אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

watcher כתב:
DivineComedy כתב:http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2

על המטיילים הישראלים בחו"ל ומקרה אבנר ברדוגו.
צודק כרגיל למרות שלא כולם ככה.
אני מצטער, לא יצא לי לקרוא כל כך הרבה טורים של בני ציפר אבל ספיציפית הטור הזה הוא פיסת אשפה מופרכת ומתסיסה.
כן, לבן אדם יש אג'נדה, הבנו, זה לא אומר שהוא צריך להדביק אותה בכוח לתוך כל מיני נושאים לא קשורים ובמיוחד כאלה שהוא לא מבין בהם.
כיבוש, מילטיריזם? לא כל התנהגות אנושית סובבת סביב הנושאים האלה. הנושא הנ"ל נוגע הרבה יותר לדברים כמו חיפוש זהות ומשמעות, בדיקת הגבולות, התמודדות עם עצמך וחיפוש הנתיב שלך לאחר קטיעה של שלוש שנים מהחיים שלך ע"י הצבא.
יש בזה משהו התפתחותי, ונכון לא כולם עושים את זה בדרך הזו, אבל זו דרך לגיטימית ופופולרית. חסרים תרמילאים שוודים, בלגים, ושלל אחרים שחורשים את דרום אמריקה והמזרח?
יש פה הרבה יותר פסיכולוגיה מאשר פוליטיקה בשקל ולכן הייתי ממליץ לבני ציפר להתרכז בפוליטיקה ולהפסיק להדביק את האג'נדה שלו בכוח לכל דבר שקורה.
תודה.
הוא ממש לא פיסת אשפה מופרכת ומתסיסה, מה לעשות שהאמת כואבת.
ההתנהגות בארץ בהחלט סובבת ומושפעת מהמילטריזם והכיבוש, תרצה או לא תרצה להסכים. הכל מתחיל בחינוך במדינה הזאת, בשביל זה המדינה גם נראית ככה , ללא עתיד!

וזה הטור הכי טוב של ציפר שקראתי עד היום:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
"צעירים סעו לפאריז, כדי להיגמל מהברוטאליות הישראלית". כמה שציפר צודק!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

ישנם המון ישראלים ברברים, חלקם אפילו טסים לתאילנד, עם זה אני מסכים. עם זאת ביקורת כה מנדטורית וחד צדדית כבר מריחה רע ומעלה בי קבס. כשרוצים לראות הכל שחור אפשר למצוא רע בכל מקום. ההתניה הפבלובית הזאת של "אם הוא מתלונן נגד דברים שבקונצנזוס אז הוא משכיל, בעל גינונים וצודק" מגוחכת בעיני. קיצוניות ששווה בדיוק לקיצוניות המנוגדת לה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

HA!!

הצחקתני... אתה באמת צריך לחפש בשביל למצוא?
מתי? מתי אנשים יתעוררו??
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ליאור, אם הקיצוניות הזאת שאתה מדבר עליה הייתה מיעוט אז ניחא, אבל הברברים והפרימיטיביים הם הרוב במדינה הזאת.
watcher
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי watcher »

טל רודס כתב:
watcher כתב:
DivineComedy כתב:http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2

על המטיילים הישראלים בחו"ל ומקרה אבנר ברדוגו.
צודק כרגיל למרות שלא כולם ככה.
אני מצטער, לא יצא לי לקרוא כל כך הרבה טורים של בני ציפר אבל ספיציפית הטור הזה הוא פיסת אשפה מופרכת ומתסיסה.
כן, לבן אדם יש אג'נדה, הבנו, זה לא אומר שהוא צריך להדביק אותה בכוח לתוך כל מיני נושאים לא קשורים ובמיוחד כאלה שהוא לא מבין בהם.
כיבוש, מילטיריזם? לא כל התנהגות אנושית סובבת סביב הנושאים האלה. הנושא הנ"ל נוגע הרבה יותר לדברים כמו חיפוש זהות ומשמעות, בדיקת הגבולות, התמודדות עם עצמך וחיפוש הנתיב שלך לאחר קטיעה של שלוש שנים מהחיים שלך ע"י הצבא.
יש בזה משהו התפתחותי, ונכון לא כולם עושים את זה בדרך הזו, אבל זו דרך לגיטימית ופופולרית. חסרים תרמילאים שוודים, בלגים, ושלל אחרים שחורשים את דרום אמריקה והמזרח?
יש פה הרבה יותר פסיכולוגיה מאשר פוליטיקה בשקל ולכן הייתי ממליץ לבני ציפר להתרכז בפוליטיקה ולהפסיק להדביק את האג'נדה שלו בכוח לכל דבר שקורה.
תודה.
הוא ממש לא פיסת אשפה מופרכת ומתסיסה, מה לעשות שהאמת כואבת.
ההתנהגות בארץ בהחלט סובבת ומושפעת מהמילטריזם והכיבוש, תרצה או לא תרצה להסכים. הכל מתחיל בחינוך במדינה הזאת, בשביל זה המדינה גם נראית ככה , ללא עתיד!

