפס!
אגב, גם בנויז יש רמות ביצירת סאונדים ויש סאונדים מוגדרים באבועה!! לדוגמה הקטע הזה, שהוא קטע glitch, סינתזה או מה שזה לא יהיה... ככה עושים מוזיקה ויצירת סאונדים ברמה גבוהה!:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ORFB8WSQdKI[/youtube]

ואני יודע שאתה שונא, אבל תקשיב לזה שנייה ותסביר לי בדיוק איך זה מחורטט, שים לב לכמות הסאונדים השונים שמתחלפים פה במהירות האור:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u4c-fcEzOIY[/youtube]

ומוזר אם נויז זה כזה מחורטט כמו שאתה אומר, אז מוזר מאוד שאף פעם לא שמעתי סאונדים דומים זה לזה בין האמנים השונים, ושמעתי די הרבה אומני נויז.

והנה לך עוד קטע נויז מתוך האלבום המשותף של מייק פאטון וג'ון זורן:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3CakgTdJ63w[/youtube]
נערך לאחרונה על ידי Axxon N ב ו' יוני 01, 2012 9:47 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

אני אקשיב לזה כשאגיע הביתה, כרגע אני בעבודה.

ואתה יודע, נויז כשמו כן הוא- בשביל ליצור משהו בז'אנר הזה זה לא חייב להיות מלודי או מוזיקלי בכלל, כל דבר, כל צליל ורעש, יכול להיות נויז.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

תמונה

בנויז יש סאונדים מאוד מאוד מאוד מעניינים, ויצירת סאונדים מגוונים ושונים בנויז זה משהו מאוד נפוץ... מה אתה חושב שכדי להגיע לרמה כזו של יצירת שטיחי סאונד אווירתיים כמו ש alva noto או gordon mumma עושים, זה בא ברגל? זה לרוב אנשים שלמדו הרבה בשביל להגיע לרמה כזו של יצירת סאונדים, וכן גם בהארש נויז יש יצירת סאונדים ברמה גבוהה מאוד.
יש לדוגמה אומן נויז בשם stefan helmreich, שיצר אלבום שכולו מורכב מסאונדים של מכונות צילום.

http://www.youtube.com/watch?v=JHRKMT0eZTM

featuring
Xerox 265DC
Toshiba 2060
Xerox 5818

נכון שלא צריך להיות גאון בשביל לעשות נויז, בגלל זה גם יש רמות בנויז כמו בכל ז'אנר אחר... יש נויז טוב ויש נויז לא טוב.
נויז זה מדעים בנוסף לזה שזה מוזיקה.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

תראה, עוז אמר לי פעם שהוא שמע איזה מישהו שהקליט את הרעשים שהוא שומע ברחוב כשהוא הולך בו ועשה מזה יצירת נויז. והעוז גם אמר שהוא אהב את זה.
אז למה אתה מצפה ממני? :P

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

אז יש משהו הרבה יותר משוכלל... יש קטע ממש מפורסם בשם 433 של ג'ון קייג' שהוא קטע הוא בעצם 4 דקות ושלושים ושלוש שניות של... שקט מוחלט!
ומה שהקטע הזה בעצם בא להעביר זה שהוא מתאים את עצמו לכל מקום שאתה נמצא בו, זאת אומרת שכל רעש הכי קטן בסביבה שאתה נמצא בה, זה מה שיוצר את הקטע הזה, שלפי דעתי זה גאוני ביותר!
מה שמצחיק אותי בעניין, זה שאשכרה תזמורות עלו איתו על הבמה וביצעו אותו... שזה, אני מוכרח להודות, די מטופש בעיניי.
ויש גם את alvin lucier שהוא הקליט את עצמו בתוך חדר אומר משפט של דקה בערך שבו הוא מסביר שהוא הולך לחזור על המשפט הזה הרבה פעמים (קרוב לשעה), עד שלא יישמעו שום הברה מהמשפט שלו. אני עדיין לא הבנתי מה הוא עשה שם, אבל זה מדהים שככל שהקטע נמשך שומעים פחות ופחות הברות ויותר ויותר תהודה כזו בקול שלו עד שבסוף הקטע באמת לא שומעים שום הברה, פשוט סאונד של מוזיקת אמביינט כזה שנמשך ונמשך ויפה לשמוע איך זה נבנה לאט לאט עד שזה מגיע לשלב שבאמת לא שומעים כלו ממה שהוא אומר. באמת מדהים!
http://www.youtube.com/watch?v=2jU9mJbJsQ8

I am sitting in a room different from the one you are in now. I am recording the sound of my speaking voice and I am going to play it back into the room again and again until the resonant frequencies of the room reinforce themselves so that any semblance of my speech, with perhaps the exception of rhythm, is destroyed. What you will hear, then, are the natural resonant frequencies of the room articulated by speech. I regard this activity not so much as a demonstration of a physical fact, but more as a way to smooth out any irregularities my speech might have.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

