jesters_tear82 כתב:חיפשתי את אשכול לימודים ולא מצאתי אז..
אני שונאת לחרוש למבחנים / עבודות!!! שונאת שונאת שונאת.
כמובן שזה לא נוגד את העובדה שאני אוהבת ללמוד
כן באמת חסר פה אשכול לימודים
אני איתך- עם כל זה שאני אוהבת ללמוד והכל סבבה
אבל די, נמאס! המועדי א' שלי נגמרו כבר לפני שבועיים
והמועד ב' הזה הכי תקוע בעולם..וזה אפילו לא כי נכשלתי, אלא כי הייתה לי התנגשות של 2 מבחנים
הרגע ירד לי האסימון שהיום אם אתה רוצה להיות מעודכן על משהו אתה חייב להיות מחובר לטוויטר אחרת אתה נשאר מאחור וזה פשוט סימפטום לעובדה שאף אחד כנראה לא נשאר צעיר ו-heep לנצח. היום זה מיקרובלוגינג, לך תדע מה יהיה מחר. אי אפשר להישאר מעודכן היום אלא אם אתה בוחר לאמץ כל טרנד בהקדם האפשרי ואני רציני לגמרי כאן, בעולם שבו כל מחשבה משודרת לרשת ומגיע למכשיר הסלולר שלך אוטומטית, נונסטופ, הדרך היחידה להישאר "בעניינים", משמע להתעדכן על כל דבר קטן שיש לאנושות להגיד היא לוותר על הזכות לבחור והזכות לפרטיות וזה די מתסכל.
מעניין אם בשלב מסויים אף אחד לא יהיה מסוגל לעמוד בקצב הזה שרק מתגבר ומתגבר.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
אתה צודק ... אבל אני חושב שכל אחד צריך להגביל את עצמו . הבחירה שלי לא להיות בפייסבוק נבעה בעיקר בגלל העובדה שבזבזתי על זה זמן + העובדה שהעדפתי את שיטת התקשורת הישנה . עם הזמן קלטתי שאני מפספס הרבה דברים טובים : עדכונים על מוזיקה , המלצות , הופעות שלא ידעתי על קיומן . אתה צודק שהרבה דברים מתו לטובת הפייסבוק , זה יוצר הרבה בעיות כמו שזה פותר הרבה בעיות . בהחלט קשה להתנתק מהפלאפון ושאר האמצעים הטכנולוגיים ... לא יודע גם אם זה כל כך שווה - אבל רק אתה יודע .
אני לא אומר שפייסבוק זה דבר רע, אני אישית לא מתחבר לזה ולא מוצא שימוש לדף שישאיר אותם מחובר קבוע לכל העולם בפוטנציה ויאפשר להם ליצור איתי קשר. אני לא Peoples person והמחשבה שמישהו שלמדתי איתו עכשיו וסביר להניח שלא חיבבתי אותו מאלף סיבות שמצאתי ואני עדיין מוצא לנכונות יוכל ליצור איתי קשר די מטרידה אותי. טוב לי שאני רחוק מכולם. אני מוצא את זה כיעיל יותר בתור דף ללהקה, זה כן.
מה שכן מעניין ומטריד אותי זה המחשבה שבסופו של דבר אתה תישאר מאחורה אבל מה יותר גרוע, להיות למשל כמו ההורים שלא גדלו עם מחשב ולא יתפסו את זה כל החיים ולא יודעים על מה הם מוותרים או לדעת שאתה נשארת מאחור לא משנה כמה ניסית להישאר מסונכרן עם הזמנים?
עוד דוגמא להרס שיוצרות הרשתות החברתיות, היא העובדה שתם עידן הפורומים. זה ההסבר גם למה שלושתנו מחוברים רוב הזמן לפורום, ולמה רוב האנשים שהיו פה כותבים קבועים ממה שהבנתי, עברו לפייסבוק.
אני לדוגמא חסר פייסבוק בגלל שאני לא מוצא שום עניין במה אנשים משועממים עושים בזמנם החופשי, וזה נכון שהפייסבוק זה כלי ענקי ללהקות ופרסומים לכל דבר, בזה אתה ממש צודק, וגם אם באמת אתה רוצה להיות עם האצבע על הדופק בכל הנוגע להופעות ועדכוני מוזיקה.