וזה הטור הכי טוב של ציפר שקראתי עד היום:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
"צעירים סעו לפאריז, כדי להיגמל מהברוטאליות הישראלית". כמה שציפר צודק!
ההתנהגות בארץ מושפעת מהמילטריזם זה נכון, אבל מכאן ועד לתלות את הנסיעה של הישראלים למקומות "מסוכנים" ולא לאירופה במילטירזם ובכיבוש זה פשוט תלוש לחלוטין.
מה שכתבת על החינוך ועל ההשפעה של הצבא במדינה זה הכל נכון אבל לא מתייחס לנושא של הכתבה הספיציפית הזאת של ציפר- שהיא פשוט מופרכת. פשוט אין שום קשר בין הדברים, טור שנכתב בכוח ומאלץ את האג'נדה לתוך מקום לא לה. אל תזרוק לי משפטים כלליים כאלו על חינוך רע במדינה, מילטריזם וכיבוש בלי לגעת בנושא של הכתבה עצמה.
Madness is like gravity, all it takes is a little push
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מדוע אין קשר לדברים בכתבה? החינוך המילטריסטי גורם לנסיעה למקומות האלה. ציפר בהחלט צודק בקשר לאובססיביות של אנשים עוד לפני שהשתחררו מהצבא, ללכת לתאילנד והודו ולהתחיל לעשן סמים.
למה אותם אנשים בצבא לא נוסעים בהמוניהם לאיזה טיול תרבותי באירופה, ומעדיפים נסיעה למקומות כמו דרום אמריקה והמזרח הרחוק? כי בין היתר, החינוך המילטריסטי גורם להם ליסוע לשם. גם אם ציפר מגזים בכוונה (וברור שהוא עושה זאת), הרי שיש צדק בדבריו.
watcher
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי watcher »

טל רודס כתב:מדוע אין קשר לדברים בכתבה? החינוך המילטריסטי גורם לנסיעה למקומות האלה. ציפר בהחלט צודק בקשר לאובססיביות של אנשים עוד לפני שהשתחררו מהצבא, ללכת לתאילנד והודו ולהתחיל לעשן סמים.
למה אותם אנשים בצבא לא נוסעים בהמוניהם לאיזה טיול תרבותי באירופה, ומעדיפים נסיעה למקומות כמו דרום אמריקה והמזרח הרחוק? כי בין היתר, החינוך המילטריסטי גורם להם ליסוע לשם. גם אם ציפר מגזים בכוונה (וברור שהוא עושה זאת), הרי שיש צדק בדבריו.
החינוך המילטריסטי גורם לנסיעה למקומות האלה? על בסיס מה אתה אומר זאת בכזה ביטחון? זה שציפר כתב את זה לא הופך את זה למחקר עם קשר סיבתי מובהק ומוכח. סתם דעה הזויה בעיני. לא צריך לקחת את דבריו כדברי אלוהים חיים. קצת ביקורתיות.
למה אותם אנשים בצבא לא נוסעים בהמוניהם לאיזה טיול תרבותי באירופה, ומעדיפים נסיעה למקומות כמו דרום אמריקה והמזרח הרחוק? מה עם חיפוש אחר ריגושים, מקומות שרחוקים מהתרבות שלהם בהם יוכלו לגלות דברים חדשים, בדיקת הגבולות שלהם בטיולים אקסטרימים, חיפוש אחר השונה כדי לגלות את המשמעות שלהם עצמם? סיבות הרבה יותר הגיוניות מסתם לומר חינוך מיליטירסטי שאולי משפיע על המון דברים אחרים בהתנהגות ובמנטליות הישראלית אבל דווקא פה סביר להניח שדריסת הרגל שלו היא מזערית.
Madness is like gravity, all it takes is a little push
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