DT_Ziv כתב:אז יש משהו הרבה יותר משוכלל... יש קטע ממש מפורסם בשם 433 של ג'ון קייג' שהוא קטע הוא בעצם 4 דקות ושלושים ושלוש שניות של... שקט מוחלט!
ומה שהקטע הזה בעצם בא להעביר זה שהוא מתאים את עצמו לכל מקום שאתה נמצא בו, זאת אומרת שכל רעש הכי קטן בסביבה שאתה נמצא בה, זה מה שיוצר את הקטע הזה, שלפי דעתי זה גאוני ביותר!
גאוני מהבחינה הפילוסופית, לא המוזיקלית.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

ברור! זה בדיוק כמו ההוא שהקליט את הרחוב שהוא נמצא בו פשוט מותאם לכל מקום :)
אין יצירת סאונדים כמו בנויז, כי בעצם אין פה כלום אתה שומע רק את מה שמסביבך, אבל מהבחינה של העברת האידיאולוגיה שלו זה גאוני ביותר!
וגם זה עוזר לך להקשיב יותר לסביבה שבה אתה נמצא ולשמוע את ההבדלים בין ה"מוזיקות" השונות של הסביבות שבהן אתה נמצא.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

אם אתה אוהב את השטויות האלה, סחטיין, אני לא :)

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

ואני מכבד את זה :) אבל זה לא שטויות.
עזוב את זה רגע, זה היה סתם כדי להדגים את הפילוסופיה והאידיאולוגיות והמדעים שמאחורי נויז.
כשתגיע הביתה תשמע מה ששמתי למעלה, הקטע הראשון של otto von schirach נראה לי שתאהב אותו אם אתה אוהב IDM ודברים בסגנון, סתם כדי שתראה איזה מגוון סאונדים ענק יש שם.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

סבבה
יהיה מעניין לשמוע, כי עדיין לא שמעתי מישהו שיותר גאון מאינפקטד בסאונד וסינתזה. הדברים שהם עושים........ :shock:
לא ברור בכלל איך הם עושים את זה. אני יודע שהם משתמשים בכלים של סינתזה שהם בונים בעצמם, בין היתר

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

אינפקטד גאונים, עם זה אני מסכים. פעם אהבתי אותם מאוד, היום כבר פחות... אני אוהב בעיקר את האלבומים הראשונים שלהם עם הסאמפלים שהם לקחו מסרטים ומשחקים, זה אכן ענק! אבל גם היותר חדשים טובים מאוד. BP empire האהוב עליי! את החדש לא שמעתי עוד...
הבנתי שהם עשו שם דאבסטפ (?)
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

הישנים זה גואה/פסייטרנס כבד... הם התפתחו מעבר לזה מזמן כבר. שזה מה שכל אמן גדול עושה, מתפתח ומנסה דברים חדשים.
ואכן, הם עשו שם דאבסטפ. גם דאבסטפ מקורי, לגמרי בסגנון שלהם, וציפיתי שיהיה 2 קטעי דאבסטפ באלבום ( U R so fucked ועוד אחד) ובסוף, אמנם יש את U R..., שהוא הקטע היחיד באלבום שכולו דאבסטפ מתחילה ועד הסוף, ובכל מיני טראקים אחרים יש עוד איזה 4 קטעי דאבסטפ פה ושם באמצע. מפתיע ומגניב.
יש מצב גם שקטעים אחרים באלבום הם אלקטרו, גם בסגנון שלהם כמובן, אבל צריך להקשיב לזה עוד כדי להבין באמת אם הם כך..

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

גואה/פסייטרנס כבד זה גאוני! קטעים כמו bust a move ו mush mushi מדהימים אותי כל פעם מחדש.
ואני יודע שהם התפתחו, אתה מקשיב ל classical mushroom ואחר כך ל vicious delicious ואתה לא מאמין שזה אותו הרכב... מכיר את זה ;)
יכול להיות שדאבסטפ אצלם דווקא יישמע מעניין, שמעתי מהאלבום החדש רק את pink nightmares ו ur so fucked והקאבר למאשינה כשהם יצאו, וזה היה רק נחמד, אני חייב להודות. לא היו ממש דברים מעניינים מעניינים כמו ב vicious delicious וחלק מ legend of the black shawarma שתמיד עשה לי תאבון ללכת לשווארמה חזן מול היס פלנט שמה או לחומוס סעיד בעכו :)
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

תומר פתח ויקיפדיה על נויז ותראה שטעית . (אין לי כוח לכתוב הודעה מפורטת כי אני על הפלא' )
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

תומר פתח ויקיפדיה על נויז ותראה שטעית . (אין לי כוח לכתוב הודעה מפורטת כי אני על הפלא' )
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

חחח זה בסדר, נראה לי שהוא הבין שלא כל נויז הוא חרטוט ;) למרות שברור שאם אתה מחרטט משהו זה ייצא נויז, אבל אומני הנויז המוערכים והמשובחים לא מחרטטים שום דבר, זה סאונדים מוגדרים שהם מגיעים אליהם, גם עם כלי נגינה שהם בונים בעצמם. אפשר לראות בנויז כל מיני כלים מוזרים בצורה לא נורמאלית, דוגמת גורדון מומה שהמציא עשרות כלי נגינה והגיע לאלפי סאונדים בעזרת הרבה מאוד אמצעים... לזה אני קורא אומן! :)
שלח תגובה