אבל לך תדע, יכול להיות שהרשתות החברתיות האלה הם סוג של טרנד שיחלוף עוד כמה שנים, ויכול להיות שזה באמת רק ימשיך להתפתח במהלך השנים.
בכל מקרה, במצב הזה אני שמח שאני נשאר מאחור וזה לגמרי לגיטימי ומוצדק לטעמי.
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
אני מניח שזה יטמע עם הAugmented reality ויהפוך יותר ויותר לטבע שני. או זה או סקיינט, לא יודע מה אני מעדיף.
מעניין אותי אם ההורים שלי גם שאלו את עצמם שהPC התחילו להיכנס לבתים שלנו איך הם יהיו מסוגלים לעכל כל כך הרבה מידע ולמה זה נדרש מהם כי זה מה שאני שואל את עצמי בזמן האחרון. אני לא ממש רוצה להישאר מאחור אבל ת'כלס אין לי זין לזה, לא אכפת לי מרשתות חברתיות, אני ממילא מבלה כל כך הרבה זמן באינטרנט בחיפוש מידע ומה לא שאני לא צריך גם שזה יחליף את מעט הקשר הישיר שיש לי ממילא עם האנושות.
אני מניח שזה פרספקטיבה כי אני מבלה ממילא כל כך הרבה זמן על המחשב כבר 19 שנה מאז שקיבלתי את המחשב הראשון אז יש את התהייה מה זה עוד כמה שעות ביום.... קצת אירוני שזה דווקא הקרב שאני בוחר לנהל.
אם הפחד שלך זה שהפייסבוק יגנוב לך עוד זמן בנוסף לזמן שאתה כבר ממילא עסוק במחשב, אז הייתי פשוט ממליץ לך לדעת להציב גבולות.
לדעת להציב גבולות זאת אומרת להפחית בשעות מחשב לטובת דברים אחרים שאתה רוצה לעשות בזמנך הפנוי, וכך לא תהיה בעיה שתהיה ברשת חברתית, בעיקר אם אין לך עניין בזה אז אני בטוח שלא תבזבז על זה יותר מדי זמן.
אני לדוגמה באמת כל היום במחשב אך ורק מסיבה אחת והיא ההתמכרות הבלתי נשלטת שלי למוזיקה, ואני מודע לכך שזה פוגע בי בהרבה דברים, וזה כבר נהיה הרבה מעבר לתחביב, ואני מתכוון שזה התעסוקה היחידה שלי חוץ מלימודים. זה מהבוקר כשאני קם עד שאני הולך לישון אני במחשב עם המוזיקה, קורא טונות של מידע על מוזיקה ומוריד כמויות ענקיות של מוזיקה, כך שהמחשב והמוזיקה נהפכו כמעט לעיסוק היחיד שלי. אני הפסקתי לראות טלוויזיה לגמרי, אני רואה סרט פעם בחודש בערך ואני תמיד מעדיף לא לצאת מהבית לטובת המוזיקה, זאת אומרת שאפשר להגיד שזה מנהל לי את החיים ושאני חי בבועה ואני חושב שכשאני אסיים ללמוד זה באמת יבוא לידי ביטוי ואז אני אצטרך להתמודד עם זה. אז אני האחרון שיכול לדבר על הצבת גבולות.
מה שאני לא מסכים איתך זה לגבי מה שאמרת למעלה שהפייסבוק פוגע בזכות לבחור והזכות לפרטיות כי בסופו של דבר זה אתה שבוחר איזה תכנים לפרסם ואיזה לא ומי אתה רוצה שייראה אותם ומי לא.
נערך לאחרונה על ידי Axxon N ב ד' מרץ 07, 2012 10:46 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
אני לא יודע, אני לא רואה את הפייסבוק כדבר כזה נוראי כמו שחלק רואים. מצד שני אני גם לא חושב שזה דבר טוב בצורה מיוחדת. זה פשוט.. קיים. לפעמים אנשים מפרסמים שם דברים מצחיקים, רוב הזמן זה סתם דברים מפגרים ואני הרבה פעמים הייתי עם FACEPALM על כמה אנשים בפייסבוק חיים בסרט שלאחרים אכפת מהם. אני ועוד חבר כל הזמן צוחקים על אנשים אחרים שחיים בפייסבוק אז אני יכול לפחות לתת לזה את הקרדיט שזה בידור נחמד :ם
הרבה אנשים חיים בסרט שהלייקים והתגובות בפייסבוק בכלל משנים משהו, מפרסמים כל יום סטטוסים על דברים לא מעניינים במטרה להשאר "פופולרים" או whatevah ולהרגיש שאנשים מתייחסים אליהם. אז אוקי, אם זה עושה טוב לאנשים מה אני יכול לעשות.