נשמע לי הרבה יותר מתקבל על הדעת.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

watcher כתב:
טל רודס כתב:מדוע אין קשר לדברים בכתבה? החינוך המילטריסטי גורם לנסיעה למקומות האלה. ציפר בהחלט צודק בקשר לאובססיביות של אנשים עוד לפני שהשתחררו מהצבא, ללכת לתאילנד והודו ולהתחיל לעשן סמים.
החינוך המילטריסטי גורם לנסיעה למקומות האלה? על בסיס מה אתה אומר זאת בכזה ביטחון? זה שציפר כתב את זה לא הופך את זה למחקר עם קשר סיבתי מובהק ומוכח. סתם דעה הזויה בעיני. לא צריך לקחת את דבריו כדברי אלוהים חיים. קצת ביקורתיות.
למה אותם אנשים בצבא לא נוסעים בהמוניהם לאיזה טיול תרבותי באירופה, ומעדיפים נסיעה למקומות כמו דרום אמריקה והמזרח הרחוק? מה עם חיפוש אחר ריגושים, מקומות שרחוקים מהתרבות שלהם בהם יוכלו לגלות דברים חדשים, בדיקת הגבולות שלהם בטיולים אקסטרימים, חיפוש אחר השונה כדי לגלות את המשמעות שלהם עצמם? סיבות הרבה יותר הגיוניות מסתם לומר חינוך מיליטירסטי שאולי משפיע על המון דברים אחרים בהתנהגות ובמנטליות הישראלית אבל דווקא פה סביר להניח שדריסת הרגל שלו היא מזערית.
כן כמו שהבהרתי את דעתי, אני מסכים איתו. הנסיעה למזרח היא ברוב המקרים כדי לעשן סמים, להתבטל, ולנצל את חולשת התושבים המקומיים העניים ואת המחיה הזולה - בדיוק מה שציפר כתב. אם אנשים היו מחפשים תרבויות חדשות באמת, אז כל המקומות האלה לא היו נקראים בעגה העברית "קרחאנה", כי בתכל'ס רוב מי שנוסע לשם נוסע לעשות "קרחאנה" ולא באמת לחפש משמעויות ולבדוק גבולות. חיפוש משמעות זה תירוץ טוב למישהו שלא מסוגל להתמודד עם החיים ובוחר לברוח, בדיוק כמו אלה שמאמינים באל כלשהו ולא מנסים להתמודד בהגיון עם שאלות מהותיות. אם רוב האנשים היו מחפשים משמעויות, כנראה שהיינו חברה טובה יותר, מחונכת יותר ותרבותית יותר, אך מאחר וזה לא קורה באמת, זאת ממשיכה להיות חברה אלימה וצרת אופקים.

אגב שוקרון, מה אתה כזה בשקט אחרי הפוגרום אתמול של המתנחבלים בפלשתינאים? לא שאני מצדיק חס וחלילה את מעשה הנבלה הפלשתיני, אבל לא המתנחבלים צריכים לקחת את החוק לידיים אלא רשויות החוק (ואגב, אם אותם מתנחבלים לא היו מחבלים באמצעי ההגנה שהצבא התקין במקום, הרי שהחיילים יכלו לטפל במחבל הפלשתינאי קודם לכן והאירוע יכול היה להימנע).
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אם היה לכם לרגע ספקות לגבי המדינה שבה אנחנו חיים :haha: :haha:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3596596,00.html

עוד מתכננים ברשות לשפר את הציות לחוקי התעבורה בקרב הולכי הרגל, וכן לנסח חוק האוסר שימוש של הולכי רגל בטלפון נייד ובנגן נייד.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