זיו - אני לגמרי מבין אותך בעניין הפורומים, אבל קשה לשים על זה את האצבע. אני לא בטוח שהפייסבוק הוא הסיבה שפורומים פחות פעילים כיום מאשר ליפני כמה שנים, יכולות להיות לזה הרבה סיבות. אחרי הכל, פורומים זה "סביבה" שונה לגמרי מאשר פייסבוק, אני לא חושב שאנשים נכנסים לפייסבוק בציפייה לאותו סוג תקשורת כמו בפורומים. כל הפורומים שהייתי בהם עד ליפני כמה שנים ללא יוצא מן הכלל פחות פעילים כיום, בין אם זה גיימר (שכמעט מת לגמרי, ועצוב לחשוב על זה שעד ליפני 3 שנים הוא היה מפוצץ במשתמשים ותגובות ונושאים נפתחו כל הזמן), anime-il, vgames וגם פה (אוקי אוקי, אני מודה... אני לא מגיב הרבה בזמן האחרון, אבל אני עדיין נכנס לפורום כל הזמן <: ), ועוד כל מיני פורומים. גם יכול מאוד להיות שזו פשוט הייתה תקופה של פריחה של פורומים, ובאופן טיבעי אנשים לאט לאט התרחקו מזה בלי income של משתמשים חדשים. אני זוכר שפעם בפורומים שהייתי בהם, היו נפתחים נושאים שישר היו מוצפים בתגובות ודיונים בין מלא משתמשים שונים - ואולי זה פשוט בגלל שאני לא זזתי מאותם פורומים כבר כמה שנים, אבל אני לא רואה את זה יותר, לפחות בקהילות הקטנות יותר. איך פעם הייתי מגיע לפורומים? הייתי מחפש מידע על תוכנית או משחק או משהו, ואיכשהו מתגלגל לאיזה פורום מעניין. אולי אחת הסיבות שפורומים פחות פעילים כיום (באופן כללי) היא שמידע היום הרבה יותר זמין? באמת קשה לשים על זה את האצבע, אבל קהילות-אינטרנט'יות בהחלט קטנות עם הזמן, לפחות מאיפה שאני מסתכל.
אתה לגמרי צודק, אבל שים לב לעובדה המעניינת שמתן, עוזרי ואני, אנחנו מחוברים הכי הרבה לפורום ולשלושתנו אין פייסבוק (חוץ מלעוזרי שפתח עכשיו).
אבל אתה בהחלט צודק בזה שיכולות להיות אלף ואחת סיבות ללמה הפורומים מתים, ולפי דעתי לפייסבוק ולרשתות החברתיות יש על זה השפעה גדולה מאוד. לא סתם הפורומים התחילו להתייבש ולהתרוקן מדיונים ואנשים בדיוק בתקופה שהפייסבוק והרשתות החברתיות התחילו לתפוס גודל, ולא סתם היום לכל פורום כמעט יש עמוד בפייסבוק.
its over man. רק אני ואתה ואני בקושי שומע נויז. נראה לי אנחנו מכבים אחרונים את האורות בפורום ואז הוא מתפוצץ כמו ב-בבילון 5. פייסבוק רצח את המקום הזה וזה מעאפן לגמרי.
ודרך אגב אני לא מפחד לבזבז עוד זמן (העולם ממילא עוד מעט נגמר אתה יודע), פשוט הפרדוקס הקטן הזה מעניין אותי. אני תמיד שואל את עצמי עד כמה אני משקר לעצמי ואיזה קרבות כדאי לי לבחור לדוגמה העובדה שאני צמחוני כבר כמעט עשור והייתי רוצה להיות טבעוני אבל זה לא יקרה כי אני לא מסוגל להחזיק ככה אבל מצד שני מה זה משנה אם אני אוכל ביצים וחלב ובעצם אני ממשיך לממן את התעשייה הזאת אבל אני לא יכול להציל את כולם לצערי. כבר הרבה זמן שאני תוהה בקטע הזה. גם הקטע של הפייסבוק, אני תוהה לפעמים אם אני מגזים אבל איכשהו אני תמיד מגיע למסקנה שזה כל העולם שהשתגע ושאני לא צריך לוותר.
חחחחח אהבתי את המשפט הראשון!
בדיוק! למה שתוותר על הקרבות שלך ועל הדעות שלך בשביל ללכת יד ביד עם השיגעון של החברה. אני אומר, תהיה טבעוני, אני לא מבין מה מפריע לך מלהיות טבעוני, אותו דבר עם הפייסבוק, לפי דעתי להישאר מאחור זה ממש לא הפסד, הרי אתה אמרת בעצמך שהעולם הוא זה שהשתגע, אז למה לך להיכנע למשהו שנראה בעיניך מטומטם.
אני חושב שזה פשוט צירוף מקרים. יש לי פייסבוק ואני בקושי עושה איתו משהו, אני לא מגיב לשום דבר שאנשים מפרסמים ופעם אחרונה שאני אישית בכלל פרסמתי סטטוס הייתה ליפני יותר מחודש וזה משהו שמצדיק פרסום
Books are dangerous
Play more video games
אממ, לא, אבל עכשיו באמת. קשה לי להאמין שקיימים הרבה אנשים שעזבו פורומים בגלל שהם התחילו לחיות בפייסבוק. אחרי הכל זה בסך הכל אתר, אנשים יכולים להכנס גם לפייסבוק וגם לפורום מסוים באותו הזמן. אני יכול להגיד לך שאישית הסיבה שאני מגיב פחות בפורום היום ביחס לפעם, זה 2 דברים עיקריים:
- הסיבה הראשונה והיותר חשובה, היא ש-basicly, כבר אין פה כמעט דיונים. רוב התגובות זה בנושא "מה אתה שומע" שזה אחלה וגם שם יש מיני-דיונים, אבל אין נושאים מרכזיים שבהם אנשים חופרים את החיים שלהם וכותבים מגילות (או שרק אני רגיל לכתוב מגילות בכל תגובה שלי? הרגל מגונה עוד מימי המוקדמים באינטרנט, לא נורא). אבל זה לא קרה רק פה, אלא גם בפורום מוזיקה שב-ANIME IL ובעוד מקומות שפעם הייתי נכנס אליהם. למזלנו לפורום שלנו יש גם את החלק הזה של השמונצעס וכל מיני תת נושאים אחרים, אבל דיבורים על אשכרה מוזיקה מתרכזים עכשיו כמעט רק בנושא של מה אתה שומע. והבעיה פה היא שזה מעגל שדי קשה לעצור ואני מאמין שכולנו פה ראינו את זה קורה בהרבה קהילות אינטרנט. חוסר בדיונים -> לאט לאט משתמשים מפסיקים להכנס/להגיב בפורום -> מחסור גדול יותר בדיונים -> עוד משתמשים מפסיקים לבקר את האתר ו/או להגיב וזה ממשיך ככה עד שאני מאמין שכרגע נכנסים לפורום באופן יום-יומי בסביבות ~10 משתמשים, אפילו שזה קצת עצוב לומר את זה. ואין אף אחד שאשם בזה, כי כמו שאמרתי אני מאמין שזה תהליך די טיבעי של כל פורום. אני זוכר עשרות משתמשים שהיו מגיבים פה פעם שעכשיו כבר לא נכנסים לאתר בכלל, חלקם היו יותר ותיקים חלקם פחות, יש כאלה שאני זוכר שהיו מאוד פעילים לתקופה של כמה שבועות ואז נעלמו. עשרות משתמשים שאם אתה תזכיר את השם שלהם בנושא כלשהו יהיה לך מזל לקבל מהם תשובה בעוד שנה כשהם יבקרו את האתר בטריפ נוסטלגיה מוזר כלשהו ויראו את השם שלהם. יש אנשים שיותר מחוברים לקהילות אינטרנט וממשיכים להכנס לאתרים במשך שנים, ויש אנשים שבשבילם אלה סתם אתרים רנדומלים וזה סבבה, כל אחד ואיך שהוא רואה את זה. הבעיה היא גם שקשה להרבה פורומים להשיג משתמשים חדשים "נאמנים" כיום שיחליפו את אלה שמפסיקים לבקר - אם ניקח את הפורום הזה ספציפית, כמה מעריצים כבר יש לדרים בארץ שיגלו עכשיו את האתר ויתחילו להגיב פה בצורה רצינית? זה לא משנה שאנחנו יודעים שהפורום לא מתעסק רק בדרים, לאנשים חדשים זה פורום דרים ת'יאטר. ואולי פה זו דוגמה ספציפית מידי, אבל הרבה מאוד פורומים מתקשים בלהשיג משתמשים חדשים ביחס ל-INCOME של פעם.