נדמה לי שלפני משהו כמו חמישה חודשים דיברנו פה לגבי זה שאם הולכים עם IPOD עם אוזניות אז שוטר יכול לתת לך דו"ח.
טוב שיש למשטרה במה להתעסק, אחרי שהיא גמרה לתפוס את כל עברייני העולם התחתון, הגנבים,הרוצחים והפדופילים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מה בדיוק אתה רוצה ממני טל? שאני אפרסם הודעת גינוי רשמית?
פשוט מדהים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:מה בדיוק אתה רוצה ממני טל? שאני אפרסם הודעת גינוי רשמית?
פשוט מדהים.
אתה הרי מגן עליהם לא מעט פה ועצם השתיקה שלך ואי התגובה, היה נראה תמוה. אולי אתה סוף סוף מבין שהמתנחלים גורמים נזק למדינת ישראל.

מי שלא מבין את המשמעויות, הרי שאחרי שהמערכת הפוליטית בארץ תתייצב ויהיה נשיא חדש בארה"ב, הלחץ האירופי לגבי נושא ההתנחלויות יתחיל, ולישראל לא יהיה יותר מדי מה לעשות כנגד.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אהה אם זאת הדאגה שלך אתה יכול להיות רגוע. לא השתניתי. עדיין. ואין לזה קשר לשאלה מה אני חושב על המקרה הספציפי הנ"ל.
אני גם (בניגוד לבני ציפר נגיד) לא אוהב להביע דעה פרובוקטיבית נחרצת רק כדי לא להיות בקונצנזוס. קל וחומר כשאני לא יודע היטב את פרטי המקרה כפי שהוא ארע.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

DivineComedy כתב:אם היה לכם לרגע ספקות לגבי המדינה שבה אנחנו חיים :haha: :haha:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3596596,00.html

עוד מתכננים ברשות לשפר את הציות לחוקי התעבורה בקרב הולכי הרגל, וכן לנסח חוק האוסר שימוש של הולכי רגל בטלפון נייד ובנגן נייד.
פשוט מגוחך. :roll:
מי לעזאזל יושב בוועדות האלו?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:אהה אם זאת הדאגה שלך אתה יכול להיות רגוע. לא השתניתי. עדיין. ואין לזה קשר לשאלה מה אני חושב על המקרה הספציפי הנ"ל.
אני גם (בניגוד לבני ציפר נגיד) לא אוהב להביע דעה פרובוקטיבית נחרצת רק כדי לא להיות בקונצנזוס. קל וחומר כשאני לא יודע היטב את פרטי המקרה כפי שהוא ארע.
דיברו על המקרה בכל מקום אפשרי, רדיו,עיתון,טלויזיה, אני בטוח שיצא לך לשמוע משהו - הרי לא היית מחוץ לכדור הארץ בימים האחרונים, נכון? :haha:

אתה יכול לכתוב מה שבא לך פה, גם אם זה פרובוקטיבי וגם אם לא, גם אם זה קונצנזוס וגם אם זה שוליים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

פשוט יורים לכל הכיוונים. הם צריכים איכשהו להצדיק את הכסף שהם לוקחים
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ומה תגידו על כך שמחיר חבית דלק ירד כבר ל-94 דולר ומחיר הדלק פה מתעדכן רק פעם בחודש? מדינה של פרימיטיביים ורמאים. בחודש שעבר לא הורידו את המחיר למרות הירידה שהחלה במחירי הדלק, בטענה שהדולר עלה.... מעניין שכאשר הדולר ירד, אף אחד לא הוריד את מחיר הדלק בארץ, בקיצור הכל תירוצים.
נחכה לראות מה יקרה בסוף החודש הקרוב, מחיר חבית דלק ירד בעשרות אחוזים, ולפי חישובים שאנשים עשו אז המחיר בארץ יצטרך לרדת במשהו כמו שקל, שזה המון כסף!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מהפה שלך לאללה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3597140,00.html

יום עצוב.
כמובן כשמדובר בדוסים או במתנחלים "מסכנים", גם תוכנית שהייתה על השולחן 8 שנים בלי התקדמות פתאום יוצאת לפועל. אוי מדינה סרוחה....
שלח תגובה