- טוב, בזמן האחרון אני מוריד פחות מוזיקה חדשה ויותר מעביר את הזמן בלראות סדרות או לשחק משחקים שדי לוקחים לי את הזמן שפעם הייתי מקדיש ללשמוע מיליון אלבומים ביום. לא שאני בן אדם עסוק, בידיוק ההפך, אני הדוגמה המושלמת ל-100% בטלה, יושב בבית ולא עושה כלום חוץ מלשבת מול המחשב ומעביר ימים שלמים בהרבה הרבה כלום ושינה. אבל אם פעם הייתי כמוך שומע טריליון אלבומים ביום (שזה סבבה ואדיר, אני לרגע לא אומר את זה בצורה רעה) אז עכשיו אני שומע איזה אלבום-שניים ביום שאר הזמן רואה סדרה כלשהי או משחק משהו. זה פשוט תקופות, אני בטוח שגם אני אחזור לתקופה שבה אני כל היום אהיה תקוע עם מוזיקה, אבל זה פשוט שכרגע יש לי פחות מה לעדכן בפורום על מוזיקה חדשה שאני שומע.
עכשיו, אתה יכול לתאר לעצמך שגם בפורום החמוד שלנו וגם בהרבה פורומים אחרים שכל אחד מאיתנו מכיר, מה שרוב המשתמשים עשו ברגע שמשתמשים אחרים התחילו לעזוב/התחילו להיות פחות דיונים מעניינים, או ברגע שההתעסקות שלהם בנושא הספציפי של הפורום התחילה לקטון (לקטון? wat? אוקי אתם הבנתם) - הם simply הפסיקו להכנס לפורומים. ואז אחרי כמה חודשים הם בטח נכנסו לפורום בטעות לבדוק מה קורה איתו - וגילו שמאז הפעם האחרונה שהם נכנסו לפורום הוא דעך אפילו יותר, ולא טרחו להכנס אליו יותר. אני עדיין לא מאמין שלפייסבוק הייתה כזו השפעה גדולה על דעיכה של פורומים, אבל תמיד יכול להיות שאני טועה. נושא מעניין, נושא מעניין.. :ם
מתן, השאלה היא באמת מה יותר חשוב לך, לאכול ביצים וחלב או ללכת עם הדעה שלך עד הסוף ולהתגבר על הדחף הזה.
רן, אתה צודק, אבל השאלה שלי היא למה משתמשים החלו לעזוב מלכתחילה, מה המניע של זה. הרי זה לא התחיל בלי סיבה, חייבת להיות סיבה לכך שכמויות עצומות של משתמשים מפורומים שונים התחילו לעזוב אותם. לא סתם פורומים גדולים כמו הפורומים שהזכרת ואפילו אף אקס פי דועכים ככה. זה הרי פורומים עם עשרות אלפי משתמשים, חייבת להיות איזושהי סיבה.
ואני הרבה פעמים משחק משחקים תוך כדי הקשבה למוזיקה, כשנמאס לי כבר לקרוא טונות של מידע על מוזיקה או לחפש כל מיני להקות שאף אחד לא שמע עליהן, אז אני משחק ותוך כדי מקשיב למוזיקה, כדאי לך גם.
אבל באמת שהמשחקים הם סתם כדי שיהיה לי משהו לעשות בזמן שאני שומע מוזיקה, הם לא העיסוק המרכזי.